הכל החל לפני יותר משנה כשתיבלתי את התיק עוקב מדדים שלי שהייתי ברווח יפה עליו בכניסה למניה מסויימת ויציאה אחרי 2-3% למעלה. לפני שנה היא החלה לרדת, מאז חיזקתי אותה עוד ועוד, לא ראיתי בעיניים, נכנסתי למינופים מטורפים כדי לחזק אותה ו"לקנות בזול". בשיא הייתי בלמעלה מ2 משח מינוף (1.4 הלוואות בלון מהפנסיוני בפריים מינוס 2, 300 הלוואות מועדון הוט בפריים פלוס 0.7 ואשראי מבית ההשקעות עד 500 אשח בפריים פלוס 2).
מוכן לשתף באיזו מניה מדובר?
הריביות ששילמתי היו כ15 אשח לחודש.
וואו
כל הכבוד על השיתוף הכנה הכולל גם הפסדים גדולים
+1
ולחשוב שלפני פחות מחודשיים כשהכתום השיק את המכסים התיק צנח ל2.8 משח נטו.
הבעיה היא לא שהתיק צנח בחצי. כאשר משקיעים במניות זה יכול לקרות.
הבעיה שהיית ממונף בטירוף. במקרה כזה אתה יכול להפסיד גם כסף שאין לך.
לכאורה אתה משחק בכסף שאתה לא צריך ויש לך בסיס כלכלי מאוד מאוד איתן (פנסיה תקציבית מכובדת שמכסה את כל ההוצאות שלך + דירה ללא משכנתה שאתה גר בה). כך שאם אתה משחק רק בכסף הזה, ואפילו שם את כולו על מניה בודדת, במקרה הכי גרוע אתה מאבד אותו. אז גם במקרה כזה, תכלס, תוכל להמשיך בחייך בלי שום שינוי. אולי תהיה פחות ירושה, אבל אם זכרוני לא מטעה אותי, במקרה שלך זה לא רלוונטי.
אבל כאשר משחקים בכסף של אחרים, במינוף כל כך אגרסיבי ומסוכן (מניה בודדת), אתה יכול לאבד גם את החיים הנעימים שיצרת לעצמך. גם את הבסיס היציב שלך. אם היית מאבד את הכסף שלך, ובנוסף עוד צריך להחזיר 2 מליון שקל חוב… זה היה יכול להביא אותך למקום רע מאוד.
יכול לטפוח לעצמי שהצלחתי להחזירו ל4.
ממש ממש לא.
זה היה מזל נטו.
וזה היה יכול להיגמר אחרת.
לי זה נשמע שאתה מכור לשוק ההון.
+1
המלצתי לך היא לסגור את החצי השני גם כן. זה ירחיק אותך מהקזינו לתקופת גמילה
לכאורה זו המלצה מצויינת.
במקרה שלו אני לא בטוחה שזה יספיק. כי הוא בקלות יכול לקחת הלוואות אדירות (הבנק ייתן לו כי יש לו פנסיה תקציבית) ואיתם לחזור ולהמר.
@Williamsburg
שמחה שהפעם הצלחת לצאת בזמן.
אבל מקריאה של היומן שלך ניכר שיש כאן בעיה. ולמרות שמתחילת היומן אתה מחפש את השלווה והרוגע של השקעות סולידיות ורגועות, אתה כל פעם מחדש נופל להשקעה אגרסיבית, מסוכנת עם המון אימפולסיביות וצורך בריגושים. ״לראות את התיק עולה״, למרות שאתה ממש לא עושה עם הכסף הזה כלום.
אז שוב, זה באמת כסף שאתה כנראה לא צריך ולכן אין בעיקרון בעיה להשקיע אותו בנכסים תנודתיים/מסוכנים.
אבל תעשה לעצמך טובה, תמצא דרך לא לשחק בכסף שאין לך.