• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ההיסטוריה של המהפכה החוקתית

• פותח הנושא פותח הנושא noam23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אגב, סתם דוגמא למשהו שכבר קורה, גולדנקופף רוצה לעצור את עבודות החישמול ברכבת בשבת, מה שיוביל לפקקי ענק באמצע השבוע ולעלויות של מיליארדים, כרגע הליכוד "מרסן" אותו, האם בעוד עשור הוא יוכל לרסן? לא בטוח.
אתה חושב שברגע שהחרדים יוכלו הם יסגרו את עבודות ברכבת בשבת, ולדעתי זה טעות ואני יסביר.

לפני בערך חודש כתבו את זה גם על חברת חשמל באתרים מכובדים שלכם, כאילו החרדים רוצים לסגור את חברת חשמל... אני אישית משתדל בשבת לא להשתמש בחשמל שמיוצר בשבת, ולכן יש לי מצברים שאני מטעין במשך השבוע, ובשבת הבית עובד על המצבר, במקומות חרדיים מי שמקפיד בזה ברובם מתחברים לגנרטור שכונתי, וכל העלות הגבוהה שעולה לנו, וכל הבעיות שזה עושה לנו, אנחנו עושים את זה כי אנחנו מאמינים בזה, ובגלל שהמדינה כאן חילונית מובהקת, אין לה רצון אמיתי לפתור את זה, למרות שאפשר למצוא בקלות פתרונות פשוטים כדי שזה יקרה, אבל כדי שזה יקרה צריך רצון טוב מהצד השני, וזה כרגע לדעתי לא בנמצא.

אותו דבר בתשתיות של הרכבת, הרי ברור שהציבור החרדי לא באמת מעוניין בפקקים ובמיוחד שיש בלי בעיה אפשרות למצוא לזה פתרונות... (למשל כמו בחשמל בשבת שאומרים שזה חילול שבת לצורך חולים, וברגע שיעבדו בשבת רק לא יהודים, יוכלו בקלות להוכיח שזה עושה עומס בכבישים וממילא יותר הרוגים, אז כבר אפשר לומר שזה לצורך פיקוח נפש, בצירוף אמירה לגוי והעניין יסודר, הבעיה שכרגע אין רצון אמיתי במערכת להסתדר עם ההלכה, למרות שברור שאפשר למצוא בקלות פתרונות, אני לא יודע כמה אתה מכיר את הדת, אבל יש פתרונות לכל דבר שיש צורך אמיתי, ובקלות)

אתם לא טיפשים אתם תמימים אתם אידיאליסטים ומלאים בתחושות נחיתות עמוקות. גם רעיונות כמו הקומוניזים או הרעיון הנאצי היו רעיונות שעלו בהתרגשות ותוך אמונה אמיתית שהם יביאו את האדם למקום טוב יותר, גם אז הם קודמו על ידי אנשים מאוד כריזמטיים שדעותם נשענו על רגשות עזים של נחיתות והרגשה שלא שומעים אותם. בסוף הרעיונות האלה לא עבדו וכולנו שילמנו את המחיר, אירופה הייתה צריכה לעבור את התהליך הדיקטטורי הזה כדי להבין שזכויות ליברליות כמו שיוויון זכויות קניין זכות ביטוי וכד צריכות להיות לפני כל תחושה לאומית אידיאולגיה או רצון הרוב. כל המדינות המצליחות בעולם הם קודם כל ליברליות, מדינות לא ליברליות יכולות לעבוד לתקופה מסויימת (
"וְשָׂנֵאתִי אֲנִי אֶת-כָּל-עֲמָלִי, שֶׁאֲנִי עָמֵל תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: שֶׁאַנִּיחֶנּוּ, לָאָדָם שֶׁיִּהְיֶה אַחֲרָי. ב,יט וּמִי יוֹדֵעַ, הֶחָכָם יִהְיֶה אוֹ סָכָל, וְיִשְׁלַט בְּכָל-עֲמָלִי, שֶׁעָמַלְתִּי וְשֶׁחָכַמְתִּי תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ; גַּם-זֶה, הָבֶל")

כשהשליט נדיב אבל לא מחזיקות לאורך זמן. כנל גם לגבי דת, זה כבר נוסה באלפיים שנים + האחרונות זה לא עובד לא עבד לאיסלם לא עבד לנצרות וגם לא עבד ליהדות פעמיים.
בסוף במבחן התוצאה, העולם הרבה יותר יציב מאז שמדינות העולם שמו בראש מעיינהם את הליברליות, זכויות נשים זכויות מהגרים זכויות קניין וכד'. הדבר הזה בא לידי ביטוי בתלג בתוצר לנפש בתוחלת גיל בכמות האנשים שמתים כתוצאה מאלימות פיזית או עקיפה ועוד המון.

ההיסטוריה מלמדת שכל הדיקטטורות בשמן או דמוקרטיות על הניר כללו בן השאר תהליך איטי של החלשת מערכת המשפט. אף מדינה דיקטטורית או דמוקרטיות על הניר לא נוצרו כתוצאה מחיזוק מגילת זכויות ליברלית ואת הביקורת השיפוטית בהתאם לחוקים אלה.

חייב להגיד שזה עצוב מאוד שיש כל כך הרבה אנשים בעם שחושבים שהתהליך הזה חיובי, אלה לא רעיונות חדשים הם נוסו עשרות פעמים וגם פה הם לא יובילו לתוצאה אחרת.
בעיני אתה מתייחס להיסטוריה כמקשה אחת, וזה טעות, אין דמיון בין אדם שחי בתרבות של היום לבין אדם שחי לפני 2000 שנה גם אם שניהם מצטטים את אותם מילים, אין באמת דמיון ביניהם, וממילא אין סיבה להניח ששניהם מנסים לעשות את אותו דבר.
ואתה מייחס כל הצלחה של האנושות לליברליות בצורה שאתה מאמין בה, אבל אתה לא שם לב שליברלי שהיה בזמן המהפכה התעשייתית זה ליברלי שבעיניך הוא חשוך ופרימיטיבי...
ואתה מאמין שהאנושות נגאלה מהדת ואז העולם קפץ קדימה, בעיני כך חינכו אותכם, אבל זה הסתכלות רדודה ומגמתית ולא נכונה.

לא שאני אעצור את נשימתי שמישהו יסכים לניתוח השקרים של השופר
בהקשר לייצוג של דתיים, חרדים, מזרחיים וערבים, לא נראה שההרכב הנוכחי בעליון באמת מייצג. יש 2 מזרחיים, 3 דתיים, לדעתי אפס חרדים וערבים, ו 10 אשכנזים חילונים. עכשיו, צריך לזכור שזה מינוי מקצועי, אז צריך למצוא אנשים מתאימים ולא רק להסתפק שהם מהזהות המתאימה לייצוג שווה... אבל בכל זאת, נראה שעדיין יש הטיה גדולה לכיוון האשכנזי חילוני

בהקשר לייצוג של דתיים, חרדים, מזרחיים וערבים, לא נראה שההרכב הנוכחי בעליון באמת מייצג. יש 2 מזרחיים, 3 דתיים, לדעתי אפס חרדים וערבים, ו 10 אשכנזים חילונים. עכשיו, צריך לזכור שזה מינוי מקצועי, אז צריך למצוא אנשים מתאימים ולא רק להסתפק שהם מהזהות המתאימה לייצוג שווה... אבל בכל זאת, נראה שעדיין יש הטיה גדולה לכיוון האשכנזי חילוני
לגבי דתיים, יש ייצוג יתר בעליון, כמוסבר בסרטון.
לגבי מזרחיים, קל לתת הסבר סטטיסטי איך נוצר המצב, אבל מה הרלוונטיות של הנתון הזה? יש לביהמש הנשיאה שגדלה במעברה בעוני. למה רלוונטי מקום הולדתם של הוריה?

נערך לאחרונה ב:
לא שאני אעצור את נשימתי שמישהו יסכים לניתוח השקרים של השופר
אני לא ראיתי את הסרטון של עמית סגל, אבל הסרטון הזה בברור מגמתי... (במיוחד עם תקרא את הכתבה שהוא מביא בסרטון...)

הנידון הוא לא כמה דתיים יש בייחס לדתיים באוכלוסייה, ולא כמה חרדים יש (שאת זה הוא בכלל שכח שיש קבוצה כזאת באוכלוסייה) אלא כמה שמרנים וכמה ליברליים.
אין שום בעיה מהותית (באמון הציבור כן יש בעיה, אבל לא בעיה בגוף הפסיקות) שכולם יהיו חילוניים אשכנזים, אבל חשוב שיהיה חלוקה של שמרנים וליברלים לפי הייחס שיש באוכלוסייה. (שזה אומר שאם כולם חילוניים אז לפחות 50 אחוז מצביעי ליכוד)
וללכת ולטעון שהשופטים הם כבר היום מייצגים את האוכלוסייה, זה זכותך אבל חשוב להיות כנה.

נערך לאחרונה ב:
אני לא ראיתי את הסרטון של עמית סגל, אבל הסרטון הזה בברור מגמתי... (במיוחד עם תקרא את הכתבה שהוא מביא בסרטון...)

הנידון הוא לא כמה דתיים יש בייחס לדתיים באוכלוסייה, ולא כמה חרדים יש (שאת זה הוא בכלל שכח שיש קבוצה כזאת באוכלוסייה) אלא כמה שמרנים וכמה ליברליים.
אין שום בעיה מהותית (באמון הציבור כן יש בעיה, אבל לא בעיה בגוף הפסיקות) שכולם יהיו חילוניים אשכנזים, אבל חשוב שיהיה חלוקה של שמרנים וליברלים לפי הייחס שיש באוכלוסייה. (שזה אומר שאם כולם חילוניים אז לפחות 50 אחוז מצביעי ליכוד)
וללכת ולטעון שהשופטים הם כבר היום מייצגים את האוכלוסייה, זה זכותך אבל חשוב להיות כנה.
תלוי כמובן איך סופרים, אבל החלוקה בערך חצי חצי כשהליברלים הם המבוגרים יותר, כך שכנראה בתוך זמן קצר השמרנים יהיו הרוב (כי בשנים האחרונות מקפידים על איזון במינויים).

נערך לאחרונה ב:

לדעתי, עד שלא יהיה ייצוג דומה בין שופטי בית המשפט העליון לבין הכנסת, מבחינת חרדים, דתיים, ערבים, אשכנזים ומזרחיים, העם לא ירגע. ותמיד תעלה הביקורת שבית המשפט העליון אינו מייצג את העם.

איני מוטרד מהזהות של שופט העליון, אלא רק מהמקצועיות שלו. כראייה אני נותן את אביחי מנדלבליט, אדם דתי שומר מצוות, מינוי הכי אישי ואינטימי של בנימין נתניהו, אבל, אדם שהתמנה לתפקיד בעקבות קריירה מפוארת, ולא אחד שהנחיתו משום מקום כדי למלא את רצונו של הפטרון. ואותו מנדלבליט, מינוי אישי של נתניהו, אדם דתי מסורתי, שומר מצוות, זועק היום בציבור שהרפורמה המשפטית של בנימין נתניהו היא "תועבה חקיקתית, שתוביל לשפיכות דמים", ושיש "חובה מוסרית על בית המשפט העליון לפסול אותה". בנוסף, כל שופטי בית המשפט העליון, כולל הדתיים והמזרחים, חשבו שאין מקום לאשר לדרעי להתמנות לשר. אני חושב ששופטים מקצועיים יגיעו בסופו של דבר למסקנות דומות, לפחות במקרי הקיצון (כמו במקרה דרעי, או המהפכה המשטרית הזו).

אני רוצה להוסיף כאן נקודה נוספת לגבי מנדלבליט ודעתו על המינוי של דרעי לשר, כדי להראות שאין כאן סתירה ומנדלבליט לא חושב בהכרח שהיה נכון למנות את דרעי לשר (חשוב לי להתעכב על הנקודה הזו, כי הרי אמרתי שאנשים מקצועיים יגיעו למסקנות דומות, לפחות במקרי קיצון, והמינוי של דרעי לשר הוא מקרה קיצון של חסר סבירות). מנדלבליט טען אצל אילנה דיין ב-"עובדה" שההסכם עם דרעי לא כלל בשום פנים ואופן התחייבות של דרעי שלא לרוץ לכנסת שוב. מנדלבליט צודק, וזה עדיין לא אומר שמנדבליט אומר שראוי למנות את דרעי לשר. העניין הוא אחר, דרעי ביצע עבירת מס, אם הדיון על עבירת המס הזה היה ממשיך, הוא עלול להיה לקבל קלון (בד"כ בעבירות כאלו שנעשות בזמן השירות הציבורי, מקבלים קלון). כדי להפסיק את הדיון בעבירת הקלון, דרעי פרש מהכנסת, ואז אין עניין לדון בנושא הקלון כי הוא כבר לא בתפקיד ציבורי ולכן אין משמעות לקלון. עד פה הכל טוב ויפה. ברגע שדרעי מחליט לחזור לכנסת, שזה דבר שמותר לו לחלוטין ומנדלבליט צודק, נושא בדיקת הקלון, שהופסק בתום הכנסת הקודמת כי דרעי פרש מהחיים הציבוריים, חוזר שוב להיות רלוונטי, כי צריך לברר אם אדם שרוצה תפקיד ציבורי (שר בממשלה ועוד שר האוצר), אכן עשה עבירה כלכלית שיש עימה קלון או שלא. אם מנדלבליט היה חלק משופטי העליון בדיון על דרעי, לדעתי הוא פשוט היה מצטרף לשופט שהיה בדעת מיעוט וטען שיש לחזור ולמצות את הדיון האם העבירה שעשה דרעי ראויה לקלון. דרעי לא מוכן לבדיקה הזו כי רוב הסיכויים שהוא יקבל קלון, ואז נגמר הסיפור שלו מבחינת היכולת להתמנות לשר. לכן, לא להתבלבל, מנדלבליט לא אמר שראוי למנות את דרעי לשר, מנדלבליט אמר שההסכם לא חייב את דרעי לפרוש מהחיים הפוליטים לצמיתות, ועם זאת, אם דרעי רוצה לחזור לחיים הפוליטיים ולהתמנות לשר, יהיה צורך למצות תחילה את הדיון האם היתה או לא היתה עבירת קלון.

נערך לאחרונה ב:
(שזה אומר שאם כולם חילוניים אז לפחות 50 אחוז מצביעי ליכוד)
אז הגענו לבדיחה ש-מח"ל זו "מפלגה חילונית ליברלית"? חושב שהיום זה יותר "מפלגת חיסול ישראל".
אתה בטוח שרק חילונים מצביעים לליכוד, כי אני די בטוח שיש גם כמה חובשי כיפה במפלגה המדוברת.

ובגלל שהמדינה כאן חילונית מובהקת, אין לה רצון אמיתי לפתור את זה, למרות שאפשר למצוא בקלות פתרונות פשוטים כדי שזה יקרה, אבל כדי שזה יקרה צריך רצון טוב מהצד השני, וזה כרגע לדעתי לא בנמצא.
המדינה חילונית מובהקת?

אותו דבר בתשתיות של הרכבת, הרי ברור שהציבור החרדי לא באמת מעוניין בפקקים ובמיוחד שיש בלי בעיה אפשרות למצוא לזה פתרונות... (למשל כמו בחשמל בשבת שאומרים שזה חילול שבת לצורך חולים, וברגע שיעבדו בשבת רק לא יהודים, יוכלו בקלות להוכיח שזה עושה עומס בכבישים וממילא יותר הרוגים, אז כבר אפשר לומר שזה לצורך פיקוח נפש, בצירוף אמירה לגוי והעניין יסודר, הבעיה שכרגע אין רצון אמיתי במערכת להסתדר עם ההלכה, למרות שברור שאפשר למצוא בקלות פתרונות, אני לא יודע כמה אתה מכיר את הדת, אבל יש פתרונות לכל דבר שיש צורך אמיתי, ובקלות)
רק לא יהודים?
איזה לא יהודים ירצו לבוא לפה בתור נתינים, כמו בדובאי?
אני באמת ובתמים מצטער שהערבים בבתי חולים בירושלים לא פרצו בשביתת סולידריות עם הרופא שניסו לפטר בגלל "עלילת דם" שחגג עם מחבל.
אולי היית מבין כמה המדינה הזו תלוייה במוסלמים.
אולי אברכים היו צריכים להתנדב לשירות לאומי כדי לשטוף סירי לילה בבית חולים.

אתה מייחס כל הצלחה של האנושות לליברליות בצורה שאתה מאמין בה, אבל אתה לא שם לב שליברלי שהיה בזמן המהפכה התעשייתית זה ליברלי שבעיניך הוא חשוך ופרימיטיבי...
ואתה מאמין שהאנושות נגאלה מהדת ואז העולם קפץ קדימה, בעיני כך חינכו אותכם, אבל זה הסתכלות רדודה ומגמתית ולא נכונה
המדינה הוקמה אחרי תנועת ההשכלה שרצתה לעזוב את אירופה ולחזור לארץ אבות בזמן שהדתים בחרו להמתין למשיח.
נכון שליברל של לפני 400 שנה יחשב פרימיטיב כיום וליברל בעוד 100 שנה יסתכל על ליברל מהיום ויגיד שהוא פרימיטיב...
אבל זה מה שיפה בליברליזם... האנשים לומדים ומתפתחים ומתקדמים.

נ.ב.
אני בא ממקור ספרדי.
הדתיים הספרדים היו הרבה יותר ליברלים בארצות המוצא שלהם.
אבל החרדים הצליחו לשים עליהם את היד והם הולכים היום אחורה.
יש את הסדרה של "מספרי המיתוסים", מישהי מספרת שאחיה כדתי למד מתמטיקה ואנגלית עד התיכון והיום מפסיקים בכיתה ד'.
כלומר מפלגות החרדים, הצליחו לשכנע את מדינת ישראל לתת להם ללכוד את האוכלוסיה שלהם בגטו ולהפוך אותם לפחות ופחות עצמאיים.
כלומר, דתי שמספר היום איזה יופי הוא עובד ומשלם מיסים לדוגמת @מתכנת הוא תוצר של פעם?
כמו שאומרים שהיום הכל בסדר, כי הייטק בנוי על מהנדסים ופרופסורים שעלו בשנות ה-90 מרוסיה...
העתיד אכן זה מה שמפחיד.

איני מוטרד מהזהות של שופט העליון, אלא רק מהמקצועיות שלו. כראייה אני נותן את אביחי מנדלבליט, אדם דתי שומר מצוות, מינוי הכי אישי ואינטימי של בנימין נתניהו, אבל, אדם שהתמנה לתפקיד בעקבות קריירה מפוארת, ולא אחד שהנחיתו משום מקום כדי למלא את רצונו של הפטרון. ואותו מנדלבליט, מינוי אישי של נתניהו, אדם דתי מסורתי, שומר מצוות, זועק היום בציבור שהרפורמה המשפטית של בנימין נתניהו היא "תועבה חקיקתית, שתוביל לשפיכות דמים", ושיש "חובה מוסרית על בית המשפט העליון לפסול אותה". בנוסף, כל שופטי בית המשפט העליון, כולל הדתיים והמזרחים, חשבו שאין מקום לאשר לדרעי להתמנות לשר. אני חושב ששופטים מקצועיים יגיעו בסופו של דבר למסקנות דומות, לפחות במקרי הקיצון (כמו במקרה דרעי, או המהפכה המשטרית הזו).
מדלבליט הוא לא דוגמה לשום דבר טוב וודאי שאסור לשתף פעולה עם הניסיון להלבין אותו, לא משנה מה הוא אמר. זאת הנחה סבירה שנתניהו רוצה למנות אותו לעליון ומנסה עכשיו להציג אותו כמתנגדו.
אם למנדלבליט באמת אכפת מהדמוקרטיה, שיספר הכל. אחרי זה אפשר יהיה להתייחס לדבריו.

נערך לאחרונה ב:
מדלבליט הוא לא דוגמה לשום דבר טוב וודאי שאסור לשתף פעולה עם הניסיון להלבין אותו, לא משנה מה הוא אמר. זאת הנחה סבירה שנתניהו רוצה למנות אותו לעליון ומנסה עכשיו להציג אותו כמתנגדו.
אם למנדלבליט באמת אכפת מהדמוקרטיה, שיספר הכל. אחרי זה אפשר יהיה להתייחס לדבריו.
מה אפשר לבקש יותר ממה שמנדלבליט עשה בתוכנית של אילנה דיין? הבנאדם היה חד ונחרץ שהממשלה הזו והעומד בראשה ממניעי שחיתות ומשיחיות ירדו מכל הפסים ומובילים לשפיכות דמים בין יהודים. למחרת השידור שמחה רוטמן קרא להכניס אותו לכלא. מבחינתי מנדלבליט קיבל שאפו ענק על הראיון הזה. אדם אמיץ.

מה אפשר לבקש יותר ממה שמנדלבליט עשה בתוכנית של אילנה דיין? הבנאדם היה חד ונחרץ שהממשלה הזו והעומד בראשה ממניעי שחיתות ומשיחיות ירדו מכל הפסים ומובילים לשפיכות דמים בין יהודים. למחרת השידור שמחה רוטמן קרא להכניס אותו לכלא. מבחינתי מנדלבליט קיבל שאפו ענק על הראיון הזה. אדם אמיץ.
לבן אדם הזה יש כוח לעצור את כל הטירוף הזה תוך שניה אם הוא רק ירצה. הוא צריך רק לספר את כל מה שהוא יודע. אז שלא יספר סיפורים שהוא נגד הרפורמה.

לבן אדם הזה יש כוח לעצור את כל הטירוף הזה תוך שניה אם הוא רק ירצה. הוא צריך רק לספר את כל מה שהוא יודע. אז שלא יספר סיפורים שהוא נגד הרפורמה.
מה זה אמור להיות "מה שהוא יודע"?

אלימות של יהודים כלפי ערבים/חיילים מקבלת גינויים מכול הצדדים.
אלימות של מפגינים כלפי שוטרים בגוש דן- "לא נעים, לא נורא" (מירב מיכאלי).
במקום שבו שורפים ילדים ישרפו יום אחד גם שמאלנים (=כל מי שלא אומר אמן על מה שביבי אומר).
ובנוסף, עד כמה שזכור לי היריות האחרונות באיזור כיכר רבין לא היו מצד מפגינים נגד הליכוד.

ולמי שעוד יש ספק מה במטרה הסופית, שיקרא על סגן השר פרוש שגירש צלמת (חרדית) מארוע בו השתתף כי נוכחותה של אישה כנראה גורמת לו לאבד ריכוז. בקרוב יידע כל מי שנזקק לחסדיו של פרוש או חבר מפלגתו, לא להזמין צלמת או כל אישה אחרת למקומות בהם נוכח כבוד סגן השר.

אם הייתה לי בחירה בין שני מועמדים לבית המשפט העליון בעלי כישורים דומים, שהאחד קרוב אליי יותר בהשקפותיו והשני קרוב אליי יותר מבחינת המוצא – הייתי בוחר ללא היסוס בראשון.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם הייתה לי בחירה בין שני מועמדים לבית המשפט העליון בעלי כישורים דומים, שהאחד קרוב אליי יותר בהשקפותיו והשני קרוב אליי יותר מבחינת המוצא – הייתי בוחר ללא היסוס בראשון.
אז אתה כופר באחד מעיקרי הדת השלטת. ובקיצור - שמאלן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הק995 ההיסטוריה של Vanguard ( סרטון מעניין) פוסטים מאיכות נמוכה 0
M "מעל מחצית מהמשכנתאות שניטלו באפריל היו במינוף של מעל 60%-רמה שלא מצאנו בכל ההיסטוריה" נדל"ן 8
Homer היום למדתי (לחובבי ההיסטוריה) אוף טופיק 3
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
מ "ההיסטוריה מלמדת אותנו שהשקעה במדדים היא ההשקעה הנבונה ביותר" שוק ההון 8
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 60
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה