למי שיש תיק גדול יכול להרשות לעצמו לפצל בית בית השקעות ישראלי ובין ib. למי שיש תיק קטן ו/או מעדיף את הנוחות, יכול לפתוח חשבון בבית השקעות ישראלי. למי שעושה מספר פעולות קטן בשנה, העלויות סבירות.
מה שמדאיג אותי בלשים את כל האג״ח על BND או BND+BNDX למשל זו עלייה איטית של השקל מול הדולר, לאורך העשורים הקרובים. תרחיש כזה יכול למחוק את כל הרווחים שלי בשקלים. ואחרי הכל אג״ח אמור לתת קצת יציבות, לא?
הדולר אולי יכול להמשיך לרדת, בגלל זה מפזרים בין כל (רוב?) המטבעות בעולם.
אתה חושב שזה משהו סביר שהשקל ימשיך להתחזק מול כל המטבעות? וגם אם כן, אתה לא חושב שזה יצור דיפלציה רצינית במחירים בשקלים?
הרי גם ככה היום רוב עלות הצריכה שלנו מאוד תלוי במט"ח, וגם מה שלא מיובא - אם פער המחיר יהיה גדול מספיק יתחילו ליבא גם אותו.
BND ו-BNDX שניהם חשופים ב-100% רק לדולר.
ישנן קרנות (שציינתי בשרשור ש @roneng קישר אליו) שלא חשופים לדולר כלל, אלא למטבעות אחרים בעולם (כמו יורו, פאונד, ין, יואן ועוד ואפילו קצת שקל). הרציונל שלי הוא לפזר על כל מטבעות העולם לפי החשיבות שלהם בעולם.
כן ישנו סיכון שהשקל יתחזק מול כל מטבעות העולם כפי שהוא עשה בשנים האחרונות, אבל יש גם סיכוי שהוא יחלש מול כל מטבעות העולם. לנסות לחזות אם השקל יתחזק או לא, לא שונה מלנסות לחזות אם היורו יתחזק, או הפאונד או הדולר. זאת ספקולציה על מטבעות וזאת לא המטרה שלי.
אם אתה מדבר על תנודתיות קטנה של 10-20% לפה או לשם אז כנראה שהעליות והירידות יתאזנו לאורך זמן.
אם יש מגמה אז אחרי מספיק זמן היא תשפיע גם על המחירים.
חוץ מזה אתה לא לוקח בחשבון משהו אחר - יש סבירות לא קטנה שהשקל דוקא יחלש. בכל זאת אנחנו מדינה קטנה מוקפת אויבים...
מבחינתי אני מעדיף לפזר סיכונים ולא להמר על מטבע קטן כמו השקל