• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מוצאים מרפאת שיניים טובה?

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Leo1

משתמש בכיר
דירוג
4,256
יש מלא רופאי שיניים. איך אני יכול לדעת מי באמת טוב גם מקצועית וגם משתמש בשיטות המתקדמות ביותר והחומרים הטובים ביותר? יש עכשיו כל הזמן חידושים. האם יש שאלות שאני יכול לשאול את הרופאים כדי לקבל מושג? אם אני מחפש מרפאה טובה עם רופאים מומחים, שמשתמשת בשיטות המתקדמות ביותר, אבל גם המחיר טוב, האם יש לכם המלצות איך מוצאים כזאת? פה אפשר לכתוב כיוונים כלליים על איך מחפשים ואיך בודקים שהם אכן טובים. לגבי המלצות על מרפאות ספציפיות, אתם יכולים לכתוב לי בפרטי, כמובן לא בפורום.

איך אני יכול לדעת מי באמת טוב גם מקצועית וגם משתמש בשיטות המתקדמות ביותר והחומרים הטובים ביותר?
לשאול אנשים במציאות.
להתנסות בעצמך.
להיכנס למדרג (?).

יש עכשיו כל הזמן חידושים. האם יש שאלות שאני יכול לשאול את הרופאים כדי לקבל מושג?
לשאול לגבי מה? לגבי חידושים בתחום?.. סתם לשאול? להתעניין? שיחת חולין מידענית?
רופא זו לא אנציקלופדיה בריטניקה ואין לו זמן בדיוק לשאלות מרחיבות דעת ומקיפות תחומים.
אלא אם תשלם לו על הזמן שלו או שיש לך חבר/מכר שהוא רופא שיניים.
תהיה ספציפי עם הרופא, הוא יענה לך.
תהיה ספציפי עם גוג-אל, הוא גם יענה לך.

אני אישית בכללית סמייל. פשוט ולעניין.
לא מחפש את המרפאה "הכי טובה", עם הרופא "הכי טוב", עם החידושים הכי "חדשניים" ועם השיטות "הכי טובות"... וגם אין טעם לכך לדעתי כי המצב שלי לא מיוחד וקטסטרופלי (אולי שלך כן ולכן אתה שואל) ומשום שאם ישנו רופא או ישנה שיטה שמתעלה ובולטת בצורה יוצאת דופן מול "כל" הרופאים או "כל" השיטות האחרות - היא כמעט בהכרח (לדעתי!) תתבלט ברמה שאי אפשר יהיה שלא לשמוע עליה (זו דעתי מניסיון השנים, לא יכול להוכיח את זה).
המרדף הזה אחרי "הכי" הוא (לדעתי!) מטופש, חוטא לאמת ומפספס את הרעיון העיקרי.
מה הרעיון העיקרי? - שאם הגנטיקה שלך סבירה+ ואם ההיגיינה האוראלית שלך סבירה+ בעבר/הווה לא אמורות להיות לך בעיות מיוחדות.
כל רופא הוא רופא.
כל מרפאה היא מרפאה.
לא כולם אוחזים בכל החידושים בו זמנית וגם אין שום צורך בכך. יש כבר אינסוף שיטות וטיפולים מוכחים שעובדים מעולה.
אלא אם גדל לך טחור בשן הטוחנת ולזה אין טיפול.
ובינינו?
המרדף אחרי הכי טוב הוא סר טעם מבחינתי (במחיר טוב!!!!!!!!!!! מה זה טוב?).
אין חכם כבעל ניסיון.

בכל מקרה, כאחד שמבין מעט בבריאות/ביולוגיה, אני יכול לומר לך בוודאות גמורה (תבדוק אותי), שהדברים הכי פשוטים, והכי מינימליים (יחסית), הם הדברים שעושים את האפקט הכי גדול ומעניקים את התמורה (VFE = Value For Effort) הכי גדולה - סוג של עֶקרון פארטו, 20% אחוז מאמץ נותן 80% מהתוצאות, או לענייננו - 80% מבריאות הפה מגיעה מ- 20% השקעה.
(רשמתי את זה נכון או לילה לי מדי?...)

מברשות שיניים רכות מאוד.
לא לא לא לצחצח חזק! לצחצח חלש כי את רוב הסרת רובד הפלאק ממשטח השן עושה השחיקה המכאנית/פיזית (אברזיה) גם בצחצוח חלש ועדין מאוד.
לצחצח שיניים פעמיים ביום - פעם אחת בבוקר (אחרי האוכל ואחרי הקפה, כן כן...), פעם אחת בלילה לפני השינה או בערב אחרי האוכל.
משחת שיניים? - אם בריאים ואין מצבים מיוחדים או פתוגנזה ספציפית, אז לקנות את הכי פשוטה עם פלואוריד (כן, אפילו אורביטול מעולה!).
חוט דנטלי או מיתר דנטלי (Plackers) - חשוב.

בונוס למתקדמים - לגוון, לגוון לגוון... יש לי 2 סוגי מברשות שיניים (אחת חשמלית לבוקר, אחת ידנית לערב/לילה), 4 סוגי משחות שיניים (כמה סוגים מכמה חברות - לא להיצמד לשום מותג ולשום משחה)... בלבל את האויב שלא יתרגל לכלום.

יש מלא רופאי שיניים. איך אני יכול לדעת מי באמת טוב גם מקצועית וגם משתמש בשיטות המתקדמות ביותר והחומרים הטובים ביותר? יש עכשיו כל הזמן חידושים. האם יש שאלות שאני יכול לשאול את הרופאים כדי לקבל מושג? אם אני מחפש מרפאה טובה עם רופאים מומחים, שמשתמשת בשיטות המתקדמות ביותר, אבל גם המחיר טוב, האם יש לכם המלצות איך מוצאים כזאת? פה אפשר לכתוב כיוונים כלליים על איך מחפשים ואיך בודקים שהם אכן טובים. לגבי המלצות על מרפאות ספציפיות, אתם יכולים לכתוב לי בפרטי, כמובן לא בפורום.
1. המלצות מרופאי שיניים, ולא מפציינטים, שלרוב מבלבלים נחמדות עם מקצועיות.
2. פרטי.
3. תוודא שאכן יש תעודת מומחה בתחום שרלוונטי לבעיה שלך ויש כבר כמה שנות ניסיון.

1. המלצות מרופאי שיניים, ולא מפציינטים, שלרוב מבלבלים נחמדות עם מקצועיות.
2. פרטי.
3. תוודא שאכן יש תעודת מומחה בתחום שרלוונטי לבעיה שלך ויש כבר כמה שנות ניסיון.
ההתרשמות שלי היא שהמלצות מרופאי שיניים הן לרוב חסרות ערך. בדרך כלל הם פשוט ממליצים על מומחה שעובד איתם ישירות או בהסדר כלשהו. הם עובדים בשמור לי ואשמור לך, ופשוט מפנים למי שהם עובדים איתו בלי קשר למקצועיות. הם תמיד יספרו סיפורים איזה מומחה טוב זה, אבל תמיד מפנים פשוט למי שעובד איתם בשיתוף.

לא לא לא לצחצח חזק! לצחצח חלש כי את רוב הסרת רובד הפלאק ממשטח השן עושה השחיקה
יש מברשות שיניים חשמליות עם מד לחץ שמראה אם לחצת חלש מידי או חזק מידי (ג.נ - יש לי כזו).
כי המצב שלי לא מיוחד וקטסטרופלי
סתם אנקדוטה שלי:
מעולם לא היו לי בעיות מיוחדות בשיניים.
לפני מספר שנים הייתה לי בעיה חמורה בשן ספציפית והרופא הרגיל שלי (שגם לא זיהה את הבעיה בביקורת שנתית שהייתה לי אצלו 5 חודשים קודם לכן) המליץ על עקירה והשתלה.
חקרתי באינטרנט ומצאתי רופא שבעזרת טכנולוגיות חדשניות שהרופא המקורי לא הכיר הציל את השן.
השן המקורית עדיין בפה ומצבה תקין.
שכל אחד ייקח מהסיפור הזה מה שהוא רוצה.

מסכים.
ובשום פנים ואופן לא ללכת לרופא שיניים בצבא.
איך אני יכול לדעת מי באמת טוב גם מקצועית וגם משתמש בשיטות המתקדמות ביותר והחומרים הטובים ביותר?
בזמנו הכרתי משהי שעבדה כמשווקת בחברה שמשווקת ציוד לרופאי שיניים. היא המליצה על קומץ רופאים.
אחד היה נפילה. הוא היה מהגישה של לחכות ולא לטפל בכל בעיה קטנה. זה היה נחמד, וזול יחסית, עד שנוצרה בעיה רצינית ונשלחנו למומחה עם המלצה שגויה.
השני היה מהגישה ההפוכה - לטפל בדברים כשהם קטנים. זה גרם לכל ביקור להיות יקר, אבל בדיעבד - הוא אהב את המיקצוע והיה מעולה. כשהוא פרש הוא המליץ למי ללכת.

בתחום הכתרים יש פתרון טכנולוגי של סריקה דיגיטלית של בסיס השן, ואז יצור כתר במכונה. Dental cnc אם אני לא טועה או ceric.

אפשר לשאול באיזה פורום של רופאי שיניים בחול, ללא אינטרס(לכתוב נגיד non-us citizen) האם השיטה עדיפה ומדוע והאם זה משמעותי, האם תלויה במקצועיות של האנשים או פחות, וכו.

אין הרבה מרפאות כאלו בארץ.

מבחינת אבחון מקצועי ותכנית טיפול? נגיד במרפאות של מכבי, נראה לי שהמנהל המקצועי הוא הכי מומחה בזה.

בתחום הכתרים יש פתרון טכנולוגי של סריקה דיגיטלית של בסיס השן, ואז יצור כתר במכונה. Dental cnc אם אני לא טועה או ceric.

אפשר לשאול באיזה פורום של רופאי שיניים בחול, ללא אינטרס(לכתוב נגיד non-us citizen) האם השיטה עדיפה ומדוע והאם זה משמעותי, האם תלויה במקצועיות של האנשים או פחות, וכו.

אין הרבה מרפאות כאלו בארץ.

מבחינת אבחון מקצועי ותכנית טיפול? נגיד במרפאות של מכבי, נראה לי שהמנהל המקצועי הוא הכי מומחה בזה.
בכל המרפאות שהלכתי אליהן(והלכתי לכמה להתרשם) ב-7 השנים האחרונות ככה עשו כתרים. נראה לי זה כבר חדשות ישנות. יש אבל הרבה חידושים כל הזמן. שאלה באמת איך יודעים מי טוב.

בכל המרפאות שהלכתי אליהן(והלכתי לכמה להתרשם) ב-7 השנים האחרונות ככה עשו כתרים. נראה לי זה כבר חדשות ישנות. יש אבל הרבה חידושים כל הזמן. שאלה באמת איך יודעים מי טוב.
מעניין.
ומעניין למה זה לא נכנס למכבי.

מבחינת החוויה שלי, אני מרוצה ממרפאות השיניים של מכבי. אבל לא הייתי צריך כתרים או משהו גדול עדיין. גם כשהייתי צריך מומחה חניכיים זה שהגעתי אליו במכבי היה יותר טוב מהפרטית שהייתי אצלה לפני כן.

אם כבר כולם פה: דעו לכם (מחוויה אישית שלי אבל זה נתמך על ידי רופאים; חפשו באינטרנט) ש:
1. צחצוח שיניים במברשת חשמלית משמעותית יותר טוב ממברשת שאינה חשמלית. אחרי הפעם הראשונה עם חשמלית הרגשתי כאילו הרגע יצאתי משיננית.
2. אם אתם משתמשים בחוט דנטלי אבל עדיין יש לכם דלקת חניכיים (כלומר מדממים אצל השיננית), מה שחסר לכם זה קיסמים דנטליים, אלה שנראים כמו מברשות קטנות או חתיכות עץ משולשות חדות. תשאלו את רופא השיניים שלכם ותחסכו סבל בעתיד.

אם זה עוזר במשהו - חלק משמעותי מבריאות השן זו שמירה על הגיינה וגנטיקה. אם יש לך גנטיקה לא הכי משובחת אז זה הולך להיות יקר וכואב... כמובן, לפחות לתחזק ולשמור ככל הניתן.

בעבר, הלכתי לרופאי שיניים שנחשבו ה- top of the line.
עקירה, ניתוח מקומי קטנצ'יק [רופא השיניים לא רצה להתעסק עם ניתוח והזמין מומחה מבית חולים נהריה], שתל ותותבת [שן אחת] - 18K.
היום אני עם רופא שיניים שעובד עם לאומית בריאות.
אין כמעט הבדל באיכות אבל בכסף? הו, הו, הרבה פחות מחצי - עקירה, ניתוח מקומי, 2 שתלים, 4 תותבות - 7K.
אני לא יודע אם שירותי השיניים של הקופות הן הטבות לגימלאים או לכלל האוכלוסיה.

ההתרשמות שלי היא שהמלצות מרופאי שיניים הן לרוב חסרות ערך. בדרך כלל הם פשוט ממליצים על מומחה שעובד איתם ישירות או בהסדר כלשהו. הם עובדים בשמור לי ואשמור לך, ופשוט מפנים למי שהם עובדים איתו בלי קשר למקצועיות. הם תמיד יספרו סיפורים איזה מומחה טוב זה, אבל תמיד מפנים פשוט למי שעובד איתם בשיתוף.
אולי לא הסברתי את עצמי טוב, הכוונה לרופא שיניים שאתה מכיר באופן אישי ויודע לומר לך מי נחשב טוב בתחומו.

הייתי ממליץ על מה שעובד לי בד״כ עם רופאים, בכלל התחומים (לא תמיד אפשרי לצערי)- אני מחפש כאלו שהצטיינו אקדמית ולמדו בארה״ב ובודק איפה בדיוק הם למדו ומה הדירוג העולמי של התכנית, אם אפשר שיהיו גם אמריקאים/ מערב אירופאים/ אוסטרלים אז בכלל, רמת הידע, ההגינות והפרפקציוניזם היא לאין שעור מישראלים. יודע שיש כנה בודדים כאלה בירושלים ובמרכז. תתפלא אבל לרוב, דווקא לאלה אין שום יח״צ כמו לישראלים והם נחבאים אל הכלים ופשוט עובדים ולא מתברגים גבוה במערכת המושחתת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
הנועזת איך ואיפה מוצאים משהו מבין עניין לבנייה, תחזוקה ושיווק אתרים יזמות והגדלת הכנסות 34
ה איך מוצאים את ״שער הקנייה הממוצע״ במערכות כמו Ordernet? שוק ההון 4
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
S איך מוצאים קרן סנופי עם בסיס חישוב מדד? שוק ההון 5
כ איך מוצאים יועצ/ת פנסיוני טוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
T איך מוצאים מקצוע לחיים התפתחות אישית 19
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
Kipodi איך מוצאים טיקר של אג"ח ממשלת ישראל שמונפק בדולרים/יורו בחו"ל? שוק ההון 2
M איך מוצאים תאריך זול לחופשה? צרכנות פיננסית 8
R איפה מוצאים את שיעור הבלתי מועסקים לפי ההגדרה של דמי אבטלה? אוף טופיק 6
F איך מוצאים סימול של חברה? שוק ההון 8
G איך מוצאים דירה משתלמת לרכישה? נדל"ן 3
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
P איך מוצאים עו"ד? אוף טופיק 26
חבקוק איך מוצאים את הרכב ההשקעות של תכלית s&p 500 5113998 שוק ההון 2
D איך מוצאים קרן / תעודה מחקה? שוק ההון 6
כ פרשתי :) איפה מוצאים עוד אנשים עם זמן פנוי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
jenglender איך מוצאים סוכן ביטוח אמין צרכנות פיננסית 10
adamshalev איפה מוצאים נתוני תשואה פלוס דיבידנדים של ני"ע ישראלים ? שוק ההון 4
H איך למצוא ח"פ של מרפאת שיניים עם קוד תאגיד לצורך תביעה קטנה אוף טופיק 3
P טיפולי שיניים מגיל 72 - סיבסוד במרפאות חיצוניות? ועוד אוף טופיק 0
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
א ביטוח שיניים קבוצתי צרכנות פיננסית 2
ד מברשת שיניים אוף טופיק 33
Z האם לעקור שתי שיניים שבורות שלא כואבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
ש הצעת טיפול שיניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
N רפואת שיניים - לעשות ביטוח לא מהסיבה הרגילה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
R טיפול שיניים אוף טופיק 30
ש משחת שיניים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 79
ס רופא שיניים ומזכירה, חסכו עם תיק סולידי 400 מיליון דולר אוף טופיק 4

נושאים דומים

Back
למעלה