• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מיומנו של משקיע מתחיל

• פותח הנושא פותח הנושא peanuts
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש כאן שני עניינים חשובים שכנראה לא מתאימים למי שאתה, ניהול ועיסוק ממוקד מדי. זה בהחלט יכול לשחוק, ושחיקה יכולה להוביל לבעיות באופן ממשי ביותר קודם כל לעצמך (פיזי, רגשי, נפשי...לדעתי הכל היינו הך) ואז גם להשפיע על הסביבה הקרובה והאוהבת.
יש באפשרותך לשנות כיוון בתוך החברה עצמה? או שאתה חושש ממיתוג גרוע לאחר מכן?
אתה עוד צעיר ולא כבול למשכנתא וילדים, זה הזמן שלך לדייק ולטייב את הכיוון הנכון בשבילך בעולמות הקריירה.
מצד שני, אם סוג העבודה עוד חדש לך (כמה זמן אתה בתפקיד הנוכחי?) יש טעם לתת לעצמך זמן נוסף להשתפרות והתבהרות לפני שינוי הכיוון.
אני בתפקיד הנוכחי בערך שנה ואני לא בטוח שנחשפתי למלוא התפקיד עדיין. אני לא ממהר לשנות כיוון כי אני יודע שזה יכול, פסיכולוגית, לגרום לי לרתיעה מניהול גם בעתיד ואני לא בטוח שאני מוכן לסגור את הכיוון הזה לצמיתות. אני רוצה להרגיש שלם יותר עם ההחלטה אם וכאשר אקבל אותה.
אני חושב שיש כיוונים לשינויים בתוך החברה, וזה משהו שאכן יהיה על הפרק אם אעשה שינוי כיוון. אין לי שום חשש ממיתוג רע.

עדכון אחרי 3 חודשים, לא הרבה השתנה מלבד הירידות בתיק ההשקעות והוצאות בלתי צפויות. מפרסם בעיקר לצורך תיעוד התקדמות.

הערות/מטלות לעצמי בעקבות השינויים הקטנים בקרן הפנסיה וההשתלמות:
1. לוודא שההפקדות לקרנות אכן קורות כצפוי. מסתבר שזו בדיקה מורכבת...
2. אם כן, להבין למה גודל הקרן גדל כל כל לאט (אם אלה הפסדים במסלול ההשקעה אני חי עם זה בשלום).

נושאהיוםלפני 3 חודשיםהערות
הכנסות (נטו)21 אלף21 אלףייתכן והייתה העלאה, אין לי כוח לנבור בתלוש השכר
הוצאות5 אלף5 אלף
חסכון16 אלף16 אלף
נכסיםאיןאין
פנסיה מקיפה+משלימה615 אלף601 אלף
קרן השתלמות228 אלף228 אלף
קרן כספית149 אלף150 אלףמספר מכירות וקניות כדי לממן הוצאה בלתי צפויה ואז לאזן חזרה את הרכיב הסולידי
עו"ש4 אלף2 אלף

תיק השקעות (להבנתי אסור לציין ניירות ערך, אז אכתוב כותרת כללית):

שםערך באלף שקלאחוז מהתיק
עולמי133185%
אירופה211%
מתפתחים131%
סנופי19613%
סה"כ כ-1562 אלף שקל (לפני 3 חודשים היה 1565 אלף) וזה אחרי שהשקעתי עוד כ-40 אלף במהלך 3 החודשים הללו...

בצירוף מקרים מדהים, כמעט בדיוק שנתיים אחרי שהתחלתי לפרסם פה את הפוסטים, נקרתה בדרכי הזדמנות חד פעמית בחיים: הצעה מהעבודה לעבור לעבוד עבורם בגרמניה בעוד כ-3-4 חודשים (גמיש יחסית) למשך כשנה. בת הזוג שלי תומכת נהלבת ברעיון - גם במקרה של סיום העבודה שלה וחיפוש עבודה חדשה (מרחוק או בגרמניה - יש לה אזרחות אירופאית).
התנאים הכלליים (שכר ואופי העבודה) לא סגורים עד הסוף, אבל קשה להתעלם מההזדמנות החוויתית - גם במחיר של פגיעה זמנית בחסכון.
אני חייב לציין שזו תיהיה הזדמנות מקצועית משמעותית שתשפר את היכולות שלי ותעלה את האטרקטיביות שלי בעבודה (או בכל מקום אחר בעתיד).

ההזדמנות הזו העלתה כמה שאלות:

1. גם אם השכר לא יפגע, עצם המעבר כרוך בהוצאות חד פעמיות לא מבוטלות: העברת חפצים אישיים, קניית ריהוט לדירה שבוודאי נשכור, קנייה או שכירת רכב חדש, ביטוחים וכנראה עוד הרבה דברים שלא הספקנו לחשוב עליהם אפילו.

2. בהקשר הקודם, מה עושים עם כל מה שנשאר בארץ? ריהוט, ציוד מטבח, והכי חשוב הרכב! את רוב הדברים הקטנים בטח נחלק בין ההורים שישמרו לנו, אבל את עניין הרכב ניהיה חייבים לפתור. מבחינתי להשאיר להורים, לחדש ביטוח ולתת להם שישתמשו בו וידאגו שישאר בחיים עד שנחזור.

3. זו הזמדנות לגור באירופה, ואיתה ההתלבטות של האיזון בין טיולים לעבודה. הציפיות מהתפקיד לא ברורות לי לחלוטין, אבל ייתכן שדווקא תיהיה לי יותר גמישות להחליט כמה אני משקיע ומתמקצע לעומת כמה אני מטייל. כמובן ההזדמנות לטייל היא גם הוצאה משמעותית.

4. האם נכון להתכונן כלכלית למעבר הזה באיזשהו אופן? האם לשנות את מוד ההשקעה שלי? (שכרגע כולו לכיוון תיק המניות) יש לי קרן כספית לא מבוטלת (ראו למטה), אבל האם היא מספיקה?

5. יש לי חששות מעצם המעבר. חשש מקצועי שלא אעמוד בציפיות, חשש חברתי שלא אשתלב (ממש לא ברור איך יהיה היחס לישראלים), חשש מהשפה, חשש זוגי שהסטרס יעצים בעיות, חשש כלכלי שאני עשוי להוציא המון כסף על חוויה שאני לא יודע איך אגיב לה, ובכלל חשש שאני שם את החיים על מעין הולד לשנה.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים על התהיות שלי, לקבל עצות או הפניות לפוסטים (או בלוגים) דומים.

אסיים כרגיל בסיכום ההון שלי.
לא השתנה הרבה למעט ההעלאה שקיבלתי.
בנוסף נכנסו כל מיני מענקי מילואים שהשאירו לי כסף נוסף להשקעה.

נושאהיוםלפני חודשייםהערות
הכנסות (נטו)23 אלף21 אלף
הוצאות5 אלף5 אלףבשלב הזה זו הערכה, ייתכן שההוצאות עלו, אני לא ממש במעקב.
חסכון18 אלף16 אלף
נכסיםאיןאין
פנסיה מקיפה+משלימה644 אלף615 אלף
קרן השתלמות234 אלף228 אלף
קרן כספית150 אלף149 אלף
עו"ש7 אלף4 אלף

תיק השקעות :

שםערך באלף שקלאחוז מהתיק
עולמי140386%
אירופה211%
מתפתחים141%
סנופי20012%
סה"כ כ-1639 אלף שקל (לפני חודשיים היה 1562 אלף).

אפשר לשאול לאיזה אזור של גרמניה?
להבנתי מחברים גרמנים (לא יהודים), אזור בוואריה (למשל) פחות קיצוני בכמות המהגרים בדגש על מוסלמים, לעומת ברלין (למשל). אני מניח שהיחס לישראלים בהתאם...
5. יש לי חששות מעצם המעבר. חשש מקצועי שלא אעמוד בציפיות, חשש חברתי שלא אשתלב (ממש לא ברור איך יהיה היחס לישראלים), חשש מהשפה, חשש זוגי שהסטרס יעצים בעיות, חשש כלכלי שאני עשוי להוציא המון כסף על חוויה שאני לא יודע איך אגיב לה, ובכלל חשש שאני שם את החיים על מעין הולד לשנה.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים על התהיות שלי, לקבל עצות או הפניות לפוסטים (או בלוגים) דומים.
ומה יקרה במקרה הכי גרוע אם תשים את החיים על הולד לשנה?
זה אולי לא הצעד הכי כלכלי, אך זו בהחלט יכולה להיות חווה עבורך ועבור בת זוגתך.

במקרה הכי גרוע והחוויה לא חיובית, מדובר בשנה.
במקרה הטוב - מדובר בשנה מדהימה בה תצבור חוויות לשארית חייך.

באופן אישי הייתי קופץ על ההזדמנות (במיוחד אם אין התחייבות לזמן ארוך, לא רואה את עצמי חי מחוץ למדינתנו לטווח ארוך).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אפשר לשאול לאיזה אזור של גרמניה?
להבנתי מחברים גרמנים (לא יהודים), אזור בוואריה (למשל) פחות קיצוני בכמות המהגרים בדגש על מוסלמים, לעומת ברלין (למשל). אני מניח שהיחס לישראלים בהתאם...
מעדיף להשאיר את זה עמום.
באופן אישי הייתי קופץ על ההזדמנות (במיוחד אם אין התחייבות לזמן ארוך, לא רואה את עצמי חי מחוץ למדינתנו לטווח ארוך).
אנחנו לגמרי קופצים על זה, עד כמה שזה יהיה תלוי בנו זה הולך לקרות. אבל החששות עדיין קיימים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ETL מיומנו של משקיע אקטיבי אוף טופיק 35
חתול לילה מיומנו של משקיע בינוני שוק ההון 0
א מיומנו של הזאב הסולידי יומני מסע אישיים 12
waskindalost מיומנו של נרקומן ליסינג - נקי שנה וארבעה ימים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 26
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0

נושאים דומים

Back
למעלה