• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עצה פסיכולוגית/כלכלית לגבי ירושה צפויה

• פותח הנושא פותח הנושא ayeletavr
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ayeletavr

משתמש רגיל
דירוג
73
הי, אני מתנצלת על הסיפור החושפני, אבל לא יודעת עם מי להתיעץ, ואשמח לקבל דיעות דווקא מאנשים אובייקטיבים שאין להם אינטרס בעניין. מנסיוני העיצות שמקבלים בפורום הזה טובות ומועילות, אז מנסה את מזלי..
אנחנו במשפחה שלושה ילדים, מלבדי אח גדול ואחות צעירה. שלושתנו בטווח גילאים 35-42, רווקים ללא ילדים וללא רכוש. הורינו בגיל 70 פלוס. לי יש עבודה יציבה ושכר יפה, אבל אחי ואחותי חיים מעבודות לא קבועות בשכר מינימום ונתמכים הרבה ע"י ההורים. אני גם לא צופה שמצב זה ישתנה בשנים הקרובות אלא רק ילך ויחמיר. אחי מקבל את מלוא שכ"ד מההורים ומועסק ע"י קרובת משפחה שצפויה לפרוש לפנסיה בשנים הקרובות (מה יהיה אח"כ אלוהים יודע), ואחותי גרה בשכירות עם שותפים וגם מקבלת עזרה רבה מההורים. לא אפרט כאן את כל הסיבות לכך שהאחים שלי "לא מסודרים", אבל בואו נגיד שזה תמהיל של סיבות אובייקטיביות מוצדקות וגם של עצלות, פינוק, התנהלות לא נכונה עם הכסף וידיעה שתמיד יהיה מי שיציל אותם. מבחינת ירושה עיקרית צפויה מהורי - ברשותם הדירה בה הם גרים כעת, ועוד 2/3 דירה של הסבתא ז"ל (השליש הנותר שייך לדוד שלי). הנכסים אמורים להתחלק שווה בשווה בין שלושתנו. הצעתי להורי שאקנה מן הדוד את שליש הדירה שלו בתנאי שבעתיד אקבל את 2/3 הנותרים (ואחי יקבלו את הדירה של ההורים ששווה כספית לפי 2 ממה שאני אקבל, כך שזה יוצא הוגן). משיקולים שונים ההורים שלי מתקשים להכריע בעניין ובינתיים הזמן עובר. כמו כן הורי מודעים לבעיות של אחי ואחותי ומודאגים מאוד ממצבם, אך אין להם את היכולת "לנער" אותם ולהתעמת איתם בנוגע למציאת עבודות עם שכר גבוה יותר וחוסר תלות בהם.
החששות שלי:
א. שלאחר 120 של ההורים שלי אני אצטרך לתמוך באחי ואחותי כלכלית (מה שאין ביכולתי וגם ברצוני לעשות כי זה נראה לי לא הוגן).
ב. שלאחר 120 של ההורים, אחי ואחותי "יתפסו" את שתי הדירות כי לא יהיה להם היכן לגור ולא יוכלו לשכור דירות ברשות עצמם ואני אשאר בלי כלום.. אני גם לא רואה את עצמי עומדת בחוסן מול המניפולציות שלהם והטיעונים שיגורו ברחוב אם לא אתן להם לגור בדירות. מבחינתי אין באפשרותי לקנות כרגע דירה באיזור המרכז (יכולה אבל לא מעוניינת להוציא את כל כספי על זה, שזה מה שאצטרך לעשות, פלוס משכנתא של עשרים שנה).
מצד אחד מרגישה לא נעים ללחוץ על ההורים שלי ולנהל איתם שיחות "יום הדין" על מה יקרה לאחר מותם, ומצד שני די בטוחה שזה התסריט אשר יהיה. המחשבות על כך ממש מדירות שינה מעיני..
אופציה שניה - להתרחק מהמשפחה פיזית ונפשית, לקנות דירה זולה בפריפריה בלי קשר לירושה של הורי ופשוט לא להסתמך עליה. המחיר כאמור, ניתוק מהמשפחה ומהחברים באיזור המרכז.
האם למישהו יש עצות טובות? או למי אני יכולה לפנות כדי להתיעץ בקשר לזה?

נערך לאחרונה ב:
In my humble opinion:

1. את לא צריכה לסמוך כלכלית על אף אחד מלבד עצמך.
2. אני לא חושבת שיש חובה מוסרית לתמוך באחייך כלכלית, אם כי אני אישית הייתי מרגישה צורך לתמוך באחי לו היה במצב דומה. אם את חוששת מויכוחים, הייתי מציעה לך בזהירות לנהל שיחת הבהרה עם אחייך לגבי העתיד.
3. צוואה היא דבר הכרחי במשפחות בהן יותר מילד אחד. אולי לנהל שיחה עם הורייך על יום מותם איננה נעימה, אך לדעתי הידיעה שיהיו חיכוכים (שתיאורתית יכולים להגיע לכדי קרע) בין ילדהם היא לא נעימה אפילו יותר.
4. עד שאת לא מגבשת תוכנית, אל תדברי על הנושא עם אף אחד מבני משפחתך.

מאחלת הצלחה ובריאות טובה לך ולמשפחתך.

In my humble opinion:
3. צוואה היא דבר הכרחי במשפחות בהן יותר מילד אחד. אולי לנהל שיחה עם הורייך על יום מותם איננה נעימה, אך לדעתי הידיעה שיהיו חיכוכים (שתיאורתית יכולים להגיע לכדי קרע) בין ילדהם היא לא נעימה אפילו יותר.
4. עד שאת לא מגבשת תוכנית, אל תדברי על הנושא עם אף אחד מבני משפחתך.

מאחלת הצלחה ובריאות טובה לך ולמשפחתך.
א. ההורים שלי רוצים לעשות צוואה, אך לחלק כל דירה שווה בשווה בין שלושתנו, מה שבודאות יצור חיכוכים וגם יצור את החשש שלא אוכל לממש את השליש שלי כי האחים שלי יגורו בדירות ולא ישלמו לי את חלקם בשכירות.
ב. לא הבנתי למה לא לדבר עם בני משפחתי - הרי כן צריכה לשוחח עם ההורים בקשר לחששות שלי ומה אפשר לעשות בנידון.
ג. תודה רבה על האיחולים :)

מצד אחד מרגישה לא נעים ללחוץ על ההורים שלי ולנהל איתם שיחות "יום הדין" על מה יקרה לאחר מותם
את צודקת בתחושה. הורים לא אוהבים לחשוב על חלוקה לא שווה בין הילדים ואפילו אם כן- יעדיפו לתת יותר למי שמצבו טוב פחות.
אם האחים שלך ישמעו על ההצעה שלך, יש סיכוי שהם יחשבו שאת פועלת רק לטובתך על חשבונם (הייתי בסרט דומה) ואז יפעילו לחץ נגדי ולהורים אין כוח לריבים.
אופציה שניה - להתרחק מהמשפחה פיזית ונפשית, לקנות דירה זולה בפריפריה בלי קשר לירושה של הורי ופשוט לא להסתמך עליה. המחיר כאמור, ניתוק המהשפחה ומהחברים באיזור המרכז.
אני לא חושבת שמרחק פיזי בארצנו הקטנטונת יגרום לניתוק. אם את רוצה להתנתק ממשפחתך אז זה לא קשור למרחק.
אני הייתי מרוחקת פיזית מרוב חבריי ומכל משפחתי וזה לא מנע לרגע את הקשר החם.
שלאחר 120 של ההורים שלי אני אצטרך לתמוך באחי ואחותי כלכלית (מה שאין ביכולתי וגם ברצוני לעשות כי זה נראה לי לא הוגן).
גם אני חששתי מזה ואני אכן עוזרת פה ושם לאחים שלי, אבל אני לא תומכת באופן סדיר באף אחד ולא נראה לי שזה משהו שבכלל מצפים מאחים. בעצם, זה נשמע לי שאת רוצה לנתק קשר מהם על בסיס חשש מדומיין (את לא חייבת להם כלום).
למי אני יכולה לפנות כדי להתיעץ בקשר לזה?
יש נושאים בחיים שאין להם כתובת ברורה לייעוץ. אפשר אולי לחפש בגוגל סיפורים כאלה, הם לא נדירים, ולשאול אנשים שהיו במצבים כאלה אבל בסוף זה רק מה שהלב שלך יגיד.

ב. לא הבנתי למה לא לדבר עם בני משפחתי - הרי כן צריכה לשוחח עם ההורים בקשר לחששות שלי ומה אפשר לעשות בנידון.

כן לעשות: לדבר עם ההורים או האחים אחרי שהחלטת מה המטרות שלך ומה את רוצה.
לא לעשות: לספר לדודה מירי כמה את כועסת על האחים.

הרעיון שלך למנוע חיכוך על ידי הפרדת בעלות על נכסים הוא נבון, אם החשש של ההורים הוא שיש הפרש משמעותי בין הדירה שלהם ו 2/3 הדירה של הסבתא אפשר לסדר את זה על ידי מנגנון פיצוי מוסכם בצוואה
(הערכת שמאי לנכסים, ותשלום כספי או "שכד" לתקופה)
עדיף שכמה שפחות אנשים שונים יחזיקו באותו נכס
אחד רוצה לגור בו, השני רוצה להשכיר השלישי רוצה למכור

לגבי תמיכה אם אחיך אינם במצב שהם זקוקים לאפוטרופסות אז אין לך סיבה לחשוש

* להתחיל ליצור מצב שווא של צורך בעזרה.
* לקנות דירה עם משכנתא גדולה - לא יכולה לעזור לאף אחד אחר.
* למצוא עבודה כרופאה ביבשת אחרת ובבוא היום לדרוש את חלקך נזיל.

החשש שלא אוכל לממש את השליש שלי כי האחים שלי יגורו בדירות ולא ישלמו לי את חלקם בשכירות.
אני איתך בחשש שהאחים יגורו בדירה של ההורים ולא תוכלי לממש את חלקך בה. אני גם לא רואה דרך איך לשכנע את הוריך להתאמץ מאוד בנושא עכשיו ולהתגבר על מחאת האחים ולהכין כבר מעכשיו מצב שתהיה חלוקה שווה.להיפך,נראה לי שזה מאוד באינטרס של הוריך להגדיר בצוואה חלוקה שווה, כך הם גם יוצאים מולך בסדר, וגם יודעים שמה שיקרה הוא שלאחים לפחות תהיה קורת גג. הם לא עושים את זה מרוע לב אליך, הם משוכנעים (וכנראה בצדק, לפי מה שסיפרת כאן על עצמך) שאת כבר תסתדרי.
במקומך הייתי מתחילה להתייחס לדירה של ההורים כאבודה,
ומתחילה לארגן את חיי (הנפשיים והכלכליים) בהתאם.
לגבי הדירה של הסבתא, איך האחים יגורו בה? האם הדוד ויורשיו יסכימו שהם יגורו בה כשהסיכוי לקבל מהם שכר דירה הוא אפסי? כלומר האם את מעריכה שהדוד יסכים להפסיד את חלקו על מנת לאפשר קורת גג לאחייניו?

אני חושבת שהנזק הנפשי של הסיכון להזדהות בסופו של דבר עם מצג השווא הזה ולאמץ נקודת מבט של נזקקות, או לחילופין המאמץ הנפשי לשמר את הזהות שלך מנוגדת למג השווא אותו תנסה להציג כאמיתי -
הנזק מאחד משני אלו גדול על הרווח האפשרי.

האם ההורים רוצים להוריש באופן שווה?
סביר שכן אבל לא ודאי.

אם כן הפתרון די פשוט אבל יעלה מעט כסף.
לשתף בחשש של שותפות בדירות (מצב בעייתי גם כשכולם מסודרים כלכלית) ולכן שהכוונה תקבע שהשירות יימכרו והיורשים יחלקו בכסף. כל אחד יוכל לקנות בשליש שלו דירה לפי אמצעיו.
העלות תהיה של עורך הדין שימונה לממש את הדירות.

לגבי תמיכה אם אחיך אינם במצב שהם זקוקים לאפוטרופסות אז אין לך סיבה לחשוש
מדוע? גם אם אין להם צורך באפוטרופסות, מה אעשה לנוכח מצבם הכספי? מוסרית אתקשה לתת להם לחיות "מהיד לפה" ולהשאר ללא קורת גג. גם לא אהיה מסוגלת להיות אסרטיבית מספיק מולם ולעמוד בלחצים שלהם אם יבקשו עזרה כלכלית.
* לקנות דירה עם משכנתא גדולה - לא יכולה לעזור לאף אחד אחר.
* למצוא עבודה כרופאה ביבשת אחרת ובבוא היום לדרוש את חלקך נזיל.
בגדול רעיונות ישימים, אבל לא מעוניינת ליצור מניפולציה נגדית על ההורים ולשקר בכך שצריכה עזרה... גם בקלות יוכלו לדעת שזה לא נכון... אם אתחייב למשכנתא גדולה נכון שלא אוכל לעזור לאחרים אבל "אדפוק" גם את החיים של עצמי ;)
לגבי הדירה של הסבתא, איך האחים יגורו בה? האם הדוד ויורשיו יסכימו שהם יגורו בה כשהסיכוי לקבל מהם שכר דירה הוא אפסי? כלומר האם את מעריכה שהדוד יסכים להפסיד את חלקו על מנת לאפשר קורת גג לאחייניו?
יש מצב טוב, כי הדוד במצב כספי מצוין (עשיר פר הגדרה) ולא נראה לי שממש משנה לו השליש דירה הזה, אלא אם כן יתנגד למען העקרון.
לשתף בחשש של שותפות בדירות (מצב בעייתי גם כשכולם מסודרים כלכלית) ולכן שהכוונה תקבע שהשירות יימכרו והיורשים יחלקו בכסף. כל אחד יוכל לקנות בשליש שלו דירה לפי אמצעיו.
רעיון לא רע..

מדוע? גם אם אין להם צורך באפוטרופסות, מה אעשה לנוכח מצבם הכספי? מוסרית אתקשה לתת להם לחיות "מהיד לפה" ולהשאר ללא קורת גג. גם לא אהיה מסוגלת להיות אסרטיבית מספיק מולם ולעמוד בלחצים שלהם אם יבקשו עזרה כלכלית.

חוקית את לא חייבת כלום למי שאינו תחת חסותך, האם את מרגישה חובה זה עניין אחר, ואת צריכה להגדיר גבול וזה לא קשור לירושה משותפת
הרי גם אם כל אחד היה מקבל 1/3 כסף במזומן יתכן שבשלב מסויים הם יפנו אלייך בבקשות , את צריכה להגדיר את הגבול שלך ולעמוד בו.

סה"כ לפי מה שאני מבין ההורים רוצים לחלק שווה בשווה בין האחים - שזו ברירת מחדל סבבה והוגנת למדי.

לדעתי פשוט תשאירי את זה ככה. אל תנסי לקנות שליש מהדירה ששייך לדוד שלך, ולא שום הצעה אחרת בהקשר של הירושה. במישרין או עקיפין.

אם יגיע היום שבו הדברים שאת מדברת עליהם יהיו רלוונטים, אני חושב שיש לך אמצעים משפטיים לנקוט בהם, באם תרצי.

באמת סיטואציה לא קלה.
יש את האנשים שיפעלו כמו רובוטים חסרי רגש יילחמו באחיהם עד שישיגו את חלקם, די ברור מדברייך שאת לא כזו.
לאמא שלי יש שני אחים - אחד מהם רווק מזדקן, גם הוא ללא הכנסה קבועה ויציבה, וגם כאשר הוא מכניס מדובר על סכומים זעומים יחסית.
כמובן שהוא גם גר עם אמא שלו וכשזו נפטרה אמא שלי לאחותה החליטו לחתום לו על ויתור (לא הושארה צוואה) וכך יצא שהוא גר בגפו בדירה ששווה מעל 3 מיליון שקלים על אף שבנקל יכול היה לגור בדירה ששווה שליש ולחלק את היתר בין שתי אחיותיו.
בשעתו כעסתי על אמא שלי על כך שויתרה בכזו קלות על סכום שהוא משמעותי למדי עבורה, ובפרט שלא הבטיחה לעצמה שאליה לא יוכל לעשות בדירה ככל העולה על רוחו. עם הזמן (בעיקר כשנחשפתי לסכסוכי ירושות במשפחות אחרות) רק הערכתי את שאר הרוח שלה ושל אחותה שפשוט ויתרו על כזה סכום ולא ראו את טובתן האישית אל מול המצוקה של אחיהן, שראוי לציין שאינו אדם קל כלל ועיקר ושתיהן לא לקקו ממנו דבש במהלך החיים.
אני מכיל לעצמי שגם אני אגיע לכזו רמה של אצילות בתקווה, כמובן, שלא אעמוד למבחנים כאלו.

נראה לי טיפה מוקדם לדאוג איך לחלק את העור של הדוב שעוד מתרוצץ להנאתו ביער. שני הורייך חיים. מי יודע מה יהיה בעתיד, אולי ימכרו את הדירות שלהם כדי לעבור לדיור מוגן, אולי אחד האחים יעבור לגור איתם כדי לעזור להם להשאר בדירתם, אולי הם יאריכו ימים עוד 30 שנים...
אני לא הייתי בונה על ירושה בכלל אלא מארגן את חיי באופן עצמאי בלי טובות, בלי חובות, בלי זכויות. למזלך השקעת במקצוע מבוקש שמאפשר לך להתפרנס בכבוד וברווחה. בהתנהלות נבונה תוכלי להשיג כל מה שתרצי בלי להסתמך על אחרים.
כמובן שאחרי מאה ועשרים זו זכותך המלאה לקבל את חלקך בירושה. אם הדברים לא יסתדרו בטוב עם אחייך תוכלי באמצעות עורכי דין לבקש פירוק שותפות לגבי הרכוש שהורישו הורייך ובאמצעות בית המשפט תקבלי את מלא החלק המגיע לך.

לא יודע - מצב לא פשוט.
אני מניח שאם הייתי רווק די מסודר ללא תלויים או תכנון עתידי שיהיו בי תלויים הייתי הולך על זה :
במקומך הייתי מתחילה להתייחס לדירה של ההורים כאבודה,
ומתחילה לארגן את חיי (הנפשיים והכלכליים) בהתאם.

אחרת , אם היו בי תלויים, לא חושב שהייתי מוותר בקלות על כרית בטחון שאולי חלילה הם יצטרכו בעתיד.
במצבים כאלו תמיד טוב שיש את זה בארגז הכלים :

אם יגיע היום שבו הדברים שאת מדברת עליהם יהיו רלוונטים, אני חושב שיש לך אמצעים משפטיים לנקוט בהם, באם תרצי.
נכון, אבל ממש לא רוצה להגיע לבתי משפט עם האחים שלי...
בשעתו כעסתי על אמא שלי על כך שויתרה בכזו קלות על סכום שהוא משמעותי למדי עבורה, ובפרט שלא הבטיחה לעצמה שאליה לא יוכל לעשות בדירה ככל העולה על רוחו. עם הזמן (בעיקר כשנחשפתי לסכסוכי ירושות במשפחות אחרות) רק הערכתי את שאר הרוח שלה ושל אחותה שפשוט ויתרו על כזה סכום ולא ראו את טובתן האישית אל מול המצוקה של אחיהן, שראוי לציין שאינו אדם קל כלל ועיקר ושתיהן לא לקקו ממנו דבש במהלך החיים.
אני מכיל לעצמי שגם אני אגיע לכזו רמה של אצילות בתקווה, כמובן, שלא אעמוד למבחנים כאלו.
באמת ראוי להערכה ותודה על השיתוף. מבחינתי אם אוותר זה יהיה מחוסר אסרטיביות/פחדנות, אבל לא מאמינה שאחיה עם זה בשלום. תמיד ארגיש "פראיירית" ומקופחת. מפריע לי שמי שעושה מעצמו מסכן ומרחם על עצמו זוכה בכל, ומי שדואג ולוקח אחריות על חייו "אוכל אותה"... מבחינתי זה ממש לא צודק ותמיד ארגיש שקיבלתי עונש על כך שאני יכולה להסתדר בעצמי והם קיבלו פרס על כך שלא לקחו אחריות על חייהם... אין בי את האצילות הזו :)
נראה לי טיפה מוקדם לדאוג איך לחלק את העור של הדוב שעוד מתרוצץ להנאתו ביער. שני הורייך חיים. מי יודע מה יהיה בעתיד, אולי ימכרו את הדירות שלהם כדי לעבור לדיור מוגן, אולי אחד האחים יעבור לגור איתם כדי לעזור להם להשאר בדירתם, אולי הם יאריכו ימים עוד 30 שנים...
הסיבה שאני דואגת מעכשיו היא, שצריכה להחליט אם לדאוג לעצמי ולקנות דירה כעת (עם משכנתא למספר רב של שנים) או להמשיך לגור בשכירות ולחסוך, תוך ידיעה שבעוד X שנים יהיה לי הרבה יותר קל לקנות דירה עם הכסף שאקבל מההורים שלי.
במצבים כאלו תמיד טוב שיש את זה בארגז הכלים :
אהבתי...

נכון, אבל ממש לא רוצה להגיע לבתי משפט עם האחים שלי...
בסדר, ואני חושב שאת טוחנת מים על כלום.
ההורים שלך כולה בני 70. עד ששניהם ימותו זה מינימום 20 שנה (שיהיו בריאים).
את כבר יודעת בדיוק מה יהיה ומה תרגישי, ואיך תהי קורבן של הנסיבות.

אני חושב שאת צריכה לזנוח את ההתעסקות בכל זה ולהתמקד בחייך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ההורים שלך כולה בני 70. עד ששניהם ימותו זה מינימום 20 שנה (שיהיו בריאים).
את כבר יודעת בדיוק מה יהיה ומה תרגישי, ואיך תהי קורבן של הנסיבות.
הלוואי שיחיו עד 120... שוב, הסיבה שאני חוששת כבר כעת היא כי אני צריכה להחליט מה לעשות עם חיי: לקנות כרגע דירה בפריפריה עם משכנתא למספר שנים (ולכן צריכה לתכנן מעכשיו) כדי להבטיח את עתידי, ותוך כדי כך לחסל את רוב הוני הכספי, או לחכות עוד X שנים (ומקווה שיהיו ארוכות) ואז לקנות דירה עם משכנתא קטנה הרבה יותר, או בשאיפה ללא משכנתא, כי יעמוד לרשותי סכום הרבה יותר גדול. לא יכולה לחכות עשרים שנה להחלטה הזו כי א. צריכה לתכנן משכנתא, ב. בקצב עליית הנדל"ן יש מצב שבעתיד לא אוכל לקנות דירה גם בפריפריה...:'(

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
ר מה העזרה שאפשר לקבל בתור חייל שבא ממצב סוציאקנומי נמוך? זקוקה לכל עצה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
מ עצה בנושא פירעון מסול משכנתא נדל"ן 4
ע עצה בפירעון מסלולי משכנתא נדל"ן 6
L עצה לניהול סכום מוגבל ל10 שנים שוק ההון 9
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
R עצה בקשר להשקעה שוק ההון 10
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
H עצה לגבי חיפוש עבודה התפתחות אישית 14
א עצה לגבי השקעה במניות שבבים שוק ההון 44
K עצה לפתיחת המחשבה - קניית נכס נדל"ן 25
סנופקין מחפש עצה: כסף ממניות לסגירת מסלול פריים? נדל"ן 16
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
A היי מבקש עצה בבקשה התפתחות אישית 17
ק עוצו עצה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
הנולד סכסוך גבולות עם שכן - מבקש עצה אוף טופיק 17
deussex עצה לניקוי ברזים וכיורים מאבנית וחלודה אוף טופיק 22
א תנו לי עצה שוק ההון 4
נ גן עדן אקולוגי או אסון כלכלי, מתחיל בשוק ההון ומבקש עצה יומני מסע אישיים 11
S עצה עבור משקיע בתולי לקראת כניסה ראשונה לשוק ההון שוק ההון 6
A בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל Interactive Brokers- מבקש עצה צרכנות פיננסית 13
סול אבא מבקש עצה שוק ההון 9
L יעוץ בנושא משכנתא מבקש עצה מהמומחים נדל"ן 25
M דמי ניהול מטורפים ומנגד.... דרושה עצה שוק ההון 88
D חייל משקיע.. כנסו לטכס עצה שוק ההון 9
Kintsukuroi עצה בפוליטיקה ארגונית אוף טופיק 7
מתכנת עצה לגבי התנהלות עם הזמנה מקוונת שלא סופקה צרכנות פיננסית 12
S עצה לחסר הניסיון... יומני מסע אישיים 32
M עצה לגבי פתיחת חשבון בואנוגרד או ב IB ואיך להתמקח בעמלות כשמדובר בחשבון אינטרנטי שוק ההון 33
S עצה להמשך התנהלות פיננסית שוק ההון 53
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
waskindalost מחפש עצה : האם לוותר על הליסינג התפעולי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
ת מחיר כמו ישיבה במסעדה בהזמנת פיקאפ- פרצה פסיכולוגית? צרכנות פיננסית 5
unrealx התמודדות פסיכולוגית עם ירידות בתיק מנייתי גדול שוק ההון 59
amidar דילמה פסיכולוגית עקב הפרשי שערי מטבע. שוק ההון 61
A שאלה פילוסופית, פסיכולוגית, ברשותכם, תודה. שוק ההון 1
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
ח כדאיות כלכלית ברכישת דירת מגורים נדל"ן 16
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
Kipodi הלוואות לאנשים בעצמאות כלכלית צרכנות פיננסית 8
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 19
Kipodi הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 48
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41

נושאים דומים

Back
למעלה