• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בלי כפית של זהב: המסע מהפריפריה ל-12 מיליון ש"ח

• פותח הנושא פותח הנושא GalacticGhost
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המטרה היא להגיע לעצמאות כלכלית ולשמור על האופציה לפרישה מוקדמת בעוד 7-10 שנים, סביב גיל 45.

בעתיד, אני מתכננת להקים משפחה ולעבור לבית פרטי
3 מטרות :
עצמאות כלכלית (את כבר כמעט שם).
בית פרטי (טכנית את יכולה לממש נכסים ולהיות שם עכשיו).
בכל מקרה את מסתדרת לבד ואת בכיוון הנכון, זה רק עניין של זמן.

להקים משפחה- בזה את צריכה להתרכז לדעתי . מה שקל בגיל 36 הופך להיות מורכב בהרבה בגיל 40 . בכל מקרה עדיף לממש את השאיפות שלנו עכשיו ולא לחכות .

לא ראיתי התייחסות שלך לאחד הדברים שנכתבו, הוצאה של 40אשח בחודש לפי חוק ה400 הוא 16משח ולא 12, הכוונה היא שבן זוגך ימשיך לעבוד?

לא ראיתי התייחסות שלך לאחד הדברים שנכתבו, הוצאה של 40אשח בחודש לפי חוק ה400 הוא 16משח ולא 12, הכוונה היא שבן זוגך ימשיך לעבוד?
כן כרגע הוא רוצה להמשיך לעבוד. יכול להיות שזה ישתנה אז צריך להכין אופציה לתרחיש שירצה גם לפרוש.

עדכון נוסף. שמחה לשתף שבשעה טובה נכנסתי להריון.
זה מאוד מאוד מרגש. משהו שחלמתי עליו כבר הרבה זמן.
בצד הפיננסי זה יגדיל הוצאות עם מעבר לדירה גדולה יותר בשלב הראשון, חופשת לידה ארוכה וכו'.
מבחינת שווי הנכסים נמצאת פחות יותר אותו שווי וזאת למרות החסכון בתקופה האחרונה פלוס בונוס וריפרש חדש.
זה בעיקר בגלל החלשות קטנה של מניית הRSU מהשיא, היחלשות הדולר סנפי וכו' פלוס הוצאה מתוכננת של 50K.

בנוסף, הכנסתי חלק מהחסכון למניות ספציפיות שנראו לי כהזדמנות טובה.

• דירה להשקעה: שווי 2.8 מיליון ₪ (משכנתא 1.1M)
  • מניות RSU (Vested): כ-2.926 מיליון ₪.
  • מניות RSU (Unvested): כ-834 אלף ₪
  • תיק השקעות: 995 אלף ₪ (בעיקר עוקב S&P 500).
  • פנסיה: 1.278 מיליון ₪ (עוקב S&P 500).
  • קרן השתלמות: 505 אלף ₪ (עוקב S&P 500).
  • הלוואות ללא ריבית: 66K.
שווי נקי (לפני מס) בניכוי הלוואות: כ-8.172 מיליון ₪. (+42K)
שווי נקי ללא Unvested כ 7.338 מיליון ₪. (+28K)

תודה לך על חדשות משמחות בתקופה כה בעייתית. איזה כיף! המון בריאות, נחת ואושר.
בנוסף, הכנסתי חלק מהחסכון למניות ספציפיות שנראו לי כהזדמנות טובה.
קטונתי מלבקר, גם אני מתפתה ועושה את זה... אך התיק שלי קטנצ'יק ולא משמעותי ואין לי rsu כה משמעותי.
מותר לשאול מה החלק היחסי מהחיסכון שהושקע במניות ספציפיות? (בלי לציין את המניות כמובן).
לא נותן ייעוץ, אך אולי שווה לשקול את הסיכון אל מול התועלת.

שמחה לשתף שבשעה טובה נכנסתי להריון.
בשעה טובה!

לאור זה ולאור התיק הייתי חושב על יצירת קרן חירום או הגדלה שלה

ההריון הראשון וגם השנה הראשונה אחרי הלידה נוטים להיות מאוד אמוציונלים וקרן חירום של 100-200 אלף שקל תוכל לייצר לכם שקט נפשי מאוד חשוב גם בימי שגרה וגם בימי נפילות
ולהתמקד בדברים החשובים ולקבל החלטות הכי טובות בשבילכם מבלי שיקול כלכלי

חשבת לגדר עם אופציות את סיכון הריכוזיות של הrsu?
למשל לקנות puts על המנייה, או למכור calls

מותר לשאול מה החלק היחסי מהחיסכון שהושקע במניות ספציפיות?
ממש מעט אבל מתכננת להגדיל. זה באזור ה5% מתוך התיק ופחות מ1% מהשווי הכולל.
מודעת לסיכון, קונה בעיקר חברות ענק, שיש לי היכרות מסוימת עם הפעילות העסקית, שנחשבות איכותיות, אחרי ירידה גדולה עם מכפיל עתידי נמוך מהממוצע שבשנים אחורה.

קרן חירום של 100-200 אלף
אני פחות אוהבת את זה, מפסידים על זה המון תשואה בתוחלת. גם אם ההכנסה שלי תיפגע אני צפויה לקבל כמה חודשי פיצויים מראש על חשבון המעסיק + דמי אבטלה + היכולת לקחת הלוואה מקרן השתלמות בריבית נמוכה מאוד.

מה שכן, אני חושבת שכן תהיה לי קרן נזילה ל״שגעונות״ של טראמפ, יש המון הזדמנויות.

חשבת לגדר עם אופציות את סיכון הריכוזיות של הrsu?
למשל לקנות puts על המנייה, או למכור calls
קצת ביררתי, מעבר לזה שזה כנראה אסור לי ברמת החברה זה גם מאוד יקר.

אתה מכיר מישהו/פוסט של מישהו שעשה משהו דומה ויודע לשתף בעלויות?

קצת ביררתי, מעבר לזה שזה כנראה אסור לי ברמת החברה זה גם מאוד יקר.

אתה מכיר מישהו/פוסט של מישהו שעשה משהו דומה ויודע לשתף בעלויות?
מותר לרכוש מניות של החברה בה את עובדת בתקופות מסוימות, בגדול לא בתקופה שלפני כל דוח רבעוני אבל יש ממש תאריכים מוגדרים.
על בסיס מה את אומרת שזה מאוד יקר? זה תלוי באסטרטגיה שאת בוחרת, וגם על כמה אחוז מהפוזיציה את רוצה להגן.
יש כל מיני דרכים לעשות את זה ולכל אחת יתרונות וחסרונות:
מכירה של calls, מצמצם את האפסייד במקרה והמנייה עולה יותר ממחיר המטרה של האופצייה, נותן הכנסה ודאית בזמן מכירת האופציה שאפשר להשקיע במקום אחר, ולא מגן מפני ירידות.
קנייה של puts, מגן מפני ירידות, במקרה והמנייה לא יורדת לא הרווחת, במקרה והמנייה עולה עדיין תהני מהאפסייד.

אני פחות אוהבת את זה, מפסידים על זה המון תשואה בתוחלת. גם אם ההכנסה שלי תיפגע אני צפויה לקבל כמה חודשי פיצויים מראש על חשבון המעסיק + דמי אבטלה + היכולת לקחת הלוואה מקרן השתלמות בריבית נמוכה מאוד.
ברמת המאקרו צרות בדרכ באים בצרורות...
בקלות יכול להיווצר משבר עולמי (סטייל קורונה) שהמעסיק שלך פתאום יהיה לא מסוגל להוציא כספים מכל סוג והמדינה לא תמהר לשלם אבטלה אם בכלל
וכמובן שכל הקרנות יקפיאו הלוואות כי כולם ירצו

אצלי בקורנה נגסתי עמוק בקרן חירום
כי המעסיק שלי פשוט לא העביר משכורות 6 חודשים
וגם אבטלה לקח איזה חודשיים עד שכסף ממש נכנס וגם אז זה היה בסכום קטן...

אם כל זאת במקרה שלך ובסכומי חיסכון שלך זה פחות קריטי כי מקסימום תמכרי מניות גם אם הם ירדו ב50 אחוז...

ברמת המיקרו, יש הרבה דילמות בהריון ולידה ראשונים... ראש שקט ורגוע חשוב כל כך לדעתי
ולנו זה היה שווה את הכסף שעמד בצד ולא צבר ריבית

הילד הראשון היה בבית עם אישתי 7 חודשים
והילד השני ושלישי היו כבר שנה כי נערכו לזה מראש

עד היום מצטערים שלא נשארנו עם הראשון גם שנה בבית

אבל שןב זה דעה רק שלי
העיקר שתיהי שלמה עם כל החלטה

ההריון הראשון וגם השנה הראשונה אחרי הלידה נוטים להיות מאוד אמוציונלים וקרן חירום של 100-200 אלף שקל תוכל לייצר לכם שקט נפשי
מפסידים על זה המון תשואה בתוחלת
כשמדובר על כ-2%-3% מכל התיק אז כמה כבר זה ״המון תשואה״?…

בכל מקרה והכי חשוב
שמחה לשתף שבשעה טובה נכנסתי להריון.
מצטרפת לאיחולים!

עדכון מאי 2026: מתקרבת ל-10 מיליון והתלבטות נדל"נית כבדה

עוד חודשיים חלפו, ההיריון מתקדם, ואנחנו ממשיכים להפקיד ולראות את התיק וה-RSU צומחים.

הנה המספרים המעודכנים:
  • דירה להשקעה: שווי 2.8 מיליון ₪ (משכנתא 1.07 מיליון ₪).
  • מניות RSU (Vested): כ-3.46 מיליון ₪.
  • מניות RSU (Unvested): כ-950 אלף ₪.
  • תיק השקעות: 1.19 מיליון ₪ (בעיקר עוקב S&P 500 + קצת מניות ספציפיות).
  • פנסיה: 1.29 מיליון ₪.
  • קרן השתלמות: 505 אלף ₪.
  • הלוואות ללא ריבית: 64K ₪.
שווי נקי (לפני מס) בניכוי הלוואות: כ-9.06 מיליון ₪. (+889K~ מהעדכון הקודם!)

שווי נקי ללא Unvested (מקבלת 40% מה - unvested ב9 חודשים הקרובים) כ-8.11 מיליון ₪. (+772K~)

ברמה האישית זה ממש מטורף שבחודשיים העליות הניבו כמעט מליון ש״ח ואני יותר מפחדת מאשר שמחה.
מה שעולה מהר גם יכול לרדת מהר ...

ועכשיו, לדילמה: עם התרחבות המשפחה המתקרבת, עולה על הפרק המחשבה לקנות דירה למגורים. עדיין לא בית החלומות הפרטי, אלא על דירת ביניים שנוכל לגור בה בשנים הקרובות. בעיקר בגלל שהיינו רוצים בית משלנו לדעת שהוא מקום יציב ושאפשר לסדר ושפץ אותו כמו שהיינו רוצים, זה משהו שאפשר לעשות עכשיו או בשנים הקרובות שיהיה ילד/ים שלא נרצה להעביר מהמסגרות והחברים כל פעם.

בן הזוג יביא לעסקה הון עצמי של 500K-700K מצידו, ואני לא יודעת כמה אביא תלוי בכמה יעלה הבית. כנראה שבית כמו שנרצה לגור בו עכשיו יגיע ל 3.5 מליון שח.

אבל יש כמה דברים שגורמים לי לרצות לרדת מהרעיון:
  1. מיסים: בגלל שיש לי כבר דירה להשקעה (שחתומה לפינוי-בינוי), אשלם 4%-8% מס רכישה (כנראה 4% כי לבן הזוג זאת דירה ראשונה).
  2. תקיעות עתידית: אם בעוד כמה שנים נרצה לעבור, הדירה הזו תתקע אותנו שוב עם מס שבח ועוד מס רכישה.
  3. עיכוב הפרישה: גם לא ברור לי מאיפה הכי כדאי לממן את זה. ואני חוששת שזה יעכב לי את הפרישה בכמה שנים כי גם זה אפיק שעושה פחות תשואה וגם בגלל הנטל המיסויי.

מה דעתכם?

אני במצב דומה.
אחרי התלבטויות רבות וממושכות, כרגע התקבענו על דירה אחת (שגם בשלבי פינוי בינוי) וגרים בשכירות עם חוזה לכמה שנים.
החלום של לגור בדירה משלנו לא הסתדר עם האקסל. הלב והראש משכו לכיוונים שונים. בנתיים הראש ניצח.

1. מיסים: בגלל שיש לי כבר דירה להשקעה (שחתומה לפינוי-בינוי), אשלם 4%-8% מס רכישה (כנראה 4% כי לבן הזוג זאת דירה ראשונה).
  2. תקיעות עתידית: אם בעוד כמה שנים נרצה לעבור, הדירה הזו תתקע אותנו שוב עם מס שבח ועוד מס רכישה.
אפשר למכור את הדירה הקיימת ולפתור את שתי הבעיות. זה שהדירה חתומה לפינוי בינוי לא אומר שההשבחה מעבר לפינה, יש הרבה פרוייקטים תקועים כרגע. יכול אפילו להיות שעל החלום תקבלי תמורה יותר גבוהה מאשר על המוצר המוגמר, בייחוד אם תשקללי את אובדן התשואה האלטרנטיבית. כמובן תלוי באיך שאת מעריכה את הפוטנציאל של הפרוייקט לקרות ובשווי של הדירה אחרי הפרוייקט.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עדכון מאי 2026: מתקרבת ל-10 מיליון והתלבטות נדל"נית כבדה

עוד חודשיים חלפו, ההיריון מתקדם, ואנחנו ממשיכים להפקיד ולראות את התיק וה-RSU צומחים.

הנה המספרים המעודכנים:
  • דירה להשקעה: שווי 2.8 מיליון ₪ (משכנתא 1.07 מיליון ₪).
  • מניות RSU (Vested): כ-3.46 מיליון ₪.
  • מניות RSU (Unvested): כ-950 אלף ₪.
  • תיק השקעות: 1.19 מיליון ₪ (בעיקר עוקב S&P 500 + קצת מניות ספציפיות).
  • פנסיה: 1.29 מיליון ₪.
  • קרן השתלמות: 505 אלף ₪.
  • הלוואות ללא ריבית: 64K ₪.
שווי נקי (לפני מס) בניכוי הלוואות: כ-9.06 מיליון ₪. (+889K~ מהעדכון הקודם!)

שווי נקי ללא Unvested (מקבלת 40% מה - unvested ב9 חודשים הקרובים) כ-8.11 מיליון ₪. (+772K~)

ברמה האישית זה ממש מטורף שבחודשיים העליות הניבו כמעט מליון ש״ח ואני יותר מפחדת מאשר שמחה.
מה שעולה מהר גם יכול לרדת מהר ...

ועכשיו, לדילמה: עם התרחבות המשפחה המתקרבת, עולה על הפרק המחשבה לקנות דירה למגורים. עדיין לא בית החלומות הפרטי, אלא על דירת ביניים שנוכל לגור בה בשנים הקרובות. בעיקר בגלל שהיינו רוצים בית משלנו לדעת שהוא מקום יציב ושאפשר לסדר ושפץ אותו כמו שהיינו רוצים, זה משהו שאפשר לעשות עכשיו או בשנים הקרובות שיהיה ילד/ים שלא נרצה להעביר מהמסגרות והחברים כל פעם.

בן הזוג יביא לעסקה הון עצמי של 500K-700K מצידו, ואני לא יודעת כמה אביא תלוי בכמה יעלה הבית. כנראה שבית כמו שנרצה לגור בו עכשיו יגיע ל 3.5 מליון שח.

אבל יש כמה דברים שגורמים לי לרצות לרדת מהרעיון:
  3. עיכוב הפרישה: גם לא ברור לי מאיפה הכי כדאי לממן את זה. ואני חוששת שזה יעכב לי את הפרישה בכמה שנים כי גם זה אפיק שעושה פחות תשואה וגם בגלל הנטל המיסויי.

מה דעתכם?
שאלה: כמה עולה בית החלומות שלכם?

נדמה שמעבר הביניים יקר, גם מס רכישה וגם תצטרכי להתחיל לשלם מס על הדירה להשקעה (אם את משכירה ושוכרת, את יכולה לקזז. אם תקני, לא תוכלי לקזז)

אם בכל זאת רוצים לקנות, אז המצב יראה ככה:

תמשיכו להחזיק את דירה 1 ותקנו את דירה 2 בה תגורו. תשלמי מס רכישה על דירה 2 ומס על השכירות בדירה 1.

כעבור כמה שנים, יהיה שבח גדול בדירה 1 וקטן יותר בדירה 2. אם תמכרו את דירה 2, תקזזי את מס הרכישה ממס השבח, ותמשיכי להחזיק את דירה 1.

לאחר מכן, תמכרי את דירה 1 בפטור ממס שבח לדירה יחידה. אני מציין את זה כי לא הבנתי אם זה משהו שאת לוקחת בחשבון.

לאחר מכן, כשתשאלו ללא דירות, תקני את דירה 3 ללא מס רכישה.

על הנייר, אם בית החלומות שלכם עולה 4.5-6, הייתי עושה את המהלך עכשיו. ברור שזה פחות כלכלי מאשר להמשיך לשכור, אבל זה נשמע לי כמו איזון טוב בין הנאה מנכסים והמשך צבירה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 26
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה