• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך לדעתכם השוק בארץ יגיב לנפילת המשטר האיראני?

• פותח הנושא פותח הנושא Williamsburg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התשובה שלי לכותרת אז, שוק בלי כיוון ואז נפילה והעתיד היותר רחוק כרגע נראה לא הגיוני כי שום דבר בשוק הזה היה הגיוני מאז הקורונה.

קצת קונספירטיבי ברשותכם אבל השוק לא באמת מתחמר את המחיר האמיתי שלו (מניות, נדלן, הלוואות פרטיות ואולי אולי של הבנקים שוב. ) שכרגע נראה הרבה הרבה יותר גרוע משזה נראה.

לומר שהכל בסדר כשהמדדים החשובים אומרים שלא, זה כמו לטוס במטוס על עיוור ולקוות לטוב.

אני צעיר ואין לי ניסיון מנפילות חוץ מקורונה אולי אז אולי ראיתי יותר מידי סרטים, זה השני סנט שלי.

כויחי ועויצם יודי [היודים במקור] אה?!
תמשיך הפסוק שם "וזכרת את ה' אלקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל".

דווקא מהתורה אנחנו לומדים ענווה שאנחנו לא רואים את התמונה הגדולה. אפילו יוסף שאמר לאחים "לא אתם מכרתם אותי הנה כי אם האלקים" לא ראה את התמונה הגדולה. הוא הבין שהירידה שלו למצרים שנגרמה מאחיו הייתה בשביל להציל את בני ישראל מרעב כאשר באמת הירידה שלו למצרים הייתה בשביל שבני ישראל ירדו למצרים ויצאו ממנה.

יש סיכון לא פחות גדול לגאווה בתפיסה האתאיסטית. שעלולה להוביל את האדם למחשבה "אני אנווט" - אני אהפוך את העולם שיהיה כמו מה שאני יודע.

אדם צריך להיות ישר ועניו. כשהוא בצומת של בחירה ברורה בין טוב לרע שיבחר בטוב באופן ישר. וכשהוא בצומת של בחירה מעורפלת אז שיבחר בענווה אבל שיבין שזאת לא בהכרח הבחירה הנכונה ולא יבקר בחומרה מי שבחר באופן שונה.

ככה גם בהשקעות יש בחירות שברור מה הדבר הנכון (למשל לא להכנס למינוס סתם) ורק חולשות אנושיות יכולות לגרום לבחור לא נכון. ויש הרבה בחירות מעורפלות (האם להשקיע בסנופי או בעולמי, האם להשקיע גם באגח ונדלן וכו') שצריך להכריע מתוך ענווה. גם אם הפסדת או הרווחת יותר ממשקיע אחר זה לא אומר מי טעה ומי צדק, כי זה בעיקר חכמה בדיעבד.

גם החלטות מדיניות וצבאיות לפעמים נעשות בחוסר ידיעה. לכן אני לא מרגיש שיש לי את היכולת לבקר לטובה או לרעה כל מיני החלטות.

נערך לאחרונה ב:
אפרופו: מחשבה שמנקרת בי, לו יצויר ששנה שנתים לפני קריסתה של גרמניה, לאחר שכבר נטבחו כמה מיליוני יהודים, היטלר היה עושה איזה הסכם שלום/הפסקת מלחמה, הוא היה נחשב היום בראי ההיסטוריה בעיני העולם כמנהיג לגיטמי אך שנוי במחלוקות, כמו רוצח ההמונים סטאלין,
הסיבה שהוא נחשב היום למוקצה זה רק בגלל שניצחו אותו, ונרטיב הרע והאויב התקבע אצל העולם, רצח היהודים זה כבר הסיבה המשנית. (שוב-רק בעיני העולם)
זה לא הנושא של השרשור
אבל הגדרת היטב את המושג מבחן ההיסטוריה, כך שפרעות איומות לא פחות מבחינת אכזריות [אוקראינים ורוסים וספרדים וערבים וצלבנים, תנברו בספרי היסטוריה מעופשים קצת!] חוסות תחת לגטימיות שנויה במחלוקת
התרגיל עובד כך שמשווים ומעלים, אין באמור משום הפחתה ו/או הצדקה בדיעבד או כל פיחות בחומרת שיפוט ערכי כלשהו בשום אופן..

בלי סייעתא דשמיא, האידיוט מעזה לא היה קופץ בראש ומדרדר כדור שלג שמכלה את הציר כולו
בלי סייעתא דשמיא, גם מבצע הביפרים לא היה מצליח (חלק מהאינפורמציה פורסמה)
בלי סייעתא דשמיא, לא היינו עם נשיא אמריקאי אוהד כל כך (עם בת יהודיה, וכדור איראני באוזן..)
בלי סייעתא דשמיא, לא היית מקבל איראן מונחת על כרעי תרנגולת ברמת התמיכה הפנימית במשטר
בלי סייעתא דשמיא, רוסיה לא היתה עסוקה באוקראינה ואולי היו לה תוכניות אחרות לגבי האזור
ועוד ועוד
אז גם העובדה שרוסיה ואוקראינה מתכתשות 4 שנים, הכל משמיים לעזור ליהודים?
ואחרי זה שואלים "למה כולם שונאים אותי?"

בבקשה ממנהלי הפורום המקסים הזה
לנעול השרשור המיותר הזה שלא קשור כבר לשוק ההון
מי שנהנה שיתווכח במקום שקשור לנושא דת אמונה וכ"ו

בלי סייעתא דשמיא, האידיוט מעזה לא היה קופץ בראש ומדרדר כדור שלג שמכלה את הציר כולו
בלי סייעתא דשמיא, גם מבצע הביפרים לא היה מצליח (חלק מהאינפורמציה פורסמה)
בלי סייעתא דשמיא, לא היינו עם נשיא אמריקאי אוהד כל כך (עם בת יהודיה, וכדור איראני באוזן..)
בלי סייעתא דשמיא, לא היית מקבל איראן מונחת על כרעי תרנגולת ברמת התמיכה הפנימית במשטר
בלי סייעתא דשמיא, רוסיה לא היתה עסוקה באוקראינה ואולי היו לה תוכניות אחרות לגבי האזור
ועוד ועוד
רגע רגע רגע, אני רוצה להבין.
סייעתא דשמיא, שלך הזה, לא יכול לגלגל כדור שלג בלי לרצוח מעל 1200 ישראלים לפני כל החיילים שנהרגו, לאנוס נשים ולשרוף ילדים ותינוקות בתוך ממדים (לא בכלל מדבר על אזרחים בצד הפלסטיני). הוא לא יכל לעשות מהפכה באירן בלי לשרוף את כל המזרח התיכון ולהרוג מאות אלפים אוקראינים ורוסים. למה בכלל הוא נתן למשטר האייתולות לעלות ולבנות טילים, לא היה יכול לגלגל כדור לפני חמישים שנה שימנע את המהפכה האיסלמית באירן, היה שם משטר חובב ישראל וארה"ב לפני כן. אולי, סעייתא דשמיא, סתם נהנה להכות אותנו, היהודים, להרוג , לשרוף ולאנוס.

מפחיד לדעת מה הוא מתכנן לנו לקראת ביאת המשיח הסייעתא דשמיא הזה. כדאי מקלט אטומי והרבה שימורים כי הוא כל כך נחמד הסעייתא הזה. מצד שני עכשיו אני מבין למה החרדים רוצים להתחבא בישיבות ולא להתקל בדשמיה פנים מול פנים בשדה הקרב.

נשמע חרא של סעייתא דשמיא, באמת. עם סעייתא דשמיא כל כך חלש ו/או כל כך אכזרי עדיף להאמין כבר במוחמד, אה...רגע... גם הוא תוצר של סייעתא דשמיא, טוב נו...נשאר חילונים. אולי גם רצוי שנדאג שכל אוהבי סעייתא דשמיא יצאו לקרב במקומנו, אולי להם הוא יותר יעזור ולא יחזיר אותם מתים, נכים ופגועים נפשית.

נערך לאחרונה ב:
רגע רגע רגע, אני רוצה להבין.
סייעתא דשמיא, שלך הזה, לא יכול לגלגל כדור בלי לרצוח מעל 1200 ישראלים לפני כל החיילים שנהרגו, לאנוס נשים ולשרוף ילדים ותינוקות בתוך ממדים (לא בכלל מדבר על אזרחים בצד הפלסטיני). הוא לא יכל לעשות מהפכה באירן בלי לשרוף את כל המזרח התיכון ולהרוג כמעט 2 מליון אוקראינים ורוסים.
עזוב, עוד חייבים לנו תשובה על השישה מליון.

עזוב, עוד חייבים לנו תשובה על השישה מליון.
אודי כגן מספר שסבא שלו, ניצול שואה היה מספר כבדיחה:
ניצול שואה אחד, הגיע יומו, עולה לגן עדן, פוגש את אלוהים ומספר לו בדיחה על השואה.
אלוהים: אחי, שואה, לא נעים
הניצול: עזוב, אם היית שם היית מבין.
אדם צריך להיות ישר ועניו.
ואז אתה מסתכל על נציגי החרדים בכנסת ועל חרדים שמפגינים נגד גיוס, תחבורה ציבורית או כל דבר שמריח מהמאה ה-20+, תוך כדי שמשתמשים בו.
ולא מבין על מה אתה מדבר.
כשהחרדים יתנהגו כמו איימיש, יהיה על מה לדבר.

נערך לאחרונה ב:
בבקשה ממנהלי הפורום המקסים הזה
לנעול השרשור המיותר הזה שלא קשור כבר לשוק ההון
מי שנהנה שיתווכח במקום שקשור לנושא דת אמונה וכ"ו
מדינת ישראל פונה ל"כלכלת השם".
אז זה מה יש.
אחרת אסור יהיה לדבר על כל דבר בקצב הזה.

מדינת ישראל פונה ל"כלכלת השם".
היא תמיד הייתה כזו, ומסתבר (ועוד יסתבר) שהיא לא תחליף ליזמות, ניהול נכון וצמיחה
להפך היא הגורם
ואם אתה חושב אחרת, בבקשה אתה יכל למכור את המניות שלך בבורסה הישראלית בדיסקאונט, אנחנו נשמח לקנות.

ואם אתה חושב אחרת, בבקשה אתה יכל למכור את המניות שלך בבורסה הישראלית בדיסקאונט, אנחנו נשמח לקנות.
הייתי מוכר לך אם היה לי מה...
ועדיין לא בדיסקאונט, כי מי שקונה בטוח שעוד יעלה...

היא תמיד הייתה כזו, ומסתבר (ועוד יסתבר) שהיא לא תחליף ליזמות, ניהול נכון וצמיחה
להפך היא הגורם
לא חושב שתמצא הרבה אנשים כאן שמחזיקים מניות ישראליות בבורסה.

לא הרבה פה הם מהמרים.

הסיכוי שהמשטר יפול ממש קלוש

דווקא מהתורה אנחנו לומדים ענווה שאנחנו לא רואים את התמונה הגדולה. אפילו יוסף שאמר לאחים "לא אתם מכרתם אותי הנה כי אם האלקים" לא ראה את התמונה הגדולה. הוא הבין שהירידה שלו למצרים שנגרמה מאחיו הייתה בשביל להציל את בני ישראל מרעב כאשר באמת הירידה שלו למצרים הייתה בשביל שבני ישראל ירדו למצרים ויצאו ממנה.
65791.jpg
מעניין העניין הזה עם הענווה...
מה הסיבה לטיל ב-אמצע שכונה של חסידות גור?

• אהבתי
Reactions: HHH
מעניין העניין הזה עם הענווה...
מה הסיבה לטיל ב-אמצע שכונה של חסידות גור?
נשמע שהם עושים חשבון נפש. קודם כל הם חידדו שחייבים להקשיב לפיקוד העורף. אני מקווה שזה גם יגרום להם להתגייס. אולי אפשר להקים גדוד חסידי שמגן על הערבה.

לתפיסתי יש מקום להוריד מפלס ציניות, להבין את גודל השעה ברמה ההיסטורית
רגע להיות בפוזיציה של תמיכה ועזרה הדדית
ההתגייסות הנרחבת באר"ן אתמול בערד, זה ממש לא מובן מאליו
ברור שיש מורכבויות,
אבל כמה מדינות בעולם היו מצליחות באופן הזה להתמודד עם מה שיש לנו בצלחת בשנים האחרונות?
כמה מדינות מישירות מבטן באומץ לעבר האיום?
ואם האמוציות לא עושות לכם את זה,
משהו הציץ לאחרונה בלוח התוצאות של בורסות העולם בשנתיים האחרונות ומתחילת השנה? התשובה לכותרת השרשור הזה נמצאת שם!

אותן מדינות פרוגרסיביות, שמסיתות עיניהן מהמתרחש במערכה הראשונה,
יאבדו את מדינותיהן במערכה השניה, גם זה נמצא כבר נמצא על לוח התוצאות

ולכן, עם כל הכבוד, הגיוס של חסידות גור כרגע לא בלב העניין. יש תפל ויש עיקר.
אפשר ולו לרגע להוריד את גובה הלהבות,
יש מצב לא רע, שאנחנו כפסע ממציאות חדשה. עוד כמה חודשים בלאו הכי נפגש כולנו בקלפי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בשעה 01:44 לפנות בוקר שעון ישראל, הציב הנשיא טראמפ לאיראנים אולטימטום של 48 שעות לפיו אם מצר הורמוז לא ייפתח לחלוטין, ארה”ב תתקוף ותשמיד את תחנות הכוח האיראניות החל בגדולה שבהן.

פוליטיקאים וזה..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם לדעתכם ריאלי לחיות ממשכורת קצת מעל המינימום לזוג וילד? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 126
L מה לדעתכם יהיו מחירי הדירות בדרום בעתיד? נדל"ן 37
א מה לדעתכם הסיכונים בישראל ? אוף טופיק 439
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
א כמה משרדי ממשלה ורשויות לדעתכם צריך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
Y מה לדעתכם הפיזור הנכון בהתאם לפרופיל שלי? שוק ההון 7
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
E פיזור בתיק השקעות של 100k. איך הוא לדעתכם? שוק ההון 13
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
I איפה הקאטצ פה לדעתכם? נדל"ן 6
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
פ האם הישראלים "אנשים חמים" לדעתכם? או שזה בדיוק ההפך? אוף טופיק 13
T האם כדאי לדעתכם לעבור בגיל 46 למסלול מנייתי של מגדל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
J אספר לכם עליי וספרו לי איך לדעתכם כדאי לי להשקיע מיליון₪ שוק ההון 14
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
A מבולבל מכל החומר התיאורתי, אשמח לדעתכם בנושא. שוק ההון 24
Y הדוח השנתי שלי מאוד פשוט - יש צורך לדעתכם להעזר במייצג? מיסים 26
N האם לדעתכם אני יכול לפרוש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ח מה לדעתכם עדיף כיום לצעיר בן 23 לסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים ולטווח ארוך, לא למסחר מדי אקטיבי שוק ההון 16
G אסטרטגיית השקעות אשמח לדעתכם שוק ההון 7
מ טביעת רגל ראשונה בעולם הפיננסי - אשמח לדעתכם. שוק ההון 26
K מה לדעתכם יהיו ההשלכות של החוב והגרעון של ארה"ב? אוף טופיק 9
ע מדד המחירים לצרכן - מייצג נאמנה לדעתכם ? שוק ההון 40
G מה לדעתכם עדיף מבחינת מיסוי מיסים 2
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
Y איך לדעתכם יגיב שוק הנדל"ן לקורונה? נדל"ן 8
סול אשמח לדעתכם לגבי הדרך בה בחרתי בית השקעות שוק ההון 5
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
Will Smith האם לדעתכם האוכל בחו"ל טעים יותר? אוף טופיק 59