• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משכורת בהייטק

• פותח הנושא פותח הנושא lol
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
להרחיב את הנקודה המאוד נכונה, עובד שביקש וסורב, כנראה עם מוטיבציה נמוכה, ולכן יהיה ראשון בתור לפיטורים, יקבל משימות פחות איכותיות, וכו'.

כן קראתי, לא זוכר איפה, שאם עובד ביקש משהו וסורב, שווה לנסות לבקש דברים חלופיים שקל למנהל לתת, כדי לתת את ההרגשה שקיבל מה שרצה. זה יכול להיות גם דברים שלא שווים כסף, כמו פרוייקטים, הכרה, וכו'.
וגם מנקודת המבט של המנהל זה נכון.
כשמסרבים לבקשה של עובד טוב, כדאי לתת לו משהו אחר שהוא רוצה כדי שירגיש שמקשיבים לו גם אם כרגע אי אפשר לתת מה שביקש.

וגם מנקודת המבט של המנהל זה נכון.
כשמסרבים לבקשה של עובד טוב, כדאי לתת לו משהו אחר שהוא רוצה כדי שירגיש שמקשיבים לו גם אם כרגע אי אפשר לתת מה שביקש.
+1
ברור. ולכן סירוב מלא זה לא אופציה מבחינת העובד. אני חוזר על מה שאמרתי: לשיחה כזו צריך להגיע מוכנים, ואם התוצאה שלילית צריך לעזוב תוך מספר חודשים. מי שלא מוכן לזה, שלא יבקש העלאה.

אין מניות, חברה מונפקת
בחברות כאלו מאפשרים לעובדים לרכוש אחת לתקופה מניות של החברה בהנחה, ללא מגבלות במכירה.
זה אומר שאתה מקבל בפועל כסף מזומן כי אתה קונה במחיר הנחה על השוק ויכול למכור מיידית.
תבדוק אם קיים גם אצלכם.
בכל אופן לגבי השכר - זה לא הכי חשוב לדעתי, אם יעלו לך בעוד 5K, זה בסוף חצי במיסים וחצי בנטו.
תנאים לפעמים שווים יותר , במיוחד אם מדובר במרחק מהמשרד (כי על שעות בדרכים לא משלמים לך..)

בחברות כאלו מאפשרים לעובדים לרכוש אחת לתקופה מניות של החברה בהנחה, ללא מגבלות במכירה.
זה אומר שאתה מקבל בפועל כסף מזומן כי אתה קונה במחיר הנחה על השוק ויכול למכור מיידית.
תבדוק אם קיים גם אצלכם.
בכל אופן לגבי השכר - זה לא הכי חשוב לדעתי, אם יעלו לך בעוד 5K, זה בסוף חצי במיסים וחצי בנטו.
תנאים לפעמים שווים יותר , במיוחד אם מדובר במרחק מהמשרד (כי על שעות בדרכים לא משלמים לך..)
מה?
הוא במדרגת מס של 35%.

אין שום סיבה לא להרוויח יותר בשיטת מיסוי שלוקחת אחוזים מהשכר.
ומה זה משנה מה יש בנטו? הקופות שנכנס אליהן הכסף זה אוויר?

מה?
הוא במדרגת מס של 35%.

אין שום סיבה לא להרוויח יותר בשיטת מיסוי שלוקחת אחוזים מהשכר.
ומה זה משנה מה יש בנטו? הקופות שנכנס אליהן הכסף זה אוויר?
המיסוי הוא לא רק על השכר אלא על כל ההטבות, בפועל זה יוצא מעל הסכום הזה
וכל מי שמרוויח כאלה סכומים יכול לראות בעצמו שזה כמעט חצי נטו
השאר מיסים, הטבות, פנסיה וכו'.
נכון שהפנסיה תחכה לך בגיל פרישה (אם תחיה עד אז) אבל זה עדיין נוגס לך בנטו היום.

אני דאטה אנליסט במשרה מלאה ראשונה ומרוויח 24, לא כולל אופציות (סטארט אפ), אם אתה מתכנת טוב אין סיבה שתקבל רק 30 לדעתי.
אפשר לשאול באיזה כלים אתה משתמש ומה הרקע שהגעת ממנו? מהיכרות עם אנליסטים שכר גבוה מאוד למשרה ראשונה

אפשר לשאול באיזה כלים אתה משתמש ומה הרקע שהגעת ממנו? מהיכרות עם אנליסטים שכר גבוה מאוד למשרה ראשונה
סיימתי תואר בקיץ, חצי מהתואר סטטיסטיקה וחצי במדעי החברה, יש לי גם ניסיון של שנה במשרת סטודנט סבירה.

אני עובד בעיקר עם פייטון וקצת עם sql, רוב האנליסטים יעבדו בעיקר עם sql. אני עושה עוד דברים שרוב האנליסטים לא עושים אבל לא הצהרתי שאני יודע את הדברים האלו לפני שהתחלתי.

אין המון דאטה אנליסטים טובים לדעתי, הרבה מהטובים עוברים למקצועות אחרים כמו דאטה אנג'נייר, דאטה סיינס ופיתוח bi. אז מי שטוב יכול לדרוש בהתאם.

כשהגעתי למו"מ שכר כבר הייתה לי הצעה מעוד מקום במייל מכמה ימים קודם אז יכולתי להרשות לעצמי לדרוש.

שני המקומות שהתקבלתי אליהם חיפשו חצי שנה דאטה אנליסט עד שהתקבלתי, יש צורך אמיתי במקצוע הזה בשוק.

עדכון בנוגע העלאת השכר,
קבלתי העלאה של 7 אחוז, כלומר המשכורת היא 31.5K, מתלבט האם להתחיל חיפוש עבודה במצב הלא יציב של השוק

אתה עובד שם כ3+ שנים?
אם כן וכל עוד זה לא מסכן את המקום הנוכחי שלך או פוגע בחיים האישיים שלך, אני הייתי מתחיל לחפש, רואה מה התוצאות ולפי זה מחליט אם להמשיך במקום הנוכחי או לא.

לעניות דעתי זה תזמון לא אידאלי לחפש עבודה בחוץ, בהנחה שהתנאים שאתה מקבל היום לכל הפחות סבירים בעינייך.
כרגע לאחר שנים רבות בהן היה לנו שוק של עובדים, המגמה קצת מתהפכת והשוק הופך לשוק של מעסיקים, משמע יש היצע של עובדים איכותיים שנפלטים לשוק מהחברות המובילות שמפטרות בכמויות, מה שמגביר את התחרות על מספר המשרות (שהוא מצומצם מלכתחילה) ובכך מקטין את יכולת המיקוח של העובדים בדיון השכר.

במילים אחרות ההסתברות למצוא עבודה טובה יותר בתנאים טובים יותר היא נמוכה יחסית בתקופת ה"שפל" (שפל באופן יחסי כמובן) אם אתה מחפש למקסם ובהנחה שלא זורם לך לחפש מקום עבודה חדש כל שנה, הייתי ממליץ לך לחכות לתקפות ה"גאות".

דרך אגב, בעודך מתלבט… אם נתנו לך העלה של 7% שזה די מכובד בהינתן שמקובל לתת העלאה שנתית בין 2.5% ל 5%, אולי אפשר להמשיך את הדיון מול המעסיק ולהכיר בזה שההעלאה הראשונה הזו היא צעד ראשון ומבורך בדרך לתיקון השכר שמגיע לך ביחס לשוק ואתה מצפה לראות את המשך התיקון בהעלאה של שנה הבאה.

עדכון בנוגע העלאת השכר,
קבלתי העלאה של 7 אחוז, כלומר המשכורת היא 31.5K, מתלבט האם להתחיל חיפוש עבודה במצב הלא יציב של השוק
סליחה על השאלה אבל איך הגעת למצב הזה ?
אין לך חברים שאתה שואל לגבי שכר ומה נהוג במשק?
30 זה היה מאוד נמוך ב2021 ועכשיו זה זמן לא טוב לשפר שכר, אם לפני המשבר יכולת לשפר ב10 ויותר(סתם זרקתי), עכשיו יהיה לך הרבה יותר קשה להשיג מספרים כאלה(כי גאמפא פחות מגייסים + סטארטאפים בבעיה + פיטורים + קיצוצים + שוק שיש בו פחות משרות ויותר מועמדים מבעבר)
לא אומר שזה לא אפשרי אבל הטיימינג לא טוב ולדעתי כשנצא מהמשבר תהיה בדילמה דומה(למה אני מרוויח 35 לצורך העניין ואחרים מרוויחים 40)

לגבי המספרים של גאמפא, הייתי נזהר איתם כי הם באמת ״שיאני שכר״.

אתה עובד שם כ3+ שנים?
אם כן וכל עוד זה לא מסכן את המקום הנוכחי שלך או פוגע בחיים האישיים שלך, אני הייתי מתחיל לחפש, רואה מה התוצאות ולפי זה מחליט אם להמשיך במקום הנוכחי או לא.
+1
פשוט תתראיין, ותראה אם אתה מוצא מקומות רלוונטים לניסיון שלך.
השכר חד משמעית נמוך, וחד משמעית אם אתה מאוד טוב אתה יכול לקבל יותר. השאלה אם שווה לך הזמן התעסקות, למידה, ראיונות וכו', זה רק אתה יכול להגיד.

אני אישית הייתי בתהליך ראיונות, קיבלתי יותר מהצעה אחת, ובסוף סירבתי לכולן מסיבות כאלה ואחרות ונשארתי במקום עבודה הנוכחי. לא הפסדתי שוב דבר חוץ מהזמן הפנוי שלי.

אני אישית הייתי בתהליך ראיונות, קיבלתי יותר מהצעה אחת, ובסוף סירבתי לכולן מסיבות כאלה ואחרות ונשארתי במקום עבודה הנוכחי. לא הפסדתי שוב דבר חוץ מהזמן הפנוי שלי.
האם אתה לא "שורף" את עצמך לסשן הבא, אם אתה "מנסה". לקחת את הזמן ללמוד אליהם, או שהלכת מתוך מחשבה שאין מה לאבד, איך שאתה ?

האם אתה לא "שורף" את עצמך לסשן הבא, אם אתה "מנסה". לקחת את הזמן ללמוד אליהם, או שהלכת מתוך מחשבה שאין מה לאבד, איך שאתה ?
אני לא חושב שהוא בהכרח שרף את עצמו באותם מקומות שהתראיין אליהם, נגיד ובעוד חצי שנה הם עדיין יגייסו לאותו תפקיד והוא יפנה אליהם שוב, והם ידעו שזה מועמד טוב כי הם כבר הסכימו לקבל אותו, סביר מאוד שישקלו בחיוב את המועמדות שלו.

• אהבתי
Reactions: d4c
אני לא חושב שהוא בהכרח שרף את עצמו באותם מקומות שהתראיין אליהם, נגיד ובעוד חצי שנה הם עדיין יגייסו לאותו תפקיד והוא יפנה אליהם שוב, והם ידעו שזה מועמד טוב כי הם כבר הסכימו לקבל אותו, סביר מאוד שישקלו בחיוב את המועמדות שלו.
לא מסכים. אין בעיה אם הלך למקום אחר, ועברו שנתיים שלוש. אבל אחרי חצי שנה, אז מה בדיוק קרה? סתם ביזבז להם את הזמן? יש כאן בעייתיות.

מועמד שעובר את תהליך גיוס והחליט להסיר מועמדות בשלבים מתקדמים, בסבירות מאוד גבוהה לא יוכל להתמודד על תפקיד אחר באותה חברה בטווח הקרוב, אני בהחלט חושב שהוא "שורף" את עצמו, רוב המעסיקים יבחרו להעסיק אדם החלטי עם מוטביציה גבוהה לעבוד בארגון ובשבסבירות גבוהה לא יעזוב תוך חצי שנה בצורה פתאומית, מועמד שהסיר מועמדות וחזר שוב להתראיין פחות עונה על ההגדרות האלה.

צריך לזכור בסופו של יום המראיינים לא באמת מכירים את המועמד לעומק, במעט אינטרקציות וזמן משותף שיש להם עם המועמד, יהיה קשה למועמד להסיר את הספקות לגביו בהנחה שבכלל הזמינו אותו לתהליך בפעם השנייה.

לא התראיינתי סתם, אבל כבר יצא לי בתחילת הדרך להתראיין בלי להתכונן, ולהיכשל קשות. זה לא השפיע על כלום ונתנו לי להתראיין שוב כעבור שנה.

התראיינתי ב2 המקומות האלה שוב אחרי שנה.
שניהם שאלו מה קרה שנה שעברה, ואמרתי שבגלל בעיות אישיות החלטתי שזה לא הזמן שלי לעבור. קיבלו את התשובה יפה.
באחד מהם גם חסכו ממני רעיונות טכניים מקצועיים ונתנו תהליך מזורז.

תנסו לחשוב קצת קצת בהיגיון.
זה לא שאי אפשר לשרוף את עצמך.. אבל בן אדם שעבר ראיונות.. למה שלא יתנו לו לנסות שוב? כולם מבינים שהתהליכים האלה לא מושלמים. גם את מי שלא הלך לו... יש כל כך הרבה סיבות להיכשל בראיון שהם לא "להיות גרוע", ששווה לתת כמה שיותר צאנסים שאפשר.

t
מועמד שעובר את תהליך גיוס והחליט להסיר מועמדות בשלבים מתקדמים, בסבירות מאוד גבוהה לא יוכל להתמודד על תפקיד אחר באותה חברה בטווח הקרוב, אני בהחלט חושב שהוא "שורף" את עצמו, רוב המעסיקים יבחרו להעסיק אדם החלטי עם מוטביציה גבוהה לעבוד בארגון ובשבסבירות גבוהה לא יעזוב תוך חצי שנה בצורה פתאומית, מועמד שהסיר מועמדות וחזר שוב להתראיין פחות עונה על ההגדרות האלה.

צריך לזכור בסופו של יום המראיינים לא באמת מכירים את המועמד לעומק, במעט אינטרקציות וזמן משותף שיש להם עם המועמד, יהיה קשה למועמד להסיר את הספקות לגביו בהנחה שבכלל הזמינו אותו לתהליך בפעם השנייה.
אבל רגע, ואם הוא התקבל לחברה אחרת? מה הוא אמור לעשות? לפי השיטה הזאת - אם אני לא רוצה לשרוף את עצמי אני צריך להתראיין רק לחברה אחת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
התראיינתי ב2 המקומות האלה שוב אחרי שנה.
שניהם שאלו מה קרה שנה שעברה, ואמרתי שבגלל בעיות אישיות החלטתי שזה לא הזמן שלי לעבור. קיבלו את התשובה יפה.
באחד מהם גם חסכו ממני רעיונות טכניים מקצועיים ונתנו תהליך מזורז.

תנסו לחשוב קצת קצת בהיגיון.
זה לא שאי אפשר לשרוף את עצמך.. אבל בן אדם שעבר ראיונות.. למה שלא יתנו לו לנסות שוב? כולם מבינים שהתהליכים האלה לא מושלמים. גם את מי שלא הלך לו... יש כל כך הרבה סיבות להיכשל בראיון שהם לא "להיות גרוע", ששווה לתת כמה שיותר צאנסים שאפשר.
אוי. לא, זה לא עובד ככה בחברות הגדולות ביותר. התהליך לא מושלם, אבל מנסים לטעון שהוא כן, או לפחות שהוא יותר מושלם ממה שהוא באמת. לא תקבל כמה שיותר צאנסים. HR יחסמו, ובוודאי שלא יקדמו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס החזר מס באמצעות אלפי על משכורת, הכנסה חדשה משכר דירה מיסים 8
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
U הסבר על תלוש משכורת מיסים 6
S קבלת משכורת בדולר והמרתה צרכנות פיננסית 36
B משכורת מצופה עם הנסיון שלי הייטק התפתחות אישית 24
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
U מה עושים עם משכורת בדולרים? מיסים 23
S אפיק השקעה ראשוני לצעירה עם משכורת נמוכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Cat מס בתלוש משכורת כשאני בחופשת לידה מיסים 7
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
S החזר מס, שכיר בשינוי משכורת אצל אותו מעסיק מיסים 5
ל איזו משכורת צריך כדי לחיות בצורה צנועה לבד בארה"ב? התפתחות אישית 9
A איך צעירים יכולים להקים משפחה עם משכורת ממוצעת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 216
A קידום או משכורת התפתחות אישית 13
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
L משכורת 13 או 7% העלאה בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J העאלת משכורת - איך עושים זאת בצורה נכונה? התפתחות אישית 41
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
ה העברת משכורת | PEPPER צרכנות פיננסית 3
W כל חודש המשפחה מקבלת משכורת גבוהה בדולרים - איך לודא הפסד מינימלי בתהליך המרת המטבע? צרכנות פיננסית 32
M משכורת של פייסבוק מאתר גלאסדור בארץ אוף טופיק 3
E משכורת למפתח full stack ג׳וניור התפתחות אישית 5
T מס על מכירת מניות בשילוב עם משכורת מיסים 5
ס מחשבון אקסל לחישוב משכורת של מטפלת/עוזרת בית אוף טופיק 0
מ סיפור הכניסה שלי להייטק (ואיך הכפלתי משכורת פי 5 בשנתיים) יומני מסע אישיים 65
M משכורת של 40K לתעריף של עוסק מורשה ללא מעמ (שעתי) - איך מחשבים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
S איך לחשב שיעור חיסכון עם משכורת אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
H פתיחת חשבון בבנק לאומי בחינם בלי העברת משכורת - אפשרי? צרכנות פיננסית 32
D תלוש משכורת עבור עבודה חד-פעמית של 200 ש"ח צרכנות פיננסית 5
T אופטימיזציית תוכניות פרישה (גיל 34, משכורת מעל 20K) שוק ההון 13
R משכורת הייטק התפתחות אישית 161
P תלוש משכורת לקרוב משפחה - באיזה מקרים? צרכנות פיננסית 7
ט משכורת גבוהה או להרוויח ידע התפתחות אישית 14
K מס בריאות בתלוש משכורת צרכנות פיננסית 2
S לעזוב משכורת גבוהה בשביל עבודה בסטרטאפ? אוף טופיק 33
unrealx חישוב משכורת אונליין - עזרה אוף טופיק 19
M פעם ראשונה שמרוויח משכורת יומני מסע אישיים 61
ד תלוש משכורת-איך קוראים אותו? צרכנות פיננסית 54