היי! אני מצטרף לרשימה המכובדת של מגישי דוח עצמאית, ויש לי כמה שאלות.
ראשית - לכל המתלבטים - עוד לא הגשתי כמובן, אבל בהינתן שלא יצוצו בעיות (שאני לא צופה) בהמשך, זה די פשוט
הסטטוס שלי:
שכיר, משקיע עצמאית דרך IB ישראל
התיק שנפתח עבורי:
תיק מספר 93 = תיק עבור שכיר בעל הכנסות שלא נוקה מהן מס במקור
מילאתי:
פרטים כלליים:
הכנסות
סעיף 194 = תקבולים והחזרים חייבי מס מהמוסד לביטוח לאומי בגין הכנסה כשכיר שאינן כלולים בטופס 106 (מילואים, דמי אבטלה וכו') 7250 ש"ח
סעיף 158 = משכורת. שכר עבודה
סעיף 157 = ריבית על ניירות ערך - מס שלא יעלה על 25%. מדווח על הדיבידנדים שקיבלתי ב2023 על אף שנוכה מהם מס
סעיף 054 = מספר טופסי רווח הון שנוספו - 1
סעיף 256 = סה"כ סכום המכירות מרווח הון מניירות ערך סחירים.
סעיף 290 = סה"כ הכנסות חו"ל - סוכם את הרווח מדיבידנדים וממכירות
ניכויים
סעיף 218 = משכורת שבשלה שילם המעביד לקרן השתלמות (מטופס 106)
סעיף 244 = הכנסה מבוטחת (כנ"ל)
סעיף 248 = הפקדות המעביד לקופת גמל לקצבה (כנ"ל)
זיכויים
סעיף 045 = לקצבה כ"עמית שכיר "(מטופס 106)
סעיף 268 = לקצבה כ"עמית עצמאי" (שאלה: אם אני מפקיד *בנוסף* באופן עצמאי לקופת גמל ולקרן פנסיה אני יכול להוסיף את זה כאן?)
סעיף 037 = תרומות בשנת המס
סעיף 042 = מס הכנסה שנוקה במקור ממשכורת (מטופס 106)
נספח חו"ל
סעיף 417 = מריבית מני"ע מפקדונות ותוכניות חיסכון- מס בשיעור 25%: מילאתי את ההכנסה מדיבידנדים ואת המס ששולם מחוץ לישראל בגין הכנסה זו (שאלה: זה המקום הנכון לדווח רווח מדיבידנדים?)
נספח רווח הון
הוספתי נספח 65: ני"ע סחירים שלא נוכה מהם מס במקור וחייבים בתשלום מקדמה חצי שנתית.
בנספח זה מילאתי את סעיף 13 = רווח חייב במס לפני קיזוז הפסדים
מסמכים שצירפתי:
טופס 106, קבלות על תרומות, מסמך של ביטוח לאומי על התשלום של 7250 ש"ח שקיבלתי ממילואים (אנא ראו שאלה בהמשך)
וזה הכול.
שאלות נוספת:
1. האם יש הוצאות שאני יכול להזדכות עליהן כשכיר? (אולי למשלם השיעורי אנגלית שאני משלם עליהם בpreply?)
2. האם אני יכול להוסיף בניכויים את ההפקדות הנוספות שלי לקרן הפנסיה והגמל? זה משהו שמזדכים עליו?
3. לגבי התשלום מביטוח לאומי על מילואים - יש שם משהו מוזר: א' קיבלתי הרבה יותר מ7250 עם כל חודשי המילואים האחרונים אבל זה הפלט שיצא לי מהאתר שלהם, וב' גם ה7250 האלה וגם היתר זה בכלל סכומים שמחזירים לי מהעבודה ומחייבים אותי עליהם מס לא? אם אני ממלא את זה יוצא לי עוד 2000 ש:ח מס שאני צריך לשלם..
(דרך שיש לי להסביר את זה: ה7250 האלה זה התגמול השנתי שקיבלתי וזה בלי קשר לתשלום על ימי מילואים. אני צריך לבדוק אם באמת זה התגמול השנתי שקיבלתי)
ראשית - לכל המתלבטים - עוד לא הגשתי כמובן, אבל בהינתן שלא יצוצו בעיות (שאני לא צופה) בהמשך, זה די פשוט
הסטטוס שלי:
שכיר, משקיע עצמאית דרך IB ישראל
התיק שנפתח עבורי:
תיק מספר 93 = תיק עבור שכיר בעל הכנסות שלא נוקה מהן מס במקור
מילאתי:
פרטים כלליים:
הכנסות
סעיף 194 = תקבולים והחזרים חייבי מס מהמוסד לביטוח לאומי בגין הכנסה כשכיר שאינן כלולים בטופס 106 (מילואים, דמי אבטלה וכו') 7250 ש"ח
סעיף 158 = משכורת. שכר עבודה
סעיף 157 = ריבית על ניירות ערך - מס שלא יעלה על 25%. מדווח על הדיבידנדים שקיבלתי ב2023 על אף שנוכה מהם מס
סעיף 054 = מספר טופסי רווח הון שנוספו - 1
סעיף 256 = סה"כ סכום המכירות מרווח הון מניירות ערך סחירים.
סעיף 290 = סה"כ הכנסות חו"ל - סוכם את הרווח מדיבידנדים וממכירות
ניכויים
סעיף 218 = משכורת שבשלה שילם המעביד לקרן השתלמות (מטופס 106)
סעיף 244 = הכנסה מבוטחת (כנ"ל)
סעיף 248 = הפקדות המעביד לקופת גמל לקצבה (כנ"ל)
זיכויים
סעיף 045 = לקצבה כ"עמית שכיר "(מטופס 106)
סעיף 268 = לקצבה כ"עמית עצמאי" (שאלה: אם אני מפקיד *בנוסף* באופן עצמאי לקופת גמל ולקרן פנסיה אני יכול להוסיף את זה כאן?)
סעיף 037 = תרומות בשנת המס
סעיף 042 = מס הכנסה שנוקה במקור ממשכורת (מטופס 106)
נספח חו"ל
סעיף 417 = מריבית מני"ע מפקדונות ותוכניות חיסכון- מס בשיעור 25%: מילאתי את ההכנסה מדיבידנדים ואת המס ששולם מחוץ לישראל בגין הכנסה זו (שאלה: זה המקום הנכון לדווח רווח מדיבידנדים?)
נספח רווח הון
הוספתי נספח 65: ני"ע סחירים שלא נוכה מהם מס במקור וחייבים בתשלום מקדמה חצי שנתית.
בנספח זה מילאתי את סעיף 13 = רווח חייב במס לפני קיזוז הפסדים
מסמכים שצירפתי:
טופס 106, קבלות על תרומות, מסמך של ביטוח לאומי על התשלום של 7250 ש"ח שקיבלתי ממילואים (אנא ראו שאלה בהמשך)
וזה הכול.
שאלות נוספת:
1. האם יש הוצאות שאני יכול להזדכות עליהן כשכיר? (אולי למשלם השיעורי אנגלית שאני משלם עליהם בpreply?)
2. האם אני יכול להוסיף בניכויים את ההפקדות הנוספות שלי לקרן הפנסיה והגמל? זה משהו שמזדכים עליו?
3. לגבי התשלום מביטוח לאומי על מילואים - יש שם משהו מוזר: א' קיבלתי הרבה יותר מ7250 עם כל חודשי המילואים האחרונים אבל זה הפלט שיצא לי מהאתר שלהם, וב' גם ה7250 האלה וגם היתר זה בכלל סכומים שמחזירים לי מהעבודה ומחייבים אותי עליהם מס לא? אם אני ממלא את זה יוצא לי עוד 2000 ש:ח מס שאני צריך לשלם..
(דרך שיש לי להסביר את זה: ה7250 האלה זה התגמול השנתי שקיבלתי וזה בלי קשר לתשלום על ימי מילואים. אני צריך לבדוק אם באמת זה התגמול השנתי שקיבלתי)