• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיסים

• פותח הנושא פותח הנושא Alex Kimur
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני ממליץ לך לקרוא על החקיקה בישראל. יש ח"כים (נחש מי) שלא מסכימים שאפילו רשות המיסים תקבל את המידע שמוסדות ישראליים מעבירים לארה"ב. המצב רחוק מאד מאד מלהיות סימטרי. אני מסכים שהמצב השתפר מאד בשנתיים האחרונות, אבל עובדה שעדיין רשות המיסים עושה מבצע של גילוי מרצון.

אין קשר בין מספר המדווחים לחשיבות המידע אודות כל אחד מהם.
ממליצה לראות סרטון טרי על נושא הדיווחים מחו"ל - כבר לא יהיה גילוי מרצון -הכל הופך להיות מדווח
ההסכמים נכנסו לתוקף עם חוק המזומן מודל הCRS
https://www.youtube.com/watch?v=5TYMhLWhWVk

אני ממליץ לך לקרוא על החקיקה בישראל. יש ח"כים (נחש מי) שלא מסכימים שאפילו רשות המיסים תקבל את המידע שמוסדות ישראליים מעבירים לארה"ב. המצב רחוק מאד מאד מלהיות סימטרי. אני מסכים שהמצב השתפר מאד בשנתיים האחרונות, אבל עובדה שעדיין רשות המיסים עושה מבצע של גילוי מרצון.

אין קשר בין מספר המדווחים לחשיבות המידע אודות כל אחד מהם.
ממליצה לראות סרטון טרי על נושא הדיווחים מחו"ל - כבר לא יהיה גילוי מרצון -הכל הופך להיות מדווח
https://www.youtube.com/watch?v=5TYMhLWhWVk

ואני ממליץ לא להקשיב לכל טענה שנשמעת בסרטון ובטח לא בפורום.
האדון שם ממליץ לסגור חשבונות בנק בחו"ל. רוב באי הפורום סבורים שפזור ההשקעות שלהם בכל העולם ודרכי גופים פיננסים שונים שלא קשורים למדינת ישראל למשל, הוא דרך מומלצת כדי להמנע ממצבים בהם ההון והנכסים שלהם לא יהיו נגישים. ראי דיון ארוך בפורום מהשבוע האחרון ממש. אבל כמו שאמרתי כבר במקום אחר, עולמות המושגים שלנו אינם חופפים.

לפי ההיגיון הזה אני גם יכול לבקש שירשמו חלק מהשכר שלי על שם אבא שלי הפנסיונר. אני מניח שאת יודעת שהדבר הזה אסור אפילו בין בני זוג, למרות שמבחינה כלכלית זה מוצדק הרבה יותר מההצעה שלך.

ומה אם קרוב המשפחה נותן לך את הכסף במתנה, ואתה מבצע את התרומה ומקבל הקבלה?

אם באמת ניתנה מתנה, זכותו של המקבל לתרום את כספו.
=
עסקה מלאכותית.

אם חלף זמן מהמתנה והסכום שונה מהותית אפשר לטעון שלא.

=

אם חלף זמן מהמתנה והסכום שונה מהותית אפשר לטעון שלא.

ואם לא חלף זמן והסכום לא שונה מהותית, אז פתאום המקבל לא קיבל מתנה?
אם נסיבות המתנה הן אמיתיות, אין מניעה למקבל לעשות עם הכסף מה שירצה. להשקיע, לבזבז או לתרום.

אם נסיבות המתנה הן אמיתיות, אין מניעה למקבל לעשות עם הכסף מה שירצה. להשקיע, לבזבז או לתרום.
מותר לעשות מה שרוצים אבל להזדכות או לא להזדכות על מיסים זה כבר מס-הכנסה יחליט.

את אתה החלטת לתרום, אין בעיה.אם הקרוב התנה את המתנה בכך שתתרום, זו לא מתנה. הסיכוי להוכיח דבר כזה בהיעדר סכסוך בין נותן התרומה לדורש הזיכוי - קלוש.

שלום אני מחפש מידע על מיסים והתנהלות נכונה מול גופים ממשלתיים זרים ומקומיים השקעות שוק ההון האמריקאי (ישראל ארהב)
במיסוי אמריקאי מומלץ להתסכל בעלון של AACI שזה משהו כמו AMERICAN ANGLO CANADIAN
אמור להיות פרסום של רואי חשבון ויועצי מס אמריקאיים. אני עובדת עם יועץ אמריקאי מסוים, אך בשל מדניות הפורום לא אמליץ. אבל זו רשימה אמינה של אנשי מקצוע
http://www.aaci.org.il/

@דן ג. יש כאן כתבה שמדברת על התקנות החדשות, כמו גם על חוק מילצ'ן שגיחכת עליו שהוא מיסוי אופטימלי-תושבים חוזרים
שימו לב, כל מי שלא דיווח על דיבידנדים בעבר ולא קיבל שום הודעה או התרעה, מ2018 הותקנו תקנות ויחול דיווח על הכנסות חול
כתבה לתשומת לבכם
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3753461,00.html
(לא מבין למה תייגת אותי)
בכתבה מוזכר שתוקנו תקנות חדשות, לא מדברים שם על הפרטים (המעניינים). (חידה: האם קשה לאדם שיש לו גם אזרחות ישראלי, אך הוא תושב מדינה זרה (בלבד) לפתוח חשבון בישראל, בלי שהחשבון ייכלל בחילופי המידע עם מדינת תושבות המס שלו? עכשיו, תחשבי לכמה מתושבי ישראל, יש אזרחות זרה עם קרובי משפחה במדינה ההיא. כמה קשה יהיה להם לפתוח שם חשבון לא מדווח?)
לגבי חוק מילצן, אף פעם לא טענתי שהוא לא נותן הטבה רצינית לעולים ותושבים חוזרים (בדרך אגב, בכתבה מדברים על כך שהם פטורים מדיווח ל10 שנים. זה לא קשור לתכנון המס אותו הצעת בשרשור ההוא)
לדעתי, כל העסק הזה של פטור מדיווח ל 10 שנים, זה לא
בדיוק, זה חור שאין כדוגמתו
כמו שכתבת בשרשור ההוא. אני חושב שזה פיצ'ר מרכזי ולא באג. (או שלא הבנתי את כוונתך ב "חור")
הפטור מדיווח, אפילו מסנדל את ישראל עצמה, לגבי מיסי ביטוח לאומי ובריאות שלא נכללים בפטור (לא שהיה אכפת למחוקקים לפטור אותם גם מזה, אבל לפחות שהיו עושים את זה בחקיקה מוסדרת)
נניח שיש צדיק בסדום, שמעוניין לשלם את מיסי ביטוח הלאומי והבריאות על הכנסתו מעבודה בחו"ל, אני לא יודע אם יש לו אפשרות טכנית בכלל בלי הגשת דוח שנתי למס הכנסה.

נערך לאחרונה ב:
(לא מבין למה תייגת אותי)
בכתבה מוזכר שתוקנו תקנות חדשות, לא מדברים שם על הפרטים (המעניינים). (חידה: האם קשה לאדם שיש לו גם אזרחות ישראלי, אך הוא תושב מדינה זרה (בלבד) לפתוח חשבון בישראל, בלי שהחשבון ייכלל בחילופי המידע עם מדינת תושבות המס שלו? עכשיו, תחשבי לכמה מתושבי ישראל, יש אזרחות זרה עם קרובי משפחה במדינה ההיא. כמה קשה יהיה להם לפתוח שם חשבון לא מדווח?)
לגבי חוק מילצן, אף פעם לא טענתי שהוא לא נותן הטבה רצינית לעולים ותושבים חוזרים (בדרך אגב, בכתבה מדברים על כך שהם פטורים מדיווח ל10 שנים. זה לא קשור לתכנון המס אותו הצעת בשרשור ההוא)
לדעתי, כל העסק הזה של פטור מדיווח ל 10 שנים, זה לא

כמו שכתבת בשרשור ההוא. אני חושב שזה פיצ'ר מרכזי ולא באג. (או שלא הבנתי את כוונתך ב "חור")
הפטור מדיווח, אפילו מסנדל את ישראל עצמה, לגבי מיסי ביטוח לאומי ובריאות שלא נכללים בפטור (לא שהיה אכפת למחוקקים לפטור אותם גם מזה, אבל לפחות שהיו עושים את זה בחקיקה מוסדרת)
נניח שיש צדיק בסדום, שמעוניין לשלם את מיסי ביטוח הלאומי והבריאות על הכנסתו מעבודה בחו"ל, אני לא יודע אם יש לו אפשרות טכנית בכלל בלי הגשת דוח שנתי למס הכנסה.
בגלל זה:

הדרך העוד יותר אופטימלית, היא להשאר בחול עוד כמה שניםD: . ישנם הרבה מדינות בהם אין בכלל מס רווחי הון...
לקרוא לתוכנית, בה צריך לגור 10 שנים במדינה אחרת בשביל לחסוך 10 שנים של מס רווחי הון, "הדרך האופטימלית" זו הסתכלות מעניינת...

את שוב מעוותת את מה שדן כתב.

יש הבדל בין לחיות כל החיים שלך בחו"ל (כמו מילצ'ן) ולעת זקנה לעשות עלייה וליהנות מפטור ממס על נכסי חו"ל, מאשר להחליט בגיל 67 שעוברים לחו"ל ל10 שנים ואז חוזרים לארץ (ולהתעלם על הדרך ממס יציאה).

האופציה הראשונה היא מהלך חכם כלכלית ומיסויית, האופציה השנייה היא פשוט הזיה ועל זה דן גיחך.
תפסיקי לטעון שהוא גיחך על הפטור.

לא. תראה בלינק יש אפילו דוגמא של השוברים.

הדיווח היחיד על ההכנסות הוא בשובר התשלום עצמו. רושמים שם סהכ דיבידנדים, סהכ מס זר, וסהכ מס לשלם לכל סוג הכנסה. משלמים בדואר וזהו (כדי לקבל את השוברים, צריך להגיש עוד טופס אחד. אבל נראה לי שזה רק בשנה הראשונה).

נכון.
לא הצלחתי למצוא את השוברים עצמם באינטרט,
מסתבר שצריך קודם למלא את הטופס הזה https://taxes.gov.il/TaxesFormsList/itc5329b.pdf
ואז מקבלים את השוברים

לא הצלחתי למצוא את השוברים עצמם באינטרט,
מסתבר שצריך קודם למלא את הטופס הזה https://taxes.gov.il/TaxesFormsList/itc5329b.pdf
ואז מקבלים את השוברים
כן. אבל נראה לי שזה רק בשנה הראשונה
(כדי לקבל את השוברים, צריך להגיש עוד טופס אחד. אבל נראה לי שזה רק בשנה הראשונה)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זו לא הוצאה- זו תרומה. ממש לא טוענת לרשום הוצאות שאינן שלך בספרי חשבונותיך. מדובר על פעולה וולנטרית שיש לה יכולת להעניק זיכוי מס. למי שאין חבות, הזיכוי הולך לטמיון. שוב- מדובר על קרובי משפחה והדין של קרובי משפחה הוא העדר מיסוי ורלגולציה על נכסים שמועברים בין קרובים. על כן נכס כזה שאחד ממילא תורם, השני יכול להשתמש. אתן לך לדוגמא מצב חוקי לחלוטין. אתה הפקדת לקופת גמל סכום שאינו מעניק לך זיכוי או לא מעניק לך זיכוי מלא. תראה שבדוח השנתי, אוטומטית מס הכנסה ייקח את אותו זיכוי וייתן את הזיכוי לבת זוגתך. למרות שאתה זה שהפקדת אותו. מס הכנסה כן מעניק הטבות לקרובים. הפקדת על שמך ועל פרטיך לך או למשל לילדך ומי שיכול להתשמש בזיכוי יקבלו.. התכונה אוטומטית עושה זאת.

אני רוצה לשתף כאן מהניסיון שלי.
לפני כמה שנים תרמתי תרומה גדולה בהעברה בנקאית. כשהגשתי את הדיווח להחזר מס, מס הכנסה דרש שאצרף לדוח את חשבון הבנק שלי, ועבר עליו כדי לוודא שהכסף יצא מהחשבון שלי.
אני מניח שהוא לא עושה את זה לתרומות קטנות, אבל כאן אנחנו חוזרים להבדל בין "מה מותר לעשות" ל-"מה אסור לעשות, אבל הרבה עושים ואי אפשר לעלות עליהם".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
S איך לשלם מיסים עבור מטבעות דיגיטליים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
M מה ההבדל בין שווי מוצהר לשווי מוערך בעסקאות המופיעות במידע מיסים נדל"ן? נדל"ן 8
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
M תשלום מיסים על ריבית עו״ש ב Interactive Brokers מיסים 18
N מספר שאלות על מיסים כאזרח אמריקאי מיסים 3
T תיק השקעות לבני 60+ שיקולים שאני מפספס? מיסים? שוק ההון 23
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
A אופטימיזצית מיסים והוצאת כספים מישראל מיסים 2
N התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
K תשלום מיסים על משיכת קרנות השתלמות ופנסיה כשאני תושבת גרמניה מיסים 16
T מיסים על יזמות ושכירות משנה נדל"ן 4
G חישוב רווח / הפסד סופי בהתחשב כל האלמנטים (עמלות שונות, מיסים) פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
S איך מדווחים מיסים מ IBKR מיסים 1
צ מיסים על קופת גמל ישנה מיסים 11
R איך לזהות קרן שנחשבת PFIC לענייני מיסים אמריקאים מיסים 2
T תושב חוץ ותשלום מיסים מיסים 5
א מיצוי זכויות בתשלומי מיסים או ביטוחים וכו', כשמשלמים על בית אבות (יש חברות שמתעסקות בזה, בלי לשחוט את כל הסכום?) מיסים 0
ס תשלום מיסים לסטודנט חסר עבודה מיסים 1
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
X למי לשלם מיסים? אזרח ארהב, גר בישראל, עבודה אמריקאית, עובד עצמאי מיסים 4
Cfy תשלום מיסים על רווח הון דולרי ב-IBI מיסים 0
מ תשלומי מיסים לIRS מIB מיסים 15
R מיסים עם אזרחות אמריקאית - סחר בnasdaq מיסים 3
D מיסים בinteractive. מיסים 8
A נניח שיש לי אג"ח האם עלי לשלם מיסים רק על הקופונים או גם מיסים 6
I מיסים על קופת גמל מיסים 4
deussex שאלה על החלפת דירות שניות - מיסים נדל"ן 10
Y רישום דירה על שם ילד (בגיר) - משמעויות מבחינת מיסים והטבות מיסים 4
D חומר קריאה על מיסים פוסטים מאיכות נמוכה 5
T חרדים-לא משלמים מיסים (?)/לא תורמים למדינה (?) צרכנות פיננסית 0
Z חישוב מיסים על עמלות מיסים 2
משתמש מחוק 9 מיסים ובפרט מס עזבון שוק ההון 7
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
Tsachi01 עובד כשכיר וגם כעצמאי במקביל - מיסים מיסים 4
א מיסים על דירה שניה נדל"ן 1
O שאלה לגבי מיסים על כספי פיצויים בגיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
Y EIN - דיווח מיסים בארה"ב מיסים 8
א מיסים עבור קרן השתלמות וקופות גמל להשקעה לאזרח ארה"ב מיסים 26
U דיווח מיסים interactive brokers על בסיס ה tear statement ההתחשבות שער מט"ח שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה