• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע

• פותח הנושא פותח הנושא tee
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

tee

משתמש רשום
דירוג
0
שלום.

אני בן 40+ עם משפחה וכבר יש לי בית משלי בצפון הארץ. חסכנו כסף וירשתי גם מההורים שנפטרו כסף ודירות שהם קנו באזור הקריות (שם גרנו)
בעשור האחרון אני משקיע את הכסף עצמאית דרך היועץ בבנק ובתיק מנוהל בבית השקעות, וגם מקבל תשואה מעליית ערך הדירות ושכירות.
כשקניתי את הבית שאני גר בו היה לי הון עצמי ל100% ולא הייתי צריך משכנתא (טעות שאני מצטער עליה) ואין לי מושג עד היום איך עושים את זה.

שמתי לב שהתשואה על עליית הערך בנדלן שלי עולה על התשואה של תיק ני״ע למרות שאני מושקע 50-70% מנייתי בשנים האחרונות. לכן חשבתי לקנות להשקעה.
כמה מגבלות פסיכולוגיות שמגבילות אותי בביצוע. לא יודע כמה מזה אמיתי.
1. עצם העובדה שהתנסיתי בהשכרה של דירות באזור עם אוכלוסיה לא מהטופ, מפחיד אותי בלקנות באיזור כזה (ירשתי). יש בעיה בלמצוא שוכרים כשהדירה מתפנית. השוכרים עלולים להשאיר חובות וקשה למצוא שוכרים שישלמו צ׳ק בנקאי או יתנו ערב עם גב ממשי. שכנים בעייתיים וכו׳. אני יודע ששם בפריפריה ובכל השכונות ״הפנינות״ שמשקיעים מכל הארץ זורמים, יש תשואה יחסית עדיפה, אבל זה בא במחיר של איכות הדייר והתעסקות. מה גם שיש לי אמונה שהפריפריה תמיד אחרונה לעלות אחרי המרכז והשרון ותהיה הראשונה לרדת כשיגמרו הביקושים. אין לי מגבלה של הון עצמי נמוך שתחייב אותי להתרחק מהמרכז. ולכן אני נוטה לחדרה עד תל אביב.
2. דירות יד שנייה. עד לפני שנה חשבתי להשתדרג ולמצוא משהו גדול יותר עבורי בעיר מגורי (שעה מתל אביב, 20 ד׳ מחיפה). בכל פעם שראיתי דירות ביד 2 ובפייסבוק, המחיר היה מנופח. גם הלכתי לא פעם וראיתי פיזית דירות. אנשים עפים על עצמם ב 20% מעל המחירים שרשומים בראשות המיסים וזה מרתיח אותי. אני לא יודע להתמקח ולא רואה את עצמי בא למישהו שרוצה 3מ׳ על דירה ששווה 2.5מ׳ ומוריד אותו משמעותית. אז אני מתעצבן ומוותר מראש. שנה אחרי כל מקרה כזה והיו כמה, המחירים באמת עלו והצטערתי שאין יותר את המחיר שהוא רצה והייתי כבר מוכן לשלם אבל אין. אני כבר לא מחפש לעצמי אלא להשקעה, אבל נותרתי באותה בעיה שאין לי איך להעריך כמה שווה דירה באמת וגם אם כן, לא יודע איך להתמודד עם מוכר שרוצה יותר.
3. לא אוהב מתווכים. מתווך הוא middle man. בשוק עם תחרות משוכללת ומידע חופשי בין קונים למוכרים המתווך לא מוסיף כלום. יותר מזה, נתקלתי לא פעם באנשים לא ישרים שיגידו הכל כדי לסגור עסקה ואני נוטה לא ללכת על עסקאות תיווך. השכר טרחה שלהם מוגזם ביותר יחסית לתמורה שהם נותנים. אבל הם יצרו מצב שהם בלוקר בשוק כי הם השתלטו על רוב ההיצע והקונים נותרים בלית ברירה וחייבים לממן אותם. קשה מאוד למצוא מוכרים מהאינרנט ללא תיווך.
4. דירות חדשות. לא מבין בזה כלום. מעולם לא גרתי בדירה חדשה, לא דיברתי עם קבלן, לא יודע איפה מוצאים מקום שאפשר לפגוש כמה קבלנים במכה או מקום שעוזר להשוות בין ההצעות שלהם. אני רואה פרסומות באינטרנט וזה לרוב ללא מחיר (או החל מ.. שלא מסביר דבר). אני יכול להשאיר פרטים ושיחזרו אלי אבל הם עלוקות. אני רוצה כמו בקניון ללכת ולהשוות בזמני החופשי ולבחור, אבל מרגיש כמו בשוק במזרח הרחוק שכולם עטים עליך ולא עוזבים אותך עד שתקנה. בא לי זאפ לדירות. או במינימום איזה יריד שאפשר במכה להסתובב, לראות מפרטים של כמה וכמה פרוייקטים, בלי להשאיר פרטים.
5. המרכז והשרון. אני לא במקור משם. ואני יודע שהתשואה לשכירות באופן יחסי נמוכה לעומת הצפון. אבל מרגיש לי כמו הדבר הנכון לעשות כי הביקוש תמיד יהיה קיים ואף יגדל, והפוטנציאל לשוכרים ממש גרועים קטן כשמחיר הדירה גדל ויש לי ביקוש. בא לי לקנות אבל אני לא מכיר את הערים ואת האוכלוסיה בכל שכונה. עשיתי מעבר על מדלן ויש הרבה מידע ועדיין קצת רועד שצריך לבחור בין שכונה x בהרצליה לשכונה y ברעננה. אין לי מושג בתכלס איך האוכלוסיה, תחבורה, תכנון עתידי. הרכב אוכלוסייה בעיר (העיריה משרתת את כולם)

bottom line יש לי הון עצמי 100% לקנות דירת 4 חדרים בכל מקום שהוא לא מרכז תל אביב. ואני לא מצליח להתמקד והזמן עובר. עצות?

1. נשמע שאם אתה לא מסוגל לבצע משא ומתן בעצמך, אתה בדיוק הבן אדם שצריך מתווך.
2. אתה יכול להחליט משהו, ואתה יכול להמשיך לחשוב על זה. נשמע שאתה מספיק עשיר כדי לעשות מה שאתה רוצה. אתה מבין את כל הנקודות ופשוט אין לך סיבה מספיק טובה לקבל החלטה כי החיים שלך לא מושפעים מזה בטווח הקצר.

1. נשמע שאם אתה לא מסוגל לבצע משא ומתן בעצמך, אתה בדיוק הבן אדם שצריך מתווך.
2. אתה יכול להחליט משהו, ואתה יכול להמשיך לחשוב על זה. נשמע שאתה מספיק עשיר כדי לעשות מה שאתה רוצה. אתה מבין את כל הנקודות ופשוט אין לך סיבה מספיק טובה לקבל החלטה כי החיים שלך לא מושפעים מזה בטווח הקצר.
1. מתווך לא מנסה להתמקח בעבורי. הוא מציג לי את המוכרים בשוק ולוקח את הצד שלהם. בכלל האינטרס שלו הוא המחיר הגבוה. האחרון שאקח אותו בתור שחקן הוגן או בעדי.
2. לצערי זה בעוכרי כרגע.

מתווך לא מנסה להתמקח בעבורי. הוא מציג לי את המוכרים בשוק ולוקח את הצד שלהם. בכלל האינטרס שלו הוא המחיר הגבוה. האחרון שאקח אותו בתור שחקן הוגן או בעדי
לדעתי זאת הכללה. מתווך טוב יכול להתמקח מצויין עבורך. מתווך גם יכול לקבל דמי תיווך רק ממך ואז אתה הלקוח. המתווך יישמח למחיר גבוה, אבל יותר יישמח לעסקה.

מתווך לא מנסה להתמקח בעבורי. הוא מציג לי את המוכרים בשוק ולוקח את הצד שלהם. בכלל האינטרס שלו הוא המחיר הגבוה
כל הדברים שכתבת נובעים מדעה קדומה.
מתווך מחפש לסגור כמה שיותר מהר עסקה ולכן הוא ינסה לשכנע את המוכר לרדת קצת במחיר, ואת הקונה להעלות. זה לא מאד משנה לו אם הנכס יימכר בהנחה/תוספת של 5% או 10% כי זה יוריד/יוסיף לו כמה אלפי שקלים לעומת מצב שהוא לא מקבל מהר את החלק הגדול של התיווך אם העסקה נתקעת במשך חודשים או בכלל לא אם היא מתבטלת.
שמתי לב שהתשואה על עליית הערך בנדלן שלי עולה על התשואה של תיק ני״ע למרות שאני מושקע 50-70% מנייתי בשנים האחרונות.
בעשור האחרון אני משקיע את הכסף עצמאית דרך היועץ בבנק ובתיק מנוהל בבית השקעות
לא הבנתי. זה נשמע שגם בבנק וגם בבית ההשקעות מישהו אחר מנהל לך את ההשקעות. אתה יודע להגיד במה אתה מושקע ולמה? כמה קניות ומכירות יש בתיקים שלך בשנה? מה דמי הניהול שגובים ממך? אולי ההשקעות לא תואמות את מטרותיך?
חשבתי לקנות להשקעה
עד לפני שנה חשבתי להשתדרג ולמצוא משהו גדול יותר עבורי בעיר מגורי
אז אתה רוצה להשתדרג או לקנות דירה להשקעה? ומה אשתך חושבת על העניין? כי אני רואה שאתה כותב בגוף ראשון יחיד.

1. מתווך לא מנסה להתמקח בעבורי. הוא מציג לי את המוכרים בשוק ולוקח את הצד שלהם. בכלל האינטרס שלו הוא המחיר הגבוה. האחרון שאקח אותו בתור שחקן הוגן או בעדי.
מתווך שואף יותר מהכל לסגור עסקה, שינוי במחיר העסקה יזיז את העמלה שלו במעט מאוד, וגם ככה מתווכים נלחמים על עסקאות כי לא קל להתפרנס כמתווך.

בעשור האחרון אני משקיע את הכסף עצמאית דרך היועץ בבנק ובתיק מנוהל בבית השקעות, וגם מקבל תשואה מעליית ערך הדירות ושכירות.
ממליץ לשקול מחדש האם לעבוד עם היועץ בבנק, ייתכן שיש טובים כמובן אבל יצא לי להיחשף לכמה תיקים גרועים במיוחד עם קרנות בדמי ניהול של 1% ואפילו 2%.
אני רוצה להאמין שבבתי השקעות כאשר אתה משלם על הייעוץ אז התמורה כבר יותר טובה, אבל אני לא מכיר.

3. לא אוהב מתווכים. מתווך הוא middle man. בשוק עם תחרות משוכללת ומידע חופשי בין קונים למוכרים המתווך לא מוסיף כלום. יותר מזה, נתקלתי לא פעם באנשים לא ישרים שיגידו הכל כדי לסגור עסקה ואני נוטה לא ללכת על עסקאות תיווך. השכר טרחה שלהם מוגזם ביותר יחסית לתמורה שהם נותנים. אבל הם יצרו מצב שהם בלוקר בשוק כי הם השתלטו על רוב ההיצע והקונים נותרים בלית ברירה וחייבים לממן אותם. קשה מאוד למצוא מוכרים מהאינרנט ללא תיווך.
אף אחד לא אוהב מתווכים, אפילו מתווכים לא אוהבים מתווכים, אבל כרגע הם חולשים על רוב העסקאות, אז צריך להבין אם העסקה כדאית כולל תיווך ולא לנסות לשנות את העולם.
ואם כבר יש מתווך בעסקה, צריך להפעיל אותו ולגרום לו לעבוד בשביל העמלה שלו, להתמקח על המחיר, לדאוג לתנאי תשלום שיתאימו לך, ועוד דברים במומ.

5. המרכז והשרון. אני לא במקור משם. ואני יודע שהתשואה לשכירות באופן יחסי נמוכה לעומת הצפון. אבל מרגיש לי כמו הדבר הנכון לעשות כי הביקוש תמיד יהיה קיים ואף יגדל, והפוטנציאל לשוכרים ממש גרועים קטן כשמחיר הדירה גדל ויש לי ביקוש. בא לי לקנות אבל אני לא מכיר את הערים ואת האוכלוסיה בכל שכונה. עשיתי מעבר על מדלן ויש הרבה מידע ועדיין קצת רועד שצריך לבחור בין שכונה x בהרצליה לשכונה y ברעננה. אין לי מושג בתכלס איך האוכלוסיה, תחבורה, תכנון עתידי. הרכב אוכלוסייה בעיר (העיריה משרתת את כולם)
אפשר להסכים שעליית הערך במרכז הארץ תמשיך להיות יותר גבוהה מאשר בפריפריה.
אבל לפי התיאור נראה שאתה רוצה להחזיק את הנכס בשביל השכירות, נכס במרכז יביא לך קצת פחות מ3% תשואת שכירות אם תתחשב בכל העלויות הנלוות, בעוד שבפריפריה אפשר להגיע ל5% וגם עלויות התחזוקה יותר נמוכות.
בשביל שהנכס במרכז ידביק את הנכס בפריפריה מבחינת שכירות צריך עלייה בשכירות של 66% בשעה שהשכירות של הנכס בפריפריה לא תעלה, זה יכול לקרות, אבל ייקח הרבה שנים.

חשבת לקחת שירות של ליווי משקיעים?

bottom line יש לי הון עצמי 100% לקנות דירת 4 חדרים בכל מקום שהוא לא מרכז תל אביב. ואני לא מצליח להתמקד והזמן עובר. עצות?
אתה לא אוהב להתמקח, להשאיר פרטים, לבדוק ברשת פרטים על ערים ושכונות ולא לחשב תשואה עתידית כדי לדעת כמה כדאי לשלם על הנכס ולא להתעסק עם שוכרים בעייתיים.
אז אתה בעצם לא רוצה להיות משקיע נדל"ן.
אתה יכול לקחת עזרה בתשלום ולהניח שגם אחריה אתה תרוויח פחות ממשקיעים אחרים (כי בנדלן לא כולם מקבלים אותה תשואה כמו בסנופי).
ואתה יכול לוותר על רכישת נכס אחד במיליוני ש"ח בתחום בו אתה לא מבין ולא רוצה להתעסק, ולהמשיך להרוויח (סטטיסטית) בשוק ההון.

אתה יכול לקחת עזרה בתשלום ולהניח שגם אחריה אתה תרוויח פחות ממשקיעים אחרים (כי בנדלן לא כולם מקבלים אותה תשואה כמו בסנופי).
ואולי יותר?

כל הדברים שכתבת נובעים מדעה קדומה.
מתווך מחפש לסגור כמה שיותר מהר עסקה ולכן הוא ינסה לשכנע את המוכר לרדת קצת במחיר, ואת הקונה להעלות. זה לא מאד משנה לו אם הנכס יימכר בהנחה/תוספת של 5% או 10% כי זה יוריד/יוסיף לו כמה אלפי שקלים לעומת מצב שהוא לא מקבל מהר את החלק הגדול של התיווך אם העסקה נתקעת במשך חודשים או בכלל לא אם היא מתבטלת.

לא הבנתי. זה נשמע שגם בבנק וגם בבית ההשקעות מישהו אחר מנהל לך את ההשקעות. אתה יודע להגיד במה אתה מושקע ולמה? כמה קניות ומכירות יש בתיקים שלך בשנה? מה דמי הניהול שגובים ממך? אולי ההשקעות לא תואמות את מטרותיך?

אז אתה רוצה להשתדרג או לקנות דירה להשקעה? ומה אשתך חושבת על העניין? כי אני רואה שאתה כותב בגוף ראשון יחיד.
יכול להיות שאת צודקת לגבי מתווך וזה לגמרי פסיכולוגי ואני מורתע מהנוכחות שלהם, ואוטומטית הם נגדי.
לגבי הרכב ההשקעות מנייתי בעיקרו, בבית ההשקעות יש דומיננטיוות לשוק המקומי, כך שבשנתיים האחרונות, לא מלקק דבש. הצפי המקורי לא להצטרך את הכסף כ10 שנים (מה שהיה נכון). לא עוקב אחרי תנועות בני״ כ״ ואין הרבה יחסית.
חושב להשקעה, ירדתי משידרוג. אשתי איתי בעניין אבל פסיבית בענייני כסף.

נערך לאחרונה ב:
מתווך שואף יותר מהכל לסגור עסקה, שינוי במחיר העסקה יזיז את העמלה שלו במעט מאוד, וגם ככה מתווכים נלחמים על עסקאות כי לא קל להתפרנס כמתווך.

ממליץ לשקול מחדש האם לעבוד עם היועץ בבנק, ייתכן שיש טובים כמובן אבל יצא לי להיחשף לכמה תיקים גרועים במיוחד עם קרנות בדמי ניהול של 1% ואפילו 2%.
אני רוצה להאמין שבבתי השקעות כאשר אתה משלם על הייעוץ אז התמורה כבר יותר טובה, אבל אני לא מכיר.

אף אחד לא אוהב מתווכים, אפילו מתווכים לא אוהבים מתווכים, אבל כרגע הם חולשים על רוב העסקאות, אז צריך להבין אם העסקה כדאית כולל תיווך ולא לנסות לשנות את העולם.
ואם כבר יש מתווך בעסקה, צריך להפעיל אותו ולגרום לו לעבוד בשביל העמלה שלו, להתמקח על המחיר, לדאוג לתנאי תשלום שיתאימו לך, ועוד דברים במומ.

אבל לפי התיאור נראה שאתה רוצה להחזיק את הנכס בשביל השכירות, נכס במרכז יביא לך קצת פחות מ3% תשואת שכירות אם תתחשב בכל העלויות הנלוות, בעוד שבפריפריה אפשר להגיע ל5% וגם עלויות התחזוקה יותר נמוכות.
בשביל שהנכס במרכז ידביק את הנכס בפריפריה מבחינת שכירות צריך עלייה בשכירות של 66% בשעה שהשכירות של הנכס בפריפריה לא תעלה, זה יכול לקרות, אבל ייקח הרבה שנים.

חשבתי ודיברתי עם אחד. הרגשתי שהוויב הוא לגרום לי לקנות כמה שיותר דירות פח קטנות ולקסם תשואה, אבל החשש משוכרים פח הכריע אותי.

חוזר לכוונה המקורית של השאלה שלי. (נתעלם רגע מהביקורת על על הרקע)
אני חושב לקנות דירה (4 חדרים) חדשה במקום שבו גרים שוכרים איכותיים. איך עושים את זה?
איך אני פוגש כמה שיותר קבלנים בלי שירדפו אחרי לנצח?
איך משווים בין קבלן אחד לשני?
מה השכונות שהכי כדאי לי להשוות? (תנו דוגמאות)
המחיר שהקבלנים רוצים גבוה מהמחיר של דירות יד2 באיזור, גם אם חדשות. איך יודעים כמה סביר לשלם?

המטרה שלי היא לאו דוקא למקסם רווח משכירות או מעליית ערך.
המטרה היא ליצר אפיק הכנסה פסיבית עם תנודתיות פחותה משוק ההון ורווחיות שוות ערך או גבוהה יותר. ולהתעסק עם הנכס פחות ככל האפשר. זה לא העבודה שלי.
אני לא רוצה לקחת ימי חופש מהעבודה כדי לתבוע שוכרים, או כדי לחפש שוכרים לאותה דירה במשך חודשים, או להפגש עם אנשי שיפוצים שיתקנו נזקים.

לגבי הרכב ההשקעות מנייתי בעיקרו, בבית ההשקעות יש דומיננטיוות לשוק המקומי, כך שבשנתיים האחרונות, לא מלקק דבש.
למה? גם ככה כל החיים שלך והדירות שלך בוילה הקטנה שלנו בג׳ונגל, למה לא לבזר את ההשקעות לשאר העולם?

חשבתי ודיברתי עם אחד. הרגשתי שהוויב הוא לגרום לי לקנות כמה שיותר דירות פח קטנות ולקסם תשואה, אבל החשש משוכרים פח הכריע אותי.
יש כמובן המון מלווי משקיעים, טובים וגרועים.

דירה ברף המחירים הנמוך של המרכז, תביא שוכרים באיכות נמוכה יותר ממה שאתה יכול לקבל אם תקנה בפריפריה אבל בשכונות טובות.

המטרה שלי היא לאו דוקא למקסם רווח משכירות או מעליית ערך.
המטרה היא ליצר אפיק הכנסה פסיבית עם תנודתיות פחותה משוק ההון ורווחיות שוות ערך או גבוהה יותר. ולהתעסק עם הנכס פחות ככל האפשר. זה לא העבודה שלי.
אני לא רוצה לקחת ימי חופש מהעבודה כדי לתבוע שוכרים, או כדי לחפש שוכרים לאותה דירה במשך חודשים, או להפגש עם אנשי שיפוצים שיתקנו נזקים.
לדעתי ההתעסקות העיקרית היא ברכישה של הנכס ולא בניהול שלו, אבל יש אנשים שרואים שיחה מהשוכר שלהם בטלפון ומתחילים להילחץ.

לא צריך להיפגש עם אנשי מקצוע כדי לשלוח אותם לתיקונים בדירה, אפשר לתת להם לתאם ישירות מול השוכר ורק לסגור מולם טלפונית את המחיר ותכולת העבודה.

לא צריך לחפש שוכרים לדירה במשך חודשים, דירה במצב סביר שמתומחרת נכון תושכר תוך פחות מחודש, הבעיה היא אצל אנשים שלא מתחזקים את הדירות שלהם ומנסים לדרוש עליהן יותר ממחיר השוק.

אבל נשמע שאין לך שום רצון באמת לעסוק בנושא ולהיות משקיע נדלן, אז אולי זה לא בשבילך, או שזה בשבילך אבל אתה צריך לקחת מישהו שינהל את זה בתשלום.

לדעתי ההתעסקות העיקרית היא ברכישה של הנכס ולא בניהול שלו, אבל יש אנשים שרואים שיחה מהשוכר שלהם בטלפון ומתחילים להילחץ.

לא צריך להיפגש עם אנשי מקצוע כדי לשלוח אותם לתיקונים בדירה, אפשר לתת להם לתאם ישירות מול השוכר ורק לסגור מולם טלפונית את המחיר ותכולת העבודה.

לא צריך לחפש שוכרים לדירה במשך חודשים, דירה במצב סביר שמתומחרת נכון תושכר תוך פחות מחודש, הבעיה היא אצל אנשים שלא מתחזקים את הדירות שלהם ומנסים לדרוש עליהן יותר ממחיר השוק.

אבל נשמע שאין לך שום רצון באמת לעסוק בנושא ולהיות משקיע נדלן, אז אולי זה לא בשבילך, או שזה בשבילך אבל אתה צריך לקחת מישהו שינהל את זה בתשלום.
לצערי אני מדבר מנסיון כמשכיר בפריפריה.
לא מפונק כמו שזה נשמע.

תיקונים בדירה אכן עושה מול שוכרים. שיפוצים ותיקונים שעושים בין שוכרים (ושם רוב הכסף) אני צריך לעשות מול בעל מקצוע, וזה ליסוע לנכס כדי לפגוש כמה ולהשוות מחירים ולפקח על העבודה ולתת להחזיר מפתח.
״דירה במצב סביר שמתומחרת נכון תושכר תוך פחות מחודש״ כשהדירה שלך בשכונה זולה השוכרים שלך בד״כ אנשים שאין להם ברירה וחייבים למצוא בזול ויש לך המון תחרות, כך שלמצוא שוכר במחיר אופטימלי (להתחיל גבוה ולאט לרדת) בינואר יכול לקחת חודש חודשיים.
לפעמים אני מצטער על שוכרים שקיבלתי בעיקר אם היה לי לי וויב שלילי מהם בעת ההסכם. אני חייב לחתום כי אלה השוכרים שיש בשוק, אחרת הדירה ריקה והחשבונות על שמי.

שוב, אני לא עצלן אבל מוכן להקריב מרכיב מהתשואה כדי שיהיה יותר הכנסה פאסיבית.

למה? גם ככה כל החיים שלך והדירות שלך בוילה הקטנה שלנו בג׳ונגל, למה לא לבזר את ההשקעות לשאר העולם?
שיניתי לאחרונה לפחות ישראל. פשוט כי לא סומך יותר על הממשלה שתעשה מה שטוב כלכלית למדינה. הם מתעבים אנשי מקצוע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
B הון עצמי האם לרכוש דירה או להשקיע נדל"ן 5
ה הון עצמי נמוך אל מול הרצון להשקיע שוק ההון 5
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 8
מ התייעצות קיזוז מס ריווחי הון עם הפסד שוק ההון 7
R הצהרת הון ואינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 2
L תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
M איך מדווחים בדוח השנתי על מס רווחי הון 15% נומינלי שנוכה במשיכת פיצויים שחוייבו במס בהפקדה? מיסים 5
עכבר אסטרטגיה לשנה בה מומשו רווחי הון גדולים שוק ההון 35
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
tsachi123 חישוב מס רווחי הון מיסים 4
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
R ביטול הצהרת הון מיסים 0
א מכירת RSU בהפסד וקיזוז רווחי הון מיסים 7
I Private Equity, הון סיכון ושאר השקעות אלטרנטיביות שוק ההון 9
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 26
ז פטור מתשלום מס רווחי הון... האם יש כלים כאלו ? שוק ההון 24
ת הפסד הון מועבר, דוח מקוצר-יש כזה? מיסים 6
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
T מס רווחי הון מיסים 8
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
מ עוסק זעיר ודיווח הפסדי הון מיסים 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R קיזוז רווח הון מול הפסד הון עם מס יסף מיסים 10
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
B קיזוז הפסדי הון באמצעות טופס 867 משנים קודמות - ללא פתיחת שומות קודמות? מיסים 1
י שאלה לגבי רווחי-הון(RSUs) בסימולטור מס הכנסה מיסים 3
G הכרה בהפסד הון של חברות שנמחקו ממסחר מיסים 2
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
Y השקעות הון בדולר קנדי שוק ההון 1
פסיוני דרגות מס רווח הון מנדלן בארהב, לשאינם אזרחים, טווח ארוך מיסים 16
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
ה ניכוי ממס רווחי הון כנגד ריבית על הלוואה מבית השקעות מיסים 1
S מיסוי רווחי הון - האם השקעה דרך מוסדיים נותנת יתרון מיסוי? שוק ההון 4
י הכרת הוצאות ריבית למס רווחי הון מיסים 7
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
Y החזר השקעה במיזם שנכשל כהפסד הון מיסים 8
Dim באילו מדינות ב EU אין מס רווחי הון? מיסים 5