• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ה-"סכנות" לחיים באל הורות - עדכון חודש מאי 2024

• פותח הנושא פותח הנושא noam23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

noam23

משתמש רגיל
דירוג
627
לפני הרבה שנים כתבתי פה פוסט, ששאל מהם החסרונות האפשריים לחיים באל הורות, לאנשים צעירים (בצורה גסה גילאי 20-50) שצורת החיים הזו נעימה להם כיום, ורואים בגידול ילדים כעול עם מחירים לא סבירים.

החסרונות העיקריים שנראו לי רלוונטים באותו הפוסט, היו בגדול "מי ידאג לי כשאהיה מבוגר". הסתכלתי על הסבים והסבתות שלי, שחיו בדירה משלהם בפנסיה, וההרגשה היתה שבלי הילדים והנכדים הם היו *אבודים*. הם לא מסתדרים עם הטכנולוגיה והביורוקרטיה המודרנית, קשה להם לצאת מהבית, ובלי דאגת וביקור הילדים והנכדים, הם היו עלולים לגמור כאנשים מאוד בודדים ומסכנים.

באותו פוסט, כתבתי על 3 סעיפים, שמספיק ואחד מהם יתקיים בעשורים הקרובים, והגורל של האל הורי לא יהיה עגום כמו של הסבים והסבתות שלנו ללא צאצאיהם:

1. עד הפנסיה האל הורי מתבסס מאוד כלכלית - במצב כזה יכול להרשות לעצמו את בית גיל הזהב הכי מפואר ומפנק, עם ים של חברה ופעילויות. עצם אי הבאת הילדים יכולה לשפר דרמטית את הסיכוי לכך, בשל העלויות הכבדות בגידול ילדים. אם כי קיבלתי את הטענה שעלתה שהדרישות הכלכליות הכבדות בגידול הילדים דוחפות חלק למקסם שכר, יותר מאשר האל הוריים שלא צריכים הרבה כסף. מניח שיש ויש, קשה להכליל כאן.

2. בעשורים הקרובים תתחולל מהפיכה בריאותית שתקנה בריאות גבוהה בכל גיל - בסך הכל, התלות בצאצאים היא פועל יוצא של מצב בריאותי, כשהמצב הגופני והמנטלי והאסתטי מתדרדר, גם היכולת של האדם להישאר בחברה ועצמאי מתדרדר. אני חושב שבהקשר הזה, למרות שיש התקדמות גדולה בתחום, בהחלט לא פתרנו את הזיקנה. אם כי, מספיק כלים עומדים לרשותנו כיום כדי שמי שיבחר בכך, יכול להאט את תהליך הזיקנה בצורה משמעותית מאוד (ספורט, תזונה, כושר, שינה, בריאות מנטלית...). ובלי ילדים הרבה יותר קל לדאוג לעצמך.

3. התפתחויות בבינה המלאכותית שיצרו ישויות דיגיטליות דמוית אדם, אשר יוכלו מנטלית לחקות כל פעילות מוחית אנושית, בשילוב עם התפתחויות בתחום המציאות המדומה שיאפשרו לאדם בכל מקום להיות בכל מקום אחר ועם כל אדם אחר (אמיתי או דיגיטלי)- בנושא הזה, לדעתי אפשר כבר להצהיר, בוודאות מוחלטת, שכל מי שנשארו לו לפחות עוד עשור שנים לגיל הפרישה הקבוע בחוק, הסעיף הזה יקרום עור וגידים עבורו.

בהקשר של הבינה המלאכותית, אני ממליץ לכל אחד כאן שלא עשה זאת עדיין, להיכנס ליוטיוב ולצפות בהדמיות של Chatgpt 4o מהימים האחרונים. גירסה שתושק לציבור הרחב בשבועות הקרובים, ולראשונה מדובר בגרסת Multi modal, כלומר שיודעת לעבוד באופן ישיר עם טקסט, קול ווידאו. הגרסה הקיימת של chatgpt עובדת עם קול, אבל רק כי מתרגמת את הקול לטקסט, ואז עושה אנליזה לטקסט. הגרסה החדשה עובדת ישירות עם הקול, ולכן מנתחת גם את אופי הקול, הרגש שעולה ממנו, רעשי הרקע האחרים ומשמעותם, וכנ"ל גם לוידאו. מה שמתקבל בהדמיות זה דבר שהוא לא פחות מפאקינג מדהים. תקשורת מולטי מודאלית עם מכונה ברמות אנושיות שאני משוכנע שרבים מכם ראיתם עד היום בסרטי מד"ב בלבד. הסרט "Her"? זה מרגיש שם.

סאם אלטמן, מייסד openai שעומדת מאחורי chatgpt, טוען שכמה שהגרסה הזו של chatgpt 4o חזקה, גרסת chatgpt 5 צפויה להיות פי 100 חזקה יותר, ותצא כנראה לקראת סוף 2024.

כשמסתכלים לא כמה שבועות קדימה, ולא שנה קדימה, אלא עשור קדימה, אין לי כבר צל של ספק שלכל אחד מאיתנו הולך להיות חבר דיגיטלי מדהים. חכם בצורה מחרידה, גם IQ וגם EQ. נאמן יותר מכל ילד. שיהיה עם כל אחד מאיתנו 24/7 ויוכל לתפוש כל צורה שנבקש ממנו, כולל במציאות מדומה. זה, ביחד עם המשך ההתפתחויות ב VR, יהפכו את העתיד בעוד 10 שנים למשהו שבו כל אדם מבוגר יקבל מענה לכל צרכיו המנטלים מהישות הדיגיטלית. לדעתי גם ההורים המבוגרים בעוד עשור יקבלו מענה לצרכים שלהם בעיקר מהישות הדיגיטלית ולא מהילדים שלהם, שבסך הכל לא יכולים להיות איתם בכל רגע.

לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה לומר, שאפשר להיות בלי ילדים ולחיות חיים שלווים ומאושרים עד זיקנה? אתה צודק. דעתי האישית:
יש מי שאומלל עם ילדים, ויש מי שמאושר עם ילדים, אפשר להיות בודד עם ילדים, ואפשר להיות בודד בלי ילדים.
מי שלא רוצה לגדל ילדים, שיהיה לו לבריאות, עדיף מאשר שיהיה אבא לא טוב רק בגלל מוסכמה חברתית.

לאחרונה התגלגל לידי וחזרתי לקרוא בספר המוסד והארץ של אסימוב. לא יודעת למה הפוסט שלך הזכיר לי את זה...
בכל אופן, צריך דימיון ממש מפותח (או בדידות ממש עמוקה) כדי להרגיש כך לדמות וירטואלית שתובנותיה נוצרו כנראה ע"י מפתחים יהירים. נחיה ונראה.
אגב, החוקר הישראלי של אלטמן פרש סופית מהחברה, הוא מאד חושש מהרצון להתעשר על פני הדאגה לאנושות.

1. עד הפנסיה האל הורי מתבסס מאוד כלכלית - במצב כזה יכול להרשות לעצמו את בית גיל הזהב הכי מפואר ומפנק, עם ים של חברה ופעילויות. עצם אי הבאת הילדים יכולה לשפר דרמטית את הסיכוי לכך, בשל העלויות הכבדות בגידול ילדים. אם כי קיבלתי את הטענה שעלתה שהדרישות הכלכליות הכבדות בגידול הילדים דוחפות חלק למקסם שכר, יותר מאשר האל הוריים שלא צריכים הרבה כסף. מניח שיש ויש, קשה להכליל כאן.
מאוד מסכים עם נקודה 1 וזה מתחבר ל:
היו בגדול "מי ידאג לי כשאהיה מבוגר"
בדרך כלל זה עובד/ת זר/ה או שנמצאים במוסד. אלו שאין להם כסף באמת נופלים על הילדים.

2. בעשורים הקרובים תתחולל מהפיכה בריאותית שתקנה בריאות גבוהה בכל גיל - בסך הכל, התלות בצאצאים היא פועל יוצא של מצב בריאותי, כשהמצב הגופני והמנטלי והאסתטי מתדרדר, גם היכולת של האדם להישאר בחברה ועצמאי מתדרדר. אני חושב שבהקשר הזה, למרות שיש התקדמות גדולה בתחום, בהחלט לא פתרנו את הזיקנה. אם כי, מספיק כלים עומדים לרשותנו כיום כדי שמי שיבחר בכך, יכול להאט את תהליך הזיקנה בצורה משמעותית מאוד (ספורט, תזונה, כושר, שינה, בריאות מנטלית...). ובלי ילדים הרבה יותר קל לדאוג לעצמך.
אני דווקא לא חושב שזה יקרה. תוחלת החיים עלתה, אבל איכות החיים בגיל מבוגר מאוד בעייתית. אני דווקא מאוד מאמין בתכנון מוות במקום בחיים "לא חיים". אם אני נניח אחיה 60 שנה במקום 80, אבל ה60 שנה יהיו הרבה יותר טובות, זה לא שווה לי יותר? אני חושב שדווקא עלויות הסיעוד יעלו, ולפיתוחים רפואיים לוקח המון זמן והם מאוד יקרים. ככל שאוכלוסיית העולם מתכווצת אז ממשלות לא יוכלו לעמוד בתשלום על מערכת בריאות ציבורית ושירות ילך ויפחת ויהיה קשה יותר להרוויח מפיתוחים רפואיים לטעמי.

3. התפתחויות בבינה המלאכותית שיצרו ישויות דיגיטליות דמוית אדם, אשר יוכלו מנטלית לחקות כל פעילות מוחית אנושית, בשילוב עם התפתחויות בתחום המציאות המדומה שיאפשרו לאדם בכל מקום להיות בכל מקום אחר ועם כל אדם אחר (אמיתי או דיגיטלי)- בנושא הזה, לדעתי אפשר כבר להצהיר, בוודאות מוחלטת, שכל מי שנשארו לו לפחות עוד עשור שנים לגיל הפרישה הקבוע בחוק, הסעיף הזה יקרום עור וגידים עבורו.
אני באמת חושב שזו הגזמה להגיד שעוד 10 שנים תהיה לנו בינה מלאכותית כללית. ובתחום הVR אנחנו מאוד מאוד רחוקים מאיזה מוצר מתקדם. זה יכול להיות משהו לעוד 40+ שנים.

כשמסתכלים לא כמה שבועות קדימה, ולא שנה קדימה, אלא עשור קדימה, אין לי כבר צל של ספק שלכל אחד מאיתנו הולך להיות חבר דיגיטלי מדהים. חכם בצורה מחרידה, גם IQ וגם EQ. נאמן יותר מכל ילד. שיהיה עם כל אחד מאיתנו 24/7 ויוכל לתפוש כל צורה שנבקש ממנו, כולל במציאות מדומה. זה, ביחד עם המשך ההתפתחויות ב VR, יהפכו את העתיד בעוד 10 שנים למשהו שבו כל אדם מבוגר יקבל מענה לכל צרכיו המנטלים מהישות הדיגיטלית. לדעתי גם ההורים המבוגרים בעוד עשור יקבלו מענה לצרכים שלהם בעיקר מהישות הדיגיטלית ולא מהילדים שלהם, שבסך הכל לא יכולים להיות איתם בכל רגע.
אם אנשים יצליחו לעבור את המחסום הפסיכולוגי של יצירת קשר רגשי עמוק עם מכונה, אז אולי יהיה אפשר ליהנות משני העולמות ולתכנת את המכונה כך שתהיה דומה (חיצונית, רגשית וכו') לאדם מוכר (בן, בן זוג שנפטר, סלב מועדף וכיוצ"ב).

בכל אופן, צריך דימיון ממש מפותח (או בדידות ממש עמוקה) כדי להרגיש כך לדמות וירטואלית שתובנותיה נוצרו כנראה ע"י מפתחים יהירים. נחיה ונראה.
אני מסכים שזה מכשול עיקרי והוא תלוי בעיקר במקבל השירות ולא במתכנת.
אבל, כשאני רואה את הפער באינטרקציה בין אישית בין הדור שלי לדור של ילדיי, קשה לפסול את הרעיון שהועלה כאן כאפשרי. אולי לא בעוד עשור, אבל בעוד דור או שניים זה לא נשמע מופרך.

• אהבתי
Reactions: JWL
אם אנשים יצליחו לעבור את המחסום הפסיכולוגי של יצירת קשר רגשי עמוק עם מכונה, אז אולי יהיה אפשר ליהנות משני העולמות ולתכנת את המכונה כך שתהיה דומה (חיצונית, רגשית וכו') לאדם מוכר (בן, בן זוג שנפטר, סלב מועדף וכיוצ"ב).
גראהם תצפה בדמו הקצר הזה של chatgpt 4o. יש הרבה כאלו.

אני בהלם מהדבר הזה. זה מטורף.

גראהם תצפה בדמו הקצר הזה של chatgpt 4o. יש הרבה כאלו.

אני בהלם מהדבר הזה. זה מטורף.
הלוואי וישמש בעיקר לסיוע לאנשים בודדים ולא להונאות ופורנו.

לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה לומר, שאפשר להיות בלי ילדים ולחיות חיים שלווים ומאושרים עד זיקנה? אתה צודק. דעתי האישית:
יש מי שאומלל עם ילדים, ויש מי שמאושר עם ילדים, אפשר להיות בודד עם ילדים, ואפשר להיות בודד בלי ילדים.
מי שלא רוצה לגדל ילדים, שיהיה לו לבריאות, עדיף מאשר שיהיה אבא לא טוב רק בגלל מוסכמה חברתית.
על ה-"עד זיקנה", אני יכול לחתום היום ממרומי גילי. השאלה הגדולה היא מה קורה בזיקנה. הילד הממוצע כן ידאג לך, כן יפיג את הבדידות אם קיימת במידה מסוימת. בלי התקיימות אף אחד משלושת הסעיפים שציינתי, הזיקנה עלולה להיות מאוד לא נעימה לאל-הורי הממוצע, בהשוואה להורי הממוצע. אבל לשמחתי, אפשר כבר לסמן וי על סעיף מספר 3 (בטח בתוך 10 שנים, ייתכן כבר בתוך שנה).

לאחרונה התגלגל לידי וחזרתי לקרוא בספר המוסד והארץ של אסימוב. לא יודעת למה הפוסט שלך הזכיר לי את זה...
אגב, החוקר הישראלי של אלטמן פרש סופית מהחברה, הוא מאד חושש מהרצון להתעשר על פני הדאגה לאנושות.
בת העמק, תצפי בוידאו ההדגמה שצירפתי כאן עבור גראהם. תביני על מה מדובר. הגרסה הזו משוחררת לציבור בשבועות הקרובים. לא ראיתי הדגמה כ"כ מרשימה למוצר Consumer טכנולוגי משנת 2007 שסטיב ג'ובס עלה על הבמה והציג לראשונה את האייפון הראשון. ייתכן שמה שאנחנו רואים עכשיו גדול יותר ובעל משמעות רחבה הרבה יותר.

נערך לאחרונה ב:
אני דווקא לא חושב שזה יקרה. תוחלת החיים עלתה, אבל איכות החיים בגיל מבוגר מאוד בעייתית. אני דווקא מאוד מאמין בתכנון מוות במקום בחיים "לא חיים". אם אני נניח אחיה 60 שנה במקום 80, אבל ה60 שנה יהיו הרבה יותר טובות, זה לא שווה לי יותר? אני חושב שדווקא עלויות הסיעוד יעלו, ולפיתוחים רפואיים לוקח המון זמן והם מאוד יקרים. ככל שאוכלוסיית העולם מתכווצת אז ממשלות לא יוכלו לעמוד בתשלום על מערכת בריאות ציבורית ושירות ילך ויפחת ויהיה קשה יותר להרוויח מפיתוחים רפואיים לטעמי.
מסכים איתך שתוחלת החיים עלתה, אבל איכות החיים לא טובה להרבה אנשים החל מגיל מסוים.

יש דברים שלא תלויים בנו מבחינה בריאותית, יש נושאים של גנטיקה ומזל. אבל הרבה כן תלוי בנו (ספורט, תזונה, שינה, בריאות נפשית). ההבדלים בבריאות בגיל 80 בין מי ששומר על עצמו למי שלא שומר על עצמו, מאוד גדולים בממוצע. היכולת לשמור על עצמך כן עולה עם הזמן בזכות הטכנולוגיה. אני עדיין אופטימי בנושא הזה, אם כי חובת ההוכחה עדיין על המדע.

אני באמת חושב שזו הגזמה להגיד שעוד 10 שנים תהיה לנו בינה מלאכותית כללית. ובתחום הVR אנחנו מאוד מאוד רחוקים מאיזה מוצר מתקדם. זה יכול להיות משהו לעוד 40+ שנים.
אני מאמין שבתוך 12 חודשים הבינה המלאכותית תגיע לרמה כזו שהיא תפיג בדידות למרבית האנשים הבודדים, ברמת שיחה עם בן אנוש קרוב. בידיעה מה Chatgpt 4o עושה כרגע, ובכך ש Chatgpt 5 הולך להיות פי 100 יותר חזק, ולצאת תוך פחות מ 12 חודשים, אני מאוד מאוד אופתע אם אני טועה. זה גם קצת מפחיד אותי בהקשרים של שוק העבודה וההשלכות.

לגבי ה VR, בתור אחד שמשתמש בזה, הגרפיקה לא מציאותית, אבל התחושה של להיות במקום אחר, ולהיות עם אדם אחר בכל מיני פעילויות, היא ברמה מאוד גבוהה. בוא נגיד שהשילוב של VR אפילו ברמה הנוכחית, עם Chatgpt 4o, יכול ליצור פתרונות מטורפים לאוכלוסיה המבוגרת (ולא רק) כבר עכשיו.

נערך לאחרונה ב:
מי שלא רוצה ילדים שיבושם לו, הטיעון בעד שהצגת כלכך מינורי בעיני לעומת הטיעוני בעד האפשריים האחרים.

בת העמק, תצפי בוידאו ההדגמה
תודה, אבל אין צורך. אם אתה מכיר את "עולם חדש מופלא" אז אני שייכת לאלה שברחו לאי.
השאלה הגדולה היא מה קורה בזיקנה. הילד הממוצע כן ידאג לך, כן יפיג את הבדידות אם קיימת במידה מסוימת.
לא, הוא לא. הילד הממוצע של הזקן עסוק בפרנסה וטיפול בילדיו שלו. ורבים אינם גרים קרוב להוריהם המזדקנים.
הוא כן יטפל בעניינים בירוקרטים ואולי יתלווה לבדיקות רפואיות חשובות (וקרוב לוודאי לאישפוזים) אבל הוא לא הכתובת לבדידות, אם קיימת.
הזיקנה עלולה להיות מאוד לא נעימה לאל-הורי הממוצע, בהשוואה להורי הממוצע
אם האל-הורי לא דאג לחברותא לאורך השנים, הוא אכן עלול לסבול מבדידות. אבל גם אדם שהתחתן והוליד ילדים יכול להיות מתבודד במהותו שלא מוצא עניין בזולת.
רוב הזקנים שאני מכירה מוקפים בשכנים וחברים בסביבתם, ומקיימים איתם אינטרקציה.

בידיעה מה Chatgpt 4o עושה כרגע, ובכך ש Chatgpt 5 הולך להיות פי 100 יותר חזק, ולצאת תוך פחות מ 12 חודשים, אני מאוד מאוד אופתע אם אני טועה.
מאיפה האמירה לגבי "פי 100"?
בכל מקרה הייתי לוקח בערבון מוגבל.

מאיפה האמירה לגבי "פי 100"?
בכל מקרה הייתי לוקח בערבון מוגבל.
זה מה שסאם אלטמן מנכ"ל openai אמר בראיון לאחרונה. Chatgpt 5 יהיה חזק בערך פי 100 מ chatgpt 4.

כן, זה מה שאמרת קודם. אפשר קישור? :)

הטענה שלך הייתה שאם לפחות אחד הסעיפים מתקיים אז אתה לא תגמור כזקן בודד ומסכן.
אבל איך בית מפואר ומפנק מציל אותך מבדידות? ה"ים של חברה" שיש בבית זה מגיע ככה מהקבלן?

זה טיעון טוב יותר מ-1.
ובכל זאת, הייתי לוקח בחשבון שהרפואה מאוד מפוקסת על שיפור הבריאות פיזית, בעוד במחינת בריאות נפשית אנחנו רואים התדרדרות לאורך השנים.
לא הייתי מזלזל בזה. בהעדר מהפיכה גם בתחום בריאות הנפש אני לא חושב שהטיעון הזה מחזיק מים.

הזלזול ההולך וגובר בבריאות הנפש בא לידי ביטוי גם בטיעון השלישי שלך:
אני לא צריך להסביר לך שהבינה המלאכותית מוחזקת בידי ארגונים שהמטרה שלהם היא למכור לך פרסומות, וזה מה שהישויות הדיגיטליות האלו יעשו. החברים שלך משום-מה ימצאו לנכון להגיד לך כל שתי דקות כמה שהם מרוצים מהביטוח תאונות-אישיות של הפניקס, או לספר לך שהם מתגלחים בסכין גילוח של ג'ילט כל בוקר.

אני לא יודע אם הטכנולוגיה תאפשר להם להתנהג כבני אדם אמיתיים, יש מצב שכן. אבל גם אם כן, החברות ימנעו מזה לקרות מסיבות כלכליות גרידא.
מה לעשות, הן מטרגטות אנשים בודדים וחסרי כישורים חברתיים בשביל פרופיט. אין להן אינטרס ליצור להפוך אותך להיות אדם חברותי ולא-בודד.

הגורל של האל הורי לא יהיה עגום כמו של הסבים והסבתות שלנו ללא צאצאיהם
דרכים נכונות איך לא להיות בודד כפנסיונר שאין לו ילדים (בסדר יורד מבחינת אפקטיביות):
1. תשקיע במערכת היחסים עם בן/ת הזוג שלך. תהיה פתוח לביקורת מצד חברים או משפחה שאולי רואים מהצד שאתם לא מתאימים. בכללי תבין שלזוגיות יש משקל גדול יותר בקביעת רמת האושר שלך מאשר עבור הורה. יש לך פחות סובלנות לפרידות.

2. במקום לספר לעצמך שחברים באים ביחד עם הבית, תפתח תחומי עניין מגוונים, ותהפוך להיות בן אדם מעניין שכיף לשוחח איתו. תתנדב בכל מיני מקומות. תיחשף לכמה שיותר קבוצות שונות באוכלוסיה, ואז באמת יהיו לך חברים שלא ינסו למכור לך פרסומות לסכיני גילוח.
אגב, אני יותר סביר שאתחבר עם מישהו שגר בבית שהוא בנה בעצמו מאיזו מכולה מאשר עם מישהו שגר בבית מפואר ומפנק. אבל זה רק אני. :)

3. תלמד להיות החבר הכי טוב של עצמך ואז אף פעם לא תהיה לבד. ;)

נערך לאחרונה ב:
נקודה למחשבה, למרות שאני האחרון שאלחץ על מישהו להביא ילדים: המחיר הבריאותי של תחושת הבדידות בגיל המבוגר.

ייתכן שהשיפור ברפואה (גם הציבורית?) יקוזז ע"י הידרדרות בריאותית שנובעת נטו מהבדידות.
כמובן צריך לחדד אם פות"ש התכוון לאל-הורות וגם רווקות, או רק אל-הורות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
MaorRocky סכנות של קניית קרקע לפני אישורים נדל"ן 17
E סכנות בקריסת בית השקעות שוק ההון 2
H עלויות סמויות, דגשים ו"סכנות" בדירה מקבלן נדל"ן 12
L בית השקעות - סכנות שוק ההון 2
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
א רסק עגבניות כשיעור לחיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ג המסע המתמשך לחיים הטובים יומני מסע אישיים 9
ג מגדלור לחיים 2009 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 33
T איך מוצאים מקצוע לחיים התפתחות אישית 19
Tsachi01 טיפ לחיים שעוקצים/מעליבים אתכם באינטרנט (ואפילו במציאות). אוף טופיק 45
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 307
אני חדש אני חדש (יוצא לחיים עצמאים) - האם אפשר להתמקח על דמי וועד גבוהים בדירות להשכרה? נדל"ן 44
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
D כישורים לחיים התפתחות אישית 52
לא חשוב שמות המודל השוודי לחיים טובים אוף טופיק 1
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39

נושאים דומים

Back
למעלה