@לא סולידי YET
ההפך מאופוריה!! יאוש.. תסכול.. ויש מיואשים בהרבה.
את שוכח שהיה פה ואדי סאליב.. פנתרים שחור.. אנו עוד רחוקים משם, אך הכיוון הוא לשם. ואם לא באקטיביזם אז זה פשוט יהיה בברליניזם.. טובי בננו יברחו ותשאר פה הרבה ברארה.. יחד עם דתיים אידיאולוגיים. ואז הממשלה תאלץ להתעשת. או שהמדינה ככ תחלש על סף נפילה
אני יכול להזדהות עם התסכול שלך אבל ידידי,
אין חדש תחת השמש.
אני מניח שאתה צעיר יחסית. יש בך יצר אבל גם שיקול דעת ואיפוק מסוים.
לא יודע אם אתה זוכר את שנות ה 70 וה 80 כשאמרו "האחרון שיורד מהארץ שיכבה את האור"
אחר כך אמרו "סנוב, באילת כבר היית?"
אחר כך אמרו "נפולת נמושות" (הכוונה היתה ליורדים מהארץ)
אחר כך "דפקו" לנו ציונות בראש.
אחר כך הביאו לנו את המשיח שהתגלם בייהוד הגדה המערבית וכול כספי המדינה נשפכו לאוטוסטרדות שלא מגיעות לשומקום והתקציב, אם היה מופנה לפנים מדינה, היה מקים לנו מטרו בתל אביב ופסי רכבת מדן ועד אילת.
אחר כך נוצרו אחוזות של בבאים למינהם שמוכרים לדלי העם קמעות וברכות באלפי שקלים, ואותם אילו העניים עכשיו באים למדינה ודורשים בחזרה את כול מה שלפיד (ולדעתי בצדק) "לקח" מהם.
והיום, הזוגות הצעירים שבקושי פרחו מהקן, מתחתנים והופה - רצים לקנות דירה וזועקים אין לי כסף, תעזרו לי.
מה? לא יכולים לעבוד כמה שנים טובות ולחסוך לפחות 10 שנים.
ולמה ההורים חייבים לעזור להם בקניית דירה? לפי הנתונים קרוב לוודאי שכ 35% יתגרשו וגם אם לא יתגרשו מי יעזור להורים בעת זיקנה?
תשמע, זו הרשימה הקצרה.
האומה שלנו "מתחזקת" ונהיית קיצונית מכול הכיוונים, כול תקציב המדינה המזורגג מונע אך ורק ע"י הוצאות ביטחון לגיטימיות והטבות קואליציוניות שבא לי להקיא.
אני לא מקנא בצעירי המדינה, יש להם עול ענק לתקן את חלאות המדינה וחבל שאין לנו מפלגת מרכז אמיתית. יאיר לפיד החל אבל תקעו לו תריזים בגלגלים מכול הכיוונים.
ובנימה הפסימית הזו אני בכול אופן אופטימי כי נולדתי כאן עם קום המדינה והמצב היום הוא לא הגרוע ביותר שראיתי.