שלום לכולם,
אני ניצב כרגע בסוג של דילמה לא פוסקת לגביי העתיד.
בן 27, סיימתי לפני שנה וקצת לימודי הנדסאי תוכנה, מיד התחלתי לעבוד בתפקיד לא רע יחסית להנדסאי בתור מפתח אוטומציה, צוות מחקר ופיתוח בחברת הייטק מכובדת.
פרט לעבודה, אני סטודנט מתחיל באוניברסיטה הפתוחה, במסלול ״ניהול עם חטיבה במדמח״ עם שני קורסים מאחוריי “מעבדה בתכנות מערכות״ ו״סטטיסטיקה לתלמידי מדעים״ שניהם עם סופי 90.
כרגע לומד ״סטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה ב״ ו״מיקרו כלכלה״
ישנן שלושה סיבות שבגללן הלכתי למסלול הנדסאי:
1. 3 יחידות מתמטיקה, שלאו דווקא מעידות על היכולות שלי, אך זה מה שזה.
2. לא הייתי בטוח ביכולות הלימודיות שלי.
3. כן, העדפתי לוותר לעצמי וללכת בדרך הקלה, כנראה.
עד כאן רקע כללי.
דילמה תעסוקתית:
בתהליך שהולך וגובר, לאט לאט עם ההתפתחות האישית של למידה ועבודה, אני מוצא את עצמי נמשך יותר ויותר לנושא של נתונים,סטטיסטיקה,מחקרים ומודלים.
כן, מצאתי היכן להכניס את זה בעבודה בדמות של דוחות אוטומטיים יומיים עם גרפיים & KPIs.
הייתי רוצה לעסוק בזה במשרה יעודית כמו אנליסט, הבעיה היא הרקע הלימודי והמתמטי נכון להיום.
אני במשרה טובה, עם צוות ובוסים מעולים, אך בעתיד אחרי הלימודים ארצה לעסוק במה שיש לי זיקה אליו.
דילמה לימודית:
ישנו קשר ישיר בין זו לקודמת.
אני מאמין שהתואר הכי מתאים הוא מערכות מידע.
הבעיה שהפתוחה לא מציאה כזה, וכרגע היא האפשרות היחידה שלי מהאוניברסיטאות.
הכי קרוב, זה תואר בתעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע, הבעיה שהוא מסלול ארוך מאוד ולא ריאלי כרגע מבחינתי.
אחריו, מדעי המחשב חד חוגי, יותר מדי קורסים שלא באמת מדברים אליי והמתמטיקות טיפה מפחידות(ליניארית 1/2, אינפי 1/2).
כרגע במסלול ניהול עם חטיבה במדמח, יש לי מספר פטורים במדמח אז נשארו בחטיבה מספר קורסים בודדים מעניינים(תורת הקבוצות, מבנה נתונים ומבוא לבינה מלאכותית).
בניהול, יש שלושה קורסים במערכות מידע, שתי קורסים בכלכלה נחמדים וקורס בתורת המשחקים שנראה מעניין.
הבעיה? לא יודע כמה יקחו אותי ברצינות עם תואר בניהול במקומות ומשרות שארצה להתמין אליהן.
בנוסף התחלתי להתעניין. תחום של הכלכלה, שכן יכול להתפס כתואר רציני ומתאים לתחום.
אך יש מגוון גדול של קומבינציות ואני לא מצליח להסגר על אחת.
וזה מה שמביא אותי לאפשרויות הבאות(כולן ba):
1. להישאר במסלול הנוכחי, לסיים עוד שלוש שנים ניהול עם חטיבה במדמח(בתעודה יהיה ״ניהול״).
2. תואר בכלכלה חד חוגי, לסיים עוד שלוש שנים וסמסטר.
- המון קורסים במסלול הם 3 נקודות ולכן זה מאריך.
-מצריך המון המון קורסי בחירה שבשלב מאוחר יותר עוסקים בפן חברתי ושיוויוני שפחות מעניין.
3. תואר בכלכלה עם חטיבה בפסיכולוגיה(בתעודה יהיה ״כלכלה״).
- הקורסים בפסיכולוגיה מחליפים את הפחות מעניינים בכלכלה.
-אני מוצא קשר בין שני התחומים ובכלל מאוד מעניין אותי ללמוד את הדרך בה האדם חושב ומתנהג.
- השאלה איך התואר יתפס ראש בראש מול כלכלה ״נקי״?
4. דו חוגי כלכלה וניהול, שלוש שנים וסמסטר(בתעודה ירשם ״ניהול וכלכלה״)
-במקרה זה אוכל ללמוד את קורסי מערכות המידע מהניהול ואת הקורסים המעניינים מכלכלה.
- השאלה היא מה רמת היוקרה שלו לעומת כלכלה חד חוגי לתחום בו אני מעוניין?
אני ניצב כרגע בסוג של דילמה לא פוסקת לגביי העתיד.
בן 27, סיימתי לפני שנה וקצת לימודי הנדסאי תוכנה, מיד התחלתי לעבוד בתפקיד לא רע יחסית להנדסאי בתור מפתח אוטומציה, צוות מחקר ופיתוח בחברת הייטק מכובדת.
פרט לעבודה, אני סטודנט מתחיל באוניברסיטה הפתוחה, במסלול ״ניהול עם חטיבה במדמח״ עם שני קורסים מאחוריי “מעבדה בתכנות מערכות״ ו״סטטיסטיקה לתלמידי מדעים״ שניהם עם סופי 90.
כרגע לומד ״סטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה ב״ ו״מיקרו כלכלה״
ישנן שלושה סיבות שבגללן הלכתי למסלול הנדסאי:
1. 3 יחידות מתמטיקה, שלאו דווקא מעידות על היכולות שלי, אך זה מה שזה.
2. לא הייתי בטוח ביכולות הלימודיות שלי.
3. כן, העדפתי לוותר לעצמי וללכת בדרך הקלה, כנראה.
עד כאן רקע כללי.
דילמה תעסוקתית:
בתהליך שהולך וגובר, לאט לאט עם ההתפתחות האישית של למידה ועבודה, אני מוצא את עצמי נמשך יותר ויותר לנושא של נתונים,סטטיסטיקה,מחקרים ומודלים.
כן, מצאתי היכן להכניס את זה בעבודה בדמות של דוחות אוטומטיים יומיים עם גרפיים & KPIs.
הייתי רוצה לעסוק בזה במשרה יעודית כמו אנליסט, הבעיה היא הרקע הלימודי והמתמטי נכון להיום.
אני במשרה טובה, עם צוות ובוסים מעולים, אך בעתיד אחרי הלימודים ארצה לעסוק במה שיש לי זיקה אליו.
דילמה לימודית:
ישנו קשר ישיר בין זו לקודמת.
אני מאמין שהתואר הכי מתאים הוא מערכות מידע.
הבעיה שהפתוחה לא מציאה כזה, וכרגע היא האפשרות היחידה שלי מהאוניברסיטאות.
הכי קרוב, זה תואר בתעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע, הבעיה שהוא מסלול ארוך מאוד ולא ריאלי כרגע מבחינתי.
אחריו, מדעי המחשב חד חוגי, יותר מדי קורסים שלא באמת מדברים אליי והמתמטיקות טיפה מפחידות(ליניארית 1/2, אינפי 1/2).
כרגע במסלול ניהול עם חטיבה במדמח, יש לי מספר פטורים במדמח אז נשארו בחטיבה מספר קורסים בודדים מעניינים(תורת הקבוצות, מבנה נתונים ומבוא לבינה מלאכותית).
בניהול, יש שלושה קורסים במערכות מידע, שתי קורסים בכלכלה נחמדים וקורס בתורת המשחקים שנראה מעניין.
הבעיה? לא יודע כמה יקחו אותי ברצינות עם תואר בניהול במקומות ומשרות שארצה להתמין אליהן.
בנוסף התחלתי להתעניין. תחום של הכלכלה, שכן יכול להתפס כתואר רציני ומתאים לתחום.
אך יש מגוון גדול של קומבינציות ואני לא מצליח להסגר על אחת.
וזה מה שמביא אותי לאפשרויות הבאות(כולן ba):
1. להישאר במסלול הנוכחי, לסיים עוד שלוש שנים ניהול עם חטיבה במדמח(בתעודה יהיה ״ניהול״).
2. תואר בכלכלה חד חוגי, לסיים עוד שלוש שנים וסמסטר.
- המון קורסים במסלול הם 3 נקודות ולכן זה מאריך.
-מצריך המון המון קורסי בחירה שבשלב מאוחר יותר עוסקים בפן חברתי ושיוויוני שפחות מעניין.
3. תואר בכלכלה עם חטיבה בפסיכולוגיה(בתעודה יהיה ״כלכלה״).
- הקורסים בפסיכולוגיה מחליפים את הפחות מעניינים בכלכלה.
-אני מוצא קשר בין שני התחומים ובכלל מאוד מעניין אותי ללמוד את הדרך בה האדם חושב ומתנהג.
- השאלה איך התואר יתפס ראש בראש מול כלכלה ״נקי״?
4. דו חוגי כלכלה וניהול, שלוש שנים וסמסטר(בתעודה ירשם ״ניהול וכלכלה״)
-במקרה זה אוכל ללמוד את קורסי מערכות המידע מהניהול ואת הקורסים המעניינים מכלכלה.
- השאלה היא מה רמת היוקרה שלו לעומת כלכלה חד חוגי לתחום בו אני מעוניין?
נערך לאחרונה ב: