• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

עדכון פלח המניות בתיק שלי

ווטרן-טירון

משתמש רגיל
דירוג
284
שבוע נהדר,

בעבר דנתי כאן בפורום בנוגע לפלח המניות בתיק והסקתי ש-VT זה מספיק לשם התחלה.
משנודע לי שכבר מסכום של 60K מס ירושה יכול להיכנס לתוקף, הגעתי למסקנה שמוטב לגוון את הפלח הזה בתיק שלי.

ברשותכם, כרגע יש לי שתי שאלות:

1. מהם יחסי הפיזור של VT בייחס לשווקי העולם? וכיצד ניתן לאזן זאת עם מוצר/אמצעי השקעה אחר באפיק המנייתי?

2. יש לי דילמה לגבי עתיד העולם. מחד, אני חושב שהכלכלה העולמית הגיעה לשלב שבו היא זקוקה למיליוני אפריקאים שיחזיקו אייפון בכיסם ומחשב בביתם. מאידך, לא ברור לי כיצד אפריקה עומדת לעשות זאת עם תנאים דטרמניסטים כגון "קללת המשאבים". אני תוהה אם כדאי לי לפלרטט עם קרן סל שכוללת פיזור מתאים גם לשווקים מתפתחים או לוותר על הרעיון? אילו עוד מחשבות בעניין זה צריכות להעלות בראשי?

נערך לאחרונה ב:
שבוע נהדר,

בעבר דנתי כאן בפורום בנוגע לפלח המניות בתיק והסקתי ש-VT זה מספיק לשם התחלה.
משנודע לי שכבר מסכום של 60K מס ירושה יכול להיכנס לתוקף, הגעתי למסקנה שמוטב לגוון את הפלח הזה בתיק שלי.

ברשותכם, כרגע יש לי שתי שאלות:

1. מהם יחסי הפיזור של VT בייחס לשווקי העולם? וכיצד ניתן לאזן זאת עם מוצר/אמצעי השקעה אחר באפיק המנייתי?
כאן תוכל לראות את הפיזור הגיאוגרפי של VT. הוא מושקע בהתאם למשקל השוק. האם אתה רוצה מוצר שמחקה אותו ומושקע באופן זהה? או שאתה מעדיף לתת משקל יתר למדינה מסויימת?
2. יש לי דילמה לגבי עתיד העולם. מחד, אני חושב שהכלכלה העולמית הגיעה לשלב שבו היא זקוקה למיליוני אפריקאים שיחזיקו אייפון בכיסם ומחשב בביתם. מאידך, לא ברור לי כיצד אפריקה עומדת לעשות זאת עם תנאים דטרמניסטים כגון "קללת המשאבים". אני תוהה אם כדאי לי לפלרטט עם קרן סל שכוללת פיזור מתאים גם לשווקים מתפתחים או לוותר על הרעיון?
הפסימיות בנוגע לאפריקה שגויה. היא זינקה כלכלית בעשרות השנים האחרונות ותמשיך להתקדם.
אילו עוד מחשבות בעניין זה צריכות להעלות בראשי?
שהאנושות התקדמה בצעדי ענק במאות השנים האחרונות ואני מהמר שהיא תמשיך לעשות זאת ומשקיע בהתאם. בנוסף קח בחשבון את כלל ה85% "להתחיל עדיף מאשר להפוך למומחה בתחום". ההחלטה איזה נייר לקנות זניחה יחסית לאחוז החיסכון וטווח ההשקעה. אז קפוץ למים :)

נערך לאחרונה ב:
הפסימיות בנוגע לאפריקה שגויה. היא זינקה כלכלית בעשרות השנים האחרונות
את זה שאפריקה הולכת לפרוץ אני שומע כבר שנים, זה לא קורה.

סתם בבדיקה שטחית, ETF של אפריקה ירד ב- 70% מאז 2008 בזמן שהסנופי עלה ב- 230%.

כנראה שהסיבה היא תרבות של מלחמות שבטיות ושחיתות.

אבל הי, בקרוב אצלנו.

כאן תוכל לראות את הפיזור הגיאוגרפי של VT.
תודה, הבטתי שם עוד לפני שציינת, ורק עכשיו איתרתי את העוגה. זה מעצבן :)

האם אתה רוצה מוצר שמחקה אותו ומושקע באופן זהה?
מוצר שמחקה את אותו המדד (ולא את VT), אבל אינו אמריקאי ואינו כולל מס ירושה, יכול להיות מעניין.

הפסימיות בנוגע לאפריקה שגויה. היא זינקה כלכלית בעשרות השנים האחרונות ותמשיך להתקדם.
לא אומר לי כלום לצערי. לא מתחבר לקונספט הזה מבחינה לוגית או אינטואיטיבית. אשמח שנעניק גם קצת קונטרה שלילית.

שהאנושות התקדמה בצעדי ענק במאות השנים האחרונות ואני מהמר שהיא תמשיך לעשות זאת ומשקיע בהתאם.
אני משקיע מתוך אילוץ ולא מתוך אמונה בעתיד האנושות, אין לי מושג לגביו. אבל בוא לא נפתח דיון לא רלוונטי למטרת הפוסט.

אשאיר את השאלה על שווקים מתפתחים פתוחה ואסתפק באמצעי השקעה שמשקיע בהתאם למשקל השוק.

ברשותכם, התווספו תהיות בזמן הזה, בהתאם לעוד מידע שרעננתי בראשי:

1. כאן הסולידית ציינה את "חזית היעילות" - האם יש דרך כלשהי לחשב את זה או שבסופו של דבר מדובר רק בפלסבו פסיכולוגי ותו לא?

2. אני כבר לא זוכר כלום לגבי Black Rock. מאיפה להתחיל בעניין זה? אלו הנקודות שצדקתי מהבלוג:
* קרנות איריות לכל דבר – כיצד זה בא לידיי ביטוי כשאני רוכש אותן בשקלים?
* חוסר הגידור למעשה פוגע קצת באטרקטיביות של המוצר, לא?
* מרווחי מחיר גבוהים – פגיעה באטרקטיביות?
* דמי ניהול יחסית יקרים בהשוואה ל-VT?

נערך לאחרונה ב:

אבל הי, בקרוב אצלנו.
עד לפני 100 שנה זה משפט שאפיין יותר מכל את יבשת אירופה. תקרא את התיאורים מאותה תקופה של איינשטיין לסינים ויפנים.

אפריקה בעשורים האחרונים אכן במגמת צמיחה ראוייה לציון, אבל הפער עדיין עצום והייתי נזהר מלחשוב שאפשר לתרגם כל צמיחה כלכלית להשקעה טובה בשוק ההון.

2 מחד, אני חושב שהכלכלה העולמית הגיעה לשלב שבו היא זקוקה למיליוני אפריקאים שיחזיקו אייפון בכיסם ומחשב בביתם. מאידך, לא ברור לי כיצד אפריקה עומדת לעשות זאת עם תנאים דטרמניסטים כגון "קללת המשאבים".
לא ברורה לי השאלה שלך. כיצד אפריקה עומדת לעשות מה? להגיע למצב שלמיליוני אפריקאים יש פלאפונים בכיס? כי זה כבר המצב כיום. איזו קללת משאבים יש כאן?

עד לפני 100 שנה זה משפט שאפיין יותר מכל את יבשת אירופה. תקרא את התיאורים מאותה תקופה של איינשטיין לסינים ויפנים.
ממש לא מאה שנים, אפילו לא קרוב. נוטים להשטיח את הזמן במבט לאחור, אבל יש קרנות בריטיות ומניות שקיימות יותר זמן מזה. זה לא אומר, אבל לפני 100 שנה הייתה נאורות.

תבדוק ממה הETF הזה מורכב. יתכן מאוד שכשליש ממנו הוא מדינה בשלטון גזעני לבן עד לפני 30 שנה, שמאז רק שוקעת, אבל עדיין בפור על שאר אפריקה.
אבל אנחנו לא בהכרח חלוקים.

בנוגע להתפתחות של אפריקה, מי יודע מה יהיה, רק קח בחשבון את כל התחזיות שעשו על סין. ארבעת הנמרים. מדינות הBRICS. כמה התממש, כמה "עדיין מתממש, תן לזה רגע".
באופן אישי כן בודק אופציות לגביה. אבל מתייחס לזה כשעשוע בלבד. כאמור, חלק מאותן תחזיות על מדינות מתפתחות, קצת מתעכבות בביצוע. אז אפריקה?! אולי לנכדים.
קרן מתפתחות שתעודכן בבוא הזמן זה כנראה הכי טוב שתגיע אליו, כי אתה לא יודע את העתיד, ואיפה לשים יותר משקל, אם בכלל. לא ממליץ כלום.

ממש לא מאה שנים, אפילו לא קרוב. נוטים להשטיח את הזמן במבט לאחור, אבל יש קרנות בריטיות ומניות שקיימות יותר זמן מזה. זה לא אומר, אבל לפני 100 שנה הייתה נאורות.
עשית פה אחלה סלט. זה הוא שרשם ''כנראה שהסיבה היא תרבות של מלחמות שבטיות ושחיתות''. אני ממש לא מאמין בשטות הזאת.

ה''נאורות'' שאתה מדבר עלייה הייתה קיימת גם במאה ה-15. היא לא סותרת את העובדה שאירופה הייתה יבשה מפולגת/שבטית והיו בה המון מלחמות.
רק במלחמת העולם הראשונה והשנייה נהרגו עשרות מיליונים (האפריקאים לא יגיעו לזה עוד 100 שנה).
כשאני גדלתי היו מלחמות על בסיס קבוע בין עמים סלאבים, עמים מחבל הבלקן, מלחמות באירלנד ועוד כל מיני קונפליקטים אתנים במזרח ומרכז אירופה.
בדיעבד זה נשמע הזוי, אבל בזמנו זאת הייתה המציאות.

נערך לאחרונה ב:
תודה על המבוא ההיסטורי הקצר. ואם נחזור למהות השרשור.. אז קראתי בפוסט של מייק את החלק של הימנעות ממס ירושה. אני מודה שכעת אני הרבה יותר מבולבל :/

איזה מידע עלי ללקט ברחבי האינטרנט בנוגע למוצרים הבאים?:
* SPY
* EFA
* VWO
* VWRA
* VHVE + VFEA

נערך לאחרונה ב:

אבל הי, בקרוב אצלנו.
האמת שזה נכון לכל העולם חוץ מארה"ב מאז 2008. גם אירופה, גם סין גם דרום אמריקה, כולן מדשדשות או יורדות כבר שנים.
הבעיה היא שגם כשיש צמיחה כלכלית גדולה היא לא תמיד משתקפת בשוק המניות של המדינה (כמו סין לדוגמא), כנראה בגלל ששוק המניות שם לא מפותח מספיק ורוב הצמיחה מגיעה מסקטורים שקשה למשקיע זר להיחשף אליהם.
בסוף השקעה בארה"ב זה השקעה גם בעולם הלא מפותח, כי כל מי שיש לו כסף בסין או באפריקה קונה אייפון וטסלה, אז הרווח של החברות האלה גדל- ואז גם מחיר המניה שלהם

גם אירופה, גם סין גם דרום אמריקה, כולן מדשדשות או יורדות כבר שנים.
עובדתית זה לא נכון, השקעה ב- stoxx 600 בערך הכפילה את עצמה מאז 2008 (כולל דיבידנדים)

נכון שזה נמוך מהצמיחה שהייתה בארה"ב, אבל זו עשוייה להיות חוכמה שבדיעבד.

עשית פה אחלה סלט. זה הוא שרשם ''כנראה שהסיבה היא תרבות של מלחמות שבטיות ושחיתות''. אני ממש לא מאמין בשטות הזאת.

ה''נאורות'' שאתה מדבר עלייה הייתה קיימת גם במאה ה-15. היא לא סותרת את העובדה שאירופה הייתה יבשה מפולגת/שבטית והיו בה המון מלחמות.
רק במלחמת העולם הראשונה והשנייה נהרגו עשרות מיליונים (האפריקאים לא יגיעו לזה עוד 100 שנה).
כשאני גדלתי היו מלחמות על בסיס קבוע בין עמים סלאבים, עמים מחבל הבלקן, מלחמות באירלנד ועוד כל מיני קונפליקטים אתנים במזרח ומרכז אירופה.
בדיעבד זה נשמע הזוי, אבל בזמנו זאת הייתה המציאות.
לא אכפת לי במה אתה מאמין, אכפת לי מהעובדות.
אירופה לפני 100 שנים הייתה עשור אחרי סיום התקופה היפה. תקופה של מודרנה מוחלטת, תנועה די חופשית בין הגבולות ושגשוג. נכון, אחרי נפילה ל4 שנות טבח חסר תועלת.
אם אתה מדמיין שלפני 100 שנה באירופה היה משהו שאפילו מתקרב למלחמות החמולות היומיומיות ב2023 בארצות ערב, או השחיטה האתנית היומיומית באפריקה, אתה הוזה.
גם את נפוליאון הפילה קואליציה שאמרה, enough is enough. את השיעורים שאפריקה עוד לא למדה, אירופה עכשיו מתחילה לשכוח.

הדבר שאני הכי אוהב בפוסט מודרניזם, לרוב מהצד המרקסיסטי, זה ליצור סימטריה מזוייפת, "גם באירופה הייתה תרבות מלחמות שבטיות", כאילו זה אפילו דומה לאפריקה דהיום.
תודה על המבוא ההיסטורי הקצר. ואם נחזור למהות השרשור.. אז קראתי בפוסט של מייק את החלק של הימנעות ממס ירושה. אני מודה שכעת אני הרבה יותר מבולבל :/

איזה מידע עלי ללקט ברחבי האינטרנט בנוגע למוצרים הבאים?:
* SPY
* EFA
* VWO
* VWRA
* VHVE + VFEA
שאלה ממש לא ברורה.
אתה מדבר על מידע איזו אירית ואיזו לא?

אתה מדבר על מידע איזו אירית ואיזו לא?
תודה על ההתייחסות, עם המנטאליות של וותיקי הפורום, לקבל התייחסות לגבי שאלות כאלו נהפך למאורע ממש נדיר בזמן האחרון.

בהתחשב בכך שאני מחפש תחליף ל-VT, אין לי מושג (או יותר נכון לומר ששכחתי) מהם הפרמטרים שעלי לבחון כאשר אבדוק כל אחד מהמוצרים/אמצעי השקעה הללו.
אירית צוברת זה פרמטר אחד, מה עוד עלי לבחון?

תודה על ההתייחסות, עם המנטאליות של וותיקי הפורום, לקבל התייחסות לגבי שאלות כאלו נהפך למאורע ממש נדיר בזמן האחרון.

בהתחשב בכך שאני מחפש תחליף ל-VT, אין לי מושג (או יותר נכון לומר ששכחתי) מהם הפרמטרים שעלי לבחון כאשר אבדוק כל אחד מהמוצרים/אמצעי השקעה הללו.
אירית צוברת זה פרמטר אחד, מה עוד עלי לבחון?
לא בטוח שאני מבין. אירית\אמריקאית לעניין מס ירושה ומיסוי שונה, כן. צוברת (בדרך כלל הולך עם אירית כי בארה"ב אין צוברות), אם אתה רוצה צוברת או לא, נכון.
דמי ניהול, מן הסתם. תשווה לVT כי הוא סטנדרט בתחום, גם לגבי מוצרים אחרים (כמובן, בגבול הסביר).
מגודר מט"ח או לא (בד"כ פשוט כתוב hedged וזה נקוב במטבע אחר מנכס הבסיס). נקוב באיזה מטבע.
נכסים בניהול וסחירות. אתה כנראה לא רוצה קרן מאוד קטנה (פחות מ50 מיליון בנכסים), גם בגלל שהסחירות נמוכה ויהיה לך אולי ספרד במחיר.
מעקב סינתטי או ישיר, אני לא יודע איך בדיוק בודקים אבל בשביל זה יש פרוספקטוס.
מדד הבסיס ואילו נכסים נעקבים בקרן, הגם שהם יכולים להשתנות. אם העקיבה מוגדרת אקטיבית או פסיבית, ואתה לא רוצה אקטיבית אם זה תחליף VT.
סקטורים, גיאוגרפיה.
להשוות overlap בכלים כמו fund overlap, לראות כמה גיוון יש בקרן. לא כל קרן כלל עולמית כוללת אותן מניות, ולא את אותו מספר מניות.
אני לא אוהב כל כך מנפיקים קיקיוניים, אבל יש כאלה שיגידו לך שזה לא משנה.
יכול לראות בתשואת עבר עד כמה העקיבה מדוייקת ביחס למדד היחוס עצמו. בהנחה שהעקיבה תשאר אותו דבר.
מדיניות דיבידנד באופן כללי.
לקרוא את הפרטים היבשים, עד כמה שניתן, סך הכל זה הכסף שלך וחשוב לדעת מה ההגדרה היבשה של מה שעושים איתו.
לא יודע אם זה ענה לך או מה עוד.

נערך לאחרונה ב:
לא אכפת לי במה אתה מאמין, אכפת לי מהעובדות
הדבר שאני הכי אוהב בפוסט מודרניזם, לרוב מהצד המרקסיסטי
פיצול אישיות?

כל מה שעשיתי זה לציין עובדות היסטורית שמפריכות את הטענה שלך. ניתן לאמת אותן בעזרת חיפוש קצר.
התגובה שלך לדברים? להתבכיין ולנסות לגרור אותי לאיזה ויכוח פוליטי/אידיאולוגי כמו אינסל של ג'ורדון פיטרסון.

אירופה לפני 100 שנים הייתה עשור אחרי סיום התקופה היפה. תקופה של מודרנה מוחלטת, תנועה די חופשית בין הגבולות ושגשוג. נכון, אחרי נפילה ל4 שנות טבח חסר תועלת.
אירופה כבר במאה ה-15 הייתה היבשה הטובה בעולם לחיות בה. אחד מהאנשים החכמים אי פעם, הלא הוא אייזק ניוטון, חי במאה ה-17 בבריטניה. גם שייקספיר ובאך. זה עדיין לא מנע שבטיות, רצח עם, שעבוד עמים אחרים וציד מכשפות.
אם אתה מדמיין שלפני 100 שנה באירופה היה משהו שאפילו מתקרב למלחמות החמולות היומיומיות ב2023 בארצות ערב, או השחיטה האתנית היומיומית באפריקה, אתה הוזה.
כל המקרים שציינתי היו בטווח של פחות מ-100 שנה והיו חמורים משמעותית מכל מה שהערבים והאפריקאים עושים או יעשו.
את השיעורים שאפריקה עוד לא למדה, אירופה עכשיו מתחילה לשכוח.
מעניין. אם לא היית כל כך triggered, יכלת לראות שזה משפט שדווקא הסכמתי איתו. אפילו רשמתי;
אפריקה בעשורים האחרונים אכן במגמת צמיחה ראוייה לציון, אבל הפער עדיין עצום והייתי נזהר מלחשוב שאפשר לתרגם כל צמיחה כלכלית להשקעה טובה בשוק ההון.
למעשה, לב הוויכוח הוא לגבי הנימוק בלבד. חתול בלילה בחר לנמק את זה - ב''תרבות של מלחמות שבטיות ושחיתות''.
אז הצגתי לו את ההיסטוריה של יבשת אירופה, שעד לפני מספר עשורים הייתה שותתת דם, מפולגת ושבטית. זה עדיין לא מנע צמיחה.
הנימוק היותר הגיוני הוא שאין בהכרח סימטריה בין צמיחה כלכלית להשקעה טובה בשוק ההון.

נערך לאחרונה ב:
פיצול אישיות?

כל מה שעשיתי בדיוק זה לציין עובדות היסטורית שמפריכות את הטענה שלך. ניתן לאמת אותן בעזרת חיפוש קצר.
התגובה שלך לדברים? להתבכיין ולנסות לגרור אותי לאיזה ויכוח פוליטי/אידיאולוגי כמו אינסל של ג'ורדון פיטרסון.
איזה עובדות? שאתה רואה בשתי מלחמות עולם שהיו אירועי קצה כלל עולמיים, ובעוד כמה מלחמות איזוריות, שאירופה הייתה
שותתת דם, מפולגת ושבטית.
?
בזמן שברוב המאה היה בה תרבות קרובה, סחר פתוח ומעבר יחסית חופשי, מלבד הפיצול בין בריה"מ לארה"ב, שגם הוא היה מלאכותי ורק מ1950-90?
זאת בהשוואה למה, אפריקה? ששבט יכול לשחוט את השבט היריב בכל יום מימות השנה במאה שנה האחרונה? (והבלקן הוא יוצא מהכלל שמעיד על הכלל)

אתה הרי ממש יכול לדמיין את המרקסיסט המלומד בשנת 2040 כותב את התזה שלו: "1920-2020 - מאה שנות אירופה שבטית מגואלת בדם", רק כי רצה הגורל ובשנת 2022 נפתחה שוב מלחמה מינורית באירופה אחרי שנים. (והבלקן. או, כמה אוהבים את הבלקן. כאילו מישהו חושב על הבלקן כשהוא מדבר על אירופה).
אז אני לא אריב עם איש הקש הזה, אבל בעיניי זה לא מאוד רחוק.

אירופה כבר במאה ה-15 הייתה היבשה הטובה בעולם לחיות בה. אחד מהאנשים החכמים אי פעם, הלא הוא אייזק ניוטון, חי במאה ה-17 בבריטניה. גם דייוויד יום.
כל זה עדיין לא מנע שבטיות, רצח עם, שעבוד עמים אחרים וציד מכשפות.

כל המקרים שציינתי היו בטווח של פחות מ-100 שנה והיו חמורים משמעותית מכל מה שהערבים והאפריקאים עושים או יעשו.
המאה ה15 לא הייתה במאה שנה האחרונה, גם ה17.
אני גם לא מחפש "חמור יותר" או פחות, זו הרי שוב סקאלת הסימטריה הנודעת. אכפת לי מאיכות חיים כתוצאה משבטיות ושחיתות.
גם כשסטאלין שחט במיליונים, זה היה נקודתי, וזה לא היה שבטי, כי הגיאורגי שנא את הרוסים הלבנים.
אירופה של המאה האחרונה זה אירופה של אמניציפציה, רוב שנאת השכנים האלימה התרכזה בשנים שחורות ב1930-1950, אפילו מלחה"ע הראשונה לא הייתה שבטית.
למעשה, לב הוויכוח הוא לגבי הנימוק בלבד. חתול בלילה בחר לנמק את זה - ב''תרבות של מלחמות שבטיות ושחיתות''.
אז הצגתי לו את ההיסטוריה של יבשת אירופה, שעד לפני מספר עשורים הייתה שותתת דם, מפולגת ושבטית. זה עדיין לא מנע צמיחה.

אני מסכים עם הנימוק של חתול לילה. אבל כאמור, אכפת לי מהעובדות, ושלך לא נכונות. להציג את אירופה כשותתת דם ושבטית עד לפני 100 שנה, בהשוואה לאפריקה, זה מגוחך.
אם אני מצביע על המקור לטעויות העובדתיות שלך, זה רק כי אני חפץ בקיצור הליכים, לא כי אכפת לי מהאמונות האלה. עדיין אכפת לי מהאמת בעיקר.

הנימוק היותר הגיוני הוא שאין בהכרח סימטריה בין צמיחה כלכלית להשקעה טובה בשוק ההון.
אכן אין סימטריה, אבל אפריקה גם לא באמת צמחה בעולם הריאלי, אפילו באופן יחסי למזרח.

נערך לאחרונה ב:
איזה עובדות? שאתה רואה בשתי מלחמות עולם שהיו אירועי קצה כלל עולמיים, ובעוד כמה מלחמות איזוריות, שאירופה הייתה
זה בערך כמו לומר שהשואה הייתה מעידה חד פעמית.

מלחמות העולם הראשונה והשנייה היו תוצאה בלתי נמנעת של מתיחות וקונפליקטים ממושכים. למעשה, השקט היחסי בעשורים האחרונים באירופה הוא היוצא מן הכלל. כנראה היקף ההרג במלחמת העולם השנייה עדיין מרתיע.

מלבד הפיצול בין בריה"מ לארה"ב, שגם הוא היה מלאכותי ורק מ1950-90?
אה! עכשיו הכל מסתדר - כשהאירופאים רצחו זה היה בגלל הסובייטים והאמריקאים. אבל רגע, הסובייטים והאמריקאים חימשו עמים באפריקה. זה לא נחשב? מה עם כל מלחמות הפרוקסי של ארגוני הטרור? מה לגבי ההפרד ומשול שעשו הקולוניאליסטים? לא, כמובן שכל וזה ועוד לא רלבנטי - כשהם רוצחים זה מטבעם, האירופאים טהורים.
הבלקן הוא יוצא מהכלל שמעיד על הכלל
גם אותם אתה מחריג? החרגת כבר את כל אירופה :lol:.

אני מסכים עם הנימוק של חתול לילה. אבל כאמור, אכפת לי מהעובדות
כפי שניתן להבחין, באופן די משעשע, אתה מסכים רק עם אמירות שמתיישבות עם האמונות שלך. עובדות אתה מכחיש/מחריג/מתרץ. זה נקרא דיסונס קוגנטיבי.
עובדה לא נעימה; אירופה הוכיחה במשך מאות שנים שאין סתירה בין צמיחה כלכלית לשבטיות/פילוג/רצחניות.
common sense אומר שהתפתחות תרבותית (באין מפריע) היא תהליך ארוך שנים, זה לא מ-0 ל-100. משום מה קשה לך לקבל את זה.
בעיני זה די סביר שאפריקה תפרוץ בעשורים הקרובים ובמקביל יהיה במספר מדינות בה זוועות אדם על רקע שבטי.
אכן אין סימטריה, אבל אפריקה גם לא באמת צמחה בעולם הריאלי, אפילו באופן יחסי למזרח.
אין מה להשוות בין אפריקה למזרח. הם עדיין לא שם. שלא תטעה - הם צומחים. ניתן לראות זה ב-GDP בעשורים האחרונים, בנתונים של עלייה ברמת החינוך, בריאות, תשתיות וירידה בכמות הסכסוכים. אבל זה עדיין עולם אחר מהמזרח.

נערך לאחרונה ב:
לא בטוח שאני מבין. אירית\אמריקאית לעניין מס ירושה ומיסוי שונה, כן. צוברת (בדרך כלל הולך עם אירית כי בארה"ב אין צוברות), אם אתה רוצה צוברת או לא, נכון.
דמי ניהול, מן הסתם. תשווה לVT כי הוא סטנדרט בתחום, גם לגבי מוצרים אחרים (כמובן, בגבול הסביר).
מגודר מט"ח או לא (בד"כ פשוט כתוב hedged וזה נקוב במטבע אחר מנכס הבסיס). נקוב באיזה מטבע.
נכסים בניהול וסחירות. אתה כנראה לא רוצה קרן מאוד קטנה (פחות מ50 מיליון בנכסים), גם בגלל שהסחירות נמוכה ויהיה לך אולי ספרד במחיר.
מעקב סינתטי או ישיר, אני לא יודע איך בדיוק בודקים אבל בשביל זה יש פרוספקטוס.
מדד הבסיס ואילו נכסים נעקבים בקרן, הגם שהם יכולים להשתנות. אם העקיבה מוגדרת אקטיבית או פסיבית, ואתה לא רוצה אקטיבית אם זה תחליף VT.
סקטורים, גיאוגרפיה.
להשוות overlap בכלים כמו fund overlap, לראות כמה גיוון יש בקרן. לא כל קרן כלל עולמית כוללת אותן מניות, ולא את אותו מספר מניות.
אני לא אוהב כל כך מנפיקים קיקיוניים, אבל יש כאלה שיגידו לך שזה לא משנה.
יכול לראות בתשואת עבר עד כמה העקיבה מדוייקת ביחס למדד היחוס עצמו. בהנחה שהעקיבה תשאר אותו דבר.
מדיניות דיבידנד באופן כללי.
לקרוא את הפרטים היבשים, עד כמה שניתן, סך הכל זה הכסף שלך וחשוב לדעת מה ההגדרה היבשה של מה שעושים איתו.
לא יודע אם זה ענה לך או מה עוד.
תודה רבה על הפירוט הרחב, הוא עזר לי מאוד.

GPT בנה את הטבלה הבאה על בסיס הידע שלו התקף עד שנת 2021, האם הוא טועה בחלק מהפרמטרים?

ParametersSPYEFAVWOVWRAVHVE
VFEA​
IRISH / USA?USAUSAUSA (Vanguard)IrelandIrelandIreland
Accumulation / DividendAccumulationAccumulationAccumulationAccumulationAccumulationAccumulation
Management fees0.09%0.32%0.1%0.22%0.12%0.12%
Currency hedging------
Which currency?--USDUSDUSDUSD
Marketability scaleLargeLargeLargeLargeLargeLarge
Assets managed by the fundLarge-cap U.S. stocksDeveloped market equitiesEmerging market equitiesGlobal stocks across developed and emergingDeveloped market equitiesDeveloped market equities
Base indexS&P 500 IndexMSCI EAFE IndexFTSE Emerging Markets All Cap China A Inclusion IndexFTSE Global All Cap IndexFTSE Developed All Cap ex US IndexFTSE Developed All Cap ex US Index
Synthetic / DirectDirectDirectDirectDirectDirectDirect
Assets tracked by the fundLarge-cap U.S. stocksDeveloped market equitiesEmerging market equitiesGlobal stocks across developed and emergingDeveloped market equitiesDeveloped market equities
Active / PassivePassivePassivePassivePassivePassivePassive
SectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectorsBroad range of sectors
Geographic markets-Europe, Australasia, and the Far EastAsia, Latin America, Eastern Europe, Africa, and the Middle EastGlobalDeveloped markets (excluding the U.S.)Developed markets (excluding the U.S.)

בהנחה שהמידע יחסית מהימן, אני לא מצליח לזהות קרן סל אחת בלבד שתוכל לספק לי: אירית + צוברת + כיסוי כלל עולמי + כל סוגי השווקים (מפותחים, מתעוררים) + דמי ניהול אטרקטיביים בייחס ל- 0.08 של VT (נכון לשנת 2021 לפי GPT?).

נערך לאחרונה ב:
אני לא מצליח לזהות קרן סל אחת בלבד שתוכל לספק לי: אירית + צוברת + כיסוי כלל עולמי + כל סוגי השווקים (מפותחים, מתעוררים) + דמי ניהול אטרקטיביים
האם כל הפרמטרים האלה חשובים לך באותה מידה? כמה מהם ישפיעו מהותית על התשואה של התיק?

האם כל הפרמטרים האלה חשובים לך באותה מידה? כמה מהם ישפיעו מהותית על התשואה של התיק?
תודה על העזרה. אני טיפה מתקשה להבין את ההיגיון של השאלה. נראה לי שהדיוט בהשקעות מעוניין לקבל אמצעי השקעה מושלם כבררת מחדל, עם הרבה יותר פרמטרים שיבטיחו תשואה מושלמת ללא מאמץ. כך שבאופן מסוים, גם הפרמטרים הללו מהווים התפשרות, אז אתה מציע למעשה להתפשר עוד הרבה יותר?

בשלב בו אני נמצא כרגע, חשוב לי להוריד את ההסתברות למס ירושה וליהנות מדמי ניהול נמוכים. אבל זה קצת טריקי כי שני הפרמטרים הללו נהפכים לרלוונטים רק לאחר שהפרמטרים האחרים מתמלאים.

מרגיש שאני עומד במקום, וזה עוד לפני שהכנסתי למשוואה את Black Rock בישראל :/

נערך לאחרונה ב:
קודם כל חשוב להחליט אם אתה רוצה להשקיע רק בארה"ב או בכל העולם.
יש המון שרשורים בנושא. זה כבר יצמצם לך את מרחב האפשרויות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א האם להחליף ת״א 125 בת״א 35 בגלל עדכון המדדים הקרוב? שוק ההון 4
R קרן נאמנות מחיר קניה וזמן עדכון שוק ההון 0
F עדכון דמי ניהול בקרן כספית שוק ההון 1
הסוליd שעת עדכון תשואה יומית קרן כספית פוסטים מאיכות נמוכה 4
M עדכון מס רכישה מיסים 10
R קרנות ימי עדכון ושיטת עמלות שוק ההון 11
O עדכון משקולות בתיק השקעות שוק ההון 27
M האם קופות גמל והשתלמות חייבות לאפשר עדכון פרטי מעסיק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Yos עדכון חשיפה למניות במסלול s&p 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
האזרח החשדן עדכון תיק פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג תכיפות עדכון יתרה בקופת גמל להשקעה שוק ההון 3
ש [מועד עדכון הנתונים בבורסות חו"ל] שוק ההון 4
לא חשוב שמות טופס עדכון פרטי ביטוח בקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 8
adamshalev עדכון רשויות בעת עבודה בגמלאות צרכנות פיננסית 3
JG1 עדכון סיכום עונת סקי 2020 (Georgia - New Gudauri) נדל"ן 91
LenqS עדכון סיסמא בIB - כיצד להתקשר לשירות הלקוחות שוק ההון 2
Yoss חותמי אבטלה חדשים - האם קיבלתם עדכון מביטוח לאומי? אוף טופיק 14
R עדכון אוטומטי של תיק ההשקעות שוק ההון 1
unrealx עדכון של קרן מחקה שוק ההון 4
hommie עדכון החלפת כתובת במשרד הפנים אוף טופיק 17
א עדכון של שער בקרן מחקה מדד בהתאם למסחר במדד שוק ההון 1
א עדכון מדדים ומדדים חדשים שוק ההון 2
ERE בלי ה E מס עיזבון ארה"ב - עדכון מאיביאיי שוק ההון 5
oz1987 עדכון ובנייה של קורות חיים אוף טופיק 4
מתכנת עדכון אישי: סיכום שנה סולידית ראשונה, חצי הכוס המלאה יומני מסע אישיים 6
מתכנת עדכון אישי: שלב שני בדרך המובילה לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 34
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
c881 עדכון עלויות ב-IRA של מיטב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
adamshalev פלח הקריפטו של משקיע פסיבי [aka, למה כל חברי הפורום הם משקיעי אקטיביים] השקעות אלטרנטיביות 21
B חלוקת פלח האג"ח בתיק שוק ההון 8
E מה מנחה אתכם בהקצאת פלח הזהב? שוק ההון 4
E הטעם שבהחזקה לא-פיזית של זהב + הקצאת פלח הזהב בתיק שוק ההון 4
H בניית פלח סולידי בתיק בעידן הריביות האפסיות שוק ההון 26
ט פלח מזומן שוק ההון 66
מ תיק השקעות חדש עם פלח של הלוואות חברתיות שוק ההון 31
S שוקולד מריר - שיקולי פלח מנייתי שוק ההון 45
Waler רכישה פר-פלח כדרך להגביר תשואה לאורך זמן בתקופת הצבירה? שוק ההון 1
doc29 פלח סולידי- לא קרנות אג"ח שוק ההון 11
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 0
P אחוז המניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R חלוקת דיבידנד באופן לא שווה בין בעלי המניות מיסים 13
G מי בעל המניות בפועל? שוק ההון 2
ה למה שוק המניות הישראלי גרוע? שוק ההון 36
itaied מהן יתרונות מסלולי המניות בבתי ההשקעות? שוק ההון 13
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
Y "ברגע שהציבור מפסיק להפעיל שיקול דעת, ומבקש לקנות את ״השוק״, שוב ושוב - כל המניות מתנפחות באופן פרופורציונלי" שוק ההון 39
S פרטנר נמחקת מהבורסה האמריקאית, מה המשמעות למחזיקי המניות? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה