McMurphy
משתמש רגיל
- דירוג
- 527
מחפש לשמוע באיזו חלופה הייתם בוחרים.
להגיד לי נו, נו, נו ושעדיף לשבת על מדדים לטווח של עשרות שנים ושבמסחר לטווח קצר תוחלת ההפסד גבוהה- לא עוזר לי. אני יודע זאת לבד.
אתה באמת יודע הכל. אני אומר זאת ללא סרקזם או שיפוטיות.
אתה יודע איפה מצוי הרווח האמיתי לטווח ארוך (כמו שאמרת לא במקום עם תוחלת הפסד גבוהה).
אתה יודע שנתח נכבד מהיעדים שאתה מציב לעצמך (להגיע ל300 למשל), הם לא חלק מאיזו תוכנית סדורה ולינארית, לא של הקצאת, גיוון ופיזור ההשקעות או של מצב פיננסי מעבר להגדיל את השווי (אלא שהפעולות שלך מראות שהמטרה היא לכאורה אחרת. יש לך בראש סכומים מסוימים וזמנים - למה? מה המטרה? לטווח הזמן יש משמעות מעשית? אתה צריך יותר כסף עד תאריך מסוים?)
אתה יודע שחלק מהצעדים שלך, הם אימפולסיביים (אולי כל מסחר יומי הוא כזה) ושלצד הריגוש מהעשייה וההימור, הסיכון לבדו גובה ממך המון מבחינת איכות חיים (שלא לדבר על ההפסד, שלא ממש פגע בך כרגע כלכלית אבל ניכר שמשפיע מאד נפשית ודוחף אותך לסכן סכומים נוספים במהירות במטרה לנסות להעלים את הסבל הנפשי).
אתה יודע שבסופו של יום דפוס ההתנהלות הזה לא מטיב איתך. לא כלכלית ולא נפשית.
אז באמת לא ברור אילו עצות אתה מחפש כשהמצב ברור לך.זה קצת כמו שמישהו, יתייעץ מה הכי טוב לגוף שלו ולבריאות: אם להפסיק עם ההרואין כי הוורידים שלו נפגעו ולחזור לקוקאין למרות שפעם דימם מהאף או בכלל להסתפק בוויד.
כתבו לך יפה שמבחינה כלכלית אתה די מאוזן רווחים מול הפסדים. כתבו לך שאין שום בעיה אם מישהו מהמר תוך שהוא מודע לתוחלת ואיזה סכום הוא מסכן - הוא נהנה בעיקר מהתהליך, שמח קצת ברווח, נעצב קצת יותר בהפסד- אבל בגדול זה סוג של משחק שלא משפיע על המצב הנפשי שלו, מעבר לזמן המשחק וההימור עצמו.
כתבת שאתה בטיפול נפשי. נראה לי שמן הסתם דיברתם מה עומד בבסיס הדחף שלך לצבור עוד כסף. לא לבזבז על עצמך. מן הסתם בררת לעצמך את התשובה. ממבט מהצד זה נראה לכאורה שיש לה משהו שמעבר לדחף אנושי ״רגיל״ לצבור עוד.
ברגע שמבינים שההתנהגות והרגשות שלנו נשלטים לפעמים *גם* על ידי דברים אחרים, כאלו שלא ניכרים במבט ראשון ושמסווים על ידי רציונאל והצדקות לכאורה, טיפה קל יותר להתמודד עם הדחף לפעול או הרגש.
כנ״ל לגבי הסוגיה אם יש פה ההתמכרות, מה אתה מרוויח מההימור (בכל התנהגות, גם אם בסוף מתחרטים עליה, יש איזה רווח ראשוני), איך מתמודדים עם דחף, אילו חלופות אפשר למצוא.
לשים את כל זה בצד ולדון אם להשקיע בזה או בזה או להימנע ולהכיר בהפסד - אתה הרי יודע שאלו השאלות הכי פחות חשובות כרגע. בטח לך.