• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דילמה תעסוקתית

• פותח הנושא פותח הנושא Buffett
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למה לאסוף את הילד מהגן = לוותר על הקריירה?
הקריירה מתחילה ב17:00?
בין 8-17 זה משהו אחר?
ראשית, לא מכיר אף אחד שאוסף בחמש, בכל הגנים שהייתי בהם ברבע לחמש כבר כמעט ריק.
יש כמובן גנים רוסים וכו שהם עד 18 או 19 אבל לא בהם עסקינן.
יש גם זמן הגעה מהעבודה לגן, משמע, כדי לאסוף את הילדים מידי יום צריך לצאת כל יום ב16:15 בערך ואולי אפילו ב16:00.
שים לב שכבר פה יש פגיעה בקריירה, כדי למצוא מקום מספיק קרוב שיאפשר להגיע לגן תוך חצי שעה בשעות השיא צריך לעשות ויתורים בד"כ.

בתחום בו אני עובד (הייטק) וכנראה גם בתחומים רבים אחרים, אני לא מכיר אף אחד שיוצא מידי יום בארבע ועובד במשרה מלאה.
עבודה במשרה חלקית פוגעת פגיעה משמעותית בקריירה, לא רק בשכר אלא גם בקידום העתידי.
לא סתם הפערים בשכר בהייטק בין גברים לנשים עולים עם הגיל (בקורלציה להופעת הילדים).

בתחום בו אני עובד (הייטק) וכנראה גם בתחומים רבים אחרים, אני לא מכיר אף אחד שיוצא מידי יום בארבע ועובד במשרה מלאה.
נדמה לי שקראתי פעם שבאירופה אם אתה יוצא אחרי ארבע-חמש, מסתכלים עליך עקום.
הלוואי וזה יקרה גם כאן. באמת שהכל אפשר ועדיף לעשות בשבע/שמונה שעות עבודה.
אז אחרי שאפרת סיפרה על עבדות המתמחים, ואחרי שאתה מספר על הנורמות בהייטק - אני חוזרת לפזמון: קום התנערה עם חלכה, עם עבדים (ולא) מזי רעב.
הגיע הזמן למרוד בנורמות אכזריות (אני לא צוחקת).

גם בקנדה זה ככה. לא מסתכלים עקום אבל הנורמה היא שבסביבות 5 הולכים. מצד שני, ההייטק באירופה ובקנדה די חלש. קשה להתחרות במדינות בהן עובדים עוד כמה שעות כל יום.

אחרי שאתה מספר על הנורמות בהייטק .
הנורמות בהייטק לא ככ נוראיות בעיני.
בכל המקומות שעבדתי היה מצופה ממך לתת 9 שעות ביום כמו בשאר המשק.
בנוסף, יש לנו יותר ימי חופשה מהממוצע במשק, חופשת לידה לגבר בהרבה חברות ואת היכולת לעבוד מהבית אם צריך - בסהכ מצבנו טוב ביחס לשאר המשק.
.
הלוואי וזה יקרה גם כאן. באמת שהכל אפשר ועדיף לעשות בשבע/שמונה שעות עבודה.
.
ייתכן שהמשק באמת צריך יותר איזון בית עבודה, אבל אם נחזור לנקודה המקורית שלנו לגבי פגיעה בקריירה של הורים, אני לא בטוח שזה יפתור את זה.
1. אני חושב שאם הנורמה הייתה שמסיימים לעבוד בארבע אז גם הגנים היו מסתיימים מוקדם יותר ושוב הייתה נוצרת בעיה.
2. בלי קשר לשעות העבודה, כשהורה אחד (בדכ האמא) הוא ההורה הדומיננטי אז הוא יהיה היחיד שייקח ימי מחלה כשהילד חולה, היחיד שייקח ימי חופשה כשהילד בחופש וכו - מה שיפגע בקריירה שלו.

הנקודה המרכזית שלי היא שכל עוד לא יהיה שוויון בתוך הבית לא נוכל לקבל שוויון מחוץ לבית, גם אם נשנה את שוק העבודה.

אני ממש לא חושב שמי שנותן יותר שעות בעבודה מתקדם יותר בקריירה - מילות המפתח הן תפוקה וערך לחברה.
אני הרבה שנים בהייטק ואיזון בית עבודה זה בראש ובראשונה תלוי בך - אם אתה מושפע ממה שהאחרים סביבך עושים אז זו הבעיה.

אני ממש לא חושב שמי שנותן יותר שעות בעבודה מתקדם יותר בקריירה - מילות המפתח הן תפוקה וערך לחברה.
אני הרבה שנים בהייטק ואיזון בית עבודה זה בראש ובראשונה תלוי בך - אם אתה מושפע ממה שהאחרים סביבך עושים אז זו הבעיה.
הטענה שלי לא הייתה שמי שנותן יותר שעות יתקדם יותר אלא שמי שנותן פחות שעות מהממוצע יתקדם פחות.
אני מזמין אותך לבדוק איזה אחוז מראשי הצוותים אצלכם בחברה יוצא מהעבודה בשעה 16 מידי יום.
אגב, גם אני עובד הרבה שנים בהייטק בחברות גלובליות, בכל החברות שעבדתי נדרש ממנהל לנסוע 2-4 פעמים בשנה לחול, משמע, לבלות בין שבועיים לחודש בשנה בחול.
אתה חושב שהורה שהוא המטפל העיקרי בילדים שלו יכול לעשות את זה?

דוגמא נוספת, הציעו לך עבודה זהה לשלך שמשלמת 9k יותר אבל תדרוש ממך לבלות עוד שעה וחצי על הכביש מידי יום (קרה לי).
מי שזמן עם הילדים הוא נון אישיו עבורו ייקח את ההצעה בשתי ידיים, מישהו אחר, לא. האם ההתקדמות בשכר שלו לא נפגעה?

נערך לאחרונה ב:
הטענה שלי לא הייתה שמי שנותן יותר שעות יתקדם יותר אלא שמי שנותן פחות שעות מהממוצע יתקדם פחות.
אני מזמין אותך לבדוק איזה אחוז מראשי הצוותים אצלכם בחברה יוצא מהעבודה בשעה 16 מידי יום.
אגב, גם אני עובד הרבה שנים בהייטק בחברות גלובליות, בכל החברות שעבדתי נדרש ממנהל לנסוע 2-4 פעמים בשנה לחול, משמע, לבלות בין שבועיים לחודש בשנה בחול.
אתה חושב שהורה שהוא המטפל העיקרי בילדים שלו יכול לעשות את זה?

דוגמא נוספת, הציעו לך עבודה זהה לשלך שמשלמת 9k יותר אבל תדרוש ממך לבלות עוד שעה וחצי על הכביש מידי יום (קרה לי).
מי שזמן עם הילדים הוא נון אישיו עבורו ייקח את ההצעה בשתי ידיים, מישהו אחר, לא. האם ההתקדמות בשכר שלו לא נפגעה?
ממש לא מסכים, זה לא תורה מסיני ולא כל מנהל נדרש לנסוע 2-4 פעמים בשנה לחו"ל מה גם שאני לא רואה תפקיד ניהולי בתור אופציה יחידה לקידום.
עברתי מספיק חברות מקטנות לגדולות ובכולן היה איזון בית עבודה מעולה + גמישות.
בטוח שיש חברות מ - 2 צידי המתרס, בידינו נתונה הבחירה באיזה צד נרצה להיות.

יש כמובן גנים רוסים וכו שהם עד 18 או 19 אבל לא בהם עסקינן.
הילדה שלנו בגן רוסי. 6:45-18:00. היא מגיעה ב8 והולכת ב17.

צריך לצאת כל יום ב16:15 בערך ואולי אפילו ב16:00
בצפון זה לא כזה נורא. יש איזורי הייטק במרחק 10-20 דקות מחיפה. אפשר לצאת ב16:30 ולהספיק.

אני לא מכיר אף אחד שיוצא מידי יום בארבע ועובד במשרה מלאה.
יש עניין של תפוקה. אפשר להמשיך בבית אם צריך.
פשוט ממה שאני מכיר איכשהו השתרש שבאים ב10 והולכים ב19-20. שזה די כמו לבוא ב8 ולצאת ב17 - רק נראה יותר טוב למנכל.

הנקודה המרכזית שלי היא שכל עוד לא יהיה שוויון בתוך הבית לא נוכל לקבל שוויון מחוץ לבית, גם אם נשנה את שוק העבודה.
זה לא אחד לפני השני, זה במקביל.
מבחינה מערכתית גלובלית (חוקי ונורמות המדינה)- לדאוג ששעות המעון/בי"ס וגם ימי החופשה יהיו תואמים כמה שיותר לשעות העבודה במשק.
מבחינת מקומות העבודה- חאלס עם ישיבות צוות אחה"צ. וגם לאפשר לעשות חלק מהעבודה בבית (מיילים, מצגות, תיכנונים, לחשוב)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הילדה שלנו בגן רוסי. 6:45-18:00. היא מגיעה ב8 והולכת ב17.
גנים רוסים זה whole different ball game.
יש לנו חברים שהילדה בגן מידי יום עד 18 (הגן עצמו עד 19), גם אין חופשות חוץ מיום אחד בנובי גוד.
בגן כזה אפשר להגיע למצב שהפגיעה בקריירה היא מינימלית עד לא קיימת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
י איך מתפטרים נכון מדירות להשקעה - דילמה אישית נדל"ן 26
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
מ דילמה- מדמ"ח משרה ראשונה התפתחות אישית 3
ר דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
CoinCollector דילמה בהשקעה בהשתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y דילמה על דירה למגורים ל-2-4 חדרים נדל"ן 7
ל דילמה בנוגע ללימודים התפתחות אישית 25
mk1 דילמה בנוגע למחזור משכנתא או המשך השקעה שוק ההון 10
גימפל דילמה בנוגע לקרן מחקה לא מנוטרלת מט"ח שוק ההון 47
R דילמה בנוגע להלוואה כנגד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
R השקעה בפיפלביז - דילמה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M דילמה - למכור או להשאיר דירה עם אישורים להרחבה נדל"ן 8
unrealx דילמה בנושא זוגיות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59
R דילמה לימודית ותעסוקתית. התפתחות אישית 7
ה זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת יומני מסע אישיים 5
N דילמה- תשלום וועד בית לפי שטח הדירה או באופן שיוויוני ושמירה על שלום בית בבניין נדל"ן 25
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
P דילמה נקודתית על רקע הירידות צרכנות פיננסית 19
C שוב דילמה לגבי תואר וכו' התפתחות אישית 9
G דילמה בנוגע לכביסה. אוף טופיק 23
F דילמה לשינוי קונספט בביטוחים פנסיוניים צרכנות פיננסית 47
1337justme עמלות גבוהות בקנית קרנות זרות - דילמה שוק ההון 5
N דילמה בעניין קרן השתלמות שכיר צרכנות פיננסית 5
M דילמה חדשה. שוק ההון 67
E דילמה לגבי כסף זמין שוק ההון 15
A ברית מילה - דילמה לגבי המתנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
P דילמה טפשית בגלל מדד שלילי צרכנות פיננסית 8
amidar דילמה פסיכולוגית עקב הפרשי שערי מטבע. שוק ההון 61