• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עד כמה מקובל לאחר לעבודה?

אם זה מנחם, אני מרגיש שעם הגיל הרבה יותר קל לקום מוקדם, גם אם זה לא בשעה קבועה
לדעתי כשתתקרב ל30 תרגיש את זה גם

לא מצפים ממך לעשות אקסטרה,
תתפלא, אבל לא פעם לוקחים אותי (או קופאית אחרת) לסדר מוצרים.
אם אתה לא מגיע בזמן, קופה לא נפתחת בזמן, עובדים אחרים עובדים קשה יותר או לקוחות לא מקבלים שירות והעסק מפסיד כסף.
אתה נשמע או מאוד צעיר, או מאוד נאיבי.
אני לא מסכים איתך. קודם כול כמה לקוחות אתה חושב שיש ב־8:05? התשובה היא מעט. שנית הלקוח יחכה. תורים קיימים בשביל לחכות.
אין קשר בין השכר שאתה מקבל לציפיות ממך, הציפיות ממך הן שתהיה מקצועי בלי קשר לכמה כסף אתה מקבל.
אתה לא יכול לתת מינימום ולצפות למקסימום. לא שהגעה בזמן זה מקסימום, אבל בעיניי עבודה בשכר מינימום היא ״חפיף״.
אני משער שאתה גם מצפה להעלאה בשכר מפעם לפעם (לפחות בגובה האינפלציה השנתית),
לא… העלאת השכר מגיעה באופן אוטומטי עם ותק של כמה שנים. אני מתכנן לעבוד שם שנה־שנתיים.
איזה סיבה יש לי לתת לך העלאה אם אתה מזלזל בעבודה שלך? ההעלאה תלך קודם לעובדים שמגיעים בזמן.
אין העלאות שכר בעבודה כזאת. ואם יש, הן תלויות בוותק, לא בהתנהגות.
שירתת בצבא?
לא.

שנים רבות הייתי מנהל והקפדתי מאוד על דיוק בזמנים דבר שאני חושב שהוא די משמעותי להתנהלות יומיומית שלנו . לא בכדי מרבית הטירונות הקרבית מוקדשת לעמידה בזמנים . נכון שיש בלת"מים ולפעמים קורה אבל מישהו שמאחר באופן סדרתי לא מקובל לטעמי לא במגזר הציבורי שבו עבדתי ומאמין שגם בפרטי זה לא ימצא חן .
באופן אישי מעדיף תמיד להקדים לכל מקום מאשר להגיע בדיוק בזמן או לאחר .

במקום העבודה שלי זאת גם עבודה שעתית, רק שהעבודה עם ילדים וזאת אחריות גדולה. אני לא יכולה להרשות לעצמי לאחר לכיתה שלי שמחכה לי. מנסיון של שנים מול עבודה עם צעירים מנהלים ישירים לא רואים בעין יפה תופעה של איחורים וזה נחווה כזלזול, ללא קשר לשכר מינימום או למאפיינים אחרים של תעסוקה פוגענית ככל שיהיו. כפי שכבר נאמר פה גם לא נעים להפיל עוד משימות על שאר הצוות שצריך לכבות שריפות.
יש לציין גם שכל ירידה עקבית כזאת בזמן העבודה כעובד שעתי פוגעת גם בזכויות הסוציאליות המצטברות של ימי חופש ומחלה.
אבל האם הוא היה מפטר אותך?
ומה יש לכולכם מרגשות המנהל כל כך? הוא לא יפסיד כסף אם עובד יאחר בעוד חמש דקות ב־8:00.

אם אתה מאחר לעבודה כקופאי, אז גם אם אתה מתחיל כשהסופר סגור, יש סיבה להגעה בשעה מוקדמת יותר בכדי שהקופה תפתח בזמן ותשרת קונים ויש גם משמעות לנראות שיש יותר מקופה אחת פתוחה - ומנהל לא יהיה מרוצה אם היא לא תפתח בזמן.
אני לא מגיע בפתיחה, וכבר יש שתי קופות כשאני מגיע.

אתה לא יכול לתת מינימום ולצפות למקסימום. לא שהגעה בזמן זה מקסימום, אבל בעיניי עבודה בשכר מינימום היא ״חפיף״.
להגיע בזמן זה די מינימום, העבודה היא "חפיף" כי אתה לא צריך לעשות שום דבר מיוחד, אפשר להיות קופאי גם עם 4 שנות לימוד. ולכן, גם יכולים להחליף אותך באותה קלות. אם הייתה נדרשת ממך יכולת לדבר בכמה שפות עם לקוחות, לנהל מחסן, להזמין סחורה, כנראה שהיית מקבל גם יותר.

שמע אם יוצא שאתה מאחר פעם ב.. מסיבות הגיוניות אז הכל בסדר, דברים לא צפויים קורים.
אם אתה עובד בעבודה שדורשת הגעה בזמן מסוים אז אתה חייב לעמוד בזה.
אל תיהיה מאחר כרוני! אתה פוגע במעסיק שלך או בקולגות.
בחרת לעבוד שם. כלומר חתמת על הסכם שמתאים לך , אתה מקבל פיצוי בהתאם.
כל עוד אתה שם מין הראוי שתכבד את העסק שמכניס לך(!) כסף.
איך היית מרגיש אם המנהלת חשבונות הייתה "רק" מאחרת להכניס לך משכורת לבנק?
או אם לקוח היה נשאר "רק" 20 דקות אחרי שעות הסגירה?
תבין שיש סיכוי טוב שלאיחורים שלך יש השלחות על אחרים שאולי קשה לך לראות אותן.

וגם בלי קשר, על הדרך תכבד את עצמך, איזה בן אדם אתה רוצה להיות לפני עצמך? איך אתה רוצה שאחרים יחשבו עלייך?
אם התנאים של העבודה לא מתאימים לך, עשה לעצמך טובה ומצא משהו אחר שמתאים יותר.

אין העלאות שכר בעבודה כזאת. ואם יש, הן תלויות בוותק, לא בהתנהגות
מהפרספקטיבה שלי כמנהל שממליץ על העלאות שכר, אתה טועה.
דבר ראשון, בשביל להעלות שכר, החברה צריכה להרוויח. אין שום דבר אוטומטי בהעלאות שכר, אל תצפה שזה יבוא כמו שעון כל שנתיים. שנית, אם יש משאבים מוגבלים, ואפשר להעלות שכר רק ל2 עובדים אבל יש 10 קופאים, ההתנהגות היא שתקבע.
וותק קובע רק במקומות הסתדרותיים.

להגיע בזמן זה די מינימום, העבודה היא "חפיף" כי אתה לא צריך לעשות שום דבר מיוחד, אפשר להיות קופאי גם עם 4 שנות לימוד. ולכן, גם יכולים להחליף אותך באותה קלות.
לא בדיוק. אתה חושב שיש להם עשרות מועמדים נוקשים בדלת?
אם הייתה נדרשת ממך יכולת לדבר בכמה שפות עם לקוחות,
תתפלא, אבל דווקא נדרש. לא כולם מבינים עברית, ובמקרה אני מכיר את השפה שהם יודעים לדבר בה. לא שזה היה תנאי לקבלה לעבודה, אבל בלי ידיעת אותה שפה, כנראה היה קשה יותר לבצעה.

אבל האם הוא היה מפטר אותך
ללא ספק, אם אתה נשאר בעבודה זה כי אין ברירה ומוכנים לסבול את האיחורים שלך כי צריך שתמלא חור בסידור עבודה, או לחילופין יקר מדי לפטר אותך אם אץה בעבודה עם קביעות. ברגע שצריך לקצץ, או שיש לך תחליף האנשים שלא רציניים מוצאים את עצמם בחוץ.

מהפרספקטיבה שלי כמנהל שממליץ על העלאות שכר, אתה טועה.
דבר ראשון, בשביל להעלות שכר, החברה צריכה להרוויח. אין שום דבר אוטומטי בהעלאות שכר, אל תצפה שזה יבוא כמו שעון כל שנתיים. שנית, אם יש משאבים מוגבלים, ואפשר להעלות שכר רק ל2 עובדים אבל יש 10 קופאים, ההתנהגות היא שתקבע.
וותק קובע רק במקומות הסתדרותיים.
פעם אחת הקופאיות שעובדת שם עשר שנים הראתה לי את התלוש שלה. קצת יותר מ־₪6000.

ללא ספק, אם אתה נשאר בעבודה זה כי אין ברירה ומוכנים לסבול את האיחורים שלך כי צריך שתמלא חור בסידור עבודה, או לחילופין יקר מדי לפטר אותך אם אץה בעבודה עם קביעות. ברגע שצריך לקצץ, או שיש לך תחליף האנשים שלא רציניים מוצאים את עצמם בחוץ.
אתה באמת חושב שיש עכשיו מלא אנשים שמוכנים לעבוד בסופרמרקט. מנהלים באמת מאמינים שכולם רוצים לעבוד בעסק שלהם?

מצו

תתפלא, אבל דווקא נדרש. לא כולם מבינים עברית, ובמקרה אני מכיר את השפה שהם יודעים לדבר בה. לא שזה היה תנאי לקבלה לעבודה, אבל בלי ידיעת אותה שפה, כנראה היה קשה יותר לבצעה.
נהדר, מצאת את עבודת החלומות. אין לך תחליף כי אין עוד אנשים שרוצים לעשות אותה, שעות העבודה שלך גמישות והשכר שלך מתעדכן אוטומטית ככל שאתה שם יותר זמן.
תרגיש חופשי לאחר כמה שבא לך חבוב, עתידך מובטח.

אל תיהיה מאחר כרוני!
אני באמת לא בכוונה. יש לך טיפ איך להפסיק? אני לא מצליח לקום. אני שם ארבעה שעונים.
אתה פוגע במעסיק שלך או בקולגות.
מהמעסיק פחות אכפת, אבל באמת לא נעים מהקולגות.
בחרת לעבוד שם. כלומר חתמת על הסכם שמתאים לך , אתה מקבל פיצוי בהתאם.
כל עוד אתה שם מין הראוי שתכבד את העסק שמכניס לך(!) כסף.
איך היית מרגיש אם המנהלת חשבונות הייתה "רק" מאחרת להכניס לך משכורת לבנק?
מגיש תלונה למשרד העבודה חחחחח.
או אם לקוח היה נשאר "רק" 20 דקות אחרי שעות הסגירה?
אני מודה שאין לי בעיה להישאר יותר. אני הרי מקבל כסף.
וגם בלי קשר, על הדרך תכבד את עצמך, איזה בן אדם אתה רוצה להיות לפני עצמך? איך אתה רוצה שאחרים יחשבו עלייך?
אם התנאים של העבודה לא מתאימים לך, עשה לעצמך טובה ומצא משהו אחר שמתאים יותר.
כרגע אין יותר מדי אופציות לצערי.

מה?
נהדר, מצאת את עבודת החלומות.
עוד לא.
אין לך תחליף כי אין עוד אנשים שרוצים לעשות אותה,
בערך, כן. לא מבין למה הציניות, אבל זה קצת ככה.
שעות העבודה שלך גמישות
לא, אבל הן די קצרות.
והשכר שלך מתעדכן אוטומטית ככל שאתה שם יותר זמן.
ממה שסיפרו לי, כן. אחרי שלוש שנים. לי בכל מקרה זה לא רלוונטי.

אתה באמת חושב שיש עכשיו מלא אנשים שמוכנים לעבוד בסופרמרקט. מנהלים באמת מאמינים שכולם רוצים לעבוד בעסק שלהם?
ברור שלא. זו עבודה קשה בשכר נמוך. אני יודע אני לא גוגל, ולא אמזון ולא אנבידיה, אבל אני מצפה מהעובדים שלי שלא יזרקו זין בעבודה.
אם אתה יכול להרוויח יותר מעבודת דחק בסופרמרקט לך על זה, אבל אחרי שתתקבל לעבודה משרדית, האם גם תגיד, לא משלמים פה משכורת גוגל אז חפיף אם אני אגיע רבע שעה איחור? מאיזה משכורת חודשית אתה חושב תהיה לך מוטיבציה לבוא בזמן? או אפילו 5 דקות קודם?

אתה שואל את השאלה הלא נכונה.
אתה תוהה כמה אתה יכול לאחר בתור קופאי - ולדעתי אתה צודק - איחורים קטנים לא ישנו יותר מדי. כל עוד יש צורך בקופאים וניתן לשלם להם שכר מינימום, איחורים לא גדולים לא יטרידו יותר מדי.

אלא אם זו פסגת שאיפותיך, אתה כן צריך לתהות היא איך להתקדם מתפקיד הקופאי למשהו שיכניס לך יותר עניין/כסף. בשביל להגיע למקום כזה, כן תצטרך לאחר משמעותית פחות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ברור שלא. זו עבודה קשה בשכר נמוך. אני יודע אני לא גוגל, ולא אמזון ולא אנבידיה, אבל אני מצפה מהעובדים שלי שלא יזרקו זין בעבודה.
אני לא חושב שזו זריקת זין. אני תמיד מתנצל אם האיחור מוגזם. בסך הכול חוץ מזה אני עושה את העבודה שלי ואף יותר.
אבל יודע מה? כדי שלא יצא ששאלתי לשווא, אני קודם כול מודה על הפרספקטיבה שלך כמנהל.
ודבר שני, האם כל איחור מפריע לך? כי לפעמים אני שם בשעה המדויקת, אבל עד שאני ממש נכנס למערכת, עוברות איזה שתיים־שלוש דקות. לפעמים אני גם מגיע באיחור של שתיים־שלוש דקות.
ודבר שני, איזה טיפ אתה יכול לתת לי כדי לא לאחר?
אם אתה יכול להרוויח יותר מעבודת דחק בסופרמרקט לך על זה, אבל אחרי שתתקבל לעבודה משרדית, האם גם תגיד, לא משלמים פה משכורת גוגל אז חפיף אם אני אגיע רבע שעה איחור? מאיזה משכורת חודשית אתה חושב תהיה לך מוטיבציה לבוא בזמן? או אפילו 5 דקות קודם?
₪10,000 בחודש זה לא רע לדעתי. אבל אין מה לדבר על זה בכלל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קופגל״ה להגדלת קצבת הפרישה- עד כמה זה באמת טוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
I עד מתי לקונספירציות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
ה פיתרון מדף לשקעה בטווח בינוני : חצי שנה עד ארבע חמש שנים שוק ההון 32
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
S ריבית זכות באינטראקטיב עד לסיום הסליקה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
B כמה ה-סנופי עשה מנובמבר עד עכשיו? שוק ההון 1
ת עד כמה משפיע איכות הנכס על ריבית המשכנתא? נדל"ן 0
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 29
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 14
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
B לא הפקדתי לקרן פנסיה תקופה - האם אני זכאי לפטור ממס עד התקרה? מיסים 2
S אנגלית עד שעה ביום התפתחות אישית 13
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
ש דירה להשקעה עד 2 מ' נדל"ן 28
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
יבגני_ל משלוח עד הבית של דואר ישראל אוף טופיק 80
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
I שאלה עד כמה המשק תלוי בריבית הפריים? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה