לפי גרף השינוי הריאלי שהוצג בעמוד הקודם, מחיר דירה ממוצעת היום (1.41M) עלתה 520K בשנת 73 (בשקלים של היום, שינוי של בערך פי 2.7).
אם נניח שבשנות ה 70, המעמד\תמחור של דירת 4 חדר חדשה, שקולה לזה של דירת 5 חדרים חדשה כיום, אפשר לבצע את החישוב הבא:
כיום מחיר של דירת 5 חדר חדשה היא 25% יותר מהדירה הממוצעת (לפי מדלן). לכן לפי ההנחה הקודמת, בשנת 73 המחיר של דירת 4 חדר חדשה היה 650K ריאלית. מחיר ממוצע כיום של דירת 4 חדר משנות ה 79 עומד על 1.22M.
כלומר אפשר לומר בהערכה מאוד גסה שמחירי הנדל"ן הוכפלו ריאלית מאז שנות ה 70. (מדובר על מחיר בלבד, תוך התעלמות מוחלטת מתשואת שכירות או עלויות אחזקה ואחרות).
בשנת 2008, היה אפשר לומר שאין שינוי ריאלי במחירי הדירות לאורך זמן (כי מאז ועד היום המדד בערך הוכפל ריאלית).
זה לא איזה ניתוח רציני, פשוט רציתי לקבל תמונת מצב מעורפלת של השינוי במחיר של דירה ספציפית (ולא של הדירה הממוצעת, שמשתנה עם הזמן, עליה יש נתונים) לאורך זמן. אם עשיתי טעות קריטית מעבר לעיגול מספרים או ההנחה המקלה, אשמח לשמוע.