• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ההיסטוריה של המהפכה החוקתית

• פותח הנושא פותח הנושא noam23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תואם לחלוטין את ההחלטה של ראש הממשלה קים ג'ונג... הה סליחה ביבי נתניהו, לשלוט בטקסים כדי לעצב את דעת הקהל המוטה.
מתפלא שעוד אין משרד (רשמי) ליחסי ציבור של ראש הממשלה.
לפחות הקוריאני הצליח בסוגיה הגרעינית, מה שביבי בכיוון הבטוח לכישלון מפואר לצערי.

האיראנים נחושים להיות בעלי כוח איום גרעיני,זאת הגנה מעולה על המשטר שלהם,אין יותר טוב. יתכן שהם מעדיפים להיות במרחק קצר מפצצה ולא עם פצצה כדי למנוע סנקציות ,ועדיין להיות עם איום אמין. כנראה זה מה שמונע מהם להשיג פצצה.

לא חושב שביבי או ישראל היו יכולים לעשות הרבה בעניין,לצערי. תקיפה אפקטיבית היא לא ריאלית , התנקשויות וכו השפעתם קטנה עד זניחה , והגרעין האיראני מטריד את כל העולם ממילא, כך שהשפעת ישראל על סנקציות בינלאומיות וכו קטנה. כה שאין פה איזה כשלון גדול.

כל שאר הקשקשת זה ספין של ביבי.

לא חושב שביבי או ישראל היו יכולים לעשות הרבה בעניין,לצערי. תקיפה אפקטיבית היא לא ריאלית
מכבד את דעתך אבל זו ספקולציה מוחלטת, אלא אם תגיד שאתה בסוד העניינים.
לא מעט ראשי מדינה טענו בתוקף שלא יאפשרו לאיראן להגיע לנשק גרעיני כולל בדרכים צבאיות, למשל לפיד, גנץ ובנט, כך שממש לא רק ביבי. אני אישית מאמין להם, בייחוד לאור הרקורד הלא רע של ישראל בהשמדת כורים גרעיניים.

לא מעט ראשי מדינה טענו בתוקף שלא יאפשרו לאיראן להגיע לנשק גרעיני כולל בדרכים צבאיות, למשל לפיד, גנץ ובנט, כך שממש לא רק ביבי. אני אישית מאמין להם, בייחוד לאור הרקורד הלא רע של ישראל בהשמדת כורים גרעיניים.
לישראל יש ב100% יש את היכולת.
טילי יריחו בגרסאות של לפני עשרות שנים מגיעים לכל המתקנים בלי בעיה ועם חימוש גרעיני טקטי קטן ישמידו אותם גם מתחת לאדמה.
מכאן זה רק עניין של איזה מחיר מוכנים לשלם וכמה רוצים לעשות את זה.

לישראל יש ב100% יש את היכולת.
טילי יריחו בגרסאות של לפני עשרות שנים מגיעים לכל המתקנים בלי בעיה ועם חימוש גרעיני טקטי קטן ישמידו אותם גם מתחת לאדמה.
מכאן זה רק עניין של איזה מחיר מוכנים לשלם וכמה רוצים לעשות את זה.
חימוש גרעיני טקטי קטן ? חחח. טוב חבל שבן גביר לא היה ראש הממשלה , נושא הגרעין האיראני היה נפתר.

בעקרון מה שאמרת עכשיו, בקווים עקרונים(שימוש בכוח בלתי מוגבל), ניתן להגיד גם על המצב בשטחים, על ההתסבכות של ארה"ב בעירק ואפגניסטן, והגרעין הקוריאני מול ארה"ב.

נערך לאחרונה ב:
לאיראן היה בסבירות גבוהה נשק כימי וביולוגי ואולי גם רדיואקטיבי. זה המחיר לתקיפה באיראן.
עדין תקיפה היא ריאלית ?

עריכה: עיתונאי שואל פוליטיקאי כלשהוא מה עמדתו לגבי הגרעין האיראני. איזה תגובה חוץ מ "לא נאפשר כולל בדרכים צבאיות " יכול הפוליטיקאי להגיד ?

נערך לאחרונה ב:
לאיראן היה בסבירות גבוהה נשק כימי וביולוגי ואולי גם רדיואקטיבי. זה המחיר לתקיפה באיראן.
גם לא מופרך שיש להם כבר נשק גרעיני. הם לא העשירו ל- 90% בשביל הצחוקים.
או שקנו/קבלו מרוסיה או צפון קוריאה.

היו להם גם התבטאויות בנושא, משהו כמו "טיל אחד שלנו יכול למחוק את הצי האמריקאי".
שים לב שהאמריקאים ממש חוששים להסתבך איתם גם כשמפציצים בסיסים שלהם.

וההוכחה הכי חזקה: ביבי אומר שלא יאפשר להם נשק גרעיני. זה בנאדם שלא מסוגל לפתוח את הפה בלי לשקר.

חימוש גרעיני טקטי קטן ? חחח. טוב חבל שבן גביר לא היה ראש הממשלה , נושא הגרעין האיראני היה נפתר.

בעקרון מה שאמרת עכשיו, בקווים עקרונים(שימוש בכוח בלתי מוגבל), ניתן להגיד גם על המצב בשטחים, על ההתסבכות של ארה"ב בעירק ואפגניסטן, והגרעין הקוריאני מול ארה"ב.
לא נכון.
מדובר בפיצוצים טקטיים קטנים מתחת לאדמה שישפיעו רק על מתקני הגרעין שמפוזרים שם.
אין ספק שמבחינה בינלאומית זה באלגן אדיר (אם יוכח העניין).
אבל האופציה בהחלט קיימת ואפשרית. אם תחשוב על זה לעומק התוצאה הפיזית של תקיפה קונבציונאלית תהייה שווה בהרס שלה ואף יותר גרועה כנראה.
שימוש בכוח בלתי מוגבל באפגניסטן או בצפון קוריאה לא היה עוזר בשום דבר.
בצפון קוריאה יש להם טילים בליסטיים מחומשים שמפוזרים במדינה ככה שהשמדה הדדית כבר הייתה מובטחת.
באפגניסטן הם התחבאו במערות בכל המדינה והתערו עם האוכלוסיה - בהצלחה עם זה.
עוד פעם האם זה פתרון טוב? לא. אבל האופציה בהחלט קיימת ותכל'ס מדינת ישראל יכולה לעמוד בהשלכות שלה גם אם זה אומר שנחטוף הרבה סנקציות להרבה שנים.

לאיראן היה בסבירות גבוהה נשק כימי וביולוגי ואולי גם רדיואקטיבי.
שוב, אלה כל מיני השערות שלך.
עריכה: עיתונאי שואל פוליטיקאי כלשהוא מה עמדתו לגבי הגרעין האיראני. איזה תגובה חוץ מ "לא נאפשר כולל בדרכים צבאיות " יכול הפוליטיקאי להגיד ?
"היות שתקיפה היא בעייתית עלינו להשלים עם איראן גרעינית ולהיערך לכך" / "ניתן לתקוף ולהשמיד המתקנים אך חובה גיבוי אמריקאי" /"לצערנו נחצתה נקודת האל חזור בכלל פוליטיקאי x".

אגב, גם הנשיאים האמריקאים אומרים אותו דבר וייתכן שאני טועה אבל גם כמה מנהיגים אירופאים בכירים.

כמו כן, מה הטעם בחיסול אנשים ואלמנטים שונים בתכנית הגרעין על ידי המוסד (לפי מקורות זרים) אם העניין כבר הוכרע.

בכל אופן, אני מאמין שאתה יכול לראות את הפגם בטיעון שלך-לכל היותר זה שרהמ ישראלי אומר שימנע פצצה לא מוסיף ולא גורע מהסבירות לכך, אבל בטח שלא מפחית ממנה.

מהמעט שלי יצא לראות (לא שירתתי בסדיר ואינני משרת במילואים בתפקיד שמספיק רלוונטי, אם כי כן בחיל הרלוונטי), האופציה בהחלט על השולחן.

עצוב שאתה חושב ככה, זה לא תקין.
נכון. וזה אשמת בית המשפט שלא פוסק על פי חוק.
הם פסקו על פי חוק
כן? על פי איזה חוק פסלו אותו? על פי "אי סבירות קיצונית" שהם החליטו. זה לא חוק.
אני לא בטוח שמישהו יאהב את ההשוואה הבאה...
אבל יש כמה וכמה מליונים שחושבים שהיו צריכים לתת לנאצים לסיים את העבודה.
חלק מהם מסתובבים בישראל, עם ת.ז. כחולה ושונאים ערבים (בנוסף לכל הצרות).
ההכללה שלך מאוד הגיונית.
כנראה שאתה מנסה להתחמק מדיון, ומעדיף להגיד "הימין מצטער שהיטלר לא סיים את העבודה".
זהו? תמונה אחת (שכבר ירדה) בבית אחת? זאת התמיכה של הימין בטרור שכולם מדברים?
זה מוסר כפול. החבורה של רעם תומכת במפורש בטרור (ראה קישור לעיל) אבל בגלל שמנסור אמר כמה מילים יפות@ גרהם והחבר'ה משמאל מחבקים אותו ויושבים איתו בממשלה. ושלא נדבר בכלל על המשותפת.
שאלת אם אני רוצה להיות ברמה מוסרית של הערבים? לא אבל אני גם לא רוצה שתייחסו לערבים עם גזענות של צפיות נמוכות.
זה לא אומר שהוא תומך במה שקרה. מיד אחרי זה הסביר שזה צריך להעשות ע"י צה"ל.
+1
רק דבר אחד, הוא לא התחייב שלא לחזור לחיים הפוליטים.
רק דבר אחד, הוא לא התחייב שלא לחזור לחיים הפוליטים.
נכון, זה פייק של התקשורת.
ציטוט מתוך פסק הדין
"או אז, יוטלו עליו מאסר מותנה למשך 12חודשים לתקופה של שלוש שנים והתנאי הוא שלא יעבור על העבירות בהן הורשע, וכן קנס כספי בסך של 180,000₪ או שנת מאסר בפועל תמורתו, כאשר דרך התשלום וצורתו ייקבע על ידי בית המשפט.

כמו כן הוצהר בהודעת ההסדר, כי ככל שיפר הנאשם את התחייבויותיו, תהא המאשימה משוחררת ממנו ולא תהיה מחויבת עוד לגדרי כתב האישום אשר הוגש.

עוד הביאו הצדדים לידיעתי, כי הנאשם החליט להתפטר מחברותו בכנסת ישראל, ועל כן היועץ המשפטי לממשלה, לא יטען לעניין הקלון בפני הערכאה הדיונית. כבר עתה יצוין, כי בדיון אשר התקיים בפניי ביום 25.1.22הוצגה בפניי הודעת התפטרות מכהונה כחבר כנסת אשר הוגשה על ידי הנאשם ליו”ר הכנסת, ח”כ מיקי לוי, ואשר מועד מסירתה הוא ביום 23.1.22בשעה 10:00, כך שהנאשם הגיע לדיון בפניי לאחר שהתפטרות זו נכנסה לתוקפה והוא אינו עוד חבר כנסת."

מקור

כמו כן, ב"הארץ" (שלא תגידו שהבאתי כלי תקשורת ימני) - בזמן אמת כותב שהוא יוכל להיות ח"כ בכנסת הבאה, וזה לא כלי התקשורת היחיד שדיווח כך בזמנו:
"יו"ר ש"ס אריה דרעי והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הגיעו להסכמה הערב (רביעי) על הסדר טיעון שבמסגרתו חבר הכנסת יודה בביצוע עבירות מס, ישלם קנס של 180 אלף שקל ויתפטר מהכנסת. בהסדר נקבע כי דרעי לא יקבל עונש מאסר, ומשכך לא ניתן למנוע ממנו להיות ח"כ בכנסת הבאה."

מקור

קראתי את פסק הדין, אכן יש את הציטוט שהובא למעלה,

אבל - בשום שלב אריה דרעי לא התחייב לפרוש מהכנסת, לא כחלק מהסכם הטיעון (שבו אפילו לא נאמר שהוא יתפטר מהכנסת). ואם השופט הבין אחרת (דבר שגם הוא לא כתוב במפורש, אלא בעקיפין - לא כתוב ניסוח ש"מכל הנ"ל הובן שדרעי מתחייב לעזוב את החיים הציבוריים"
אתם יכולים להגיד שאולי היה ניתן להחיל קלון, אבל לא זו הטענה שאומרים היום. הטענה השקרית היא, שהוא התחייב שלא לחזור לחיים הפוליטיים.
שקר. והוכחתי את זה.
אגב, כולם מנפחים פה את העבירה על החוק שהוא ביצע. אז הנה ציטוט מפסק הדין:
"חלקו של הנאשם בביצוע העבירות המיוחסות לו הינו פאסיבי בכל הכרוך בשני האישומים המרכיבים את כתב האישום – שהרי הנאשם אך סייע לאחר לערוך הצהרה שאינה נכונה לרשויות המס מבלי שהיה ה'שחקן הראשי' באפיזודה המצוינת שם, ובאשר לאישום השני – מוסכם על הצדדים כי מדובר היה בהעברת עסקו של הנאשם לאחיו, עו"ד שלמה דרעי, תוך שינוע הכנסותיו מהעבר ובכל מקרה הציגו הצדדים תמונה אחידה לפיה עבירות המס המיוחסות לנאשם לא נבעו מרצון לרווח כלכלי. "
האם זה אומר שהוא בסדר? לא, והוא אכן צריך להיענש. האם זה אירוע חמור במיוחד? גם לא.
מקריאת העמוד האחרון, ומרושם כללי, את תומכי ההפיכה המשטרית אפשר לחלק לשניים:
1. דתיים פנאטים איתם לא יכול להיות כל שיח.
2. אלו שמסכימים עם רוב ההחלטות של בית המשפט אך טוענים שעשה זאת בחוסר סמכות. במקום להשקיע את המאמצים בהוספת חקיקה מפורשת בשביל (למשל) עבריינים לא יכהנו בעמדות שלטוניות ושלא ניתן יהיה להפלות בין סקטורים שונים, מתוך שנאה לממסד/לערבים/למסתננים הם החליטו לתמוך ב"רפורמה" ולו רק בשביל העיקרון.
דרך נהדרת להתחמק מדיון, להגיד שהצד השני לא באמת רציני (לגבי שני הסעיפים שלך).

הוא הודה שגנב, נשפט לפי חוק.
על מה אתה מדבר?
על הפסילה שלו מתפקיד שר.
זה לא היה על פי חוק, מה לעשות...

השפיטה שלו לקנס ומאסר על תנאי היה על הנייר על פי חוק, אם כי לטענת גדי טאוב (אני לא מכיר היסטוריה של משפט פלילי) גזר הדין לא פרופרציונאלי ביחס למקרים רגילים והוא מוטה פוליטית. אבל את הטענה הזו אין לי אישית, כאדם שלא בקי במשפט פלילי להוכיח לכאן או לכאן.
אבל לא צריך להיות מבין גדול כדי לראות שבית המשפט מוטה פוליטית.

האם זה אומר שהוא בסדר? לא, והוא אכן צריך להיענש. האם זה אירוע חמור במיוחד? גם לא.
אז לחזור להיות שר זה עונש הולם בעינך?
הזוי, אשר, הזוי שהובן לכל הצדדים שהוא לא יחזור לחיים הפוליטיים, אחרת היה מקבל קלון... ועכשיו היא רוצה לחזור?

וואלה לא סביר, גם אתה חושב שזה לא סביר וגם כל השופטים חושבים שזה לא סביר.

אז לחזור להיות שר זה עונש הולם בעינך?
הזוי, אשר, הזוי שהובן לכל הצדדים שהוא לא יחזור לחיים הפוליטיים, אחרת היה מקבל קלון... ועכשיו היא רוצה לחזור?

וואלה לא סביר, גם אתה חושב שזה לא סביר וגם כל השופטים חושבים שזה לא סביר.
אני מסכים שזה לא סביר.
אבל מה לעשות, זה לא תפקידו של בית המשפט לקבוע מה סביר או מה לא.
תפקידו הוא לפסוק על פי החוק הקיים. שלא אוסר עליו להיות שר. האם החוק תקין? בעיני, לא.

על הפסילה שלו מתפקיד שר.
זה לא היה על פי חוק, מה לעשות...

השפיטה שלו לקנס ומאסר על תנאי היה על הנייר על פי חוק, אם כי לטענת גדי טאוב (אני לא מכיר היסטוריה של משפט פלילי) גזר הדין לא פרופרציונאלי ביחס למקרים רגילים והוא מוטה פוליטית. אבל את הטענה הזו אין לי אישית, כאדם שלא בקי במשפט פלילי להוכיח לכאן או לכאן.
אבל לא צריך להיות מבין גדול כדי לראות שבית המשפט מוטה פוליטית.
עניתי לך, הוא שקרן, גנב מורשע ועדיף היה לכל המגזר שלו אם הוא לא היה חור לתפקיד ציבורי, זה שהציבור כזה עלוב שבץהור בוחר עבריין מורשע שוב ושוב, זה פשוט תעודת עניות, העיקר העגלה שלכם מלאה!

אם אתה חושב שזה סביר שהוא יחזור להיות שר, עזוב חוקי, סביר, אז אין לי איך להמשיך מפה.

אם אתה חושב שזה סביר שהוא יחזור להיות שר, עזוב חוקי, סביר, אז אין לי איך להמשיך מפה.
אני מסכים שזה לא סביר.
אבל מה לעשות, זה לא תפקידו של בית המשפט לקבוע מה סביר או מה לא.
תפקידו הוא לפסוק על פי החוק הקיים. שלא אוסר עליו להיות שר. האם החוק תקין? בעיני, לא.

בבקשה, מפסק הדין.
בהחלט יש מקום שבית המשפט יתערב פה, זו ביקרות שיפוטית, כי וואלה, זה לא בסיר באופן קיצוני למנות אותו כשר, אפשר היה למנות כל אחד אחר מהמפלגה, אבל היהירות של דרעי היא ללא גבולות, מעניין שעל שמו יש כמה וכמה בגצים, זה לא כבוד.

הדגשתי את הדברים החשובים, אפילו אתה, אדם מן הישוב מודה שזה לא סביר המינוי שלו.

חיות ציינה כי "אין מחלוקת כי בהתאם לנוסחו המתוקן של סעיף 6(ג) לחוק-יסוד: הממשלה אין מגבלה במישור הכשירות על כהונתו של דרעי כשר בממשלה, היות שהוא לא נידון לעונש מאסר בפועל." עם זאת קבעה, בין השאר על-פי הלכת דרעי-פנחסי, שהגורם הממנה נדרש גם "להפעיל את שיקול דעתו בדבר התאמת המועמד לתפקיד ובמסגרת זו עליו להעניק, בין היתר, משקל נכבד לשיקולים הנוגעים להבטחת אמון הציבור במוסדות השלטון ולכך שנציגיו עושים את מלאכתם למען הכלל ביושר ובניקיון כפיים." בהתאם לכך קבעה חיות כי

אין מנוס מן הקביעה שאי-העברתו של דרעי מתפקידו חורגת באופן קיצוני ממתחם הסבירות. מסקנתי זו מבוססת על שני טעמים עיקריים: ראשית, צבר הרשעותיו החריג של דרעי הכולל הרשעות "ישנות" בעבירות שחיתות חמורות, שבוצעו במהלך כהונתו בתפקידים ציבוריים וכן הרשעה מן העת האחרונה בעבירות מס שבוצעו אף הן בעת שכיהן כחבר כנסת. צבר ההרשעות הזה מוביל לגישתי אל המסקנה כי כהונתו כשר בממשלת ישראל יש בה משום פגיעה חמורה וקשה בתדמיתן ובמעמדן של רשויות השלטון בישראל ובעקרונות היסוד של ניקיון כפיים וטוהר המידות, שלהם מחויבים נבחרי הציבור. שנית, אני סבורה כי יש לייחס משקל משמעותי למצג שהציג דרעי בפני בית משפט השלום בירושלים שהרשיעו על פי הודאתו בעבירות המס, וכן להתנהלותו בהמשך למצג זה, אשר מחזקים את המסקנה כי אין מדובר עוד במינוי המצוי "על גבול מתחם הסבירות", אלא במינוי שחוצה גבול זה באופן ברור.

הדגשתי את הדברים החשובים, אפילו אתה, אדם מן הישוב מודה שזה לא סביר המינוי שלו.
בהחלט יש מקום שבית המשפט יתערב פה, זו ביקרות שיפוטית, כי וואלה, זה לא בסיר באופן קיצוני למנות אותו כשר, אפשר היה למנות כל אחד אחר מהמפלגה, אבל היהירות של דרעי היא ללא גבולות, מעניין שעל שמו יש כמה וכמה בגצים, זה לא כבוד.
פה הגענו לויכוח.
אני טוען שבשום מקום, ולא משנה האם סביר או לא סביר, או מה שזה לא יהיה, לבית המשפט לא אמורה להיות יכולת לפסוק שלא על פי החוק.
מקסימום להגיד, אנחנו ממליצים לתקן את החוק. והמחוקק יבחר.

אתה טוען שיש מקום לפסיקות כאלה.
אז שאלה קטנה: האם משהו יכול להגביל את בית המשפט? ואם מחר בית המשפט יחליט שלא סביר למנות ג'ינג'ים לשרים?

למנות ג'ינג'ים לשרים
ברור, כי בית המשפט שופט לפי החוק ואמות המידה, אין שום בעיה עם ג'ינג'ים למעט הרגישות שלהם לאור שמש...

אני בעד עילת הסבירות, במיוחד לאור הכדר המדהים של נבחרי הציבור שלנו, שאיך לומר בעדינות, אני לא סומך על היושרה שלהם ועל המוטיבציה שלהם לעבוד עבור הנבחרים שלהם ולא עבור עצמם.

אני מעדיף פי אלף את השופטים שכרגע עומד להם ניקיון כפיים, הם שיגנו על האזרח הקטן.

עילת הסבירות הגיעה אלינו בירושה מהמנדט הבריטי ובישראל ללא חוקה, זה מה שיש לנו כרגע שמגן עלינו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שמי קובע אותם?
האדם הסביר, בוא, זה לא כזה מסובך, זו פרקטיקה ידועה במשפט.
יהיה אם יהיה שופט לא נקי כפיים?
לצערי אם הרפורמה תעבור, אכן נראה שופטים לא נקיים מטעם הממשלה ואז אתה תראה איך הכל ישתנה.

בוא אשאל אותך, כמה פוליטיקאים מורשעים יש וכמה שופטים מורשעים?

הסבירות, (הגיון) אומר שמי שנוטה ללכלוך אלו הם הפוליטיקאים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הק995 ההיסטוריה של Vanguard ( סרטון מעניין) פוסטים מאיכות נמוכה 0
M "מעל מחצית מהמשכנתאות שניטלו באפריל היו במינוף של מעל 60%-רמה שלא מצאנו בכל ההיסטוריה" נדל"ן 8
Homer היום למדתי (לחובבי ההיסטוריה) אוף טופיק 3
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
מ "ההיסטוריה מלמדת אותנו שהשקעה במדדים היא ההשקעה הנבונה ביותר" שוק ההון 8
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 6
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0

נושאים דומים

Back
למעלה