השתחררתי מהצבא אחרי כמעט שנה. איך שהשתחררתי, התחלתי לעבוד והספקתי עד עכשיו לחסוך סכום מכובד. כרגע אני עומד על 250k (עבדתי גם לפני הצבא), וחלק מושקע מניות ובאלטושלר. כרגע אני לומד לפסיכומטרי כי אני מתכנן כבר באוקטובר הקרוב להתחיל ללמוד הנדסה מכנית באוניברסיטת תל אביב. הבעיה היא שאני בלבטים קשים, אם להתחיל ללמוד עכשיו או למשוך עוד שנה. מצד אחד, אני רוצה להעשיר את הידע שלי בכל הנוגע לעולם הפיננסי (בין אם זה נדלן, שוק ההון וכו׳) ולחסוך לפחות עוד 100k. מצד שני, אני רוצה להתחיל את התואר במטרה לסיים אתזה כמה שיותר מוקדם (השאיפה לצאת בגיל 25+- עם תואר), ולהתקדם משם עם תואר ביד. הבעיה היא, שאני לא יודע עד כמה זמן יהיה לי להשקיע בעצמי. אין לי מושג. אני מרגיש שאני נמצא כרגע בצומת שאני לא יודע לאן לפנות. אני אוכל תסביכים וכל היום חושב מה לעשות ואיך לעשות, ואני לא מוצא פתרון.
אני בונה על תואר מכיוון שאני יודע שזה יקצר לי תהליכים (בעיקר בחיסכון) להגיע לחופש כלכלי בגיל צעיר. מה הייתם עושים במצב שלי?
ונ.ב- כרגע אני נכנס לתחום הנדלן (אחרי שלמדתי את שוק ההון וממשיך ללמוד), ולומד את כל התחום הזה. חשבתי על לקנות דירה בפריפריה ולקחת משכנתא ולסגור אותה באמצעות תשלום השכירות שאקבל, אבל הבעיה היא שאם אקח משכנתא זה לפחות ל-20 שנה וזה יהווה לי בעיה בעתיד. במידה וארצה לקנות דירה, אני אצטרך 50% מהשווי של הדירה כדי לקחת משכנתא.
מה גם שאם אני אלך על זה ואקנה לי דירה, אני אעשה את זה רק בסוף שנה (באיזור נובמבר-דצמבר) ואני כבר אתחיל תואר בדיוק. זו עוד סיבה למה אני מתלבט אם להתחיל את התואר עכשיו או למשוך עוד שנה-שנתיים.
אני בונה על תואר מכיוון שאני יודע שזה יקצר לי תהליכים (בעיקר בחיסכון) להגיע לחופש כלכלי בגיל צעיר. מה הייתם עושים במצב שלי?
ונ.ב- כרגע אני נכנס לתחום הנדלן (אחרי שלמדתי את שוק ההון וממשיך ללמוד), ולומד את כל התחום הזה. חשבתי על לקנות דירה בפריפריה ולקחת משכנתא ולסגור אותה באמצעות תשלום השכירות שאקבל, אבל הבעיה היא שאם אקח משכנתא זה לפחות ל-20 שנה וזה יהווה לי בעיה בעתיד. במידה וארצה לקנות דירה, אני אצטרך 50% מהשווי של הדירה כדי לקחת משכנתא.
מה גם שאם אני אלך על זה ואקנה לי דירה, אני אעשה את זה רק בסוף שנה (באיזור נובמבר-דצמבר) ואני כבר אתחיל תואר בדיוק. זו עוד סיבה למה אני מתלבט אם להתחיל את התואר עכשיו או למשוך עוד שנה-שנתיים.