כמה טיפים מעשיים:
1. משהו שאתה כבר יודע: אם לא למדת משהו שאפשר מיד לעבוד איתו (רפואה, עריכת דין, מדמ"ח...) - זה לא כזה ייחודי; יש מיליוני אנשים כאלה. אבל במקרה הזה אני חושב שכדאי להכיר בכך שהלימודים שלך לא רלוונטיים מדי. כדאי לציין שיש לך תואר שני, אבל זה לא כזה מעניין מעבר.
(למעט אולי מה שהציעו לך כאן לגבי הערבית אולי-אולי משהו בשירות הביטחון יהיה רלוונטי - הכל לונג שוט מעצם העניין שאנחנו עוסקים בו פה - יש הרבה עבודות, שלכל אחת מהן סיכוי קבלה נמוך)
2. מחזק את מי שהציע לדבר עם אשת כח אדם - הן יודעות את העסק. איך אתה מדבר בשיחת הטלפון חשוב (להדגיש את הטוב ולא את הרע...), איך אתה בונה את הקורות חיים חשוב, והן עשויות להאיר לך נקודות שלא חשבת עליהן בכלל.
בכלל, קורות חיים טובים יותר או יכולת הצגה טובה יותר של עצמך הם מכפיל כח. אם אתה כבר עובד בלשלוח קורות חיים (וזו עבודה), כל שעת עבודה עליהם יכולה לחסוך הרבה שעות אחרות וכל השתפשפות בהצגה של עצמך יכולה לחסוך שיחות אחרות.
גם אם קראת את כל המדריכים וצפית בכל היוטיובים, זו יכולה להיות אחלה חווייה, ויש מי שיציעו את השירות הזה שלחלוטין שווה כמה מאות שקלים גם בחינם אם יש צורך.
3. תן לחבר לראות את הקו"ח, תיידע את המשפחה ואת כל המעגלים שנראים לך רלוונטיים ולא רלוונטיים שאתה מחפש עבודה, תמשיך להתייעץ (גם כאן זה צעד טוב).
4. טיפ יחיד מתוך מאות טיפים בהקשר של קורות חיים, שהוא חשוב: כדאי ככל שניתן להתאים את קורות החיים אל תיאור המשרה, לפני שאתה שולח אותם.
כמה טיפים אחרים:
1. תחשוב ממי אתה לוקח טיפים וממי לא (כולל בשרשור הזה).
2. משהו שמעודד אותי במצבים כאלה (עשיתי לא מעט טסטים לפני שקיבלתי רישיון): בסוף אתה תעבור את הטסט, גם אם רק מעצם זה שתעבור מספיק טסטים. על אותו משקל, אנשים מוצאים עבודות (בסוף). פשוט ככה זה עובד. הרבה אנשים יספרו לך שישבו חודשים בעודם מחפשים עבודה (ועוד כשיש להם כיוון ברור וניסיון רלוונטי).
3. קיבלתי תחושה, בצדק או שלא, שאתה מייחס הרבה חשיבות לעניין המענה לקורות חיים. כן, אם לא ענו לך לא יקרה כלום. אבל זה רק שלב ראשון.
יש תפקידים בהם תצטרך לחוות לא גם ראיונות, להשתפשף בתהליך, להשתפר... הנקודה שלי היא שזה שמחזירים לך טלפון זה לא חזות הכל.
ולא יודע, לפנות אל חברות כח אדם? זה העבודה שלהם בסוף, לשדך אנשים אל עבודות.
במיוחד אם כבר לא משנה לך עד כדי כך במה לעבוד. אבל אני באמת לא מבין בזה, לא חוויתי.
* מציע לך לשנות את הכינוי מאחר ואתה ממשיך לספק פה פרטים אישיים יותר ויותר מזהים.