• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגיע הזמן לשתף

• פותח הנושא פותח הנושא מישו2
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מבין את מה שאתה אומר. אני לא מגדיר את עצמי כמשקיע סטנדרטי אלא יותר כמהמר מושכל.
זו דרכי והיא הצליחה עד היום ולחלוטין היא יכולה להיכשל בהמשך.
בכל שלב, כשהנכסים היו שווים 5, 10 וגם 15 מיליון יכולתי למכור חלק ולעבור לאפיקים אחרים, מפוזרים ו/או סולידיים יותר.
בהסתכלות לאחור, ככל שהייתי עושה זאת מוקדם יותר, ההון שלי היה קטן יותר היום בצורה משמעותית.

יותר מכך, מאחר ויש לי 3 ילדים, הרי שאני מבטיח להם כיום רמת מגורים גבוהה כי רוב ההון שלי צמוד למחירי הנדל"ן (ובמרכז בפרט) - גם אם מחירי הנדל"ן יצנחו בעתיד ובטח אם ימשיכו לעלות.
פיזור כפי שהצעת שהיה מתבצע בכל שלב בחיי היה מאבד את ההצמדה למחירי הנדל"ן.

אני כן מהמר על כ-10% מההון שלי אבל ההימור יותר מושכל כי למעשה נכנסתי פעמיים אחרי ירידות מהשיא של כ-30% במדדים המובילים (לא הממונפים) והסיבה שמשכתי בפעם הראשונה היא גם רווח גדול וגם הזדמנות נדל"נית.

את ה-600,000 ש"ח שהכנסתי לא מכבר תכננתי להגדיל עד למקסימום של עוד כ-600,000 ש"ח (לקחת הלוואה) במידה ותהיה עוד נפילה משמעותית (כלומר עוד כ30% נוספים).
זה טרם קרה (התיק עלה בינתיים נכון להיום ב11.5%) אם בכלל יקרה. ובמידה ולא נגיע לשם אלא רק נעלה, אני מתכנן לא להוסיף אפילו שקל לתיק.

אם לא הובנתי נכון, כל שנותיי הייתי ממונף. בד"כ עד אזור 1.5 מיליון. ההבדל הוא שבתחילת הדרך המינוף היה גדול (ובהרבה) מההון העצמי שלי והיום המינוף הוא כ-5% מההון העצמי.

לתיק קריפטו אני נותן משמעות עוד יותר רחוקה - אלמלא אסון, אני לא מתכוון למכור אותו (גם לא חלקית) לעולם - הוא יישאר בשביל הילדים.
אני כן מצטער לפעמים שאני מהמר בקטן מידיי ודיי אוכל את הלב שנכנסתי לבורסה ולא לביטקוין במאי-יוני 2020 ולא עשיתי 11 מיליון ש"ח רווח ברוטו במקום רק 1.3.

נ.ב. בנכסים שלי כללתי את בית מגוריי ששוויו כ-5 מיליון ש"ח נטו. לכן התשואה שלי על הנכסים שאני משכיר היא קצת יותר גבוהה - 2.72%.
התשואה היא ברוטו (לפני מס 10%) אבל ההוצאות השוטפות שרשמתי כוללות את תשלום מס זה.

אני מבין את מה שאתה אומר. אני לא מגדיר את עצמי כמשקיע סטנדרטי אלא יותר כמהמר מושכל.
זו דרכי והיא הצליחה עד היום ולחלוטין היא יכולה להיכשל בהמשך.
בכל שלב, כשהנכסים היו שווים 5, 10 וגם 15 מיליון יכולתי למכור חלק ולעבור לאפיקים אחרים, מפוזרים ו/או סולידיים יותר.
בהסתכלות לאחור, ככל שהייתי עושה זאת מוקדם יותר, ההון שלי היה קטן יותר היום בצורה משמעותית.

יותר מכך, מאחר ויש לי 3 ילדים, הרי שאני מבטיח להם כיום רמת מגורים גבוהה כי רוב ההון שלי צמוד למחירי הנדל"ן (ובמרכז בפרט) - גם אם מחירי הנדל"ן יצנחו בעתיד ובטח אם ימשיכו לעלות.

אני כן מהמר על כ-10% מההון שלי אבל ההימור יותר מושכל כי למעשה נכנסתי פעמיים אחרי ירידות מהשיא של כ-30% במדדים המובילים (לא הממונפים) והסיבה שמשכתי בפעם הראשונה היא גם רווח גדול וגם הזדמנות נדל"נית.

את ה-600,000 ש"ח שהכנסתי לא מכבר תכננתי להגדיל עד למקסימום של עוד כ-600,000 ש"ח (לקחת הלוואה) במידה ותהיה עוד נפילה משמעותית (כלומר עוד כ30% נוספים).
זה טרם קרה (התיק עלה בינתיים נכון להיום ב11.5%) אם בכלל יקרה. ובמידה ולא נגיע לשם אלא רק נעלה, אני מתכנן לא להוסיף אפילו שקל לתיק.

אם לא הובנתי נכון, כל שנותיי הייתי ממונף. בד"כ עד אזור 1.5 מיליון. ההבדל הוא שבתחילת הדרך המינוף היה גדול (ובהרבה) מההון העצמי שלי והיום המינוף הוא כ-5% מההון העצמי.

לתיק קריפטו אני נותן משמעות עוד יותר רחוקה - אלמלא אסון, אני לא מתכוון למכור אותו (גם לא חלקית) לעולם - הוא יישאר בשביל הילדים.
אני כן מצטער לפעמים שאני מהמר בקטן מידיי ודיי אוכל את הלב שנכנסתי לבורסה ולא לביטקוין במאי-יוני 2020 ולא עשיתי 11 מיליון ש"ח רווח ברוטו במקום רק 1.3.

נ.ב. בנכסים שלי כללתי את בית מגוריי ששוויו כ-5 מיליון ש"ח נטו. לכן התשואה שלי על הנכסים שאני משכיר היא קצת יותר גבוהה - 2.72%.
התשואה היא ברוטו (לפני מס 10%) אבל ההוצאות השוטפות שרשמתי כוללות את תשלום מס זה.
לעניות דעתי:
- השקעה בבורסה זה לא הימור, אם תלמד את הנושא בצורה מסודרת גם תבין למה.
- השקעה במדדי מניות רחבים בשוק ההון צפוייה לעקוף את התשואות בנדל"ן(לפחות זה מה שקרה בהיסטוריה), או לכל הפחות לקבל את אותה תשואה בלי הכאב ראש של השכרת דירות ובפיזור יותר גדול.
- היה לך מזל ועלית על הגל של הנדל"ן בעשור האחרון, בשוק ההון יצאת איכשהו בסדר, אבל לנהל בצורה הזו כסף גדול זה מתכון לאסון...
- קריפטו זה בכלל הימור ספקולטיבי, אין בזה שום ערך ממשי...מצחיק שיש לך FOMO שלא נכנסת יותר חזק, התוצאה הייתה יכולה להיות באותה מידה הפוכה לחלוטין...

כן היה לי מזל. לא אגיד שלא.

ב-2011 למעשה גם קניתי TQQQ בכ-800,000 ש"ח. הבעיה שאז זה היווה עבורי המון ולכן ברחתי עם הפסד.
למעשה כל מה שהייתי צריך לעשות הוא כלום עד היום ולראות רק את ה-800,000 ש"ח האלה הופכים לכ-35 מיליון ש"ח ברוטו (ועד לא מזמן ל-105 מיליון שח).
אותו כנ"ל לגבי הקריפטו - נקנה מאוחר מדיי ומעט מדיי.

אני זוכר כשב-2009 נכנסתי לבנק איגוד כדי לקבל משכנתא ראשונה על דירה להשקעה, מנהל הבנק בכבודו ובעצמו מאוד התפלא וזרק לי "אני לא מבין מה אתה עושה? אין רווח ממשי בדירות להשקעה!"

כשהנכסים היו שווים 5, 10 וגם 15 מיליון יכולתי למכור חלק ולעבור לאפיקים אחרים, מפוזרים ו/או סולידיים יותר.
הי
אל תמכור כלום, בעוד 15 עד 20 שנים תיק הנכסים שלך יהיה כפול בשווי של 40 מליון ש"ח וגם השכירות תוכפל נומינלית,
אם החסכון החודשי לא מספיק ואתה זקוק להון נוסף לצורך השקעה תמשוך כסף מהקירות באמצעות משכנתא.

עוד נדל"ן זה עוד התעסקות ואתה כבר ברמות מיסוי מאוד גבוהות, ונדל"ן נוסף יכול להגדיר אותך כעסק.
זה לא בהכרח דבר רע. אם אתה לא צריך את התזרים השוטף אלא משתמש בכסף להשקעות חדשות, חברה בע"מ יכולה בדרכים מסויימות להפחית ממך מס על ידי דחייתו.

אם כבר הוא יכול לקחת הלוואה כנגד הנכסים אותה להשקיע כנל
למה הוא צריך את זה?
יש לו מלא כסף כבר עכשיו והוא יכול להפסיק לעבוד וההכנסה הפסיבית שלו תהיה 50,000₪ נקי לחודש. וזה במשיכה של 3% כך שגם הסכום הזה (אם יושקע לפחות 50% במדד מנייתי רחב) ימשיך לגדול. בגלל שהוא ממילא לא ישתמש בכל הכסף הוא יכול למשוך רק עד גובה ההוצאות שלו ואז הסיכוי לגידול משמעותי של הקרן עולה פי כמה וכמה. וכל זאת בלי שום התעסקות עם שוכרים, תיקונים, בלת״מים.

ובנוסף הוא נהנה מעליית ערך, שהיא כנראה משמעותית.
אולי הילדים שלו יהנו מזה... אם הוא לא מוכר הוא לא נהנה מעיקר התשואה שהוא עשה…

לפחות לפי מה שתיארת שאתה עושה בשוק ההון זה הימור נטו. לא מושכל ולא בטיח.
בשוק הנדל״ן אתה כנראה הרבה יותר מבין אבל כנראה גם שם האומץ שלך לקחת סיכונים ולהיות מאוד מאוד ממונף בתקופה של עליות מאוד מאוד יפות (בישראל) עזרה לך להגיע להישגים מרשימים מאוד.

לכן *ספציפית עבורך* הרעיון שלי למכור את הנדל״ן (או את חלקו) ולחיות בנוחות ובשלווה ממשיכה סולידית של 3% כאשר הכסף מושקע בשוק ההון זה רעיון רע מאוד ואני מאוד מקווה שלא תפעל לפיו.
לך אישית כנראה מאוד מתאים העיסוק בנדל״ן ולכן טוב שאתה ממשיך בדרך הזו!

ההצעה הגיעה רק בגלל שנכון להיום נראה שהגעת למנוחה ולנחלה. אם המצב שלך היה שונה מן הסתם לא הייתי מציעה זאת.
זו פשוט הייתה הצעה שמאפשרת לך גם להמשיך להגדיל את ההון וגם למשוך את כל ההכנסה הפסיבית הדרושה לך בלי להיות כבול לחלוקה הקשיחה של ״דמי שכירות״ ועליית ערך של הנכסים. זה פשוט דרך יותר גמישה בהתנהלות בפרישה. יחד עם זאת, כאמור למעלה, עבורך זו הצעה גרועה מאוד ולכן לא מתאימה לך.

טוב, כאן אתה מכניס משתנים נוספים…
אם יש לך 3 ילדים שאתה רוצה להבטיח להם רמת מגורים גבוהה (ובמרכז בפרט) הרי שאולי לא הגעת למנוחה ולנחלה…
בהנחה שתרצה להבטיח להם רמת מגורים גבוהה במרכז עוד בעודך בחיים הרי שחלק משמעותי מהכסף הזה בכלל לא יוכל לשמש אותך גם לא כקצבה מדמי השכירות.
החישוב שלי הוא כזה:
5 מליון - בית מגורים שלך
2 מליון לכל ילד - 6 מליון להבטיח רמת מגורים (סבירה) במרכז.
נשאר 9 מליון. זה משאיר כ- 20,000₪ דמי שכירות ברוטו (לפי 2.72%) כלומר כ- 18,000₪ נטו.
לכן אני (שוב) חוזרת בי לגמרי מההצעה - עבורך טוב להמשיך במה שעשית עד עכשיו ולהמשיך להשקיע בנדל״ן. נראה שאתה טוב בזה ותוכל להגדיל את הונך ולאפשר לעצמך עצמאות כלכלית במקביל לעזרה לילדים.

אגב, כמה יש לך בפנסיה (לא ראיתי שהתייחסת לזה).

שאפו על ההישגים, אתה עשיר!

הייתי מתרכז עכשיו בלשמר מה שיש, להשקיע חלק מההכנסה במדדים (פאסיבי ולא בניסיון לתזמון כמו שעשית עד היום) ולהתעסק יותר בחיים עצמם - תחביבים, משפחה וכו'.

בעתיד בגיל יותר מבוגר (אחרי 60 נגיד) אם תרצה להינות מחלק מהכסף (כי בשביל מה בסוף עושים כסף?) - תממש מה שתחליט ותתפנק במה שאתה אוהב.

אם הוא לא מוכר הוא לא נהנה מעיקר התשואה שהוא עשה…
הוא יכול למכור גם כעבור חמש/עשר/עשרים שנה מהרכישה וליהנות מזה.
ואולי הוא גם רוצה להשאיר חלק מההון לילדיו.

למה הוא צריך את זה?
יש לו מלא כסף כבר עכשיו והוא יכול להפסיק לעבוד וההכנסה הפסיבית שלו תהיה 50,000₪ נקי לחודש. וזה במשיכה של 3% כך שגם הסכום הזה (אם יושקע לפחות 50% במדד מנייתי רחב) ימשיך לגדול. בגלל שהוא ממילא לא ישתמש בכל הכסף הוא יכול למשוך רק עד גובה ההוצאות שלו ואז הסיכוי לגידול משמעותי של הקרן עולה פי כמה וכמה. וכל זאת בלי שום התעסקות עם שוכרים, תיקונים, בלת״מים.

אולי הילדים שלו יהנו מזה... אם הוא לא מוכר הוא לא נהנה מעיקר התשואה שהוא עשה…

לפחות לפי מה שתיארת שאתה עושה בשוק ההון זה הימור נטו. לא מושכל ולא בטיח.
בשוק הנדל״ן אתה כנראה הרבה יותר מבין אבל כנראה גם שם האומץ שלך לקחת סיכונים ולהיות מאוד מאוד ממונף בתקופה של עליות מאוד מאוד יפות (בישראל) עזרה לך להגיע להישגים מרשימים מאוד.

לכן *ספציפית עבורך* הרעיון שלי למכור את הנדל״ן (או את חלקו) ולחיות בנוחות ובשלווה ממשיכה סולידית של 3% כאשר הכסף מושקע בשוק ההון זה רעיון רע מאוד ואני מאוד מקווה שלא תפעל לפיו.
לך אישית כנראה מאוד מתאים העיסוק בנדל״ן ולכן טוב שאתה ממשיך בדרך הזו!

ההצעה הגיעה רק בגלל שנכון להיום נראה שהגעת למנוחה ולנחלה. אם המצב שלך היה שונה מן הסתם לא הייתי מציעה זאת.
זו פשוט הייתה הצעה שמאפשרת לך גם להמשיך להגדיל את ההון וגם למשוך את כל ההכנסה הפסיבית הדרושה לך בלי להיות כבול לחלוקה הקשיחה של ״דמי שכירות״ ועליית ערך של הנכסים. זה פשוט דרך יותר גמישה בהתנהלות בפרישה. יחד עם זאת, כאמור למעלה, עבורך זו הצעה גרועה מאוד ולכן לא מתאימה לך.

טוב, כאן אתה מכניס משתנים נוספים…
אם יש לך 3 ילדים שאתה רוצה להבטיח להם רמת מגורים גבוהה (ובמרכז בפרט) הרי שאולי לא הגעת למנוחה ולנחלה…
בהנחה שתרצה להבטיח להם רמת מגורים גבוהה במרכז עוד בעודך בחיים הרי שחלק משמעותי מהכסף הזה בכלל לא יוכל לשמש אותך גם לא כקצבה מדמי השכירות.
החישוב שלי הוא כזה:
5 מליון - בית מגורים שלך
2 מליון לכל ילד - 6 מליון להבטיח רמת מגורים (סבירה) במרכז.
נשאר 9 מליון. זה משאיר כ- 20,000₪ דמי שכירות ברוטו (לפי 2.72%) כלומר כ- 18,000₪ נטו.
לכן אני (שוב) חוזרת בי לגמרי מההצעה - עבורך טוב להמשיך במה שעשית עד עכשיו ולהמשיך להשקיע בנדל״ן. נראה שאתה טוב בזה ותוכל להגדיל את הונך ולאפשר לעצמך עצמאות כלכלית במקביל לעזרה לילדים.

אגב, כמה יש לך בפנסיה (לא ראיתי שהתייחסת לזה).
הי. אז ראשית התייחסתי להבטחת רמת חיים אחרי מעברי מעולם זה...
בינתיים הכוונה לתמוך חלקית - הרי תהיה להם הכנסה ולכן הם יצטרכו ממני רק את הדלתא (אם בכלל).
אגב, בהחלט נכון שלא הגעתי לשום מנוחה ולשום נחלה במידה ואני רוצה "לסדר" את הילדים כבר היום. מוזר אבל בתחילת הדרך חשבתי שעם הכנסה חודשית של 34,000 ש"ח למשפחה ובית מגורים אפשר לחיות טוב ושני בני הזוג לא צריכים לעבוד. זה לא נכון במידה וכן רוצים לחיות ממש טוב...

לעניין הפנסיה רשמתי רק את הסכום במקרה של משיכה ולא את הקצבה החודשית לא סתם...
מרוב שאני לא סומך על הפנסיה אני אפילו לא זוכר מה הקצבה.
ב-2016 אגב משכתי סכום מכובד מכספי התגמולים (שילמתי 35% מס) וקניתי דירת שיכון.
האמת שערכה היה די תקוע עד לא מזמן (התנחמתי בשכירות). אבל התחיל לעלות שוב. ובנוסף בוננזה (שוב מזל) - קבלן מקדם כבר שנה מול העירייה פינוי בינוי והעניינים מתקדמים.

נערך לאחרונה ב:
שאפו על ההישגים, אתה עשיר!

הייתי מתרכז עכשיו בלשמר מה שיש, להשקיע חלק מההכנסה במדדים (פאסיבי ולא בניסיון לתזמון כמו שעשית עד היום) ולהתעסק יותר בחיים עצמם - תחביבים, משפחה וכו'.

בעתיד בגיל יותר מבוגר (אחרי 60 נגיד) אם תרצה להינות מחלק מהכסף (כי בשביל מה בסוף עושים כסף?) - תממש מה שתחליט ותתפנק במה שאתה אוהב.
תודה. אז שוב, הייתי בהפסקה ארוכה והתעסקתי רק בתחביבים ומשפחה אבל עדיין שעמם לי.
ושוב, לצערי כל ההון הזה לא מספיק אם דואגים לילדים וגם רוצים להגדיל הוצאות של מותרות ונסיעות לחו"ל.

תודה. אז שוב, הייתי בהפסקה ארוכה והתעסקתי רק בתחביבים ומשפחה אבל עדיין שעמם לי.
ושוב, לצערי כל ההון הזה לא מספיק אם דואגים לילדים וגם רוצים להגדיל הוצאות של מותרות ונסיעות לחו"ל.
לרוב האנשים יש עניין בהגדלת ההון כדי לחיות ברמה יותר גבוהה או עם פחות לחץ וכדומה. או בשביל הירושה העתידית.
אתה כבר עברת את השלבים האלה.

נשאר לך רק בשביל השיעמום כמו שציינת בעצמך לכן אחרי שנים של הצלחה בנדלן אתה מצד אחד לא רוצה לעזוב כי זה עובד ומצד שני מחפש את הריגוש בצורה נוספת לכן המלצתי לקחת משכנתא בסכום קטן של 5-10 מיליון ולהשקיע באפיק נוסף

מה התוכניות שלך(פרקטית) מפה הלאה?
לנסות להגדיל את ההון?

מה התוכניות שלך(פרקטית) מפה הלאה?
לנסות להגדיל את ההון?
אני לא יודע אם יש לי תוכנית מסודרת. אני משער שקל יותר לתכנן תוכניות לפרוש כשאתה עדיין לא יכול מאשר לשנות מהותית דרך חיים כשאתה כן יכול. אפשר להגיד שהתחביב העיקרי שלי זה אקטואליה של כלכלה - אני אוהב לקרוא מה באמת קורה (בבורסה, בנדל״ן בעיקר) ופחות אוהב לקרוא פרשנויות ותחזיות. פרשנויות אני לא אוהב לקרוא כי אני בדכ יודע גם לפרשן על העבר. תחזיות אני לא אוהב כי אני לא מאמין שמישהו בעולם הזה יודע משהו שיקרה בעתיד

@מישו2 לדעתי נתנו לך כאן עצות טובות ואני חושב שאתה לא מספיק מבין את המשמעות העסקית שלהם...

דבר ראשון הדירות שאתה מחזיק בהם, עיקר השווי שלך זה דירות במרכז (כך כתבת) תחשוב שההשקעות שהשקעת בדירות עשו תשואה אני מניח לפחות פי 3 מהסכום המקורי שזה אומר שעשית תשואה ממוצעת של 8.5 אחוז לפני מינוף, במשך 14 שנה שזה יפה מאוד, אבל הבעיה שאתה לדעתי חייב לחשוב עליה, זה אם הדירה שלך היום שווה 5 מיליון כמה סיכויים שהדירה שלך תמשיך לעשות תשואה כזאת ב20 שנה האחרונות... הרי אם העליות האלו ימשיכו זה אומר שמחיר הדירה עוד 20 שנה יגיע ל25 מיליון.... ועוד 30 שנה ל50 מיליון... האם אתה חושב שזה ריאלי או שגם אתה מבין שבדרך כלל שנות שובע באיזה שהוא שלב מתמתנות...
אם אתה משאיר את הנכסים שלך כך ועוד 20 שנה הנכסים שלך יהיו שווים 40 מיליון, בעייני במובן של השקעה אתה נכשל בענק... אלא אם גם שוק ההון ב20 שנה האחרונות יביא תשואות של 5 אחוז ואז אפשר לומר שכולל השכירות יצאת בסדר....

אתה באמת נראה בן אדם של כסף מהיר, בלי הרבה סבלנות, ובנדל"ן דווקא יש לך סבלנות, לכן אני מסכים אם מה שכתבו לך לפני, שכנראה זה מה שמתאים לך, אבל ברור שההצמדה של רוב ההון שלך לנדל"ן שברוב המוחלט לא ממונף, יעשה שהתשואות שאתה תקבל מרוב המוחלט של ההון שלך יהיו זעומות...

אתה מיליונר ואתה יכול לחשוב אני מסודר ומציאות שהצלחתי. אבל תדע שלהרוויח כסף זה יפה מאוד אבל להמשיך את הצמיחה זה דבר הרבה יותר קשה... קראתי פעם ש80 אחוז מעשירים בעולם בטווח של 20 שנה יוצאים מהרשימה למרות שהם בסך הכול צריכים צמיחה ממוצעת רק של 4 או 5 אחוז... וגם את זה הם לא מצליחים....

אתה באמת נראה בן אדם של כסף מהיר, בלי הרבה סבלנות, ובנדל"ן דווקא יש לך סבלנות, לכן אני מסכים אם מה שכתבו לך לפני, שכנראה זה מה שמתאים לך
עם המנטליות הנוכחית שלו, אסור לו להתקרב לשוק ההון.
אבל ברור שההצמדה של רוב ההון שלך לנדל"ן שברוב המוחלט לא ממונף, יעשה שהתשואות שאתה תקבל מרוב המוחלט של ההון שלך יהיו זעומות...
אולי זה מספיק לו? למה הוא צריך להסתכן יותר? יש לו עכשיו יותר מה להפסיד מאשר להרוויח... אולי הוא צריך רק לשמר את ההון? זה משהו שצריך לחשוב עליו.
אולי חלק שהוא מייעד לירושה אז כן ניתן להסתכן עליו יותר, אבל כסף שהוא מתכנן להשתמש בחייו לא בטוח ששווה לו להסתכן במצבו...
נכון שהוא לא ימקסם את התשואה, אבל אולי זו לא אמורה להיות המטרה שלו.

אז ראשית תודה על כל התגובות. אציין שאני אדם שמאוד דבק בעמדתו ושונא לקבל עצות ואני מודע לכך. ולמרות זאת אני משתדל לקבל ביקורת ולהקשיב.

אני רוצה לחדד כמה דברים לגבי הפילוסופיה שלי.

ראשית לגבי סוגיית הפיזור (השקעה בסל מכשירים רחב קרוב ככל הניתן להשקעה העולמית) אני חושב שדווקא לעשות זאת עם כל ההון שלך יוצר הטייה מאחר ואנחנו וילדנו רוב הסיכויים נישאר בארץ ולכן צריכים להיות מוצמדים בד״כ למכשירים בארץ (במקרה שלי נדל״ן)

לגבי תזמון שוק אני מסכים שלא ניתן. במקרה שלי נפילות הקורונה נתנו לי אומץ להכנס והיה רווח מהיר משציפיתי. הוצאתי את הכסף ברווח לא כי זה נכון אלא כי הייתי זקוק לו. להפתעתי אחרי זמן לא רב שוב היו נפילות של כ30% במדדים ולכן נכנסתי שוב, בעיקר בגלל שיצאתי מקודם.

לגבי החזקת תעודות סל פי 3 על הנאסדק עוד לא שכנעו אותי שזה מסוכן יותר מלשים סכום גדול פי 3 על הנאסדק. מספרים שהתשואה קטנה יותר בגלל גלגולי החוזים וזה נכון תאורטית אבל לא מדובר על פי 3 כללי אלא פי 3 יומי ועובדה היא ש
TQQQ עשה בערך פי 12 מQQQ מאז 2011.
בנוסף, אני גם מסכן סכום קטן יותר (יתרון פסיכולוגי) וגם עושה תשואה אלטרנטיבית ביתרת הכסף.

הכי קל להסתכל בדיעבד מה נתן את התשואה הכי גבוה.
אבל לא מדובר על פי 3 כללי אלא פי 3 יומי ועובדה היא ש
שTQQQ עשה בערך פי 12 מQQQ מאז 2011.
במינוף יומי כבר אין הרבה קשר למדד הבסיס אלא יותר לכמות הימים הירוקים והאדומים.

הכי קל להסתכל בדיעבד מה נתן את התשואה הכי גבוה.

במינוף יומי כבר אין הרבה קשר למדד הבסיס אלא יותר לכמות הימים הירוקים והאדומים.
כן ליתר דיוק מדובר יותר בסדרה הנדסית בה המנה משתנה כל יום בהתאם לעליה/ירידה היומית. אם המדד עליו מתבסס המדד הממונף יורד לאורך זמן או לא משתנה, תוחלת הממונף יורדת גם כן. ההנחה הבסיסית שלי שהשוק עולה לאורך זמן במגמה מספיק חזקה כדי שהמדד הממונף יעלה גם כן (הנחה בסיסית של כל מי שמשקיע במדדים אחרת למה להשקיע?) בטח אחרי x שנים (x לא ידוע).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אציין שאני אדם שמאוד דבק בעמדתו ושונא לקבל עצות ואני מודע לכך. ולמרות זאת אני משתדל לקבל ביקורת ולהקשיב.
בתור אישה שמאד אוהבת לתת עצות, אין לי שום עצה או ביקורת.
אתה עשיר, אתה יכול להרשות לעצמך להקצות 10% מההון ולהמר עליו, אתם משתכרים מעולה בעבודתכם, אתה אוהב לבלות ולהתפנק ויכול להרשות לעצמך.
הדבר היחיד שרציתי להגיד לך - תבדוק עם עצמך שאתה לא נשאב יותר מדי לפעילות (וחשיבה) של התעשרות ע"ח תשומת לב לחלקים אחרים בחייך, ובמיוחד לאנשים נוספים בחייך (זוגתך, הילדים, ההורים, החברים, הקולגות, העניים באזורך). תשומת לב דורשת שקט נפשי והתבוננות, לאו דווקא פינוקים וקפיצות לחו"ל.
רק בריאות, אושר ועושר!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אופק משבר גיל 30, האם הגיע הזמן להיכנס לשוק הנדל׳׳ן נדל"ן 28
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
בובין חוט-השני לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
ה הגיע הזמן לתת לכסף לעבוד ! יומני מסע אישיים 6
B הגיע הזמן לא? יוצא לדרך יומני מסע אישיים 9
D הגיע הזמן לעזוב? התפתחות אישית 31
A האם הגיע הזמן לשדרג את הארי בראון? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
גרהם כשמצחצח הנעליים מדבר איתך על מניות חמות, הגיע הזמן למכור שוק ההון 601
E הגיע הזמן לביזנס- תיק התחלתי שוק ההון 17
יבגני_ל האם הגיע הזמן לבחון מחדש אפיקי השקעה לטווח ארוך או שהכל יתאזן מחדש? שוק ההון 16
ק הגיע הזמן להגן על הפוזיציה? שוק ההון 75
ש הגיע הזמן להתחיל - בן 26 יומני מסע אישיים 123
ה כמה שאלות בתחילת הדרך, כי הגיע הזמן להתחיל להשקיע שוק ההון 17
T הגיע הזמן להשקיע את תקבולי החתונה - אשמח לקצת סדר בבלאגן שוק ההון 3
ט הגיע הזמן לקחת אחריות. יומני מסע אישיים 1
U עשיתי בלאגן, הגיע הזמן לעשות סדר שוק ההון 14
Y ביטוח בריאות - הגיע הזמן צרכנות פיננסית 5
C נסיעה לחו״ל כאשר דרכון חדש עדיין לא הגיע אליי אוף טופיק 6
N איך הוא הגיע למליון דולר אוף טופיק 0
Shnizelia האם תוכנית מחיר למשתכן הגיע לכדי מיצוי? נדל"ן 61
O הכסף לא הגיע לwise צרכנות פיננסית 0
F דוח שנתי (867) מהברוקר - הגיע כבר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
S האם תיק "כל העונות" הגיע לסוף דרכו? שוק ההון 5
א עשיתי העברה בIB והכסף לא הגיע, יש מה לדאוג ? שוק ההון 11
S הינה זה הגיע - The social dilemma אוף טופיק 21
נ פקודת לימיט בוצעה למרות שהמחיר לא הגיע לשם שוק ההון 5
קובי טורנהיים היום הגדול שלכם הגיע. אתם מתחילים להרוויח מההתנהלות שלכם צרכנות פיננסית 92
א תיק ההשקעות שלי הגיע ליעד שוק ההון 9
ג הגיע לידי סכום כסף גדול - להשקיע את כולו בבת אחת או להפקיד ע"ב חודשי? שוק ההון 12
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
L זמני הגיע, תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 50
S עוד צעיר הגיע :-) שוק ההון 28
c881 אז הגיע היום שנאלצים לקחת משכנתה יומני מסע אישיים 24
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
L האם זה הזמן בשבילי להיכנס לנדל"ן? נדל"ן 4
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
שבוזי האם עכשיו זה הזמן להשקיע בשדרות? נדל"ן 7
Y האם זה הזמן לעצור ולהמציא את עצמי מחדש או לרוץ עם העדר ? התפתחות אישית 3
ז איך יודעים שהגיע הזמן "לרענן"? התפתחות אישית 27
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
ד דירה אחת למגורים (שמתחלפת עם הזמן) ודירה אחת להשקעה שנותרת קבועה נדל"ן 3
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
צור יונתן אג"ח למשקיע חסר הזמן שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה