בצירוף מקרים מדהים, כמעט בדיוק שנתיים אחרי שהתחלתי לפרסם פה את הפוסטים, נקרתה בדרכי הזדמנות חד פעמית בחיים: הצעה מהעבודה לעבור לעבוד עבורם בגרמניה בעוד כ-3-4 חודשים (גמיש יחסית) למשך כשנה. בת הזוג שלי תומכת נהלבת ברעיון - גם במקרה של סיום העבודה שלה וחיפוש עבודה חדשה (מרחוק או בגרמניה - יש לה אזרחות אירופאית).
התנאים הכלליים (שכר ואופי העבודה) לא סגורים עד הסוף, אבל קשה להתעלם מההזדמנות החוויתית - גם במחיר של פגיעה זמנית בחסכון.
אני חייב לציין שזו תיהיה הזדמנות מקצועית משמעותית שתשפר את היכולות שלי ותעלה את האטרקטיביות שלי בעבודה (או בכל מקום אחר בעתיד).
ההזדמנות הזו העלתה כמה שאלות:
1. גם אם השכר לא יפגע, עצם המעבר כרוך בהוצאות חד פעמיות לא מבוטלות: העברת חפצים אישיים, קניית ריהוט לדירה שבוודאי נשכור, קנייה או שכירת רכב חדש, ביטוחים וכנראה עוד הרבה דברים שלא הספקנו לחשוב עליהם אפילו.
2. בהקשר הקודם, מה עושים עם כל מה שנשאר בארץ? ריהוט, ציוד מטבח, והכי חשוב הרכב! את רוב הדברים הקטנים בטח נחלק בין ההורים שישמרו לנו, אבל את עניין הרכב ניהיה חייבים לפתור. מבחינתי להשאיר להורים, לחדש ביטוח ולתת להם שישתמשו בו וידאגו שישאר בחיים עד שנחזור.
3. זו הזמדנות לגור באירופה, ואיתה ההתלבטות של האיזון בין טיולים לעבודה. הציפיות מהתפקיד לא ברורות לי לחלוטין, אבל ייתכן שדווקא תיהיה לי יותר גמישות להחליט כמה אני משקיע ומתמקצע לעומת כמה אני מטייל. כמובן ההזדמנות לטייל היא גם הוצאה משמעותית.
4. האם נכון להתכונן כלכלית למעבר הזה באיזשהו אופן? האם לשנות את מוד ההשקעה שלי? (שכרגע כולו לכיוון תיק המניות) יש לי קרן כספית לא מבוטלת (ראו למטה), אבל האם היא מספיקה?
5. יש לי חששות מעצם המעבר. חשש מקצועי שלא אעמוד בציפיות, חשש חברתי שלא אשתלב (ממש לא ברור איך יהיה היחס לישראלים), חשש מהשפה, חשש זוגי שהסטרס יעצים בעיות, חשש כלכלי שאני עשוי להוציא המון כסף על חוויה שאני לא יודע איך אגיב לה, ובכלל חשש שאני שם את החיים על מעין הולד לשנה.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים על התהיות שלי, לקבל עצות או הפניות לפוסטים (או בלוגים) דומים.
אסיים כרגיל בסיכום ההון שלי.
לא השתנה הרבה למעט ההעלאה שקיבלתי.
בנוסף נכנסו כל מיני מענקי מילואים שהשאירו לי כסף נוסף להשקעה.
| נושא | היום | לפני חודשיים | הערות |
| הכנסות (נטו) | 23 אלף | 21 אלף | |
| הוצאות | 5 אלף | 5 אלף | בשלב הזה זו הערכה, ייתכן שההוצאות עלו, אני לא ממש במעקב. |
| חסכון | 18 אלף | 16 אלף | |
| נכסים | אין | אין | |
| פנסיה מקיפה+משלימה | 644 אלף | 615 אלף | |
| קרן השתלמות | 234 אלף | 228 אלף | |
| קרן כספית | 150 אלף | 149 אלף | |
| עו"ש | 7 אלף | 4 אלף | |
תיק השקעות :
| שם | ערך באלף שקל | אחוז מהתיק |
| עולמי | 1403 | 86% |
| אירופה | 21 | 1% |
| מתפתחים | 14 | 1% |
| סנופי | 200 | 12% |
סה"כ כ-1639 אלף שקל (לפני חודשיים היה 1562 אלף).