• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הכסף החל לצמוח על העצים?

אין שום סיבה למנוע מאדם שרוצה לטרוח כל חייו בשביל לספק עתיד מצופה זהב לילדיו לעשות זאת.
לבוא ולהגיד "אבא שלי לא עשה כלום בשבילי ולכן לאף אחד אחר לא מגיע לקבל משהו מאבא שלו" נשמע לי מאוד ילדותי (בלי קשר אם אבא שלך עשה משהו או לא).

לא אמרתי כלום, אמרתי מעל סכום מסוים. אני בדיוק נגד ה"מגיע" הזה. לאף אחד לא מגיע שום דבר חוץ מנקודת פתיחה שווה ושיוויון הזדמנויות מול אחרים בעיניי. ברור שלא ניתן להגיע לשיוויון הזדמנויות גם ככה עקב רקע שונה, משפחה שונה, גנים שונים, סביבה שונה וכו' - אז לפחות במה שניתן לתת פתיחה שווה בעיניי צריך.

אפשר להבין מזה, שגם אתה, בהינתן מס בשיעור כזה, תעדיף לא להעביר לילדיך שום דבר ממה שעמלת כל השנים (החיים), אלא להוריש את זה אחר כבוד למדינה...

אני לא מבין את ההצדקה של מס ירושה במונחים של פגיעה בשוויון, אלא במונחים של פגיעה בשוויון ההזדמנויות, ויש הבדל גדול בין השניים. שנית, מס של 100% נשמע לי רעיון נורא. משמעותו היא שאתה עובד בשביל המדינה. התוצאה היא לעודד אנשים לא להיות יצרניים בשלב מסויים, או לבזבז כי אין בשביל מה להשקיע ולחסוך. לבסוף, זה מזכיר לי בדיחה שאבא שלי, שהיה קומוניסט בצעירותו אבל אחרי כמה שנים בקיבוץ בשנות ה-50 כילד חוץ זה עבר לו, היה מספר. הוא היה אומר שבתאוריה קומוניזם זה שלכולם יהיה אותו הדבר, אבל בפרקטיקה זה שלכולם לא יהיה את אותו הדבר.

לא בהכרח להוריש למדינה. אני לא נגד כך שאדם יהנה מפרי עמלו. שבפנסיה יסע לטייל בעולם, שיעשה מה שלא הספיק או לא השכיל לעשות במהלך חייו. דווקא העובדה שלא ניתן להעביר הלאה תקדם את זה. מבחינתי שיצפה את האסלה בציפוי מוזהב אם זה מה שעושה לו טוב.
אני רחוק מאוד מלהיות קומוניסט. אני בהחלט אינדיבידואליסט, וחושב שאדם צריך להצליח בזכות עצמו ולא בזכות ירושה שהוא מקבל.
אני בהחלט מתבאס מכך שאנשים שמצליחים כלכלית בכל פרמטר אפשרי אובייקטיבית, הופכים להיות משמעותית פחות מצליחים כי אחרים קיבלו נקודת פתיחה טובה יותר מבחינת ההון. הרי המשאבים בעולם מוגבלים בסופו של דבר, ומי שפשוט קיבל בירושה מעלה את המחיר למי שלא קיבל דבר, גם אם הוא מצליח. אני חושב שרכישת דירה זאת דוגמא מצויינת לכך, אבל זה ממש לא מסתכם בזה.

@לא סולידי YET

@כסף_כסף 100% מס? קומוניזם נכשל.. זוכר? שוב ושוב ושוב.
מה לגבי 100% מס הכנסה משלב מסוים? בר קיימא? מעודד עסקים וצמיחה?

.

אני לא בעד קומוניזם, אני הכי קפיטליסט שיש
100% מס הכנסה בשלב מסוים אני ממש נגד. בדיוק להפך, אני בעד להוריד מיסים על הכנסה כמה שאפשר (מבחינתי קרוב ל 0) ולממן הכל ממיסי ירושה

אני דווקא חושב שכל הדיון על מס ירושה הוא רק טיפול בסימפטום בבעיה האמיתית שמתחוללת בחברה, וזוהי שאלת העושר.
אני מרגיש באופן אישי שבתקופה האחרונה (נגיד משנת 2009) יש הסתה פרועה נגד מגזרים מסויימים (או טייקונים בשמם העממי), יכול להיות שמחאה זו מוצדקת במידה מסויימת אבל אני מרגיש ששנאת טייקונים הופכת לאט לאט לשנאת מיליונרים ואז לשנאת בורגנים וכך הלאה.
כיום רבים מהמיליונרים הקטנים (אלו שחסכו ועבדו על מנת להגיע למעמד שלהם) מרגישים שהם צריכים להתבייש על העובדה שיש להם כסף, ודבר זה מציב אותם במלכוד.

אני דווקא חושב שכל הדיון על מס ירושה הוא רק טיפול בסימפטום בבעיה האמיתית שמתחוללת בחברה, וזוהי שאלת העושר.
אני מרגיש באופן אישי שבתקופה האחרונה (נגיד משנת 2009) יש הסתה פרועה נגד מגזרים מסויימים (או טייקונים בשמם העממי), יכול להיות שמחאה זו מוצדקת במידה מסויימת אבל אני מרגיש ששנאת טייקונים הופכת לאט לאט לשנאת מיליונרים ואז לשנאת בורגנים וכך הלאה.
כיום רבים מהמיליונרים הקטנים (אלו שחסכו ועבדו על מנת להגיע למעמד שלהם) מרגישים שהם צריכים להתבייש על העובדה שיש להם כסף, ודבר זה מציב אותם במלכוד.

@זאב שנאת עשירים היא תופעת לוואי בעייתית לתופעה מאוד חשובה שהיא ההבנה שחלק ניכר מהטייקונים (והכוונה איננה לאנשים עשירים או עשירים מאוד, אלא לאנשים עשירים שמבצעים מהלכים עסקיים בהיקפים משמעותיים מול המדינה=מנהלי כספי המיסים שלנו) פועלים בכלים מפוקפקים שצריכים לעבור הדגשת רגולציה ובוודאי דיון ציבורי.

בדיוק כמו שגם בשוק חופשי - לתת הצעת טובין עתידית לשמאי כדי שיעריך את שווי נכס באופן שמטיב איתי בעסקת כלשהי - היא דבר שלא יעלה על הדעת. כך גם הצעה עתידית להענקת משרה לרגולטור זו פעולה בעייתית.

יש עוד דוגמאות, אבל הדגש הוא שהמהלכים האלה מתחילים לקבל את תשומת הלב הציבורית. וזה הליך מבורך, שבמובנים רבים, לדעתי, ממש חיוני למשק שלנו, ולמדינה (השותפה הניצחית (48% מההכנסות, 15% מהשקעות וכך הלאה))

• אהבתי
Reactions: HHH
אז מה בעצם אני מנסה להגיד כאן? שהלקח מהנ"ל לימד אותי להבא להזהר עם הצהרות מהסוג שכתבת @yossik . אני מאחל לך לעבור את ה-5M (יש לך יומולדת היום, לא? :) ), ואז המשפט שכתבת "ירדוף אותך". ובאופן אישי, אני מתנגד למס ירושה, למרות שאין לו שום נגיעה אליי (אין לי כמעט קרובי משפחה, ואף אחד מהקיימים הוא לא מיליונר). ירושה זה כסף שנשאר אחרי כל סוגי המיסים האפשריים (והבלתי אפשריים). זה נטו של הנטו אחרי הכול. לקחת מזה עוד מס, רק בגלל שהכסף עבר ידיים (לבן משפחה) בעקבות מוות, זה גזל, ואסור לתת לזה יד.
מה עוד שזה מס לא צודק מנקודת המבט של דפני ליף עצמה, כי אנשים עשירים לא משלמים אותו אלא יש דרכים לעקוף אותו. מי שבעיקר משלם מס ירושה אלה אנשים רגילים שלא מכירים את השטיקים עם נאמנויות וכו'.

מס ירושה הוא אחד המוצדקים
הוא עוזר לעשות קצת איזון וצדק בין דורי.
אם כבר, אני בעד מס ירושה הרבה יותר אגרסיבי (100% מבחינתי מעל סכום מסויים, ולא ממש גבוהה) ובעד לאזן את זה עם ביטול מיסים אחרים
אין שום הצדקה שאחד יקבל ירושה ולא יצטרך לעבוד יום אחד בחייו והכל יגיע לו מעצמו, ואחר יצטרך לטחון כל החיים בשביל להחזיר משכנתא
אפילו בדוגמא פשוטה של זוג ששתי ההורים השאירו להם 2 דירות בירושה מול זוג שלא קיבל כלום, זה הבדל מטורף ברמת החיים.
אם צדק בין דורי הוא המטרה שלך, אתה לא צריך מס ירושה. גם ככה הון לא שורד שלושה דורות במשפחה במספר מוחלט של המקרים באופן טבעי לחלוטין. הדור השני והשלישי פשוט מבזבזים\מפסידים את הכסף ללא עזרה מאף אחד.

מעבר לזה שמבחינה מוסרית מדובר בגניבה ואין שום אלמנט של צדק כאן. לכל היותר נסיון בלתי צודק ובלתי יעיל להשיג מטרה ראויה כלשהי.

לגבי דירה, אני לא מבין למה זה מפריע לך שלמישהו אחר יש דירה. כל אחד צריך להתעסק ברמת החיים שלו ולא לבכות שלמישהו אחר יש יותר. הסיבה שלאנשים היום קשה לקנות דירה היא לא בגלל שלמישהו אחר יש דירה, אלא בגלל שיש מונופול על הקרקעות וחוקי בניה הזויים.

שנאת עשירים היא תופעת לוואי בעייתית לתופעה מאוד חשובה שהיא ההבנה שחלק ניכר מהטייקונים (והכוונה איננה לאנשים עשירים או עשירים מאוד, אלא לאנשים עשירים שמבצעים מהלכים עסקיים בהיקפים משמעותיים מול המדינה=מנהלי כספי המיסים שלנו) פועלים בכלים מפוקפקים שצריכים לעבור הדגשת רגולציה ובוודאי דיון ציבורי.
זו בדיוק הנקודה שלי ידידי, שנינו מדברים פה על עיקרון המוסר.
האם הפעולות שנעשים על ידי הלוביסטים של הטייקונים הם מוסרים ? בהחלט לא (לפחות למיטב דעתי), ופה אנו חוזרים לבעיה של חינוך, אבל אני לא חושב שהרגולציה תשיג את המטרה שלה מכיוון שהעשירים הגדולים ידעו כיצד להתחמק מכך ובעוד שהמיליונרים הקטנים ומעמד זעיר הבורגנים ישלמו את מלוא המחיר.
מה שיקרה אז לפי דעתי הוא הגרסה המודרנית למהפכה הצרפתית, מכיוון שיהיה פה רק טייקונים ומקורביזם אל מול המעמד התחתון.

.
מה שיקרה אז לפי דעתי הוא הגרסה המודרנית למהפכה הצרפתית, מכיוון שיהיה פה רק טייקונים ומקורביזם אל מול המעמד התחתון.

זו בדיוק ההרגשה של לאן זה הולך. אני בשום אופן לא עשיר אבל אני קצת מעל הממוצע ואני מרגיש את הקנאה הזאת, את ההרגשה הלא נעימה שנותנים לך בגלל שהצלחת קצת יותר. קשה לאנשים לקבל אנשים מצליחים מהם ועשירים מהם כי זה תמיד מזכיר להם כמה הם כשלון וכמה הם לא עשו כלום עם החיים שלהם. אני חושב שככל שהשנים יעברו והשנאה תגבר כלפיי הטייקונים, אנשים לא יבדילו יותר בין מישהו עם 2 מיליון למישהו עם 2 מיליארד, מבחינתם גם זה וגם זה זה המון כסף וכמה אפסים בסוף לא ישנו להם. אז נטפלו ושנאו טייקונים כמו נוחי דנקנר ותשובה, היום זה מנהלי בנק אמידים (חבר'ה שעושים כמה מליונים בשנה לא יותר) אחר כך אלו יהיו מנכ"לים מהשורה אחר כך יהיו מנהלים בכירים ואנשי הייטק, ומה בסוף?

@לא סולידי YET
ואני מאחל לעצמי לעבור את ה 5M ולשלם על זה מס.
נניח 5% על מה שמעבר ל 5M. שזה 50K אם מדובר ב 6M... ביג דיל.. בהרבה מדינות זה כבר מונהג.
זה אחד מהמיסים הצודקים.
הרבה יותר צודק ממעמ 18% על כל עסקה כולל על אוכל וצרכים בסיסיים שקונים אנשים קשי יום.
אבל מעמ, כנראה, יותר קל לגבות, שזה שיקול חשוב ברשות המיסים

@Generics
רוב הליסינג הם ליסינג ע"ח העובד, זו בעצם הלוואה כולל דלק ובטוח וטיפולים, בניכוי ממשכורת העובד ותנאיו הסוציאליים. ובתנאי הריבית והמימון היום, אכן מפזרים יותר בקלות. רוב האנשים לא באמת מבינים כמה הליסינג עולה להם, והחלק שיורד מהפנסיה נראה להם ככסף מהעתיד הרחוק. טריק נהדר של היבואנים.
למעשה זה שווה ערך לקניית רכב חדש מהניילון כל 3 שנים
מה שהם בשום אופן לא היו עושים ללא הליסינג.
ועם זאת למי שגר רחוק מהעבודה, ללא תח"צ סבירה, זה משתלם לפעמים.

לא זה לא צודק. צודק זה סובייקטיבי.
לדעתי כל מס הוא לא צודק אך מס הוא הכרחי.

@Royalties Man
שנאת עשירים קיימת מקדמת דנן. פעם פשוט דוכאה בכוח. בעולם מתרוממת בגלל שיטת החזיריזם העקומה. בארץ מתלהטת עקב מדינת כל בוזזיה.
המדינה והמאיונים העליונים חוגגים על הישבן של האזרח, במיסים, בניפוח מחירים, באוליגופולים ובבזיזת הקופה למען סקטורים מקורבים.
פקידי הציבור נקנים עי בעלי ההון בדלת מסתובבת ומסורסים בשתדלנים ולוביסטים.
ההון שניתן לצבור בארץ בדם יזע ודמעות עד גיל 45, ניתן לצבור במע ארופה בקלות בגיל 30.
וכשהביזה כה גדולה, העם נקעה נפשו לאט לאט.. ואז מתחיל מחול שדים עם יריות לכל הכיוונים.

ולגבי הפופוליזם נגד דפני.
דפני היא גיבורה בעל כורחה. גם אם מבולבלת... היא בכלל לא התכוונה. ובוצע בה רצח אופי.
מומלץ לקרוא

http://doronnachmany.blogspot.co.il/2011/09/blog-post_27.html?m=1

דורון נחמני, בנק ישראל לשעבר
כל מילה בסלע.
הפופוליזם הליברטני הנהוג בבלוגים מסויימים נגד דפני, סתיו וכו.. הוא לכל הפחות דוחה.
עתה הכדור בידינו. לדרוש את המגיע לנו או להגיש את הלחי השנייה ולהראות שבצמצום עצום ניתן גם פה לפרוש בגיל 50 (עם ילדים).

דורון נחמני, בנק ישראל לשעבר
כל מילה בסלע. הלינק אחד למעלה. מומלץ לקרוא הכל. גם על טרכט

מה רוצים מדפני ליף?
לאחר מסיבת העיתונאים אמש ניסה כתב טלוויזיה לקבל תגובות מדפני ליף, וקבע קבל עם ש"היא מבולבלת". כדאי לשים את הדברים בהקשר הנכון: דפני ליף איננה הוגה דעות ולא נביאת הזעם של המדיניות הקפיטליסטית – היא אדם פרטי שנקט עמדה ועשה מעשה. היא הגפרור שהצית להבות, ומקומה שמור בהיסטוריה. היא אינה חייבת לתת תשובות לאף אחד, היא אינה חייבת להוביל את הפוליטיקה הישראלית, ואין זה מתפקידה לגבש רשימת דרישות אלטרנטיבית לוועדת טרכטנברג. היא כבר השיגה הישג היסטורי וכולנו מודים לה על כך. היא יכולה להשתמש בהשפעתה ובכריזמה שלה ולגייס מומחים שיהפכו את דעותיה לרשימת דרישות פרטנית ואולי גם לתכניות כלכליות. את ההמשך עלינו לבקש רק מעצמנו: נבטיח שרוב ההמלצות שכבר נכתבו ע"י הוועדה אכן תבוצענה ע"י הדרג הפוליטי, נגדיר לעצמנו מה עוד אנחנו רוצים, נכריח את המערכת הפוליטית לשנות בהתאם את מצעיה, נביא לשינוי במקבילית הכוחות הפוליטית, נשתתף במסעי הבחירות, ובעיקר - נצביע. חיפוש מענה לכמיהה הלאומית למנהיגות אצל דפני ליף הוא פתטי.

• אהבתי
אחר כך יהיו מנהלים בכירים ואנשי הייטק, ומה בסוף?
זה יימשך כך עד אשר האנשים יפתחו תודעה חברתית\קהילתית חדשה, מעניין אותי איזה תודעה תהיה פה בסוף ? הקורבנית או זו שלוקחת אחריות על מעשיה ודואגת לסביבה הקהילתית שלה.

בשביל למסות ירושות צריך גם למסות מתנות. כלומר, אם להורים של פלוני יש 8 M והם מחליטים לקנות לו דירה ב - 3,000,001 גם את זה יצטרכו למסות, כי אם לא יעשו זאת מה ימנע מאנשים להעביר את הנכסים והכספים כמתנה לעת זקנה בכדי להתחמק ממס?

@MSS @זאב
ככל שהביזה ואי השווין גדלים, כך גדלה שנאת העשירים. תרצו או לא, אי שוויון גדול קשור ישירות לביזת שאר העם, ומשם הדרך לגליוטינה או לאביבים ערביים, סלולה.
סלולה אך יכולה לקחת עוד עשרות שנים. וזה לא אומר שאחרי ההפיכה יהיה טוב יותר.. גם לא אומר שהפתרון הוא סוציאליזם.
אי השוויון כיום ברמה של 1929.. ומתפתח לכיוון ימי הפאודלים, הוואסאלים, האפנדים וכו.. צא ולמד.

המודל הגרמני נראה לא רע
קפיטליזם ממותן עם רגולציה סבירה ובכיוון הנכון.
שוק פתוח בפקודה, ז"א עם רגולציות מחמירות להבטחת תחרותיות ומניעת ריכוזיות (שלא כמו בארץ)
רגולציה מחמירה למניעת עיוותי שוק וספסור במוצרי יסוד כמו קורת גג ועוד.
כולל פיקוח שכד, דיור ציבורי ועוד (וזאת למרות השנאה הקשה שליברטנים מסויימים בבלוגים מסויימים, רוחשים לנושא..)

זאת להבדיל מהרגולציה העצומה שיש בארץ, אך לא בכיוון הנכון, רגולצ ובירוקרט שהן כמשקולת על המשק, על השגשוג ועל האזרח.
מבנה המשק בארץ מעוות וריכוזי מבסיסו (בתמיכת המדינה) + התחמנות הישראלית הטובה, ואז מנסים לתקן ע"י רגולציה מחמירה על החוליה האחרונה, מה שלא אפשרי ולא עובד ורק תוקע את העסק.

שנאת עשירים קיימת מקדמת דנן. פעם פשוט דוכאה בכוח. בעולם מתרוממת בגלל שיטת החזיריזם העקומה. בארץ מתלהטת עקב מדינת כל בוזזיה.
המדינה והמאיונים העליונים חוגגים על הישבן של האזרח, במיסים, בניפוח מחירים, באוליגופולים ובבזיזת הקופה למען סקטורים מקורבים.
פקידי הציבור נקנים עי בעלי ההון בדלת מסתובבת ומסורסים בשתדלנים ולוביסטים.
עם כל מה שאמרת, את מתקרב למדרון מאוד חלקלק. כפי ש @Royalties Man כתב, זה יתחיל (וכבר התחיל) מלמעלה, ומהר מאוד ידרדר למטה, לאנשים שהם ממש לא עשירים. ההמון הוא עיוור. כל מה שהוא צריך זה שישלהבו אותו קצת. ומה שאתה כתבת זה בדיוק מה שהם צריכים כדי להתחיל לערוף ראשים. רק אחרי שיערפו את של הטייקונים, יגלו שזה לא עזר (כי השיטה רקובה, לא אדם זה או אחר), וימשיכו לרדת למטה ב"פירמידת העושר" ו"לטהר".
יש ביטוי מאוד מדויק באנגלית - Be careful what you wish for. כדאי לך לשנן אותו כל יום לפני שינה.

@לא סולידי YET
גילוי נאות
אני מרוויח אי שם בחמישון העליון של ההכנסות..
הגליוטינה תפעל לבסוף בלי שום קשר אלי. טבע האדם. טבע ההסטוריה להתנדנד בין חזיריזם נצלני לסוציאליזם נצלני ולעןלם לא למצוא את שיווי המשקל לאורך זמן.
אנו יכולים לנסות למתן את האפקט עי פעולות מנע, דוגמת ה מודל הגרמני אותו כתבתי מעלה. טיפול אמיתי בבועת הנדלן, זו התחלה טובה. כדי שלא תתפוצצ עלינו ברעש כשתעלה הריבית או כשמיתון עולמי יבוא (מי שחושב שמהמשבר העולמי הבא (תוך שנה?שנתיים?שלוש?) נחלץ בקלות, כפי שנחלצנו מ 2009, שוגה בהזיות קשות)
ותפקידנו לדרוש זאת בתוקף. ההקצנה אכן דורשת שאני ממתין לעריפת ראשים, כפי שכתבת, אך תאר לך כי לא כך הדבר.
מכיוון שכלום לא עובד בנימוס, לא יהיה מנוס מהפגנות אלימות. המחאה הבאה תהיה אלימה בהרבה וכן הלאה..
ראה את האתיופים, איש לא התייחס עד שהייתה אלימות. רק כוח מבינים פה. ולא רק פה

• אהבתי
@יהואחז הפיקי אני חושב שאתה עדיין חי קצת באופוריה מהמחאה של 2011. הכמה מאות אלפים של מפגינים שהצליחו לגייס בפעם אחת (ואכן זה היה מרשים, יחסית לישראל) זה משהו שאני לא רואה חוזר על עצמו בתקופה הקרובה. רק (אולי) אם תהיה הרעה קיצונית בתנאים.
ישראלים הם כמו הצפרדע ההוא שמבשלים אותו לאט בסיר - לא קופץ החוצה ורק מתבשל יותר ויותר. בישראל אין את יצר האקטיביזם. המדינה מצליחה לדכא אותו בעזרת שטיפת מוח עם ציונות, שכל הבעת ביקורת נגד מדינה היא בגדר בגידה (ושמחאות כאלה מאורגנות ע"י שמאל, כאילו שבימין כולם מיליונרים).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@לא סולידי YET
ההפך מאופוריה!! תסכול.. ויש מיואשים בהרבה.
את שוכח שהיה פה ואדי סאליב.. פנתרים שחור.. אנו עוד רחוקים משם, אך הכיוון הוא לשם. ואם לא באקטיביזם אז זה פשוט יהיה בברליניזם.. טובי בננו יברחו ותשאר פה הרבה ברארה.. יחד עם דתיים אידיאולוגיים. ואז הממשלה תאלץ להתעשת. או שהמדינה ככ תחלש על סף נפילה

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ חבילה מאליאקספרס שעוכבה במכס. הכסף אבוד? מיסים 24
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
stamEhad דיון: האם הכסף שלנו בטוח בעידן הAI שוק ההון 24
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
C מה לעשות עם הכסף לאבא חולה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
NeonDrift טס לדובאי- איך להמיר את הכסף? אוף טופיק 11
G היום קניתי S&P 500 עם כל הכסף שיש לי יומני מסע אישיים 41
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
ט אלטנטיבה למטבעות פיאט והתגברות על עליית היצע הכסף שוק ההון 1
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
jenglender סגירת חשבון בחו"ל והעברת הכסף לישראל מיסים 5
ה הפסיכולוגיה של הכסף - הספר צרכנות פיננסית 4
חתול לילה איפה נמצא הכסף שב- IB ? שוק ההון 11
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 47
ט לשים את כל הכסף הפנוי בIB שוק ההון 10
R החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה נדל"ן 5
J האם הכסף מבוטח, על מי האחריות-בתי השקעות שוק ההון 2
איש ירח עץ הכסף. זמן לקטוף את הפירות? יומני מסע אישיים 14
E בן 15, מחפש איפה להשקיע את הכסף יומני מסע אישיים 18
L קרן השתלמות - משיכה רק של הכסף שהופקד מעל התקרה הפטורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
G שמירה על ערך הכסף שוק ההון 1
O האם הייתם משקיעים את הכסף של ההורים בקרן כספית? שוק ההון 1
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
Y איפה הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
jinjiy העברת הכסף מקופות גמל של הילדות לאפיק אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שוואב - ביטוח על הכסף? שוק ההון 3
א ירושה כאשר הכסף בib מקושר לחשבון wise צרכנות פיננסית 6
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
Y תוך כמה זמן הכסף מופקד בתוך חשבון IB? שוק ההון 3
H איך להגן על הכסף שלי שוק ההון 2
Y האם יש אפשרות למשוך את הכסף שלא הושקע ספארק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
י מה עושים עם הכסף - פיקדון או קרן כספית? שוק ההון 3
מ מה לעשות עם הכסף ששוכב בעו"ש פוסטים מאיכות נמוכה 2
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
א האם הכסף בבנק בטוח שוק ההון 15
B עזרה | מה לעשות עם הכסף? שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה