• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משכורת מצופה עם הנסיון שלי הייטק

• פותח הנושא פותח הנושא Bearbear
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Bearbear

משתמש סולידי
דירוג
11
היי,
לא מזמן סיימתי תואר במדעי המחשב באחת האוניברסיטאות הידועות בארץ.
עכשיו, כשאני יוצא לשוק העבודה, אני לא כל כך בטוח מה התנאים שעלי לבקש כשאני מתמיין לעבודה חדשה כי הסטטוס שלי קצת שונה מgraduate רגיל:
- 3 שנים פיתוח Full Stack בצבא.
- 0.5 שנה של פיתוח Full Stack במילואים.
- שנה internship בחברה גדולה.
אשמח לשמוע מאנשים בתחום מה צריכים להיות הציפיות שלי מבחינת משכורת/מניות/קרן השתלמות.

*יש מצב שזה לא התת פורום הנכון לפרסם בו את זה, אבל זה המקום שהכי מצאתי לנכון, במידה שלא אשמח שאחד מהמנהלים יעבירו למקום המתאים

תודה מראש

מישהו אמר לי פעם שנסיון צבאי הוא מחשיב כ-חצי.
כלומר שנתיים נסיון + שנה internship בחברה גדולה.

תבדוק טבלאות, שאל חברים מהצבא שכיום עובדים ובסוף תבקש כמה שתצליח.

נ.ב
נסה לקבל כמה הצעות בו זמנית/ כמה מקומות כדי לראות אם ההצעות אחידות.

כלומר שנתיים נסיון + שנה internship בחברה גדולה.

תבדוק טבלאות, שאל חברים מהצבא שכיום עובדים ובסוף תבקש כמה שתצליח.
כן, זה בדיוק מה שעושה.
אני תוהה אם התואר מוסיף בצורה כזאת או אחרת למשכורת כי הרוב המוחלט מהאנשים שהיו איתי בצבא החליטו שלא לעשות תואר

אני לא חושב שתוכל לקבל משכורת שונה, אתה כנראה עדיין תתחיל באותו תפקיד כמו בוגר אוניברסיטה ללא ניסיון כלל (ולכן באותו שכר). אבל יהיה לך משמעותית יותר קל לקבל ראיונות מחברות שונות.

אצלנו אומרים army experience = no experience
אבל אני לא חשוף לאיך זה משפיע על השכר, הכי טוב לשאול חברים איזה הצעות קיבלו ולבקש קצת יותר

אצלנו אומרים army experience = no experience
משעשע כמה זה שונה בין חברות שונות ובין תחומים שונים :-) זה גם תלוי איפה בדיוק היית בצבא, מן הסתם.
מכיר לא מעט חברות סייבר שמאוד מחשיבות נסיון צבאי רלונטי (בוגרי 81, 8200 וכו' בתפקידים הרלונטיים). לא פחות (ואולי אף יותר) מנסיון בחברה "אזרחית"
אני מניח שזה קשור בין הייתר למה בדיוק עשית בצבא ולעד כמה המראיין מכיר את היחידות הרלונטיות בצבא. אם זאת חברה שהקימו "יוצאי יחידות" הם מן הסתם יתנו יותר משקל לנסיון של "יוצאי יחידות" מאשר חברה שבה האנשים לא יודעים מה הן אותן יחידות ב"יוצאי יחידות".
אני תוהה אם התואר מוסיף בצורה כזאת או אחרת למשכורת כי הרוב המוחלט מהאנשים שהיו איתי בצבא החליטו שלא לעשות תואר
מנסיוני, לא.

אשמח לשמוע מאנשים בתחום מה צריכים להיות הציפיות שלי מבחינת משכורת/מניות/קרן השתלמות.

*יש מצב שזה לא התת פורום הנכון לפרסם בו את זה, אבל זה המקום שהכי מצאתי לנכון, במידה שלא אשמח שאחד מהמנהלים יעבירו למקום המתאים

תודה מראש
לדעתי זה שעשית internship אחרי הצבא כנראה מעיד שהזמן שהיית בצבא לא היה משמעותי מבחינת ידע וניסיון ולכן טווח השכר שהייתי מכוון הוא לסף הגבוה של junior

כן, זה בדיוק מה שעושה.
מהנסיון שלי ושל חברים (בפיתוח) - אם אתה מגיע עם נסיון אז התואר כבר לא משחק תפקיד, אלה יותר מה עשית ואיפה.

התואר הוא יותר חשוב למי שמגיע ללא נסיון.

לדעתי זה שעשית internship אחרי הצבא כנראה מעיד שהזמן שהיית בצבא לא היה משמעותי מבחינת ידע וניסיון ולכן טווח השכר שהייתי מכוון הוא לסף הגבוה של junior
הלכתי על זה כי אין כל כך אלטרנטיבות כסטודנט, אין כמעט אם בכלל משרות part time לפי מה שבזמנו חיפשתי

תואר לא מוסיף דבר למשכורות? איך אתה מסביר זאת?
הוא עוזר להתקבל למשרה הראשונה, מאוד טוב לאנשים שאין להם רקע אחר (צבאי) או שהרקע שלהם לא מספיק חזק.
אולי אם עושים התמקדות בנושאים מסוימים כמו ראיה ממוחשבת, אלגוריתמים, בינה מלאכותית וכדומה אז יכול להשפיע יותר על השכר.

אני יודע לפחות על משרה תכנות אחת עם אופי מתמטי ששם התואר גם היה סף כניסה להגשת קורות חיים.

הלכתי על זה כי אין כל כך אלטרנטיבות כסטודנט, אין כמעט אם בכלל משרות part time לפי מה שבזמנו חיפשתי
מצב קצת מבלבל, קשה להגיד, מצד כן עשית X שנים מצד שני לא ברור כמה השנים האלו מהותיות מבחינת ידע וניסיון,
גם אם נשים את הinternship בצד, נשמע שגם אתה במידה מסוימת מכוון לאזור של המתחילים ("הסטטוס שלי קצת שונה מgraduate רגיל") מי שמסיים תואר ויש לו ניסיון לא היה מחשיב את עצמו קרוב לקטגוריה של הgraduate (אצלי בראש זה אוטומטית מתקשר לג'ניור) אלא במינימום מבקש שכר לפי כמות שנות הניסיון שיש לו ומוסיף.
וגם שלא מצאת משרת part time שהיא לא סטודנט זה גם יכול להעיד (תלוי במצב בשוק באותה שנה ובדרישות שהצבת) שהניסיון שלך הוא אולי לא וואו.

אז יש פה ספקות ואז השאלה למה? זה תסמונת המתחזה? באמת השנות ניסיון האלו לא שוות ערך לשנים באזרחות?
בראיונות עבודה שעשית עד עכשיו - איך הלך? עברת את הסינון הראשוני? ידעת לענות על שאלות? עזרו לך הרבה?

אתה יכול גם לנסות לכוון לגבוה ואו שלא תתקבל או שתתקבל אבל אחרי זה יראו לך את הדרך החוצה או שהכל יהיה טוב ואפילו תקבל בונוס גדול אחרי השנה הראשונה.

לא יודע, אין לי מושג ובלי להכיר אותך ומה שעשית גם לאף אחד אחר לא יהיה מושג.

נערך לאחרונה ב:
שאלה שאומרים את זה הכי הרבה אצלנו הם יוצאי יחידות כאלה...
כנראה שהם אנשים ברמה מקצועית נמוכה מאוד (שלא תרמו הרבה במהלך השירות שלהם) אם הם אומרים דבר כזה. לא הייתי מהדהד את ההבלים שלהם.

כנראה שהם אנשים ברמה מקצועית נמוכה מאוד (שלא תרמו הרבה במהלך השירות שלהם) אם הם אומרים דבר כזה. לא הייתי מהדהד את ההבלים שלהם.
עניתי לבחור על השאלה ששאל - איך היו מתייחסים לניסיון שלו אצלנו, עם ההסתייגויות שלי.

אם אתה מכיר פרספקטיבה אחרת מוזמן לשתף איתו.

היי,
לא מזמן סיימתי תואר במדעי המחשב באחת האוניברסיטאות הידועות בארץ.
עכשיו, כשאני יוצא לשוק העבודה, אני לא כל כך בטוח מה התנאים שעלי לבקש כשאני מתמיין לעבודה חדשה כי הסטטוס שלי קצת שונה מgraduate רגיל:

תודה מראש
ממה שאני מכיר, התמחות לא נחשבת לשנות נסיון בקביעת השכר (לדעתי זה מאוד מוזר, ראיתי מתמחים שעשו פרוייקטים מדהימים, בטח בהתמחות ארוכה של שנה כמו שאתה עשית).
הנסיון הצבאי חד משמעית נחשב כנסיון, אבל יותר חשוב זה מה בדיוק עשית (כי כן יש שוני בין מקומות שונים), ההמלצות שלך, כמה אתה מרשים בראיון והצעות נגדיות מחברות נוספות.

הטיפ הכי טוב - דבר עם חברים מהיחידה שהתחילו משרה לאחרונה (לא מישהו שהתחיל לפני כמה שנים), זאת הקליברציה הכי טובה שתשיג. הטבלאות שכר שיש באינטרנט מוטות מטה.

תואר לא מוסיף דבר למשכורות? איך אתה מסביר זאת?
כמו שכבר ענו - תואר עוזר אם אין לך נסיון. ברגע שיש לך נסיון הרבה יותר חשוב מה הנסיון שלך ומה בפועל אתה יודע לעשות.

אם יש לך חתיכת נייר או אין לך אותה, זה חסר משמעות לרוב המעסיקים. את המעסיק מעניין רק מה אתה יכול לעשות בפועל.
הבעיה זה כמובן לדעת מה אתה "שווה" לפני שאתה מתחיל לעבוד. ראיון עבודה זה חלק אחד, אבל מאוד מוגבל. חלק אחר זה להסתכל על הנסיון התעסוקתי שלך, ואם אין נסיון אז מסתכלים על התואר.
האמת שאלה שאומרים את זה הכי הרבה אצלנו הם יוצאי יחידות כאלה...
השאלה מה זה "יוצאי יחידות כאלה" והאם הם אומרים את זה בכללי על כל היחידות בצבא או רק על יחידות ספציפיות.
בתור מישהו שמכיר קצת, יש הבדל ענק בין מישהו שפיתח קצת בממכ"א (למשל) לבין מישהו שהיה במדורים הספציפיים של 81/8200 ועשה שם את הקורסים הספציפיים.
נכון שזה הרבה יותר רלונטי בעולם מחקר הסייבר והרבה פחות רלונטי בעולמות הפיתוח נטו. אבל בעולם הסייבר בהחלט יש יתרון ענק לבוגרי קורסים ומדורים ספציפיים ביחידות הרלונטיות.

או... לא מציין את ההתמחות בקוח. כי זה אכן מעלה חשד.

הטיפ הכי טוב - דבר עם חברים מהיחידה שהתחילו משרה לאחרונה (לא מישהו שהתחיל לפני כמה שנים), זאת הקליברציה הכי טובה שתשיג. הטבלאות שכר שיש באינטרנט מוטות מטה.
מסכים

נ.ב
נסה לקבל כמה הצעות בו זמנית/ כמה מקומות כדי לראות אם ההצעות אחידות.
לא סביר שההצעות יהיו אחידות, זה שוק פרוע עם אינפורמציה אסימטרית ועוד מגוון בעיות.
יכול להגיד שמבין מי שלמד איתי במשרה הראשונה היו כאלו שהרוויחו כפול מאחרים.

בכל מקרה להגיע למצב שיש לך יותר מהצעה אחת במקביל זה האידאל, ומאפשר התמקחות, בהרבה מקרים גם אפשר וכדאי להגיד למגייסת שאתה בתהליך מתקדם אחר ורוצה להאיץ את התהליך, זה יכול לגרום למעסיק פוטנציאלי לחשוב שאתה סחורה מבוקשת, ולסיים תהליך בשבוע שבועיים במקום למרוח על פני חודשיים. וזה גם יסנן החוצה כל מיני חברות שמגייסות בכאילו ולכן בטוח לא ירצו לזרז את התהליך. למשל אצלי בעבודה עכשיו יש תקן פתוח כבר 5 חודשים, למשרה די פופולרית, מידי פעם מראיינים, אבל אם היו רוצים באמת היו סוגרים עם מישהו כבר מזמן.

ועוד כמה נק:
במשרה ראשונה אחרי האקדמיה צריך לשים את הפיתוח המקצועי מעל השכר, כי היא תהיה קריטית להתקדמות שלך.

אל תצפה לעליות שכר משמעותיות בתוך חברה, לרוב זה לא קורה, העלאות גדולות קורות במעבר עבודה, גם אם מעסיק אומר שאחרי כמה חודשים יעלה וזה השכר רק להתחלה, אם זה לא בחוזה זה לא קיים.

וזה גם יסנן החוצה כל מיני חברות שמגייסות בכאילו ולכן בטוח לא ירצו לזרז את התהליך. למשל אצלי בעבודה עכשיו יש תקן פתוח כבר 5 חודשים, למשרה די פופולרית, מידי פעם מראיינים, אבל אם היו רוצים באמת היו סוגרים עם מישהו כבר מזמן.
התופעה של "משרות רפאים" היא מעצבנת במיוחד וקיימת גם בגמפא. חשוב לזהות את הסימנים ולנתק מגע כמה שיותר מהר, כדי לא לבזבז לעצמך זמן ואנרגיה.

The posted roles are more than just a talent vacuum sucking up resumes from applicants. They are also a tool for shaping perception inside and outside of the company. More than 40% of hiring managers said they list jobs they aren't actively trying to fill to give the impression that the company is growing. A similar share said the job listings are made to motivate employees, while 34% said the jobs are posted to placate overworked staff who may be hoping for additional help to be brought on.​

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
U הסבר על תלוש משכורת מיסים 6
S קבלת משכורת בדולר והמרתה צרכנות פיננסית 36
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
S השוואת משכורת בין טקסס לתל אביב אוף טופיק 6
U מה עושים עם משכורת בדולרים? מיסים 23
S אפיק השקעה ראשוני לצעירה עם משכורת נמוכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Cat מס בתלוש משכורת כשאני בחופשת לידה מיסים 7
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
S החזר מס, שכיר בשינוי משכורת אצל אותו מעסיק מיסים 5
ל איזו משכורת צריך כדי לחיות בצורה צנועה לבד בארה"ב? התפתחות אישית 9
A איך צעירים יכולים להקים משפחה עם משכורת ממוצעת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 216
L משכורת בהייטק התפתחות אישית 86
A קידום או משכורת התפתחות אישית 13
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
L משכורת 13 או 7% העלאה בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
J העאלת משכורת - איך עושים זאת בצורה נכונה? התפתחות אישית 41
Y שאלה לגבי פיצול של העברת משכורת לטובת הטבות בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 22
ה העברת משכורת | PEPPER צרכנות פיננסית 3
W כל חודש המשפחה מקבלת משכורת גבוהה בדולרים - איך לודא הפסד מינימלי בתהליך המרת המטבע? צרכנות פיננסית 32
M משכורת של פייסבוק מאתר גלאסדור בארץ אוף טופיק 3
E משכורת למפתח full stack ג׳וניור התפתחות אישית 5
T מס על מכירת מניות בשילוב עם משכורת מיסים 5
ס מחשבון אקסל לחישוב משכורת של מטפלת/עוזרת בית אוף טופיק 0
מ סיפור הכניסה שלי להייטק (ואיך הכפלתי משכורת פי 5 בשנתיים) יומני מסע אישיים 65
M משכורת של 40K לתעריף של עוסק מורשה ללא מעמ (שעתי) - איך מחשבים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
some0ne איך לחשב שיעור חיסכון עם משכורת אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
H פתיחת חשבון בבנק לאומי בחינם בלי העברת משכורת - אפשרי? צרכנות פיננסית 32
D תלוש משכורת עבור עבודה חד-פעמית של 200 ש"ח צרכנות פיננסית 5
T אופטימיזציית תוכניות פרישה (גיל 34, משכורת מעל 20K) שוק ההון 13
R משכורת הייטק התפתחות אישית 161
P תלוש משכורת לקרוב משפחה - באיזה מקרים? צרכנות פיננסית 7
ט משכורת גבוהה או להרוויח ידע התפתחות אישית 14
K מס בריאות בתלוש משכורת צרכנות פיננסית 2
S לעזוב משכורת גבוהה בשביל עבודה בסטרטאפ? אוף טופיק 33
unrealx חישוב משכורת אונליין - עזרה אוף טופיק 19
M פעם ראשונה שמרוויח משכורת יומני מסע אישיים 61
ד תלוש משכורת-איך קוראים אותו? צרכנות פיננסית 54