• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עד כמה מקובל לאחר לעבודה?

אני עובד בהייטק ועוד עובד מהבית, ואני לא רואה שום קשר בין העובדה שמישהו עובד בהייטק לעובדה שהוא אוהב לבוא מאוחר. אישית אני אוהב לבוא מוקדם ולסיים מוקדם ותמיד הייתי ככה, גם בתקופת הטכניון. גם אם יצאתי עד 4 בבוקר אז הייתי מתעורר ב8 לכל המאוחר. אם אתה מתכוון שמתכנתים הולכים לישון מאוחר כי הם על המחשב כל הערב מתכנתים או משחקים אז אני מניח שאתה מתכוון לרווקים צעירים בני 20 פלוס, כי ככל הידוע לי אנשים עם משפחה לא הולכים לישון ב2 בלילה וקמים ב10. זה סטיגמה די מטופשת
ועדיין לראיון אתה תבוא בשעה שנקבעה ואפילו תיקח מקדם ביטחון כדי לעשות רושם טוב, כי אתה יודע שאף אחד לא אוהב מאחרים.
אגב, ההשוואה שלך למדינות עולם שלישי כדוגמא ללוח זמנים גמיש משעישעת. יש סיבה שהן מדינות עולם שלישי והמנטליות הזאת היא חלק מזה. מעניין שמדינות מתקדמות ומודרניות שמובילות את העולם המנטליות היא לא כזאת. ישראל צריכה לבחור לאן היא שואפת ולדעתי היא בחרה ולכן אני לא שם.
אני גם לא מתפה מהישראלים שיהפכו לקנדים וךכן אני הפכתי את עצמי לקנדי ומשאיר לכם את כל הטוב הזה. יש כאן מושג לגבי מסעדות ג'מאייקניות שאנשים אוהבים להתלונן ששעות הפתיחה שלהם אקראיות, שהם עובדים לפי island time. עוד לא ראיתי מסעדה אחת כזאת שהצליחה.
לגבי המוצא של המפקד והחייל אני צריך להודות שאני לא ממש הצלחתי להבין את הקריצה.
אם כולם היו באים בזמן לא היתה בעיה. הבעיה מתחילה מאותו אדם ראשון שהחליט שהסמן שלו חשוב יותר משל האחרים ואתה טוען שזה הסדר והם צריכים להתיישר לפיו. אז אני אקח את זה הלאה, שכל אחד יבוא באופן אקראי מתי שבא לו ובוא נראה איך זה עובד, כי כולם צריכים להתאים את עצמם לזה שמאחר הכי הרבה

אני אדיש כלפיו. אני דווקא מרוצה מתנאי ההעסקה. יש לי דמי חגים, צבירת ימי חופשה על ההתחלה, יפתחו לי חיסכון פנסיוני ואפילו קיבלתי תלוש לחג. הוא דווקא לא אכזרי.

זה היה חד־פעמי.

כך יצא. אני יוצא עשר דקות לפני הזמן, ולפעמים למעלית לוקח יותר זמן להגיע, לפעמים אני הולך לאט יותר. פשוט כי ככה, לא בכוונה.

הוא לא, אבל לדעתי עבורו זה אינטרס. אמרתי כמה וכמה פעמים שיש לו זכות לפטר אותי.

לדעתי באשכול הזה יש הרבה יותר דאגה ללקוח ולמנהל מאשר לעובד. רוח הפורום כנראה. טבעי שקפיטליסטים יחשבו יותר על הרווח.

עשר דקות הליכה.

אני לא חושב שאפשר לבקש טובות מהמעסיק. אין טובה שהוא יכול לתת לי. ודווקא גם אני עושה עבורם טובות. ממש השבוע (שיגיע, לא שהיה) שיבצו אותי לשתי משמרות ביניים, אף שהגיוני היה לתת לקופאית אחרת לפחות אחת ולא שתיים לי. אני הסכמתי לעבוד שתיים כאלה כי לי זה לא כזה ביג דיל.
אתה גר 10 דקות הליכה מהסופר ועדיין מאחר? אי אפשר אפילו להגיד שהיו פקקי תנועה.
או שאתה רוצה לאחר כי זו החתרנות שלך נגד המערכת הקפיטליסטית, ואתה זורק זין, או שאם אתה שם 4 שעונים כנראה יש לך הפרעה כלשהי ואתה צריך איש מקצןע שיעזור לך להתמודד.
אתה גר לבד? עדיין עם ההורים ? הם לא קמים בזמן לעבודה? לא יכולים להעיר אותך בבוקר?

אישית אני אוהב לבוא מוקדם ולסיים מוקדם
כי ככל הידוע לי אנשים עם משפחה לא הולכים לישון ב2 בלילה וקמים ב10.
אנקדוטלי וסטיגמטי.
אם אתה מתכוון שמתכנתים הולכים לישון מאוחר כי הם על המחשב כל הערב מתכנתים
יתכן. יכול להיות לזה הרבה סיבות, אבל הזמן בהייטק יותר נזיל - לשני הכיוונים. לא "נופל העט" ב5 בערב, יכולים לפנות אליך בלילה, ובהתאם - הבוקר זה לא 8.
בהייטק - התנהג כהייטקיסט. בשירות המדינה - התנהג כעובד מדינה. ניסית להתקשר לעובד מדינה ב8 בערב?
הדברים האלה די פשוטים, ואני חושב שאתה בעיקר מדגים את הקבעון שלך כשאתה ממשיך עם "אני בא מוקדם".
ועדיין לראיון אתה תבוא בשעה שנקבעה ואפילו תיקח מקדם ביטחון כדי לעשות רושם טוב, כי אתה יודע שאף אחד לא אוהב מאחרים.
היו ראיונות שאיחרתי בקטנה, אני חי בישראל ולא בשווייץ, והמראיין מצפה לשתיים-שלוש דקות איחור. באופן כללי, כדאי לעשות רושם ראשוני טוב - אבל זה לא מחזיק לאורך זמן.
זאת אומרת, אפשר להתאמץ בחיים, ללכת נגד הנטיה שלך, ואפילו רצוי. זה לרוב לא מחזיק לאורך זמן.

אבל לא להבין את הסיטואציה החברתית - להגיע בשעה הנקובה למקום שמצפה ממך לאחר - זה החטא הגדול יותר.
לא להבין את הסיטואציה זה חמור יותר מלהבין את הסיטואציה, רק לא להצליח ליישם אותה.
אגב, ההשוואה שלך למדינות עולם שלישי כדוגמא ללוח זמנים גמיש משעישעת. יש סיבה שהן מדינות עולם שלישי והמנטליות הזאת היא חלק מזה. מעניין שמדינות מתקדמות ומודרניות שמובילות את העולם המנטליות היא לא כזאת. ישראל צריכה לבחור לאן היא שואפת ולדעתי היא בחרה ולכן אני לא שם.
נכון מאוד. אבל אל תצפה מישראלי להתנהג כמוך, הקנדי. "עד כמה מקובל לאחר לעבודה?" - התשובה היא שתלוי במקצוע, ותלוי בארץ.
אני גם לא מתפה מהישראלים שיהפכו לקנדים וךכן אני הפכתי את עצמי לקנדי ומשאיר לכם את כל הטוב הזה.
אתה כן, כי אתה אומר לו מה נכון לעשות בהתבסס על סטנדרטים שאתה כבר לא שייך אליהם.
יותר מזה, הקלפים שלו גלויים - ושלך לא. האם בקנדה גם מקדימים? האם אתה אוהב את זה? אנחנו לא יודעים. האם אתה אוהב שבקנדה מתאמים פליידייט עם הילד מראש?
יש כאן מושג לגבי מסעדות ג'מאייקניות שאנשים אוהבים להתלונן ששעות הפתיחה שלהם אקראיות, שהם עובדים לפי island time. עוד לא ראיתי מסעדה אחת כזאת שהצליחה.
הזכרת לי את הכתבה על ה"פסטה נאצי". נראה שמצליח לו באקלים התל אביבי ישראלי.
לגבי המוצא של המפקד והחייל אני צריך להודות שאני לא ממש הצלחתי להבין את הקריצה.
יש אנשים בארץ ממוצא אירופאי, ויש כאלה שלא. וגם בתוך זה, יש תתי-מוצאים שונים. אל תתפלא שיש כאלה עם מנטליות משפחתית של מושג זמן X, וכאלה עם מושג זמן Y.
אם כולם היו באים בזמן לא היתה בעיה.
אין שום בעיה למי שיודע להתאים את עצמו לסביבה. כשאומרים 8 באמריקה הלטינית, יודעים שזה בעצם 9-9:30. כולם מתואמים, אין בעיה.
הבעיה מתחילה מאותו אדם ראשון שהחליט שהסמן שלו חשוב יותר משל האחרים ואתה טוען שזה הסדר והם צריכים להתיישר לפיו.
אתה מפספס שוב ושוב את הנקודה - א. הסיבה לאיחור נובעת מתפיסת זמן שונה. הוא לא החליט לאחר. ב. אני לא אמרתי שמותר לאחר למישהו אחר, אלא רק כשזה לא פוגע.
כשאני מגיע למחשב ב12 ולא ב8, במי פגעתי, בקוד?
אני מקווה שעכשיו תקרא את מה שכתוב, כי למען האמת, אני אומר X ואתה עונה על Y, זה אופייני למי שמקובע ומציבים מראה מול מקובעותו.

מה קשור ״קונספט אירוצנטרי״?
עד לפני פחות ממאתיים שנה, הזמן בעיר אחת היה שונה מהזמן בעיר הסמוכה לה
https://en.wikipedia.org/wiki/Greenwich_Mean_Time
זה כבוד אנושי בסיסי לעמוד בזמנים
אם העבודה שלי מתחילה ב8, והגעתי רק ב9 למחשב, ויצאתי ב18 במקום ב17, במי פגעתי בדיוק? בקוד?
אם אני חי באמריקה הלטינית, ואני מגיע ב8 לעבודה, וכולם מתחילים רק לזרום ב8:45 עד 9:30, האם כיבדתי אותם, או דפקתי את עצמי?
אני לא מדבר על לאחר למישהו שקבעתם ב9 והוא מצפה שתגיע ב9, בהינתן שבתרבות השלטת השעה 9 זה 9:00 ויש שעונים מכוונים לכולם.

טוב נראה לי שאני אסיים כאן. אתה טוען שאני הזוי ומקובע כי אני מצפה שאנשים יגיעו בזמן וזה לא דבר סביר לצפות כי כל אחד חי בבועת הזמן שלו, נלך עם זה.
בגלל זה ישראל מתקדמת לכיוון דרום אמריקה ואפריקה, אבל היי, כל אחד מתאים את עצמו לסביבה בה הוא נמצא וישראל בכל זאת נמצאת במזרח התיכון ליד אפריקה

טוב נראה לי שאני אסיים כאן. אתה טוען שאני הזוי ומקובע כי אני מצפה שאנשים יגיעו בזמן וזה לא דבר סביר לצפות כי כל אחד חי בבועת הזמן שלו, נלך עם זה.
אני טוען שאתה מקובע, כי אתה לא מתייחס לטענה וממשיך ב"להגיע בזמן". אני אומר:
אם זו עבודה של משמרות, אתה "דופק" מישהו אחר, מעכב את העבודה או גונב זמן.
אם אני מאחר לפגישה שבה אני צריך להציג משהו, כולם יושבים כמו מפגרים ומחכים, ואני גונב את זמנם.
ואתה מגיב:
הבעיה מתחילה מאותו אדם ראשון שהחליט שהסמן שלו חשוב יותר משל האחרים
איזה אחרים יש כשאני מתחיל לעבוד על קוד מאוחר יותר? הקוד נפגע?
אתה טוען שאני הזוי ומקובע כי אני מצפה שאנשים יגיעו בזמן וזה לא דבר סביר לצפות כי כל אחד חי בבועת הזמן שלו, נלך עם זה.
לגבי זה, אכן: א. אין סיבה שאנשים "יגיעו בזמן", במקום שכל אחד יגיע בזמן שנוח לו ובו הוא הכי פרודקטיבי, ו-ב. לא כל אחד, אבל אכן לכל תרבות יש תפיסת זמן משלה.
בגלל זה ישראל מתקדמת לכיוון דרום אמריקה ואפריקה
ישראל לא רק מתקדמת לשם, ישראל תמיד הייתה שם, כי היא מורכבת מאינדיבידואלים רבים מתרבויות שבהן הזמן נתפס אחרת.
אבל היי, כל אחד מתאים את עצמו לסביבה בה הוא נמצא וישראל בכל זאת נמצאת במזרח התיכון ליד אפריקה
בהחלט. אתה חושב שישראל הופכת להיות דומה לאירופה? אני חושב ששנינו נסכים שהכיוון הפוך. אם זה רע או לא, זו שאלה אחרת.

אכלת את הראש עם הדוגמא של התכנות. הבנו, מתכנתים יכולים להתחיל לעבוד מתי שהם רוצים.
חלק מהעובדים אצלנו נמצאים בחוף המערבי, אני גר בצד המזרחי, אז כשהבחורה של הqa שגרה בצד המערבי פותחת לי באג בסוף היום שלה, שאני לא מבין למה התכוונה או איך לשחזר אני צריך לחכות כמה שעות עד שהיא תתחיל לעבוד כדי להתחיל לעבוד על זה בבוקר. גם בתכנות עובדים עם עוד אנשים והכמה שעות שאני מחכה אומרות שהתיקון יצא מאוחר יותר.
אתה יושב בשעות כאלה בלילה ומתווכח בפורום, ובגלל זה אתה בא מאוחר לעבודה. אני אישית מעדיף לישון בשעות כאלה
עכשיו באמת, אני סיימתי.

אני טוען שאתה מקובע, כי אתה לא מתייחס לטענה וממשיך ב"להגיע בזמן". אני אומר:

ואתה מגיב:

איזה אחרים יש כשאני מתחיל לעבוד על קוד מאוחר יותר? הקוד נפגע?

לגבי זה, אכן: א. אין סיבה שאנשים "יגיעו בזמן", במקום שכל אחד יגיע בזמן שנוח לו ובו הוא הכי פרודקטיבי, ו-ב. לא כל אחד, אבל אכן לכל תרבות יש תפיסת זמן משלה.

ישראל לא רק מתקדמת לשם, ישראל תמיד הייתה שם, כי היא מורכבת מאינדיבידואלים רבים מתרבויות שבהן הזמן נתפס אחרת.

בהחלט. אתה חושב שישראל הופכת להיות דומה לאירופה? אני חושב ששנינו נסכים שהכיוון הפוך. אם זה רע או לא, זו שאלה אחרת.
לקוד לא אכפת שהגעת בעשר, אבל לבודק שמחכה שתסיים אכפת, לאיש המכירות שצריך לצאת עם דמו ללקוח אכפת. מבחינתך לסיים בשמונה בערב זה עדיין "היום", אבל מבחינת שותפי התפקיד שלך בחברה זה יכול להיות מאוחר מדי. תכפיל את הגישה שלך בחמישים עובדים כמוך, ודברים או שלא נעשים בזמן, או שכולם צריכים לטחון עד 2 בלילה ברגע האחרון.

אתה גר 10 דקות הליכה מהסופר ועדיין מאחר? אי אפשר אפילו להגיד שהיו פקקי תנועה.
כי השאלה לא מדברת על המצב העכשווי.
או שאתה רוצה לאחר כי זו החתרנות שלך נגד המערכת הקפיטליסטית,
נע, אני לא עד כדי כך עקרוני. גם די קרינג׳י לפעול ככה דרך הקפיטליזם; ברור לי שזה לא ישפיע. אני גם לא מתנגד לו.
ואתה זורק זין,
טיפה. אני מכבד את העבודה אבל לא עד כדי כך. מה שנקרא ״פרופורציות״.
או שאם אתה שם 4 שעונים כנראה יש לך הפרעה כלשהי ואתה צריך איש מקצןע שיעזור לך להתמודד.
בהחלט יש. היא לא בדיוק קשורה לשינה, אבל יכול להיות שיש קשר בין השניים.
אתה גר לבד?
לא.
עדיין עם ההורים ?
כן.
הם לא קמים בזמן לעבודה?
קמים.
לא יכולים להעיר אותך בבוקר?
לפעמים הם באמת עושים את זה. לפעמים אין צורך כי כבר קמתי. בסופו של דבר הם לא רוצים לקום ב־7:30 רק כדי להעיר אותי כשהעבודה שלהם מתחילה בצוהריים. גם לא נעים לי לבקש דבר כזה.

לקוד לא אכפת שהגעת בעשר, אבל לבודק שמחכה שתסיים אכפת, לאיש המכירות שצריך לצאת עם דמו ללקוח אכפת. מבחינתך לסיים בשמונה בערב זה עדיין "היום", אבל מבחינת שותפי התפקיד שלך בחברה זה יכול להיות מאוחר מדי. תכפיל את הגישה שלך בחמישים עובדים כמוך, ודברים או שלא נעשים בזמן, או שכולם צריכים לטחון עד 2 בלילה ברגע האחרון.
ועובדתית ככה זה מתנהל בהייטק. אנשים לא באים ומתחילים לעבוד ב8, גם הבודק לא בודק ב9 - והפלא ופלא, התעשייה עובדת ומתפקדת, למרות שהאנשים מתחילים לקודד ב10.
זאת לא "הגישה שלי", ככה ההייטק מתנהל, זאת גישת ההייטק. במיוחד שהוא גלובלי.
אז כשהבחורה של הqa שגרה בצד המערבי פותחת לי באג בסוף היום שלה, שאני לא מבין למה התכוונה או איך לשחזר אני צריך לחכות כמה שעות עד שהיא תתחיל לעבוד כדי להתחיל לעבוד על זה בבוקר.
אז אם ככה, זה שאתה קם מוקדם, דופק אותך. אתה צריך לחכות לה. אם היית קם מאוחר - היא הייתה כבר ערה.
לחילופין, עדיף שהיא תעבוד מאוחר יותר בלילה - וככה תתפוס אותה כשאתה מתחיל לעבוד מוקדם.
אתה מבין כמה אבסורדית גישת ה8-5 הסובייטית בעולם גלובלי?
אתה יושב בשעות כאלה בלילה ומתווכח בפורום, ובגלל זה אתה בא מאוחר לעבודה. אני אישית מעדיף לישון בשעות כאלה
כל אחד והעדפותיו. אני לא שופט אנשים שהולכים לישון ב8 בערב (טוב, אולי קצת). אבל אתה כן שופט אנשים שהולכים לישון ב8 בבוקר, ומצפה שיתנהגו כמוך.

אני מסכים איתך, אם יש מישהו מהצד השני. זה ממש לא המצב בהרבה מהעבודות, ועדיין למנהל אכפת. למה? כי הוא סחי מקובע.
אם אני "מאחר" למסך המחשב שלי, הקוד לא נדפק ולא נעלב. הוא פשוט מחכה שם, שאמשיך לתכנת אותו.
אם אני מאחר לפגישה שבה אני צריך להציג משהו, כולם יושבים כמו מפגרים ומחכים, ואני גונב את זמנם.

במקרה הזה, מי שלא מבין את הסיטואציה זה הבן שלך. בפעם הראשונה, הוא נפגע, בוודאי. בפעם השניה, נניח.
בפעם השלישית? הוא לא למד ששעה אצלם זה שעה+עוד שעה? זאת כבר בעיה שלו.

כמי שחי את הניגודים האלה במשפחה המורחבת, מהניסיון שלי - הצד המקדים הוא בד"כ הצד המקובע שלא מצליח להתאים את עצמו לתרבות הישראלית הרווחת.
דווקא הצד המאחר אמור כל חייו להתאים את עצמו לחברה, כי "לאחר זה נו נו נו", אבל הצד המקדים הוא זה שנדפק שוב ושוב ושוב - כי הוא לא הבין מול מי הוא עומד.

אז למה הצד המקדים ממשיך להקדים, למרות שהוא יודע שהצד המאחר יאחר? בגלל קבעון, משפטים כמו "שעה זה שעה", ועוד דברים שלא רלוונטיים לסיטואציה.
כמובן - עדיף להגיע בזמן, לא לאחר ולא להקדים, אבל אני מדבר על המצוי, לא הרצוי - איך אדם מתמודד עם אנשים ששונים ממנו?

שוב, זה נטו עניין של ניהול ציפיות. יש תרבויות ש"שעה שש" זה גם 18:45. יש תרבויות ש"שעה שש" זה גם 20:30. יש תרבויות שאין דבר כזה "שעה שש". (ואפילו - 6 זה 17:45).
ככה זה בתרבויות ערב, אמריקה הלטינית, אפריקה - בעצם כל תרבות שאינה תרבות אירופה, עם וריאנטים שונים כמו שפירטתי.
אתם נפגעתם, זה נכון. אבל תבין שיתכן שמהצד שלה, אתם אלה שהקדמתם, היא כנראה לא באמת חשבה ש"שש זה שש". ואם אתם ממשיכים לא להבין - אתם פוגעים בעצמכם.

מעולה, ככה צריך.

בהחלט, צריך להבין שיש א. תרבויות שונות ממך עם תפיסות זמן אחרות משלך, ב. נטיות שונות של אנשים.
בדיוק כמו שאמרת שהיית מחכה כמה דקות באוטו ומגיע לדלת ב2 דקות איחור - למה? למה לא לצאת מיד? כי אתה מכבד את האדם האחר ולא מגיע מוקדם. לא מקובל.
בדיוק באותו אופן - כן, לאחר לאדם אחר שתלוי בך זה לא מכבד. זה לדפוק אותו. לאחר כשאין אדם בצד השני? למי אכפת, בעצם? במי פגעת?
וברגע שיש קלאש בין שתי תרבויות - צריך לדעת לערוך תיאום ציפיות. להבין אם 6 זה 6 אצל שני הצדדים, או שלא. אם לא, מותר להגיד שעה מוקדמת יותר.
קודם כול תגובה יפה, אבל אולי אני צריך להבהיר כמה דברים.
הדבר הראשון שאני רוצה לומר הוא שאין לי עניין לעבוד בהייטק (לפחות לא כרגע, ומעולם לא היה רצון כזה). הרצון הוא איזושהי עבודה פקידותית שקשורה לעולם המשפט במגזר הציבורי. בהתחלה למשל הייתי רוצה להיות עוזר משפטי. אחר כך זה עניין אחר. אני שמח לשמוע שיש עבודות שמאפשרות גמישות, אך באותה העת אני גם דואג שאין עבודות כאלה בתחום העניין שלי.
שנית אני חושב שטוב לשאוף להגיע בזמן. אבל לדעתי הגעה באיחור של שתי דקות מראה על השאיפה הזאת. אין פה איזה עניין תרבותי עמוק או עקרוני, אלא פשוט ״כך יצא״ (רפרנס ל״רמזור״ או ״צומת מילר״, כבר לא זוכר). אני מבין מה זה 8:00, אבל מבחינתי גם 8:05 זה 8:00. עניין תרבותי? לא יודע. אין פה איזו כוונה זדונית או פסיכולוגיה עמוקה.
אני חושב שזה ככה אצל רוב האנשים, אבל אולי אני טועה. נראה שאני טועה.
מה שכן – אני מסכים מאוד עם העיקרון שלך של אי־פגיעה באחר. איחור של חמש דקות (חוץ מיום שישי) לא פוגע באף אחד. אין לחץ בסופר בשעות האלה, ולאחרונה גם החלו מזמנים אותי לסדר מוצרים גם בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שפתחתי קופה.
ואני מסכים איתך שהתעקשות על חמש דקות זה להיות מקובע. לדעתי לדור הצעיר אכפת פחות, אבל לא חסרים סיפורים על אחמ״שים צעירים קטנוניים.
עוד אגיב לשאר הדברים; רק רציתי להבהיר את זה. :)

אני מבין מה זה 8:00, אבל מבחינתי גם 8:05 זה 8:00.
יפה, אבל העולם לא עובד ככה. אם תצטרך להגיש מסמכים לבית המשפט, המזכירות נסגרת באחת וחצי, אם תבוא ב13:35 לא יעניין אף אחד שמבחינתך עדיין אחת וחצי.
מאחל לך רק טוב בחיים ושתמצא עבודה גמישה.

אני מבין מה זה 8:00, אבל מבחינתי גם 8:05 זה 8:00. עניין תרבותי? לא יודע. אין פה איזו כוונה זדונית או פסיכולוגיה עמוקה.
כן, בדיוק. אצל חלק מהאנשים "גם 8:05 זה 8:00". אבל אצל אחרים - ממש לא. דרך אגב, לי כן ברור שיש פה פסיכולוגיה עמוקה, באיך קבוצות ואנשים תופסים זמן.
אני חושב שזה ככה אצל רוב האנשים, אבל אולי אני טועה. נראה שאני טועה.
לא חושב שאתה טועה, זה כנראה רוב האנשים בארץ. אבל זה בטח לא כולם, וזה כנראה גם לא רוב האנשים בשווייץ, למשל.
הדבר הראשון שאני רוצה לומר הוא שאין לי עניין לעבוד בהייטק (לפחות לא כרגע, ומעולם לא היה רצון כזה). הרצון הוא איזושהי עבודה פקידותית שקשורה לעולם המשפט במגזר הציבורי. בהתחלה למשל הייתי רוצה להיות עוזר משפטי. אחר כך זה עניין אחר. אני שמח לשמוע שיש עבודות שמאפשרות גמישות, אך באותה העת אני גם דואג שאין עבודות כאלה בתחום העניין שלי.
לא מכיר את התחום ולא יודע מה יש, אבל שתדע שזה קיים, לא רק בהייטק. אל תשכח שיש גם עצמאים, שאמנם לחלקם אין יום ואין לילה, אך חלקם חיים בסדר יום משל עצמם.
בהחלט מומלץ בחיים לא ללכת ראש בקיר - להתאים את עצמך לסביבה, או להחליף סביבה. ללמוד לא לאחר בכלל - או להחליף לעבודה שזה לא משנה - זאת החלטה שלך.
מה שכן – אני מסכים מאוד עם העיקרון שלך של אי־פגיעה באחר. איחור של חמש דקות (חוץ מיום שישי) לא פוגע באף אחד. אין לחץ בסופר בשעות האלה, ולאחרונה גם החלו מזמנים אותי לסדר מוצרים גם בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שפתחתי קופה.
אני מבין מה שאתה אומר. עדיין, תחשוב שיש עובדים שרוצים לעוף הביתה בשניה שהמשמרת נגמרת. אתה גם נשאר אחרי הזמן? אבל יכול להיות שבאמת זה לא פוגע באף אחד.
ואני מסכים איתך שהתעקשות על חמש דקות זה להיות מקובע. לדעתי לדור הצעיר אכפת פחות, אבל לא חסרים סיפורים על אחמ״שים צעירים קטנוניים.
לדעתי, סביר שמנהלים ירצו "לנהל" את העובדים שלהם, עד רמת המיקרו-מנג'מנט, עד רמת ה5 דקות איחור.
זה בא יד ביד עם אגו ניהולי, עם סט התכונות שהביאו אדם לניהול, עם נרקיסיזם מסויים של "אני יודע ולכן אני מעליך". מובן שלא כל המנהלים כאלה, אבל יש קורלציה כלשהי.
אין פה איזה עניין תרבותי עמוק או עקרוני, אלא פשוט ״כך יצא״ (רפרנס ל״רמזור״ או ״צומת מילר״, כבר לא זוכר).
רמזור, הפרק של המורה נהיגה ;)

*אירופה וצפון אמריקה
טוב לא התאפקתי. תוסיף לזה את יפן וסין.
עכשיו תעצור שניה, תנשום עמוק ותשאל את עצמך מה לא הגיוני בדוגמא שנתת, ולאיזה חלק של העולם היית מעדיף להשתייך?
לזה שבא בזמן או אפילו דקה לפני או לזה שאין בו מים זורמים, אבל היי, אפשר להישאר במיטה (שעשויה מקש) עוד שעתיים. גם לא נראה לי שיש באותן מדינות הרבה ביקוש לכותבי קוד, כך שאפילו ממניעים אגואיסטיים לא נראה לי שהיית רוצה לחיות באותן מדינות גמישות מחשבתית.
אגב, אם תקרא מה אומרים הרבה מבכירי ההייטק בעולם היית מגלה שלא רק שהם לא היו אוהבים את הגישה הגמישה שלך, אלא מבחינתם היית קשור עם שרשרת לשולחן ולא הולך בכלל הביתה.
אני אצטרך לעצור עכשיו כי עוד מעט אני הולך לישון כי אני אוהב לקום מוקדם בגלל שאני מקובע מחשבתית כמו כל הבומרים

שאלה כללית מדי.
מאוד תלוי באופי העבודה ובמנהל שלך.
במגזר הציבורי יש תפקידים שכוללים שעת הגעה גמישה. לדוגמה התחלת עבודה מ6-8 בבוקר. ויש תפקידים שהם פלס. תגיע עד 7 כי הרכב עם כול העובדים יוצא. אתה מאחר, עכבת את כול העובדים ותחילת יום העבודה. או לחלופין פספסת יום עבודה שב בבית או תחתום יום חופש.
גם במגזר הציבורי אותו הדבר.
עבודה מהבית? יש מעסיקים שמחייבים אותך להיות זמין ולעבוד בשעות מסוימות. כדי לשמור על רציפות עבודה.
בעבודות הראשונות שלי כשהייתי צעיר עבדתי בעסק קטן שהייתי מגיע גם שעה אחרי תחילת העבודה. לא עניין את הבוס כול עוד אני נמצא בעבודה בשעות העומס ונותן עבודה ושעות.
במקרה שלך, קופאי, תגיע בזמן.

איזה דיון מרתק התפתח פה מאיחור של 2-3 דקות לעבודה.
שני הסנט שלי:
1.בני אדם המציאו את גורם הזמן לדקותיו ועד לשנותיו.
כשמסתכלים על הטבע (חיות אחרות) - הזמן מופעל לאור-חושך, חם-קר, יבש-גשום, רעב-שובע, שינויים בגוף החיה.
כשמסתכלים על ההיסטוריה הקרובה (עד המהפכה התעשייתית) זה די דומה. המהפכה שינתה את ההסתכלות כך שנותאם לפס יצור, ומשם זה זלג לעבודות משרדיות ואחרות.
2. האיחור לכשלעצמו הוא בדרך כלל לא קריטי, אלא אם הוא "דופק" אחרים (וכמה דקות איחור לא דופק אף אחד באמת), אבל הוא הפך לסממן ניהולי וחבל.
3. יש איחורים לא מנומסים ולא יפים (כמו בדוגמא של @האחד עם החברה של בנו ) במיוחד כאשר מדובר על צד שני שמחכה וצד שמתעכב בחצי שעה ומעלה.
4. יש איחורים שיגרמו למאחר עצמו עוגמת נפש - תור לרופא, ראיון עבודה, דייט ראשון וכד' - כי הצד השני ביטל או דחה את המפגש.
5. מאחרים כרוניים לעבודה שונים ממאחרים כרוניים למפגשים. הראשונים כנראה לא אוהבים לעבוד לפי פס יצור או בכלל, האחרונים מבטאים חוסר ניהול התארגנות מחוץ לשיגרה שלהם (יכולים להיות דייקנים בהגעה לעבודה אבל לא לארוחה).

הפות"ש מדבר על עבודה לא מתגמלת עם תנאים שהם באמת בתחתית השרשרת.

אז כן, בעבודות של צווארון כחול, מקובל לחפף. זאת דרך שקטה לשפר תנאים.

מבחינתו, לאחר זה דרך לקבל חצי שקל על זמן שהוא לא עבד. גם אם יאחר, ואפילו אם יגנוב מהקופה - כנראה שלא יפטרו אותו. ואם לא מהקופה, אז שיגנוב מוצרים מהחנות.

לדעתי, מוסר עבודה הוא תכונת אופי של אדם, ולא של העבודה המדוברת.

בכיתה י' בקיץ עבדתי במסעדה בחוף הים. נסעתי כל בוקר 40 דקות באופניים בחושך לעיר השכנה, כדי להגיע לפני מנהל המשמרת.

לא לכולם יש מוסר עבודה גבוה, וזה בסדר. הפות"ש שאל אם זה בסדר לאחר - עצם השאלה מראה שהוא מבין שזה לא רצוי.

נ.ב. ברוב המקומות שמעסיקים אנשים בינוניים במגזר הציבורי (הפות"ש שאל) יש כרטיס עובד וצריך להעביר אותו כשמגיעים למשמרת. האיחורים הקטנים הם על חשבון השכר שלך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא מגיע בפתיחה, וכבר יש שתי קופות כשאני מגיע.
יש סיבה שהמשמרת שלך מתחילה בשעה מסוימת ובכלל כל מי שעובד במתן שירות לקהל צריך לדעתי להגיע בול בזמן (אא״כ יש מקרה חירום). בתור מנהל הייתי מאד לא מרוצה מעובד שנותן שירות לקהל, שלא מגיע בזמן.

אני נשוי למישהי שהיא מאד אשת לילה. אלו השעות הטובות שלה ובבוקר קשה לה מאד לקום - ולכן היא חיפשה עבודה שמוכנים שעובדים יתחילו בשעה מאוחרת יותר וגם אז בשנים הראשונות היא עדיין קמה יחסית מוקדם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קופגל״ה להגדלת קצבת הפרישה- עד כמה זה באמת טוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
I עד מתי לקונספירציות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
ה פיתרון מדף לשקעה בטווח בינוני : חצי שנה עד ארבע חמש שנים שוק ההון 32
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
S ריבית זכות באינטראקטיב עד לסיום הסליקה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
B כמה ה-סנופי עשה מנובמבר עד עכשיו? שוק ההון 1
ת עד כמה משפיע איכות הנכס על ריבית המשכנתא? נדל"ן 0
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 29
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 14
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
B לא הפקדתי לקרן פנסיה תקופה - האם אני זכאי לפטור ממס עד התקרה? מיסים 2
S אנגלית עד שעה ביום התפתחות אישית 13
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
ש דירה להשקעה עד 2 מ' נדל"ן 28
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
יבגני_ל משלוח עד הבית של דואר ישראל אוף טופיק 80
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
I שאלה עד כמה המשק תלוי בריבית הפריים? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה