אני הייתי אנשים כאלה...
השקעה בנדלן זו לא תכונה מולדת.
באופן אישי אני לא מסתירה את הפסימיות העמוקה שלי בנוגע לנדלן בארץ.
כבר הפכתי לבדיחה של המשפחה..
ונניח הצלחת לשכנע אותם לא לקנות דירה
למגורים, ולהשקיע הכסף בתעודת סל עולמית על מניות, מה הלאה?
אם שוק ההון ירד, רוב הסיכויים שימכרו בהפסד יקבעו ההפסד ויאשימו אותך, או שתאלצי לשכנע אותם בלהט לא למכור, ואז קיבעת את עצמך לתפקיד הניצחי של מנהל ההשקעות שלהם.
אם הדירות ירדו (כמו שלדעתי התחילו כבר מחוץ למרכז) , רוב הסיכויים שזה יקרה על ידי שחיקה ראלית ולא נומינלית על פני תקופה של 5-10 שנים, כמו שקרה בעבר. כלומר, השכר יעלה ומחירי הדירות יהיו קפואים, ואז קרובי המשפחה שלך לא ירגישו שהם מרויחים משהו מהמצב (למרות שהם ירויחו) , אלא אם כן ימתינו 5+ שנים וזה דורש נחישות וסבלנות ברזל , וגם אז הם ימשיכו להטיח בך לאורך כל התקופה "אבל את רואה שמחירי הדירות לא יורדים כמו שאמרת!", ואפילו אם בסוף ירויחו מחיר דירה נמוך יותר ראלית ב 20% , הם לא יעריכו את זה כי נומינלית המחיר יהיה זהה לבועה. וגם בסיטואציה הזאת תצטרכי לתפקד כמנהל ההשקעות שלהם, ולדאוג שיקבלו תשואה חיובית על החסכונות הגדלים שלהם, אחרת, למה להמתין?
בקיצור, עבורך ועבורם, היעוץ שלך הוא סיטואציה של Lose-Lose , כשהחריג היחיד הוא אם הם בעצמם יהפכו ידענים בהשקעות ויתחילו לקרוא באתר הזה, וזה מתאים למעטים בלבד.
כל עוד אין אופציה אמיתית של פק"ם נטול סיכון בבנק, לאנשים חסרי ידע בהשקעות, דירת
מגורים עדיפה. אני לא מדבר על דירה להשקעה, כי אז מדובר על אנשים שממילא חייבים ללמוד את נושא ההשקעות.