• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עד כמה מקובל לאחר לעבודה?

התשובה פשוטה - אם זו עבודה שהשעות לא משנות, אי דבר כזה איחור.
אם זו עבודה שהשעות קבועות אבל זה לא קריטי, תאחר חופשי.
אם זו עבודה של משמרות, אתה "דופק" מישהו אחר, מעכב את העבודה או גונב זמן.
החוכמה למצוא תחום שיתאים לנטיות שלך.
אם אתה יכול להרוויח יותר מעבודת דחק בסופרמרקט לך על זה, אבל אחרי שתתקבל לעבודה משרדית, האם גם תגיד, לא משלמים פה משכורת גוגל אז חפיף אם אני אגיע רבע שעה איחור? מאיזה משכורת חודשית אתה חושב תהיה לך מוטיבציה לבוא בזמן? או אפילו 5 דקות קודם?
אין באמת קשר. מי שמאחר, זה בגלל שזו התרבות שלו או של החברה שבא ממנה.
ברור שאם יתנו לך מיליון דולר, יהיה לך קצת יותר מוטיבציה לשים 8 שעונים מעוררים ולא 4, אבל זה לא יעזור לאורך זמן.

נערך לאחרונה ב:
אומנם זה שרשור באוף טופיק ועדיין מרגיש לי שיש פה טרול לגמרי. השאלה די תמוהה לי, התשובות לפות״ש מצויינות וזה נמרח על פני 3 עמודים שלא לצורך.
אין פה שום טרול.
מי שמבין מה זו נטיה לאחר, לא מגיב כי הוא מבין אותו, או אומר לו את האמת - זה תלוי בעבודה. בעייתי לאחר למשמרות.
מי שיש לו איזשהי סטייה גרמנית של לחנך מישהו - יעיר לו ויתווכח איתו לאורך כמה עמודים. אתה תשנה אותו אתה חושב?
אין מה לעשות, איחור זו נטיה תרבותית וביולוגית. אפשר לעבוד על זה, ואפשר לחיות בתרבות\עבודה שמאפשרים את זה. ואפשר לא.

אתה יודע. אני קראתי את השרשור וזה עיצבן אותי. עד כדי כך אתה חסר אחריות אישית?
היתה לנו מסעדה והתחיל לעבוד אצלנו טבח צעיר. על ההתחלה התחיל לאחר. תפסתי אותו לשיחה וניסיתי בטוב להסביר לו, אפילו הסכמנו שאני אתקשר אליו בבוקר להעיר אותו. הבחור עדיין המשיך לאחר. אחרי עוד כמה ימים פיטרנו אותו.
קשה לך לקום? לך לישון יותר מוקדם, תכוון את השעון יותר מוקדם חצי שעה..מה זה השטות הזאת של קשה לך לקום בבוקר? לכולם קשה לקום בבוקר. בתקופה שהיינו בעלי המסעדה היינו קמים ב5 וחצי בבוקר. אתה חושב שהיה לנו קל לקום? היינו הולכים לישון ב9 בערב
למה אתה חושב שהמעסיק צריך להיות סלחן ולקבל את העובדה שאתה בא לעבודה מתי שבא לך ופוגע לו בעסק? כשאתה מאחר משהו אז מישהו נפגע. המעסיק או העמיתים או הלקוחות. אז טובתך בעצם עדיפה בעיניך על טובתם.
אם המעסיק לא היה צריך אותך בשעה האמורה אז הוא היה יכול להגיד לך לבוא מאוחר יותר ולחסוך לעצמו כסף אם השכר שלך שעתי. אם הוא רוצה אותך שם בשעה האמורה משמע שהוא צריך אותך בשעה הזאת.
אתה רוצה עבודה נוחה יותר? לך תלמד ותעבוד בתחום שמאפשר את זה כמו בהייטק.
אתה נמצא בתחתית שרשרת המזון התעסוקתית ורוצה שזה יתיישר לפי הרצונות שלך..לא עובד ככה. אצלי אחרי כמה כאלה איחורים היית עף. עובד שמאחר לרוב זה לא הבעייתיות היחידה שלו בתור עובד, כי זה מאפיין של חוסר כבוד למקום העבודה

נערך לאחרונה ב:
אתה יודע. אני קראתי את השרשור וזה עיצבן אותי. עד כדי כך אתה חסר אחריות אישית?
היתה לנו מסעדה והתחיל לעבוד אצלנו טבח צעיר. על ההתחלה התחיל לאחר. תפסתי אותו לשיחה וניסיתי בטוב להסביר לו, אפילו הסכמנו שאני אתקשר אליו בבוקר להעיר אותו. הבחור עדיין המשיך לאחר. אחרי עוד כמה ימים פיטרנו אותו.
קשה לך לקום? לך לישון יותר מוקדם, תכוון את השעון יותר מוקדם חצי שעה..מה זה השטות הזאת של קשה לך לקום בבוקר? לכולם קשה לקום בבוקר. בתקופה שהיינו בעלי המסעדה היינו קמים ב5 וחצי בבוקר. אתה חושב שהיה לנו קל לקום? היינו הולכים לישון ב9 בערב
למה אתה חושב שהמעסיק צריך להיות סלחן ולקבל את העובדה שאתה בא לעבודה מתי שבא לך ופוגע לו בעסק? כשאתה מאחר משהו אז מישהו נפגע. המעסיק או העמיתים או הלקוחות. אז טובתך בעצם עדיפה בעיניך על טובתם.
אם המעסיק לא היה צריך אותך בשעה האמורה אז הוא היה יכול להגיד לך לבוא מאוחר יותר ולחסוך לעצמו כסף אם השכר שלך שעתי. אם הוא רוצה אותך שם בשעה האמורה משמע שהוא צריך אותך בשעה הזאת.
אתה רוצה עבודה נוחה יותר? לך תלמד ותעבוד בתחום שמאפשר את זה כמו בהייטק.
אתה נמצא בתחתית שרשרת המזון התעסוקתית ורוצה שזה יתיישר לפי הרצונות שלך..לא עובד ככה. אצלי אחרי כמה כאלה איחורים היית עף. עובד שמאחר לרוב זה לא הבעייתיות היחידה שלו בתור עובד, כי זה מאפיין של חוסר כבוד למקום העבודה
קופאי שמאחר ב 2-3 דקות, עובד סבבה חוץ מזה ומתכנן להישאר קופאי בטווח הזמן הקרוב, נשמע לי כמו עסקה טובה.

בתקופה שהיינו בעלי המסעדה היינו קמים ב5 וחצי בבוקר.
כמה מפתיע שלבעלים אין אמפתיה כלפי העובדים שלו. בכל מקרה אני לא בעל הסופר, אין לי אינטרס של ממש לעבוד קשה מדי עבורו.
אתה חושב שהיה לנו קל לקום? היינו הולכים לישון ב9 בערב
למה אתה חושב שהמעסיק צריך להיות סלחן ולקבל את העובדה שאתה בא לעבודה מתי שבא לך ופוגע לו בעסק?
הוא לא, ממש לא. זכותו המלאה לפטר אותי על זה. העניין הוא שאין למעסיק תור של מועמדים לעבוד אצלו, ולכן מותר לי ״לחפף״ קצת יותר. אני לא חושב שהוא יוותר עליי, עם כל האי־נעימויות, בגלל איחור קבוע של חמש דקות. אגב לרוב זה שתיים־שלוש.
כשאתה מאחר משהו אז מישהו נפגע. המעסיק או העמיתים או הלקוחות. אז טובתך בעצם עדיפה בעיניך על טובתם.
כמו כל אדם בעולם, כן. אבל אני אגיד לך ככה: בבוקר באמת בעייתי יותר לאחר כי צריך לפתוח קופה. מצד שני, אין הרבה לקוחות בבוקר (חוץ מיום שישי).
בצוהריים יש הרבה יותר גמישות כי המשמרת מתחילה שעה לפני שאני נכנס לקופה. המשמרת מתחילה ב־14:00, אבל לקופה אני נכנס רק ב־15:00.
אם המעסיק לא היה צריך אותך בשעה האמורה אז הוא היה יכול להגיד לך לבוא מאוחר יותר ולחסוך לעצמו כסף אם השכר שלך שעתי.
בצוהריים אני יכול לבקש שירשמו אותי מאוחר יותר. אני החלטתי שלא כדי להרוויח יותר, אף שבאותה שעה אני עושה עבודה שאני לא ממש אוהב.
אתה נמצא בתחתית שרשרת המזון התעסוקתית ורוצה שזה יתיישר לפי הרצונות שלך..לא עובד ככה.
זה קצת כן משום שכאמור אין לו עשרות מועמדים מחוץ לדלת. גם המעסיק צריך לדעת את מקומו, וכי נהליו אינם מהות הכול.
אצלי אחרי כמה כאלה איחורים היית עף.
זכותך. :)
רק אל תתפלא למה חסר לך אנשי צוות אחר כך.
עובד שמאחר לרוב זה לא הבעייתיות היחידה שלו בתור עובד, כי זה מאפיין של חוסר כבוד למקום העבודה
זה לא שיש הרבה איפה לטעות. צריך לוודא שהעברת את כל המוצרים ושנתת את העודף הנכון. כל עוד אין לך חוסרים גדולים קבועים, אתה בסדר.

לפי מה ואיך שאתה כותב אתה בסך הכל ממורמר ולא אוהב את מקום העבודה שלך, זכותך.
2 דקות לא הייתי ממש מגדיר כאיחור אבל רבע שעה כן. נשאלת השאלה למה אתה צריך לאחר את אותן 2 דקות? כדי לתקוע אצבע בעין לבעלים (שעושה רושם שאתה לא מסמפט)?
אני לא ממש מצליח להבין למה אתה חושב שבעל העסק צריך להיות סלחן לעובד שמאחר כרונית.
גם לא הבנתי את ההערה הסרקסטית שלך על כמה מפתיע שלבעל העסק אין אמפתיה לעובדים. איזה אמפתיה אמורה להיות לי לעובד שמאחר. אנחנו גרנו חצי שעה נסיעה מהעסק בעוד העובד שמאחר גר עשר דקות נסיעה. כדי להקלתעליו הלכנו ךקראתו ובמקום להיות בעבודה ב7 כמו קודמו הזזנו את זה ל730, ומה אתה חושב שקרה? הוא הגיע ביום הראשון בזמן ואז התחיל לאחר גם ל730.
אמפתיה זה כשקורה משהו חריג לעובד והוא צריך טובה מבעל העסק, לא כשיש עובד שזורק, ועובר על הכללים, ולבוא בזמן לעבודה נראה לי כמו כלל די בסיסי

לפי מה ואיך שאתה כותב אתה בסך הכל ממורמר ולא אוהב את מקום העבודה שלך, זכותך.
אני אדיש כלפיו. אני דווקא מרוצה מתנאי ההעסקה. יש לי דמי חגים, צבירת ימי חופשה על ההתחלה, יפתחו לי חיסכון פנסיוני ואפילו קיבלתי תלוש לחג. הוא דווקא לא אכזרי.
2 דקות לא הייתי ממש מגדיר כאיחור אבל רבע שעה כן.
זה היה חד־פעמי.
נשאלת השאלה למה אתה צריך לאחר את אותן 2 דקות? כדי לתקוע אצבע בעין לבעלים (שעושה רושם שאתה לא מסמפט)?
כך יצא. אני יוצא עשר דקות לפני הזמן, ולפעמים למעלית לוקח יותר זמן להגיע, לפעמים אני הולך לאט יותר. פשוט כי ככה, לא בכוונה.
אני לא ממש מצליח להבין למה אתה חושב שבעל העסק צריך להיות סלחן לעובד שמאחר כרונית.
הוא לא, אבל לדעתי עבורו זה אינטרס. אמרתי כמה וכמה פעמים שיש לו זכות לפטר אותי.
גם לא הבנתי את ההערה הסרקסטית שלך על כמה מפתיע שלבעל העסק אין אמפתיה לעובדים.
לדעתי באשכול הזה יש הרבה יותר דאגה ללקוח ולמנהל מאשר לעובד. רוח הפורום כנראה. טבעי שקפיטליסטים יחשבו יותר על הרווח.
איזה אמפתיה אמורה להיות לי לעובד שמאחר. אנחנו גרנו חצי שעה נסיעה מהעסק בעוד העובד שמאחר גר עשר דקות נסיעה.
עשר דקות הליכה.
אמפתיה זה כשקורה משהו חריג לעובד והוא צריך טובה מבעל העסק, לא כשיש עובד שזורק, ועובר על הכללים, ולבוא בזמן לעבודה נראה לי כמו כלל די בסיסי
אני לא חושב שאפשר לבקש טובות מהמעסיק. אין טובה שהוא יכול לתת לי. ודווקא גם אני עושה עבורם טובות. ממש השבוע (שיגיע, לא שהיה) שיבצו אותי לשתי משמרות ביניים, אף שהגיוני היה לתת לקופאית אחרת לפחות אחת ולא שתיים לי. אני הסכמתי לעבוד שתיים כאלה כי לי זה לא כזה ביג דיל.

מפתיע עצם הדיון הממושך הזה, האם זה בסדר או לא בסדר. בחברות אחרות השאלה לא הייתה עולה לדיון בכלל. ולא, זה לא באמת תלוי מקום עבודה, ולא צריך לשלם מעבר למינימום כדי שהעובד יגיע בזמן... זו חובה חוזית ואישית לכל דבר שלקחת על עצמך עם הכניסה לעבודה.
יכול להיות שנהיה קצת עליהום על פות"ש כי מניחים שהוא מאחר 10 דקות ומעלה כל יום ויום, ואצלו זה אירוע אחר, איחור קבוע של 2-3 בלי כוונה רעה. אבל בכל זאת, זה הרגל שחשוב לשנות.

2 דקות לא הייתי ממש מגדיר כאיחור אבל רבע שעה כן. נשאלת השאלה למה אתה צריך לאחר את אותן 2 דקות? כדי לתקוע אצבע בעין לבעלים (שעושה רושם שאתה לא מסמפט)?
זה פשוט נטיה של בן אדם. יש אנשים שמקדימים לכל מקום ב-2-5 דקות, אותי הם מעצבנים פי כמה ממי שמאחר. קבענו שעה? אל תבוא לפני שאני מוכן. איחרת קצת? כולנו מתעכבים לפעמים.
ברור שזה עניין של כמות ותדירות, אף אחד לא אוהב שמאחרים לו בחצי שעה.
תלוי מה זה כרונית ומה זה מאחר, אבל כן במובן של להבין שיש אנשים כאלה, ואם זה לא פוגע בעבודה או בתפוקה, זה קבלת האחר לכל דבר.
איזה אמפתיה אמורה להיות לי לעובד שמאחר.
להבין שיש אנשים שונים ממך. כל עוד זה לא מאוד פוגע בתפוקה או באחרים.
לא כשיש עובד שזורק, ועובר על הכללים, ולבוא בזמן לעבודה נראה לי כמו כלל די בסיסי
כולנו עוברים על החוקים מדי פעם בצורות כאלה ואחרות, השאלה כמעביד ממה אתה מעלים עין ומחליק.

זה לא קשור לדאגה לבוס ולא לעובד. אני יכול לומר לך שלרוב יש הרבה יותר חורים וכללים שדואגים לעובד ואין שום כללים שדואגים לבוס, כי הגישה היא תמיד שהבוס זה הזאב הגדול והרע והעובד הוא הכיבשה הקטנה. זה נכון אולי בתאגידים גדולים, אבל בעסקים קטנים פעמים רבות בעל העסק הוא בן ערובה של העובדים.
כשאתה עובד במקום עבודה אתה בעצם נכנס להסכם מול המעסיק. האם היית כל כך סלחן אם המעסיק בתקופה של הפסדים היה משלם לך קצת פחות שכר? אז למה אתה חושב שהוא צריך להיות סלחן בכיוון השני?
גם לא הבנתי, כתבת איחור חד פעמי של 2 דקות שזה שטויות, אבל מתחילת הדיון הבנתי שאתה מדבר על איחור יותר משמעותי ובאופן די קבוע.
לגבי המעלית שהתעכבה, איזה מין תירוץ זה? מה אתה בן 2? כשאמורים להגיע למקום בזמן מסויים לוקחים מרווח ביטחון. האם היית יוצא בתיזמון כזה גם אם היה לך כרטיס טיסה לחול?

בחברות אחרות השאלה לא הייתה עולה לדיון בכלל.
נכון, כי מי שעובד בחלקים נרחבים בהייטק, פחות או יותר מגיע מתי שבא לו. אני לא מדבר על ישיבות כמובן.
ברור שזה לא יעלה לדיון.
ולא, זה לא באמת תלוי מקום עבודה
בוודאי שזה כן. אם אני עובד משמרת, אני דופק את הבא אחריי בתור. אם אני עובד הייטק, מה זה קריטי אם אני עובד 10-18 או 9-17? לרוב זה לא.
יכול להיות שנהיה קצת עליהום על פות"ש כי מניחים שהוא מאחר 10 דקות ומעלה כל יום ויום, ואצלו זה אירוע אחר, איחור קבוע של 2-3 בלי כוונה רעה.
נכון, "איחור" זה לא דבר מאוד מוגדר.

מפתיע עצם הדיון הממושך הזה, האם זה בסדר או לא בסדר. בחברות אחרות השאלה לא הייתה עולה לדיון בכלל. ולא, זה לא באמת תלוי מקום עבודה, ולא צריך לשלם מעבר למינימום כדי שהעובד יגיע בזמן... זו חובה חוזית ואישית לכל דבר שלקחת על עצמך עם הכניסה לעבודה.
יכול להיות שנהיה קצת עליהום על פות"ש כי מניחים שהוא מאחר 10 דקות ומעלה כל יום ויום, ואצלו זה אירוע אחר, איחור קבוע של 2-3 בלי כוונה רעה. אבל בכל זאת, זה הרגל שחשוב לשנות.
קודם כול יפה שהבנת את ה״אירוע״ חחחחח.
דבר שני, אולי אני תמים אבל אני בלב שלם מאמין שלא יפטרו אותי על איחורים. אני חושב שזה תסריט בלתי סביר. איחור של שתיים־שלוש דקות לא פוגע בעסק, ויש להם אינטרס להחזיק כמה שיותר עובדים, וגם אין הרבה ביקוש לעבוד שם.
בכל מקרה הדיון הוא באמת לא על העבודה הזאת.

ודווקא אחרים פה אמרו שזה תלוי מקום עבודה… מוזר שאינך מסכים עימם.

האם היית כל כך סלחן אם המעסיק בתקופה של הפסדים היה משלם לך קצת פחות שכר? אז למה אתה חושב שהוא צריך להיות סלחן בכיוון השני?
ולמה אתה חושב שזה לא קורה? מעסיק שמאחר עם השכר או חלקו מנסיבות מסויימות? כן, אפשר להיות לזה סלחן אם יש סיבה.
לגבי המעלית שהתעכבה, איזה מין תירוץ זה? מה אתה בן 2? כשאמורים להגיע למקום בזמן מסויים לוקחים מרווח ביטחון. האם היית יוצא בתיזמון כזה גם אם היה לך כרטיס טיסה לחול?
העובדה היא שככה עובדת המדינה, תמיד יש את זה שכורזים לו בנתב"ג. אני לא מבין למה זה מפתיע? כולם מגיעים מתרבות אירופאית של זמנים?
באמריקה הלטינית שעה כוללת בתוכה עוד חצי שעה-שעה+ עד שבאמת מתחילים. באפריקה בכלל אין זמן, אבל לא נכנס לזה.
בשדות תעופה יש מרווח זמן עצום, לכן הרוב לא מאחרים, יש מרווח בטחון של שעתיים שלוש. ועדיין בארץ יש את הנכרזים.

זה פשוט נטיה של בן אדם. יש אנשים שמקדימים לכל מקום ב-2-5 דקות, אותי הם מעצבנים פי כמה ממי שמאחר. קבענו שעה? אל תבוא לפני שאני מוכן. איחרת קצת? כולנו מתעכבים לפעמים.
ברור שזה עניין של כמות ותדירות, אף אחד לא אוהב שמאחרים לו בחצי שעה.

תלוי מה זה כרונית ומה זה מאחר, אבל כן במובן של להבין שיש אנשים כאלה, ואם זה לא פוגע בעבודה או בתפוקה, זה קבלת האחר לכל דבר.

להבין שיש אנשים שונים ממך. כל עוד זה לא מאוד פוגע בתפוקה או באחרים.

כולנו עוברים על החוקים מדי פעם בצורות כאלה ואחרות, השאלה כמעביד ממה אתה מעלים עין ומחליק.
לאחר זה לזלזל בזמן של מי שאיחרת לו, כי הוא עשה מאמץ ובא בזמן ואתה לקחת לך את הזמן. חברה של הבן שלי והמשפחה שלה כאלה. קובעים שעה הוא קם מוקדם כדי להיות מוכן לשעה שקבעו והם מגיעים לאסוף אותו שעה אחרי. אז הבן שלי קם שעה מוקדם יותר והתארגן מהר והם לקחו את הזמן. אף אחד לא נפגע? אתה מעריך אנשים כאלה?
עוד דוגמא, לפני כמה שבועות היא היתה אמורה לבוא לארוחת שישי אצלנו. הבן שלנו אמר לה מתי אנחנו מתכוונים לאכול. היא איחרה בחצי שעה. חצי שעה שבה אתה מנסה לשמור על האוכל חם בלי לשרוף או לייבש אותו. חצי שעה שאנחנו והילדים שלנו בהמתנה כי נערכנו לאכול בשעה שנקבעה.
נורא קל להיות בצד שמאחר וכולם מתיישרים לפיו, כי מה כבר קרה, אז חיכו קצת. אבל את הצד שמחכה זה מרתיח כי זה חוסר כבוד לזמן שלו, בין אם זה בן משפחה, חבר או עובד.
אם אני מוזמן והגעתי 5 דקות לפני אז אני אחכה כמה דקות באוטו ואבוא לדלת ב2 דקות איחור, אבל יש הבדל גדול בין להיות מוזמן למישהו הביתה ולבוא לפני הזמן לבין לקבוע להיפגש איפשהו ולבוא לפני הזמן או להגיע 2 דקות מוקדם יותר לעבודה. האם היית מאחר לראיון עבודה?
מה זה הטיעון המטומטם הזה שיש כאלה אנשים וצריך ךהתחשב בהם?
אתה צריך לכתוב, יש אנשים חסרי התחשבות באחרים שאתה חושב שמשום מה צריכים להתחשב בהם ולהבין אותם.

ולמה אתה חושב שזה לא קורה? מעסיק שמאחר עם השכר או חלקו מנסיבות מסויימות? כן, אפשר להיות לזה סלחן אם יש סיבה.

העובדה היא שככה עובדת המדינה, תמיד יש את זה שכורזים לו בנתב"ג. אני לא מבין למה זה מפתיע? כולם מגיעים מתרבות אירופאית של זמנים?
באמריקה הלטינית שעה כוללת בתוכה עוד חצי שעה-שעה+ עד שבאמת מתחילים. באפריקה בכלל אין זמן, אבל לא נכנס לזה.
בשדות תעופה יש מרווח זמן עצום, לכן הרוב לא מאחרים, יש מרווח בטחון של שעתיים שלוש. ועדיין בארץ יש את הנכרזים.
עוד סיבה שהרבה יותר נחמד לי לחיות בקנדה מאשר בישראל, כנראה כבר שכחתי את המנטליות של לשים פס ולזלזל באחרים שמתקבלת בכזאת הבנה.

לאחר זה לזלזל בזמן של מי שאיחרת לו, כי הוא עשה מאמץ ובא בזמן ואתה לקחת לך את הזמן
אני מסכים איתך, אם יש מישהו מהצד השני. זה ממש לא המצב בהרבה מהעבודות, ועדיין למנהל אכפת. למה? כי הוא סחי מקובע.
אם אני "מאחר" למסך המחשב שלי, הקוד לא נדפק ולא נעלב. הוא פשוט מחכה שם, שאמשיך לתכנת אותו.
אם אני מאחר לפגישה שבה אני צריך להציג משהו, כולם יושבים כמו מפגרים ומחכים, ואני גונב את זמנם.
חברה של הבן שלי והמשפחה שלה כאלה. קובעים שעה הוא קם מוקדם כדי להיות מוכן לשעה שקבעו והם מגיעים לאסוף אותו שעה אחרי. אז הבן שלי קם שעה מוקדם יותר והתארגן מהר והם לקחו את הזמן. אף אחד לא נפגע? אתה מעריך אנשים כאלה?
במקרה הזה, מי שלא מבין את הסיטואציה זה הבן שלך. בפעם הראשונה, הוא נפגע, בוודאי. בפעם השניה, נניח.
בפעם השלישית? הוא לא למד ששעה אצלם זה שעה+עוד שעה? זאת כבר בעיה שלו.

כמי שחי את הניגודים האלה במשפחה המורחבת, מהניסיון שלי - הצד המקדים הוא בד"כ הצד המקובע שלא מצליח להתאים את עצמו לתרבות הישראלית הרווחת.
דווקא הצד המאחר אמור כל חייו להתאים את עצמו לחברה, כי "לאחר זה נו נו נו", אבל הצד המקדים הוא זה שנדפק שוב ושוב ושוב - כי הוא לא הבין מול מי הוא עומד.

אז למה הצד המקדים ממשיך להקדים, למרות שהוא יודע שהצד המאחר יאחר? בגלל קבעון, משפטים כמו "שעה זה שעה", ועוד דברים שלא רלוונטיים לסיטואציה.
כמובן - עדיף להגיע בזמן, לא לאחר ולא להקדים, אבל אני מדבר על המצוי, לא הרצוי - איך אדם מתמודד עם אנשים ששונים ממנו?
עוד דוגמא, לפני כמה שבועות היא היתה אמורה לבוא לארוחת שישי אצלנו. הבן שלנו אמר לה מתי אנחנו מתכוונים לאכול. היא איחרה בחצי שעה. חצי שעה שבה אתה מנסה לשמור על האוכל חם בלי לשרוף או לייבש אותו. חצי שעה שאנחנו והילדים שלנו בהמתנה כי נערכנו לאכול בשעה שנקבעה.
שוב, זה נטו עניין של ניהול ציפיות. יש תרבויות ש"שעה שש" זה גם 18:45. יש תרבויות ש"שעה שש" זה גם 20:30. יש תרבויות שאין דבר כזה "שעה שש". (ואפילו - 6 זה 17:45).
ככה זה בתרבויות ערב, אמריקה הלטינית, אפריקה - בעצם כל תרבות שאינה תרבות אירופה, עם וריאנטים שונים כמו שפירטתי.
אתם נפגעתם, זה נכון. אבל תבין שיתכן שמהצד שלה, אתם אלה שהקדמתם, היא כנראה לא באמת חשבה ש"שש זה שש". ואם אתם ממשיכים לא להבין - אתם פוגעים בעצמכם.
אם אני מוזמן והגעתי 5 דקות לפני אז אני אחכה כמה דקות באוטו ואבוא לדלת ב2 דקות איחור
מעולה, ככה צריך.
מה זה הטיעון המטומטם הזה שיש כאלה אנשים וצריך ךהתחשב בהם?
בהחלט, צריך להבין שיש א. תרבויות שונות ממך עם תפיסות זמן אחרות משלך, ב. נטיות שונות של אנשים.
בדיוק כמו שאמרת שהיית מחכה כמה דקות באוטו ומגיע לדלת ב2 דקות איחור - למה? למה לא לצאת מיד? כי אתה מכבד את האדם האחר ולא מגיע מוקדם. לא מקובל.
בדיוק באותו אופן - כן, לאחר לאדם אחר שתלוי בך זה לא מכבד. זה לדפוק אותו. לאחר כשאין אדם בצד השני? למי אכפת, בעצם? במי פגעת?
וברגע שיש קלאש בין שתי תרבויות - צריך לדעת לערוך תיאום ציפיות. להבין אם 6 זה 6 אצל שני הצדדים, או שלא. אם לא, מותר להגיד שעה מוקדמת יותר.

נערך לאחרונה ב:
אני מסכים איתך, אם יש מישהו מהצד השני. זה ממש לא המצב בהרבה מהעבודות, ועדיין למנהל אכפת. למה? כי הוא סחי מקובע.
אם אני "מאחר" למסך המחשב שלי, הקוד לא נדפק ולא נעלב. הוא פשוט מחכה שם, שאמשיך לתכנת אותו.
אם אני מאחר לפגישה שבה אני צריך להציג משהו, כולם יושבים כמו מפגרים ומחכים, ואני גונב את זמנם.

במקרה הזה, מי שלא מבין את הסיטואציה זה הבן שלך. בפעם הראשונה, הוא נפגע, בוודאי. בפעם השניה, נניח.
בפעם השלישית? הוא לא למד ששעה אצלם זה שעה+עוד שעה? זאת כבר בעיה שלו.

כמי שחי את הניגודים האלה במשפחה המורחבת, מהניסיון שלי - הצד המקדים הוא בד"כ הצד המקובע שלא מצליח להתאים את עצמו לתרבות הישראלית הרווחת.
דווקא הצד המאחר אמור כל חייו להתאים את עצמו לחברה, כי "לאחר זה נו נו נו", אבל הצד המקדים הוא זה שנדפק שוב ושוב ושוב - כי הוא לא הבין מול מי הוא עומד.

אז למה הצד המקדים ממשיך להקדים, למרות שהוא יודע שהצד המאחר יאחר? בגלל קבעון, משפטים כמו "שעה זה שעה", ועוד דברים שלא רלוונטיים לסיטואציה.
כמובן - עדיף להגיע בזמן, לא לאחר ולא להקדים, אבל אני מדבר על המצוי, לא הרצוי - איך אדם מתמודד עם אנשים ששונים ממנו?

שוב, זה נטו עניין של ניהול ציפיות. יש תרבויות ש"שעה שש" זה גם 18:45. יש תרבויות ש"שעה שש" זה גם 20:30. יש תרבויות שאין דבר כזה "שעה שש". (ואפילו - 6 זה 17:45).
ככה זה בתרבויות ערב, אמריקה הלטינית, אפריקה - בעצם כל תרבות שאינה תרבות אירופה, עם וריאנטים שונים כמו שפירטתי.
אתם נפגעתם, זה נכון. אבל תבין שיתכן שמהצד שלה, אתם אלה שהקדמתם, היא כנראה לא באמת חשבה ש"שש זה שש". ואם אתם ממשיכים לא להבין - אתם פוגעים בעצמכם.

מעולה, ככה צריך.

בהחלט, צריך להבין שיש א. תרבויות שונות ממך עם תפיסות זמן אחרות משלך, ב. נטיות שונות של אנשים.
בדיוק כמו שאמרת שהיית מחכה כמה דקות באוטו ומגיע לדלת ב2 דקות איחור - למה? למה לא לצאת מיד? כי אתה מכבד את האדם האחר ולא מגיע מוקדם. לא מקובל.
בדיוק באותו אופן - כן, לאחר לאדם אחר שתלוי בך זה לא מכבד. זה לדפוק אותו. לאחר כשאין אדם בצד השני? למי אכפת, בעצם? במי פגעת?
וברגע שיש קלאש בין שתי תרבויות - צריך לדעת לערוך תיאום ציפיות. להבין אם 6 זה 6 אצל שני הצדדים, או שלא. אם לא, מותר להגיד שעה מוקדמת יותר.
תשמע, כל מה שיש לי לומר לך זה הזוי.
זה כמו במילואים שאתה מקבל זימון ל-8:00 בבוקר ואז אתה יודע שכולם מאחרים למילואים אז אתה בא בשלוש שעות איחור ואז מתברר שאתה הראשון וגם אלה שזימנו אותך לא טורחים לבוא לפני 1:00 בצהריים (זה מה שקרה לי בזמנו)
המנטליות הזאת זה בדיוק מה שהביא למה שקרה לפני שנתיים. תרבות היאללה, מה כבר יקרה.
להגדיר מנהל שמצפה שתבוא בזמן כמקובע כי הוא סחי זה הזיה בעיניי. אל תשליך ממה שקורה בהייטק על מקומות עבודה אחרים. ושוב גם בהייטק אתה לא תבוא לראיון באיחור כי אתה רוצה לעשות רושם טוב.

לא מקובל בכלל לאחר.

אתה חלק מהבעיה
כל תרבות ה"עמידה בזמנים" היא קונספט אירוצנטרי. עד לפני פחות ממאתיים שנה, הזמן בעיר אחת היה שונה מהזמן בעיר הסמוכה לה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה כמו במילואים שאתה מקבל זימון ל-8:00 בבוקר ואז אתה יודע שכולם מאחרים למילואים אז אתה בא בשלוש שעות איחור ואז מתברר שאתה הראשון וגם אלה שזימנו אותך לא טורחים לבוא לפני 1:00 בצהריים.
נכון, לשם בדיוק אני מכוון. אתה חייב לדעת להתאים את עצמך לתרבות. אחרת אתה נדפק. אם התרבות תרבות של איחור - תאחר. אם הקדמה - תקדים.
ברומא - תאחר כרומאי. לדוגמא, אם תבוא לאירוע בבני ברק בשעה הנקובה? יסתכלו עליך כאילו נפלת מהירח.

אפרופו מילואים - כשהמפקד הדייקן שלי בצבא, התעצבן על מילואימניק שאיחר, הוא אמר שהוא לא חייל סדיר והוא לא מתכוון להופיע ב-8:00. אז או שהוא יבוא באיחור, או שלא יבוא.
ומאז הוא לא בא. מה הרווחנו פה בדיוק? איבדנו אדם כשיר בגלל קטנות של חצי שעה לפה חצי שעה לשם, בתפקיד לא באמת מבצעי. המפקד זהב, אבל פה הוא טעה.
שאתאר לך את המוצא של המפקד ושל המילואימניק, או שאתה יכול לעשות אחת ועוד אחת? אנשים באים מתרבויות שונות, וסדרי העדיפויות שלהם שונים.
המנטליות הזאת זה בדיוק מה שהביא למה שקרה לפני שנתיים. תרבות היאללה, מה כבר יקרה.
אין שום קשר. תרבות היאללה סמוך היא רעה חולה של ישראל. תרבות הזמן הנזיל יותר או פחות, זה דבר שקיים בכל העולם - ברמות שונות. אבל התופעות שונות.
בשווייץ - מקדימים. בגרמניה - מדייקים. באמריקה הלטינית - מאחרים בשעה. באפריקה - באים כשבאים.

הקשר הוא בראש שלך - זו תרבות שאני לא אוהב, זו תרבות שאני לא אוהב - לכן שתיהן תחת "רע".
יש סיבה למה עברת לקנדה - אבל אל תצפה שהישראלים יהפכו לקנדים כי זה מה שאתה אוהב.
אל תשליך ממה שקורה בהייטק על מקומות עבודה אחרים.
בוודאי שאני אשליך, כי בהייטק יש ריכוז מסויים של אנשים מסוג מסויים (בדרגי התכנות - ישנים מאוחר, מתעוררים מאוחר, חיים על קפה), ולכן בהייטק יש הבנה לנושא.
כמובן - בהייטק אני לא פוגע באף אחד, אם אני "מאחר" לשבת מול המחשב שלי. מי נפגע אם אני מתחיל לתכנת ב10 ולא ב7?
להגדיר מנהל שמצפה שתבוא בזמן כמקובע כי הוא סחי זה הזיה בעיניי.
"בזמן" זה קונספט נזיל, זאת הנקודה. מנהל באמריקה הלטינית לא באמת מצפה שעובדיו יגיעו ב8 בבוקר, הוא אומר 8 ומצפה ל9.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קופגל״ה להגדלת קצבת הפרישה- עד כמה זה באמת טוב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
I עד מתי לקונספירציות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2
ה פיתרון מדף לשקעה בטווח בינוני : חצי שנה עד ארבע חמש שנים שוק ההון 32
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
S ריבית זכות באינטראקטיב עד לסיום הסליקה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
א עד כמה שווה לעשות שב"ן? צרכנות פיננסית 4
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
T דירה להשקעה במגדל מגורים (כ-25 קומות) לעומת בניה נמוכה עד 8 קומות נדל"ן 4
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
B כמה ה-סנופי עשה מנובמבר עד עכשיו? שוק ההון 1
ת עד כמה משפיע איכות הנכס על ריבית המשכנתא? נדל"ן 0
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 29
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
E השקעת דיווידנדים עד צבירת סכום מספיק לרכישת מניה שוק ההון 14
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
N דיווח למס הכנסה על שנת 2023 עד 30/06 כאשר אין לי תיק - אפשרי? מיסים 20
B לא הפקדתי לקרן פנסיה תקופה - האם אני זכאי לפטור ממס עד התקרה? מיסים 2
S אנגלית עד שעה ביום התפתחות אישית 13
ש נדל"ן עד 2 מיליון נדל"ן 18
M אי בי אי חסמו גישה למערת "ספארק" בחו"ל "עד להודעה חדשה" ברוקרים ופלטפורמות מסחר 46
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
R עד כמה מפחיתים את ההפסד במידה ולוקחים ACWI למול S&P בתיק הפטור? שוק ההון 0
J איזון אקטוארי - עד כמה משמעותי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
ש דירה להשקעה עד 2 מ' נדל"ן 28
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
Z ETF שמחזיק אגרות חוב עד לפקיעה ? שוק ההון 14
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
Y האם כל השכירים נאלצים לשלם ריבית עד אפריל בהגשת דוח מס? מיסים 8
guesto סקר: עד כמה פסיבי התיק שלכם? שוק ההון 28
C המלצה לנתב קווי עד 250₪ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
יבגני_ל משלוח עד הבית של דואר ישראל אוף טופיק 80
deussex עד כמה אתם סומכים להפקיד את כל הכסף בבית השקעות ישראלי ? שוק ההון 81
I שאלה עד כמה המשק תלוי בריבית הפריים? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה