• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל

ראש עיריית דמשק

משתמש רשום
דירוג
1
יש לי בעיה קצת מעצבנת שלא הצלחתי למצוא לה פתרון בדיונים בפורום.
יש לי תיק השקעות של שני מיליון ש"ח - מיליון שקל על 5 תעודות סל לא ישראליות שעושות לי תשואה מצויינת ועוד מיליון שקל מנוהל כ6 שנים באחת החברות הגדולות בארץ. הם מנהלים שם כמה עשרות ניירות ערך, מוכרים וקונים מדי פעם ומשיגים תשואה סבירה.
בגלל חששות מהעתיד בארץ (בזווית של הלאמת נכסים וכד') ובשל מחשבה על הגירה אפשרית אני מעוניין להוציא את כל הכסף לניהול בInteractive brokers. את המיליון שאני מנהל בעצמי קל לי מאד להעביר בתיאוריה. השאלה היא מה האופציה הכי טובה שלי עם התיק המנוהל - הרוב שם זה מניות חו"ל שאפשר להעביר. הבעיה היא שאני נתקע עם ניהול תיק עם מניות שנבחרו ב-Cherry picking , אין לי רצון וזמן להתעסק בניהול תיק בעצמי ואני מעדיף פשוט להתנהל רק בכמה תעודות סל על המדדים. מצד שני האופציה של לממש הכל ולחטוף אירוע מס ענקי זה גם אופציה נוראית מבחינתי.

אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון יצירתי

אשמח לשמוע אם למישהו יש רעיון יצירתי
מה שאני עושה ללקוחות שלי זה סדר פסח:
מחליטים מה לשמור, מה להעביר, מה למכור ומתי כמובן תוך התחשבות בשיקולי מס, פעמים רבות יש דרכים להקטנת חבות המס.
תיק מנוהל אני לא אוהב בכל מקרה.

נערך לאחרונה ב:
ובשל מחשבה על הגירה אפשרית
שים לב שבמקרה כזה תצטרך לשלם "מס יציאה" המקביל למכירת התיק.

עוד דבר שכדאי לשים אליו זה שאת המס תשלם בכל מקרה במימוש, כך שכל מה שאתה מרוויח זה רק דחיית מס.

ג.נ. : מכרתי את רוב האחזקות שלי, העברתי ל- IB וחטפתי ארוע מס.

מוסיף רעיון שחשבתי עליו ואשמח לשמוע את דעתכם - חשבתי להגיד לבית השקעות לבצע קנייה של אחד מ5 התעודות סל בהן אני משקיע בכל פעם שהם מוכרים נייר. אני לא יודע אם הם יזרמו אם זה כביכול אני אומר להם איך לנהל את ההשקעה). אם זה ימשך ככה לאורך זמן אני מניח שתוך פרק זמן של שנה שנתיים אני אשאר עם תיק של תעודות הסל המועדפות עלי + מניות apple/google/amzn ודומותיהן שפחות אכפת לי להחזיק כמניות.

מה דעתכם?

מוסיף רעיון שחשבתי עליו ואשמח לשמוע את דעתכם - חשבתי להגיד לבית השקעות לבצע קנייה של אחד מ5 התעודות סל בהן אני משקיע בכל פעם שהם מוכרים נייר. אני לא יודע אם הם יזרמו אם זה כביכול אני אומר להם איך לנהל את ההשקעה). אם זה ימשך ככה לאורך זמן אני מניח שתוך פרק זמן של שנה שנתיים אני אשאר עם תיק של תעודות הסל המועדפות עלי + מניות apple/google/amzn ודומותיהן שפחות אכפת לי להחזיק כמניות.

מה דעתכם?
אין כזה דבר תיק חצי מנוהל, או שהוא מנוהל או שלא.

למה זה טוב הרעיון שלך? עדיין תצטרך לשלם מס. עדיף כבר שתעשה את זה בדרכך ולא דרך מתווך שיגביל אותך.
לעניות דעתי - שלב ראשון תעביר את המניות לניהולך, שלב שני תחליט כמה אחוז מס אתה מוכן לשלם כדי להעביר את האחזקה לנכס מפוזר (10%? 20? 28?), ולפי כלל זה וכמה אחוז מהתיק אתה מרשה שיהיה במניות בודדות תחליט על מה להשאיר.
אם אתה מתכוון למכור הכל אתה יכול לדלג על השלב הראשון ופשוט לבקש להנזיל את כל התיק.

אני חושב שמי שחושב שאפשר להרוויח מהשקעה פסיבית במדדים לא צריך להבהל מהשקעה פסיבית בהרבה מניות. בייחוד אם מניות זה רק חלק מהתיק שלו והרוב מדדים.

בגלל חששות מהעתיד בארץ (בזווית של הלאמת נכסים וכד')

אף אחד חוץ מחבר כנסת קומוניסטי בודד לא רוצה לעשות הלאמה. אני מכיר כמה קשה עד בלתי אפשרי לחברות ממשלתיות לקנות חברות פרטיות, גם אם ברור לכולם היתרון העסקי של קנייה כזאת.
לדעתי כדאי לפחד מרצונות מוצהרים של אנשים בראש המערכת שלהם (כמו של ערפאת סינואר נסראללה וחמינאי) ולא לפחד מקריקטורות של פוליטיקאים, בייחוד כאלה שלא בראש המערכת.
כדאי לזכור שיש אנשים שמנצלים פחדים לא רציונליים (שיש לכולנו, ואני לא שופט איזה פחד הוא רציונלי ואיזה לא, אני רק מציע קריטריון אחד שיכול לעזור). בייחוד בשוק ההון.

אף אחד חוץ מחבר כנסת קומוניסטי בודד לא רוצה לעשות הלאמה. אני מכיר כמה קשה עד בלתי אפשרי לחברות ממשלתיות לקנות חברות פרטיות, גם אם ברור לכולם היתרון העסקי של קנייה כזאת.
אני מסכים שהלאמת* נכסים מלאה וקבועה ממש היא כנראה לא סבירה בישראל, אבל כל מיני משחקי מס והגבלות הם לדעתי משהו סביר אם המצב הכלכלי ימשיך להידרדר וזה יכול לעלות לאנשים הרבה, מס על רווחים כלואים שעדיין נמצא באוויר הוא דוגמה לכך

*כן יש בישראל הלאמה זמנית של כלי רכב וציוד למען המלחמה , אבל זה משהו יותר נקודתי ולדעתי גם סביר כל עוד מפצים את הבעלים וזה לחודשים בודדים.

לדעתי כדאי לפחד מרצונות מוצהרים של אנשים בראש המערכת שלהם (כמו של ערפאת סינואר נסראללה וחמינאי) ולא לפחד מקריקטורות של פוליטיקאים, בייחוד כאלה שלא בראש המערכת.
כדאי לזכור שיש אנשים שמנצלים פחדים לא רציונליים (שיש לכולנו, ואני לא שופט איזה פחד הוא רציונלי ואיזה לא, אני רק מציע קריטריון אחד שיכול לעזור). בייחוד בשוק ההון

אני לא חושב שהלאמה זה תרחיש קיצון - החשש שלי הוא מהלאמה או מס מטורף לאנשים שעוזבים את הארץ (שזה מה שאני שוקל לעשות). זה מס מאד פופוליסטי והיו הרבה דוגמאות בהיסטוריה של מדינות ששמו ידם על רכוש של אנשים שברחו מהם. התרחיש של מס מופרז כזה נראה לי סביר אפילו בתקופת הזמן המיידית של השנים הקרובות כשהציבור יתחיל להרגיש את משמעות עליית הריבית על החוב של מדינת ישראל.

בכל מקרה צעד התגובה הוא לא בלתי סביר בעיני - זה לא צעד רע לנהל את תיק ההשקעות בחברה בינלאומית. מוסיף מעט כאב ראש אבל דווקא מוסיף לי בטחון גם אם אני אשאר בארץ והחיים פה יהיו תותים.

אני חושב שמי שחושב שאפשר להרוויח מהשקעה פסיבית במדדים לא צריך להבהל מהשקעה פסיבית בהרבה מניות. בייחוד אם מניות זה רק חלק מהתיק שלו והרוב מדדים.
העניין הוא שעם מדדים אני יכול ללכת לישון בשקט גם ל5 שנים בלי לעסוק בזה. במניות יש תנודתיות הרבה יותר משמעותית ואני זוכר הרבה מניות ענקיות שממש התרסקו בפרקי זמן של שנים בודדות.

מה דעתכם?
אני לא חושב שהלאמה זה תרחיש קיצון - החשש שלי הוא מהלאמה או מס מטורף לאנשים שעוזבים את הארץ (שזה מה שאני שוקל לעשות). זה מס מאד פופוליסטי והיו הרבה דוגמאות בהיסטוריה של מדינות ששמו ידם על רכוש של אנשים שברחו מהם. התרחיש של מס מופרז כזה נראה לי סביר אפילו בתקופת הזמן המיידית של השנים הקרובות כשהציבור יתחיל להרגיש את משמעות עליית הריבית על החוב של מדינת ישראל.

בכל מקרה צעד התגובה הוא לא בלתי סביר בעיני - זה לא צעד רע לנהל את תיק ההשקעות בחברה בינלאומית. מוסיף מעט כאב ראש אבל דווקא מוסיף לי בטחון גם אם אני אשאר בארץ והחיים פה יהיו תותים.
אני חושב שאתה מסתבך ומנסה ללכת עם ולהרגיש בלי...
יש לך תיק מנוהל, לא יודע מה התשואות, אבל נשמע שלא יותר מידי טובות ביחס לבאנצמרק ושהבית השקעות עושה מה שבד"כ מנהלי תיקים עושים, קונים מלא ניירות(על מנת שיראה שיש "עבודה" ויש צורך בהם) ולוקחים דמי ניהול.
אם התיק לא מייצר תשואה טובה ביחס לבאנצמארק ורק עלויות, אז הצעד הראשון כנראה צריך להיות סיום ההתקשרות עם בית ההשקעות.
באותה נקודה אתה יכול למכור בעצמך את כל הנכסים שאתה לא מעוניין בהם ולהעביר לפי רצונך להשקעה חדשה(קרנות סל?), לא צריך לחכות שהם ימכרו...

בחלק השני, שבו אתה מוטרד מהלאמה, מיסוי יציאה וכו(שכבר קיים ד"א), הצעד העיקרי שאתה צריך לעשות(שגם לא יגן עליך ב100%...אתה עדיין תהיה תושב של המדינה), הוא לשים נכסים בברוקר זר, כמו IBKR או כל בנק זר אחר...

העניין הוא שעם מדדים אני יכול ללכת לישון בשקט גם ל5 שנים בלי לעסוק בזה. במניות יש תנודתיות הרבה יותר משמעותית ואני זוכר הרבה מניות ענקיות שממש התרסקו בפרקי זמן של שנים בודדות.
נניח שיש לך מניות של 20 חברות שונות. התרחיש הסביר הוא שכמה מתוכם יתרסקו וכמה מתוכם יזנקו. אם החברות מגוונות אז כנראה הביצועים של כולן יחד יהיה קרוב למדד שלהן עם טעות מדגם מסויימת ועם תנודתיות גבוהה במקצת.

נניח שיש לך מניות של 20 חברות שונות. התרחיש הסביר הוא שכמה מתוכם יתרסקו וכמה מתוכם יזנקו. אם החברות מגוונות אז כנראה הביצועים של כולן יחד יהיה קרוב למדד שלהן עם טעות מדגם מסויימת ועם תנודתיות גבוהה במקצת.
אתה צודק, אבל מה היתרון בתיק כזה? הוא יותר מבולגן והעמלות יותר יקרות.

אני מדבר על תיק לא מנוהל עם מניות אקראיות. יהיה לו מעט פחות עמלות ויותר תנודתיות וסטייה הולכת וגדלה בערך כמו שורש הזמן ממדד הייחוס (אם מניחים מודל מהלך שיכור).
בגדול היתרונות:
פחות עמלות,
לא תלוי בבעיות שיכולות לצוץ בקרן מחקה מסויימת,
מימוש בשכבות ודחיית מס
יכולת גידור ספציפי לצרכים ספציפיים (נגיד מניות של חברות ביטחוניות כחשש ממלחמה).

חסרונות:
תנודתיות
1 מהר מאוד רוב שווי התיק יהיה במעט מניות. מה שיגרום יותר תנודתיות אם לא קונים עוד ניירות אחרים. למכור מנייה שעלתה הרבה בשביל לאזן את התיק כנראה יפגע ברווחים ויעלה הרבה מס רווח הון.
2 פסיכולוגיה כלומר ניסיון לתזמן את השוק של מנייה מסויימת. זה יכול להוביל מישהו להיות לגמרי משקיע אקטיבי עם כל ההשלכות.
3 אי אפשר לדחות מיסוי על דיבידנדים.

בקיצור לדעתי לא מתאים לרוב האנשים אבל כן אופציה טובה לאנשים עם משמעת ועצלנות גבוהה שצריכים מדי פעם לממש, ויכולים רוב הזמן לקנות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
מ דילמה- מדמ"ח משרה ראשונה התפתחות אישית 3
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
CoinCollector דילמה בהשקעה בהשתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y דילמה על דירה למגורים ל-2-4 חדרים נדל"ן 7
ל דילמה בנוגע ללימודים התפתחות אישית 21
mk1 דילמה בנוגע למחזור משכנתא או המשך השקעה שוק ההון 10
גימפל דילמה בנוגע לקרן מחקה לא מנוטרלת מט"ח שוק ההון 47
R דילמה בנוגע להלוואה כנגד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
R השקעה בפיפלביז - דילמה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M דילמה - למכור או להשאיר דירה עם אישורים להרחבה נדל"ן 8
unrealx דילמה בנושא זוגיות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59
R דילמה לימודית ותעסוקתית. התפתחות אישית 7
ה זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת יומני מסע אישיים 5
N דילמה- תשלום וועד בית לפי שטח הדירה או באופן שיוויוני ושמירה על שלום בית בבניין נדל"ן 25
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
P דילמה נקודתית על רקע הירידות צרכנות פיננסית 19
C שוב דילמה לגבי תואר וכו' התפתחות אישית 9
Buffett דילמה תעסוקתית התפתחות אישית 49
G דילמה בנוגע לכביסה. אוף טופיק 23
F דילמה לשינוי קונספט בביטוחים פנסיוניים צרכנות פיננסית 47
1337justme עמלות גבוהות בקנית קרנות זרות - דילמה שוק ההון 5
N דילמה בעניין קרן השתלמות שכיר צרכנות פיננסית 5
M דילמה חדשה. שוק ההון 67
E דילמה לגבי כסף זמין שוק ההון 15
A ברית מילה - דילמה לגבי המתנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
P דילמה טפשית בגלל מדד שלילי צרכנות פיננסית 8
amidar דילמה פסיכולוגית עקב הפרשי שערי מטבע. שוק ההון 61
ש דילמה לגבי ביטוח מנהלים או פנסיה שוק ההון 14
ס דילמה אישית בנושא צדקה אוף טופיק 51
עומר דילמה פנסיונית צרכנות פיננסית 16
V ניירות נעלמו בהעברה מהפועלים לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
Dany74q התייעצות - מזעור עמלות מט"ח בהעברה דולרית מנאמן (IBI) צרכנות פיננסית 4
A תשלום שכירות בהעברה בנקאית כשיש ש'קים לבטחון נדל"ן 15
Y הוצאות טלקס בהעברה צרכנות פיננסית 5
S אלו שעוברים לIB - מה הטעם בהעברה והמרה של ניירות הערך השקליות של בלאקרוק שלהם? פוסטים מאיכות נמוכה 17
Y בעיה בהעברה בנקאית לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
S בהעברה בנקאית לKraken הבנק מבקש מהות העברה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
deussex אוטומאציה - בהעברה כסף, ברכישת קרן נאמנות אג"חית + מדד עולמי שוק ההון 11
Tsachi01 אלו דרכים הכי בטוחות למניעת עקיצה בהעברה בנקאית? פוסטים מאיכות נמוכה 20
K עמלה של 5% על קבלת מט"ח בהעברה בנקאית מחו"ל לחשבון בנק הפועלים פוסטים מאיכות נמוכה 3
R ניכוי מס במקור בהעברה בנקאית לזירת קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
R הצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ בהעברה ל IB צרכנות פיננסית 87
אנא-אל טעות בהעברה לאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 58
A בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל *******************- מבקש עצה צרכנות פיננסית 13
A מינימום נדרש בהעברה לקרן השתלמות IRA שוק ההון 36
N עזרה דחופה בהעברה בנקאית מחו"ל צרכנות פיננסית 5
amidar הפקדת צ'ק אל מול זמינות הכסף בהעברה רגילה\זה"ב צרכנות פיננסית 11
P למה בהעברה בנקאית לכאורה אין ווידוא פרטים? צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה