• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ברוקר זר או ברוקר מקומי - מניות חול

• פותח הנושא פותח הנושא hommie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כיוון מוזר עם מס ירושה אמריקאי
למה כיוון מוזר? הרבה הרבה (הרבה) יותר משמעותי מענייני נוחות של מיסוי. בעיניי לפחות. מדובר פה על הפסדים של מאות אלפי שקלים וצפונה.

@doc29
כן זה סובייקטיבי.
בעיניי לעשות עבירה פלילית לא במודע כפי שרבים שמשקיעים בארה"ב ולא מודעים לחובה בהגשת דוחות זה מהותי. זה יכול להשפיע על חייך. לא מדובר כאן רק על נוחות אלא על מודעות שחסרה לרוב המשקיעים בחול.
אני לא אומר שזה לא חשוב לתכנן ירושה ולדאוג לבני זוג. סדרי העדיפויות שלנו פשוט שונים וחשבתי שזה מוזר שלא הוזכרה החובה הזו ולעיסוק במס ירושה הוקדשו כמה דפים.

בעיניי לעשות עבירה פלילית לא במודע כפי שרבים שמשקיעים בארה"ב ולא מודעים לחובה בהגשת דוחות זה מהותי. זה יכול להשפיע על חייך. לא מדובר כאן רק על נוחות אלא על מודעות שחסרה לרוב המשקיעים בחול.
אחלה, רק שאני הייתי תחת הרושם שאותו ציבור משקיעים עם מספיק מודעות גם להשקיע, גם להשקיע בכלים זרים וגם לעשות זאת דרך ברוקר זר, כנראה יש לו מספיק מודעות גם להתייחס לנושא המיסוי, אבל אולי אני טועה.

בלי ציטוטים זה חינם.
עם ציטוטים זה 10$ בחודש (לפי מה שאני יודע לפחות).
איפה החינם שאתה מדבר אליו, לפי הלינק הזה יש עלות חודשית של 10$ שמתקזז עם עמלות קניה \ מכירה

אם הסכום גבוה מ-20K$ בערך, עדיף אינטראקטיב ברוקרס.
למה המינימום הזה?

בחשבון בארץ אתה משלם יותר מס ממה שאתה צריך.
קראתי את ההסבר שלך למישהו שכבר שאל. אבל במידה ואתה סוחר דרך ברוקר ישראלי ובוחר מיוזמתך להגיש דוח פעם בשנה למס הכנסה, האם זה לא אומר שמקרה כזה לא תשלם יותר מיסים מאשר עם ברוקר אמריקאי?

באופן כללי, בגלל המנגנון של ניכוי מס במקור (ע״י מעסיקים, בתי השקעות וכו׳) - כמעט תמיד גביית היתר, אם תהיה, תהיה לרעתך ולטובת המדינה. באופן כללי, לרוב האנשים במדינה מגיע החזר מס גם בלי קשר להשקעות בשוק ההון - נקודות זיכוי מס שמגיעות בגלל סיום לימודיים אקדמיים, כמעט כל פעם שהשכר שלך השתנה במהלך השנה או שלא עבדת באופן רצוף, הכרה למס בתרומות לארגונים מוכרים כמלכ״רים ועוד אינספור סיבות אחרות.
למה בעצם הגביה היא כמעט תמיד לרעתי, איך בנוי המנגנון (נשים בצד את העובדה שאין זיכוי מס על הפסדים בשוק ההון יותר משנה אחורה)?

מה אתם אומרים על Saxo bank, ממה שקראתי - אחת הגדולות והמוצלחות יותר:
http://www.saxobank.com/
אם כבר ברוקר בחו"ל אז עדיף אמריקאי שהוא:
* יותר מפוקח
* הסכום שבברוקר מבוטח ע"י ה-SIPC עם תקרה של 100 אלף דולר
* עמלות מסחר יותר נמוכות
* רגולציה יותר טובה
* שקיפות יותר טובה

חשבתי שזה מוזר שלא הוזכרה החובה הזו
מבהירים לך את זה מפורשות לפני שפותחים לך חשבון מסחר כך שהסיכוי שתגיע למצב שיש לך חשבון מסחר בחו"ל משלך ואתה לא יודע שאתה צריך להגיש דו"חות למס הכנסה הוא קלוש ביותר.

איפה החינם שאתה מדבר אליו, לפי הלינק הזה יש עלות חודשית של 10$ שמתקזז עם עמלות קניה \ מכירה
זה רק אם אתה נרשם לציטוטים.
אם אתה לא נרשם לציטוטים אז אין לך עלות קבועה (עדיין יש עמלות מסחר אם סחרת).

למה המינימום הזה?
עמלות העברת מט"ח לחו"ל דרך הבנק שלך.
אם כי נאמר לי היום שהם יכולים להעביר כספים דרך צ'יינגרים ומישהו טען שהמרת מט"ח אצל צ'יינגר יותר זולה אז זה משהו שניתן לבדוק מחדש.

קראתי את ההסבר שלך למישהו שכבר שאל. אבל במידה ואתה סוחר דרך ברוקר ישראלי ובוחר מיוזמתך להגיש דוח פעם בשנה למס הכנסה, האם זה לא אומר שמקרה כזה לא תשלם יותר מיסים מאשר עם ברוקר אמריקאי?
במסחר דרך בית השקעות/בנק בארץ מנכים לך יותר מס במקור ובסוף השנה אתה זכאי לקבל את המס העודף כהחזר (במידה והגשת את הדו"ח).
במסחר דרך ברוקר זר אתה לא משלם מיסים במקור (למעט מס דיבידנדים ממניות אמריקאיות וזה לא קשור למס הכנסה אלא ל-IRS) ואפקטיבית מקבל הלוואה עם 0% ריבית עד למאי/יוני של השנה העוקבת על כל המיסים שהיית צריך לשלם.
כמו כן במאי/יוני של השנה העוקבת אתה לא תשלם אגורה שחוקה אחת מעבר למה שאתה חייב.

תשים לב שההצמדה של החזרי המס לא תקפה ממועד תשלום המס אלא מהתאריך שבו מס הכנסה החליט שהוא באמת חייב לך כסף.
אפקטיבית בארץ אתה נותן למס הכנסה הלוואה ללא ריבית על המס העודף ואם לא הגשת טפסים אז אתה לא תקבל את הקרן בחזרה :)

למה בעצם הגביה היא כמעט תמיד לרעתי, איך בנוי המנגנון (נשים בצד את העובדה שאין זיכוי מס על הפסדים בשוק ההון יותר משנה אחורה)?
הם לא תמיד מתחשבים בעמלות המסחר.
אתה לא יודע אם חישוב המס של הבנק מתחשב באינפלציה או לא (היו טיעונים לשני הכיוונים בפורום וזה כנראה משתנה בין בנק אחד לאחר ובין בתי ההשקעות השונים).
ואל תזלזל במגן מס משנה קודמת.
אם יש לך הפסדים גדולים מהתקופה שהימרת על מניות ספציפיות לדוגמא ואז עברת למדדים/אג"חים אז יש לך מגן מס מאוד שמן שאתה לא תקבל בחזרה בלי הגשת דו"חות.

אם אין לך הכנסה מעבודה אלא רק משוק ההון אז יש גם את העניין של נקודות זיכוי שמהן אתה תהנה רק בכפוף להגשת דוח.

למה בעצם הגביה היא כמעט תמיד לרעתי, איך בנוי המנגנון
כל גורם שמחויב לנכות לך מס במקור (מעסיק, בתי השקעות וכו׳) - מנכה את המקסימום אלא אם כן יש לו מידע נוסף שאומר לו שאתה זכאי לניכוי מופחת מסיבה כלשהי. היות ומדובר בגופים שונים - הם לא תמיד מודעים לכל המידע הרלוונטי אודותיך, ולכן יש ניכוי יתר לרוב, עד שלא תגיש דוח מס בסוף השנה המציג תמונה מלאה של כל ההכנסות/הוצאות במהלך השנה.
למשל - אם אתה פועל דרך שני בתי השקעות/בנקים (או שעברת מאחד לשני במהלך שנת המס) - הם לא יודעים להתחשב בהפסדים בחשבון של הגוף השני. אם עברת מעסיק והשכר שלך השתנה - המעסיק השני לא יודע שחבות המס השנתית שלך יכולה להשתנות, ומנכה מס רק על פי השכר שהוא משלם לך. ויש עוד הרבה מאוד סיבות כאלו.

במידה ואתה סוחר דרך ברוקר ישראלי ובוחר מיוזמתך להגיש דוח פעם בשנה למס הכנסה
אני תוהה האם התשלום לרואה חשבון על מנת להגיש את הדו"ח (במסחר בחו"ל), לא עולה יותר מאשר over המיסים שנשלם במידה ונסחור בארץ?

אני תוהה האם התשלום לרואה חשבון על מנת להגיש את הדו"ח (במסחר בחו"ל), לא עולה יותר מאשר over המיסים שנשלם במידה ונסחור בארץ?
אתה לא חייב לשלם לרו"ח עבור מסחר בחו"ל.
הדו"חות לא קשים במיוחד (אבל אתה לא תכיר את כל הכללים שיכולים לזכות אותך ביותר החזרים).

אלטרנטיבה היא ללכת לאחד מעשרות הרו"ח/יועצי מס בארץ שמתנדבים למלא בשבילך את כל הטפסים תמורת אחוזים מההחזר שתקבל.

זה רק אם אתה נרשם לציטוטים.
אם אתה לא נרשם לציטוטים אז אין לך עלות קבועה (עדיין יש עמלות מסחר אם סחרת).
יפה, נשמע סידור מאוד נחמד. חבל רק שאין דרך אלגנטית להזיז מט"ח ל-IB ובחזרה בלי לשלם עמלות שמנות לבנק ולהמיר מט"ח בתנאים לא נוחים.

עמלות העברת מט"ח לחו"ל דרך הבנק שלך.
אתה רוצה לומר לי שהעמלות כאלה גבוהות שצריך לעבוד בבלוקים של לפחות 20K$ בכל העברה?

אפקטיבית מקבל הלוואה עם 0% ריבית עד למאי/יוני של השנה העוקבת על כל המיסים שהיית צריך לשלם.
כמו כן במאי/יוני של השנה העוקבת אתה לא תשלם אגורה שחוקה אחת מעבר למה שאתה חייב.
זה ניואנס מאוד נחמד.

אפקטיבית בארץ אתה נותן למס הכנסה הלוואה ללא ריבית על המס העודף ואם לא הגשת טפסים אז אתה לא תקבל את הקרן בחזרה
דרך נחמדה לתמרץ הגשת דוחות :)

מנכה את המקסימום אלא אם כן יש לו מידע נוסף שאומר לו שאתה זכאי לניכוי מופחת מסיבה כלשהי. היות ומדובר בגופים שונים - הם לא תמיד מודעים לכל המידע הרלוונטי אודותיך
סידור מאוד נוח למס הכנסה. עכשיו אני מבין למה הם מעדיפים לא לחייב את כולם להגיש דוחות בסוף השנה.

אתה רוצה לומר לי שהעמלות כאלה גבוהות שצריך לעבוד בבלוקים של לפחות 20K$ בכל העברה?
זה מגיע לעשרות דולרים כעמלת מינימום שמורכבת מ-3 העמלות הללו:
* פער מחירי רכישה/מכירה של מט"ח
* עמלת רכישת מט"ח בבנק
* עמלת העברת מט"ח לבנק שלך
* עמלת העברת מט"ח ל"בנק כתב" בחו"ל

דרך נחמדה לתמרץ הגשת דוחות :)
אבל זו בדיוק הנקודה.
מס הכנסה לא רוצה לתמרץ אותך להגיש דו"חות אז הוא נותן לך פטור ושהעצלנים (כמוני) יידפקו.

סידור מאוד נוח למס הכנסה. עכשיו אני מבין למה הם מעדיפים לא לחייב את כולם להגיש דוחות בסוף השנה.
זה רק חלק קטן מאוד מהתמריץ שלהם :)

בשביל שאני אוכל להגיד לך כמה זה עולה :)
חחח מעולה תודה :) האמת שהתקשרתי וביררתי בעצמי מול BeTrader. ל-ETFים איריים שנקובים בדולרים המחיר הוא 0.15% הוא 1.5 דולר מינימום. שזה ממש ממש זול!!
תחקרתי שם מישהו שנשמע שמבין עניין. התשובה שלו הייתה:
1. הוא בדק את העניין הזה עם רואי חשבון- ונאמר לו שאין מס ירושה על נכס שאינו אמריקאי, גם אם נקנה על ידי ברוקר אמריקאי.
2. בלי קשר - הוא טוען ש-IB הם רק מתווך ולכן הנכס רשום על שמי כך שאין שום קשר בין IB לנכס.
3. הוא אמר שמה שהמון עושים זה פשוט לתת ייפוי כוח לאישה ואז להעביר את זה לפני שמישהו קלט (כמובן שלא חוקי. אני מניח...).
4. הוא אמר לי מקסימום תמכור אם תקלוט שזה בעיה. אחרי שהסברתי לו שעדיף להימנע מאירוע מס הוא קלט שזה לא נכון מה שהוא אמר.
5. כשציין את היתרונות של IB מול ברוקרים אחרים אמר שהאמינות והרישום המדויק הוא לטובתם, אבל כששאלתי על בתי השקעות בארץ כמו מיטב/IBI, הוא ציין שגם הם בסדר בקטע הזה והרישום והביטחון של הלקוח הוא מאוד גבוה גם אצלם

זהו- אני תוהה ביני לבין עצמי האם זה כזה קריטי לשלם 30 דולר ל-IBI לפעולה לעומת רק 1.5 דולר בטווח הארוך תמורת השקט של היעדר מס ירושה (אני יודע @daat99 שבדקת אבל משהו בי לא שקט - שדעות של רו"ח יכולות להיות מנוגדות, חוקים יכולים להשתנות וכן הלאה. אין לי כוח לפנות לייעוץ של מיסוי בינלאומי, ששוב יטרטרו אותי ואף אחד לא ירצה לקחת אותי כקליינט ובמחיר אסטרונומי). מצד שני- יש החשש של קריסת בית ההשקעות- שגם פה, אני לא מצליח להבין עד הסוף את המשמעות של תרחיש כזה. אני מבין שהחשבון בנאמנות כך שמיטב דש/IBI, גם אם ירצו לא יוכלו לגעת בכסף/לקבל תספורת. עזרה מישהו??

עזרה מישהו??
החשבון שלי היה בהתחלה ב-BeTrader אבל לא יצאתי מרוצה בכלל.
היו לי המון תקלות איתם (שלא קשורות לאינטראקטיב - תקלות עם הצוות של BeTrader בארץ!) עד שעברתי לקוואנטום (גם עובדים עם אינטראקטיב) והם פתרו לי את כל הכאבי ראש.
בקוואנטום אני מקבל יחס נורמאלי וסיוע מספק כשאני צריך משהו.
הם גם טורחים לעזור בנושא של הגשת דו"חות למס הכנסה עם הסברים מאוד מפורטים.
אתה יכול לדבר שם עם בחור בשם קובי (אתה יכול להגיד לו ש-daat99 מ"לקבל משכורת מדיבידנדים" דיבר איתו עליך עם הקרנות האיריות שלך אז הוא יידע ישר על מה אתה מדבר).
אני אישית מאוד שמח שעברתי אליהם.
העמלות הן אותו הדבר אצל שניהם אבל יש משהו בשירות של קוואנטום שהיה חסר לי ב-BeTrader (אפילו שאני לא צריך סיוע יותר מידיי בשגרה).

אם כבר אתה רוצה לפתוח חשבון באינטראקטיב אז אני הייתי הולך עם קוואנטום במקום עם BeTrader אבל זו כמובן החלטה שלך.

**עריכה**
מישהו הזכיר בפורום ש-BeTrader יכולים לבצע פעולות מסחר בחשבון שלו.
בקוואנטום הם לא יכולים לעשות פעולות עם החשבון שלך אלא אם כן אתה מתעקש לחתום על טופס שמאפשר להם זאת מראש (הם לא מחתימים אותך מיוזמתם).
זה מצמצם דרסטית את האפשרות של מעילה ע"י אחד העובדים אם זה משהו שמעניין אותך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני תוהה ביני לבין עצמי האם זה כזה קריטי לשלם 30 דולר ל-IBI לפעולה לעומת רק 1.5 דולר בטווח הארוך תמורת השקט של היעדר מס ירושה
אני לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון - תוכל להסביר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס ברוקר זר או ישראלי ברילוקיישן לארה״ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה מעבר מIB IL אינטראקטיב ברוקרס ישראל לIB (ארה״ב או capTrader ) או ברוקר זר אחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
J תיאום מס הכנסה עם IB או ברוקר זר מיסים 3
D.Tanz ברוקר ישראלי או זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
S ברוקר זר או ישראלי - שאלה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 38
A השקעה בקרנות ישראליות או זרות, ואם זרות, דרך ברוקר מקומי או זר? שוק ההון 22
U דיווח על פעילות אצל ברוקר זר מיסים 33
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
F מס בקרנות סל דרך ברוקר זר שוק ההון 8
T דיבידנד אצל ברוקר זר שוק ההון 2
S חסרונות לשימוש בפלטפורמה של ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
ק כמה שאלות על ברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ס ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי צרכנות פיננסית 28
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
Echelon זיכוי/החזר מס בגין מיסוי במקור של דיבידנדים מארה"ב ע"י ברוקר זר מיסים 23
E דיווח רווחי הון למשקיע המתחיל דרך ברוקר זר IBKR - שאלות בסיסיות שוק ההון 25
N הגשת דו''ח ראשון על דיווידנדים אצל ברוקר זר לאזרח ארה''ב תושב ישראל מיסים 6
S השקעה באג"ח ישראלי דרך ברוקר זר שוק ההון 1
T פעם ראשונה דיווח שנתי על הון זר (שכיר) - ברוקר זר מיסים 4
O השקעה דרך ברוקר זר מבחינה מס ירושה ונזילות הכסף שוק ההון 47
K טופס 1322 עבור ברוקר זר מיסים 38
L השקעה דרך ברוקר זר שוק ההון 13
Y דוח שנתי - ברוקר זר המרת מטח בברוקר מציגה רווח לא ברור בפירוט פעולות מיסים 2
ע שאלות לגבי ברוקר זר / חשבון זר שוק ההון 0
ה ברוקר זר כמוהו כחשבון זר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
O עזרה בנושא דיווח מס רווחי הון חצי שנתי במסחר דרך ברוקר זר מיסים 11
O הגשת דו״ח שנתי - חלוקת דיבידנד אצל ברוקר זר מיסים 14
M משיכה מחשבון משותף אצל ברוקר זר מיסים 3
A השקעות בשוק הישראלי דרך ברוקר זר שוק ההון 2
M קניית SSAC בבורסת לונדון דרך ברוקר זר - האם המיסוי יהיה ריאלי? מיסים 1
ת הגשת דוח שנתי - רווחי הון אצל ברוקר זר - IB מיסים 36
E שאלה בנוגע לפתיחת תיק אצל ברוקר זר בנוסף לברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
פטל ואוכמניות פיקוח על ברוקר זר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
מ ברוקר זר שוק ההון 4
S תהייה באשר לפיצול ניירות בין ברוקר ישראלי וברוקר זר צרכנות פיננסית 8
I דוח שנתי דרך ברוקר זר - מטבע בסיס שקל/דולר שוק ההון 0
Mr. pink דרוש ברוקר זר לתושב מדינה זרה צרכנות פיננסית 2
C השקעה דרך ברוקר זר- דיווחי מס שוק ההון 0
ד קניית ניירות מהבורסה המקומית באמצאות ברוקר זר שוק ההון 1
D ברוקר זר - איך עובד תשלום המיסים במסחר יומי? שוק ההון 2
C האם מישהו מכיר דרך לעשות אוטומציה לדוחות מס של ברוקר זר? שוק ההון 2
A פתיחת חשבון ברוקר זר שוק ההון 17
Yuval328 התמודדות מול מס הכנסה - ברוקר זר צרכנות פיננסית 11
twister ברוקר זר VS ברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 32
K יתרונות וחסרונות של ברוקר זר צרכנות פיננסית 14
O ישראלי לעומת ברוקר זר שוק ההון 1
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
ב משקיעים דרך ברוקר זר - מה אתם עושים עם אג״ח? שוק ההון 28
J שאלות בנושא ברוקר זר/ישראלי שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה