• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עדכון פלח המניות בתיק שלי

בכל העולם, עפ"י משקל השוק.
מעולה.

עכשיו קח את כל הקרנות שעושות את זה ותשווה ב- porfolio visualizer. אתה תראה שאין שום הבדלים ביניהן.

לקרנות האיריות יש בנוסף יתרון של מיסוי ריאלי ואין עלות של המרת מט"ח. גם אין מס ירושה.

לקרנות האיריות יש בנוסף יתרון של מיסוי ריאלי ואין עלות של המרת מט"ח. גם אין מס ירושה.
תודה על המיקוד. porfolio visualizer לא מזהה קרנות איריות.

איתרתי שוב את ה-google sheets של אדם שליו. ניכר שיש יותר אופציות מבחינת הקרנות האיריות אבל אין לי מושג על מה עלי להסתכל, גם לאחר שעברתי על השרשורים עצמם :/

כלל עולמי - chacked
דמי ניהול - chacked

מה עוד?

זה בערך כמו לומר שהשואה הייתה מעידה חד פעמית.
בהחלט. היו גורמים שדחקו את אירופה ואת גרמניה למלחה"ע השנייה, בעיקר כלכליים, אפילו היה לגרמנים ניסיון קודם ברצח עם, אבל זה התגלגל לכך בצורה די משונה.
בהתחלה רצו לגרש, לרצוח, וגם כשההשמדה התחילה הייתה אבולוציה של התהליך. איפה אותה "שבטיות שותתת דם" מול הסלאבים? לא היה מניע. ושנאה הייתה.

אה! עכשיו הכל מסתדר - כשהאירופאים רצחו זה היה בגלל הסובייטים והאמריקאים.
לא הבנת נכון. אנחנו מדברים על הרג שבטי. ומלבד השואה והבלקן האהוב, אתה יכול להצביע לי על עוד הרג שבטי פנים אירופאי במאה שנים האחרונות?
אבל רגע, הסובייטים והאמריקאים חימשו עמים באפריקה. זה לא נחשב? מה עם כל מלחמות הפרוקסי של ארגוני הטרור? מה לגבי ההפרד ומשול שעשו הקולוניאליסטים? לא, כמובן שכל וזה ועוד לא רלבנטי - כשהם רוצחים זה מטבעם, האירופאים טהורים.
הקולוניאליזם, הסובייטים והאמריקאים עשו טעות אדירה בלהתערב במקומות לא להם, והם העצימו את שפיכות הדמים. איך זה קשור לשבטיות שותתת דם באירופה לה אתה טוען?
אתה יכול לטעון להרבה עמים מחומשים שטבחו בעמים אחרים מסיבות שבטיות באירופה, מלבד השואה והבלקן?

כשהם רוצחים זה מטבעם, האירופאים טהורים.
האירופאים לא טהורים, האירופאים רק עסקו בזכויות אדם, הומניזם והבינו בסוף שמלחמה זה סכום אפס, שזה משהו שבאפריקה עוד לא למדו. כאמור, מלבד שנות אפילה.
גם להם לקח זמן להחיל את הסטנדרט הזה גם על המדינות שעליהם שלטו. אבל גם זה קרה בסוף. האם אתה טוען שלתרבות אין השפעה על ההתנהגות האנושית?
גם אותם אתה מחריג? החרגת כבר את כל אירופה :lol:.

מה זאת אומרת, גם אותם? החרגתי את השואה ואת הבלקן. ספר לי עד כמה שנות השואה מאפיינות את החיים באירופה בשאר המאה, או הבלקן את שאר אירופה.
אתה מבין בכלל מה משמעות, "יוצא מהכלל שמעיד על הכלל"? אין באירופה ויכוחים שבטיים כאלה מלבד בבלקן. גרמני שישחט אוסטרי רק כי הוא אוסטרי? רק בשואה.
כשאין טענה נגדית, מגחיכים.

עובדה לא נעימה; אירופה הוכיחה במשך מאות שנים שאין סתירה בין צמיחה כלכלית לשבטיות/פילוג/רצחניות.
לא במאה הנוכחית. כי לא הייתה שם שבטיות רצחנית. מלבד תקופה אחת, שקשה לומר שהייתה בה צמיחה.
כמו שאמרתי, אני מסכים עם הנימוק של חתול לילה. אבל העובדות הן אלה שחשובות.
אם אירופה צמחה גם בשנים שהייתה בה שבטיות רצחנית, זה רק סותר את הנימוק. זה לא אומר שבמאה האחרונה הייתה שם שבטיות רצחנית כמו שאתה אומר.
הנחת הנחת עזר, וסתרת איתה את ההיפותזה. רק חבל שההנחה שלך לא נכונה.

common sense אומר שהתפתחות תרבותית (באין מפריע) היא תהליך ארוך שנים, זה לא מ-0 ל-100. משום מה קשה לך לקבל את זה.
בעיני זה די סביר שאפריקה תפרוץ בעשורים הקרובים ובמקביל יהיה במספר מדינות בה זוועות אדם על רקע שבטי.

זה נכון. אבל עדיין אין שום אמת בטענה שמספר המדינות בהן יש שבטיות רצחנית באפריקה היום, דומה איכשהו למספר הזה באירופה של 1920.
היה הרבה בוקו חראם באירופה 1920? טוטסי, הוטו? תיגראי? דארפור? למה אתה משטיח נטיות היסטוריות, ומתעלם מכך שבאפריקה יש אולי פי 200 שבטים מבאירופה?

תודה רבה על הפירוט הרחב, הוא עזר לי מאוד.

GPT בנה את הטבלה הבאה על בסיס הידע שלו התקף עד שנת 2021, האם הוא טועה בחלק מהפרמטרים?

ParametersSPYEFAVWOVWRAVHVE
VFEA​
IRISH / USA?USAUSAUSA (Vanguard)IrelandIrelandIreland
Accumulation / DividendAccumulationAccumulationAccumulationAccumulationAccumulationAccumulation
Management fees0.09%0.32%0.1%0.22%0.12%0.12%
Currency hedging------
Which currency?--USDUSDUSDUSD
Marketability scaleLargeLargeLargeLargeLargeLarge
Assets managed by the fundLarge-cap U.S. stocksDeveloped market equitiesEmerging market equitiesGlobal stocks across developed and emergingDeveloped market equitiesDeveloped market equities
Base indexS&P 500 IndexMSCI EAFE IndexFTSE Emerging Markets All Cap China A Inclusion IndexFTSE Global All Cap IndexFTSE Developed All Cap ex US IndexFTSE Developed All Cap ex US Index
Synthetic / DirectDirectDirectDirectDirectDirectDirect
Assets tracked by the fundLarge-cap U.S. stocksDeveloped market equitiesEmerging market equitiesGlobal stocks across developed and emergingDeveloped market equitiesDeveloped market equities
Active / PassivePassivePassivePassivePassivePassivePassive
SectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectors
Geographic markets-Europe, Australasia, and the Far EastAsia, Latin America, Eastern Europe, Africa, and the Middle EastGlobalDeveloped markets (excluding the U.S.)Developed markets (excluding the U.S.)

בהנחה שהמידע יחסית מהימן, אני לא מצליח לזהות קרן סל אחת בלבד שתוכל לספק לי: אירית + צוברת + כיסוי כלל עולמי + כל סוגי השווקים (מפותחים, מתעוררים) + דמי ניהול אטרקטיביים בייחס ל- 0.08 של VT (נכון לשנת 2021 לפי GPT?).
לא יודע מה תבחר בסוף, לסמוך על צ'אטג'יפיטי ממליץ לך מאוד שלא. לא בנושאים האלה.

מלבד השואה והבלקן האהוב, אתה יכול להצביע לי על עוד הרג שבטי פנים אירופאי במאה שנים האחרונות?
ציינתי כבר בתגובתי השנייה חלק מהן (בשלוף אגב). ובכלל לא הבנתי את מהות השאלה. האם אתה טוען שהמלחמה הגדולה ביותר שידעה האנושות, וניסיון ההשמדה השבטי המתועד הגדול אי פעם לא נחשב. ורגע, אפילו איזור חבל הבלקן לא נחשב. אוקייי!

מה זאת אומרת, גם אותם? החרגתי את השואה ואת הבלקן. ספר לי עד כמה שנות השואה מאפיינות את החיים באירופה בשאר המאה, או הבלקן את שאר אירופה.
אתה מבין בכלל מה משמעות, "יוצא מהכלל שמעיד על הכלל"?
ברגע שאתה מחריג שוב ושוב כל דבר, אין שום משמעות להחרגה עצמה. במיוחד שבציטוט למטה אתה שוב מסכים שהמלחמות היו תוצאה בלתי נמנעת של מתיחות וקונפליטים ממושכים. מה שכן, יש לזה ערך הומוריסטי :lol:.

בהחלט. היו גורמים שדחקו את אירופה ואת גרמניה למלחה"ע השנייה, בעיקר כלכליים, אפילו היה לגרמנים ניסיון קודם ברצח עם, אבל זה התגלגל לכך בצורה די משונה.
בהתחלה רצו לגרש, לרצוח, וגם כשההשמדה התחילה הייתה אבולוציה של התהליך. איפה אותה "שבטיות שותתת דם" מול הסלאבים? לא היה מניע. ושנאה הייתה.
מה כל כך ''משונה'' בבעיות כלכליות שמחריפות קונפליקטים אתניים ושבטיים? בהיסטוריה האנושית זה לרוב נוהל.

הנאצים לא המציאו את הכיעור האנטישמי וגם לא את האנטי-סלאביות, הם פשוט יישמו אותו הכי טוב. הם תמיד היו מציירים בתקשורת תמונה שלכאורה גרמנים שחיים במדינות סלאביות נרדפים ועוברים טיהור אתני. זה כמובן היה קשקוש. אבל מי שכבר החזיק בדעות קדומות על סלאבים, כמו על יהודים, האמין להכל.

למעשה כמעט כל מערב/צפון מערב אירופה ראתה בסלאבים גזע נחות ופרמיטיבי. החל מ''מדעני גזע'' וגוטפריד לייבניץ ה''נאור'' עד לפרידריך השני. הרבה מהשנאה של היטלר לסלאבים הגיעה מפרידריך השני - הוא היה האליל שלו. האחרון טען שהרבה מהעמים הסלאבים, הכביכול פרמיטיבים, יושבים על אדמות שהיו של שבטים גרמאניים במהלך האימפריה הרומית וצריך לכבוש/לשעבד או לפחות לגרש אותם. זה גם מסביר מדוע היטלר שנא מכל הסלאבים במיוחד את הפולנים (בימי הביניים הם מנעו מהם להתפשט מזרחה). את הרוסים הוא הגדיר כ''זבל אסייתי''.

האירופאים לא טהורים, האירופאים רק עסקו בזכויות אדם, הומניזם והבינו בסוף שמלחמה זה סכום אפס, שזה משהו שבאפריקה עוד לא למדו. כאמור, מלבד שנות אפילה.
גם להם לקח זמן להחיל את הסטנדרט הזה גם על המדינות שעליהם שלטו. אבל גם זה קרה בסוף. האם אתה טוען שלתרבות אין השפעה על ההתנהגות האנושית?
תרבות זה הדבר הכי משמעותי שקיים. אבל צריך לזכור שמי שמוביל אותה זה בודדים (זה לא שהיו מיליוני אייזקים ניוטונים). בדיוק בגלל זה אני מאמין שאם האנגלים, שהיו ידועים במשך אלפי שנים כלוחמים, בוזזי אדמות וברברים (תקרא איך היוונים תיארו את השבטים הבריטים בזמנו, בניגוד לעמי אסיה ואפריקה שמהם הם למדו), בסופו של דבר הם עשו 180% והובילו את עידן הנאורות. אין שום סיבה שגם עמים אחרים לא יהיו מסוגלים לזה. יצר ההישרדות האבולוציוני בסופו של דבר מנצח.

אין באירופה ויכוחים שבטיים כאלה מלבד בבלקן. גרמני שישחט אוסטרי רק כי הוא אוסטרי? רק בשואה.
כשאין טענה נגדית, מגחיכים.
איש קש #1. כבר רשמתי מספר פעמים שאירופה בעשורים האחרונים במקום שונה לגמרי.
כנראה שהתפיסה שלך לשבטיות מבוססת על התפיסה המודרנית, שכביכול גזע זה צבע עור. לכאורה אירופה ''לבנה'' ולכן אירופאים זהים ואין הבדל בינהם. מבחינה היסטורית זה חסר בסיס. כן, האוסטרים והגרמנים קרובים, ובכלל צפון/צפון מערב אירופה. אבל שלא יהיה ספק שבזמנו היה הבדל משמעותי בין שאר האירופאים. הייתה תורת גזע שלמה שעסקה בזה.

אם אירופה צמחה גם בשנים שהייתה בה שבטיות רצחנית, זה רק סותר את הנימוק
זה סותר אך ורק את האמונה שלך. מההתחלה טענתי שאני לא רואה סתירה בין צמיחה לשבטיות רצחנית. שני הדברים יכולים לקרות במקביל על אותה יבשה.
כאמור, אירופה היא ההוכחה הטובה ביותר לזה.

זה נכון. אבל עדיין אין שום אמת בטענה שמספר המדינות בהן יש שבטיות רצחנית באפריקה היום, דומה איכשהו למספר הזה באירופה של 1920.
היה הרבה בוקו חראם באירופה 1920? טוטסי, הוטו? תיגראי? דארפור? למה אתה משטיח נטיות היסטוריות, ומתעלם מכך שבאפריקה יש אולי פי 200 שבטים מבאירופה?
איש קש #2. ברור לכל אדם שפוי שאפריקה יותר שבטית מאירופה.
טענותיי הן; א) שבטיות בפני עצמה אינה דבר רע בהכרח. ב) במקרים שהיא כן, היא לא בהכרח מונעת צמיחה. ג) הנזק הכולל של המקרים הנ''ל נמוך משמעותית מהשבטיות האירופאית הישנה. במלחמת העולם הראשונה והשנייה ביחד נרצחה 15%~ מאוכלוסיית אירופה. זה לא נתפס.
רק בשביל לסבר את האוזן, בהתאמה להיום זה אומר מעל 214 מיליון אפריקאים. בגלל זה רשמתי...
האפריקאים לא יגיעו לזה עוד 100 שנה.

נערך לאחרונה ב:
לא יודע מה תבחר בסוף, לסמוך על צ'אטג'יפיטי ממליץ לך מאוד שלא. לא בנושאים האלה.
הבעיה ש-GPT הרבה יותר זולתני ואדיב בהשוואה לכל מקום אחר בו אני מנסה להשיג איזושהי הכוונה תיאורטית :]

האם אפשר לשאול אותך כיצד היית מביט על הגליון הבא?
אילו מחשבות אמורות לחלוף בראשי על-מנת לבצע השוואה נבונה בין כל הקרנות האיריות המוצגות שם?

השרשור הולך לכל מני דיוני צד, ולא ברור ממש מה אתה מנסה להבין או מה לא ברור לך עדיין.
אם תנסה להבהיר איפה אתה נתקל בבעיה זה יעזור לענות לך תשובות טובות.

אגב, למה לא פשוט ללכת עם מייק?

השרשור הולך לכל מני דיוני צד, ולא ברור ממש מה אתה מנסה להבין או מה לא ברור לך עדיין.
אם תנסה להבהיר איפה אתה נתקל בבעיה זה יעזור לענות לך תשובות טובות.
תודה על ההבהרה.

אם אנסה להיות קונקרטי לרגע - אם נדבר על אחת הקרנות VWRD / VWRL, אלו החסרונות שהצלחתי ללקט:
* אני צפוי לשלם מס כפול על רכיב הדיבידנד. נכון?
* סכנה לביטול/שינוי אמנת המס בין ארה"ב לאירלנד.
* לא איתרתי השקעה ב-Small Cap כך שמשקל שוק לא אמצע בהן?
* להבנתי הן בעלות עקיבה ישירה, האם זה יתרון או חיסרון? :/
* אין לי מושג מהי הסחירות שלהן, וזה חשוב לי.

תוהה אם כבר זכיתי להגיע לשלב של analysis paralysis או שהקושי עוד לפני :roll:

נערך לאחרונה ב:
* אני צפוי לשלם מס כפול על רכיב הדיבידנד. נכון?
לא יודע איך אתה מסתכל בדיוק על מס כפול אבל זה לא שתשלם פעמיים מס דיבידנד.
למיסוי יש כמה רבדים. קודם הקרן תשלם במקור מס דיבידנד (נמוך יחסית, בקרנות העולמיות זה אזור ה-12%).
כיוון שהיא צוברת אז הדיבידנד מתווסף לערך הקרן. במכירה אתה תשלם 25% מס רווחי הון על כל הרווח שכולל בחלקו את הדיבידנד שעליו הקרן כבר שילמה מס במקור.
אין דרך להתחמק מהמס הזה. בקרן אמריקאית פשוט יש הפרדה בין התנועות. כלומר על הדיבידנד תשלם מס 25% ובנפרד תשלם מס רווחי הון 25% על הרווחים בעת המכירה.
החיסרון הזה הוא לא בהכרח חיסרון, כתלות בתקופת האחזקה.
* סכנה לביטול/שינוי אמנת המס בין ארה"ב לאירלנד.
אוקיי... תמיד יכול לקרות ושום דבר לא מגן עלייך מפני תרחישים של שינוי מדיניות מס. גם מדיניות המס של ארה"ב או של ישראל יכולות להשתנות ואכן השתנו בעבר.
לא ברור לי למה צריך לתת לזה משקל בכלל. זה לא שאתה יכול לגדר את עצמך כנגד זה.
זאת הסיבה שאני נותן פחות משקל ליתרונות שבאים לביטוי רק בטווחי זמן של עשרות שנים. הרבה יכול להשתנות בתקופת זמן כזאת.
* לא איתרתי השקעה ב-Small Cap כך שמשקל שוק לא אמצע בהן?
יש קרנות שמחזיקות וכאלה שלא, ראה דיונים על כך בשרשור של מייק. תחליט כמה זה חשוב לך מול השיקולים האחרים.
בקרן שמחזיקה לפי משקל שוק, ההשפעה של המנייה מספר אלף שהיא משהו כמו 0.001% מהקרן די חסרת משמעות מול מנייה שהיא 10% מהקרן.
תוכל להשוות בין קרנות כאלו ולראות שהן זזות ביחד לרוב.
אם בכל זאת, תמיד אפשר להשלים עם קרן מניות קטנות בנוסף ואז גם לתת לה משקל עודף אם אתה מאמין בפקטורים.
* להבנתי הן בעלות עקיבה ישירה, האם זה יתרון או חיסרון? :/
לא הייתי מתייחס לזה.
יש סיכון תאורטי כלשהו בחיקוי סינתטי. מצד שני יש סיכוי לתשואה עודפת על חיקוי פיזי.
ראה בהרחבה מסקנות בשרשורים על הקרנות של אינבסקו.
* אין לי מושג מהי הסחירות שלהן, וזה חשוב לי.
מדוע זה חשוב? באילו סכומים אתה מתכוון לקנות?
הקרנות הנסחרות בתל אביב מספיק סחירות לרוב המקרים. ואלה שהזכרת על אחת כמה וכמה.
כלל אצבע טוב לדעתי זה לא להכנס לקרנות עם AUM של פחות מ-200 מיליון דולר. מעל זה אפשר לסמוך שהן מספיק סחירות בלי לבדוק.
אם זה באמת קריטי לך, אתה יכול לבדוק את ההפרש בין ה-ASK ל-BID שזה בעצם ה-SPREAD וזאת סוג של עמלה שאתה משלם על חוסר סחירות.
תוהה אם כבר זכיתי להגיע לשלב של analysis paralysis או שהקושי עוד לפני :roll:
לדעתי אתה מתעסק בדברים חסרי משמעות לשורה התחתונה שלך.
זה כיף ונחמד, בפורום מאוד אוהבים לעשות את זה.
אבל זה הטיפ של הפירמידה. מה שחשוב זה השלבים שכבר נסגרת עליהם אם אני מבין נכון.

אני שואל שוב למה אתה לא הולך עם מייק?
אתה סוחר בברוקר ישראלי בשקלים?

לא יודע איך אתה מסתכל בדיוק על מס כפול אבל זה לא שתשלם פעמיים מס דיבידנד.
למיסוי יש כמה רבדים. קודם הקרן תשלם במקור מס דיבידנד (נמוך יחסית, בקרנות העולמיות זה אזור ה-12%).
כיוון שהיא צוברת אז הדיבידנד מתווסף לערך הקרן. במכירה אתה תשלם 25% מס רווחי הון על כל הרווח שכולל בחלקו את הדיבידנד שעליו הקרן כבר שילמה מס במקור.
אין דרך להתחמק מהמס הזה. בקרן אמריקאית פשוט יש הפרדה בין התנועות. כלומר על הדיבידנד תשלם מס 25% ובנפרד תשלם מס רווחי הון 25% על הרווחים בעת המכירה.
החיסרון הזה הוא לא בהכרח חיסרון, כתלות בתקופת האחזקה.
האם עבור חלק הדיבידנד ב-VT אני משלם פעמיים 25%? זה לא מוכר לי מדיונים קודמים בנושא.

אוקיי... תמיד יכול לקרות ושום דבר לא מגן עלייך מפני תרחישים של שינוי מדיניות מס. גם מדיניות המס של ארה"ב או של ישראל יכולות להשתנות ואכן השתנו בעבר.
לא ברור לי למה צריך לתת לזה משקל בכלל. זה לא שאתה יכול לגדר את עצמך כנגד זה.
זאת הסיבה שאני נותן פחות משקל ליתרונות שבאים לביטוי רק בטווחי זמן של עשרות שנים. הרבה יכול להשתנות בתקופת זמן כזאת.
אתה צודק, קיבלתי.

יש קרנות שמחזיקות וכאלה שלא, ראה דיונים על כך בשרשור של מייק. תחליט כמה זה חשוב לך מול השיקולים האחרים.
בקרן שמחזיקה לפי משקל שוק, ההשפעה של המנייה מספר אלף שהיא משהו כמו 0.001% מהקרן די חסרת משמעות מול מנייה שהיא 10% מהקרן.
תוכל להשוות בין קרנות כאלו ולראות שהן זזות ביחד לרוב.
אם בכל זאת, תמיד אפשר להשלים עם קרן מניות קטנות בנוסף ואז גם לתת לה משקל עודף אם אתה מאמין בפקטורים.
זאת דילמה שרוב התגובות כאן בפוסט נגעו בה בצורה עקיפה, והיא אכן מעניינת, אבל כרגע היא בחזקת nice to have. אני מוכרח לפתור דילמות בסיסיות יותר.

ראה בהרחבה מסקנות בשרשורים על הקרנות של אינבסקו.
קראתי, אכן גם אני מעדיף את הגישה הקיפודית והפשוטה.

אבל זה הטיפ של הפירמידה. מה שחשוב זה השלבים שכבר נסגרת עליהם אם אני מבין נכון.
אבל עם היצע של 7 קרנות איריות לפי ה-google sheets שקישרתי לכאן ולפחות 9 קרנות של Black Rock בשקלים, אני דיי בטוח שתחושת חרטה עוד תכה בי לאחר שאנעל על אחד מהם. והמבחר הזה גורם לי להרגיש שאני עדיין לא מבין את התמונה הגדולה של מציאת תחליף אירי ל-VT :/

כרגע בחרתי להתמקד באלו המצוינות במדריך של מייק: VWRA / VFEA + VHVE. לאחר שאבין באיזה מוצר אני מעוניין, אתפנה לפתור את חידת ה-small cap.

נערך לאחרונה ב:
האם עבור חלק הדיבידנד ב-VT אני משלם פעמיים 25%? זה לא זכור לי מדיונים קודמים בנושא.
נופ, זה לא מה שכתבתי.
בקרן אמריקאית תשלם 25% מס דיבידנד בעת החלוקה, בלי קשר תשלם 25% מס רווחי הון על עליית ערך של הקרן בעת המכירה.
אני דיי בטוח שתחושת חרטה עוד תכה בי לאחר שאנעל על אחד מהם. והמבחר הזה גורם לי להרגיש שאני עדיין לא מבין את התמונה הגדולה של מציאת תחליף אירי ל-VT :/
FOMO קלאסי, כולנו סובלים מזה... הצרה של עידן השפע.
בגלל זה כדאי פשוט ללכת עם העדר (מייק) לדעתי, במקרה המסוים מאוד הזה. לשמור על דברים פשוטים ככל שניתן ולזכור מה עיקר ומה טפל.

כמו כן, אתה לא מתחתן עם הקרן. אנחנו מניחים הרבה דברים כדי להגיע לתשובה ישימה וסבירה.
אם (וכאשר) ההנחות ישתנו, תמיד תוכל להתחיל לקנות קרנות אחרות ואם צריך גם למכור בעת הצורך. אז תפסיד דחיית מס... זה מבאס אבל לא סוף העולם.

אני לא אומר שצריך לירות לפני שמכוונים, כן טוב שאתה דש בזה לפני שאתה מבצע אבל צריך לשים גבול איפשהו וללכת על פיתרון שהוא מספיק טוב, גם אם לא מושלם.
כרגע בחרתי להתמקד באלו המצוינות במדריך של מייק: VWRA / VFEA + VHVE.
למה לא אחת הקרנות העולמיות שנסחרות בתל אביב? KISS.
אלא אם אתה משקיע דרך ברוקר זר? או שכבר יש לך דולרים ביד?

למה לא אחת הקרנות העולמיות שנסחרות בתל אביב? KISS.
אלא אם אתה משקיע דרך ברוקר זר? או שכבר יש לך דולרים ביד?
אני משקיע דרך פסגות, מחזיק כבר VT ובכל איזון מזרים שקלים וממיר לדולרים.

אני מבין שיש כאן סיכון מט"ח? האם רק בזה העניין מסתכם או שלרכישה בדולרים יש עוד היבטים שגורמים להפסדים?

כמו כן, נראה לי שהפוטנציאל לעבור ל-IB גם קיים בתיק כזה :)

אתה משלם עמלת המרת מט"ח היסטרית כנראה
לפי מה שאני רואה בהצעה ומה שתיעדתי מהשיחה עם הנציג:

עמלת המרה - 0.1% (שזה "הספרד" המפורסם?)

ספרד - 0.1% מהשער עבור כל עסקה. הם טוענים שזה הכי משתלם להבדיל מפיפסים, "ספרד זניח".

מניות ארה"ב - 1 סנט למניה, מינימום 8$.

מניות או ETF הנסחרים באירופה - עמלה בגובה 0.15% מהעסקה, מינימום של 15 יחידות מטבע שלמות, בהתאם למטבע שבו בוצעה העסקה.

כיצד ניתן לחשב את הריווחיות של קרן אירית במצב כזה, וכיצד באפשרותי להבין מהו ה-"סטנדרט" בעניין זה על-מנת לייצר נקודת השוואה?

לפי מה שאני רואה בהצעה ומה שתיעדתי מהשיחה עם הנציג:

עמלת המרה - 0.1% (שזה "הספרד" המפורסם?)

ספרד - 0.1% מהשער עבור כל עסקה. הם טוענים שזה הכי משתלם להבדיל מפיפסים, "ספרד זניח".

מניות ארה"ב - 1 סנט למניה, מינימום 8$.

מניות או ETF הנסחרים באירופה - עמלה בגובה 0.15% מהעסקה, מינימום של 15 יחידות מטבע שלמות, בהתאם למטבע שבו בוצעה העסקה.

כיצד ניתן לחשב את הריווחיות של קרן אירית במצב כזה, וכיצד באפשרותי להבין מהו ה-"סטנדרט" בעניין זה על-מנת לייצר נקודת השוואה?
לסולידית יש דיל מוצלח יותר, עם אקסלנס. קודם תחליט אם אתה משקיע בלונדון או בתל אביב, ואז תעשה השוואה.

בקניית קרנות הנסחרות בשקלים מן הסתם זה לא שיקול בכלל.
לא צריך להתעסק עם המרת מט"ח ועלויות ק/מ בבורסות זרות.
תסמלץ את הקנייה הבאה שתכננת, תחשב כמה יעלה לך לקנות קרן אירית בלונדון בדיל הנוכחי שלך מול קרן עולמית בתל אביב.
גם אל תשכח שבמכירה כנראה תרצה להמיר חזרה לשקלים.

בדיל שלך, מסחר באיריות יהיה יקר.
לפחות באקסלנס הם לוקחים עמלה לפי מטבע העסקה ולא הבורסה. אז קרנות איריות באירופה שנסחרות בדולר יעלו לך מינימום 5$ כמו קרנות בארה"ב.

לכן אני מנסה להכווין אותך, לפחות שתבחן ברצינות קניית קרנות איריות בתל אביב.
לטעמי זה הפתרון הכי מוצלח למשקיע הממוצע. לא שאתה חייב לי משהו, אבל לא השתכנעתי שיש לך מקרה מיוחד שמצריך פתרון מיוחד.
נכון שאפשר למצוא חסרונות, שציינת כבר לדוגמה... אבל תמיד אפשר למצוא חסרונות. אין מושלם בחיים וספציפית לא בהשקעות.

קודם תחליט אם אתה משקיע בלונדון או בתל אביב, ואז תעשה השוואה.
אני דיי נעול על אחד מאלו: VWRA / VFEA + VHVE. בהנחה שלא יהיה מדובר במס ירושה בהתחשב בכך שכולן שייכות ל-vanguard.

לכן אני מנסה להכווין אותך, לפחות שתבחן ברצינות קניית קרנות איריות בתל אביב.
בכל מה שקשור לשוק ההון, מעדיף כמה שפחות קשר לבורסה בת"א.

אז קרנות איריות באירופה שנסחרות בדולר יעלו לך מינימום 5$ כמו קרנות בארה"ב.
לא סגור אם כל השלוש שציינתי מעלה נסחרות בדולר, על פניו כן.

תסמלץ את הקנייה הבאה שתכננת, תחשב כמה יעלה לך לקנות קרן אירית בלונדון בדיל הנוכחי שלך מול קרן עולמית בתל אביב.
מתנצל על הבורות, אך מלבד חישוב 15 ש"ח עמלה עבור כל המרה של 100 ש"ח שאבצע, מה עוד עלי לסמלץ בדיוק וכיצד?

בכל מה שקשור לשוק ההון, מעדיף כמה שפחות קשר לבורסה בת"א.
מדוע?
לצורך העניין, ידוע לך שאלה בדיוק אותן קרנות שנסחרות בבורסות אחרות באירופה?
הן לא ישראליות.
מה עוד עלי לסמלץ בדיוק וכיצד?
רציתי שתחשב כמה תעלה לך קנייה של קרן אירית עולמית שנסחרת בתל אביב מול הקרן שנסחרת בלונדון (ואולי כדי להוסיף גם את האופציה של מעבר לאקסלנס דרך הדיל של הסולידית כי הוא עדיף על הדיל הנוכחי שלך).
צריך לקחת בחשבון:
* עמלת ההמרה שיש לך, אפשר לצורך זה לבקש ציטוט מחדר המסחר שלך כדי לדעת בדיוק כמה אתה משלם מעל השער. (הלוך וחזור)
* עמלת קנייה ומכירה.
* אולי גם עמלת העברת ני"ע.

לשים באקסל ולראות כמה יוצא בכל אחת מהאופציות.
ברגע שהנתונים באקסל, קל לראות מה יהיו ההפרשים בקנייה בודדת / במכירה / בקנייה תקופתית.

בלי לדעת בדיוק את המחירון שלך, בקרן שנסחרת בתל אביב אין עמלת המרה בכלל, עמלת הקנייה נמוכה פי חמש בערך וגם עמלת העברת הני"ע אם תרצה מתישהו תהיה נמוכה יותר.

מדוע?
לצורך העניין, ידוע לך שאלה בדיוק אותן קרנות שנסחרות בבורסות אחרות באירופה?
הן לא ישראליות.
כנראה עניין פסיכולוגי, למרות שאם זכור לי טוב הסולידית או השרשורים הישנים בפורום מנו כמה בעיות קונקרטיות שאין לי יכולת כרגע להצביע עליהן.

רציתי שתחשב כמה תעלה לך קנייה של קרן אירית עולמית שנסחרת בתל אביב מול הקרן שנסחרת בלונדון (ואולי כדי להוסיף גם את האופציה של מעבר לאקסלנס דרך הדיל של הסולידית כי הוא עדיף על הדיל הנוכחי שלך).
צריך לקחת בחשבון:
* עמלת ההמרה שיש לך, אפשר לצורך זה לבקש ציטוט מחדר המסחר שלך כדי לדעת בדיוק כמה אתה משלם מעל השער. (הלוך וחזור)
* עמלת קנייה ומכירה.
* אולי גם עמלת העברת ני"ע.
תודה מקרב לב על ההכוונה! ניסיתי לעשות זאת וגיליתי שפסגות השיקו תוכנה שכמובן לא עובדת אצלי :)

אם דברים היו מסתדרים לי בקלות בהקשר הזה, הייתי חושד שמשהו לא בסדר.

בלי לדעת בדיוק את המחירון שלך, בקרן שנסחרת בתל אביב אין עמלת המרה בכלל, עמלת הקנייה נמוכה פי חמש בערך וגם עמלת העברת הני"ע אם תרצה מתישהו תהיה נמוכה יותר.
יש סיכוי טוב שאבצע העברה בתקופה הקרובה, עוד לפני שאאזן את התיק שלי.

אעדכן ברגע שהדברים הטכניים מעט יסתדרו.

שוב תודה מקרב לב על כל ההכוונה התיאורטית והרצון הטוב לסייע :]

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מעדכן לאחר כמה שינויים טכניים - אני לקראת סיום מעבר לאקסלנס, למסלול שהסולידית סיפקה.

אני מעוניין לסמלץ השוואת עלויות בין Black Rock בשקלים לבין קרנות איריות, מהן לדעתכם הקרנות המנייתיות שיותר ראויות להשוואה?

חשבתי על: VWRA + VFEA + VHVE אל מול: (מפריע שרק ארה"ב) MSCI EM + MS ACWI + SPX 500. דיעות?

בנוסף, @grimble grumble למה הכוונה עמלות מעבר? למעבר למסלול של הסולידית מבית ההשקעות הנוכחי שלי?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג מדד נאסדק - עדכון מדיניות שוק ההון 1
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
F עדכון סכומים ותקרות 2026 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 51
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
P עדכון דוח שנתי רטרואקטיבית, או בקשת הארכה? מיסים 5
N מייד אחרי עדכון ווינדוז, האפליקציה של אינטרקטיב נמחקה לחלוטין ואני חסום מהאתר של interactive. מה קרה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y עדכון אסטרטגיה בתיק מסחר קיים שוק ההון 10
חובב_פנסיה2022 עדכון דמי ניהול כספיות ב2025 פוסטים מאיכות נמוכה 113
W עדכון חשבון בנק לתיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
F עדכון הצעות פנסיה - כמה משמעותי האקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N ה-"סכנות" לחיים באל הורות - עדכון חודש מאי 2024 אוף טופיק 182
D עדכון דרכון חדש ב interactive brokers שוק ההון 1
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
R קרן נאמנות מחיר קניה וזמן עדכון שוק ההון 0
F עדכון דמי ניהול בקרן כספית שוק ההון 1
הסוליd שעת עדכון תשואה יומית קרן כספית פוסטים מאיכות נמוכה 4
M עדכון מס רכישה מיסים 10
R קרנות ימי עדכון ושיטת עמלות שוק ההון 11
O עדכון משקולות בתיק השקעות שוק ההון 27
M האם קופות גמל והשתלמות חייבות לאפשר עדכון פרטי מעסיק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Yos עדכון חשיפה למניות במסלול s&p 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
האזרח החשדן עדכון תיק פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג תכיפות עדכון יתרה בקופת גמל להשקעה שוק ההון 3
ש [מועד עדכון הנתונים בבורסות חו"ל] שוק ההון 4
לא חשוב שמות טופס עדכון פרטי ביטוח בקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 8
adamshalev עדכון רשויות בעת עבודה בגמלאות צרכנות פיננסית 3
JG1 עדכון סיכום עונת סקי 2020 (Georgia - New Gudauri) נדל"ן 91
LenqS עדכון סיסמא בIB - כיצד להתקשר לשירות הלקוחות שוק ההון 2
Yoss חותמי אבטלה חדשים - האם קיבלתם עדכון מביטוח לאומי? אוף טופיק 14
R עדכון אוטומטי של תיק ההשקעות שוק ההון 1
unrealx עדכון של קרן מחקה שוק ההון 4
hommie עדכון החלפת כתובת במשרד הפנים אוף טופיק 17
א עדכון של שער בקרן מחקה מדד בהתאם למסחר במדד שוק ההון 1
א עדכון מדדים ומדדים חדשים שוק ההון 2
ERE בלי ה E מס עיזבון ארה"ב - עדכון מאיביאיי שוק ההון 5
oz1987 עדכון ובנייה של קורות חיים אוף טופיק 4
מתכנת עדכון אישי: סיכום שנה סולידית ראשונה, חצי הכוס המלאה יומני מסע אישיים 6
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
c881 עדכון עלויות ב-IRA של מיטב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
Y פלח אגח"י בתיק שוק ההון 1
ש העברת פלח האג"ח לברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
ז פלח אגחי בתיק השקעות, דולרי, וללא מס עזבון שוק ההון 3
adamshalev פלח הקריפטו של משקיע פסיבי [aka, למה כל חברי הפורום הם משקיעי אקטיביים] קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
B חלוקת פלח האג"ח בתיק שוק ההון 8
E מה מנחה אתכם בהקצאת פלח הזהב? שוק ההון 4
E הטעם שבהחזקה לא-פיזית של זהב + הקצאת פלח הזהב בתיק שוק ההון 4
H בניית פלח סולידי בתיק בעידן הריביות האפסיות שוק ההון 26

נושאים דומים

Back
למעלה