א. "רואת חשבון שעוסקת בעמותות" היא לא הכתובת לשאלות כאלה. העובדה שהיא עוסקת בעמותות לא רלוונטית.
ב. מה יש לשאול כאן? את אמרת שאת לומדת ראיית חשבון, נכון? אז תפעילי שנייה את הראש.
ראית שבסעיף רשום "אדם שתרם".
זיכויים במס הם אישיים ולא ניתנים להעברה, למעט חריגים שבהם זה מצויין.
אז מה יש לשאול? את באמת שואלת האם אפשר להעביר זיכויים של אדם אחד לאדם אחר, רק בגלל שהעמותה הסכימה לרשום על הקבלה שם של מישהו אחר?
תגידי, הטריק הזה עובד גם עם מע"מ תשומות? אם יהיה לי עסק, אני יכול לבקש ממשפחה וחברים, (שאין להם עסק ואין להם מה לעשות עם החשבונית) לכתוב את מספר הרכב שלי בכל פעם שהם מתדלקים? זה גם נותן הוצאה, וגם החזר מע"מ. הרי השם שלי על החשבונית.
גם כאן את רואה צורך לשאול האם זה מותר?
אני ממש שמחה שאנשים פה שומרי חוק וכן זו אינה לשון החוק ואכן רוב האנשים מכניסים להוצאות משרד את הקלסרים של בת דודתם בת ה12 על משרדיות. אין לך כמה אנשים רושמים את ילדיהם בני ה15 כמועסקים כשכירים. אשרינו שהם בכלל מדווחים, לפי שיטת המס בארץ עבריין סמים שמקבל קצבת ביטוח לאומי ומרוויח כמויות אדירות של כספים, יכול למעשה לרכוש נכסים כמו בית ומעולם לא יעלו עליו (ב2018 החלו לפשוט סוף סוף על אנשים כאלה, על סמך רכבי יוקרה, אבל זה טמבלים כמו קובי פרץ שלא רק שיעלימו אלא יקשקשו בכל ההון השחור.
הפרצות שקיימות בחוק בגלל אי חובת דיווח כללי והצהרת הון היא נוראית
לידיעתך 20% מההון בישראל הוא הון שחור
אנחנו מדינת עולם שלישית מהבחינה הזו
שלא לדבר על אי דיווח הכנסות חול מ2003 בגלל שלא חתמנו על הסכמים בינלאומיים- ישנן כמויות כסף נעלמות והגילוי מרצון לא עלה על שיעור קלוש מהכספים .
אז אני מסכימה איתך לחלוטין
וכן, מה שאתה מתאר עם הרכבים ומעמ תשומות -זה מה שרוב המדינה הזו עושה. אם זה חוקי, לא זה מרמה!! אם מישהו אי פעם לא הצליח לקבל מס תשומות בגין חשבונית מס שיצאה על שמו לפי סעיף 38- לא יצאה כדין על ידי המוציא
הבעיה בדרך כלל תעלה כששיעור הרווח הענפי שלו יסטה מהסטטסטיקה בגלל כל אותן הוצאות שאסף מקרב משפחתו ואז הבעיה שלו תהיה מול מס הכנסה ובדיעבד הקביעה שלה תחזור למעמ.
אני דיברתי על מקרה של קרובים- אנשים הנתמכים כלכלית זה בזה ולדעתי קיימת הצדקה לכך שבמקום שהזיכוי יירד לטמיון יחול בו שימוש, גם מה שהמטרה היא פילנטרופית. יכול להיות שאני טועה בגדול, יכול להיות שאלו נהלי עבודה שלמדתי שהיו שגויים מלכתחילה.
בכל אופן, כפי שטענתי שלחתי שאילתה הן למס הכנסה והן לרשם העמותות