• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

בשעה טובה, פרישה בשנה הקרובה

Williamsburg

משתמש רגיל
דירוג
674
שלום,
בן 45, בזוגיות ללא ילדים. פורש בשנה הקרובה ממקום העבודה עם פנסיה תקציבית.

ברקע: עוקב אחרי הפורום ומזהה משתתפים איכותיים רבים שניתן ללמוד מהם. מעריץ של הסולידית- כש"גיליתי" אותה לפני כחמש שנים והתחלתי לעקוב מצאתי שהיא חושבת ממש כמוני (או אני כמוה, איפה הנימוס שלי): פריק של חיסכון אגרסיבי (רוב ההכנסות הולכות להשקעה), משקיע במוצרים זולים ופאסיביים, יודע לחיות היטב מבלי להוציא הרבה כסף (חובב תרבות: הצגות, סרטים, מופעי מוסיקה ולא מוציא על כך הרבה, עושה טיולים ארוכים בחו"ל עם הקפדה על מלונות מרכזיים ודי ג'יפתיים {מקפיד שלא יהיו בקומה רביעית ללא...}, לא מוציא על מותגים וכאלה, לא מדבר אלי. אין מצב לדוגמא שאחליף טלויזיה בסלון לפני שהנוכחית תשבוק, ובכלל בז לגישה של "אתה מוציא משמע אתה חי"). בגדול אני מעדיף בד"כ את העתיד על ההווה: כשאני מחדש מנוי לחדר כושר ומציעים לי דיל טוב לשנתיים, אני שואל "ומה תעשו לי לשלוש שנים" ואכן עשיתי לשלוש שנים (מקפיא כשצריך). לא מתקלח במים קרים.

נכסים:
1. דירה בבעלותי בה מתגוררים.
2. 1.6 מש"ח הון נזיל בחשבון ממוסה: מושקע כעת בכמה אגחים במחמ קצר ובתעודת סל על הדולר שמשלמת 1% ריבית שנתית.
3. 350 אש"ח קרן השתלמות נזילה.
4. 210 אש"ח קופ"ג להשקעה.
5. 120 אש"ח קופות גמל ממקום העבודה.
6. 550 אש"ח מגן מס מוכר בשל שטויות שעשיתי בעבר - מסחר יומי בתעודות סל ממונפות (קסם מעוף פי 3).
7. פנסיה צפיה החל מעוד שנה - 10 אש"ח נטו.
אין לי קרן פנסיה או ביטוח מנהלים.
מתכנן לאחר הפרישה למצוא מקום עבודה באיזי שיכניס כ3-4 אש"ח נטו. אין לי עדיין רעיונות.

התכנית:
מאחר שאני זכאי להלוואה ממקום העבודה בפרישה של כ400 אש"ח בריבית 1% לא צמוד עד גיל 65, אני שוקל לקחת אותה, וביחד עם מענקי הפרישה מתכנן להגיע לכ2.5 מש"ח בחשבון הממוסה בבית השקעות (אם אקח אותה, הפנסיה נטו שלי תרד ל 8 אש"ח נטו ל20 שנה הקרובות). את הסכום מתכנן להמתין באג"חים קצרים עד לתיקון של 20-30% בשוק ההון (יש לי זמן, מאמין שהשוק לא שכח שהוא מחזורי) ואח"כ היעד שלי הוא לאפס את מגן המס (בלי לחץ, יכול גם לקחת 8 שנים): הכוונה היא לקנות קרנות מחקות מנייתיות בכל/רוב הכסף ולשבת בסבלנות עד עליה של כ20% בשווקים שתאפס את מגן המס (מתלבט בין מניות כל העולם לפי תיק הסולידית או מניות שווקים מפותחים אליהן אני יותר נוטה) , ואז לעבור לאפיקים סולידים יותר ולהסדיר את הדופק, בתקווה שאגיע לשם בחיים :). הפחד שלי הוא להיקלע למשבר סטייל 1929 בו יקחו כמה עשורים (אם בכלל) לשוק לחזור לקדמותו. אשמח להתייחסותכם האם התכנית היא חסרת אחריות והאם הייתם מצליחים להחזיק חזק ולעמוד בה? אציין שאת הכסף אני לא צריך בשנים הקרובות ואין לי בעיה ("שבירות") לשבת ולא לפתוח מסך.
בנוסף, להמשיך להפקיד 70 אש"ח בשנה לקופ"ג להשקעה (כעת במסלול אגח שקלי, עד התיקון) - ובגיל 60 להעביר את ההון שיהיה צבור שם לקרן פנסיה שתשלם קצבה מוכרת לשארית חיי. מאחר שניתן להעביר עד 49 אש"ח לכל שנת הפקדה לקרן פנסיה מקיפה, צריך לראות מה לעשות עם יתרת הצבירה שם (אפשר להעביר לקרן פנסיה כללית שם אין אגחים מובטחים). קצבה מוכרת פטורה ממס רווחי הון וממס הכנסה - קורצת לי כרובד נוסף בפרישה. מתכנן לקחת מסלול של רווק עם הבטחת 240 קצבאות, ואת יתרתן להוריש לבת הזוג. המקדם כאן הוא בערך 200, והחיסרון הוא שלא תהיה לה קצבה כל ימיה כמו במסלול של נשוי שם המקדם יהיה 220. טרם בדקתי אם אפשר לצרף את הכסף הצבור בקופות הגמל לאותה קרן פנסיה בגיל 60.....

זהו בינתיים. הצגתי בגדול ולא ירדתי לסופר מיקרו. אשמח להתייחסותכם לגבי התכנית....

ברוך הבא
לא רשמת נתון חשוב מאוד,כמה אתה מוציא בחודש\שנה?

ברוך הבא!
550 אש"ח מגן מס מוכר בשל שטויות שעשיתי בעבר
סתם מתוך עניין - מגן מס בגלל הפסדים של 550 אלף, או מגן מס בגובה 550 אלף?
פחד שלי הוא להיקלע למשבר סטייל 1929 בו יקחו כמה עשורים (אם בכלל) לשוק לחזור לקדמותו
פחות מדאיג כשאתה בעל פנסיה תקציבית.
בנוסף, להמשיך להפקיד 70 אש"ח בשנה לקופ"ג להשקעה (כעת במסלול אגח שקלי, עד התיקון) - ובגיל 60 להעביר את ההון שיהיה צבור שם לקרן פנסיה שתשלם קצבה מוכרת לשארית חיי.
אני לא מכיר שניתן להעביר כספים מקופת גמל להשקעה אל קרן פנסיה.. בדקת את הנושא? (מקופת גמל רגילה כן אפשרי).
בנוסף, הכלי הזה יודע לשלם קצבה בעצמו, בניגוד לקופת גמל רגילה (אם כי התנאים לא טובים לטעמי).

לא רשמת נתון חשוב מאוד,כמה אתה מוציא בחודש\שנה?
מוציא בממוצע 4.5 אש"ח לחודש.
בהנחה שהפנסיה שלי תהיה 8 אש"ח (אחרי לקיחת הלוואה) ומתוכה אוציא כל חודש 5.8 אש"ח (70 אשח בשנה לקופגל"ה), ישארו לי כ2 אש"ח לחודש ועוד 3-4 אש"ח שאני מחפש להרויח, ואני אמור להיות מסודר.

סתם מתוך עניין - מגן מס בגלל הפסדים של 550 אלף, או מגן מס בגובה 550 אלף?
אהלן,
מגן מס של 550 אשח זה אומר שדיווחתי על הפסד של 550 אשח ועומדת לי הזכות לממש ניירות ערך
ב550 אשח רווח, לשלם מס רווח הון של 25% ולקבל אותו חזרה, כלומר להרוויח 550 אשח ולא לשלם על זה מס.
פחות מדאיג כשאתה בעל פנסיה תקציבית.
עדיין מדאיג, כשאתה נכנס ל100% מניות עם 2 מש"ח, שזה רוב ההון שלך, לא כיף לראות את התיק מתפוגג, גם אם יהיה לך מה לאכול.
אני לא מכיר שניתן להעביר כספים מקופת גמל להשקעה אל קרן פנסיה.. בדקת את הנושא? (מקופת גמל רגילה כן אפשרי).
בנוסף, הכלי הזה יודע לשלם קצבה בעצמו, בניגוד לקופת גמל רגילה (אם כי התנאים לא טובים לטעמי).
ניתן להעביר כספים מקופגל"ה לקרן פנסיה, או למוצר משלם קצבה אחר. לקרן מקיפה ניתן להעביר עד 49 אשח בשנה.
קופגל"ה לא יודע לשלם קצבה! אתה יכול למשוך אנונה חודשית ממנו, סוג של משיכה בהוראת קבע, אבל זו נחשבת משיכה הונית ואתה משלם עליה מס רווחי הון.

ואח"כ היעד שלי הוא לאפס את מגן המס (בלי לחץ, יכול גם לקחת 8 שנים)
לא יודע ממתי ההפסדים אבל מגן מס אפשר לקזז רק עד 7 שנים קדימה מאז ההפסד. כך שאין לך זמן בלתי מוגבל.

לא יודע ממתי ההפסדים אבל מגן מס אפשר לקזז רק עד 7 שנים קדימה מאז ההפסד. כך שאין לך זמן בלתי מוגבל.
ההפסדים שלי מלפני 8 שנים, אבל הם כבר מדווחים ומוכרים ולכן לא מכיר שיש לי מגבלת זמן לנצל. מה שכן, אני יכול להגיש דוחות למס הכנסה רק 7 שנים אחורה.

דיווחתי על הפסד של 550 אשח ועומדת לי הזכות לממש ניירות ערך
מעולה, אז זה אומר שיש לך מגן מס של 137 אש"ח. אחרת משתמע שההפסדים שלך היו כבדים פי ארבעה :)
עדיין מדאיג, כשאתה נכנס ל100% מניות עם 2 מש"ח, שזה רוב ההון שלך, לא כיף לראות את התיק מתפוגג, גם אם יהיה לך מה לאכול.
כאן נכנס הפן האינדיבידואלי. חשוב שתדע כמה זה מטריד אותך באמת. אותי זה לא היה מטריד, אבל זה לא רלוונטי כלפיך בכלל.
ניתן להעביר כספים מקופגל"ה לקרן פנסיה, או למוצר משלם קצבה אחר.
שוב - אני לא מכיר דבר כזה. אם בדקת וקיים - אשריך.
קופגל"ה לא יודע לשלם קצבה! אתה יכול למשוך אנונה חודשית ממנו, סוג של משיכה בהוראת קבע, אבל זו נחשבת משיכה הונית ואתה משלם עליה מס רווחי הון.
לדעתי כאן אתה שוגה. אמנם ניתן למשוך מקופת גמל להשקעה בצורה של אנונה, אבל קופת גמל להשקעה יודעת לשלם קצבה, מגיל פרישה. המשיכות כקצבה אפילו פטורות ממס רווחי הון. מה שציינת רלוונטי לקופת גמל רגילה שאינה משלמת לקצבה, ולכן אני חושש שאתה מתבלבל בין הכלים גם בנוגע לאפשרות הניוד לקרן פנסיה. ממליץ בחום לבדוק את הנקודה הזאת פעם נוספת. **עריכה - תיקון בפוסטים הבאים. הצדק עם @Williamsburg **
ראה כאן באתר משרד האוצר:
נכתב ע"י אתר משרד האוצר:
קופת הגמל החדשה מאפשרת למשוך את החיסכון בכל זמן שתרצו, בכפוף לתשלום מס רווח הון בגובה 25% על הרווח הריאלי שנצבר בקופה בלבד, וללא קנסות משיכה או יציאה. יחד עם זאת, אם תחליטו למשוך את הכסף כקצבה לאחר הפרישה תוכלו ליהנות מהטבת המס שמקנה קצבת הפרישה. שמירה על החיסכון עד לגיל הפרישה תגדיל בצורה משמעותית את החיסכון הפנסיוני ואת הקצבה שתשולם לכם בכל חודש בעת הפרישה. ולכן, מומלץ להמשיך ולחסוך עד היציאה לפנסיה, להגדיל משמעותית החיסכון הפנסיוני ולהינות מהטבת המס. .
ההפסדים שלי מלפני 8 שנים, אבל הם כבר מדווחים ומוכרים ולכן לא מכיר שיש לי מגבלת זמן לנצל
מסכים - כל עוד אתה מדווח למס הכנסה ומעביר את ההפסדים קדימה, תוכל לגרור אותם עד אינסוף.

נערך לאחרונה ב:
מוציא בממוצע 4.5 אש"ח לחודש.
אז אני אישית לא מבין למה כול הבלגן.
אני מבין שאתה כבר לא מתכנן ילדים ואתה פריק של חיסכון.....
אני הייתי מוותר על הנסיון להחזיר את ההפסדים בשיטה שתיארת,לדעתי הסיכוי שזה יעבוד נמוך והסיכוי לטעויות\הפסדים גבוה.
מבלי להמליץ אני במצב תאורטי שכזה כנראה הייתי פשוט חיי מהקצבה ומשקיע בתיק 60\40 כלשהו.
בקשר להלוואה,במצב כזה אני לא רוה סיבה לקחת סיכון אבל התנאים ממש טובים....הייתי לוקח אג"ח בטוח שנותן פי 3\4 ריבית ופשוט גורף רווח חסר סיכון.
זה כמובן לא המלצה ובהצלחה בכול דרך שתבחר.

אני הייתי מוותר על הנסיון להחזיר את ההפסדים בשיטה שתיארת,לדעתי הסיכוי שזה יעבוד נמוך והסיכוי לטעויות\הפסדים גבוה.
תודה על ההתייחסות!
בגלל טעויות העבר, וברוח הסולידית לפשטות, אני רוצה "לשבת" על קרן מחקה מנייתית. למה, לדבריך, הסיכוי נמוך פה? הסיכוי להפסדים גבוה רק אם היד תהיה חלשה ואצא מהפוזוציה. אתה רואה מצב ששוק ההון יפסיק לעלות בעתיד?\
אגב, שקלתי לעשות תיק שכולל כמה מרכיבים כמו "שוקולד מריר" אבל שם אני חושש שהמיצועים לא יהיו לי טריויאלים ויש חשש שאעשה שם שטויות, לכן חושב ללכת על התיק שהצגתי.

מעולה, אז זה אומר שיש לך מגן מס של 137 אש"ח. אחרת משתמע שההפסדים שלך היו כבדים פי ארבעה :)
צודק. המינוח שלך נכון יותר :)
אן אתה שוגה. קופת גמל להשקעה יודעת לשלם משלמת קצבה, מגיל פרישה
בדקתי, ולדעתי פה דווקא אתה טועה. המכשיר נותן אופציה לקבל קצבה מזכה פטורה ממס (אגב הפטור הוא גם ממס הכנסה כי הפקדת למוצר מהנטו). כדי לממש את האופציה אתה צריך להעביר את הסכום הצבור בגיל 60 למכשיר אחר שיודע לשלם קצבה.

כאן נכנס הפן האינדיבידואלי. חשוב שתדע כמה זה מטריד אותך באמת. אותי זה לא היה מטריד, אבל זה לא רלוונטי כלפיך בכלל.
היית מחזיק את רוב ההון שלך, כשאתה לא צריך אותו בשנים הקרובות, ב100% מניות?

למה, לדבריך, הסיכוי נמוך פה?
כוונתי לתיזמון השוק:
את הסכום מתכנן להמתין באג"חים קצרים עד לתיקון של 20-30% בשוק ההון (יש לי זמן, מאמין שהשוק לא שכח שהוא מחזורי) ואח"כ היעד שלי הוא לאפס את מגן המס (בלי לחץ, יכול גם לקחת 8 שנים): הכוונה היא לקנות קרנות מחקות מנייתיות בכל/רוב הכסף ולשבת בסבלנות עד עליה של כ20% בשווקים שתאפס את מגן המס
לדעתי מיותר,הייתי הולך על תיק קבוע(גם בו תוכל לממש את מגן המס בשלב כלשהו).

בדקתי, ולדעתי פה דווקא אתה טועה. המכשיר נותן אופציה לקבל קצבה מזכה פטורה ממס (אגב הפטור הוא גם ממס הכנסה כי הפקדת למוצר מהנטו). כדי לממש את האופציה אתה צריך להעביר את הסכום הצבור בגיל 60 למכשיר אחר שיודע לשלם קצבה.
אחרי קריאה קצרה באתר של @נדב - אני מסכים איתך לחלוטין. הניסוח באתר של משרד האוצר גרם לי להבין שהקצבה משולמת ישירות. אכן יש צורך להעביר את הכספים למכשיר משלם קצבה נפרד, ובכלל אלה קרן פנסיה.
היית מחזיק את רוב ההון שלך, כשאתה לא צריך אותו בשנים הקרובות, ב100% מניות?
גילוי נאות - עושה זאת כיום :) מושקע 100% במניות, רק ללא רשת ביטחון בדמות פנסיה תקציבית. לדעתי המצב שלך מעולה ומאפשר לקחת סיכונים, השאלה היא רק (א) אם אתה כלל מעוניין לקחת סיכונים, ו-(ב) אם הדבר דרוש לך לצורך השגת היעדים שלך.

אני לא כל כך מבין מה המטרה שלך.
יש לך פנסיה של 10 אלף שח. אתה מוציא בערך חצי מזה.
חוץ מזה יש לך 2 מיליון שקל שבגדול אין לך מה לעשות בהם ואין לך ילדים להוריש להם את הכסף או הבית.
אז בשביל מה לקחת סיכונים מיותרים? לקחת הלוואה ? בשביל להרגיש שהחזרת את הפסדו העבר ? נראה לי מיותר לחלוטין.
אני הייתי משקיע במשהו מאוד מאוזן ומאוד סולידי אולי מפזר קצת לעוד תחומים אבל ממש לא לוקח סיכונים מיותרים בלי מטרה

גילוי נאות - עושה זאת כיום :) מושקע 100% במניות, רק ללא רשת ביטחון בדמות פנסיה תקציבית. לדעתי המצב שלך מעולה ומאפשר לקחת סיכונים, השאלה היא רק (א) אם אתה כלל מעוניין לקחת סיכונים, ו-(ב) אם הדבר דרוש לך לצורך השגת היעדים שלך.
אתה מציג נקודות מאוד נכונות. אני לא באמת צריך את הרווח הזה בתיק גדול וסופר תנודתי כדי להתקיים, אבל ברמה האישית חשוב לי לעבור "חוויה מתקנת" ולהרוויח את ה500 אש"ח האלה. כאמור, גם אם יקח 10 שנים - יש לי זמן. אח"כ מתכוון לעבור להשקעות סולידיות.

@Williamsburg - ומה לגבי קיזוז איטי לאורך שנים של מגן המס עם רווחי ההון שתיצור לך דרך תיק ההשקעות (בזמנים של מכירת רווחים)? כך תוכל להרגיש שלא ויתרת על מגן המס, וגם למתן את רמת הסיכון בתיק. תוכל ליצור לך מעין "קצבה פטורה" לתקופת הפרישה המוקדמת עוד לפני הפנסיה התקציבית.

@יעקב - אם הייתי אומר שמתכוון לרכוש דירה להשקעה ב 3 מש"ח עוד מספר שנים, היית תומך בתכנית?
מה הסיכון המרכזי מבחינתכם בתכנית? שתהיה קטסטרופה בשווקים, או שאני לא אעמוד בה?
@Glazgo - אגב, ביקרתי לאחרונה אצלך אחיך הגדול, אדינבורו.

@יעקב - אם הייתי אומר שמתכוון לרכוש דירה להשקעה ב 3 מש"ח עוד מספר שנים, היית תומך בתכנית?
מה הסיכון המרכזי מבחינתכם בתכנית? שתהיה קטסטרופה בשווקים, או שאני לא אעמוד בה?
@Glazgo - אגב, ביקרתי לאחרונה אצלך אחיך הגדול, אדינבורו.
לא הייתי תומך בתכנית.
א. בגלל שדירה להשקעה במחיר הזה כשזה כל הכסף שלך , זה ריסקי, עם תשואה נמוכה ועם עלויות עסקה גבוהות.
ב. מה זה ייתן לך?
תסמן מטרה מלבד להחזיר הפסדים.
מי שבמצבך צריך לשאוף לשמור על לשמור על ערך הכסף שלו ולקבל תשואה ללא סיכון, מהסיבה הפשוטה שאין לך מה להרוויח מלקחת סיכונים ויש לך מה להפסיד. אם ה2 מליון שלך יעשו 3% או 6% זה לא ישנה לך בכלל , בפועל, אבל אם במקום 3% הם יעשו מינוס 30% זה ישנה לך מאוד.

אתה מציג נקודות מאוד נכונות. אני לא באמת צריך את הרווח הזה בתיק גדול וסופר תנודתי כדי להתקיים, אבל ברמה האישית חשוב לי לעבור "חוויה מתקנת" ולהרוויח את ה500 אש"ח האלה. כאמור, גם אם יקח 10 שנים - יש לי זמן. אח"כ מתכוון לעבור להשקעות סולידיות.
יש לך 2 מליון וחשוב לך להרוויח מהם חצי מיליון לא משנה בכמה זמן, אז תשקיע במשהו סולידי, תעשה 50 אלף בשנה ותוך עשר שנים תגיע לתיקון שלך. אם לא צריך את הכסף למחיה ואין ילדים לדאוג להם, למה צריך את כל הריגוש הזה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 327
H בשעה טובה מחפשים לקנות דירה. נדל"ן 157
מתכנת בשעה טובה קניתי היום את הנייר ערך הראשון! יומני מסע אישיים 53
yossik בשעה טובה - תחבורה ציבורית (שיתופית) בשבת תופסת תאוצה. אוף טופיק 14
ס שינה לא טובה בלילה שלפני מבחן חשוב התפתחות אישית 32
צ איחולי שנה טובה ומשעממת אוף טופיק 2
Homer שנה טובה אוף טופיק 1
O מהי בעיניכם תשואה טובה ומציאותית פוסטים מאיכות נמוכה 51
O קרן ישראלית שמחקה את שילר יותר טובה משילר וסנופי (האמנם?) שוק ההון 9
P להיות הגירסה הכי טובה של עצמך. התפתחות אישית 15
א מחפש קרן מחקה מדד NASDAQ טובה. מה חוו"ד החברים? שוק ההון 42
א הדרך הכי טובה להחשף לSP500 שוק ההון 15
הפרופסור זה נורמלי שיש לי תקשורת לא טובה עם המנחה שלי? התפתחות אישית 4
I דרך הכי טובה להיפטר מרכב ישן? צרכנות פיננסית 7
א כמה זה ריבית טובה על פקדון בבנק צרכנות פיננסית 3
Y מה חבילת האינטרנט הכי טובה היום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 103
ש כמה זה ריבית טובה על הפיקדון? שוק ההון 11
ה מה התשואה לפדיון חסרת סיכון הכי טובה היום? שוק ההון 7
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 4
I האם יש קורלצייה טובה בין ריבית הפריים למדד\לאינפלציה לטווח הארוך? שוק ההון 0
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
L קניית דירה חדשה למגורים, שתהיה גם השקעה טובה נדל"ן 74
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
E MO איך אפשר לדעת אם תשואת הדיבידנד טובה ? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S כמה עמלה מהפקדה/צבירה נחשבת לקרן פנסיה טובה? צרכנות פיננסית 5
U אלטרנטיבה טובה ל TW? צרכנות פיננסית 23
M מה הדרך הכי טובה להפוך כסף נזיל לפנסיה מובטחת? צרכנות פיננסית 1
פ איזו עיר מגורים טובה לפרוש בה בגיל צעיר? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
C אתר או פטלפורמה טובה לריכוז גרפים אוף טופיק 2
ה איפה אפשר ללמוד בישראל קורסי IT ברמה טובה? התפתחות אישית 21
N חנות צעצועים באיכות טובה וזולה לילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
R למה הקרן המחקה פחות טובה ממדד הייחוס?י שוק ההון 1
י על איזה מדד צריך להסתכל כדי לדעת האם הכלכלה טובה? אוף טופיק 13