אנחנו לקראת מעבר לארה"ב לכמה שנים, אני אזרחית אמריקאית (יש לי SSN, אין היסטוריית קרדיט) ובעלי יקבל גרין קארד (כרגע עדיין לא us person). יש לנו היום שני חשבונות השקעות בארץ אחד על שם בעלי בלבד ואחד על שם שנינו, בברוקר ישראלי, עם ניירות ערך גם ישראלים וגם אמריקאים (מניות).
למיטב הבנתי הדבר הרצוי הוא לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס, לנייד לשם מה שאפשר (הניירות האמריקאים) ואת מה שאי אפשר לנייד (ניירות ישראליים) למכור ולהשקיע שם בניירות אמריקאים.
כמה שאלות אולי מישהו כאן יודע:
1. האם יש אירוע מס כלשהי כשמניידים מניות אמריקאיות מברוקר ישראלי לבנק ומשם לIB?
2. אם נפתח IB רק על שם אחד מאיתנו, וננסה לנייד לשם את המניות האמריקאיות שנמצאות בחשבון על שם שנינו, האם זה נחשב אירוע מס בגלל שינוי הבעלות?
3. נראה שיש אופציה לעשות כרטיס אשראי דרך IB. מישהו התנסה בזה? חושבת לפתוח כזה ולהתחיל לעשות תשלומים כדי להתחיל לייצר לי היסטוריית קרדיט עוד לפני המעבר.
תודה לעונים!
למיטב הבנתי הדבר הרצוי הוא לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס, לנייד לשם מה שאפשר (הניירות האמריקאים) ואת מה שאי אפשר לנייד (ניירות ישראליים) למכור ולהשקיע שם בניירות אמריקאים.
כמה שאלות אולי מישהו כאן יודע:
1. האם יש אירוע מס כלשהי כשמניידים מניות אמריקאיות מברוקר ישראלי לבנק ומשם לIB?
2. אם נפתח IB רק על שם אחד מאיתנו, וננסה לנייד לשם את המניות האמריקאיות שנמצאות בחשבון על שם שנינו, האם זה נחשב אירוע מס בגלל שינוי הבעלות?
3. נראה שיש אופציה לעשות כרטיס אשראי דרך IB. מישהו התנסה בזה? חושבת לפתוח כזה ולהתחיל לעשות תשלומים כדי להתחיל לייצר לי היסטוריית קרדיט עוד לפני המעבר.
תודה לעונים!