• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה?

היי.
אני כותב רק כדי לומר שאני קורא את כל התשובות שלכם, לא ברחתי מהדיון, לא נעלמתי, וזה שאני לא מתייחס כרגע ספציפית ומצטט ומגיב ועונה וכו' וכו', זה רק כי אני מתעמק בתשובות שלכם, מעכל אותן, מנסה ללמוד אותן (מרגיש טיפש לאללה, ברצינות, אלוהים כמה שזה מביך), פותח עשרות חלוניות חדשות בדפדפן המסכן והעמוס רק כדי להבין אולי 15% ממה שהולך פה - אז תודה לכל מי שמגיב ותורם את דעתו.
באמת תודה. התשובות שלכם פשוט מטורפות, כל כך הרבה ידע, אני מרגיש בטרמפולינה שקופץ ונזרק לעשר ווקטורים שונים בו זמנית.

עולה לי שאלה בראש שאני לא בטוח שיודע להגדיר אותה טוב במיוחד, ולא מצליח כל כך לסדר את המחשבה שלי בנושא.
פונה לעזרתכם.

חיפוש בגוג-אל על "קצבת פרישה גבוהה מדי" לא נותן שום תוצאות... הרוב המוחלט של התוצאות הן על איך לחסוך יותר בקרן הפנסיה ומה הטעויות שאנשים עושים בחיסכון (מועט מדי) לקרן הפנסיה.
קלאסי.
נעזוב את זה בצד לרגע, כי הדיון לגבי קרן פנסיה מקיפה סובב סביב עניין ה"לא תישאר לנו [מספיק] קצבת פרישה בפנסיה" הקבוע כמעט תמיד...

השאלה שלי היא - האם יכול להיות מצב שבו חוסכים וחוסכים (וחוסכים), ומגיעים למצב שבו החיסכון הצבור בקרן הפנסיה גבוה מדי?
כן, גבוה מדי.
מה הכוונה שלי? - על קצבת הפרישה מקרן הפנסיה אנחנו עתידים לשלם מס הכנסה (שהרי הכספים שמופקדים לקרן הפנסיה הם מיגיעה אישית).
אז אולי זה לא רעיון טוב כל כך לחסוך "יותר מדי" לקרן הפנסיה ובשל כך בעת הפרישה לשלם מס הכנסה מפלצתי וכואב?
כלומר שמבחינת מיסוי, קצבת הפרישה תהיה גבוהה מדי ותמוסה המון.

זה מזכיר לי קצת את המקרה עם שעות נוספות ושכר גבוה...
ככל שאתה מרוויח יותר ויותר - ככה פחות כסף נטו נכנס לחשבון הבנק ביחס לשכר.
המדינה רוצה את חלקה, וככל שאתה מרוויח יותר היא גובה ממך יותר מס הכנסה (מדרגות מס), גובה ממך יותר ביטוח לאומי (מדרגות ביטוח לאומי) ואולי אפילו גובה ממך יותר דמי/מס בריאות.
ככל שאתה עושה יותר ויותר שעות נוספות (ומרוויח יותר) - תשלם יותר מס הכנסה על כל שעה נוספת (כי תרוויח יותר), ובכך אתה בעצם מקבל פחות ש"חים נטו מכל שעה נוספת שאתה עושה (עלות שולית פוחתת מכל שעה נוספת שאני עובד במקום העבודה? ככה זה נקרא?).

שאלות נלוות:
1. מה הוא חסכון פנסיוני גבוה מדי?
איך עושים אופטימציה ללא לשלם מס הכנסה גבוה מדי על קרן הפנסיה?
מה ה- Sweet spot שבה נקבל קצבה "יפה" או ראויה (כל אחד לפי הגדרתו), אבל לא נשלם הון תועפות במס הכנסה?
2. מי שחזק בלחפש מידע סטטיסטי (אני לא) - יש איזשהם נתונים על מהו החסכון הפנסיוני הממוצע לפי גיל או לפי קטגוריות גיל מסויימות בקרן הפנסיה [המקיפה] לאזרח?
אם אני בן 40, כבר חסכתי יותר מדי או שאני בתת-חסכון ביחס לממוצע?
מידע שכזה יכול להעמיד כל אחד בסולם הצבירה הפנסיונית שלו, האם הוא בכיוון של לחסוך הרבה יותר מדי או שלא ממש.
3. מה האופציות של מי שלא רוצה לחסוך יותר מדי בקרן הפנסיה המקיפה?
ברור שהמעסיק (6.5%) והמועסק (6.5% או 7%) מחוייבים בהפרשה לקרן הפנסיה משכר הבסיס. פה אי אפשר להתעסק כי זה חסכון פנסיוני כפוי.
אולי שווה למשוך את כספי הפיצויים ולנתב את כספי הפיצויים לתיק השקעות עצמאי?
אולי זה רעיון טוב לרדת מ- 7% הפקדת המועסק לקרן הפנסיה המקיפה (כמו שאני עושה כיום) ולחזור בחזרה ל- 6.5% הרגילים?

מוזמנים בכיף להעלות עוד שאלות שלא חשבתי עליהן!.
לדעתי, צורך הדיון יהיה קל יותר להתעסק בשכירים ובקרן פנסיה מקיפה, ופחות בעצמאים ו/או בקרן פנסיה משלימה.

מה המחשבות שלכם?
אני לא יודע בדיוק את הסכום, אבל כדאי לבדוק מהו הקנס שמוטל על המעסיק אם הוא לא מפקיד לך לפנסיה. אם מדובר בסכום קטן, אולי עדיף שתשלם את הקנס בעצמך ותפקיד את הכסף במקום אחר שנראה לך עם פחות מיסוי בעת המשיכה. אני יודע בוודאות שלעצמאים יש קנס נמוך מאוד על אי הפקדה, וזה לא קורה כל שנה, אז יצא לי לשלם אותו פעם אחת, ועדיין זה שווה את המחיר.

הצעה: אם יש שנים שאתה לא עובד בהן (נגיד פרשת לפני גיל הפרישה הרשמי) אתה יכול למשוך פיצויים ולבקש לא לנצל את הפטור ממס (מה שנקרא במס הכנסה מיסוי מהשקל הראשון) - בצורה הזאת אתה תשלם מס מאוד נמוך (כי אתה לא עובד וזו ההכנסה היחידה שלך) וגם לא תפגע בפטור ממס שתקבל לכשתהיה זכאי לקבצה מהפנסיה.
קח בחשבון שאם בחרת למשוך פיצויים אתה חייב למשוך את כולם מאותו המעסיק, אז אם עבדת אצל כמה מעסיקים אתה יכול לשחק עם זה ולא למשוך את הכל בבת אחת אלא כל שנה מעסיק אחר כדי שוב להנות ממס נמוך במשיכה.
אם אתה לא עושה רצף קצבה או שאתה עושה חרטה מרצף קצבה אז אירוע מס הוא בסיום העסקה ולא באיזה שנה שבא לך.
אם יש לך רצף העסקה ארוך כן אפשר לפרוס את הפיצויים על פני מספר שנים.

אני לא יודע בדיוק את הסכום, אבל כדאי לבדוק מהו הקנס שמוטל על המעסיק אם הוא לא מפקיד לך לפנסיה.
להבנתי זה יכול לגרור נגדו עיצומים כספיים בהיקף משמעותי. אם הייתי המעסיק לא הייתי בחיים מסכים לכך.

היי.
אני כותב רק כדי לומר שאני קורא את כל התשובות שלכם, לא ברחתי מהדיון, לא נעלמתי, וזה שאני לא מתייחס כרגע ספציפית ומצטט ומגיב ועונה וכו' וכו', זה רק כי אני מתעמק בתשובות שלכם, מעכל אותן, מנסה ללמוד אותן (מרגיש טיפש לאללה, ברצינות, אלוהים כמה שזה מביך), פותח עשרות חלוניות חדשות בדפדפן המסכן והעמוס רק כדי להבין אולי 15% ממה שהולך פה - אז תודה לכל מי שמגיב ותורם את דעתו.
באמת תודה. התשובות שלכם פשוט מטורפות, כל כך הרבה ידע, אני מרגיש בטרמפולינה שקופץ ונזרק לעשר ווקטורים שונים בו זמנית.
האמת היא שבכל הנושא של קצבאות, הסוגים שלהם והאפשרויות איתם אני מרגיש מאוד דומה, רק שאני עדיין לא עשיתי את הצעד של לפתוח עשרות טאבים ולצלול פנימה.
אבקש בנימוס תמצית של מה שלמדת להדיוטים, לי זה יעזור מאוד, אולי גם לאחרים. אם יסתדר לך..

רק מתחבר כאן ל(בערך) כל מילה שכתב הירושלמי,
זה נושא שאני חושב עליו בתקופה האחרונה, הוא אחרי הלבנה של לפתוח תיק עצמאי ולנהל את אסטרטגיות ההשקעה שלי (שבוצעה), וההשוואות/החלטות לגבי דירה (שבתהליכים בתקופה האחרונה). הוא שלישי בסדר כי מבירור קצר הנחתי שהוא הכי פחות דחוף בזמן, ועם משמעות כלכלית הכי פחות משמעותית מהשלושה.
מקווה שלא טעיתי, אבל נראה שיש בו פעולות ודברים לקחת בחשבון עוד מגיל צעיר.

בכל מקרה, מתווסף לתודה גם לפותח השרשור וגם למגיבים, ולהבעת העניין. מקווה שאוכל גם לתרום לדיון בקרוב.

להבנתי זה יכול לגרור נגדו עיצומים כספיים בהיקף משמעותי. אם הייתי המעסיק לא הייתי בחיים מסכים לכך.
@חיימוש
הנושא הזה מורכב בהרבה מעיצומים כספיים בלבד, ישנם מקרים רבים בבתי משפט שבהם עובדים ומעסיקים הגיעו להסכמה שהמעסיק לא יפריש כספים לפנסיה, אלא ישלם לעובד סכום כסף במזומן. לאחר מכן, העובד הגיש תביעה נגד המעסיק, במקרים מסוימים, העובד סבל מנכות ולאחר מכן נפטר, ויורשיו הגישו תביעה לקבלת קצבת שאירים.
לכן, מעסיק שנוהג בצורה כזו מסתכן מאוד וצריך להיות "על גבול הטמטום" כדי לקחת סיכונים כאלה.

אין גבוהה מידי. יש מתאים יותר או פחות לצורך.
יש לקחת בחשבון חסכונות נוספים, הכנסה חודשית נוספת כמו ביטוח לאומי, שכירות אם יש ועוד, מצב בריאותי של התא המשפחתי, סוג הכסף מזכה/מוכרת
באופן הפשוט ביותר - אין חובה להמיר הכל לקצבה. אפשר חלקית. זהו משם עולם שלם של אפשרויות לכל צורך.
כסף שלא הומר לקצבה ניתן לייעד בעתיד להיוון במסגרת תיקון 190/הורשה תלוי גם כאן בכמה משתנים. אין נוסחה אחידה.

אין גבוהה מידי
צודק, זה לא "גבוהה מידי" אלא "לא יעילה מבחינה מיסויית".
יש הרבה מקרים שבהם אם לא היית מפריש לפנסיה אלא משקיע עצמאית היה לך הרבה יותר כסף בסוף. ועל זה פות"ש מדבר.

2. כל הקצבה המוכרת שגם עליה לא משלמים מס
מתעלקת על השרשור הזה לחידוד שאלה.
כיום אני מחשבת את הקצבה המוכרת הצפויה על פי יחס ההפקדות לקצבה המוכרת.
בדוח השנתי שמתקבל יש אישור מס להצהרת הון שבו מרוכזים הסכומים שהצטברו מסך ההפקדות הנומינליות, מתחילת ההפקדות ועד למועד הדוח. הסכומים מוצגים בחלוקה לפי מזכה ומוכרת, וכך אפשר לראות איזה חלק הופקד (נומינלית) לקצבה מוכרת ביחס לסך כל ההפקדות, ולחשב את היחס לקצבה המוכרת.

יחד עם זאת לא ברור לי האם היחס הזה אכן מקרין על כל הסכום הצבור בקופה, סכום שכולל רווחי הון.
הרי רוב הסכומים שנצברו לקצבה מוכרת התקבלו מאוחר יותר, לאחר שהמשכורת עלתה ועברה את התקרה. כך שהגיוני שרווחי ההון על הקצבה המוכרת יהיו נמוכים יותר.
האם קופת הגמל/הפנסיה/ביטוח מנהלים מבצעים הפרדה גם של הרווחים בין קצבה מוכרת למזכה?
או שאין הפרדה כזו, והחישוב שאני עושה (היחס לפי ההפקדות הנומינליות) הוא נכון?

הם מבצעים הפרדה
זה לא מופיע בדו"ח השנתי, זה דו"ח נפרד שצריך לבקש במיוחד, ורצוי לבקש אותו לפני כל ניוד כי לפעמים בניודים כל הקצבה המוכרת נמחקת והכל נצבע כמזכה...

הם מבצעים הפרדה
זה לא מופיע בדו"ח השנתי, זה דו"ח נפרד שצריך לבקש במיוחד, ורצוי לבקש אותו לפני כל ניוד כי לפעמים בניודים כל הקצבה המוכרת נמחקת והכל נצבע כמזכה...
איך נקרא הדו״ח?

למרבה הזוועה יש לזה שם שונה בכל חברה
דו"ח מצב
דו"ח יתרות
דו"ח ערכי פדיון
יתרת זכויות
ועוד
ראשית תודה רבה.
בדוח יש שתי עמודות - עמודה אחת ״ערך פדיון״ ועמודה נוספת ״מתוכם קצבה מוכרת״

בשורות יש חלוקה לפיצויים (מכל מעסיק) ותגמולי שכיר (לפי חלוקה עד 1999 ואחרי תחילת שנות 2000).
בחלוקה של תגמולי שכיר יש שורות של ״תגמולי שכיר קצבה מוכרת״ (גם לפי תקופות).

בשורות הללו של ״תגמולי קצבה מוכרת״ מופיע סכום בעמודה של ״ערך פדיון״ אבל הסכום בעמודה ״מתוכם קצבה מוכרת״ הוא אפס.

למה מתייחסת השורה של ״תגמולי שכיר קצבה מוכרת״? האם ערכי הפדיון של השורה הזו מיועדים לקצבה מוכרת? אם כן למה לא כל הסכום שרשום בערכי הפדיון לא רשום גם בעמודה של ״מתוכם קצבה מוכרת״.
האם זו טעות או שעצם זה שהסכום רשום תחת ״תגמולי שכיר קצבה מוכרת״ אומר שהם משויכים נכון?

@קפיצת הדרך לא הבנתי את התיאור, את מוזמנת למחוק פרטים אישיים ולהעלות צילום, אפשר גם בפרטי.
אני אכניס את התמונה פה על מנת שאם תהיה תשובה זה אולי יוכל לעזור לעוד אנשים…
כמו שניתן לראות בסעיף שנקרא ״תגמולי שכיר קצבה מוכרת״ יש סכום בעמודה של ״ערך פדיון״, אבל רשום 0.00 בעמודה של ״מתוכם קצבה מוכרת״.
השאלה האם זו טעות שצריך לתקן.
IMG-4122.png

אני אכניס את התמונה פה על מנת שאם תהיה תשובה זה אולי יוכל לעזור לעוד אנשים…
כמו שניתן לראות בסעיף שנקרא ״תגמולי שכיר קצבה מוכרת״ יש סכום בעמודה של ״ערך פדיון״, אבל רשום 0.00 בעמודה של ״מתוכם קצבה מוכרת״.
השאלה האם זו טעות שצריך לתקן.
IMG-4122.png
בהנחה שהמספרים ב A B C ו D נראים הגיוניים (ביחס לכמה קצבה מוכרת מול מזכה אמור להיות) אז נראה לי שזה בסדר.
למה מי שמימש את זה בחר להפריד מזכה ומוכרת בפיצויים לפי עמודות ובתגמולים לפי שורות - אלוהים יודע.

הייתי גם בודק לאן מפנה הכוכבית, אולי זה יסביר משהו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קצבת נכות בעת הגעה לגיל פרישה צרכנות פיננסית 6
P קופ"ג להשקעה: היוון מלא אחרי פרישה רק אם יש קצבת מינימום? צרכנות פיננסית 22
R קצבת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ קצבת שאירים מקרן פנסיה מיסים 5
מ מבחן הכנסות לקבלת "קצבת אזרח ותיק" מהמוסד לבטוח לאומי מיסים 0
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
R קצבת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N מכירת נכס יחיד והשלמת הכנסה בקבלת קצבת זקנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שאלה בשביל סבא וסבתא - קצבת קרן סעיף 2 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R העלאת הריבית לחישוב קצבת הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Michel הגבלת סכום קצבת פנסיה כדי להשפיע על גודל הכנסה לצורך חישוב תשלומי ביטוח לאומי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ל קיזוז של סושיאל סיקיורטי מול קצבת אזרח ותיק בישראל אוף טופיק 1
תפוזינה האם כדאי להפריש לפנסיה בשביל קצבת שארים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ש קצבת הפנסיה לאחר הפרישה מושפעת מהשקעות הקרן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
ע תחזית קצבת פנסיה ואינפלציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מס ורווחי הון למקבל קצבת נכות מיסים 4
M להתחיל למשוך קצבת פנסיה תוך כדי עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
M תוספת דחיית קצבת זקנה - שנה חלקית? צרכנות פיננסית 0
א קצבת זקנה צרכנות פיננסית 7
מ זכאות קצבת שאירים פנסיה צרכנות פיננסית 2
U חישוב קצבת פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
Chase מישהו כאן יודע האם קצבת פנסיה יכולה להיגמר? צרכנות פיננסית 15
D תיעול פרישה לאזרח אמריקאי בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
פ בוחנים פרישה מוקדמת: נשמח לשמוע ממי שכבר פרשו בפועל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 26
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
פספרטו פרישה מעשית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 111
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
F פרישה רגילה מהשירות הציבורי בגיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
A מס במשיכה מקופת גמל לאחר פרישה מיסים 1
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פרישה מדומה - האם למשוך קיצבה מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31

נושאים דומים

Back
למעלה