• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מיסוי על הכנסות מנדל״ן ביוון

• פותח הנושא פותח הנושא דנית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דנית

משתמש רשום
דירוג
0
*אני מקווה שלא נכתב פה כבר על הנושא הספציפי הזה... חיפשתי ולא מצאתי, אם זה קיים אשמח להפניה.

אני מנסה להבין מה המיסוי בארץ על הכנסות מנדל״ן ביוון ולא מצליחה למצוא תשובה חד משמעית. אני יודעת שלגבי נדל״ן בחו״ל באופן כללי יש שתי אפשרויות מיסוי (מס שולי עם קיזוזים או מסלול 15%) אבל ספציפית לגבי יוון קראתי שיש לישראל אמנת מס ולא ברור לי לגמרי כיצד היא באה לידי ביטוי.

יש פה מישהו שמנוסה בנדל״ן ביוון?

תודה

אמנת המס אולי תעזור לך מול הרשויות ביוון.

ככל שאת תושבת ישראל, הדין הפנימי הוא הקובע לגבייך, ולא תוכלי להשתמש באמנת המס כדי להוריד את חבות המס שלך לישראל.

ברוכה הבאה לפורום!

אמנת המס אולי תעזור לך מול הרשויות ביוון.

ככל שאת תושבת ישראל, הדין הפנימי הוא הקובע לגבייך, ולא תוכלי להשתמש באמנת המס כדי להוריד את חבות המס שלך לישראל.
מאיפה הבאת את זה? תלוי באמנה כמובן, אבל בד"כ יהיה קיזוז מול המס שיגבה המדינה איפה שנמצא נכס. (אמנה לכפל מס)

מאיפה הבאת את זה? תלוי באמנה כמובן, אבל בד"כ יהיה קיזוז מול המס שיגבה המדינה איפה שנמצא נכס. (אמנה לכפל מס)
זה לא קשור לאמנה.

הדין בישראל מאפשר לך לקזז מסים ששילמת בחו"ל, לא האמנה.

האמנה אולי יכולה להגביל את המס שתשלם ביוון, אבל עדיין תהיה חייב את ההפרש לישראל.

עריכה: קח לדוגמא את אמנת המס בין ישראל בארה"ב. אילו לא הייתה אמנה היית משלם לארה"ב 30% על דיבידנדים, הדין הפנימי של ישראל היה מאפשר לך לקזז מתוכם 25% מול המס שאתה חייב בישראל ו-5% היית מעביר לשנים הבאות.

האמנה רק הסדירה את המס שתשלם לארה"ב.

זה לא קשור לאמנה.

הדין בישראל מאפשר לך לקזז מסים ששילמת בחו"ל, לא האמנה.

האמנה אולי יכולה להגביל את המס שתשלם ביוון, אבל עדיין תהיה חייב את ההפרש לישראל.

עריכה: קח לדוגמא את אמנת המס בין ישראל בארה"ב. אילו לא הייתה אמנה היית משלם לארה"ב 30% על דיבידנדים, הדין הפנימי של ישראל היה מאפשר לך לקזז מתוכם 25% מול המס שאתה חייב בישראל ו-5% היית מעביר לשנים הבאות.

האמנה רק הסדירה את המס שתשלם לארה"ב.
1.למדתי משהו, תודה.
2. אני התכנוותי לזה שיש קיזוז וברור שאפשר את ההפרש, לי ולך זה ברור אבל לא לכולם...

תודה על התגובות
אז בעצם, אני משלמת מס על ההכנסות ביוון ומקזזת את זה מהמס שאני צריכה לשלם בארץ? מה שאומר שברוב המקרים אני לא אצטרך לשלם בארץ?

תודה על התגובות
אז בעצם, אני משלמת מס על ההכנסות ביוון ומקזזת את זה מהמס שאני צריכה לשלם בארץ? מה שאומר שברוב המקרים אני לא אצטרך לשלם בארץ?
מהו המס שמשלמים ביוון?

@דנית
@FIYaacov
האמנה עם יוון אכן נותנת זכות מיסוי בלעדית על הכנסות ממקרקעין (שכירות ורווחי הון) למדינה בה הנדלן מצוי. (זהו בהחלט סעיף לא מצוי באמנות).
כך שבישראל אין תשלום מס כלל.
Article 6 INCOME FROM IMMOVABLE PROPERTY
1. Income derived by a resident of a Contracting State from immovable property (including income from agriculture or forestry) situated in the other Contracting State shall be taxable only in that other State.

@דנית
@FIYaacov
האמנה עם יוון אכן נותנת זכות מיסוי בלעדית על הכנסות ממקרקעין (שכירות ורווחי הון) למדינה בה הנדלן מצוי. (זהו בהחלט סעיף לא מצוי באמנות).
כך שבישראל אין תשלום מס כלל.
Article 6 INCOME FROM IMMOVABLE PROPERTY
1. Income derived by a resident of a Contracting State from immovable property (including income from agriculture or forestry) situated in the other Contracting State shall be taxable only in that other State.
Wow

זה נראה לי החריג של החריגים של סעיפי אמנות המס.

*אני מקווה שלא נכתב פה כבר על הנושא הספציפי הזה... חיפשתי ולא מצאתי, אם זה קיים אשמח להפניה.

אני מנסה להבין מה המיסוי בארץ על הכנסות מנדל״ן ביוון ולא מצליחה למצוא תשובה חד משמעית. אני יודעת שלגבי נדל״ן בחו״ל באופן כללי יש שתי אפשרויות מיסוי (מס שולי עם קיזוזים או מסלול 15%) אבל ספציפית לגבי יוון קראתי שיש לישראל אמנת מס ולא ברור לי לגמרי כיצד היא באה לידי ביטוי.

יש פה מישהו שמנוסה בנדל״ן ביוון?

תודה

האמנת מס באה לידי ביטוי באופציה המאפשרת קיזוז הוצאות, קיזוז ריבית ופחת, קיזוז מס ששולם בחו"ל, ועל הרווח הנותר מס התחלתי בשיעור 31% ומעלה בהתאם למס השולי משכר העבודה (אופציה זו מומלצת בעת רכישה עם מימון או בשנה מסויימת כשיש בלתמים גבוהים יחסית).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז? מיסים 6
M מיסוי הכנסות מהשכרת דירה נדל"ן 2
S מיסוי/דיווח הכנסות חודש דצמבר מיסים 5
K מיסוי הכנסות מפירוק חברה בבעלות מלאה מיסים 5
מ מיסוי הכנסות מ-bug bounties מיסים 1
B מיסוי הכנסות מהשכרת נכס בספרד נדל"ן 14
פסיוני מיסוי הכנסות מחו"ל מיסים 16
ע מיסוי בינלאומי? הכנסות מחו"ל? אוף טופיק 6
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
ש מיסוי כספי פיצויים לאחר הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
י מיסוי בהעברת מניות מיסים 6
ד מיסוי IRA אמריקאי מיסים 3
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
מ מיסוי בקופגל"ה מיסים 7
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
R מיסוי על מניות בהשתלמות ira שוק ההון 6
ח חזרה מרצף קצבה - מיסוי מיסים 4
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
ptom מיסוי קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S מיסוי תגמול תביעה ייצוגית שכירים מיסים 0
F מיסוי בקניית שליש דירה שניה נדל"ן 2
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 18
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
F מיסוי על השקעה בקרן נדלן באירופה מיסים 8
F מיסוי במכירת דירה יחידה נדל"ן 1
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
G מיסוי רווחים והפסדים מIB עבור אזרח אמריקאי. מי מקבל מה? מיסים 30
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
א קופת גמל לחיסכון - שאלת מיסוי שוק ההון 7
מ מיסוי על פיצויי פיטורין עודפים (מעבר ל 161) מיסים 7
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
A מיסוי ריבית על השקעה דולרית ושערי מטח מיסים 2
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
F מיסוי על הפנסיה מיסים 2
מ מיסוי מקמים - ריבית מול רווחי הון מיסים 7
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4