• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דילמה בנוגע ללימודים

• פותח הנושא פותח הנושא ליאור21
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ליאור21

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם, קוראים לי ליאור אני חייל משוחרר חדש פה בפורום אבל קורא ונהנה כבר תקופה ארוכה השתחררתי לפני כשנה משירות ביחידה קרבית שבשנה הזאת הספקתי לעבוד ולהיות בצו 8 של ארבעה חודשים. אני מתלבט כמו כל חייל משוחרר מה ללמוד. לצערי בתיכון הייתי נער קצת בעייתי אבל ברוך ה׳ יש לי בגרות עם ממוצע יפה דווקא עם 5 יחל אנגלית ו3 מתמטיקה. אני רוצה ללמוד הנדסת מכונות אני יכול להתקבל למכינה באפקה ולהתחיל את התואר כבר באוקטובר הקרוב בעזרת השם או להשלים בגרויות(פיזיקה ו מטמטיקה) ופסיכומטרי וללכת ללמוד באוניברסיטה.
השאלות שלי הן ככה:
1. האם כדאי בכלל ללמוד הנדסת מכונות במכללה? הבנתי שחשמל ותוכנה לא מומלץ בכלל השאלה אם מכונות זה שונה?
2. אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על התעסוקה אחרי הלימודים וכן גם איך המשכורות חחחח והאם זה מקצוע ש״כדאי״ ללמוד באופן כללי
תןדה רבה לעונים(:

השאלות שלי הן ככה:
1. האם כדאי בכלל ללמוד הנדסת מכונות במכללה? הבנתי שחשמל ותוכנה לא מומלץ בכלל השאלה אם מכונות זה שונה?
לא,
אתה משלם יותר מאוניברסיטה, הלימודים ברמה נמוכה יותר, ויהיה לך קשה מאוד למצוא עבודה לאחר התואר.

חוץ מזה, הנדסת מכונות זה תואר עם יחס עלות תועלת מאוד נמוך, כלומר קשה מאוד ושכר יחסית נמוך. אז ממליץ בחום ללכת לבדוק מה עושים וכמה משלמים ביום שאחרי, זה כמובן נכון עבור כל תואר, אבל במקרה הזה אפילו יותר.

במידה ואתה יכול לעמוד בדרישות סף של אוניברסיטה אז חד משמעית:
לא,
אתה משלם יותר מאוניברסיטה, הלימודים ברמה נמוכה יותר, ויהיה לך קשה מאוד למצוא עבודה לאחר התואר.

מעבר לכך, השאלה שלך מאוד מאוד כללית, אתה חייב לנסות להתמקד למצוא תחום שמושך אותך יותר מכל סיבה שהיא. יש הבדלים עצומים בין בלש במשטרה, מורה בתיכון, מהנס תוכנה, אדריכל ושף. יש מגוון כל כך גדול, נסה לחשוב מהסוף מה היית רוצה לעשות ולפי זה לבחור מסלול לימודים. לך ליום פתוח שיכולים להסביר על הפקולטות השונות. לך לייעוץ קריירה שיעזרו להכווין אותך.
אחרת כולם יגידו לך פה לך תלמד מדמ״ח כי תרוויח הרבה.

תהיה: למה על מכללה משלמים יותר מאשר אוניברסיטה? האם זה נכון לכלל המכללות או למכללות במרכז?

תהיה: למה על מכללה משלמים יותר מאשר אוניברסיטה? האם זה נכון לכלל המכללות או למכללות במרכז?
מה זה למה?
כי הן לא מסובסדות...פרטיות.
חלקן כן, כמו ת"א יפו..רייכמן האוניברסיטה הפרטית הראשונה, גם שם קונים תואר.
מי שחכם מספיק שילמד בת"א, בן גוריון, טכניון או ירושלים. הסיכוי שתשארו בלי עבודה (בתנאי שאתם לומדים מקוצע שיש לו ביקוש) הוא אפסי.

נערך לאחרונה ב:
לא,

חוץ מזה, הנדסת מכונות זה תואר עם יחס עלות תועלת מאוד נמוך, כלומר קשה מאוד ושכר יחסית נמוך. אז ממליץ בחום ללכת לבדוק מה עושים וכמה משלמים ביום שאחרי, זה כמובן נכון עבור כל תואר, אבל במקרה הזה אפילו יותר.
האמת ספציפית במקרה הזה אפקה הם עם שכר לימוד אוניברסיטאי וגם לזה יש לי מלגה מהצבא אז לא כזה אכפת לי.

במידה ואתה יכול לעמוד בדרישות סף של אוניברסיטה אז חד משמעית:

מעבר לכך, השאלה שלך מאוד מאוד כללית, אתה חייב לנסות להתמקד למצוא תחום שמושך אותך יותר מכל סיבה שהיא. יש הבדלים עצומים בין בלש במשטרה, מורה בתיכון, מהנס תוכנה, אדריכל ושף. יש מגוון כל כך גדול, נסה לחשוב מהסוף מה היית רוצה לעשות ולפי זה לבחור מסלול לימודים. לך ליום פתוח שיכולים להסביר על הפקולטות השונות. לך לייעוץ קריירה שיעזרו להכווין אותך.
אחרת כולם יגידו לך פה לך תלמד מדמ״ח כי תרוויח הרבה.
אני נמשך יותר ואני גם מאמין שאני יותר טוב בתחומים ריאליים כמו הנדסה כלכלה דברים כאלה

חוץ ממדמח פחות מתחבר יצא לי להתנסות בתכנות קצת ולא כזה התחברתי

יצא לי לחשוב לא מעט גם על כלכלה וחשבונאות האמת

בתור מהנדסת מכונות טרייה- לא הייתי ממליצה ללמוד את התחום אלא אם יש לך רקע טכני חזק ותשוקה לזה. אין הרבה משרות (במיוחד לא לג'וניורים. אני מחפשת כבר כמה חודשים טובים וככה גם רוב האנשים שסיימו איתי), התנאים ברוב המשרות הם תנאים של low-tech, תעשייה כבדה. השכר בינוני (אחרי 5-10 שנות ניסיון אפשר להגיע ל-20-22 ברוטו בערך. כמובן תלוי בתחום)
אפקה נחשבת למכללה הכי טובה להנדסה. יש יתרונות וחסרונות למכללה, חלק מהיתרונות באפקה זה לימודי ערב מה שמאפשר לך לעבוד בעבודת סטודנט בערך מאמצע שנה שנייה יחסית בנוחות, ולצבור ניסיון. יש הרבה פרוייקטים בלימודים שנותנים לך hands on experience בתוכנות כמו סוליד וורקס וגם באפליקציות שלה- שיט מטאל, אנליזות, שרטוט בתלת מימד. חוץ מזה, הרבה מהמרצים באפקה מלמדים במקביל גם בתל אביב.
אבל לאוניברסיטה יש שם, אין מה לעשות. אני הייתי משלימה בגרויות ומנסה להתקבל בתל אביב. במקביל תחסוך מלא כסף ככה שתוכל לא לעבוד לפחות עד אמצע שנה שנייה.

מי שחכם מספיק שילמד בת"א, בן גוריון, טכניון או ירושלים. הסיכוי שתשארו בלי עבודה (בתנאי שאתם לומדים מקוצע שיש לו ביקוש) הוא אפסי.
במקרה של הנדסת מכונות אני מכיר גם בוגרי טכניון שלא מוצאים עבודה בתחום
ובירושלים אין הנדסת מכונות (לפחות לא היה בתקופה שלמדתי שם, למדתי משהו אחר כמובן)
לא יודע לגבי האחרות

תו
בתור מהנדסת מכונות טרייה- לא הייתי ממליצה ללמוד את התחום אלא אם יש לך רקע טכני חזק ותשוקה לזה. אין הרבה משרות (במיוחד לא לג'וניורים. אני מחפשת כבר כמה חודשים טובים וככה גם רוב האנשים שסיימו איתי), התנאים ברוב המשרות הם תנאים של low-tech, תעשייה כבדה. השכר בינוני (אחרי 5-10 שנות ניסיון אפשר להגיע ל-20-22 ברוטו בערך. כמובן תלוי בתחום)
אפקה נחשבת למכללה הכי טובה להנדסה. יש יתרונות וחסרונות למכללה, חלק מהיתרונות באפקה זה לימודי ערב מה שמאפשר לך לעבוד בעבודת סטודנט בערך מאמצע שנה שנייה יחסית בנוחות, ולצבור ניסיון. יש הרבה פרוייקטים בלימודים שנותנים לך hands on experience בתוכנות כמו סוליד וורקס וגם באפליקציות שלה- שיט מטאל, אנליזות, שרטוט בתלת מימד. חוץ מזה, הרבה מהמרצים באפקה מלמדים במקביל גם בתל אביב.
אבל לאוניברסיטה יש שם, אין מה לעשות. אני הייתי משלימה בגרויות ומנסה להתקבל בתל אביב. במקביל תחסוך מלא כסף ככה שתוכל לא לעבוד לפחות עד אמצע שנה שנייה.
תודה רבה על התגובה

אין ספק שנחמד יותר שמופיע טכניון בקו"ח. MIT בכלל טוב. פרקטית? מכללה זה בסדר גמור. אני מכיר יותר מבוגר טכניון אחד שלא מצא עבודה, לעיתים מעל שנה כך ש"נאלץ" לחזור לעשות תואר שני או לזוז לתחום קצת אחר. רוב בוגרי בראודה לדוגמה מוצאים עבודה בסדר גמור ברפאל, אלביט, ישקר וכו'. יש פחות סטארט-אפים בצפון מאשר במרכז ולכן קשה לי להעיד. מה קורה במרכז מהבחינה הזאת - אין לי מושג ושווה לברר (רמז - תנסה לבדוק בלינדאין את הצירוף של שם המכללה / אוניברסיטה יחד עם Mechanical design engineer וצירופים דומים. אולי תופתע).
אם קבלה לאוניברסיטה כרוכה בהשלמות של פיזיקה ומתמטיקה בלבד ולא בשנה שלמה של מכינה, הייתי מנסה.
ההמלצה הכי חשובה שתקבל - משרת סטודנט טובה שווה **המון**, יותר מכל שם מוסד או ציון כזה או אחר.

התגובה לגבי יחס עלות - תועלת שיחסית נמוך לתואר הזה לדעתי נכונה, ואל תתחיל אותו אם אתה לא נמשך לתחום. התחום ככל תחום - מגוון מאוד, אבל לרוב נהוג לחשוב שהגביע הקדוש הוא משרת תכן מכני (פיתוח!), ובכנות? לא בטוח שזה מתאים לכולם. תמשיך לחקור.

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
הבנתי שחשמל ותוכנה לא מומלץ בכלל השאלה אם מכונות זה שונה?
מה לא מומלץ, ללמוד חשמל או תוכנה במכללה? לדעתי זה חרטא. אלה דווקא התחומים הבולטים בישראל שאין בהם אפליה כל כך בוטה מאיזה מוסד סיימת.

בעולם, בדרך כלל, המקום הכי טוב ללמוד בו ושהכי מוערך אלה אוניברסיטאות ציבוריות - כי שם תנאי הקבלה הכי קשים ואלה מוסדות עם היסטוריה.
אחר כך בהיררכיה מוסדות פרטיים עלית כמו שם של איזה מוסד שהוזכר כאן שלא אחזור עליו שהפך לאוניברסיטה לא מזמן. לשמה הולכים לרוב כל מיני ״בני טובים״ אליטיסטים או שהגורל האיר להם פנים וקיבלו איזה מלגה.
אם ידך משגת ללמוד באחד מאלה, מצבך די טוב. ואחר כך המכללות שאין להן שם ששם באמת אין כל כך רמה... הייתי מעדיף ללמוד בחו״ל כבר מאשר במוסד כזה. ככה לפחות איזה מעסיק פוטנציאלי יראה שלמדת באיזה U of XXX ולא "במכללת בולען ים המלח" או "מכללת בננה בכנרת".

בכל מקרה לפי הלמ״ס, 60% רק מהבוגרים של מדמ״ח מצליחים להתברג בתחום אחר כך. וזה התחום בו האחוז הכי גבוה - מקום שני אחרי מדמ״ח זה פחות מ-50%.
כמו שציין/ה @Rosalía , לא חסרים לך גם בוגרי טכניון שלא מצליחים למצוא את עצמם. אני מכיר בוגרי את״א שלא מצאו עבודה שנתיים וזה עוד בזמנים הטובים - לא כמו עכשיו.

אני מתעניין גם בלימודי כלכלה וחשבונאות וראיתי אני יכול עם השלמה של בגרות להתקבל אפילו לבר אילן, יש פה רואה חשבון שיכול לשפוך קצת אור על הנושא?

אני מתעניין גם בלימודי כלכלה וחשבונאות וראיתי אני יכול עם השלמה של בגרות להתקבל אפילו לבר אילן, יש פה רואה חשבון שיכול לשפוך קצת אור על הנושא?
היו פה דיונים, תנסה לבצע חיפוש בפורום

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
mk1 דילמה בנוגע למחזור משכנתא או המשך השקעה שוק ההון 10
גימפל דילמה בנוגע לקרן מחקה לא מנוטרלת מט"ח שוק ההון 47
R דילמה בנוגע להלוואה כנגד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
G דילמה בנוגע לכביסה. אוף טופיק 23
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
CoinCollector דילמה בהשקעה בהשתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y דילמה על דירה למגורים ל-2-4 חדרים נדל"ן 7
R השקעה בפיפלביז - דילמה השקעות אלטרנטיביות 2
M דילמה - למכור או להשאיר דירה עם אישורים להרחבה נדל"ן 8
unrealx דילמה בנושא זוגיות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59
R דילמה לימודית ותעסוקתית. התפתחות אישית 7
ה זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת יומני מסע אישיים 5
N דילמה- תשלום וועד בית לפי שטח הדירה או באופן שיוויוני ושמירה על שלום בית בבניין נדל"ן 25
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
P דילמה נקודתית על רקע הירידות צרכנות פיננסית 19
C שוב דילמה לגבי תואר וכו' התפתחות אישית 9
Buffett דילמה תעסוקתית התפתחות אישית 49
F דילמה לשינוי קונספט בביטוחים פנסיוניים צרכנות פיננסית 47
1337justme עמלות גבוהות בקנית קרנות זרות - דילמה שוק ההון 5
N דילמה בעניין קרן השתלמות שכיר צרכנות פיננסית 5
M דילמה חדשה. שוק ההון 67
E דילמה לגבי כסף זמין שוק ההון 15
A ברית מילה - דילמה לגבי המתנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
P דילמה טפשית בגלל מדד שלילי צרכנות פיננסית 8
amidar דילמה פסיכולוגית עקב הפרשי שערי מטבע. שוק ההון 61
ש דילמה לגבי ביטוח מנהלים או פנסיה שוק ההון 14
ס דילמה אישית בנושא צדקה אוף טופיק 51
עומר דילמה פנסיונית צרכנות פיננסית 16
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
V התכתבות עם הבנק בנוגע להפקדה בקראקן השקעות אלטרנטיביות 0
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 15
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
R למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ? יזמות והגדלת הכנסות 8
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E שאלה בנוגע לזכויות עובדים אוף טופיק 8
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
נ שאלה בנוגע להחזר מס רווח הון מיסים 3
נ שאלה בנוגע לבעלות בקרן סל ולמקרה בו מדינת ישראל מושמדת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 119

נושאים דומים

Back
למעלה