• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
11
יש לי בעיית שינה כלשהי שלפי דעתי נחשבת נורמטיבית ולא מזיקה לבריאות, ולכן אני לא מטפל בה.הבעיה היא:
כל לילה אני קם בלי שום סיבה לאחר כמה שעות.
כמעט כל הלילות אני מצליח להרדם שוב מהר, אבל יש לילות שלוקח לי הרבה זמן להרדם שוב ויש לילות שאני לא מצליח להרדם עד הבוקר ופשוט מוותר וממשיך את היום ככה.

הבעיה העיקרית שלי היא שיכול להיות מצב בו הנדודי שינה הללו יפגשו אותי לילה לפני מבחן חשוב.וזה קרה לי כבר פעם אחת בעבר.

אז לעיקר-אני מחפש לשמוע ממכם רעיונות מאסיביים לוודא ב-99% שהבעיה שתיארתי לא תגרם לי לילה לפני מבחן (הכל חוץ מכדורי שינה).
בשביל שתבינו את הכיוון ב-"רעיונות מאסיביים",הנה כמה דוגמאות שחשבתי עליהן עד היום:
1.להתאמץ פיזית ממש באותו היום-לרוץ 10 קילומטר,להסתובב בהרבה מקומות וכו....ככה שאתה מגיע ללילה יותר עייף.
2.שני לילות לפני המבחן,לישון קצת,ככה שאתה מגיע ל-לילה שלפני המבחן עייף.

כמה נקודות חשובות:

*אני לא מחפש רעיונות מינוריים וכללים כמו:תנשום בשיטת ה-4-7-8 , תקשיב למוזיקה קלאסית, או כל מיני שטויות שמוצאים באינטרנט.
אני מחפש יותר לשמוע רעיונות משמעותיים שעזרו לחלקכם בעבר.

*חשוב להדגיש-אין לי חרדת בחינות.ובלילה שלפני המבחן,אני לא כל כך לחוץ מהמחשבה שלא אשן טוב.
תמיד יכול להיות מצב טיפה מלחיץ-להתעורר אחרי 3 שעות ולפחד מכך שאני לא אצליח להרדם.אבל בואו נגיד פשוט שאני לא אמצא את עצמי רועד ומזיע בגלל זה.זה סתם מחשבות חולפות כאלו שבלתי אפשרי להתעלם מהן לחלוטין.
שורה תחתונה- הנדודי שינה לא נגרמים כתוצאה מהלחץ לבחינה,משום שלא כל כך קיים אצלי לחץ כזה.
הנדודי שינה האלו זה משהו עקבי אצלי בלי קשר לתקופת מבחנים.אבל אני חייב לוודא שזה לא ייגרם לי בלילה לפני המבחן (מיותר לציין שאני חייב להשיג ציונים גבוהים. ואם לא אשן טוב בלילה שלפני אז ככל הנראה זה ישפיע לרעה כל הביצועים שלי).

*לפני שהייתי סטונדט,כמעט ולא היו לי נדודי שינה כאלו.רק בחלק מהלילות הייתי קם באמצע הלילה ואם זה היה קורה אז הייתי חוזר לישון די מהר.
אני לא חושב שהבעיה נגרמה מלחץ סטודנטיאלי כלשהו,אלא יותר מהעובדה שאני חורש רוב היום (עם הפסקות בין לבין ואימון בשביל לשמור על בריאות) ולכן אני לא מתאמץ הרבה פיזית במהלך היום,ככה שאולי המוח שלי מסמן כביכול לגוף שאני לא צריך לנוח ולישון (כי ממילא לא התאמצתי הרבה),וזה למרות שאני מרגיש ממש עייף.אבל יכול להיות שאני טועה וקיים איזה שהוא לחץ סטודנטיאלי בתת מודע שלי.

נערך לאחרונה ב:
אצלי זה קורה שאני לא רגוע מספיק, זה יכול להיות לפני טיסה או סתם שמשהו מטריד. מה שכן גם אם זה קורה, יום למחרת אני כך עייף שאני נרדם כמו בול עץ.
לי מה שעובד זה להמנע מסמרטפון שעה לפני+קריאת ספר.
תשתדל להיות רגוע ולא לחשוב על כלום, שים טמפ שנעימה לך וחושך.

לחץ סטודנטיאלי
זה לא בהכרח מלחץ או חרדה.
ייתכן בגלל ערות מוגברת בשל הריכוז הממושך, דריכות/מוכנות למצב מבחן, ואף התרגשות/ציפייה, כמו התרגשות לפני טיסה, שאינה נובעת מחרדה.
אם זה המצב, חשוב להרגיע את המערכת, ומכאן כל תרופות הסבתא (נשימות, תא קמומיל, טיפות ולריאן, מוזיקה קלאסית).
עבורי קריאה של מאמרים דחוסים או ספרות מקצועית (שאינם למבחן) או סתם ספר "כבד" עוזרת פלאים. יש לי אחד כזה לצד המיטה, שכבר יותר משנה משמש רק להרדים אותי באמצע הלילה... (לא בסמארטפון).

לנסות להתאים את שעות השינה לשעון הביולוגי שלך. באופן קבוע.

אתה חי באזור עם מיים מותפלים? אם כן אז יתכן שיש לך מחסור במגנזיום.

נערך לאחרונה ב:
ממה שזכור לי כסטודנטית:
לא לגעת בחומר למבחן לפחות חצי יום לפני המבחן. זה נותן לחומר איכשהו לשקוע, מפחית מחשבות טורדניות. אבל, גם צריך לתכנן את הזמן בהתאם.

בחצי היום הנותר, לפגוש חבר, משפחה, ספורט - משהו קליל.

אגב אני מיישמת את זה גם למשל לפני ראיונות עבודה, פגישות חשובות .

להימנע מקפאין שש שעות לפני השינה. לפעמים בירה או כוס יין בערב עוזרים לשינה טובה יותר.
לפעמים מקלחת חמה לפני השינה יכולה להועיל.
לוודא שהתנאים בחדר השינה אידיאליים - בלי מקורות אור / מכשירים מהבהבים / מצפצפים, בלי ריחות לא נעימים, כרית או שתיים (יש כאלו שאוהבים כרית מתחת ליד / בין הרגליים) נוחות, מזרון נוח, סדין נקי וכו׳.

ממה שזכור לי כסטודנטית:
לא לגעת בחומר למבחן לפחות חצי יום לפני המבחן.
זה בדיוק מה שאני הייתי עושה. בתור סובל כרוני מנדודי שינה, זה לא עזר לי ב-100% מהזמן, אבל זה שיפר מאוד את המצב.

להימנע מקפאין שש שעות לפני השינה. לפעמים בירה או כוס יין בערב עוזרים לשינה טובה יותר.
לפעמים מקלחת חמה לפני השינה יכולה להועיל.
לוודא שהתנאים בחדר השינה אידיאליים - בלי מקורות אור / מכשירים מהבהבים / מצפצפים, בלי ריחות לא נעימים, כרית או שתיים (יש כאלו שאוהבים כרית מתחת ליד / בין הרגליים) נוחות, מזרון נוח, סדין נקי וכו׳.
טיפים מעולים רק שאציין שבתוך כ6 שעות (אם אני לא טועה) רק חצי מהכמות קפאין שצרכת יצאה מהגוף, ככה שבגדול ההמלצות לקפאין (בהקשר שינה) זה לצרוך רק בבוקר.
אוכל לחפש את המחקר עליו אני מסתמך אם מישהו מעוניין.

יש לי בעיית שינה כלשהי שלפי דעתי נחשבת נורמטיבית ולא מזיקה לבריאות, ולכן אני לא מטפל בה.הבעיה היא:
כל לילה אני קם בלי שום סיבה לאחר כמה שעות
האם אני היחידי שחושב שזה לא נורמטיבי לקום כל לילה בלי סיבה?
לדעתי את צריך לטפל בבעיה ולא לשים פלסטר על הסימפטומים.

+1

כל לילה אני קם בלי שום סיבה לאחר כמה שעות.
בתור אחד עם אותה בעיה, עשיתי את אלה והבעיה נפתרה:

1) קפה אחד ביום ולא אחרי 10 בבוקר - שמתי לב אצלי באופן ברור שאפילו קפה בשעה 1230 פוגע בשינה. ייתכן שגם אתה רגיש.

2) סטרס - זה כנראה הגורם הכי משמעותי. כשהכי חששתי לא לישון טוב אז... לא ישנתי טוב. הדרך הכי טובה לישון טוב היא פשוט to not give a damn.

3) להיחשף לאור בשעה הראשונה מאז הקימה בבוקר - לצאת מהבית בבוקר ללא משקפי שמש. אני מרכיב משקפי שמש רק בשיא שעות ה-UV בין 10 ל-16. סביר שזהו האיזון הטוב ביותר בין איפטום השעון הביולוגי להגנה על העיניים.

4) כשקמים בלילה לשירותים, לא להדליק אף אור. לנווט בחושך מוחלט בזהירות. לשבת בשירותים. לשמור על רוגע ולא לחשוב כמה מבאס יהיה היום שלמחרת אם לא תצליח להירדם.

5) לא לאכול לפני השינה (לסיים עד 3-4 שעות לפני השינה):
האוכל ממריץ את הפעילות המטבולית בגוף => טמפרטורת הגוף עולה => פוגע בשינה.
האוכל גורם לתנודות בסוכר בדם => מעיר אותך או מונע שינה עמוקה.
אם אוכלים ממש לפני השינה, הגוף מתעדף עיכול של המזון במקום להפריש מלטונין (הורמון השינה).

6) כמובן ללא סמארטפון, מחשב או הרבה אור לפני השינה - הכי טוב לקרוא ספר או להאזין לפודקסט/אודיובוק.

נערך לאחרונה ב:
אם תחפש על זה באינטרנט,תראה בהרבה מקורות שזה נגרם בגלל תהליך טבעי של הגוף שקורה להרבה אנשים.
אפילו בתקופה שלפני התאורה המודרנית (לפני המהפכה התעשייתית נגיד) זה היה נהוג שאנשים חילקו את השינה שלהם ל-2 מקטעים: הם היו הולכים לישון מוקדם יותר-נגיד 21:00,קמים ב-12:00,מבצעים פעילות כלשהי במשך שעה שעתיים וחוזרים לישון.
המנהג הזה הפסיק בגלל התאורה המודרנית שאפשרה למעסיקים להשאיר את העובדים שלהם עד שעות החושך.ככה שהם חזרו מאוחר יותר והיו צריכים לישון שינה רציפה עד הבוקר.

בכל מקרה כתוב גם שכמעט כולם קמים בלא מודע באמצע הלילה וחוזרים לישון.
הבעיה היא לא שקמים באמצע הלילה,אלא שלא מצליחים לחזור לישון אחר כך.אני מאמין שבשביל לטפל בזה צריך שינוי בהרגלים ובאורח חיים וזה מה שאני מנסה למצוא פה.

נערך לאחרונה ב:
תראה בהרבה מקורות שזה נגרם בגלל תהליך טבעי של הגוף שקורה להרבה אנשים.
מעניין.
אני זוכר משהו דומה בהקשר של תינוקות שמתעוררים בלילה.
בכל מקרה - היה נחמד אם היית שם לינקים.
היו הולכים לישון מוקדם יותר-נגיד 19:00,קמים ב-3:00
זה כבר שמונה שעות שינה.

בכל מקרה - היה נחמד אם היית שם לינקים.
אחפש,פשוט קראתי את זה מזמן
זה כבר שמונה שעות שינה.
התבלבלתי בשעות אז תיקנתי עכשיו.
אבל הרעיון הוא:
הולכים לישון קצת מוקדם יותר,קמים באמצע הלילה ומבצעים פעילות שעה בערך וחוזרים לישון

אם תחפש על זה באינטרנט,תראה בהרבה מקורות שזה נגרם בגלל תהליך טבעי של הגוף שקורה להרבה אנשים.
אפילו בתקופה שלפני התאורה המודרנית (לפני המהפכה התעשייתית נגיד) זה היה נהוג שאנשים חילקו את השינה שלהם ל-2 מקטעים: הם היו הולכים לישון מוקדם יותר-נגיד 21:00,קמים ב-12:00,מבצעים פעילות כלשהי במשך שעה שעתיים וחוזרים לישון.
המנהג הזה הפסיק בגלל התאורה המודרנית שאפשרה למעסיקים להשאיר את העובדים שלהם עד שעות החושך.ככה שהם חזרו מאוחר יותר והיו צריכים לישון שינה רציפה עד הבוקר.

בכל מקרה כתוב גם שכמעט כולם קמים בלא מודע באמצע הלילה וחוזרים לישון.
הבעיה היא לא שקמים באמצע הלילה,אלא שלא מצליחים לחזור לישון אחר כך.אני מאמין שבשביל לטפל בזה צריך שינוי בהרגלים ובאורח חיים וזה מה שאני מנסה למצוא פה.
אתה יכול להשוות את עצמך לאנשים מימי הביניים ולהסתמך על פוסטים שקראת ולספר לעצמך איזה סיפור שבא לך, בפועל האנשים היחידים שמתעוררים כל לילה זה או ילדים מתחת לגיל 3 או מבוגרים מעל גיל 70. מציע לך ללכת למעבדת שינה שיבדקו אותך ברצינות בכלים מודרנים ויציעו לך פתרונות אמיתיים.

בפועל האנשים היחידים שמתעוררים כל לילה זה או ילדים מתחת לגיל 3 או מבוגרים מעל גיל 70
אני חושב שהתופעה הרבה יותר נפוצה ממה שאתה חושב גם בקרב אנשים בריאים בכל הגילאים.

אני חושב שהתופעה הרבה יותר נפוצה ממה שאתה חושב גם בקרב אנשים בריאים בכל הגילאים.
לפי המאמר הזה, כ23% מהמשיבים לסקר (שנערך בארהב) מתעוררים כל לילה וכ43% מהם מתקשים לחזור לישון אחרי שהתעוררו. מה שאומר קצת פחות מ10% מהאוכלוסייה הבוגרת מעל גיל 18 מתעוררת כל לילה ומתקשה לחזור לישון.
לשם ההשוואה כ20% מהאוכלוסייה הבוגרת בארה"ב היא מעל גיל 70.

לפי המאמר הזה, כ23% מהמשיבים לסקר (שנערך בארהב) מתעוררים כל לילה וכ43% מהם מתקשים לחזור לישון אחרי שהתעוררו. מה שאומר קצת פחות מ10% מהאוכלוסייה הבוגרת מעל גיל 18 מתעוררת כל לילה ומתקשה לחזור לישון.
לשם ההשוואה כ20% מהאוכלוסייה הבוגרת בארה"ב היא מעל גיל 70.
אני לא מבסס את דבריי על נתונים, אבל כמות האנשים סביבי שיצא לי לשמוע מדברים על בעיות שינה עולה בהרבה על המספרים של המאמר. אם מישהו מתעורר לא כל לילה אלא רק 20 פעם בחודש, הוא נכלל במספרים של המאמר?

אתה יכול להשוות את עצמך לאנשים מימי הביניים ולהסתמך על פוסטים שקראת ולספר לעצמך איזה סיפור שבא לך, בפועל האנשים היחידים שמתעוררים כל לילה זה או ילדים מתחת לגיל 3 או מבוגרים מעל גיל 70. מציע לך ללכת למעבדת שינה שיבדקו אותך ברצינות בכלים מודרנים ויציעו לך פתרונות אמיתיים.
בכל מקרה.
גם אם זה קורה לכולם וגם אם זה לא קורה לאף אחד.
במקרה שלי אני יותר משוכנע שזה קשור לשינוי באורח חיים שלי בגלל שזה לא קרה לי לפני שהייתי סטודנט.
אז אין לי מה להפסיד אם אני קודם מנסה למצוא שינויים באורח חיים ורק אחר כך,אם שום דבר לא עובד,עושה את הבדיקה הזאת

אני לא מבסס את דבריי על נתונים, אבל כמות האנשים סביבי שיצא לי לשמוע מדברים על בעיות שינה עולה בהרבה על המספרים של המאמר. אם מישהו מתעורר לא כל לילה אלא רק 20 פעם בחודש, הוא נכלל במספרים של המאמר?
כן. הנה ציטוט

23% of reported awakening at least one time every night; 4.5% 5 or 6 nights per week and 7.9% 3 or 4 nights per week​

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M האם המשבר הנוכחי שינה את דעתכם על קרנות החירום? פוסטים מאיכות נמוכה 255
ת השינה כיום - כמה שעות שינה אתם ישנים, ומתי אתם מתעוררים? אוף טופיק 42
D הבנק שינה את התנאים אז החלטתי לעזוב, האם זו עילה לשיחרור פיקדון? צרכנות פיננסית 5
amidar דרוש - תחליף מזגן לחימום חדר שינה אוף טופיק 36
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
צ איחולי שנה טובה ומשעממת אוף טופיק 2
Homer שנה טובה אוף טופיק 1
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
O קרן ישראלית שמחקה את שילר יותר טובה משילר וסנופי (האמנם?) שוק ההון 9
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 327
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
I דרך הכי טובה להיפטר מרכב ישן? צרכנות פיננסית 7
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
Y מה חבילת האינטרנט הכי טובה היום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 103
ש כמה זה ריבית טובה על הפיקדון? שוק ההון 11
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 4
I האם יש קורלצייה טובה בין ריבית הפריים למדד\לאינפלציה לטווח הארוך? שוק ההון 0
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
L קניית דירה חדשה למגורים, שתהיה גם השקעה טובה נדל"ן 74
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
E MO איך אפשר לדעת אם תשואת הדיבידנד טובה ? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S כמה עמלה מהפקדה/צבירה נחשבת לקרן פנסיה טובה? צרכנות פיננסית 5
U אלטרנטיבה טובה ל TW? צרכנות פיננסית 23
M מה הדרך הכי טובה להפוך כסף נזיל לפנסיה מובטחת? צרכנות פיננסית 1
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
C אתר או פטלפורמה טובה לריכוז גרפים אוף טופיק 2
ה איפה אפשר ללמוד בישראל קורסי IT ברמה טובה? התפתחות אישית 21
N חנות צעצועים באיכות טובה וזולה לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13