• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגיע הזמן לשתף

• פותח הנושא פותח הנושא מישו2
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מסע מרשים ומעניין ללא ספק, לדעתי כדי להמשיך להגדיל את התיר שלך וגם לספק את יצר ההימורים אתה יכול לקחת מימון כדי לקנות עוד דירות, זה יפגע בתזרים אבל ניכר כי גם ככה אתם חוסכים עשרות אלפי שקלים כל חודש.

מאז 2021 אי אפשר לקחת משכנתא לדיור הנגד נכס קיים כדי לקנות עוד אחד, אבל מותר כדי לעזור לילדים לקנות, אז אתם יכולים להתחיל לקנות דירות לילדים ולרשום אותם על שמם.
יכול להיות גם שתוכל לקבל הלוואה מחברות הביטוח כנגד כמה מהנכסים, אלו בעקרון הלוואות יקרות יותר אבל אולי אם הן יהיו באחוז מימון קטן יוכלו לתת ריביות טובות.
עוד אופציה לקבל עוד מימון תהיה למכור דירה, ועם הכסף לקנות שתיים בתוספת משכנתא של 50% על כל אחת ועוד קצת תוספת מהכיס עבור המיסים והעלויות הנלוות.

אז בואו נדבר קצת על נדל"ן.

לפני זה אקדים ואומר שאני מאוד מתרשם מידע רב שיש כאן לאנשים בשוק ההון ובנדל"ן ובכלל.
עם זאת, לפחות עד היום, אני לא משוכנע שפעולות מתוחכמות הביאו ליותר רווחים לאנשים.
במקרה שלי תמיד חיפשתי אפיקים פשוטים יחסית. אולי זה בגלל שכל השנים עבדתי במשרה מלאה בתחום שלי. אז בזמן הפנוי במקום להתפזר ולהתמקצע בתת-תחומים מגוונים, הלכתי על מה שהגיוני ופשוט.

בראש ובראשונה, מכירה ברווח וקניית נכס אחר (בנדל"ן או בשוק ההון) - משמעותה בד"כ מיסוי גבוה. זוכרים את רוברט קיוסאקי שנמנע מתשלום מס כי ניצל חוק שמכירת נכס וקניית נכס יקר ממנו דוחה את תשלום המס (אבא עשיר אבא עני).
אני עצמי יישמתי זאת חלקית כך: עד היום השתדלתי למכור נדל"ן רק אם מס השבח היה אפסי (עדיין שילמתי מס רכישה כמובן). בעבר זה היה קל יותר כי היה מגיע פטור ממס שבח כל 4 שנים.
עדיין, בשנים האחרונות היו הזדמנויות כאלה - הוראת שעה בשנת 2010 שאפשרה מכירה של 2 דירות עם פטור ממס, דירות מירושה, וגם הוראת שעה נוספת בשנת 2017 של הפקדת כספי מכירת דירה שלישית בקופת גמל להשקעה (אותה לא ניצלתי אגב).

מצד שני ,העסקה האחרונה שלי לפני כמה חודשים חייבה אותי לשלם מס שבח גבוה על דירה. הסיבה למהלך הזה הייתה שמכרתי דירה ללא פוטנציאל פינוי בינוי ובמקומה קניתי דירה עם תהליך פינוי בינוי (אמנם בתחילתו) במחיר טוב.

עדיין בהסתכלות לאחור, בד"כ הרווח היה מקסימלי אם הייתי פשוט מחזיק עד היום כל דירה שמכרתי ובמקומה קניתי דירה אחרת.

נקודה נוספת היא נדל"ן למגורים - מעולם לא התעסקתי בנדל"ן מסחרי.

נדל"ן בארץ - הסברתי בעבר מדוע חשוב לי להצמיד את רוב ההון שלי למטבע במדינה בה אני חי. אני חושב שזו דוגמא להקטנת סיכון. הנה למשל ישראלי שקנה דירה בבריטניה ב-2015 (והמיר שקלים לפאונד) שקול לישראלי שהחביא אותו סכום בשקלים מתחת לבלטות. למה? כי הפאונד התרסק ב-33% מאז.

על מה שלדעתי לא ניתן לוותר - וזה העקרון הכי חשוב בספרים שקראתי - הוא למידת השטח.
אם תוותרו על למידת השטח, די בטוח שתקנו נכס במחיר גבוה משוויו. כמו כן ללא למידת השטח לא תוכלו "לחטוף" נכס במחיר אטרקטיבי. לשם כך חייבים לשלוט במחירים של האזור שבחרתם להשקיע בו.

נדל"ן בארץ - הסברתי בעבר מדוע חשוב לי להצמיד את רוב ההון שלי למטבע במדינה בה אני חי. אני חושב שזו דוגמא להקטנת סיכון. הנה למשל ישראלי שקנה דירה בבריטניה ב-2015 (והמיר שקלים לפאונד) שקול לישראלי שהחביא אותו סכום בשקלים מתחת לבלטות. למה? כי הפאונד התרסק ב-33% מאז.
זה לא ממש הקטנת סיכון, מה שקרה לאותו איש נחמד שקנה דירה בבריטניה אינו הבעיה שהפאונד התרסק, אלא שהדירה ירדה במחירה, ולמרות שהפאונד נפל היא לא עלתה מולו באופן יחסי. אז כנראה שפשוט הנדל''ן בבריטניה לא היה כל כך ריווחי.

זה לא ממש הקטנת סיכון, מה שקרה לאותו איש נחמד שקנה דירה בבריטניה אינו הבעיה שהפאונד התרסק, אלא שהדירה ירדה במחירה, ולמרות שהפאונד נפל היא לא עלתה מולו באופן יחסי. אז כנראה שפשוט הנדל''ן בבריטניה לא היה כל כך ריווחי.
סליחה אבל אני מכיר נתונים שהנדל"ן עלה בכ-50% אחוזים בשנים האלה (תגגל למשל "מחירי נדלן בריטניה גרף") ומסתבר ש 1=1.5X(1 - 1/3)

סליחה אבל אני מכיר נתונים שהנדל"ן עלה בכ-50% אחוזים בשנים האלה (תגגל למשל "מחירי נדלן בריטניה גרף") ומסתבר ש 1=1.5X(1 - 1/3)
נראה לי שלא הבנת אותי
לפי איזה מטבע אתה מודד שהנדל''ן בבריטניה עלה?
קנית דירה לפני 10 שנים בX שקלים
מכרת אותה עכשיו בX שקלים (בהנחה שהשקל נשאר בערכו מול המדד או סל הצריכה שלך)
אז שוויה של הדירה בבריטניה לא עלה מול סל הצריכה שלך.
זה שבינתיים היה הרבה סיבובים של השטרלינג לא רלוונטי לשאלה האם הנדל''ן עלה או לא. יתכן ונראה שהוא עלה, אבל זה בגלל שערכו של הפאונד ירד.

נראה לי שלא הבנת אותי
לפי איזה מטבע אתה מודד שהנדל''ן בבריטניה עלה?
קנית דירה לפני 10 שנים בX שקלים
מכרת אותה עכשיו בX שקלים (בהנחה שהשקל נשאר בערכו מול המדד או סל הצריכה שלך)
אז שוויה של הדירה בבריטניה לא עלה מול סל הצריכה שלך.
זה שבינתיים היה הרבה סיבובים של השטרלינג לא רלוונטי לשאלה האם הנדל''ן עלה או לא. יתכן ונראה שהוא עלה, אבל זה בגלל שערכו של הפאונד ירד.
אז כן בהתחלה לא הבנתי אותך.

אתה אומר בצדק ששווי ההשקעות שלי בנקודה מסוימת נגזר מהשוואה לסל הצריכה שלי.

ואני אומר - זה תלוי גם באיזה מטבע נקוב המחיר של כל חלק בסל הצריכה שלי.
אז עבורי, ואני מאמין שעבור רובנו, סל הצריכה רובו ככולו שקלי ולכן כשאני משקיע בנדל"ן בחו"ל אני גם מהמר פורקס. בדיוק כמו שאני מהמר על הדולר כשאני משקיע בוולסטריט.
לכן לדעתי חשוב שרוב ההשקעה שלנו תהיה שקלית כי אני לא חושב שאנחנו רוצים להמר על פער מטבעות. בניגוד לנכסים שאנחנו מאמינים שעולים עם השנים, אין לנו שום כיוון מה יהיה היחס בין 2 מטבעות בעתיד (לטוב ולרע).

אז עבורי, ואני מאמין שעבור רובנו, סל הצריכה רובו ככולו שקלי ולכן כשאני משקיע בנדל"ן בחו"ל אני גם מהמר פורקס. בדיוק כמו שאני מהמר על הדולר כשאני משקיע בוולסטריט.
ראה כאן דיון קצר בנושא.
אמלק: אין קשר הכרחי בין המטבע בו נקוב מחיר הנכס להשפעות התנודות בשע"ח של המטבע מול השקל על הרווח / הפסד השקלי. המשפט הזה תקף הן לפן הנכסים והן לפן ההתחייבויות.

אז כן בהתחלה לא הבנתי אותך.

אתה אומר בצדק ששווי ההשקעות שלי בנקודה מסוימת נגזר מהשוואה לסל הצריכה שלי.

לכן לדעתי חשוב שרוב ההשקעה שלנו תהיה שקלית כי אני לא חושב שאנחנו רוצים להמר על פער מטבעות. בניגוד לנכסים שאנחנו מאמינים שעולים עם השנים, אין לנו שום כיוון מה יהיה היחס בין 2 מטבעות בעתיד (לטוב ולרע).
תיכנס כאן לתפלצת השרשורים בנושא קרנות סל מגודרות וסיכוני מט''ח.
עריכה: הופ הנה, @גרהם כבר לינקק לך.

בשנת 2003 התחלתי בעבודה הראשונה שלי כמהנדס בהייטק. הימים היו שלהי פיצוץ בועת הדוט קום ועדיין היתה ניכרת הססנות בגיוסים.
עבדתי בחברה וקיבלתי שכר נמוך ביותר. באותם ימים זה לא הפריע לי (והיום אני לא מבין: איך???).

אחרי פחות משנה עברתי (בעיקר עקב השכר הנמוך) לחברה אחרת שם השכר היה עדיין נמוך אבל שיפור גדול לעומת השכר הקודם שלי.
עבדתי שם כשנה וקצת ואז עברתי לחברה טובה עם TC לא רע. השנה היתה 2005

הסיפור שלי עם נדל״ן התחיל במגרש שרכשנו ובנינו עליו בשנת 2007 לערך. המחירים בהשוואה להיום אולי היו מצחיקים אך עדיין הזדקקנו למשכנתא של כמליון שח. זה היה נחשב סכום עצום להתחייב אליו.

השנים הן טרום עידן הכסף הזול וריבית ההלוואה היתה כ-5 אחוזים לתקופה ארוכה. האמת שלא היה לי ראש להשקעות בכלל באותן שנים. לא הבנתי ולא רציתי להבין במשכנתאות.

בשנת 2008 חלפה לידי הידיעה כי יש משבר כלכלי וקריסה בבורסות. זה לא עניין אותי בכלל. מה שנגע לי הוא רק שהמשבר גם מביא לפיטורים בהייטק. יצא שהמשבר לא השפיע עליי או על התנאים שלי בעבודה ההיא.

בשנת 2009 דיברתי עם חבר ותיק. לא זוכר איך אבל התחלנו לדבר על כך שמעבודה כשכיר בהייטק כנראה לא נתעשר, הוא סיפר לי על ספר שקרא: אבא עשיר אבא עני ושכנע אותי לקרוא אותו.

אחרי שקראתי התחלתי לקבל תיאבון וקניתי ספר על נדל"ן (נדל"ן בג'ינס של חיים לוי). בספר נחשפתי והתחלתי להבין לראשונה מושגים כמו מימון, מינוף, תשואה (על ההשקעה או על ההון). ועל כך שכל אדם מן הישוב יכול לבד ללמוד, לעשות חקר שוק, ולקנות דירה להשכרה.

TBC

אני חושב שמה שעזר לי לקנות דירות להשקעה בפריפריה בה התרכזתי היא עצם העובדה שגדלתי שם.
זה שירת 2 מטרות:
1. הרי אני מכיר איזה סוג אנשים גרים שם. אני יודע שאפשר למצוא שוכרים טובים.
2. ההורים שלי גרים שם ולכן יוכלו לעזור לי נקודתית אם אצטרך במקום שאגיע מרחוק.

בפועל אני יכול להגיד לכם שהכל בולשיט.

לגבי הנקודה הראשונה. מנסיוני, חלק מהאנשים שנראו סבבה ועברו אצלי את כל הבדיקות התגלו כשוכרים בינוניים. (זה כולל גם אנשים אמידים שגרים במרכז). הייתי אפילו אומר הפוך, ככל שהמשפחה יותר נורמטיבית ומשכילה, כך בעיות שיתעוררו יסלימו יותר. אם חושבים על זה, זה די הגיוני מאחר ואדם שמודע לזכויותיו ויותר משכיל, ידרוש ממך יותר. תמיד כדאי "לעשות עסקים" עם מישהו שיש לך יתרון עליו באופי העסק. כשזה נוגע להשכרה, מול אנשים פשוטים יותר ופחות משכילים, תישאר עם יותר כסף ופחות עצבים. זה אולי נשמע יומרי ומתנשא אבל זו לא הכוונה, זו המציאות.

לגבי הנקודה השנייה, נכון שההורים עזרו אבל זה היה די זניח כי למעשה אין צורך כמעט בכלל לקפוץ לנכס. אקח את זה אפילו לדוגמא קיצונית בה היה שוכר שמעולם לא פגשתי בנכס ולא נסעתי אליו. השוכר הקודם הראה לו את הדירה והסכמנו שהוא יגיע למקום מפגש קרוב אליי ושם חתמנו חוזה. לגבי בעלי מקצוע, אם בעבר היה מקובל להיפגש (בד"כ כדי לשלם מזומן, או מכיוון שאם לא הכרת את בעל המקצוע הוא חשש שלא תשלם לו כי לא פגשת אותו), הרי שבשנים האחרונות מאוד מקובל להתקשר לבעל מקצוע שמעולם לא פגשת, לתת לו לקבוע עם השוכר, לדבר איתו כשהוא מגיע ולהסכים על תיקון ומחיר, לקבל תמונות לווטסאפ ממנו של לפני ואחריי ולסיום להעביר לו בביט את הכסף.

אגב טיפ שלמדתי לגבי בעלי מקצוע. אם שמור לכם בטלפון בעל מקצוע שלקחתם פעם והייתם מרוצים ממנו, אבל זו היתה פעם בודדת, לא בטוח שכדאי לחזור אליו. נוכחתי לדעת שלהביא בעל מקצוע חדש שאני לא מכיר אבל מדורג למשל גבוה במדרג זה עדיף. אם ננתח את זה הסיבות המרכזיות לדעתי הן:

1. אנחנו לא יודעים באיזה מצב בחיים בעל המקצוע הותיק שהיינו מרוצים ממנו. פגשתי לא פעם בעלי מקצוע שהיו טובים ואמינים ונהפכו לגרועים או יקרים. לפעמים זה בגלל שבעל מקצוע שהוא חדש יחסית הוא גם יותר "תמים" והוא נותן מעצמו יותר ומבקש תמורה פחותה. לימים, הוא מתאכזב מהכנסתו ומבין שיתכן ואם יהיה פחות ישר ו/או יותר יקר ירוויח יותר. לצערי זה קורה וזה גם קשור לחתך אוכלוסיה שבד"כ עובד במקצועות האלה.

2. הצד השני של המטבע - אם כרגע בעל המקצוע מדורג גבוה, זה אומר שבתקופה הממש אחרונה הוא כנראה בסדר. לכן הסיכוי שהוא יהיה בסדר איתנו עולה. אגב, נהוג לחשוב שהוא יותר יקר אבל זה לא תמיד נכון ואתן הסבר שחשבתי עליו: האנשים המדורגים גבוה לא נשארים שם לאורך זמן (נגיד לאורך שנים). זה קשור הן למה שהזכרתי בנקודה הקודמת (אגב זה שונה למשל מתוצאת חיפוש בגוגל שהיא ממומנת ותמשיך לתפוס מקום גבוה כל עוד תמומן גבוה בהשוואה למתחרים) וגם לתחרות הרבה בתחום - ענף התיקונים והשיפוצים הוא ענף ש"מבקרים" בו די הרבה אנשים, לתקופת חיים מוגבלת בד"כ בחייהם.

TBC

נערך לאחרונה ב:
תובנה שיש לי היום: הסיפורים שסיפרתי ואספר על נדל"ן מבליטים לעיתים פעולות שחסכו לי כספים ונשמעים טוב.
אבל היום במבט לאחור, כל החסכונות הללו (שהצריכו אגב הרבה התרוצצות מבחינתי) זניחים מבחינת הרווח שהם הביאו לי.
אני מודה שחלק מהסיבות לכך הוא העליה האסטרונומית בערכים של הנכסים והשכירויות שמביאה כמובן לכך.

אז נחזור ל-2009. בחרתי להתמקד באיזור ספציפי, בדירות 2.5 עד 3 חדרים (בהמלצת הספר, כדי לדאוג לדירות שקל להשכיר). מדובר על דירות בבנייני שיכון ישנים, ללא מעלית, עד 4 קומות, לפעמים בניינים על עמודים ולפעמים לא.
התחלתי לקבוע עם מוכרים לשעות הערב ולנסוע אחרי העבודה לראות דירות. היו דירות למכירה מתיווך וכך התחלתי להכיר חלק מהמתווכים. עם הזמן, אתה לומד ומפתח, כמו בכל תחום, יידע ואינטואיציה שנותנת לך אפשרות לתמחר מחיר דירה באיזור. התמחור לא מדוייק אבל משתפר עם הזמן. הייתי חורש על יד2 וכך הכרתי לאט לאט את כל הדירות בחתך בו התעניינתי.
כשהיתה מתפרסמת דירה חדשה, הייתי מנסה להעריך אם המחיר תואם את מה שחשבתי. לעיתים הייתי מתקשר למתווכחים שהכרתי להתייעץ מה דעתם. הייתי רושם לעצמי חוות דעת על דירות שביקרתי בהן ומעקב על מתי ועל מה דיברתי עם המוכרים ולאיזה הבנות הגענו. הרישומים כללו למשל: משופצת או לא? דרגת פירוט השיפוץ (למשל חלונות עץ ישנים או אלומיניום? תריסי גלילה ישנים או חדשים ואפילו חשמליים, זרם מים חזק במטבח ובמקלחת? סימנים לרטיבות או צביעה בקירות/תקרה? ריצוף חדש או מיושן).

אחרי כמה זמן, כשהרגשתי שאני מבין במחירים באיזור, התחלתי לנהל משא ומתן עם כמה מוכרים על כמה דירות שראיתי. הדירות היו כמובן מפורסמות במחיר גבוה לטעמי. במשא ומתן זורקים מספרים ומנסים לראות עד כמה גמיש המחיר.
תבינו, מדובר אז על דירות בסכום של כ-300,000 ש"ח ולכן הפער בו אין הסכמה לעסקה הוא לעיתים רק 15,000 ש"ח. אבל בימים הללו, היה לי מאוד מוצדק להמשיך לחפש ולהלחם על מחיר יותר טוב.

את הדירה תכננתי לממן בעיקר מהון עצמי שתתן לי פדיון קרן ההשתלמות שלי (או של אשתי, אני לא זוכר בדיוק מי היתה הראשונה שפדינו).
לבסוף מצאתי דירה משופצת, ברחוב טוב יחסית. אמנם הדירה היתה קומה אחרונה אבל בבניין של 3 קומות ללא עמודים (לכן עולים פחות מ2.5 קומות בהשוואה לבניין על עמודים). הדירה גם היתה משופצת ומחולקת ל-3 חדרים למרות שהיתה רשומה כדירת 2.5 חדרים.
מחיר הסגירה 300,000 ש"ח, תשלום למתווך של כמה אלפים (לא זוכר), עו"ד נדמה לי 0.5 אחוז וכמובן מס רכישה נדמה לי 3.5% (היה לי בית מגורים אחד).
מאחר וזו דירה ראשונה, רציתי להרגיש הכי בטוח ולכן לקחתי משכנתא ל-30 שנה P-1 (אבל שפיצר...). באותם ימים המשכנתא המקסימלית שנתנו היתה 75% (היה גם EMI אבל לא רציתי להתעסק עם זה בינתיים).
המחשבה הית הקטנת סיכון למינימום. תכננתי להשכיר אותה ב-1800 ש"ח ולכן להשאר עם רווח יחסית חודשי גדול.
בפועל המחיר הנכון לדירה היה כ-1600 ש"ח אבל התעקשתי על 1,800 ש"ח. קיבלתי בתמורה שוכרים ששילמו שכירות אבל לא שלמו את כל הארנונה. למזלי הם לפחות שמרו על הדירה ויצאו אחרי כשנה.

TBC

לגבי החזקת תעודות סל פי 3 על הנאסדק עוד לא שכנעו אותי שזה מסוכן יותר מלשים סכום גדול פי 3 על הנאסדק
זה מסוכן יותר. קרן כזו יכולה להיפדות באופן כפוי. אתה לא צריך במצבך להחזיק נכסים ממונפים כאלה.

זה מסוכן יותר. קרן כזו יכולה להיפדות באופן כפוי. אתה לא צריך במצבך להחזיק נכסים ממונפים כאלה.
אני חולק עליך כשמדובר על כמה אחוזים מההון. גם קרנות גידור והון סיכון (שלא לדבר על אנג׳לים) נוהגות לשים כסף על נכסים/רעיונות מסוכנים (אף יותר). זו הסיבה לדעתי לאמרה ״כסף הולך לכסף״.

אגב, אני לא כזה מתוחכם ולכן לא משקיע בסטארט אפים ולא יודע לעשות stock picking.
אני לדעתי הולך על יותר בטוח - הכלכלה האמריקאית, ענף הטכנולוגיה (שלדעתי משתלט על העולם כמו שאנו מכירים) וכן אני מוכן להסתכן כדי לקבל יותר על הכסף.

בסופו של דבר קניתי 4 דירות להשקעה בשנים 2009-2010. ההון העצמי (כ-25%) נלקח מ2 קרנות השתלמות ו-2 כספי פיצויים פטורים עקב החלפת מקום עבודה שלי ושל אשתי בשנים הללו. נהנתי מההתעסקות בלחפש, להמתמקח ולקנות.
בנוסף, גם לאור הספרים שקראתי, חשבתי שבגלל שההשקעה הזו לא שגרתית, היא יכולה להביא לי הון יותר גדול על פני הדיפולט - להשאיר את קרן ההשתלמות ופיצויי הפיטורים. חשבתי לעצמי שאם יש דרך שלפיה מתנהגים רוב האנשים, בהמלצת רוב המומחים (לא לפדות קרנות השתלמות ופיצויים), לא יתכן שאפשר להרוויח מכך בצורה יוצאת דופן. יותר הגיוני שהתנהגות שבודדים עושים, אולי "נגד הזרם" תביא לתוצאות טובות יותר.

TBC

בסופו של דבר קניתי 4 דירות להשקעה בשנים 2009-2010. ההון העצמי (כ-25%) נלקח מ2 קרנות השתלמות ו-2 כספי פיצויים פטורים עקב החלפת מקום עבודה שלי ושל אשתי בשנים הללו. נהנתי מההתעסקות בלחפש, להמתמקח ולקנות.
בנוסף, גם לאור הספרים שקראתי, חשבתי שבגלל שההשקעה הזו לא שגרתית, היא יכולה להביא לי הון יותר גדול על פני הדיפולט - להשאיר את קרן ההשתלמות ופיצויי הפיטורים. חשבתי לעצמי שאם יש דרך שלפיה מתנהגים רוב האנשים, בהמלצת רוב המומחים (לא לפדות קרנות השתלמות ופיצויים), לא יתכן שאפשר להרוויח מכך בצורה יוצאת דופן. יותר הגיוני שהתנהגות שבודדים עושים, אולי "נגד הזרם" תביא לתוצאות טובות יותר.

TBC
אתה הצלחת בגדול, אבל לדעתי בעיקר כי המזל שיחק לך, תמיד אנשים שיקראו את הספר אבא עני אבא עשיר, וירוצו ישר ללכת לקנות דירות, הגיוני שבתקופות מסוימות הם ירוויחו בענק ואפילו אם הם יעשו את הטעויות משמעותיות, כי ברגע שבדיוק הם יקנו בשנים של זינוקים במחירי הדירות כל משקיע ישר בטוח שהוא צודק, כי במלחמה כשמנצחים כולם בטוחים שהם אלופים, הבעיה היא בשנים הלא מנצחות.... משקיעי הדירות מזלם שיחק להם, אבל בחיים צריך לדעת שלא תמיד המזל משחק לפעמים צריך לעזור לו, ואף פעם לא להסתמך עליו שהוא יעשה את העבודה לבד, בהשקעות חייבים לדעת טוב מאוד מה זה קרן השתלמות, את הריביות ואת סוגי ההלוואות כי זה מה שמפיל משקיעים בשנים הלא מנצחות.

אתה הצלחת בגדול, אבל לדעתי בעיקר כי המזל שיחק לך, תמיד אנשים שיקראו את הספר אבא עני אבא עשיר, וירוצו ישר ללכת לקנות דירות, הגיוני שבתקופות מסוימות הם ירוויחו בענק ואפילו אם הם יעשו את הטעויות משמעותיות, כי ברגע שבדיוק הם יקנו בשנים של זינוקים במחירי הדירות כל משקיע ישר בטוח שהוא צודק, כי במלחמה כשמנצחים כולם בטוחים שהם אלופים, הבעיה היא בשנים הלא מנצחות.... משקיעי הדירות מזלם שיחק להם, אבל בחיים צריך לדעת שלא תמיד המזל משחק לפעמים צריך לעזור לו, ואף פעם לא להסתמך עליו שהוא יעשה את העבודה לבד, בהשקעות חייבים לדעת טוב מאוד מה זה קרן השתלמות, את הריביות ואת סוגי ההלוואות כי זה מה שמפיל משקיעים בשנים הלא מנצחות.
ברור ששיחק המזל וכבר הזכרתי את זה.
העניין הוא שרובנו לא נותנים צ'אנס למזל. אם אתה נשאר סולידי בהשקעות, כיצד המזל יכול לעזור לך? ברור שהצ'אנסים הללו יכולים להכשל וגם אני הפסדתי כספים.
אגב, אני חושב שאני מבין לא רע בקה"ש,ריביות וסוגי הלוואות...

אגב, אני חושב שאני מבין לא רע בקה"ש,ריביות וסוגי הלוואות...
כתבת על ריביות בשרשור אחר דברים שלדעתי הם מגיעים מחוסר הבנה של משמעות הריבית והכוח של הריבית בטווח הארוך, וממילא הסקתי שקה"ש שהוצאת כנראה זה גם בגלל חוסר הבנה בכוח לטווח הארוך אבל אולי בקה"ש אתה כן מבין.
המזל עוזר בהשקעות בטווח ארוך, ההבדל הוא שבטווח קצר הרבה משקיעים מסתמכים כמעט רק על המזל ובטווח הארוך ההסתמכות היא קצת על המזל.

זה היה ריטואל קבוע. יום שלישי בשעה 1800 (אם אני לא טועה) אני עומד לבד מול הטלויזיה, כולי נרגש. ביד אני מחזיק טופס לוטו שאבא מילא. אני ילד, לומד בחטיבה (ואחכ גם בתיכון?) שנות ה-80 / 90 בפריפריה (כן, בדיוק כמו בסדרה).

אבא לא בבית. הוא בחנות הקטנה שלו עובד. הוא עצמאי אבל משלם שכירות על החנות שהיא במצב תחזוקה מאוד ירוד. בעל החנות הציע לאבא לקנות את החנות מדיי פעם אבל אבא לא מתעסק בדברים כאלה ואולי גם אין לו מספיק כסף לזה.

לפני כן בצהריים אחרי שאבא חזר מהחנות, אכל, נח קצת, הוא נתן לי נרגש את הטופס. הוא נראה שמח, כולו תקווה שהיום זה היום הגדול. הוא זהיר ומפציר בי שגם אם נזכה שלא ארוץ ברחוב שמח לחנות כדי לספר לו ואפגע ממכונית בכביש, אלא אמתין לשובו.

אבא יוצא לקראת השעה 1600 לחנות. הוא יחזור בערב מלא תקווה.

ערוץ 1. עירית עינבי או קודמיה מתחילים את ההגרלה ומקריאים את המספרים.

בערב יבוא אבא וישמע, כרגיל שלא זכינו.

אבא המשיך למלא לוטו עוד הרבה שנים. ואני? אני בחיים לא מסוגל עד היום למלא שום טופס גירוד, שום לוטו וטוטו. כשאני הולך ברחוב ורואה דוכן פיס אני תמיד נזכר בימי שלישי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבא המשיך למלא לוטו עוד הרבה שנים. ואני? אני בחיים לא מסוגל עד היום למלא שום טופס גירוד, שום לוטו וטוטו. כשאני הולך ברחוב ורואה דוכן פיס אני תמיד נזכר בימי שלישי.
ההשקעה הכי טובה זה חינוך הילדים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
בובין חוט-השני לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
ה הגיע הזמן לתת לכסף לעבוד ! יומני מסע אישיים 6
B הגיע הזמן לא? יוצא לדרך יומני מסע אישיים 9
D הגיע הזמן לעזוב? התפתחות אישית 31
A האם הגיע הזמן לשדרג את הארי בראון? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
גרהם כשמצחצח הנעליים מדבר איתך על מניות חמות, הגיע הזמן למכור שוק ההון 601
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
ק הגיע הזמן להגן על הפוזיציה? שוק ההון 75
ש הגיע הזמן להתחיל - בן 26 יומני מסע אישיים 123
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
T הגיע הזמן להשקיע את תקבולי החתונה - אשמח לקצת סדר בבלאגן שוק ההון 3
ט הגיע הזמן לקחת אחריות. יומני מסע אישיים 1
U עשיתי בלאגן, הגיע הזמן לעשות סדר שוק ההון 14
Y ביטוח בריאות - הגיע הזמן צרכנות פיננסית 5
C נסיעה לחו״ל כאשר דרכון חדש עדיין לא הגיע אליי אוף טופיק 6
N איך הוא הגיע למליון דולר אוף טופיק 0
Shnizelia האם תוכנית מחיר למשתכן הגיע לכדי מיצוי? נדל"ן 61
O הכסף לא הגיע לwise צרכנות פיננסית 0
F דוח שנתי (867) מהברוקר - הגיע כבר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S האם תיק "כל העונות" הגיע לסוף דרכו? שוק ההון 5
א עשיתי העברה בIB והכסף לא הגיע, יש מה לדאוג ? שוק ההון 11
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
נ פקודת לימיט בוצעה למרות שהמחיר לא הגיע לשם שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
א תיק ההשקעות שלי הגיע ליעד שוק ההון 9
ג הגיע לידי סכום כסף גדול - להשקיע את כולו בבת אחת או להפקיד ע"ב חודשי? שוק ההון 12
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
L זמני הגיע, תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 50
S עוד צעיר הגיע :-) שוק ההון 28
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
ד דירה אחת למגורים (שמתחלפת עם הזמן) ודירה אחת להשקעה שנותרת קבועה נדל"ן 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה