• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגיע הזמן לשתף

• פותח הנושא פותח הנושא מישו2
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם כך, הייתי ממליץ לך להמר בקזינו, כי לפחות שם אתה יודע לפחות מה ההסתברות שתזכה.
הייתי שומר על הקיים ולא מהמר איתי במקומך, אך יכול להיות שאתה שונה מטבעך ולא תרגיש את הצטרך לעשות זאת.
הרי אם היית, נזהר לא היית איפה שאתה היום לא?

אם כך, הייתי ממליץ לך להמר בקזינו, כי לפחות שם אתה יודע לפחות מה ההסתברות שתזכה.
הייתי שומר על הקיים ולא מהמר איתי במקומך, אך יכול להיות שאתה שונה מטבעך ולא תרגיש את הצטרך לעשות זאת.
הרי אם היית, נזהר לא היית איפה שאתה היום לא?
אני חושש שכתבת את הדברים כהתרסה. אנסה בכל זאת לענות לך עניינית (ולעיתים מתמטית, סליחה...)

בבורסה אני קונה נייר ערך בצורה חד כיוונית - כלומר רק אם הוא יעלה אולי אמכור אותו יום אחד (אחרת אלך לישון איתו שנים. דוגמא: תיק הקריפטו שהתחיל ב-2017, זינק פי 4 בשיא, נפל אל מתחת לקרן ועכשיו שוב עלה קצת מעל הקרן. זה לא משנה החלטתי שאני משאיר לילדים).

אני שב ומדגיש שבבורסה ובקריפטו הכנסתי לא יותר מכמה אחוזים מההון שלי.

אני לא מתכוון לא לשמור על הקיים. הקיים זה נדל"ן ואמשיך להחזיק בו גם אם זה אומר שאקבל תשואה נמוכה יותר מאפיקים אחרים.
הסיבה היא שכן בתחילת הדרך צריך לסכן יותר ועם ההתקדמות, צריך לסכן פחות. שים לב שהמינוף שלי היום גם די אפסי.

אני כן מעדיף לעבוד בצורה כזו גם בפן הפסיכולוגי. אני לא בטוח שלהשקיע 100% מההון על מדד S&P יותר בטוח מלהשקיע 5% מההון על תעודת סל פי 3 כשהכל קורס.
אגב, אם הראשונה תעלה לאורך זמן, הסיכוי שהשנייה תתאפס נמוך מאוד. לעומת זאת, ההשקעה במדד S&P יכולה "להיתקע" במשך שנים רבות (22 שנים ביפן למשל) ואם תאלץ למשוך חלק מכל סיבה שהיאת תפסיד. בשיטה השנייה אתה לעולם לא תיגע ב-5% המושקעים במקרה של הפסד. גם לא בעוד 100 שנה.

אני מקווה שזה סתם נובע מרשעות, לא מחוסר הבנת הנקרא.
ואם הייתי כותבת: בתור אדם שאוהב לתת עצות...? זה היה מקובל עליך?
כן
אבל אני אשה, לא אדם.
הבנתי זו הטעות שלך בעברית. יש מילים שמייצגות את הפרט האנושי שכוללות את שני המינים.

ובכן את כן אדם

אם תרגיז אותי עוד קצת, אני עלולה להתחיל לכתוב לך כמו מרב מיכאלי.
באמת נקודה למחשבה
האם השפה שלה מוסיפה אהבה ושמחה ואור בעולם
או שהיא מפלטם של השונאות.ים והכועסים.ות

הבנתי זו הטעות שלך בעברית. יש מילים שמייצגות את הפרט האנושי שכוללות את שני המינים.

ובכן את כן אדם
זה נכון.
אגב גם הומו זה "אדם".
אז כהומו (במיוחד כהומו תבוני, ואני מניחה שאתה הומו תבוני) אפשר להבין מתי אמירות כאלו נאמרות כהתרסה או עם מטרה שזה יהיה נושא הדיון ומתי לא.

גילוי נאות - אותי גם מעצבן כאשר משתמשים בשפת ה- WOKE בכוונה על מנת לתריס ולהוכיח. כי זה מסיט את הדיון מהנושא העיקרי שבו דנים. אבל דווקא עכשיו זה כל כך היה ברור שזה נאמר בלי ניסיון להטות את הדיון לזה. ולכן כאשר בכוח גוררים את הדיון לזה אתה בעצם עושה בדיוק אותו הדבר וזה מעצבן בדיוק באותו האופן.

אני חושש שכתבת את הדברים כהתרסה. אנסה בכל זאת לענות לך עניינית (ולעיתים מתמטית, סליחה...)

בבורסה אני קונה נייר ערך בצורה חד כיוונית - כלומר רק אם הוא יעלה אולי אמכור אותו יום אחד (אחרת אלך לישון איתו שנים. דוגמא: תיק הקריפטו שהתחיל ב-2017, זינק פי 4 בשיא, נפל אל מתחת לקרן ועכשיו שוב עלה קצת מעל הקרן. זה לא משנה החלטתי שאני משאיר לילדים).

אני שב ומדגיש שבבורסה ובקריפטו הכנסתי לא יותר מכמה אחוזים מההון שלי.

אני לא מתכוון לא לשמור על הקיים. הקיים זה נדל"ן ואמשיך להחזיק בו גם אם זה אומר שאקבל תשואה נמוכה יותר מאפיקים אחרים.
הסיבה היא שכן בתחילת הדרך צריך לסכן יותר ועם ההתקדמות, צריך לסכן פחות. שים לב שהמינוף שלי היום גם די אפסי.

אני כן מעדיף לעבוד בצורה כזו גם בפן הפסיכולוגי. אני לא בטוח שלהשקיע 100% מההון על מדד S&P יותר בטוח מלהשקיע 5% מההון על תעודת סל פי 3 כשהכל קורס.
אגב, אם הראשונה תעלה לאורך זמן, הסיכוי שהשנייה תתאפס נמוך מאוד. לעומת זאת, ההשקעה במדד S&P יכולה "להיתקע" במשך שנים רבות (22 שנים ביפן למשל) ואם תאלץ למשוך חלק מכל סיבה שהיאת תפסיד. בשיטה השנייה אתה לעולם לא תיגע ב-5% המושקעים במקרה של הפסד. גם לא בעוד 100 שנה.
לא נאמר התרסה, אלא כדעה אחרת מפרספקטיבה אחרת.

מרוב שאני לא סומך על הפנסיה אני אפילו לא זוכר מה הקצבה.
לדעתי זו טעות.
עם כל העושר שיש (ויש), חשוב להכין כרית ביטחון סבירה לכל הפחות בדמות קרן פנסיה (זה שווה ערך ללתת למישהו אחר לנהל לך את ההשקעות בבורסה בדמי ניהול זולים מאוד)

בוקר טוב לכולם.
אני רוצה שוב לדבר על שוק ההון. אני מסכים שאת רוב הון הרווחים שלי עשיתי בנדל"ן. אבל אני כן מאמין שבשוק ההון היה אפשר לעשות אפילו יותר בשנים הללו ובכלל.
אז אני רוצה לספר על ההיסטוריה שלי בשוק ההון, הטעויות והתובנות.

עד שנת 2009 לא התעניינתי כלל בהשקעות מכל סוג. בשנת 2010 הייתה הפעם הראשונה שהתחלתי להתעסק עם שוק ההון. מדובר היה בסכום די גדול אז בשבילי שירשתי (כ-800,000 ש"ח). למזלי (הרע כפי שיתברר בהמשך) השוק היה מאוד שורי בימים אלה. היה מדובר בכספים שמנוהלים בבנק עם עמלות שמנות ואני קניתי ומכרתי לסירוגין תמיד ברווח (בשוק עולה כולם מרוויחים..).

יש לציין שבמקביל היה לי בית מגורים (עם משכנתא גדולה ביותר בימים אלה - כמיליון ש"ח). וכמו כן 4 דירות להשקעה בפריפריה (ועל כך בפוסט אחר).
כולם דיברו על כך שיש בועת נדל"ן והפיצוץ קרוב. עקב היותי טירון בבורסה, התחלתי לחשוב שזה מסוכן להמשיך ולהשקיע רק בנדל"ן. מצד שני לא רציתי לסגור את המשכנתא אלא להמשיך בשוק ההון, מתוך מחשבה שהוא קל ובמסחר יומי (לא תוך יומי אלא קנייה מכירה כל כמה ימים).

אז כמו טירון קלאסי חשבתי למה לי להמשיך לשלם עמלות גבוהות בבורסת תל אביב כשאפשר להיכנס לעולם של הגדולים בארה"ב ולשלם עמלות זעירות בחשבון דרך בית השקעות?

אז כמובן שהעברתי את הכסף לבית השקעות והתחלתי לסחור שם, קניתי ומכרתי כל מיניי מניות ידועות (של בנקים, טכנולוגיה בעיקר)השנה הייתה תחילת 2011 והתחלתי לקרוא בנושא ולהתייעץ ודי מהר התוודעתי לתעודות הסל פי 3.

מאחר והיה שוק עולה בד"כ, הייתי קונה בכסף תעודות סל פי 3 לונג (נגיד TQQQ) מחכה שתהיה עלייה יפה (יום, יומיים אולי יותר) ומוכר.
התחלתי לחשוב שאני מבין והתחלתי לקנות גם תעודות סל פי 3 שורט (נגיד SQQQ) והרווחתי גם שם. ברור שלפעמים הפסדתי אבל בגלל שהשוק עלה קונסיסטנטית עם תיקונים מועטים. חשבתי שאני חכם ויש שיטה להרוויח.

לאט לאט התחלתי להפסיד יותר מלהרוויח (מישהו חשב אחרת?) אך עדיין המשכתי. היו לי רווחים יפים בהתחלה אז שכנעתי את עצמי שהכל בסדר.
במאי (אם אני זוכר נכון) קניתי בפעם האחרונה פי 3 לונג עם כל הכסף. המדדים היו די בשיא. התחילו ירידות אבל אני חיכיתי.
ביוני התיק היה במינוס 20% (הפסד על הנייר של 200 אש"ח) שעברו את סף הסיבולת שלי ויצאתי.

ההפסד היה צורב ומפתיע. מקיצון לקיצון החלטתי שהבורסה זה קזינו ואי אפשר להרוויח שם באמת. נהייתי "ברוגז" עם הבורסה עד כדי כך ששיניתי בפנסיה ובקרנות ההשתלמות שלי ושל אשתי ממסלול "כללי" למסלול שקלי בלבד (הכי סולידי שאפשר...).

מאז התחלתי לעקוב אחרי השווקים, שכמובן ניערו את הירידות ועלו באופן עקבי. תמיד קינאתי בעליות מצד אחד ומצד שני פחדתי לחזור. לאט לאט התחלתי להבין שאי אפשר לצפות את הבורסה. לא במסחר בין יומי ולא בכלל. האפשרות היחידה (אולי) להרוויח היא לקנות ולשכוח.

חבר שלי באותם ימים ראה שאני מתעסק ומדבר הרבה על הבורסה (גם אחרי שהפסדתי וכמובן לא סיפרתי לאיש). נדמה לי שבסוף 2011 הוא פנה אליי (כאחד שכביכול מבין בבורסה) ואמר: יש לי 40,000 ש"ח שאני מעוניין להשקיע. אין לי מושג מה לקנות. תוכל לעזור לי.

בשלב ההוא כבר הבנתי מה נכון לעשות אבל כמובן שפחדתי לעשות זאת בעצמי. אמרתי לו כך: תחלק את הכסף ל-4 חלקים שווים.
1. עם רבע תקנה TQQQ
2. עם רבע תקנה BAC (בנק אוף אמריקה)
3. עם רבע תקנה JPM (ג'יי פי מורגן)
4. עם רבע תקנה מעוף פי 3

אבל! אמרתי לו. אתה בחיים לא נוגע בכסף הזה!

בשנים הבאות ראיתי איך השווקים עולים ועולים. נכון, הרווחתי יפה בנדל"ן, ועדיין קינאתי ב"אני האלטרנטיבי" שיכל (לפחות עם חלק מהכסף שלו) לעשות מה שיעץ לחבר שלו.

קפיצה קטנה לעתיד: במרץ 2020 דיברתי עם החבר. הוא סיפר שבמהלך השנים הוא החזיק את ה-TQQQ (אבל מכר את השאר. כמובן שגוי אבל מי אני שאטיף לו?)
הוא סיפר שלפני הקורונה היו לו כ-300 אש"ח בTQQQ בשיא ועכשיו זה נפל לכ-100 אש"ח (פי 30 ברוטו על הכסף בדולרים, בערך פי 27 על הכסף בשקלים).
הוא כמובן לא מכר עד היום (רק כדי לראות את התיק מגיע לכמעט מיליון ב2021, וכיום שוב ירד לאיזור ה-300 אש"ח).

השיחה עימו הייתה אחד הטריגרים שלי לחזור. אבל הפעם במוד אחר - שגר ושכח.
ההמשך - בפוסט הבא.

רק רוצה לתקן את המשפט ביוני התיק היה במינוס 20% (הפסד על הנייר של 200 אש"ח)
ל-ביוני התיק היה במינוס 25% (הפסד על הנייר של 200 אש"ח)

(משום מה אני לא יכול לערוך יותר הודעות שלי)

ועדיין קינאתי ב"אני האלטרנטיבי" שיכל (לפחות עם חלק מהכסף שלו) לעשות מה שיעץ לחבר שלו.

בסופו של דבר הוא השקיע 25,000 שקל וגם אחרי עשור הוא לא הפך מזה למיליונר. האם באמת היית מוכן לסכן סכום משמעותי בהשקעה הזאת? תחשוב מה היה קורה אם היית ממליץ לו לעשות את זה בנובמבר 2021...

בסופו של דבר הוא השקיע 25,000 שקל וגם אחרי עשור הוא לא הפך מזה למיליונר. האם באמת היית מוכן לסכן סכום משמעותי בהשקעה הזאת? תחשוב מה היה קורה אם היית ממליץ לו לעשות את זה בנובמבר 2021...
רק לדייק הוא השקיע רק 10,000 שח בהשקעה הזו. ואם היה משקיע בqqq בנובמבר 2021 סכום של 30,000 שח נגיד? אז הוא היה מופסד על הנייר יותר וגם במקום ש20,000 שח שלו יהיו פנויים הם תפוסים.

ממליץ לך לקרוא את זה.

ניתן לערוך הודעה לפרק זמן מוגבל מרגע הפרסום
תודה על המאמר. קראתי בינתיים ברפרוף. זה באמת מעניין לבדוק אם כדאי לתבל בכפולים חוץ מהמשולשים. בכל מקרה הסיכון ידוע - במקרה של המשולשים, ירידה חד יומית של 33 ושליש האחוז ומעלה מוחקת את הנייר.

הי. אז הנה המשך הסיפור. למעשה הבנתי שעקב כך, לא ניתן לתזמן את שוק ההון ובאופן כללי תמיד נכון להכנס אליו ואף פעם לא נכון לצאת ממנו.

הדבר הזה נכון בתאוריה. במציאות זה יותר מורכב.
נסתכל על באפט, גדול המשקיעים. לפעמים הוא (בעבר בעיקר, ובהווה מנהלי החברה שלו) יוצאים מפוזיציה במניות מסויימות (יוצאים באופן מלא או חלקי), נשארים לעיתים ב"מזומן", ולעיתים נכנסים לפוזיציות חדשות. איך קוראים לזה אם לא תזמון שוק (לפחות חלקי)? הרי כשהוא יוצא מפוזיציה הוא מהמר שהמנייה שהוא מכר תרד בעתיד (אם הוא נשאר במזומן) או לפחות תעלה פחות בערכה ממניה אחרת שהוא רוכש. אם אי אפשר לחזות מה תעשה מנייה אז למה שישנה פוזיציה?

כמובן שהתשובה יותר מורכבת. חלק מהתשובה הוא כזה: אם במקרה לא רכשת מנייה אטרקטיבית מבחינתך כשהיא היתה במחיר גבוה והיום במקרה המחיר נמוך, יתכן וכדאי לעשות זאת. מדוע הדגשתי את המילה "במקרה"? שוב כי לדעתי לא ניתן לחזות את השוק. מה שכן ניתן הוא לפעול בהווה אם השוק נמוך לדעתי.

במקרה שלי נניח ואני מושקע בנדל"ן עם כל כספי (והפנסיות וקרנות ההשתלמות במסלול שקלי) ונניח שבמרץ 2020 עקב הקורונה השווקים יורדים מעל 30% מהשיא שלהם. עכשיו נגיד ויש לי דירה שנושאת שכירות מצחיקה של 3000 ש"ח בחודש וניתן למכור אותה ב-1,250,000 שח. ונגיד וזה בניין עם מעלית משנות ה90 ולא דירת שיכון ולכן סיכוי אפסי לפינוי בינוי. ונגיד שניסיתי לגייס את הדיירים לתמא 38 והבנתי שתהיה מלחמה על כך. ונניח שיש מס שבח זעום על הדירה כי הוא לינארי משנת הבנייה (זו לא דירת ירושה שפטורה ממס שבח למרות שניתנה לי בירושה. הסיבה למס היא ירושה מדוד ולא הורים)

אז בעצם מבחינתי התרבו הסיבות באותה נקודה לתעל את התמורה מדירה זו לבורסה.

אני מאמין בכלכלת ארה״ב והאמנתי שימצא מתישהו חיסון וכל מניות הפנאי החבוטות וכן המניות הלא טכנולוגיות הקטנות שנחבטו חלקם עד כ-80% יתאוששו ויספקו לי תשואה הרבה יותר גדולה ממה שאקבל מהדירה בעתיד (בשקלול הסיכון שגבוה הרבה יותר במניות מבדירה).

נקפוץ קצת קדימה: בתחילת 2021 אני מבין שאני זקוק להרבה כסף בשביל להרוויח על פרויקט נדלן מסויים תשואה של כ10 אחוז נטו (היום זה כבר יותר כי השכירויות עלו..)

מצד שני המדדים תקנו עצמם ומגיעים לשיאים חדשים. התיק שלי עלה בכ100% ברוטו.

שוב, מערכת השיקולים שלי אומרת שהתשואה על הפרויקט הנדלני בצרוף סיכון מאוד נמוך, עולה על תוחלת התשואה להמשיך להחזיק בתיק (שקלול תשואה עתידית בתיק עם סיכון גדול) כמובן, שמחיר המניות העכשוי שברשותי, העלה עוד יותר את הסיכון בלהחזיק בהן מבחינתי.

המשך יבוא…

נערך לאחרונה ב:
הי. אז הנה המשך הסיפור. למעשה הבנתי שעקב כך, לא ניתן לתזמן את שוק ההון ובאופן כללי תמיד נכון להכנס אליו ואף פעם לא נכון לצאת ממנו.

הדבר הזה נכון בתאוריה. במציאות זה יותר מורכב.
נסתכל על באפט, גדול המשקיעים. לפעמים הוא (בעבר בעיקר, ובהווה מנהלי החברה שלו) יוצאים מפוזיציה במניות מסויימות (יוצאים באופן מלא או חלקי), נשארים לעיתים ב"מזומן", ולעיתים נכנסים לפוזיציות חדשות. איך קוראים לזה אם לא תזמון שוק (לפחות חלקי)? הרי כשהוא יוצא מפוזיציה הוא מהמר שהמנייה שהוא מכר תרד בעתיד (אם הוא נשאר במזומן) או לפחות תעלה פחות בערכה ממניה אחרת שהוא רוכש. אם אי אפשר לחזות מה תעשה מנייה אז למה שישנה פוזיציה?

כמובן שהתשובה יותר מורכבת. חלק מהתשובה הוא כזה: אם במקרה לא רכשת מנייה אטרקטיבית מבחינתך כשהיא היתה במחיר גבוה והיום במקרה המחיר נמוך, יתכן וכדאי לעשות זאת. מדוע הדגשתי את המילה "במקרה"? שוב כי לדעתי לא ניתן לחזות את השוק. מה שכן ניתן הוא לפעול בהווה אם השוק נמוך לדעתי.

במקרה שלי נניח ואני מושקע בנדל"ן עם כל כספי (והפנסיות וקרנות ההשתלמות במסלול שקלי) ונניח שבמרץ 2020 עקב הקורונה השווקים יורדים מעל 30% מהשיא שלהם. עכשיו נגיד ויש לי דירה שנושאת שכירות מצחיקה של 3000 ש"ח בחודש וניתן למכור אותה ב-1,250,000 שח. ונגיד וזה בניין עם מעלית משנות ה90 ולא דירת שיכון ולכן סיכוי אפסי לפינוי בינוי. ונגיד שניסיתי לגייס את הדיירים לתמא 38 והבנתי שתהיה מלחמה על כך. ונניח שיש מס שבח זעום על הדירה כי הוא לינארי משנת הבנייה (זו לא דירת ירושה שפטורה ממס שבח למרות שניתנה לי בירושה. הסיבה למס היא ירושה מדוד ולא הורים)

אז בעצם מבחינתי התרבו הסיבות באותה נקודה לתעל את התמורה מדירה זו לבורסה.

אני מאמין בכלכלת ארה״ב והאמנתי שימצא מתישהו חיסון וכל מניות הפנאי החבוטות וכן המניות הלא טכנולוגיות הקטנות שנחבטו חלקם עד כ-80% יתאוששו ויספקו לי תשואה הרבה יותר גדולה ממה שאקבל מהדירה בעתיד (בשקלול הסיכון שגבוה הרבה יותר במניות מבדירה).

נקפוץ קצת קדימה: בתחילת 2021 אני מבין שאני זקוק להרבה כסף בשביל להרוויח על פרויקט נדלן מסויים תשואה של כ10 אחוז נטו (היום זה כבר יותר כי השכירויות עלו..)

מצד שני המדדים תקנו עצמם ומגיעים לשיאים חדשים. התיק שלי עלה בכ100% ברוטו.

שוב, מערכת השיקולים שלי אומרת שהתשואה על הפרויקט הנדלני בצרוף סיכון מאוד נמוך, עולה על תוחלת התשואה להמשיך להחזיק בתיק (שקלול תשואה עתידית בתיק עם סיכון גדול) כמובן, שמחיר המניות העכשוי שברשותי, העלה עוד יותר את הסיכון בלהחזיק בהן מבחינתי.

המשך יבוא…
מעניין, תודה!

אשמח כמובן אם תוכל לפרט מעט באיזה פרויקט נדל"ני מדובר. 10 אחוז נטו נשמע חלומי מידי, אלא אם אתה היזם (ואז הסיכון בהתאם). מרתק בכל אופן

מעניין, תודה!

אשמח כמובן אם תוכל לפרט מעט באיזה פרויקט נדל"ני מדובר. 10 אחוז נטו נשמע חלומי מידי, אלא אם אתה היזם (ואז הסיכון בהתאם). מרתק בכל אופן
אתה צודק. האמת שזה שילוב - גם קרקע שכבר רכשתי מזמן וקיבלתי סופסוף אישוריי בנייה
(נכון להגיד שהייתה לי תשואה אפס של שכירות משך כמה שנים עד שבניתי אבל מצד שני שווי הקרקע זינק וגם השכירות הפוטנציאלית)
וכן הייתי גם היזם. אז בעצם התשואה היא השכירות השנתית חלקי עלות הבנייה בלבד ולכן גבוהה.
אגב אני לא מחשיב מינוף כאן בכלל כי השאלה איך לשייך בכלל מינוף קטן שיש לי על כלל הנכסים שלי (כולל מניות).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נשמע לי שלפעמים מתרצים מזל גדול בהרבה מילים ובאיזה חוש וידע מדוייקים להשקעות.
הסיפור עם הTQQQ מוכיח את זה, רציונלית כולנו יודעים שזה יכול או להתפוצץ או להמריא, אלה האופציות, וההבדל בין הידע לבין מה שקורה בפועל תהומי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
בובין חוט-השני לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
ה הגיע הזמן לתת לכסף לעבוד ! יומני מסע אישיים 6
B הגיע הזמן לא? יוצא לדרך יומני מסע אישיים 9
D הגיע הזמן לעזוב? התפתחות אישית 31
A האם הגיע הזמן לשדרג את הארי בראון? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
גרהם כשמצחצח הנעליים מדבר איתך על מניות חמות, הגיע הזמן למכור שוק ההון 601
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
ק הגיע הזמן להגן על הפוזיציה? שוק ההון 75
ש הגיע הזמן להתחיל - בן 26 יומני מסע אישיים 123
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
T הגיע הזמן להשקיע את תקבולי החתונה - אשמח לקצת סדר בבלאגן שוק ההון 3
ט הגיע הזמן לקחת אחריות. יומני מסע אישיים 1
U עשיתי בלאגן, הגיע הזמן לעשות סדר שוק ההון 14
Y ביטוח בריאות - הגיע הזמן צרכנות פיננסית 5
C נסיעה לחו״ל כאשר דרכון חדש עדיין לא הגיע אליי אוף טופיק 6
N איך הוא הגיע למליון דולר אוף טופיק 0
Shnizelia האם תוכנית מחיר למשתכן הגיע לכדי מיצוי? נדל"ן 61
O הכסף לא הגיע לwise צרכנות פיננסית 0
F דוח שנתי (867) מהברוקר - הגיע כבר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S האם תיק "כל העונות" הגיע לסוף דרכו? שוק ההון 5
א עשיתי העברה בIB והכסף לא הגיע, יש מה לדאוג ? שוק ההון 11
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
נ פקודת לימיט בוצעה למרות שהמחיר לא הגיע לשם שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
א תיק ההשקעות שלי הגיע ליעד שוק ההון 9
ג הגיע לידי סכום כסף גדול - להשקיע את כולו בבת אחת או להפקיד ע"ב חודשי? שוק ההון 12
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
L זמני הגיע, תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 50
S עוד צעיר הגיע :-) שוק ההון 28
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
ד דירה אחת למגורים (שמתחלפת עם הזמן) ודירה אחת להשקעה שנותרת קבועה נדל"ן 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה