• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מרגיש שהכסף שולט לי בחיים

• פותח הנושא פותח הנושא לחוץ_מדי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לחוץ_מדי

משתמש רשום
דירוג
8
היי,

שמי דן ואני בן 26.
אני עתודאי להנדסת תוכנה המשרת במודיעין.

בארבע השנים האחרונות (3 חובה 1 קבע) ישנתי בבסיס ראשון - חמישי ובסופ"שים נסעתי הביתה. היה לי ממש קשה נפשית להמשיך במסלול חיים הזה, מכיוון שהמרחק מהבית הוא 5 שעות נסיעה (חור בצפון) וברור שבגיל הזה כבר אין חברים שגרים באזור. לכן, את רוב הסופ"שים העברתי מול המחשב.
באחת מהתורנויות ממש נשברתי נפשית והבנתי שאני חייב לשנות את החיים שלי, אחרת התוצאה תהיה מאוד מכוערת. בשלב זה הרווחתי 8K נטו בחודש וחסכתי 7K~ בחודש (שהגיעו ל-150K חסכון כולל הפנסיה והפקדון).

רכשתי רכב ב-20K ושכרתי יחידת דיור שעולה 2K כולל הכל. בקבע יש החזרי נסיעות והחזרי שכר דירה ולכן השכר שלי עלה ב-1300 נטו.
כיום אני חוסך קרוב ל-4K בחודש (מתוך 9500) ואני מרגיש זוועה. אני מרגיש צריבה בלב על ההפרש בחסכון (3K בחודש) שאני "מבזבז" במקום לחסוך.

אני מרגיש שלא אוכל להיות מאושר אף פעם:
חוסך ומתכלב? -> סובל
משתדל לחיות כמו בן אדם? -> סובל

ואפילו לא קבלתי החלטות הרות גורל כמו חתונה, בית וילדים. את הרכב מחר אוכל למכור ואת הדירה לעזוב בסוף השנה למקום יותר זוועתי \ לבסיס. אני מרגיש שהכסף שולט לי בחיים ולא ההפך.

איך אתם מצליחים להפריד בין הצורך לחיות והצורך לחסוך?

אולי האנקדוטה הזו תעזור לך:
חיסכון זה פשוט צריכה דחויה.
כל מה שצריך להחליט אם אתה מעדיף את @לחוץ_מדי של ההווה או את @לחוץ_מדי של העתיד.
בעצם צריך למצוא איזון בין הווה לעתיד. זה לא תמיד קל, אבל הייתי במקום שלך לפני כמה שנים.
כיום כל עוד אני באחוז חיסכון של 50% ומעלה, אני לא נכנס לנבכי ההוצאות שלי לבדוק מה אפשר לקצץ.

תשמע, הייתי שנה וארבעה חודשים בלי משכורת בכלל, אחרי שמקום העבודה שלי נסגר. שנה וארבעה חודשים שחישבתי כל הוצאה והוצאה בדקדקנות על השקל, חייתי על קרן החירום שלי ולא ידעתי מתי זה הולך להיגמר.... כאחת שרגילה לחסוך עשרות אחוזים בחודש, ברור לך שהסיטואציה הזו הייתה לי מזעזעת ופשוט חייתי בחרדות.
אבלללללל....
ידעתי שזה זמני, לא ידעתי בדיוק כמה זמני, אבל שזו תקופה וזה עובר. יש תקופות כאלה, אי אפשר להתחמק מזה. צריך לעשות את המקסימום שאפשר, לנשוך שפתיים אם צריך, ולהתרכז בלעבור את התקופה הקשה (ולא להוסיף לעצמך עוד קושי בצורת הלקאה עצמית)
בהצלחה!

בתור מישהו יותר מבוגר ממך גם בגיל וגם בשלב החיים (נשוי + 3, קניית דירה וכו') אומר לך שאתה במצב מצוין ואסביר את עצמי.
אתה רווק, תחסוך כמה שאתה יכול אבל מצד שני אין שום סיבה שתתכלב. כסף זה חשוב אבל אי-אפשר לחיות כל היום בחישובים על השקל.
נכון יקר פה, לא קל, כולם עובדים קשה אבל צריך לחיות. נפש בריאה תאמין לי שווה עוד כסף במשכורת (גם אם אתה לא רואה את זה ב-X שנכנס לך כל חודש).
אתה בן 26, שכרת דירה, קנית רכב, זה בסדר גמור. זה השלב בחיים (מבטיח לך שהלחץ האמיתי עוד יגיע פשוט מקורח המציאות)
שים כסף לחתונה, דירה וגם ל-"ימים שחורים" (אין מה לעשות). עם זאת, תחייה, תבלה, תהנה ותגשים את עצמך.
כסף זה חשוב, אבל זה האמצעי ולא המטרה. חשוב לזכור שלא תמיד מה שאחרים עושים / מתנהלים זה מתאים גם לך, בסוף לכל אחד פה יש את המטרות האישיות שלו בחיים.
שורה תחתונה, לקבר לא לוקחים כלום, אבל זה לא אומר שצריך להתנהל בהפקרות. תחסוך, תהיה אחראי ותממש את המטרות והיעדים שלך בחיים.

נערך לאחרונה ב:
מכיוון שהמרחק מהבית הוא 5 שעות נסיעה (חור בצפון) וברור שבגיל הזה כבר אין חברים שגרים באזור. לכן, את רוב הסופ"שים העברתי מול המחשב.
רכשתי רכב ב-20K ושכרתי יחידת דיור שעולה 2K כולל הכל. בקבע יש החזרי נסיעות והחזרי שכר דירה ולכן השכר שלי עלה ב-1300 נטו.
אז שכרת דירה קרוב לחברים שלך? אתה מבלה איתם? אני לא כל-כך מבינה מאיפה נובע הסבל שלך.
הבן שלי עשה בדיוק כמוך (חור בצפון, קבע, עבר לת"א עם שותפים-חברים, קנה רכב, קיבל השתתפות). גם נהנה מאד וגם חסך לא מעט כסף.
צריך לעשות את המקסימום שאפשר, לנשוך שפתיים אם צריך, ולהתרכז בלעבור את התקופה הקשה
נשמע לי פתרון מדכא מדי. למה לנשוך שפתיים ולמה תקופה קשה? החיים שלו נשמעים לי דבש, זה רק הסיפור שהוא מספר לעצמו שמקלקל את זה.

נשמע לי פתרון מדכא מדי. למה לנשוך שפתיים ולמה תקופה קשה? החיים שלו נשמעים לי דבש, זה רק הסיפור שהוא מספר לעצמו שמקלקל את זה.

גם אני לא הייתי מתלוננת על חיים כאלה, אבל בכל זאת בא אדם ומספר שקשה לו להתמודד...
לפעמים אין מה לעשות אלא להתמודד, זה גם לגמרי ברור שהקושי הספציפי שהוא מתאר ייפתר באזרחות

אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר חסכון או.איכות חיים
ולא לשכוח שהחייםצזה קצת יותר מ 3 שנים צבא, אז ,להיכנס למרה שחורה בגלל
שאתה מוציא 3 שח ולא אפס נראה לי קצת מוגזם,
בגלל שתארת דכאון ומחשבות על גבול הטורדניות כדאי שתיזהר שלא תתדרדר,
things ain't so bad financially

משתדל לחיות כמו בן אדם? -> סובל
לא הבנתי אם אתה משתדל לחיות כמו בן אדם או חי כמו בן אדם.
היה לך קשה כי לא היו חברים באזור. עכשיו יש?
זה הזמן שלך לבלות, לצאת, להכיר אנשים ולחיות, ולדעתי זו צריכה להיות המטרה שלך כרגע. בנית לעצמך תקציב עם חיסכון, ונשמע שאתה בהחלט מסוגל להתנהל תקציבית. תגדיר מהן שתיים - שלוש המטרות המרכזיות שלך לשנה שנתיים הקרובות, תדרג אותן, תכין תוכנית להשיג אותן ותתמקד בהשגתן.

היי,
כיום אני חוסך קרוב ל-4K בחודש (מתוך 9500) ואני מרגיש זוועה. אני מרגיש צריבה בלב על ההפרש בחסכון (3K בחודש) שאני "מבזבז" במקום לחסוך.

אתה לא מבזבז, אתה משקיע.

אתה רוכש ארבעים שעות פנויות נוספות בחודש (4*5*2, ואולי יותר כי נסיעות זה מעייף), הלוואי שיכולתי לקנות עוד עשר שעות כל שבוע כל כך בזול. אני מוכן לשלם פי חמש. המשאב הכי נדיר הוא זמן, ואתה חוסך אותו. לי לקח עשרות שנים עד שהבנתי את זה.

כמובן שכעת, כשיש לך זמן נוסף אתה צריך להשתמש בו ביעילות. נצל את הזמן כדי לפתח את הכישורים שלך, כדי לבנות חייים מלאי משמעות, וכדי לייצר יותר ערך בעבודה. כל אלה יתרמו לך, גם לסיפוק וגם לחשבון הבנק.

נשמע שאתה משליך את התחושות שלך על דברים טכניים וחיצוניים (5 שעות נסיעה לסופש, אחוז חיסכון קטן יותר וכו'). תנסה להתעלם רגע מה'סיבות' החיצוניות הללו. איך החיים שלך נראים באופן כללי, בלי קשר לכסף? האם יש לך אנשים שקרובים אליך? אנשים שאתה משתף אותם בחוויות ובתחודות שלך ושהם משתפים אותך? האם יש לך חברים או בני משפחה קרובים? האם יש לך תחביבים שאתה אוהב לעסוק בהם? תחומי עניין שמסקרנים אותך? אנשים/חיות מחמד/עציצים שתלויים בך? קהילה או סביבה כלשהי שאתה מרגיש חלק ממנה? תקוות ושאיפות לעתיד? תחושת ביטחון בעצמך, ביכולות שלך ובכך שאתה בונה לעצמך עתיד טוב יותר וזיכרונות שמחים יותר? בסופו של דבר, אני מאמין שהדברים הללו משמעותיים הרבה יותר לאושר שלך ולרגשות שלך מאשר לכמה שעות לוקחץ הנסיעה להורים או כמה אחוז מהמשכורת שלך אתה חוסף

עוד מספר שנים בודדות כשתצא לשוק האזרחי תרוויח בחודש פי כמה ממה שהיום אתה "מבזבז" ולא תבין למה בזבזת שנים יקרות בלדאוג מכסף.
חסכון זה חשוב, אבל צריך גם פרופורציה. אתה מרוויח היום משמעותית פחות ממה שאתה "שווה" בשוק החופשי. את ה 3K שאתה "מבזבז יותר מדי" כל חודש אתה תחסוך אחר כך בשבוע, אם תמשיך להיות מודע לכסף ולכלכל את עצמך בצורה לא פזרנית.

אולי תוותר על הרכב? אפשר לחיות בלעדיו.
תסתפק ביחידת דיור. אני מניח שתוכל לחסוך 5.5 אלף ש"ח במקום 4 אלף ש"ח.

איך אתם מצליחים להפריד בין הצורך לחיות והצורך לחסוך?

היי
בוא נתחיל עם חשיבה חיובית, בגיל צעיר אתה מבין את המציאות, זה השלב הראשון למציאת פתרון.

עכשיו אתה צריך להחליט האם להיות מצוברח מהעובדות ולהרים ידיים, או, לנסות לחשוב כיצד ניתן להתמודד עם המציאות.
התשובה לשאלה שלך כיצד מפרידים בין הצורך לחיות לצורך לחסוך, זה שונה מאדם לאדם, ישנם 3 סוגי משקיעים:

1. אלו המתמקדים בחיסכון אגרסיבי על חשבון הצורך לחיות

2. אחרים המצליחים למצוא איזון בין שניהם (אבל כאן כדי לאפשר זאת, יש צורך בהכנסה נאה וחסכון חודשי בהתאם)

3. הסוג הנוסף, הם אלו המרגישים מספיק בטוחים לא לחשבן להוצאות, בזכות היכולת שלהם להגדיל הכנסות ושווי של ההון

אתה צריך לבחור איזה סוג של משקיע אתה מעוניין להיות.

עוד מספר שנים בודדות כשתצא לשוק האזרחי תרוויח בחודש פי כמה ממה שהיום אתה "מבזבז" ולא תבין למה בזבזת שנים יקרות בלדאוג מכסף.
חסכון זה חשוב, אבל צריך גם פרופורציה. אתה מרוויח היום משמעותית פחות ממה שאתה "שווה" בשוק החופשי. את ה 3K שאתה "מבזבז יותר מדי" כל חודש אתה תחסוך אחר כך בשבוע, אם תמשיך להיות מודע לכסף ולכלכל את עצמך בצורה לא פזרנית.
אני מאוד לא מסכים עם ההשוואה,
השכר שהוא מקבל כיום בתור איש קבע מגולם בו רכיב של חיסכון לפנסיה,
מכיוון שאנשי צבא פורשים בגיל מוקדם יותר (54 מקסימום לג'ובניקים), מרכיב המשכורת שלהם אומנם רגיל אבל בפנסיה הם מקבלים הרבה יותר, מה גם שיש לו ביטחון תעסוקתי מאוד גבוה, והוא לא צריך לדאוג אם יפטרו אותו או יקצצו אותו כמו שעושים בגופים הפרטיים

אה ושכחתי את זה שהוא עקץ את הצבא בתואר בחינם, בתמורה ללעבוד עוד 3 שנים :)

לדעתי כלכלית הוא בתנאים מעולים, או שאולי אני הוזה וכולם מרויחים 30 וצפונה?

כמה שאתה טועה בהנחות שלך. קודם כל התואר הוא לא בחינם. לפחות ככל הידוע לי וזה מה שהיה כשאני למדתי הסבה בסך הכל דוחה לך את השירות ולא משלם לך על התואר.
מעבר לכך כמעט אף עתודאי לא מתכנן להישאר בצבא שניה מעבר לחתימה של השלוש שנים קבע, כך שהפנסיה ממש לא מעניינת אותו. אולי לא מרוויחים 30 אלף בחודש כולם אבל 20 ומעלה מאוד סביר

המשאב הכי נדיר הוא זמן, ואתה חוסך אותו. לי לקח עשרות שנים עד שהבנתי את זה.
כל כך נכון, לקח לי שנתיים להבין את זה...עברתי לגור לבד (קרוב לעבודה) ולכן אני "חוסך" פחות אבל כנראה שאחיה יותר, כי אני לא מתעצבן כמעט בגלל הנסיעה לעבודה ואני לא חושש אם יהיה פקק, אם האוטובוס יגיע וכו' וכו'. זו הרגשה נהדרת:)

אולי הדעה הכי לא קונבנציונלית עד כה, אבל לי אישית זה עובד. קח ברייק מדי פעם, חופשה זולה (מספיק אחת שתתכנן אותה מספיק זמן מראש בשביל לסגור מחירים טובים), עצירה לכמה ימים בלי לעשות יותר מדי. בשורה התחתונה- תנקה את הראש אחת לכמה זמן. תשתדל לא להגיע לסף התחושה שאתה חש כרגע, אלא תשים לב מתי אתה נשחק או מרגיש קושי מתמשך ותמנע את הנפילה "לבור". לדעתי אפשר ורצוי לייצר הפסקות שיאפשרו לך לטעון אנרגיות מחדש (מבחינה פיזית ונפשית), אמנם זה לא טריוויאלי, ולא "סולידי", אבל כשאתה מצמיד שקל שקל, הידיעה שאתה עובד קשה וכרגע אתה צריך מנוחה ואתה מאפשר לעצמך לקבל אותה היא ראשונה במעלה בשבילי. אני רואה בדרך הזאת כיעילה יותר מאשר להגיע להגיע למצב "חנוק" מרוב תחושות מורכבות, מה גם שהיא מאפשרת לצעוד קדימה מיד לאחר מכן.

*ניתן למצוא פתרונות סולידיים לחופש/טיול שיטעינו אותך באנרגיות חדשות גם בלי לקרוע את הכיס: טיולים בארץ, בילוי בים/כנרת, טיסה לחו"ל שמתוכננת מראש היטב, אפילו סתם לשחרר קצת ולבלות עם קרובים יותר מהרגיל.

בדר"כ תחושות כאלו מציפות חרדות וקשיים אישיים, אם מעניין אותך להעמיק תעשה ויקטור פראנקל בגוגל. אם לא, פשוט תחשוב על זה שכל החיים לפניך, ואתה כן מגלה אחריות לעתידך הפיננסי, לכן לשחרר מעט עשוי לעזור יותר מאשר להזיק.

בהצלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
א מרגיש מרומה (אינטראקטיב ישראל) צרכנות פיננסית 18
ש מרגיש שהולכים לי על הראש במשרד - מה לעשות? אוף טופיק 2
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
M מרגיש מרומה (מחיר למשתכן) נדל"ן 31
A מרגיש מחוץ למשחק של שוק ההון - דווקא בגלל הפורם והטוויטר של הסולידית.... שוק ההון 108
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
R מרגיש אבוד (בן 20) התפתחות אישית 31
S מרגיש אבוד... יומני מסע אישיים 29
Y מרגיש תקוע לאחרונה, אשמח לעזרתכם התפתחות אישית 9
M מרגיש מעט מבולבל שוק ההון 10
ע פוליסה פיננסית - למה אני מרגיש שכולם דוחפים אותי לשם? שוק ההון 53
W מרגיש שתשואת קרנות בלקרוק הישראליות נמוכה מהמקבילות האירופאיות שוק ההון 12
R מרגיש ריקנות יומיומית אוף טופיק 78
ר שאלה\עזרה מרגיש אבוד שוק ההון 6
Jasper בן עשרים ואחת מרגיש שחיסכון בא לי בקלות, אבל להתחיל להשקיע מפחיד אותי ממש. שוק ההון 18
M מישהו ממשתתפי הפורום, יכול להעיד שהוא מרגיש שהוא מנצל וחווה את החיים במלואם? התפתחות אישית 63
ה סולידית, מרגיש לי שאת פיקטיבית אוף טופיק 21
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
H בן 31 שרוצה שהכסף יתחיל לעבוד בשבילו יומני מסע אישיים 10
aviadalush מאיפה מתחילים מעוניין להשקיע במקום שהכסף יישב בעו''ש שוק ההון 1
Zach Moshe למה העברת סוויפט לוקחת עוד 2 ימי עסקים *אחרי* שהכסף הגיע לבנק בארץ? צרכנות פיננסית 8
צ לא שולט בעצמי מבחינה כלכלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15

נושאים דומים

Back
למעלה