D
Deleted member 887
זה לא ברור לי..?
החברה היתה יכולה לקנות בחזרה מניות של עצמה ולהנפיק אותן בחזרה ״אחר כך״ במחיר כפול, ולתת לך פי 2 דיבידנד. היא בחרה לא לעשות את זה אלא לחלק לך מזומן עכשיו, ולכן הפסדת חצי מהדיבידנד העתידי בשביל לקבל אותו עכשיו. אז החברה נתנה לך עכשיו הלוואה על חשבון הדיבידנד העתידי, והמחיר הוא שקיבלת רק חצי.
וזה בדיוק הסיבה שאתה כמשקיע מרוויח מהאבסורד הזה שגם תו"כ משבר אתה ממשיך לקבל את אותו הקופון גם במחיר שהחברה תפסיד/ תאבד מערכה
הרי אותך לא מעניין מה מחיר המניה רק שהקופון לא ישתנה
אבל בדיוק אותו רווח/הפסד יהיה אם תמשיך למכור מניות בסכום קבוע. ״מה איכפת לי מחיר המניה, אני תמיד מוכר ב-1000 דולר כל חודש, יש לי הכנסה קבועה״. ועאל תגיד ״אם בכל חודש אני אמכור ב-1000 דולר בסוף האחזקה שלי תתאפס״ - כי אם זה נכון, אז גם אם כל חודש החברה תמשיך לחלק לך 1000 דולר דיבידנד הערך שלה יתאפס.
אבל מה אכפת לי מה מחיר המניה, כל עוד אני ממשיך לקבל את אותו הקופון של ה1 דולר שלי
שכל השוק יחזור לעצמו היא תחזור פחות, לי זה לא משנה, הקופון שלי ישמר הרי
ראה לעיל. אותו דבר במכירה.
נחזור לדוגמא
2 מניות של 10 דולר
בדיבידנד מחלק 1 דולר כל שנה, עברה משבר המניה שווה עכשיו 4 דולר, עדין מקבל עליה 1 דולר קופון - לי זה לא משנה , השווי עלה ל15 דולר - עדין 1 דולר קופון (שוב לי זה לא משנה)
במדדים אני מוכר כל שנה מניות בשביל לקבל 1 דולר, מ10 מניות השווי ירד ל5 מניות ואז צריך למכור 2 מניות בשביל לקבל את אותו 1 דולר, נשאר עם 3 מניות, המשבר ממשיך מוכר עוד 2 מניות נשאר עם 1 מניה, המשבר ממשיך מכרתי את כל המניות ולא קיבלתי את מה שאני צריך ואין לי יותר תיק....
אני טועה?
אתה טועה בכך שאתה סופר את האחזקה שלך ביחידות של ״מניה״. אין ערך אבסולוטי כזה ״מניה״, אם יש לך 10 מניות של 9 דולר או 9 מניות של 10 דולר אז יש לך אותו דבר. בדיבידנד יורד ערך המניה, במכירה יורד מספר המניות, בשני המקרים ערך האחזקה יורד אותו הדבר.
כמו שכתבתי לעיל, במצב ההיפותטי שבו בשביל להמשיך את ההכנסה הקבועה אתה גומר את כל המניות שלך, אז גם המשך הדיבידנד הקבוע היה מאפס את ערך המניה שלך.