שלום, אני מתקשה עם הפרטים הטכנים של כתיבת הטופס 1322 עבור ברוקר זר (IB).
אני שכיר, לא מחויב בהגשה. יש לי חשבונות מסחר גם בIB וגם בברוקר ישראלי (השלמתי 1322 עבור הברוקר הישראלי בעזרת 867)
השלמתי את טופס 1325 ו1324 בהצלחה, וכעת רוצה למלא את טופס 1322 עבור הברוקר זר, ושם אני מתקשה.
עבדתי לפי הלינק המעולה פה:
fintranslator.com
אבל אני לא מוצא הנחיה פרקטית איך למלא את טופס 1322.
לצורך העניין, בIB יש לי את הפעולות האלה:
קבלת דיבידנדים של חברות רשומות בארה"ב
מסחר ני"ע רגיל עם הפסדים ורווחים
בגלל שאני מתחיל, אשמח שתענו פר שאלה:
1. יש למישהו מושג למה אני לא יכול להגיש 1322 עבור מס שלא נוכה במקור בצורה מקוונת? זה נותן לי שגיאה שאני לא יכול להגיש אותו עבור התיק שלי
2. האם מישהו יכול לשלוח דוגמא לטופס 1322 מלא עבור מקרה כזה? ממש עד רמה של מה לסמן בטופס?
3. הכי חשוב: אם יש לי הפסדים בIB שאני רוצה לקזז מול רווחים בברוקר ישראלי, ואת השארית לגרור לשנת המס הבאה, מה אני כותב ואיפה, בטופס 1322 של המס שלא נוכה במקור?
4. האם כל הככנסות הן הכנסה בשיעור 25%?
תודה,
גיא
אני שכיר, לא מחויב בהגשה. יש לי חשבונות מסחר גם בIB וגם בברוקר ישראלי (השלמתי 1322 עבור הברוקר הישראלי בעזרת 867)
השלמתי את טופס 1325 ו1324 בהצלחה, וכעת רוצה למלא את טופס 1322 עבור הברוקר זר, ושם אני מתקשה.
עבדתי לפי הלינק המעולה פה:

דוגמא פרטית למילוי דו"ח שנתי בישראל לבעלי ברוקר זר (2019)
אם אתם מעוניינים לעזור במימון האתר, תשקלו להירשם לאחד השירותים האינטרנטיים הבאים שיעזרו לכם להוזיל את הקניות באינטרנט שלכם: Ebates, Honey. לקריאה נוספת ראו כאן אם יש לכם שאלות פרטניות בנוגע למצבכם …
אבל אני לא מוצא הנחיה פרקטית איך למלא את טופס 1322.
לצורך העניין, בIB יש לי את הפעולות האלה:
קבלת דיבידנדים של חברות רשומות בארה"ב
מסחר ני"ע רגיל עם הפסדים ורווחים
בגלל שאני מתחיל, אשמח שתענו פר שאלה:
1. יש למישהו מושג למה אני לא יכול להגיש 1322 עבור מס שלא נוכה במקור בצורה מקוונת? זה נותן לי שגיאה שאני לא יכול להגיש אותו עבור התיק שלי
2. האם מישהו יכול לשלוח דוגמא לטופס 1322 מלא עבור מקרה כזה? ממש עד רמה של מה לסמן בטופס?
3. הכי חשוב: אם יש לי הפסדים בIB שאני רוצה לקזז מול רווחים בברוקר ישראלי, ואת השארית לגרור לשנת המס הבאה, מה אני כותב ואיפה, בטופס 1322 של המס שלא נוכה במקור?
4. האם כל הככנסות הן הכנסה בשיעור 25%?
תודה,
גיא