• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בשעה טובה, פרישה בשנה הקרובה

מחפש לשמוע באיזו חלופה הייתם בוחרים.
להגיד לי נו, נו, נו ושעדיף לשבת על מדדים לטווח של עשרות שנים ושבמסחר לטווח קצר תוחלת ההפסד גבוהה- לא עוזר לי. אני יודע זאת לבד.

אתה באמת יודע הכל. אני אומר זאת ללא סרקזם או שיפוטיות.

אתה יודע איפה מצוי הרווח האמיתי לטווח ארוך (כמו שאמרת לא במקום עם תוחלת הפסד גבוהה).

אתה יודע שנתח נכבד מהיעדים שאתה מציב לעצמך (להגיע ל300 למשל), הם לא חלק מאיזו תוכנית סדורה ולינארית, לא של הקצאת, גיוון ופיזור ההשקעות או של מצב פיננסי מעבר להגדיל את השווי (אלא שהפעולות שלך מראות שהמטרה היא לכאורה אחרת. יש לך בראש סכומים מסוימים וזמנים - למה? מה המטרה? לטווח הזמן יש משמעות מעשית? אתה צריך יותר כסף עד תאריך מסוים?)

אתה יודע שחלק מהצעדים שלך, הם אימפולסיביים (אולי כל מסחר יומי הוא כזה) ושלצד הריגוש מהעשייה וההימור, הסיכון לבדו גובה ממך המון מבחינת איכות חיים (שלא לדבר על ההפסד, שלא ממש פגע בך כרגע כלכלית אבל ניכר שמשפיע מאד נפשית ודוחף אותך לסכן סכומים נוספים במהירות במטרה לנסות להעלים את הסבל הנפשי).

אתה יודע שבסופו של יום דפוס ההתנהלות הזה לא מטיב איתך. לא כלכלית ולא נפשית.

אז באמת לא ברור אילו עצות אתה מחפש כשהמצב ברור לך.זה קצת כמו שמישהו, יתייעץ מה הכי טוב לגוף שלו ולבריאות: אם להפסיק עם ההרואין כי הוורידים שלו נפגעו ולחזור לקוקאין למרות שפעם דימם מהאף או בכלל להסתפק בוויד.

כתבו לך יפה שמבחינה כלכלית אתה די מאוזן רווחים מול הפסדים. כתבו לך שאין שום בעיה אם מישהו מהמר תוך שהוא מודע לתוחלת ואיזה סכום הוא מסכן - הוא נהנה בעיקר מהתהליך, שמח קצת ברווח, נעצב קצת יותר בהפסד- אבל בגדול זה סוג של משחק שלא משפיע על המצב הנפשי שלו, מעבר לזמן המשחק וההימור עצמו.

כתבת שאתה בטיפול נפשי. נראה לי שמן הסתם דיברתם מה עומד בבסיס הדחף שלך לצבור עוד כסף. לא לבזבז על עצמך. מן הסתם בררת לעצמך את התשובה. ממבט מהצד זה נראה לכאורה שיש לה משהו שמעבר לדחף אנושי ״רגיל״ לצבור עוד.

ברגע שמבינים שההתנהגות והרגשות שלנו נשלטים לפעמים *גם* על ידי דברים אחרים, כאלו שלא ניכרים במבט ראשון ושמסווים על ידי רציונאל והצדקות לכאורה, טיפה קל יותר להתמודד עם הדחף לפעול או הרגש.

כנ״ל לגבי הסוגיה אם יש פה ההתמכרות, מה אתה מרוויח מההימור (בכל התנהגות, גם אם בסוף מתחרטים עליה, יש איזה רווח ראשוני), איך מתמודדים עם דחף, אילו חלופות אפשר למצוא.

לשים את כל זה בצד ולדון אם להשקיע בזה או בזה או להימנע ולהכיר בהפסד - אתה הרי יודע שאלו השאלות הכי פחות חשובות כרגע. בטח לך.

האם לסגור את כל השאריות שנשארו במכשיר סגור כמו קופגלה או להשאיר לי בכל זאת משהו בתיק המסחר העצמאי.
האם לנסות להתעשת וכן לשפר תשואות לקראת סוף שנה (אני בדכ מודד שווי נקי שלי בסוף שנה) או להחזיר מחר ההלוואות ולהכיר בכישלון.
כאלה עצות.
להגיד לי נו, נו, נו ושעדיף לשבת על מדדים לטווח של עשרות שנים ושבמסחר לטווח קצר תוחלת ההפסד גבוהה- לא עוזר לי. אני יודע זאת לבד.
אני מבין אותך, אבל לדעתי אתה מחפש בפורום פתרונות לסימפטומים של הבעיה, במקום לנסות להבין ולהתמודד עם הבעיה עצמה.
זה לא באמת משנה אם תקבל כאן עצה פיננסית כזאת או אחרת, משום שכבר הוכחת היטב לעצמך שמתישהו תחזור לאותם דפוסי התנהגות שמזיקים לך.

הייתי נעזר באיש מקצוע (פסיכולוג/ית) וחוקר את המקור של אותם דפוסי התנהגות כדי לשנות אותם, למשל:
- האם זה קשור לרצון להוכיח משהו לעצמך או לסובבים אותך (משפחה, בן הזוג, חברים)?
- האם זה קשור לצורך בריגוש שלא מסופק דיו בשיגרת החיים שלך?
- האם זה קשור לעובדה שפרשת ואתה מחפש דרכים "יצירתיות" להגשים את עצמך או לקבל את ההערכה שקיבלת כשעבדת?
- האם זה קשור להתנהלות פיננסית דומה (או הפוכה) שנחשפת אליה בבית/בילדות?

ציינת שאתה הולך לפסיכולוגית, אבל שאתה "כמו אוניה". זו לא סיבה לוותר לעצמך, לדעתי. אם אתה מרגיש שהיא לא מצליחה לעזור לך להבין ולשנות את אותם דפוסי התנהגות (בהנחה ששיתפת אותה בהם) הייתי מחפש פסיכולוג/ית אחר/נוסף ומתמקד ספציפית בנושא הזה.
אתה יכול להרשות את זה לעצמך, ובסופו של דבר זה גם עשוי להתגלות כהשקעה הכי טובה שלך.

מיותר לציין שהתקופה האחרונה לא עשתה לי טוב, שמתי בצד כמעט לגמרי אימוני ספורט ואכילה נכונה, לא נשקלתי אבל מניח שעליתי במשקל. הייתי כמה פעמים בחו"ל אבל הייתי כולי באיפוס התיק והטיולים היו קצת חסרי טעם.

אשמח לשמוע דעתכם פחות על הטעויות הילדותיות והמטומטמות שעשיתי ויותר פרקטית איך הייתם מציעים לי להתקדם.
השלמתי קריאה של העדכונים שלך מלפני 7 שנים.
ראשית, תודה על העדכונים.

ממה שאני מבין אתה כבר פרשת אבל ממשיך להציב לך יעדים פיננסיים (שלוא דווקא בריאים), אתה לא נח.
אישית אני לא מבין מה מושך אותך בעוד ההתעסקויות של העברות כסף ממקום אחד לשני, לקיחת הלוואות וכל הניהול של הדבר הזה.
לפי דעתי, כמו שכבר הזכירו בעבר, תשים את הכסף שלך במקום אחד ותשכח ממנו, ותחיה מהפנסיה שלך + משיכה של אחוז קטן מהתיק (אם אתה בכלל צריך).
אני ממליץ לך לחזור בכל הכוח להתאמן ולאכול בריא -> יגרור נפש בריאה.
תשכח מכל המשחקים הפיננסים (אני לא חושב שאתה באמת נהנה מזה), ותמצא לך תחביבים חדשים, אולי תאמץ חיה כלשהי? ספורט קבוצתי? (יכול לעזור גם בעניין החברות אם זה עדיין משהו שעל ליבך) יש כל כך הרבה אופציות, ממליץ אפילו לדבר עם הAI החביב עלייך ולבקש לו המלצות לתחביבים בהתאם לאישיות שלך.

בהצלחה, שמור עלייך, שים מעיל!

אני מבין אותך, אבל לדעתי אתה מחפש בפורום פתרונות לסימפטומים של הבעיה, במקום לנסות להבין ולהתמודד עם הבעיה עצמה.
זה לא באמת משנה אם תקבל כאן עצה פיננסית כזאת או אחרת, משום שכבר הוכחת היטב לעצמך שמתישהו תחזור לאותם דפוסי התנהגות שמזיקים לך.

הייתי נעזר באיש מקצוע (פסיכולוג/ית) וחוקר את המקור של אותם דפוסי התנהגות כדי לשנות אותם, למשל:
- האם זה קשור לרצון להוכיח משהו לעצמך או לסובבים אותך (משפחה, בן הזוג, חברים)?
- האם זה קשור לצורך בריגוש שלא מסופק דיו בשיגרת החיים שלך?
- האם זה קשור לעובדה שפרשת ואתה מחפש דרכים "יצירתיות" להגשים את עצמך או לקבל את ההערכה שקיבלת כשעבדת?
- האם זה קשור להתנהלות פיננסית דומה (או הפוכה) שנחשפת אליה בבית/בילדות?

ציינת שאתה הולך לפסיכולוגית, אבל שאתה "כמו אוניה". זו לא סיבה לוותר לעצמך, לדעתי. אם אתה מרגיש שהיא לא מצליחה לעזור לך להבין ולשנות את אותם דפוסי התנהגות (בהנחה ששיתפת אותה בהם) הייתי מחפש פסיכולוג/ית אחר/נוסף ומתמקד ספציפית בנושא הזה.
אתה יכול להרשות את זה לעצמך, ובסופו של דבר זה גם עשוי להתגלות כהשקעה הכי טובה שלך.
ניתוח מרשים ונכון.

"פרישה" זה בעצם הודאה עצמית בלהוריד את רגל מהגז של "עשיית הכסף", והעלאת הילוך בניצול הכסף לטובת הרווחה האישית שלך ושל הסובבים אותך. זה לא אומר שאי אפשר עדיין להרוויח ולהתעסק בנכסים ומניות, אבל נפח ההתעסקות חייב לקטון.

מההודעות האחרונות נראה שלא רק שההתעסקות בהמשך יצירת הוא לא נפסקה, אלא היא נמשכת ובנוסף בעלת מאפיינים לא בריאים של התמכרות, הימורים וריגוש חולף וקצר.
תכיר בכך שעדיין לא פרשת בשום מובן. לא במובן הכלכלי - למרות מצבך הטוב לכאורה, הוא שביר מאוד ונתון לגחמות שלך ולהחלטות שתשלוף מהשרוול. ובטח שלא במובן של המיינדסט / רוחני.

אני לא אתפלא אם עוד כמה דפים נקרא שאיבדת חלק גדול מההון על שורטים.

אני חושב שההשקעה שהכי תתאים לך זה נדלן, אתה בן אדם שהכסף שלו צריך להיות במקום שקשה להנזיל על מנת שלא לשרוף אותו על הימורים, אצל דוד שלי זה היה קלפים זה לא שונה משוק ההון, למזלו הוא מכר רק את החניה של הדירה ולא את כל הדירה בנתיים

התמכרת לריגוש?
או שבתת מודע תמיד צריך עוד?

אין לך סיבה לעשות שורטים או משהו כזה. יש לך מספיק.
זה העניין של להראות לכולם שצדקת בהימור? אז סבבה, פייפר טריידינג. גם הראת שצדקת, וגם מילאת את הריגוש.

ברור לי שמכורים לא מסתפקים במסחר על הנייר, ואם אתה באמת כזה (ולא מסיבות של "תמיד צריך עוד", שאותן כדאי לפתור בטיפול, כי אתה לא צריך), אולי באמת אין ברירה אלא לנעול במקום לא נגיש. אפשר להשאיר קצת בחוץ למשחקים. כל השאר לא שלך.

גם הקצת הזה יכול לגרום לרכבת הרים ריגשית. במצב כזה עדיף לוותר בכלל.
כמובן. השאלה אם זה עונה על הצורך, ושאר הכסף נעול - אז איזה נזק יכול להגרם?
אם הרכבת הרים הרגשית עצמה היא הבעיה, או שאפשר למשוך את הכסף - אנחנו בבעיה.

השאלה אם זה עונה על הצורך, ושאר הכסף נעול - אז איזה נזק יכול להגרם?
לאורך שנות השרשור חשבתי כמוך, כי באמת לא חסר לפות"ש כסף. אבל אחרי תיאור מצב הרוח שלו בעקבות הפסד לא גדול, אני חושבת שזה פשוט לא בריא לנפש.

לאורך שנות השרשור חשבתי כמוך, כי באמת לא חסר לפות"ש כסף. אבל אחרי תיאור מצב הרוח שלו בעקבות הפסד לא גדול, אני חושבת שזה פשוט לא בריא לנפש.
לא עקבתי מההתחלה, רק קראתי עכשיו. צודקת

או שבתת מודע תמיד צריך עוד?
אני לא באמת צריך עוד. גם במה שיש אני לא ממש נוגע.
זה יותר להוכיח לעצמי שאני טוב/מוצלח במשהו.
ואולי זה מסך עשן כדי לא להסתיר מעצמי חוסרים או בעיות אחרות בחיים.

אני לא באמת צריך עוד. גם במה שיש אני לא ממש נוגע.
זה יותר להוכיח לעצמי שאני טוב/מוצלח במשהו.
ואולי זה מסך עשן כדי לא להסתיר מעצמי חוסרים או בעיות אחרות בחיים.
פרשת בגיל שמילארדים בעולם רק חולמים לפרוש בו.
אתה טוב במשהו. בעבודה, בחיסכון, בהתנהלות.
אל תהרוס

אני שואל את עצמי ואותך מה אתה מבקש מאיתנו? אתה נשמע אדם חכם מאוד שיודע מה יגידו לו. באופן אישי אני אגיד שנשמע שיש לך בעיה עם כל העניין. מהתיאור נשמע שזאת סוג של התמכרות. למה? לי לא לגמרי ברור. יש פה הרבה מועמדים. ברור שאתה בעיקר סובל ממה שקורה עם הכסף וזה משמש לך איזה ברומטר לערך עצמי, והחיים שלך מסתובבים סביב העניין. אבל אני ממש ממש לא מכיר אותך. בטוח שהתשובה מורכבת יותר. אני חושב שאתה זקוק לעזרה מקצועית (יכול להיות שאתה כבר מקבל?). להבין למה בדיוק אתה מכור פה, ומה אתה צריך. אם אתה מבקש עצה פרקטית. אני הייתי נועל את הכסף, ומחפש עזרה.

עברו 3 חודשים מהעדכון וזה לא עבד טוב.
הייתי כבר על הקשקש להשלים את התקרה השנתית השנה לקופגלה (העברתי 36 אשח, והייתי כפסע מלהעביר את ה45 הנותרים לאחר שהרווחתי אותם מהלוואה בריבית פריים מהבנק ומסחר ממונף).
בנוסף, כבר קיבלתי הצעה לפתוח פוליסת חיסכון חדשה בעלות 0.5% שנתי (יודע שזה יקר לעומת ישיבה על קרנות סל זולות אבל צריך להתחשב במצבי) - והתכנית היתה להעביר 300 אשח לתכנית החדשה שכתבתי בעדכון הקודם שהצלחתי לצבור ו"לעצור", ותוך זמן להגיע עם הפקדות נוספות ל1 משח בתכנית (זו תכנית שנותנת כ"צ'ופר" 10% מהצבירה עד 1 מש"ח כביטוח חיים חינם עד גיל 67, הנחתי שתהיה כאן סוכריה בדמות 100 אשח נוספים ליורשיי אם אתפגר לפני גיל 67). לצד ה 300 התכנית היתה כאמור להשלים את התקרה השנתית לגמל להשקעה.

אז נכון שהחזרתי את ההלוואות לבנק כפי שעדכנתי, אבל נטלתי אותן שוב רק כדי "לעשות מהלך קטן". הערכתי ב"יום שישי השחור" לפני 3 שבועות שהולכים לתיקון בשווקים, נכנסתי לשורט ממונף והפסדתי כסף. מאז השווקים טיפסו לשמיים.

3 שבועות אחרי, אם מחזיר את ההלוואות מחר ומעביר את ה45 אשח הנותרים לקופגל"ה, יחד עם ההכנסות של תחילת החודש ישארו לי בבית ההשקעות 70-80 אש"ח בלבד. לפני חודש וחצי היו שם כפסע מ300.

זהו כוחו של מינוף מטורף.

חושב שאחת ההחלטות הטובות שעשיתי זה להנציל את רוב התיק לתכנית חיסכון סגורה לשנה בריבית צמודה + 2.9, אחרת כנראה הייתי מתברבר גם עם סכום זה.

מי ששואל איך אפשר להפוך תוך חודש 300 אשח לפחות מ100, תוסיפו לזה הלוואות של כ350 אשח ותכפילו במינוף פי 3, עכשיו תחלקו בכיוון השוק.

אם מחזיר ההלוואות, ומשלים ההפקדה לקופגלה נשאר עם70-80 אשח- לא אפתח איתם תכנית חדשה, זה לעג לרש. שוקל לנסות לשמור עליהם כדי לשלם איתם את תקרת ההפקדה בקופגלה בתחילת 2026, או לסחור איתם כדי למלא אצלי את היצר (כשהתיק היה שם 7 ספרות גבוה, היתה לי מסגרת של חצי משח, עם סכום כזה המסגרת תהיה קטנה, לא אוכל להסתכן יותר מדי).

מאידך, בגמל, השתלמות וקופגלה ישבתי על "מניות סחיר" שזה מניות ישראל כל השנה והשכלתי לא לגעת במסלולים כך שנוצר לי שם רווח יפה ונחסך ממני ה"הפסד" על הפרשי מטבע בשל התחזקות השקל מול הדולר.

מיותר לציין שהתקופה האחרונה לא עשתה לי טוב, שמתי בצד כמעט לגמרי אימוני ספורט ואכילה נכונה, לא נשקלתי אבל מניח שעליתי במשקל. הייתי כמה פעמים בחו"ל אבל הייתי כולי באיפוס התיק והטיולים היו קצת חסרי טעם.

אשמח לשמוע דעתכם פחות על הטעויות הילדותיות והמטומטמות שעשיתי ויותר פרקטית איך הייתם מציעים לי להתקדם.
אין לי כל כך מה להוסיף או לחדש לך משאר התגובות שכבר קבלת אבל יש לי שאלה אלייך בלי קשר,
איך אתה מקבל החלטה לגבי השקעה במניה (כמו נובה לצורך הדוגמא) מסוימת/שורט על מניות וכדומה? יש לך תזה מסוימת? אתה עושה מחקר כלשהוא?

אז במאי השנה חיזלשתי את כל המינופים והעברתי כ 4 משח מהתיק הממוסה לתכנית חיסכון בבנק צמודה + 2.8% סגורה לשנה.
השארתי לי כ250 אש"ח בחשבון המסחר.
ישבתי קצת על מדדים ומניות ומאוד רציתי להפוך אותם ל300. למה? לא ממש יודע.
נכנסתי למניה לפני הדוחות, כמובן עם כל הסכום, כולל מינוס מקסימלי על התיק (הוא קטן, אז האשראי נמוך לעומת האשראים בעבר) ומימשתי די שמח כשהמניה עלתה והתיק הגיע ל300. המניה ירדה וקניתי מחדש אחרי הדוח, אך היא צנחה ביומיים ב 16% והתיק ירד חיש מהר ל230 אש"ח.
זה הכניס אותי לסוג של עצבות ואטרף, רצון להחזיר את התיק הקטן ל 300. התחלתי לסחור בקרן סל אמריקאית ממונפת וקסם מעוף פי 3 - ימים של לחץ שאני מרגיש שאני מרגיש שאני עובר סחיטה במייבש כביסה (מהירות 1000). בנוסף שוב נטלתי מהבנק הלוואה דרך מועדון הוט בפריים +0.2 שניתן לפרוע אותה כל יום עם פטור מעמלת פרעון מוקדם.
חושש לבריאות שלי ושואל איך הגעתי מסולידי מתכלב, שעושה כסף טוב בקרנות סל על סנופי לנאסדק לסוג של מהמר, שמכניס לתיק כל שקל פנוי ורק רוצה להגיע ליעד שסימנתי וכשמגיע אליו מסמן יעד חדש.

אז אתמול עם הזינוק של הנאסדק לאחר נאום פאואל ועם המינופים הקטנים שנטלתי איכשהוא הצלחתי להחזיר את התיק לכמעט 300.

מחר מתכוון להפקיד את התקרה השנתית לגמל להשקעה (81,711 ש"ח). משלם שם 0.3% דמי ניהול, ושם המסחר קשה יותר כי יכול להעביר מסלולים ולא לסחור יומית. יושב שם ובקהש על מסלול מניות סחיר ומעריך שהפסקת מלחמה ועסקת חטופים תקפיץ עוד את הבורסה בארץ.
כמה מילים על סיום השנה ותכניות לשנה החדשה.
השנה הכלכלית שלי היתה רכבת הרים מטורפת כפי שעדכנתי במהלכה, עם הרבה מינופים ותנודות יומיות שהגיעו לפעמים ל800 אשח ליום (!!).
באמצע השנה העברתי כמעט 4 מש"ח לתכנית חיסכון צמודה פלוס 2.8% - הנתח הזה בתיק לא עשה הרבה מן הסתם.

הסכום שהשארתי למסחר יפדה בתחילת השבוע ע"ס 120 אש"ח (היו שם 300 לפני 3 חודשים).
משכתי את הסכום מבית ההשקעות ויסגרו השבוע 100 אשח בפוליסת חיסכון חדשה בדמי ניהול 0.5%. התלבטתי בין להעביר אותם לבנק ולקנות קרן סל סנופי בלאקרוק לבין פתיחת פוליסה חדשה והחלטתי ללכת על השני.

בנוסף, הופקדה גם השנה התקרה השנתית בגמל להשקעה.

לעומת המסחר היומי הממונף והרעיל, הגמל וההשתלמות בהם לא נגעתי עלו יפה השנה כי השכלתי לשבת ברוב השנה על "מניות סחיר"- מניות ישראליות, שהביאו השנה שיחוק.

אם אני משווה למצב בסוף שנה שעברה:
המצב כיום הוא:
2.25 מש"ח בקרן נאסדק
1.25 מש"ח בקרן סנופי
1.65 מש"ח במספר מניות דואליות
1.75 מש"ח בקופות גמל, השתלמות, גמל להשקעה.

התחייבוית: 1 מש"ח הלוואות בלון חדשות כנגד הקופג, גמל וקהש מבית ההשקעות בP-0.5% (העברתי למסלול כללי, לקחתי ההלוואות בצורה מדורגת והחזרתי למנייתי/עוקב סנופי), בעוד בבית ההשקעות אשראי עולה לי P+2%.

המצב בתחילת 2026 הוא:
א. 3.83 מש"ח - תכנית חיסכון סגורה עד מאי 26
ב. 2.7 מש"ח - בקופות גמל, השתלמות, גמל להשקעה ופוליסת חיסכון חדשה - נכנס לשנה החדשה במסלולים 70% סנופי, 30% מניות סחיר.
ג. 0.1 מש"ח - מס שנוכה ושיוחזר במהלך השנה (למרות ההפסדים, נוכה השנה סכום גבוה של מס במקור על רווחים), בשעה טובה סיימתי לפדות את מגן המס ההיסטורי. לחיי הפסדים חדשים ומגנים חדשים :) .
ד. ללא הלוואות ומינופים.

בתיק העצמאי שהיה ממונף ומופרע ואליו נכנסו ההכנסות החודשיות - נרשם הפסד של כמה מאות אשח (לא בא לי לחשב כמה בדיוק) ואילו בתיק הפנסיוני ה"רגוע" שהופקדו אליו השנה בסהכ 187 אשח (87 לקופגלה, 100 לפוליסת חיסכון) נרשמה השבחת הון יפה.

בתיק המסחר העצמאי נשארו 5 אשח בלי מסגרת אשראי כמובן, כך שאינני יכול לסחור. יתכן שבמעלה השנה אחסוך כמה גרושים ואביא אותו ל50 אשח או משהו כזה ואז אוכל לשחק בסכום זה.

תכנית החיסכון שתיפדה במאי - מניח שאקנה כמה קרנות סל ואחזור למעמד של משקיע לטווח ארוך, במקום מהמר.

אצטרך למצוא מה ימלא אותי כנגד הריק שאולי יווצר מהיעדר מסחר יומי - דווקא מוזר שהמסחר בחודשים האחרונים בכמה מאות אשח היו קשים וסוערים עבורי יותר מלפני שנה פלוס שאז הייתי ממונף בכמעט 2 משח וישבתי על מניות בודדות בכסף גדול, והתיק זז במאות אשח ליום.

בנוהל, אשמח לשמוע מה חושבים.

נערך לאחרונה ב:
אצטרך למצוא מה ימלא אותי כנגד הריק שאולי יווצר מהיעדר מסחר יומי
אולי תתחיל מזה, ותמשיך בינתיים להפקיד בתכניות חסכון נעולות? עד שתהיה בטוח שגמרת עם המשיכה להימורים בורסאיים.

ד. ללא הלוואות ומינופים.
משום שפעמיים נכנסתי לחריגה מהמסגרת שנה שעברה למשך יום נפגע לי הרייטינג וכרגע כשמנסה לקחת הלוואה בקליק (סתם כדי לבדוק) הבנק לא מאשר לי הלוואה.
מנהלת הסניף כתבה מכתב לבטל לי את החריגה והנקודה האדומה שנוצרה לי בגוף שמדרג אשראי - החריגה נבעה מדיליי של יום אחרי מכירת ניירות אמריקאיים ועד שהכסף השתקף בחשבון, היום יומיים האלה הובילו לחריגה במסגרת.
מה המשמעויות הנוספות של החריגה הזו? אם אנסה להוציא כרטיס אשראי חדש, לא אוכל לקבלו? מה עוד?
מבין שזה "מתאפס" רק אחרי שלוש שנים?

מעבר לכך - תשואות יפות מאוד בתיק הפנסיוני בשבועות האחרונים כי הצבתי אותו במסלול "מניות סחיר" = מניות ישראל, כרגע מתלבט לאיזה מסלול להעביר ומוצא את עצמי מנסה לתזמן שוק בתיק הפנסיוני ורוצה להיגמל מזה. מעריך שהראלי במעוף מתוך ציפיה לקריסת המשטר האיראני קרוב למיצוי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 356
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53
yossik בשעה טובה - תחבורה ציבורית (שיתופית) בשבת תופסת תאוצה. אוף טופיק 14
S איך מזהים עסקת נדל"ן טובה נדל"ן 55
ב מערכת מסחר בנקאית טובה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ל האומנם יתכן אינפלציה שהיא טובה? שוק ההון 46
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
Homer שנה טובה חברים אוף טופיק 6
מ משכנתא - האם טובה? נדל"ן 10
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
L האם הצעת משכנתא שקיבלתי טובה? נדל"ן 29
H מה קרה לאתר פאנדר? האם הוא יחזור לפעול? מה אלטרנטיבה טובה? פוסטים מאיכות נמוכה 12
L איך מוצאים מרפאת שיניים טובה? אוף טופיק 16
F השקעה למשך 50 שנים... מהי דרך הכי טובה? שוק ההון 6
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
ס שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב התפתחות אישית 38
צ איחולי שנה טובה ומשעממת אוף טופיק 2
Homer שנה טובה אוף טופיק 1
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
O קרן ישראלית שמחקה את שילר יותר טובה משילר וסנופי (האמנם?) שוק ההון 9
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
I דרך הכי טובה להיפטר מרכב ישן? צרכנות פיננסית 7
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
Y מה חבילת האינטרנט הכי טובה היום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
ש כמה זה ריבית טובה על הפיקדון? שוק ההון 11
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 26
I האם יש קורלצייה טובה בין ריבית הפריים למדד\לאינפלציה לטווח הארוך? שוק ההון 0
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
L קניית דירה חדשה למגורים, שתהיה גם השקעה טובה נדל"ן 74
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
E MO איך אפשר לדעת אם תשואת הדיבידנד טובה ? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S כמה עמלה מהפקדה/צבירה נחשבת לקרן פנסיה טובה? צרכנות פיננסית 5
U אלטרנטיבה טובה ל TW? צרכנות פיננסית 23
M מה הדרך הכי טובה להפוך כסף נזיל לפנסיה מובטחת? צרכנות פיננסית 1
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
C אתר או פטלפורמה טובה לריכוז גרפים אוף טופיק 2
ה איפה אפשר ללמוד בישראל קורסי IT ברמה טובה? התפתחות אישית 21
N חנות צעצועים באיכות טובה וזולה לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13