• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ?

• פותח הנושא פותח הנושא deussex
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

deussex

משתמש רגיל
דירוג
497
שלום חברים,

מצטער אם אני מעלה נושא שכבר הגיעו למסקנות לגביו, אבל זה התחיל להטריד אותי.

אני מושקע עם כ 1.5M על מדד עולמי של בלאק רוק בפסגות. הסכום מתחיל להיות רציני, להיות מושקע במקום אחד, במיוחד במדינה קטנה כמו ישראל. החשש מפני קריסה של בית ההשקעות.

שאלה אליכם מביניכם, אנשים במצב כמו שלי, שהחלק המנייתי מושקע בבית השקעות ישראלי - האם אתם מרגישים טוב עם זה, או שאתם עם הזמן מעבירים/העברתם חלק או את כל הסכום ל IB ?

כמו שאני רואה זאת IB הוא גוף הרבה יותר גדול וחזק מבית השקעות ישראלי בארץ כמו פסגות + יש להם הגנה עד ל 500K$.

האופציות שאני שוקל:
1. להמשיך להפקיד לפסגות.
2. כסף חדש להתחיל להפקיד ל IB.
3. 2 + בהמשך להעביר את הנייר השקלי של בלאקרוק לנייר לונדוני ל IB.

הצפי הוא שבשנים הקרובות, לא הולך לגעת או למכור, אלא רק לקנות, כך שאני לא מודאג כפי הנראה מתיאום מס כזה או אחר, לעומת בית השקעות בארץ שמחשב לבד במקרה של מכירה למס הכנסה. כמו כן, כדרך אגב ניתן להשאיר כמות מסויימת בארץ, ולמכור משם במקרה הצורך, אבל שוב, החשיבה היא שאני לא אמכור בעשור הקרוב.

אשמח לאינסייטים שלכם, ולדעת מה אנשים במצבי נוטים לעשות.

• אהבתי
Reactions: d4c
הכסף מוחזק בנאמנות, ולמעט מקרה בו פסגות מועלים בכסף ומשקרים לך שהוא עדיין בחשבונך, קריסה של בית ההשקעות לא תשפיע עליך.
אם אתה חושש מאסון של הכלכלה הישראלית בכללותה, או מדמיין תרחיש שבו אתה צריך להתחפף מפה כמה שיותר מהר, כסף בחו"ל תמיד יעזור.

זה לגיטימי לגמרי לשים את הביצים לא רק בסל אחד. לגבי הפיננסים של ישראל בפרט, ישראל מאז הקמתה הוכיחה את עצמה כמקום בטוח מאוד לכסף. גם בתקופה של ההיפר-אינפלציה שהיתה פה פעם, קובעי המדיניות בחרו להגן על כספי הציבור ולתת למשכורות עצמן להישחק מאשר ההיפך.

באופן אישי, אחרי ההתפתחויות האחרונות בעולם הייתי דווקא חושש יותר לשים כסף בבתי השקעות בעיקר אמריקאים שכפופים להחלטות ההפוליטיות של הממשל כמו IB. וגם הייתי מדיר רגליים לגמרי מהאיחוד האירופי - יש להם טראק רקורד מזעזע (יוון, קפריסין ועכשיו גם הונגריה). וגם את שוויץ ובריטניה הייתי מכליל בסל הזה.

הייתי שם את הכסף בדובאי או סינגפור, אם הייתי חושב על פיזור שכזה.

מבחינתי חשיבות הפיזור בהשקעות כוללת גם את בתי ההשקעות דרכם אני משקיע, לכן אני מפזר את ההשקעות שלי בשוק ההון בין 3 גופים שונים בארץ ובחו"ל. זה גם מאפשר לי לנצל את היתרונות של כל בית השקעות ולהשקיע בהתאם להם.

לא חסרים מקרים של אנשים שהשקיעו את כל כספם בבית השקעות יחיד ונתקלו בבעיה כזאת או אחרת. ע"ע רובינהוד שהחליטו בוקר אחד לבטל את פקודת המכירה במניות גיימסטופ ואנשים הפסידו הרבה כסף בגלל זה (אם אני זוכר נכון גם IB הגבילו את המסחר במניה הזאת באותה תקופה). ואתמול קראתי שמישהו גילה ששני בנקים בארץ לא איפשרו לו לסחור במהלך יום כיפור. בין אם זה מוצדק או לא, פיזור מאפשר לך גמישות גדולה יותר והפחתת הסיכון הכללי.

לכן
2. כסף חדש להתחיל להפקיד ל IB.
נשמע לי הגיוני.

מה אנשים במצבי נוטים לעשות.
לי יש סכום גדול משלך בשלושה ניירות בibi- קרן ישראלית מנוטרלת על הסנופי ושתי קרנות בלאקרוק על הסנופי ועל הנאסדק, שנמצאים כולם בנאמנות. לא מודאג בכלל מסיכון בית השקעות. וגם לא מסיכון מנפיק. אם כבר קצת מסיכון שוק (מה הסיכוי שהפעם ההיסטוריה של 150 שנה אחרונות לא תחזור על עצמה...). במקומך לא הייתי מפצל לשני בתי השקעות. זה מסבך ועושה בלאגן לדוגמא בהתקזזות עם מגן מס- שכשהכל באותו בית השקעות מבוצע אוטומטית. הרגל השניה שלי היא עוד סכום גדול בהראל- קופות גמל, קהש, גמל להשקעה והראל מגוון. יש שיגידו שזה לא מפוזר מספיק, אך איני מסכים עם הגישה. אלה בתי השקעות גדולים הנתונים לרגולציה הרצינית של הרשות ואני מעדיף את הנוחות והפשטות (Kiss- Keep it simple stupid)

נערך לאחרונה ב:
תוכל להסביר למה אתה לא מודאג ממה שמדאיג אותם ואולי גם אותי?
כי הכסף בנאמנות. ויש רגולציה במדינת ישראל. ואנחנו משקיעים בקרן פיזית- הכסף שלנו יושב פיזית במניות הסנופי או הנאסדק. ממליץ למצוא נושא אחר לדאוג לגביו.

הכסף מוחזק בנאמנות, ולמעט מקרה בו פסגות מועלים בכסף ומשקרים לך שהוא עדיין בחשבונך, קריסה של בית ההשקעות לא תשפיע עליך.
מה קורה אם יש מעילה בפסגות? מי מגן עליך? לא עדיף לשים את הכסף בבנק שגובה היו 0.1% - 0.12% דמי משמרת ובכך להבטיח את עצמך ממעילות (עד היום הממשלה הגנה על האזרחים ממעילות או קטסטרופות בבנקים).
האם השקעה בבלאק-רוק או וואנגראד היא בטוחה מפני מעילות או פשיטת רגל של המנפיק? ?
כנ,ל לגבי הקרנות האמריקאיות. האם השקעה בהן היא בטוחה מפני מעילות או פשיטת רגל של המנפיק?

מה זה IB?

לא חסרים מקרים של אנשים שהשקיעו את כל כספם בבית השקעות יחיד ונתקלו בבעיה כזאת או אחרת. ע"ע רובינהוד שהחליטו בוקר אחד לבטל את פקודת המכירה במניות גיימסטופ ואנשים הפסידו הרבה כסף בגלל זה (אם אני זוכר נכון גם IB הגבילו את המסחר במניה הזאת באותה תקופה). ואתמול קראתי שמישהו גילה ששני בנקים בארץ לא איפשרו לו לסחור במהלך יום כיפור. בין אם זה מוצדק או לא, פיזור מאפשר לך גמישות גדולה יותר והפחתת הסיכון הכללי.
רובינהוד ביטלו את הפקודות כי הם לא יכלו לעמוד בעלות העקיפה של הפקודות (משלמים בהקפה, רק הלקוח לא משלם עמלות).
כנ"ל יום כיפור, אלה בעיות של שירות\בעיה נקודתית שיכולים תמיד לקרות וגם יקרו,
מכאן ועד קריסת בית ההשקעות כולו יש מרחק.

ואני לא בא להסיט את הדיון כי זאת באמת שאלה מעניינת שהייתי רוצה גם לשמוע לה תשובה. אבל לא הייתי מסיק מ"שכחו להפקיד לי פנסיה פברואר" ל"הפנסיות הן סקאם".

מכאן ועד קריסת בית ההשקעות כולו יש מרחק.
לא טענתי שעדיף לפזר את ההשקעות בין כמה בתי השקעות בגלל חשש מקריסה. זה לא נמצא במכלול השיקולים שלי. ציינתי שפיזור כזה מגדיל לך את הגמישות מבחינת היכולת לנצל יתרונות של כל בית השקעות אל מול האחר, ומקטין את הסיכון באופן כללי, גם אם זה לאירועים נקודתיים שבהחלט עלולים לקרות ולהשפיע עליך.

לא טענתי שעדיף לפזר את ההשקעות בין כמה בתי השקעות בגלל חשש מקריסה. זה לא נמצא במכלול השיקולים שלי. ציינתי שפיזור כזה מגדיל לך את הגמישות מבחינת היכולת לנצל יתרונות של כל בית השקעות אל מול האחר, ומקטין את הסיכון באופן כללי, גם אם זה לאירועים נקודתיים שבהחלט עלולים לקרות ולהשפיע עליך.
וגם מדי פעם הסולידית מתגאה על כך שכספה נמצא ב IB, שממשלת ישראל לא תוכל לגשת לכסף הזה.

מה גם שקופות הגמל גם כך נמצאים בבתי השקעות ישראלים.

כי הכסף בנאמנות. ויש רגולציה במדינת ישראל. ואנחנו משקיעים בקרן פיזית- הכסף שלנו יושב פיזית במניות הסנופי או הנאסדק. ממליץ למצוא נושא אחר לדאוג לגביו.
אתה נשמע נחרץ שאין שום סיכון בבית השקעות ישראלי - מה לגבי מעילה ?

לדעתי התשובה לשאלה ששאלתי, היא לא חד משמעית, לפחות ממה שהבנתי בפורום, למיטב הבנתי דיוני יתרונות של בית השקעות זר מול בית השקעות ישראלי מתפרס על כמאה עמוד. וגם בפוסט הזה, הדעות חלוקות.

לגמרי מהאיחוד האירופי - יש להם טראק רקורד מזעזע (יוון, קפריסין ועכשיו גם הונגריה). וגם את שוויץ ובריטניה הייתי מכליל בסל הזה.
באיזה הקשר?

התכוונת "הסכום מתחיל להידלדל" בשל השוק הדובי.
גם כאן אתה נחרץ. אולי הוא התכוון שהסכום משמעותי הודות למשכורת והחסכון שלו שממשיכים כרגיל?
קצת יותר מחשבה וצניעות בתגובות שלך לא יזיקו.

שיקול שלא נזכר כאן הוא הקושי בהתעסקות בהליכים משפטיים במקרה חריג מול בית השקעות ישראלי לעומת זר.
אני כבר לא מדבר על מעילה או קריסה, אלא אפילו כיבוד צו ירושה.
למי שחי בישראל ואין לו נגישות לשירותים משפטיים בארה"ב זה עשוי להתברר כהליך מסורבל וכנראה יקר יותר מאשר ההליך המקביל בארץ.

קצת יותר מחשבה וצניעות בתגובות שלך לא יזיקו.
יש בזה משהו.

אוקיי, אבל כשאתה מגיב לאשכול שמדבר על קריסה טוטאלית, כותב ש"לא חסרים מקרים" לעניין הפיזור, ומקנח ב"לכן, X נשמע לי הגיוני", אתה מבין שמשתמע מכך משהו אחר.

וגם מדי פעם הסולידית מתגאה על כך שכספה נמצא ב IB, שממשלת ישראל לא תוכל לגשת לכסף הזה.

מה גם שקופות הגמל גם כך נמצאים בבתי השקעות ישראלים.
מה לגבי זה, באמת? לכאורה, רחוק מהעין "רחוק מהיד", המדינה לא יכולה לגשת. אבל היא לא יכולה פשוט להשית עליך חוב, כך שתהיה חייב לשלם אותו משם?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
S סקר - עד כמה אתם הייתם מוכנים לפשרה כדי למנוע בחירות נוספות אוף טופיק 152
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 4
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 10
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
B לא הפקדתי לקרן פנסיה תקופה - האם אני זכאי לפטור ממס עד התקרה? מיסים 2
S אנגלית עד שעה ביום התפתחות אישית 13
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
ש דירה להשקעה עד 2 מ' נדל"ן 28
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
יבגני_ל משלוח עד הבית של דואר ישראל אוף טופיק 80
I שאלה עד כמה המשק תלוי בריבית הפריים? שוק ההון 1
Sp0 אם אני מחזיק מק"מ עד תאריך הפירעון אז אני יכול להתעלם מעליות\ירידות? שוק ההון 3
A פרויקטים חדשים במרכז עד 2 מיליון שח, יזמים המאפשרים הקדמת תשלומים\גידור תשומות נדל"ן 19
T האם הוואטסאפ שלי מתוחכם עד כדי כך? אוף טופיק 4
א אם קונים מק"מ ומחכים עד הסוף, האם צריך לשלם עמלת מכירה ? שוק ההון 3
א מאפשרים לי הלואה עד 170 K בקל"צ 3.75. לקחת ולהשקיע? שוק ההון 48
יוזר עד כמה כדאית העזרה של משרד השיכון במשכנתא עבור זכאים? נדל"ן 11
ט סקר - עד מתי חורף הקריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
M דוח שנתי 2021- עד מתי אפשר להגיש? מיסים 1
מ קניית דירה במגדל מגורים (כ-20 קומות) לעומת דירה בבניין עד 9 קומות נדל"ן 22
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
ה ממוצע התואר בשנה הראשונה- עד כמה קריטי? התפתחות אישית 31
tomer111 כשאומרים שמחיר האג"ח ירד או שתהיה קריסה באג"ח מה זה משנה אם אני מחזיק אותם עד הסוף? שוק ההון 27
C כלכליסט: דיסקונט לא יגבה ריבית על מינוס של עד 2,000 שקל פוסטים מאיכות נמוכה 30
Z משכנתא לתקופה קצרה שנה עד מקסימום שנתיים. נדל"ן 18
ב עד כמה קומות אפשר? נדל"ן 7
D איך לחשב ערך של דירה מהעבר עד לימינו (עשרות שנים לאחור)- מבקש שיטה פרקטית לחישוב פוסטים מאיכות נמוכה 12
ס אם הייתם יכולים להשקיע עד 40k ללא מס אבל מחפשים סיכון נמוך שוק ההון 6
L קנייה דירה חדשה מקבלן עם תשלום ריבית על ה75% עד האכלוס נדל"ן 2
T עד כמה אמין מדד איכות השירות ע״פ רשות שוק ההון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה