• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הכסף החל לצמוח על העצים?

@לא סולידי YET
ההפך מאופוריה!! יאוש.. תסכול.. ויש מיואשים בהרבה.
את שוכח שהיה פה ואדי סאליב.. פנתרים שחור.. אנו עוד רחוקים משם, אך הכיוון הוא לשם. ואם לא באקטיביזם אז זה פשוט יהיה בברליניזם.. טובי בננו יברחו ותשאר פה הרבה ברארה.. יחד עם דתיים אידיאולוגיים. ואז הממשלה תאלץ להתעשת. או שהמדינה ככ תחלש על סף נפילה
אני יכול להזדהות עם התסכול שלך אבל ידידי,
אין חדש תחת השמש.
אני מניח שאתה צעיר יחסית. יש בך יצר אבל גם שיקול דעת ואיפוק מסוים.
לא יודע אם אתה זוכר את שנות ה 70 וה 80 כשאמרו "האחרון שיורד מהארץ שיכבה את האור"
אחר כך אמרו "סנוב, באילת כבר היית?"
אחר כך אמרו "נפולת נמושות" (הכוונה היתה ליורדים מהארץ)
אחר כך "דפקו" לנו ציונות בראש.
אחר כך הביאו לנו את המשיח שהתגלם בייהוד הגדה המערבית וכול כספי המדינה נשפכו לאוטוסטרדות שלא מגיעות לשומקום והתקציב, אם היה מופנה לפנים מדינה, היה מקים לנו מטרו בתל אביב ופסי רכבת מדן ועד אילת.
אחר כך נוצרו אחוזות של בבאים למינהם שמוכרים לדלי העם קמעות וברכות באלפי שקלים, ואותם אילו העניים עכשיו באים למדינה ודורשים בחזרה את כול מה שלפיד (ולדעתי בצדק) "לקח" מהם.
והיום, הזוגות הצעירים שבקושי פרחו מהקן, מתחתנים והופה - רצים לקנות דירה וזועקים אין לי כסף, תעזרו לי.
מה? לא יכולים לעבוד כמה שנים טובות ולחסוך לפחות 10 שנים.
ולמה ההורים חייבים לעזור להם בקניית דירה? לפי הנתונים קרוב לוודאי שכ 35% יתגרשו וגם אם לא יתגרשו מי יעזור להורים בעת זיקנה?
תשמע, זו הרשימה הקצרה.
האומה שלנו "מתחזקת" ונהיית קיצונית מכול הכיוונים, כול תקציב המדינה המזורגג מונע אך ורק ע"י הוצאות ביטחון לגיטימיות והטבות קואליציוניות שבא לי להקיא.
אני לא מקנא בצעירי המדינה, יש להם עול ענק לתקן את חלאות המדינה וחבל שאין לנו מפלגת מרכז אמיתית. יאיר לפיד החל אבל תקעו לו תריזים בגלגלים מכול הכיוונים.
ובנימה הפסימית הזו אני בכול אופן אופטימי כי נולדתי כאן עם קום המדינה והמצב היום הוא לא הגרוע ביותר שראיתי.

אני יכול להזדהות עם התסכול שלך אבל ידידי,
אין חדש תחת השמש.
אני מניח שאתה צעיר יחסית. יש בך יצר אבל גם שיקול דעת ואיפוק מסוים.
לא יודע אם אתה זוכר את שנות ה 70 וה 80 כשאמרו "האחרון שיורד מהארץ שיכבה את האור"
אחר כך אמרו "סנוב, באילת כבר היית?"
אחר כך אמרו "נפולת נמושות" (הכוונה היתה ליורדים מהארץ)
אחר כך "דפקו" לנו ציונות בראש.
אחר כך הביאו לנו את המשיח שהתגלם בייהוד הגדה המערבית וכול כספי המדינה נשפכו לאוטוסטרדות שלא מגיעות לשומקום והתקציב, אם היה מופנה לפנים מדינה, היה מקים לנו מטרו בתל אביב ופסי רכבת מדן ועד אילת.
אחר כך נוצרו אחוזות של בבאים למינהם שמוכרים לדלי העם קמעות וברכות באלפי שקלים, ואותם אילו העניים עכשיו באים למדינה ודורשים בחזרה את כול מה שלפיד (ולדעתי בצדק) "לקח" מהם.
והיום, הזוגות הצעירים שבקושי פרחו מהקן, מתחתנים והופה - רצים לקנות דירה וזועקים אין לי כסף, תעזרו לי.
מה? לא יכולים לעבוד כמה שנים טובות ולחסוך לפחות 10 שנים.
ולמה ההורים חייבים לעזור להם בקניית דירה? לפי הנתונים קרוב לוודאי שכ 35% יתגרשו וגם אם לא יתגרשו מי יעזור להורים בעת זיקנה?
תשמע, זו הרשימה הקצרה.
האומה שלנו "מתחזקת" ונהיית קיצונית מכול הכיוונים, כול תקציב המדינה המזורגג מונע אך ורק ע"י הוצאות ביטחון לגיטימיות והטבות קואליציוניות שבא לי להקיא.
אני לא מקנא בצעירי המדינה, יש להם עול ענק לתקן את חלאות המדינה וחבל שאין לנו מפלגת מרכז אמיתית. יאיר לפיד החל אבל תקעו לו תריזים בגלגלים מכול הכיוונים.
ובנימה הפסימית הזו אני בכול אופן אופטימי כי נולדתי כאן עם קום המדינה והמצב היום הוא לא הגרוע ביותר שראיתי.
מדכא ונכון. וזה בלי להגיד מילה על האין-שלום.

מדכא ונכון. וזה בלי להגיד מילה על האין-שלום.
טוב, עכשיו נגעת בנקודה שמקפיצה אותי לקאנטים (סליחה, אני משתמש לפעמים בביטויים שרק העלטא-קאקר מכירים)
אין שלום בגלל ייהוד השטחים, טוב נשמע פשטני, אני לא סמאלני, אני רציונאלי ולכן אני מציע לפתוח שרשור חדש באוף טופיק.

@yossik חפרת אח שלי.. קצר קצר..
ברליניזם עזיבה לברלין או בכלל.
אני צעיר ממך אך לא ככ צעיר למרות שהסקתי כי החיים מתחילים בגיל 40..
אם הכרת את דור ה y זה דור שכבר לא אוכל את הסיפורים הישנים ודור ה z קיצוני יותר.
פעם היה העבודה היא חיינו
או המדינה וכו
היום חיינו הם חיינו, אלה חברה גלובליים שלא מוכנים לאכול את הבולשיט הישן של , קשה פה כי מדינה קטנה מוקפת אויבים, וברלין כן מחכה להם.
אמרתי, זה עשוי לקחת עשרות שנים.

ומצד שני יש רוח חדשה
רפורמת הסלולר, האינטרנט, היבוא המקביל-קורנפלקס, ה tv רב ערוצית, אז אולי יש תקווה.
טיפול אמיתי בבועת הנדלן יהיה תקווה אמיתית. ואני מאמין לגמרי שכוונות כחלון טהורות. נראה כמה מקלות ביבי יתקע לו.
להבדיל מלפיד, המשורר הטוב חסר יכולת הביצוע, אז לכחלון גם יש קבלות ביצוע.
אז נחייה ונראה...
קצת אופטימי.. ולילד יש דרכון אמריקאי :) אבל לילדה לא :(

טוב, עכשיו נגעת בנקודה שמקפיצה אותי לקאנטים (סליחה, אני משתמש לפעמים בביטויים שרק העלטא-קאקר מכירים)
אין שלום בגלל ייהוד השטחים, טוב נשמע פשטני, אני לא סמאלני, אני רציונאלי ולכן אני מציע לפתוח שרשור חדש באוף טופיק.
אני מסכים שזה חלק גדול, גם אם לא בלעדי, של הבעיה, אבל ממליץ שלא להיכנס לפינה הזו...

אם הכרת את דור ה y זה דור שכבר לא אוכל את הסיפורים הישנים ודור ה z קיצוני יותר.
פעם היו הגדרות ארוכות יותר כמו "יפי הבלורית ועיני התכלת" או "נאווה אני ושחרחורת" התקדמנו לדור הדו-קום והיום זה קיצור דרך x, y, z. ומה הלאה יתחילו שוב מ A?
פעם היה העבודה היא חיינו
כבר בזמן התיכון (שנות ה 60-70) צחקנו ואמרנו "עבודה היא חיינו אבל לא בשבילנו" :)
רפורמת הסלולר, האינטרנט, היבוא המקביל-קורנפלקס, ה tv רב ערוצית, אז אולי יש תקווה.
כן, אין דרך חזרה, אכן מתנה גדולה של כחלון.

@yossik ניסיתי לחשוב איך לנסח את השאלה שלי לגבי משפט שאמרת, אז אני אנסה פשוט לשאול זאת ישירות.
אני לא מקנא בצעירי המדינה, יש להם עול ענק לתקן את חלאות המדינה
למה ומדוע זה תפקידנו לתקן את העוולות שבני דורך יצרו ?
אותי לימדו שאם אני פישלתי אז אני צריך לתקן, אז למה אתם מטילים עלינו את האחריות לתקן את הטעויות שלכם ?

@yossik ניסיתי לחשוב איך לנסח את השאלה שלי לגבי משפט שאמרת, אז אני אנסה פשוט לשאול זאת ישירות.

אותי לימדו שאם אני פישלתי אז אני צריך לתקן, אז למה אתם מטילים עלינו את האחריות לתקן את הטעויות שלכם ?
כי ככה. הם יכולים להישען לאחור ולהרהר בפנסיה התקציבית ולא לעשות כלום, והצעירים תקועים עם מה שיש. הם. יכולים לבוא בטענות (״הבטחתם יונה, עלה של זית...) או לעשות משהו. בנתיים מסתמן שהדור הזה מעדיף להתלונן (ויוסי, אתה יודע שלא נגדך כתבתי...)

כי ככה. הם יכולים להישען לאחור ולהרהר בפנסיה התקציבית ולא לעשות כלום, והצעירים תקועים עם מה שיש. הם. יכולים לבוא בטענות (״הבטחתם יונה, עלה של זית...) או לעשות משהו. בנתיים מסתמן שהדור הזה מעדיף להתלונן (ויוסי, אתה יודע שלא נגדך כתבתי...)
אם לסכם את כל מה שאמרת במשפט אחד: כל הבאסה בשבילי ובשביל בני\בנות דורי :-)

זאביק, אין לי תשובה שתספק אותך אבל אנסה.
התשובה הקצרה - זה התפקיד שלכם.
התשובה הארוכה....
בגדול, כול דור מנסה לתקן את ״עוולות״ דור העבר. זה מנהגו של עולם, אני לא המצאתי את הפטנט הזה.
אני הייתי, מה שנרקא ״דור הפרחים״ אני וחברי מרדנו בכול מה שזז ובסוף יום התכנסנו, הקשבנו ל ״אומה גומה״ עם כמה שחטות ובירה.
יש לי הערכה גדולה למשה (ע״פ הכתובים) שהבין את הבעייה שלנו ולכן זימבר אותנו 40 שנה במדבר כדי שהדור החדש יחליף את הדור הישן ולא יזכור את עברנו כעם עבדים עם כול מה שמשתמע מזה.
האמא הפולניה שלי עדיין ׳גזענית׳ וכשאומרים את המילה ׳עירקי׳ היא יוצאת מכליה כי כך היא גדלה ועלי זה היה מעוס, לא נכון ולא מקובל.
גדלתי, בגרתי הייתי בעולם הגדול, ראיתי וספגתי תרבויות שונות ולמדתי לקבל ולהכיל את הכול.
אני מתון, לא קיצון אבל גם ריאליסטי וכך עיצבתי עצמי.
ולכן, אני יכול לאמר לדור הצעיר - תעשו משהו.
אל תצאו לסתם הפגנות חסרות טעם כמו עדר. תעשו משהו מועיל, תכנסו לפוליטיקה, תעשו את השינוי מבפנוכו אבל ללא אגו עם מעט כבוד למבוגרים (ולא אזכיר כאן את סוללת הפוליטיקאים הימנים הצעירים שהשתן על להם לראש [סליחה פוליטיקאיות] שהורסים כול חלקה טובה בארץ הקודש.
אני מקווה שהבנת אותי ולא מעוניין לגרור את הדיון למקומות שפותח השרשור לא התכוון.
סוף שבוע נהדר.

התשובה המעצבנת.. כי הם החזיקו פה ת מדינה בימים קשים בהרבה של מלחמות השרדות אמיתית. כשהשרדותנו היתה בספק אמיתי. כולל בניית כלכלה והשרדות כלכלית לא פשוטה עם זכרונות צנע והיפר אינפלציה נוראה..

התשובה היותר מעצבנת, כי זה זבשנו, אם אנו לא נתקן לעצמנו אז אף חד לא יעשה בשבילנו.
אז לא רוצים לתקן? סבבה, אך רישיון הקיטורים בשלילה..
ובעיני מחאת ירידה לברלין היא לגיטימית ביותר. ואף תהיה אפקטיבית אם תהיה המונית

התשובה המעצבנת.. כי הם החזיקו פה ת מדינה בימים קשים בהרבה של מלחמות השרדות אמיתית. כשהשרדותנו היתה בספק אמיתי. כולל בניית כלכלה והשרדות כלכלית לא פשוטה עם זכרונות צנע והיפר אינפלציה נוראה..
אני אמתין לתגובות נוספות ואראה לאן הרוח נושבת ואז אגיב.
ע״פ נראה כשליפה מהמותן hold yout horses

היבוא המקביל-קורנפלקס,
שמעת על חוק הכשרות החדש שש"ס מנסים לדחוף?
על כל "חידוש" שבא עלינו לטובה יש מספיק אנשים שתוקעים מקלות בגלגלים. ואל תשכח שהם מתרבים בקצב הרבה יותר מהיר ממך...

נערך לאחרונה ב:
למדינת ישראל יש הרבה בעיות (כיאה למדינה צעירה יחסית). אני מניח שאם מישהו יחפור מספיק אחורה בהיסטוריה, הוא יגלה שכשארה"ב הייתה בת 70, המצב שם (במהותו) לא היה שונה בהרבה מהמצב אצלנו עכשיו ("חבלי לידה" וכאלה).
אחת הבעיות המרכזיות אצלנו (לדעתי) היא משבר זהות (מאוד חמור, אפילו). המדינה קמה במטרה אחת - להוות בית לעם היהודי. התפיסה הייתה שאם אתה יהודי, מקומך בישראל.
אבל...
כשהתחילו לעלות אנשים לארץ, פתאום התגלה שיהדות כמכנה משותף זה ממש לא מספיק לקיומה של מדינה. יש כאן בארץ פערים גדולים ואמיתיים בתפיסה מי הוא ישראלי בכלל. אשכנזים מול מזרחים, חרדים מול חילוניים, ועוד הרבה תת קבוצות (וזה עוד לפני שמזכירים את ערבים-ישראלים ודרוזים). לא יכולה להיות אחדות במדינה בה אין מכנה משותף שמאחד מספיק אנשים. המכנה היחיד שיש כרגע זה "דופקים אותנו". אבל המחאה של 2011 הראתה שזה ממש לא מספיק. עד כמה שאני זוכר, בשבועות הראשונים הייתה אופוריה של הנה מתאחדים למאבק, אבל די מהר הפסיקו לדבר בקול אחד, התפצלו לתתי קבוצות, וכל אחד ניסה לדחוף מכיוון אחר.
עם ישראל לא קיים נכון לרגע זה. יש רק אוסף של קבוצות עם תעודת זהות כחולה. זה הכול.

אם צדק בין דורי הוא המטרה שלך, אתה לא צריך מס ירושה. גם ככה הון לא שורד שלושה דורות במשפחה במספר מוחלט של המקרים באופן טבעי לחלוטין. הדור השני והשלישי פשוט מבזבזים\מפסידים את הכסף ללא עזרה מאף אחד.

מעבר לזה שמבחינה מוסרית מדובר בגניבה ואין שום אלמנט של צדק כאן. לכל היותר נסיון בלתי צודק ובלתי יעיל להשיג מטרה ראויה כלשהי.

לגבי דירה, אני לא מבין למה זה מפריע לך שלמישהו אחר יש דירה. כל אחד צריך להתעסק ברמת החיים שלו ולא לבכות שלמישהו אחר יש יותר. הסיבה שלאנשים היום קשה לקנות דירה היא לא בגלל שלמישהו אחר יש דירה, אלא בגלל שיש מונופול על הקרקעות וחוקי בניה הזויים.

הבאתי את הדירה סתם בתור דוגמא כי קל דרך זה להמחיש את ההבדלים בין מי שיש למי שאין
ברור לי שזאת לא הסיבה המרכזית
אני מסכים איתך שמעשית זה כנראה לא ישיג את המטרה, אבל המטרה לדעתי היא נכונה
לגבי כך שכל אחד צריך להסתכל בצלחת שלו - זה נכון כמובן תיאורטית, אבל מה לעשות, מעשית, האושר האישי בחלק שהוא נגזרת מרמת החיים הוא ב98% סובייקטיבי וקשור לתפיסה שלך ביחס לסביבה, ולא במדד אוביקטיבי כלשהו. אתה יכול להתווכח עם זה עד מחר, אבל זה פשוט הטבע האנושי. זה שאובייקטיבית רמת החיים של פועל שמרוויח שכר מינימום גבוהה משל מלך לפני 500 שנה לא עוזרת לאותו פועל, הוא עדיין משווה את עצמו לסביבה.

למדינת ישראל יש הרבה בעיות (כיאה למדינה צעירה יחסית). אני מניח שאם מישהו יחפור מספיק

יתרה מזאת
עד ממש לא מזמן היינו מדינה שבאמת נלחמת על חייה ונלחמת להביא משקיעים, והשיח על עושק המחייה לא היה לגיטימי. ולכן עד היום נחשב לפינוק. זאת ועוד עם התחמנות הישראלית יהודית הטובה.. ו... סלט..

לגבי הקורנפלקס
עוד לפני הרפורמה יש הוזלה מתמשכת בסופרים החל ברמילוי נמשך בויקטורי וביתן ונמשך בנפילת שופרסל ומגה. העם נקעה רגלו מהעושק והוא אומר את דברו.
וזה תוצר מאוחר אך ישיר של המחאה.

שס..
מעניין איך היה נראה השיח האשכנזו מזרחי ללא שס. הרי אצל חילונים, נישואי שכנזו מזרחי הם נפוצים מאוד.
גם הילודה הדוסית בירידה, גם הן מבינות שעבדות ילודה זה לא משמים. וגם הם מתקנאים באווחה של החילונים.
וכך גם חוק עושק כשרות חדש יהיה רק סטיה קטנה בדרך . אם בכלל

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לגבי כך שכל אחד צריך להסתכל בצלחת שלו - זה נכון כמובן תיאורטית, אבל מה לעשות, מעשית, האושר האישי בחלק שהוא נגזרת מרמת החיים הוא ב98% סובייקטיבי וקשור לתפיסה שלך ביחס לסביבה, ולא במדד אוביקטיבי כלשהו. אתה יכול להתווכח עם זה עד מחר, אבל זה פשוט הטבע האנושי. זה שאובייקטיבית רמת החיים של פועל שמרוויח שכר מינימום גבוהה משל מלך לפני 500 שנה לא עוזרת לאותו פועל, הוא עדיין משווה את עצמו לסביבה.
כמובן שיש אנשים שחושבים כך, אבל זו בעיה שלהם. יש הרבה דברים שהם בטבע האנושי ואנחנו מצליחים לנתב אותם לאפיקים חיוביים, למשל לבני אדם יש נטיה לאלימות שכיום מנותבת משדה הקרב למשחקי ספורט. מוטב לאנשים אם הם יתרגלו להשוות את עצמם לעצמם בעבר ולא לבני אדם אחרים שאין אליהם שום קשר.

אם זה לא יקרה, זה יגרום למפח נפש בלבד. אין פרס קסום בסוף המסלול של המשחק "אני רוצה כמו זה של השכן שלי". כל מה שיש שם, זה הטווח של בין קומוניזם לפאשיזם בשם השוויון והסולידריות. או במקרה הטוב - פשיטת רגל, כמו בשוודיה של תחילת שנות ה-90. עוד לא שמעתי על מדינה מצליחה שהעיקרון המנחה בה הוא שוויון.

ובעיני מחאת ירידה לברלין היא לגיטימית ביותר. ואף תהיה אפקטיבית אם תהיה המונית
יש לי חבר שחי בברלין. יש לזה פלוסים ומינוסים, ובמספר פרמטרים המצב שם פחות טוב מבארץ. מה שכן, דירה בגרמניה עולה שליש (3/) מבארץ.

באופן מעניין, המחאה התחילה תוך כדי שיפור דרמטי במצב הכלכלי של אזרחי המדינה בעשור האחרון, ואפשר לראות גם מי היו עיקר המוחים - אנשים שלפני עשר ועשרים שנה היו נחשבים לאנשים שמצבם טוב ואין להם על מה להלין. יושבים בבתי קפה, נוסעים לחו"ל, גרים בתל אביב, ממש ערוץ החיים הטובים. לא אומר שהמחירים כאן הגיוניים, רק שמחאה כזו פרצה כי לאנשים היה בכלל את הכסף והפנאי לחשוב כמה רע להם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ חבילה מאליאקספרס שעוכבה במכס. הכסף אבוד? מיסים 24
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
stamEhad דיון: האם הכסף שלנו בטוח בעידן הAI שוק ההון 24
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
NeonDrift טס לדובאי- איך להמיר את הכסף? אוף טופיק 11
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 41
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
ט אלטנטיבה למטבעות פיאט והתגברות על עליית היצע הכסף שוק ההון 1
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
jenglender סגירת חשבון בחו"ל והעברת הכסף לישראל מיסים 5
ה הפסיכולוגיה של הכסף - הספר צרכנות פיננסית 4
חתול לילה איפה נמצא הכסף שב- IB ? שוק ההון 11
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 47
ט לשים את כל הכסף הפנוי בIB שוק ההון 10
R החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה נדל"ן 5
J האם הכסף מבוטח, על מי האחריות-בתי השקעות שוק ההון 2
איש ירח עץ הכסף. זמן לקטוף את הפירות? יומני מסע אישיים 14
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
L קרן השתלמות - משיכה רק של הכסף שהופקד מעל התקרה הפטורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
G שמירה על ערך הכסף שוק ההון 1
O האם הייתם משקיעים את הכסף של ההורים בקרן כספית? שוק ההון 1
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
Y איפה הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
jinjiy העברת הכסף מקופות גמל של הילדות לאפיק אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שוואב - ביטוח על הכסף? שוק ההון 3
א ירושה כאשר הכסף בib מקושר לחשבון wise צרכנות פיננסית 6
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
Y תוך כמה זמן הכסף מופקד בתוך חשבון IB? שוק ההון 3
H איך להגן על הכסף שלי שוק ההון 2
Y האם יש אפשרות למשוך את הכסף שלא הושקע ספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
י מה עושים עם הכסף - פיקדון או קרן כספית? שוק ההון 3
מ מה לעשות עם הכסף ששוכב בעו"ש פוסטים מאיכות נמוכה 2
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
א האם הכסף בבנק בטוח שוק ההון 15
B עזרה | מה לעשות עם הכסף? שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה