• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מרגיש מחוץ למשחק של שוק ההון - דווקא בגלל הפורם והטוויטר של הסולידית....

• פותח הנושא פותח הנושא A42
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
פשוט כי לא מתעשרים מהשקעה במדדים.

אבל רואה גם את הסולידית עצמה
לאחרונה בפוסטים והציוצים
מדברת על מניות ערך / מניות דיבדנד ספציפיות/ קריפטו וכו
אתה הרי לא עושה מה שהסולידית אומרת?
בחרת בדרך שלך ותמשיך איתה.
מה אכפת לך מה הסולידית קונה?

אני מניח שכאשר מגיעים למצב שהתיק מחקי המדד כבר מספיק גדול ויש מספיק ניסיון אז מתחילים לבזר השקעה בעוד צורות כמו מניות דבידנד.
כמובן שלא כולם ככה.

אני מניח שכאשר מגיעים למצב שהתיק מחקי המדד כבר מספיק גדול ויש מספיק ניסיון אז מתחילים לבזר השקעה בעוד צורות כמו מניות דבידנד.
לזכרוני, הסולידית בחרה לקנות מניות דיבידנד כדי שיהיה לה תזרים מזומנים.
אם אתה בשלב הצבירה כרגע, ואינך משתמש בכספי התיק לפי חוק 3% כבר עכשיו- הכלי הזה פחות רלוונטי בשלב הזה לדעתי.

פשוט כי לא מתעשרים מהשקעה במדדים.
הבלוג והקהילה באופן כללי באים בדיוק לנתק את הקשר הלא-קדוש שבין עושר לבין עצמאות כלכלית ופרישה מוקדמת.

אם אתה בשלב הצבירה כרגע, ואינך משתמש בכספי התיק לפי חוק 3% כבר עכשיו- הכלי הזה פחות רלוונטי בשלב הזה לדעתי.
בתיק ממוסה כדאי להשקיע בשלב הצבירה במסלול ממנו נמשוך בעתיד. אחרת, מעבר מסלול/כלי יוצר ארוע מס.

בתיק ממוסה כדאי להשקיע בשלב הצבירה במסלול ממנו נמשוך בעתיד. אחרת, מעבר מסלול/כלי יוצר ארוע מס.
נכון מאד, ואם ניתן לתכנן מראש ולהוציא לפועל באותו אופן, מה טוב. עם זאת לעיתים נתיבי החיים משתנים וכדרך אגב גם כדאיות מסלול כזה או אחר.

• אהבתי
Reactions: YPV
אז היית ממליץ לבן 21 שמתחיל לבנות את התיק שלו היום, להחזיק רק מניות דיבידנד, רק כי (אולי) בעוד (לפני/אחרי) 40-50 שנה הוא ירצה למשוך ממנו (הכל/חלק/בכלל לא)?

אם זה היה רק בפורם אז הייתי מבין
אבל רואה גם את הסולידית עצמה
לאחרונה בפוסטים והציוצים
מדברת על מניות ערך / מניות דיבדנד ספציפיות/ קריפטו וכו

טוב לי לקבל תשואה של 6 אחוז ראלי בשנה
לא רוצה להכות את המדד ולא מנסה
בתור עוקב בטוויטר רק אדגיש שכשהיא מדברת על דברים מעבר למדד משעמם, זה בא ביחד עם הקשר ונימוק. על מניות דיבידנד והשיקולים מאחוריהם יש פוסט שלם. על קריפטו נאמר שהוא מהווה סכום זניח שמבחינתה יורש לילד ומבחינתה עצם חוסר החזקתו יש גם סיכון.
בשום מקום היא לא כתבה שהמטרה היא להגדיל את התשואה.

אז היית ממליץ לבן 21 שמתחיל לבנות את התיק שלו היום, להחזיק רק מניות דיבידנד, רק כי (אולי) בעוד (לפני/אחרי) 40-50 שנה הוא ירצה למשוך ממנו (הכל/חלק/בכלל לא)?
אם במשיכה הוא רוצה למשוך דיבידנדים, אז כן, זה הוא צריך לבנות תיק מניות דיבידנד. אחרת, אחרי 40-50 שנה, הרוב המכריע של התיק יהיה רוחי הון, ומכירת התיק לצורך רכישת מניות דיבידנד תגרור מיסוי של קרוב לרבע מהתיק, ומכאן אובדן של קרוב לרבע מהדיבידנדים.

מבחינה מיסויית במניות דיבידנד תשלם יותר
המס שם הוא 25 אחוז תמיד על הדיבידנד שמקבלים

בהשקעה בממדד רחב אתה מוכר חלק מהמניות פשוט אז תשלם 25 אחוז רק על החלק היחסי ברווח
כלומר אם 50 אחוז מהכספם זה קרן והשאר רווחים בפועל במשיכה תשלם רק 12.5 אחוז מס
ויש גם מכירה בשכבות שיכולה בכלל להקטין את האחוזי מס הכללים

לא ממליץ, לא מבין גדול בדיבידנדים
בתור עוקב בטוויטר רק אדגיש שכשהיא מדברת על דברים מעבר למדד משעמם, זה בא ביחד עם הקשר ונימוק. על מניות דיבידנד והשיקולים מאחוריהם יש פוסט שלם. על קריפטו נאמר שהוא מהווה סכום זניח שמבחינתה יורש לילד ומבחינתה עצם חוסר החזקתו יש גם סיכון.
בשום מקום היא לא כתבה שהמטרה היא להגדיל את התשואה.
אני עוקב גם כבר הרבה זמן
מדד משעמם זה טוב!

לא נכנס לסיבות הספציפיות וברור לי שזה לא עיקרי הדברים
השאלה אם צריך להתייחס לזה או שזה שרעשי רקע?

• אהבתי
Reactions: YPV
אם במשיכה הוא רוצה למשוך דיבידנדים
איך בחור צעיר בתחילת דרכו יודע לומר מה ירצה/יצטרך בעוד 40-50 שנה?

האם אתה בגיל העשרים ידעת בדיוק מה תרצה/תצטרך כיום? האם כיום אתה יודע בוודאות לומר מה תרצה/תצטרך בעוד 10-20 שנה?

מה שאני אומר, על העיקרון אין בינינו מחלוקת. הכי טוב זה לקנות ולהחזיק בדיוק מה שתצטרך בעתיד.

הבעיה שזו עצה לא ישימה, כי כמו שכבר ציינו, החיים דינמיים מדי ובלתי אפשרי/לא נכון לקבל החלטות לא הפיכות לגבי העתיד. אז כן, לעתים בתחילת/אמצע/סוף הדרך נאלץ לעשות שינויים בתיק, על ההשלכות המיסויות של הדבר.

לזכרוני, הסולידית בחרה לקנות מניות דיבידנד כדי שיהיה לה תזרים מזומנים.

וגם בזה היא טועה, אין שום יתרון ממשי לתזרים של דחבחדנד על פני התזרים של מכירה (אם כי עשוי להיות יתרון פסיכולוגי).

(הערה: היו על זה כבר מספיק דיונים, לא מתכוון לחטוף את השרשור ולפתוח את זה כאן)

וגם בזה היא טועה, אין שום יתרון ממשי לתזרים של דחבחדנד על פני התזרים של מכירה (אם כי עשוי להיות יתרון פסיכולוגי).

(הערה: היו על זה כבר מספיק דיונים, לא מתכוון לחטוף את השרשור ולפתוח את זה כאן)
אם אני זוכר נכון, היא קטנה מניות דיבדינד ב"הזדמנות"
היא קנתה אותם בשיא המשבר של הקורונה שמחיר המניה נפל ב30 אחוז
בגלל שאלה היו מניות זהב, אז החברות לא מורידות את הסכום של הדיבדנד
כלומר עם מחיר מניה של קוקה עולה עלה 100 דולר והיא חילקה 3 דולר דיבידד
אז אם קונים אותה בשיא משבר ב50 דולר עדין זה 3 דולר דיבדד ואז היא מבטיח לעצמה תשואה קבועה ובטוחה של 6 אחוז על מה שהשקיע ללא התנודתיות של שוק ההון

שאתה באמת כבר חי לפי כלל ה4 אחוז
תשואה קבוע של 4 אחוז ללא תלות בשוק ההון אפילו מאוד עוזרת לך לצלוח משברים

לא נכנס לסיבות הספציפיות וברור לי שזה לא עיקרי הדברים
השאלה אם צריך להתייחס לזה או שזה שרעשי רקע?
תמיד כדאי לקרוא, להתעניין ולהיחשף לדברים חדשים ולהחליט בעצמך אם זה מתאים לך.

איך בחור צעיר בתחילת דרכו יודע לומר מה ירצה/יצטרך בעוד 40-50 שנה?
איך? הוא הרי לא פתית שלג מיוחד.
אם הוא קצת מסתכל קדימה להורים ולסבים, הוא יכול להבין די במדוייק איך זה להיות בן 60-70-80.
אנשים צעירים צריכים לתכנן את התיק לפי גילאים (ולתקן אותו אם יש שינויים מהותיים).
אנחנו יודעים/מקווים שבגילאים המאוחרים כנראה נקבל פנסיה וקצבת זיקנה ואפשר לקנות מדד לתוספת "קיצבה" אם צריך (סנופי למשל) עם אפשרות למס מופחת.
אנחנו לא יודעים איזה תהפוכות יהיו עד לגיל המבוגר - נישואין, ילדים, מחלות, נכויות, גירושין. לתקופה שבין גיל 40 לגיל הפנסיה הייתי מייחדת את רוב התיק ומקווה שלא אהיה צריכה להשתמש. אז אולי (מסכימה עם ההערות מעלי לגבי יתרון פסיכולוגי) לתקופה הזאת הייתי מוסיפה מניות דיבידנד או שכ"ד (נדלן להשקעה) או אג"ח שנותן קופון רבעוני או הלוואות B2B- כל אחד לפי מצבו הכלכלי והעדפותיו.
הבעיה היא שבשביל אדם בגילאי ה-20 בדרך כלל אופק של 5 שנים וצפונה זה כבר מעבר להרי החושך. לא מסוגלים להסתכל לעתיד הרחוק בעיניים :)
ועוד בעיה (שנתקלתי בה בסביבתי לאחרונה) - כמה תרצה להשקיע לעתיד רחוק כשאתה יודע שמחכה לך ירושה של מיליונים? אולי צריך להפנות את כל ההשקעות לתקופת הגיל הבינונית? אולי בכלל לא צריך להשקיע? אבל היום הרבה אנשים בני 60-70 עדיין זוכים לראות את הוריהם בחיים, כך שהירושה מגיעה מאוחר מאד או מדלגת לנכדים.

אם אני זוכר נכון, היא קטנה מניות דיבדינד ב"הזדמנות"
היא קנתה אותם בשיא המשבר של הקורונה שמחיר המניה נפל ב30 אחוז

אז העניין הוא לא הדיבידנד, אלא שזו חברה טובה בהזדמנות. זה מתאר השקעת ערך. בהחלט יכול להיות שהשקעת ערך נותנת גם דיבידנד, אין סתירה.

בגלל שאלה היו מניות זהב, אז החברות לא מורידות את הסכום של הדיבדנד

החברות לא הורידו את הדיבידנד בעבר. אין לך שום חוזה איתן שמבטיח משהו לגבי העתיד, החברה לא חתמה שהיא ב״מועדון זהב״ כלשהו.

כלומר עם מחיר מניה של קוקה עולה עלה 100 דולר והיא חילקה 3 דולר דיבידד
אז אם קונים אותה בשיא משבר ב50 דולר עדין זה 3 דולר דיבדד ואז היא מבטיח לעצמה תשואה קבועה ובטוחה של 6 אחוז על מה שהשקיע ללא התנודתיות של שוק ההון

לגבי ״קבועה״ - אתה תמיד יכול למכור כמה שאתה מעוניין, לפי כלל של כמה אחוז שאתה מעוניין. הרי כאשר החברה מחלקת דיבידנד, ערך המניה יורד בהתאם. קיבלת 3 דולר - ערך ההשקעה שלך יורד ב-3 דולר, בדיוק כמו מה שקורה כאשר מכרת מניות באותו השווי.
לגבי ״בטוחה״ - לא, אין שום הבטחה, זו לא תוכנית חיסכון. מה שיש זו ההערכה האישית שלך לגבי טיב החברה והסיכון של ההשקעה בה.

שאתה באמת כבר חי לפי כלל ה4 אחוז
תשואה קבוע של 4 אחוז ללא תלות בשוק ההון אפילו מאוד עוזרת לך לצלוח משברים

כאמור, אתה יכול לדאוג לזה לבד. מסכים שיכול להיות יתרון פסיכולוגי בזה שעושים את זה בשבילך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
החברות לא הורידו את הדיבידנד בעבר. אין לך שום חוזה איתן שמבטיח משהו לגבי העתיד, החברה לא חתמה שהיא ב״מועדון זהב״ כלשהו.
נכון. אבל עדין הסיכוי שחברה כזאת תקטין משמעותית את סכום הדיבידנד, משמעותית נמוך מזה שמדד מסוים לא יעשה תשואה חיובית בשנה מסויימת

בסוף הכל זה משחק של הסתברות
אבל עקרונית הסיכוי לפגיעה בתזרים הוא משמעותית נמוך

אם זה לרוב החברות האלה לא יתנו אותה התשואה הממוצעת מול מדד רחב
כאמור, אתה יכול לדאוג לזה לבד. מסכים שיכול להיות יתרון פסיכולוגי בזה שעושים את זה בשבילך.
דווקא היתרון הפסיכולוגי הוא יותר בזמן נפילות משמעותיות כמו הקורונה או 2008
שם משקיע דיבדנדים בכלל לא שובר את הראש הוא ממשיך כרגיל לממש קופונין קבועים שלו

מול משקיע מדד שצריך לנשוך שפתיים ולחכות שיעבור זעם או להתחיל לשקול לצמצם צריכה ולהוציא פחות קרי תקציב העצמות היבשות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
J מרגיש מבולבל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
D מרגיש שאני מדשדש בפן השקלי בהשקעות - אשמח לעצה שוק ההון 7
א האם ההצעה שקיבלתי מחברת הפנסיה הגיונית? מרגיש לי טוב מדי שוק ההון 20
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
א מרגיש מרומה (אינטראקטיב ישראל) צרכנות פיננסית 18
ש מרגיש שהולכים לי על הראש במשרד - מה לעשות? אוף טופיק 2
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
M מרגיש מרומה (מחיר למשתכן) נדל"ן 31
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
R מרגיש אבוד (בן 20) התפתחות אישית 31
S מרגיש אבוד... יומני מסע אישיים 29
Y מרגיש תקוע לאחרונה, אשמח לעזרתכם התפתחות אישית 9
M מרגיש מעט מבולבל שוק ההון 10
ע פוליסה פיננסית - למה אני מרגיש שכולם דוחפים אותי לשם? שוק ההון 53
W מרגיש שתשואת קרנות בלקרוק הישראליות נמוכה מהמקבילות האירופאיות שוק ההון 12
R מרגיש ריקנות יומיומית אוף טופיק 78
ר שאלה\עזרה מרגיש אבוד שוק ההון 6
ל מרגיש שהכסף שולט לי בחיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
Jasper בן עשרים ואחת מרגיש שחיסכון בא לי בקלות, אבל להתחיל להשקיע מפחיד אותי ממש. שוק ההון 18
M מישהו ממשתתפי הפורום, יכול להעיד שהוא מרגיש שהוא מנצל וחווה את החיים במלואם? התפתחות אישית 63
ה סולידית, מרגיש לי שאת פיקטיבית אוף טופיק 21
C מדוע לא לוקחים מס דיבידנדים כמו שצריך על חברות שיושבות מחוץ לארה"ב מיסים 0
ע פקיעת קנייה מחוץ לבורסה שוק ההון 6
tpr פיזור השקעות מחוץ לארה״ב שוק ההון 4
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
yanosh34 שווי הוגן S&P500 מחוץ לשעות מסחר שוק ההון 9
G איך להפריד חשבון משותף מחוץ לארץ? צרכנות פיננסית 2
A האם עסק פטור בתחום מסוים יכול לבצע עבודות מחוץ לתחום העיסוק הרשום יזמות והגדלת הכנסות 0
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
S שוואב ומסחר בבורסות מחוץ לארה״ב שוק ההון 23
G ננעלתי מחוץ לחשבון באינטראקטיב ברוקרס אוף טופיק 4
R הוצאת כספים מחוץ לישראל - דו"ח למס הכנסה מיסים 7
oferM סקר: האם הריבית העולה תוריד את מחירי הדירות מחוץ לאיזור הפריפריה ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
לאץ' "פקטור השינה הערבה" מחוץ לעולם ההשקעות. התפתחות אישית 45
T עסקאות מחוץ לשעות המסחר הרגילות - חסרונות? שוק ההון 13
הנולד וולס פרגו סוגרים חשבונות לתושבים מחוץ לארה"ב? צרכנות פיננסית 41
T החזקת ניירות ערך מחוץ לגבולות הארץ שוק ההון 49
D מחיר למשתכן + בעלות בדירה או ירושה מחוץ לארץ נדל"ן 3
A זיכוי על מסי חוץ בארץ - לא ניתן לקבל זיכוי על הכנסה שהופקה מחוץ לישראל מיסים 1
A גידור מניה חסומה -- הכרה במניות שמוחזקות מחוץ לברוקראז׳ לצורך margin שוק ההון 6
T פקודת LMT מחוץ לשעות המסחר, במחיר גבוה מאוד, שקולה לפקודת MKT ? פוסטים מאיכות נמוכה 21
B מחפש קרן מחקה לשווקים מפותחים מחוץ לארה״ב שוק ההון 12
עתיד מתוק איך מוכרים מניה מחוץ למסחר ללקוח בחו"ל? שוק ההון 3
B פקודות LMT/MKT מחוץ לשעות המסחר פוסטים מאיכות נמוכה 10
שניצלוינאי שינויי מחיר מחוץ למסחר לעומת במהלך המסחר שוק ההון 2
Yos המרה למט"ח מחוץ לשעות המסחר שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה