עומר
משתמש רגיל
- דירוג
- 490
קיבלתי הצעה מעולה (מהפניקס, דרך אתר WOBI) לנייד את את קרן הפנסיה שלי.
דמי הניהול המוצעים נמוכים משמעותית ממה שיש לי היום.
אבל - התנאים מובטחים לי לשנתיים בלבד. לאחר שנתיים הם יכולים לעלות עד לתעריף גבוה יותר מזה שיש לי היום.
גם אם נשים בצד את הטרטור שכרוך בחיפוש קרן ובהתמקחות מחדש לאחר שנתיים (אני יכול לעמוד בכך), טמון פה סיכון גדול שרציתי לקבל עליו את התייחסותכם:
היום אני יחסית צעיר (לפחות בעיני עצמי), מצבי הבריאותי טוב, והחסכון שלי כבר שמנמן למדי. בקיצור מבחינת קרנות הפנסיה אני לקוח מבוקש.
עוד שנתיים מצבי הבריאותי עשוי להידרדר. במידה שזה יקרה זה יפגע בי ב-2 מישורים:
לסיכום, טמון פה סיכוי שבתום המבצע, אגלה שהפכתי ללקוח שבוי בדמי ניהול יקרים יותר ממה שיש לי היום. מכיוון שהיום דמי הניהול מובטחים לי עד הפרישה, אני חושש שמבצעים מוגבלים בזמן, טובים ככל שיהיו, עדיין לא שווים את הסיכון הגדול.
מה דעתכם? אני טועה לחלוטין? או שאולי יש סיכונים נוספים שעליהם אפילו לא חשבתי?
דמי הניהול המוצעים נמוכים משמעותית ממה שיש לי היום.
אבל - התנאים מובטחים לי לשנתיים בלבד. לאחר שנתיים הם יכולים לעלות עד לתעריף גבוה יותר מזה שיש לי היום.
גם אם נשים בצד את הטרטור שכרוך בחיפוש קרן ובהתמקחות מחדש לאחר שנתיים (אני יכול לעמוד בכך), טמון פה סיכון גדול שרציתי לקבל עליו את התייחסותכם:
היום אני יחסית צעיר (לפחות בעיני עצמי), מצבי הבריאותי טוב, והחסכון שלי כבר שמנמן למדי. בקיצור מבחינת קרנות הפנסיה אני לקוח מבוקש.
עוד שנתיים מצבי הבריאותי עשוי להידרדר. במידה שזה יקרה זה יפגע בי ב-2 מישורים:
- במעמד הצטרפות לקרן פנסיה חדשה, אני נדרש למלא שאלון רפואי (קצר). כל בעיה בריאותית חדשה תגרום להחרגות שלא חלות עלי היום.
- אם המצב הבריאותי יהיה חמור - הקרן החדשה עלולה לדחות אותי על הסף. מי יסכים לבטח אדם שימיו ספורים?
לסיכום, טמון פה סיכוי שבתום המבצע, אגלה שהפכתי ללקוח שבוי בדמי ניהול יקרים יותר ממה שיש לי היום. מכיוון שהיום דמי הניהול מובטחים לי עד הפרישה, אני חושש שמבצעים מוגבלים בזמן, טובים ככל שיהיו, עדיין לא שווים את הסיכון הגדול.
מה דעתכם? אני טועה לחלוטין? או שאולי יש סיכונים נוספים שעליהם אפילו לא חשבתי?