• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עץ הכסף. זמן לקטוף את הפירות?

• פותח הנושא פותח הנושא איש ירח
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איש ירח

משתמש בכיר
דירוג
2,846
בשנה האחרונה, לאחר כמה אירועים אישיים ופיננסיים, עצרתי רגע, לנשום, להעריך את מה שהיה ולהסתכל כלפי העתיד.
אז ככה, אנחנו זוג בוגר, בגיל העמידה, התחתנו בגיל צעיר ויש לנו משפחה "ברוכה". שנינו עוסקים בהוראה.
לאורך השנים, תמיד היינו יחסית "סולידיים" אבל רק עם כניסת האינטרנט לחיינו, הצלחנו לנהל מעקב מסודר אחרי ההוצאות שלנו.
בתחילת הדרך, השקענו בלימודים ובמשפחה וחיינו בצניעות. לאחר שסיימנו, התחלנו לעבוד תוך כדי גידול ילדים, מה שהיה מאתגר מבחינה פיננסית. יחד עם זה, דאגנו כי סכומי כסף שהשתחחררו או התקבלו פה ושם, ישמשו אותנו להשקעות.
בתקופה האחרונה, חלק מהילדים עזבו את הבית וגם, חלו שינויים במקום העבודה שלי. מקום זה היה מקום עבודה נוח אבל קשה לומר כי הווה "בית". השינויים הארגוניים שמתרחשים הביאו אותי לחשיבה על המצב הפיננסי שלי ועל מה אני רוצה לעשות הלאה.
בתחילת הדרך, השקענו ב:
1. משפחה. התחתנו צעירים וגידלנו הרבה ילדים.
2. פיתוח אישי ומקצועי. למדנו לתארים אקדמיים גבוהים שגם מספקים מקצוע.
3. חסכונות והשקעות.
בתחום המשפחה: רצינו משפחה גדולה ואכן, יש לנו כזו. הילדים גדלו וחלקם עזבו את הבית. מבחינה זו, הקושי הראשוני בגידול הילדים כיום לא קיים ואנו אף זוכים לראות אותם כבוגרים צעירים ועצמאיים וביחד עם זה, להקדיש זמן לתחביבים וגם לזוגיות.
בתחום הפיתוח האישי- הקדשנו זמן ומשאבים ללימודים גבוהים. חלק מהזמן, במקביל לעבודה וחלק מהזמן, לא. הקושי המרכזי היה בכך שגידלנו, במקביל ילדים קטנים. סיום התארים נתן לנו גם סיפוק גדול וגם אפשרות לקבלת משרות בשכר גבוה מהממוצע. גם בתחום הזה, השכר הלך ועלה עם השנים.
חסכונות והשקעות- בתחילת הדרך, "התברברנו" מבחינה כלכלית בגלל ההכנסות הנמוכות בשל הלימודים ובשל חוסר היכולת לעקוב בזמן אמת. לאחר כניסה מאסיבית של האינטרנט, החלטנו וביצענו, לקיים מעקב הוצאות שוטף כדי למנוע "דימומים" פיננסיים ובהמשך, התחלתי להתנדב בארגון "פעמונים". בנוסף, סכומי כסף שונים שנכנסו אלינו לחשבון, אם ממתנות, אם מירושות או קופות גמל קטנות, פיצויים על עבודה זמנית וכו', ריכזנו וחסכנו. גם לא נגענו בקרנות השתלמות למעט, יציאה לשנת שבתון אחת שהיא חובה. לאחר שהצטבר סכום מסויים, התחלנו לחפש השקעות נדל"ן קטנות וממונפות. באותו זמן, ניתן היה לקנות דירה במינוף של 90%, אותה ניצלנו היטב ובצורה מושכלת. לאחר מכן, הגענו לבלוג של הסולידית וביצענו ארגון מחדש של הנכסים ופתחנו חשבון בבית השקעות.
מאז תחילת הדרך:
שילמנו את המשכנתא על הדירה בה אנו גרים
הוצאות חינוך ובריאות על הילדים ירדו
המשכורות עלו בצורה משמעותית
צברנו חסכונות שמניבים לנו הכנסה פאסיבית שהיא, כרגע, רבע מההוצאות שלנו. אציין שכל ההכנסה מועברת ישירות לחשבון ההשקעות ולא משמשת לצריכה.
עקב שינויים במקום העבודה שלי, לא ברור מה ואיך יהיה אופי המשרה שלי אחרי השנה הקרובה.
אז מה הלאה?
במקרה ואפוטר ממקום העבודה, יש לי כרית ביטחון שתאפשר לי לא לעבוד עד הפנסיה ועדיין לחיות בנוחות. יחד עם זה, החלטתי להוציא תעודה מקצועית כי אני, כנראה, לא הטיפוס של ישיבה בבית. לאחר סיום הקורס, אבדוק את האפשרויות במקום העבודה שלי ובמקומות אחרים, ואחליט. מכיוון שהילדים גדולים, גם רילוקיישן זמני בא בחשבון.
ביצעתי שינויים בתיק ההשקעות עם הגדלת הפלח של קרנות דיבידנדים. אני מחזיק כשליש מתיק ההשקעות ב- SCHD וכ- 10% בקרן "ריט 1". יש לי קרן השתלמות, המנוהלת ב- IRA שבעקבות הרעיון של @yossik אעביר חלקים משמעותיים שלה למניות דיבידנד ישראליות (יוסיק, תעזור לי!) על מנת למקסם את הטבת המס הגלומה בהן מצד אחד, ולייצר אופציה להכנסה שוטפת, מצד שני.
כרגע, ממשיכים להכניס כסף לתיק ההשקעות באופן סדיר.
התחושה שלי היום, שאפקט הריבית דריבית גם בתחום האישי, גם בתחום המקצועי ואפילו בתחום הפיננסי, מגיע לידי ביטוי. פתאום, לאחר השקעה, עבודה והתנהלות מחושבת, האפשרויות הן גדולות יותר ועולות פחות מבעבר.
כמובן, תודה גם לסולידית (מודרטורים, תעבירו לה) וגם לקהילה הנפלאה כאן.

יומן אישי מרגש. הצלחת לתמצת בכמה פסקאות את הדרך הארוכה שעברתם.
[אוף טופיק]
הגישה והמחשבה שלי לגבי מניות דיבידנד כחול/לבן שנויה במחלוקת וחלק מחברי הפורום לא מסכימים איתי.
אני מעדיף להישאר בצילו של השקל ולא לסחור בברוקר זר במטבע זר משיקולי מס ונוחות. אין לי את הסבלנות להתעסק בהמרות כספיות, לשלם לדוד סם מס רווחי הון ואחר כך לרדוף אחרי החזרים וקיזוזי מס בין מדינות. הכל בארץ, שני טפסים למס הכנסה ועד היום, בגלל גילי, קיבלתי החזרי מס 95% על מה ששילמתי.
אבל הנושא הוא יומן המסע שלך ולא נרחיב כאן את הדיון בנושא. נגעתי בנושא כי תייגת אותי.
מוזמנת לשאול בפרטי.
[סוף אוף טופיק]

בדרך כלל קוראת אנונימית. אבל חייבת להגיד בתור מישהי שנמצאת בתחילת הדרך של גידול ילדים קטנים- ממש מעודד ומרשים אותי לקרוא על הדרך שעברתם. יש חיים אחרי החיתולים, יש חיים אחרי הלילות הלבנים.
והם חיים טובים.
בהצלחה, נשמע שאתם בדרך הנכונה

התחושה שלי היום, שאפקט הריבית דריבית גם בתחום האישי, גם בתחום המקצועי ואפילו בתחום הפיננסי, מגיע לידי ביטוי.
מזדהה מאד.
אפקט הריבית דריבית מורגש לא רק בתחום הכלכלי, אלא גם בתחום האישי, הקוגניטיבי והרגשי.

וגם מעורר מחשבה על כאלה שזכו "להשקיע" (לא כסף) בגיל צעיר מהבית, דרך ההורים, וקטפו פירות בגילאי 20-30
בעוד אני בגילאים אלה רק חפרתי באדמה

גם לא נגענו בקרנות השתלמות למעט, יציאה לשנת שבתון אחת שהיא חובה.
מדברי(י)ך אני למד שהכסף נמצא בקרנות השתלמות למורים. אבל זו ממש לא חובה, גם מורים יכולים לשים את הכסף בקרנות השתלמות רגילות, ולוותר על ה'הטבה' לקבל 0.9 אחוז תוספת להשקעה גרועה.
אגב, אם עוזבים את העבודה, כנראה שניתן להוציא את הכסף בנימוק של מצב כלכלי בעייתי.

מדברי(י)ך אני למד שהכסף נמצא בקרנות השתלמות למורים. אבל זו ממש לא חובה, גם מורים יכולים לשים את הכסף בקרנות השתלמות רגילות, ולוותר על ה'הטבה' לקבל 0.9 אחוז תוספת להשקעה גרועה.
במידה וזה באמת אפשרי הייתי לגמרי עושה את זה, עדיף לקבל 0.9 אחוז פחות ושהכסף שלך יהיה מושקע בעוקב sp500 ולא בשקשוקה שההסתדרות ארגנה ואתה לא יודע מה מרכיביה.

דברי(י)ך אני למד שהכסף נמצא בקרנות השתלמות למורים.
במידה וזה באמת אפשרי הייתי לגמרי עושה את זה, עדיף לקבל 0.9 אחוז פחות ושהכסף שלך יהיה מושקע בעוקב sp500
אני אבהיר משהו לגבי קרנות השתלמות. אמנם, שנינו מורים אבל, רק קרן השתלמות אחת הייתה בקרן השתלמות למורים. השנייה היא בקרן השתלמות רגילה שהועברה ל- IRA. בתקופה בה התחלנו לעבוד, לא הייתה אפשרות "לבחור" קרן השתלמות רגילה. מהסיבה הזו, באמת הוצאנו לאחרונה את הקרן השתלמות הזו והעברנו לתיק השקעות הרגיל.

במידה וזה באמת אפשרי הייתי לגמרי עושה את זה, עדיף לקבל 0.9 אחוז פחות ושהכסף שלך יהיה מושקע בעוקב sp500 ולא בשקשוקה שההסתדרות ארגנה ואתה לא יודע מה מרכיביה.
אפשרי בהחלט, מנסיון. (אם כי כמה סוכנים - מטעם החברה - לא הסכימו לעשות לי את זה, כי הם לא מוכנים שאפגע לעצמי...)

אפשרי בהחלט, מנסיון. (אם כי כמה סוכנים - מטעם החברה - לא הסכימו לעשות לי את זה, כי הם לא מוכנים שאפגע לעצמי...)
אם אתה ממשיך להפקיד לקרן של משרד החינוך אבל מנייד את הצבירה או קרנות שכבר הפקדת אליהם את המקסימום במה זה יכול לפגוע חוץ מהיכולת יציאה לשבתון?

אם אתה ממשיך להפקיד לקרן של משרד החינוך אבל מנייד את הצבירה או קרנות שכבר הפקדת אליהם את המקסימום במה זה יכול לפגוע חוץ מהיכולת יציאה לשבתון?
אני צריך לסייג שהנסיון שלי הוא כלפי ארגון המורים ולא מול הסתדרות המורים.
לנייד אין אפשרות, אפשר למשוך את הכסף בתנאים שונים (מי שיצא פעם אחת לשבתון, מקרה רפואי או כלכלי, בחלק מהמקרים יש ניכוי של 11 אחוז מחלק המעסיק, יתכן ואיני מדייק, עברו כמה שנים).

עדכון:
מאז פתחתי את יומן המסע, העולם התהפך. אם חשתי טלטלה קטנה, אחרי הטבח בשמחת תורה, אני חשה שהעולם התהפך ומה שהיה לא יהיה יותר. בנוסף, כתוצאה ישירה של המצב, מקום העבודה שלי לא פעיל ואני ממתינה לחזרה לעבודה.
מבחינת אובייקטיבית, המשפחה ערוכה להתמודד עם השינויים ואלו נקודות החוסן:
1. ילדים- מבחינתי, הילדים והמשפחה מתגלים כהשקעה הטובה ביותר ונקודת אחיזה ועוגן משמעותיים מאד בימים אלה. ללא הילדים, הייתי מוצאת את עצמי נשאבת לחלוטין לדיכאון ומחשבות על המצב. בנוסף, העברנו את אבא לידנו וזה מרגיע אותנו באשר למצבו ובטחונו.
2. הסבה מקצועית ולימודים- עקב השינויים במקום העבודה שלי, החלטתי להירשם ללימודים ולעשות הסבה. אני נהנית מאד מהלימודים ומוצאת שהתחום החדש אליו אני מקווה להכנס, מתאים לי. אם כי, קיוותי, ועדיין אני מקווה, להכנס אליו בהדרגה ובמקביל למקום העבודה הנוכחי.
3. קרן ביטחון משמעותית- ככל שהשינויים הארגוניים במקום העבודה שלי יובילו לפיטורים או, הפחתה משמעותית במשרה, הקרן המשפחתית מאפשרת לי למעשה, לחיות בצורה טובה עד הפנסיה. אני לא אצטרך להסתמך באופן מלא על הקרן כי, אני אמצא עבודה וכי, ההוצאות שלי ירדו משמעותית בסוף שנה זו. וכי, לבן-זוגי יש אפשרות להגדיל את אחוז המשרה שלו אם יהיה צורך דוחק.
אתגרים:
1. קהילה- אנחנו חיים בקהילה חמה מאד אבל, המגוון החברתי והגילאי בה, מוגבל. שמירה ופיתוח קשרים חברתיים זו נקודה שצריך מאד לחזק.
2. הסבת מקצוע- עם התחלת הלימודים, אני רואה כי בחירת המקצוע להסבה מתאימה לי אבל, אני אצטרך להכנס ולפלס את דרכי כדי למצוא משרה טובה. בודאי, לא אוכל להתחיל במשרה מלאה. קיוויתי מאד לעשות מעבר הדרגתי תוך כדי ניצול כבר של השנה הנוכחית להתנסות, עקב המצב הבטחוני, זה לא יקרה. האובדן של המוכר והשינויים שנעשים בתנאי אי-ודאות, מנקרים ומטרידים.
מה הלאה:
אירועים "גדולים" בחיים כמו, תאונת דרכים, מחלה, פטירה, מלחמה, פיטורים הם לא, בהגדרה, ברבור שחור. בתחושה, הם כן. קיים אבל ואבדן על אותו עולם שלא קיים יותר. מבחינה כספית, יצירת תיק השקעות גדול נועד לגשר על פני פערים ככל שיהיו ועכשיו, הם ישנם. לכן, כמשפחה, נצטרך להחליט כיצד לממש את הנכסים בצורה הטובה ביותר ולהגדיר מחדש את המטרות שלנו.

ילדים- מבחינתי, הילדים והמשפחה מתגלים כהשקעה הטובה ביותר ונקודת אחיזה ועוגן משמעותיים מאד בימים אלה
לגמרי!
אצלי זה גם החברים הטובים (לאו דווקא מהישוב). חלק מהילדים של כולנו בצו 8, חלק מהחברים פונו מקו הגבול - כולנו תומכים ונתמכים.
החלטתי להירשם ללימודים ולעשות הסבה
זה תמיד מבורך בעיניי. תרצי לספר לאיזה כיוון את הולכת?
מבחינה כספית, יצירת תיק השקעות גדול נועד לגשר על פני פערים ככל שיהיו ועכשיו, הם ישנם. לכן, כמשפחה, נצטרך להחליט כיצד לממש את הנכסים בצורה הטובה ביותר ולהגדיר מחדש את המטרות שלנו.
אני נתקלת שוב ושוב, בקבוצות פייסבוק מסוימות, באנשים שהקטסטרופה הלאומית הזאת (והקורונה לפני כן) הביאה אותם תוך זמן קצר לקטסטרופה אישית מבחינת פרנסה ועדיין לא מצליחים בימים רגועים לשנות דיסקט ולחסוך לברבור השחור הבא. לא מעט גם מדברים על כך שצריך לחשוב רק על ההווה כי העתיד שחור (גם הפוסט האחרון של הסולידית היה בכיוון). אבל איזה הבדל זה לחוות אובדן תעסוקתי עם תיק השקעות משמעותי, נכון?

@בת העמק, אני לא רוצה לכתוב באופן מפורש אבל, אם את זוכרת פוסטים קודמים שלי, הכוון די ברור. אני נשארת בתחום דומה מקצועית עם טוויסט אבל, אני צריכה תעודה חדשה. יכול להיות שבסוף אני אשאר בעבודה הקיימת אבל לבטח לא במשרה מלאה.
הכוון החדש ידרוש ממני מאד לצאת מתחום הנוחות ולכן, הוא נדחה הרבה זמן. עכשיו, הטלטלה שעוברת גם בתוך מקום העבודה וגם על המדינה, מגמדת את הבעיות האישיות.
מה שכן, בעקבות הכתיבה הצלחתי למקד לעצמי איפה החששות המרכזיים ואיזה ויתורים מנטליים אני צריכה לעשות. גם בדקתי שוב את תיק ההשקעות.
הידד!
אנחנו בדרך למיליון השלישי.
את המיליון ה-1 לקח לנו 12 שנה לצבור
את המיליון ה-2 לקח לנו 6 שנים לצבור
כמה זמן ייקח לנו להגיע למיליון ה- 3?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ptom פרקט עץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
הסולידית עץ הפורומים שער הקהילה 1
N לגבי עץ מלא שברשותי האם אפשר לעשות ממנו כסף ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
סול תות עץ לא גודל על העצים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 69
NeonDrift טס לדובאי- איך להמיר את הכסף? אוף טופיק 11
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 23
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
ט אלטנטיבה למטבעות פיאט והתגברות על עליית היצע הכסף שוק ההון 1
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
jenglender סגירת חשבון בחו"ל והעברת הכסף לישראל מיסים 5
ה הפסיכולוגיה של הכסף - הספר צרכנות פיננסית 2
חתול לילה איפה נמצא הכסף שב- IB ? שוק ההון 11
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 35
ט לשים את כל הכסף הפנוי *** שוק ההון 10
R החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה נדל"ן 5
J האם הכסף מבוטח, על מי האחריות-בתי השקעות שוק ההון 2
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
L קרן השתלמות - משיכה רק של הכסף שהופקד מעל התקרה הפטורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
G שמירה על ערך הכסף שוק ההון 1
O האם הייתם משקיעים את הכסף של ההורים בקרן כספית? שוק ההון 1
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
Y איפה הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
jinjiy העברת הכסף מקופות גמל של הילדות לאפיק אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שוואב - ביטוח על הכסף? שוק ההון 3
א ירושה כאשר הכסף *** מקושר לחשבון wise צרכנות פיננסית 6
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
Y תוך כמה זמן הכסף מופקד בתוך חשבון IB? שוק ההון 3
H איך להגן על הכסף שלי שוק ההון 2
Y האם יש אפשרות למשוך את הכסף שלא הושקע ספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
י מה עושים עם הכסף - פיקדון או קרן כספית? שוק ההון 3
מ מה לעשות עם הכסף ששוכב בעו"ש פוסטים מאיכות נמוכה 2
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
א האם הכסף בבנק בטוח שוק ההון 15
B עזרה | מה לעשות עם הכסף? שוק ההון 2
מ כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה לדירה - שאלה עם וריאציה אחרת נדל"ן 5
O הכסף לא הגיע לwise צרכנות פיננסית 0
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
deussex איך ההורים שלכם (דור הפנסיה) שומר על ערך הקניה של הכסף שלהם בבנק ? שוק ההון 16
C כיצד אני שומר על רמת סיכון גבוהה ומפזר את הכסף? שוק ההון 17
F קניית מניות של ishares - סליקה נדחתה - לאן הלך הכסף? שוק ההון 18
ב ביטוח מנהלים - העברת הכסף ההוני לקופה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9

נושאים דומים

Back
למעלה