איך אני יכול לדעת מי באמת טוב גם מקצועית וגם משתמש בשיטות המתקדמות ביותר והחומרים הטובים ביותר?
לשאול אנשים במציאות.
להתנסות בעצמך.
להיכנס למדרג (?).
יש עכשיו כל הזמן חידושים. האם יש שאלות שאני יכול לשאול את הרופאים כדי לקבל מושג?
לשאול לגבי מה? לגבי חידושים בתחום?.. סתם לשאול? להתעניין? שיחת חולין מידענית?
רופא זו לא אנציקלופדיה בריטניקה ואין לו זמן בדיוק לשאלות מרחיבות דעת ומקיפות תחומים.
אלא אם תשלם לו על הזמן שלו או שיש לך חבר/מכר שהוא רופא שיניים.
תהיה ספציפי עם הרופא, הוא יענה לך.
תהיה ספציפי עם גוג-אל, הוא גם יענה לך.
אני אישית בכללית סמייל. פשוט ולעניין.
לא מחפש את המרפאה "הכי טובה", עם הרופא "הכי טוב", עם החידושים הכי "חדשניים" ועם השיטות "הכי טובות"... וגם אין טעם לכך לדעתי כי המצב שלי לא מיוחד וקטסטרופלי (אולי שלך כן ולכן אתה שואל) ומשום שאם ישנו רופא או ישנה שיטה שמתעלה ובולטת בצורה יוצאת דופן מול "כל" הרופאים או "כל" השיטות האחרות - היא כמעט בהכרח (לדעתי!) תתבלט ברמה שאי אפשר יהיה שלא לשמוע עליה (זו דעתי מניסיון השנים, לא יכול להוכיח את זה).
המרדף הזה אחרי "הכי" הוא (לדעתי!) מטופש, חוטא לאמת ומפספס את הרעיון העיקרי.
מה הרעיון העיקרי? - שאם הגנטיקה שלך סבירה+ ואם ההיגיינה האוראלית שלך סבירה+ בעבר/הווה לא אמורות להיות לך בעיות מיוחדות.
כל רופא הוא רופא.
כל מרפאה היא מרפאה.
לא כולם אוחזים בכל החידושים בו זמנית וגם אין שום צורך בכך. יש כבר אינסוף שיטות וטיפולים מוכחים שעובדים מעולה.
אלא אם גדל לך טחור בשן הטוחנת ולזה אין טיפול.
ובינינו?
המרדף אחרי הכי טוב הוא סר טעם מבחינתי (במחיר טוב!!!!!!!!!!! מה זה טוב?).
אין חכם כבעל ניסיון.
בכל מקרה, כאחד שמבין מעט בבריאות/ביולוגיה, אני יכול לומר לך בוודאות גמורה (תבדוק אותי), שהדברים הכי פשוטים, והכי מינימליים (יחסית), הם הדברים שעושים את
האפקט הכי גדול ומעניקים את התמורה (VFE = Value For Effort)
הכי גדולה - סוג של עֶקרון
פארטו, 20% אחוז מאמץ נותן 80% מהתוצאות, או לענייננו - 80% מבריאות הפה מגיעה מ- 20% השקעה.
(רשמתי את זה נכון או לילה לי מדי?...)
מברשות שיניים
רכות מאוד.
לא לא לא לצחצח חזק! לצחצח חלש כי את רוב הסרת רובד הפלאק ממשטח השן עושה השחיקה המכאנית/פיזית (אברזיה) גם בצחצוח חלש ועדין מאוד.
לצחצח שיניים פעמיים ביום - פעם אחת בבוקר (אחרי האוכל ואחרי הקפה, כן כן...), פעם אחת בלילה לפני השינה או בערב אחרי האוכל.
משחת שיניים? - אם בריאים ואין מצבים מיוחדים או פתוגנזה ספציפית, אז לקנות את הכי פשוטה עם פלואוריד (כן, אפילו אורביטול מעולה!).
חוט דנטלי או מיתר דנטלי (Plackers) - חשוב.
בונוס למתקדמים - לגוון, לגוון לגוון... יש לי 2 סוגי מברשות שיניים (אחת חשמלית לבוקר, אחת ידנית לערב/לילה), 4 סוגי משחות שיניים (כמה סוגים מכמה חברות - לא להיצמד לשום מותג ולשום משחה)...
בלבל את האויב שלא יתרגל לכלום.