חג שמח,
חודש הבא יפתח הפיקדון הצמוד השנתי שבו סגרתי את רוב ההון הפנוי.
מעדכן על החלטה שגויה נוספת שבצעתי וכעת ההפסד קשה מנשוא.
התכנית עודכנה והיתה לסגור את כל הסכום שנפתח מהפיקדון בן השנה בפוליסת חיסכון ולהתחיל למשוך ממנה אנונה חודשית שאולי תפיס את רוחי וארגיש שהתיק משלם לי תשואה חודשית לעוש. כבר ארגנתי לעצמי דמי ניהול של 0.4 על כמה מליונים בפוליסה, כשלצידה באותה חברה גם קופגלה, קהש וגמל (עוד כמה מליונים), התכנית היתה להוציא את רוב ההון שלי לשם ולהנות מאנונה שלפי כלל 3% לא אמורה להיגמר לעולם. עם האנונה ושאר ההכנסות תכננתי לחשוב איך יכול להוציא על עצמי יותר ואולי לשחק במסחר קצר.
בפועל כשנפתח הפיקדון עשיתי איתו סיבוב במעוף ממונף פי 3 והרווחתי 200 אשח בשבוע. הרווח מאוד הלחיץ אותי כי איפהשהוא כנראה ידעתי שאני אפסיד אותו. כשמימשתי את הרווח המעוף החל לרדת ונכנסתי שוב לממונפת עם כל הכסף שיועד לפוליסה.
נכנסתי באיזור 4480 במעוף ונפלתי על שבוע וחצי בו המעוף נופל כ7%, הגיע עד 4177 והיום הארביטראז הוא מינוס 1.5% ליום שני בגלל הנפילה בנאסדק.
נכון לעכשיו מופסד מעל 600 אשח בשבועיים, תכנית הפרישה שלי קרסה וכעת אני מתכנן להישאר בממונפת עד שהמעוף יחזור ל4550 שאז אני אמור לצאת ביעד שהגדרתי לעצמי.
מאמינים שהמעוף יכול לחזור לשם בשבועות הקרובים?
אם נפלתי על כניסה לתיקון כבד או סיום סייקל של שוק עולה אכלתי אותה והפכתי מאדם אמיד לחצי חסר כל. בגלל המינוף. בשער 4000 ההפסד יהיה כה כביר עד שאאלץ לצאת עם שאריות התיק שישארו. זה מחירו של מינוף. התורה היא קנה החזק אך במינוף פי 3 ניתן לעשות זאת עד נקודה מסויימת (ראו מי שנכנס לsoxl והפסיד בשישי האחרון 35% מהשקעתו בכמה שעות).
בימים אלה אני באובססיה ולחץ, מתפלל שהמעוף יחזור לעליות ואוכל להציל הפוזיציה שהיא חצי מההון הכולל שלי, וסוף סוף לפרוש.
הופך אם נכון לי לגייס כסף נוסף באשראי כדי לחזק הפוזיציה ולהוריד את שער הקניה הממוצע. ירידה בשבועיים מ4527 ל4117 זה תיקון יפה ומעריך שיבוא ריבאונד. כרגע לא עושה זאת, נראה בתחילת השבוע איך ייראו החוזים ומה יעשה המעוף.
מצד שלישי חושב אולי לחתוך הפסדים כשיגיעו למליון, מצד רביעי אומר לעצמי שזה מדד דגל ומדדים עולים במעלה הזמן.
זהו, פרקתי. מקווה שאצא מהברוך בחיים ובקרוב.
זועם על עצמי שלא התעשטתי ונתתי להפסד לגדול, לא ציפיתי לדרופ כזה במעוף. אם אחתוך הפסדים מפלצתיים גם לא אוכל לעבור לפוליסה כי יהיה לי מגן מס ענק שאהיה חייב ניירות ערך שאולי תוך 20-30 שנה אצליח להרוויח בהם את מגן המס שיצרתי בכמה ימים.פוליסת חיסכון לא ניתנת לקיזוז מול הפסדי הון. אחח לפני שבועיים הייתי עם 0 מגן חס ויכולתי לפרוש בכיף.